Dodaj do ulubionych

slub/rozwod

28.08.05, 09:05
Na wakacjach we Wloszech poznalam przemilego Wlocha, utrzymujemy kontakt ze
soba, bardziej on niz ja... bo ja jestem podejzliwa co do Wlochow.
Co mnie zaskoczylo, ze dokladnie wszyscy co jednego, jak mowie ze poznalam
Wlocha i ze bardzo mily, mowia ze zwiazek z Wlochem to kiepska inwestycja.
Kazdy slyszal, albo mial znajoma ktora wyszla za maz za Wlocha i jeszcze
szybciej sie rozwiodla.
Probowalam znalesc jakies watki na ten temat, ale tutaj sa same szczesliwe
mezatki albo narzeczone;) Moje gratulacje... ale w takim razie skad sie
bierze opinia o "kiepskiej inwestycji"
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: slub/rozwod 28.08.05, 09:38
      Inwestycja to chyba tylko skrot myslowy?
      Przede wszystkim trzeba zaczac od tego, ze / i tu dane sa niestety nieaktuale,
      a trend jest rosnacy / we Wloszech 1 malzenstwo na 4 konczy sie separacja.
      www.associazionegea.it/dati3.htm
      Nie wiem, jak jest w Polsce, ale chyba podobnie. Malzenstwa mieszane z natury
      rzeczy maja wskaznik separacji jeszcze wyzszy / te z z muzulamnami, zawarte we
      Wloszech, chyba okolo 80% /.
    • maciek_dm Re: slub/rozwod 29.08.05, 10:26
      umow sie ze mna na kawe, to ja ci to wszystko dobrze wytlumacze, z przykladami;)
      • rumianek16 Re: slub/rozwod 29.08.05, 15:49
        ze mna ciezko sie umowic na kawe, bo mieszkam bardzo daleko ;)))
    • maciek_dm Re: slub/rozwod 29.08.05, 10:29
      nie ma regul, wszystko zalezy od ludzi oraz od tego jak bardzo im zalezy; ja
      mimo ze nie jestem kobieta, to tez mam pewne doswiadczenia w zwiazkach polsko -
      wloskich (to troche dziwne na tym forym, n'est pas?). moj zwiazek mimo iz na
      odleglosc przetrwal sporo czasu, przezwyciezajac przy tym sporo barier.
      • cuciolo Re: slub/rozwod 29.08.05, 17:04
        exactly.. Poza tym Wlosi to nacja ktora zyje dla milosci i slonca. Tu sie
        szybko burzy krew. Multum zwiazkow na odleglosc, separacji, romansow. Takie
        zycie. Ale kochac to wlosi potrafia. Zrob sonde ile forumowiczow jest w stalym
        zwiazku z wlochem i ile lat wytrzymalo na odleglosc a sie zdziwisz
        anka
        • rumianek16 Re: slub/rozwod 30.08.05, 00:27
          nie mam watpliwosci, ze Wlosi to nacja goraca... moze tez powinnam zrobic sonde
          ilu forumowiczow jest w separacji, ile ma romans, a ile wie o romansie
          partnera/partnerki ;))
          Powiem wam tez smieszna historie o zwiazkach na odleglosc... pare lat temu
          bylam z przyjaciolka na poludniu Wloch u jej rodziny. Bylo tez tam paru mlodych
          Wlochow (19-24 lat), ktorzym wiekszosc dnia pochlaniala rozmowa na temat ile
          kto poderwal turystek (nie tylko polek - cale spektrum narodowosci) w ciagu
          lata, przychodzilo do nich po kilka listow dziennie od roznych "narzeczonych",
          oni pracowicie na listy odpisywali, wysylali emaile, sms... zapewniajac ze
          kochaja, ze pamietaja, i takie tam bzdury...
          Radzili sie nas (mnie i przyjaciolki) co dziala na polki, prosili zeby nauczyc
          ich paru polskich romantycznych zwrotw.
          Zabawe mialysmy nie z tej ziemi, ale nie chcialabym byc na miejscu
          tych "narzeczonych".
          I dla mnie Wlosi sa super na letni romans, ale na staly zwiazek wybralabym
          kogos spokojniejszego ;)))

• linn_linn Re: slub/rozwod 30.08.05, 08:39
            To zjawisko wystepuje na calym swiecie: miejscowosci wakacyjne sa takie.
            Myslisz, ze nad Baltykiem jest inaczej. Ja mam watpliwosci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka