maria421 04.08.11, 14:34 Co? Wejscie do meczetu w Tadzykistanie: www.nzz.ch/nachrichten/politik/international/tadschikistan_verbietet_kindern_moschee-zutritt_1.11762162.html Popieram! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rek888 Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 15:05 :)))) zacznie sie tajne muslimskie nauczanie tzw komplety koranu I juz nie bedzie Muhammed ben Ali bedzie Maurycy ben Aleksander.Ciekawe kiedy sprawa zajmie sie komisja praw czlowieka ONZ ? Odpowiedz Link
maria421 Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 16:51 rek888 napisał: > :)))) zacznie sie tajne muslimskie nauczanie tzw komplety koranu I juz nie bedz > ie Muhammed ben Ali bedzie Maurycy ben Aleksander.Ciekawe kiedy sprawa zajmie s > ie komisja praw czlowieka ONZ ? Komisja Praw Czlowieka powinna sie najpierw zajac trescia Koranu jako uwlaczajaca Prawom Czlowieka. Odpowiedz Link
jureek Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 17:11 maria421 napisała: > Komisja Praw Czlowieka powinna sie najpierw zajac trescia Koranu jako u > wlaczajaca Prawom Czlowieka. I po przeanalizowaniu treści zdelegalizować islam na całym świecie. Już to widzę. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 17:17 jureek napisał: > I po przeanalizowaniu treści zdelegalizować islam na całym świecie. Już to widz > ę. > Jura Niekoniecznie. Kraje islamskie niech sobie robia co chca. Odpowiedz Link
jureek Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 17:24 maria421 napisała: > Niekoniecznie. Kraje islamskie niech sobie robia co chca. Mam rozumieć, że jest Ci obojętny los kobiet na przykład w Iraku, czy Arabii Saudyjskiej? Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 17:28 jureek napisał: > Mam rozumieć, że jest Ci obojętny los kobiet na przykład w Iraku, czy Arabii Sa > udyjskiej? > Jura Nie, nie jest mi obojetny, ale nalezy zaczac od siebie. Odpowiedz Link
jureek Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 17:32 maria421 napisała: > Nie, nie jest mi obojetny, ale nalezy zaczac od siebie. Czyżbyś zaangażowała się w walkę z przemocą domową i molestowaniem kobiet w pracy? Czy też traktowaniem ich jak obiektów seksualnych w reklamie? Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 17:40 jureek napisał: > Czyżbyś zaangażowała się w walkę z przemocą domową i molestowaniem kobiet w pra > cy? Czy też traktowaniem ich jak obiektów seksualnych w reklamie? > Jura A Ty sie angazujesz???? Czy tylko pytasz o zaangazowanie tych, ktorym przeszkadza ze zgodnie z Koranem maz ma prawo bic swa zone??? Odpowiedz Link
rek888 Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 18:01 Koran pozwala na bicie zony ?Nie mialem o tym pojecia.Nie znam Koranu. Widoczne stad to znane powiedzenie: Gdy sie zony nie bije ,to jej watroba gnije :)A kto chce miec chora zone.? Odpowiedz Link
maria421 Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 19:00 rek888 napisał: > Koran pozwala na bicie zony ?Nie mialem o tym pojecia.Nie znam Koranu. Widoczne > stad to znane powiedzenie: Gdy sie zony nie bije ,to jej watroba gnije :)A kto > chce miec chora zone.? 4.34 Mężczyźni stoją nad kobietami ze względu na to, że Bóg dał wyższość jednym nad drugimi, i ze względu na to, że oni rozdają ze swojego majątku. Przeto cnotliwe kobiety są pokorne i zachowują w skrytości to, co zachował Bóg. I napominajcie te, których nieposłuszeństwa się boicie, pozostawiajcie je w łożach i bijcie je! A jeśli są wam posłuszne, to starajcie się nie stosować do nich przymusu. Zaprawdę, Bóg jest wzniosły, wielki! Odpowiedz Link
