Dodaj do ulubionych

Willa Łódź..

28.06.11, 19:31
Bardzo mi się nie podoba, że w Łodzi właściciel gruntu pod osłoną weekendu zburzył zabytkową willę, straż miejska machnęła ręką, policja się nie zainteresowała..
Teraz nagle i Pani Prezydent i radni podnieśli krzyk, wielkie larum po fakcie..
Obserwuj wątek
    • kapitan_marchewa Re: Willa Łódź.. 28.06.11, 19:37
      www.tonz.org.pl/lodz/954/zburzono-palacyk-przy-ul-zgierskiej-213/
      www.mmlodz.pl/376671/2011/6/25/zburzyli-zabytkowa-wille-przy-zgierskiej?category=news
      Tu jak wyglądał ten pałacyk, bo willa to za małe słowo:

www.mmlodz.pl/376671/2011/6/25/zburzyli-zabytkowa-wille-przy-zgierskiej?category=news
      • ewa9717 Re: Willa Łódź.. 29.06.11, 21:36
        Podobne skur..syństwa działy się we Wrocławiu. Zabytkowe domy miały nieszczęście stać na gruntach w niezłym miejscu... Najgorsze jest to, że w zasadzie sprawcy mogą być pewni bezkarności.
    • panda_zielona Re: Willa Łódź.. 30.06.11, 02:25
      Pretensja do właściciela gruntu? a kto mu ten grunt z zabytkową willą sprzedał?
      • kapitan_marchewa Re: Willa Łódź.. 30.06.11, 17:59
        Mniej ważne kto mu sprzedał, ważniejsze na jakich warunkach.
        Kupić mógł, ale burzyć nie..
        • kapitan_marchewa Re: Willa Łódź.. 13.07.11, 19:26
          lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,9943133,Prokuratorzy_sie_doksztalca__zeby_dbac_o_zabytki.html
        • niezmiennick Re: Willa Łódź.. 14.07.11, 12:06
          Jeśli to zabytek wpisany gdzie trzeba to ani sprzedający ani kupujący nie mogą ustalać samodzielnie rozbiórki.
          • kapitan_marchewa Re: Willa Łódź.. 14.07.11, 13:13
            Otóż cały "witz" polegał na tym, że ten co kupił dowiedział się, że willa ma być wpisana do rejestru zabytków. Dowiedział się oficjalnie, bo dostał odpowiednie pismo.
            Wyczekał więc aż w piątek urzędy już będą zamknięte i w kilka godzin zburzył, zresztą przy całkowitej bezradności wezwanej Straży Miejskiej.
            • niezmiennick Re: Willa Łódź.. 14.07.11, 13:22
              Na dziennikarstwo ja już nie mam siły marudzić. No bo jak mieć siłę, jeśli w zdaniu nr 2 pisze o zabytkowej willi wpisanej na listę zabytków a w zdaniu nr 3 o podjęciu kroków w celu wpisania na listę zabytków?
              • kapitan_marchewa Re: Willa Łódź.. 19.07.11, 17:44
                Dziś przez godzinę wisiało na głównej, że Jakubowska skazana na 8 LAT w zawieszeniu na 2 lata, i co? I nic.. Czasem myślę, że tam odrzuty z gimnazjum przyjmują, tych co się do liceum nie dostali to do GW smile
                Ale tej willi w Łodzi cholernie szkoda..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka