czampik 01.03.04, 21:37 Mógłby mi to ktoś przetłumaczyc-podobno sa 2 znaczenia z gory dzieki ps.świetne forum jezeli byłby ktoś skłonny pomagać mi na dłuższa mete w tłumaczeniu podstawowych zwrotów:)to prosze o nr gg lub maila dzięki pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aghis Re: Ti voglio bene........... 01.03.04, 22:26 tj. we wloskim sa 2 "kocham cie", jedno dla mamy, psa itp. i to jest wlasnie "ti voglio bene", i drugie only dla zakochanych - "ti amo", ale jesli gosc mowi Ci "ti voglio bene" to moze to sie jeszcze przeistoczyc w "ti amo" (lub NIE !!!), zartuje, ale to jest ta roznica znaczen (w skrocie) baci A. Odpowiedz Link
angie555 Re: Ti voglio bene........... 01.03.04, 23:20 ja bym to przetlumaczyla "zalezy mi na Tobie". Moze powiedziec to nawet przyjaciel przyjacielowi :) pozdrawiam!! Odpowiedz Link
seratina Re: Ti voglio bene........... 02.03.04, 21:34 a dlaczego nie przetłumaczyć tego dosłownie: "chcę dla Ciebie dobra" i nie wydaje mi się, że w stosunkach damsko-męskich TVB oznacza mniej niż "ti amo". Myślę, że czasami nawet duuuuuuuużo więcej:) Odpowiedz Link