rek888 Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 19:12 napominajcie te, których nieposłuszeństwa się boicie, pozostawiajcie je w łożach i bijcie je! Wychodzi na to,ze Araby niektorych zon sie boja.Nic dziwnego ,jak trafi sie baba herod to trza sie bac.....i bijcie je,a jak odda?A czemu pozostawiac je w lozach,do roboty gonic!! Odpowiedz Link
maria421 Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 19:21 rek888 napisał: > Wychodzi na to,ze Araby niektorych zon sie boja.Nic dziwnego ,jak trafi sie bab > a herod to trza sie bac.....i bijcie je,a jak odda?A czemu pozostawiac je w lo > zach,do roboty gonic!! "pozostawiajcie je w lozach" tzn. nie spijcie z nimi. Taka kara dla niejednej pewno jest calkiem znosna :) Odpowiedz Link
jureek Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 18:12 maria421 napisała: > A Ty sie angazujesz???? Nie. > Czy tylko pytasz o zaangazowanie tych, ktorym przeszkadza ze zgodnie z Koranem > maz ma prawo bic swa zone??? Pytam tych, którym mniej przeszkadza to, gdy bicie żony przez męża jest powszechne i legalne w świetle prawa, niż to, gdy bicie żony przez męża jest i tak ścigane przez prawo. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 19:03 jureek napisał: > Pytam tych, którym mniej przeszkadza to, gdy bicie żony przez męża jest powszec > hne i legalne w świetle prawa, niż to, gdy bicie żony przez męża jest i tak ści > gane przez prawo. > Jura W swietle naszego prawa bicie jest przestepstwem, w swietle prawa koranicznego bicie zony przestepstwem nie jest. Poniewaz te dwa prawa sa sprzeczna, a juz sie zgodzilismy ze u nas rzadzi nasze prawo a nie szariat, Koran , jako podzegajacy do przemocy powinien byc zakazany. Odpowiedz Link
jureek Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 19:21 Ale w czym są gorsze kobiety w krajach muzułmańskich, że tam Koranu zakazywać nie chcesz? Przecież tam ten problem jest dużo bardziej palący niż w krajach, gdzie damskimi bokserami i tak zajmie się policja. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Dozwolone od lat 18 04.08.11, 19:23 jureek napisał: > Ale w czym są gorsze kobiety w krajach muzułmańskich, że tam Koranu zakazywać n > ie chcesz? Przecież tam ten problem jest dużo bardziej palący niż w krajach, gd > zie damskimi bokserami i tak zajmie się policja. > Jura Bo nie mam takiej mozliwosci. Odpowiedz Link
fan.club A ja to skomentuję po swojemu. 04.08.11, 17:57 Biorąc pod uwagę skłonności niektórych księży wstęp do zakrystii powinni mieć też tylko dorośli. Przepraszam, ale tak mi jakoś mediami się odbiło. Odpowiedz Link
maria421 Re: A ja to skomentuję po swojemu. 04.08.11, 19:05 fan.club napisał: > Biorąc pod uwagę skłonności niektórych księży wstęp do zakrystii powinni mieć t > eż tylko dorośli. > Przepraszam, ale tak mi jakoś mediami się odbiło. Biorac pod uwage sklonnosci niektorych mezczyzn, powinno im sie zakazac byc nauczycielami. Odpowiedz Link
jureek Re: A ja to skomentuję po swojemu. 04.08.11, 19:22 maria421 napisała: > Biorac pod uwage sklonnosci niektorych mezczyzn, powinno im sie zakazac byc nau > czycielami. A dlaczego tylko mężczyzn? Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: A ja to skomentuję po swojemu. 04.08.11, 19:24 jureek napisał: > A dlaczego tylko mężczyzn? > Jura Znasz kobiete-pedofilke? Odpowiedz Link
jureek Re: A ja to skomentuję po swojemu. 04.08.11, 19:30 maria421 napisała: > Znasz kobiete-pedofilke? Osobiście nie znam, ale słyszałem o takich. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: A ja to skomentuję po swojemu. 04.08.11, 19:31 jureek napisał: > Osobiście nie znam, ale słyszałem o takich. > Jura Moze i sa takie, Jedna kobieta na stu mezczyzn pedofili. Odpowiedz Link