Dodaj do ulubionych

Jutro we Frankfurcie

17.03.15, 13:14
bedzie sie dzialo....

Otwieraja EZB.

Blockupy bedzie blokowac, zwiazki zawodowe protestowac, Antifa (jak zwykle) dziko rozrabiac.

Moja corka ma jutro jechac do Düsseldorfu. Da rade dostac sie na dworzec?

Obserwuj wątek
    • lepian4 Re: Jutro we Frankfurcie 17.03.15, 13:50
      Ja spie spokojnie. Jureeku na przerwie zerknie, co sie tam dzieje i poda nam na zywo relacje.
      Juz dzisiaj wiem, ze twoje obawy sa bezzasadne
    • jureek Re: Jutro we Frankfurcie 17.03.15, 14:06
      maria421 napisała:

> Moja corka ma jutro jechac do Düsseldorfu. Da rade dostac sie na dworzec?

Z której dzielnicy? Jadę jutro normalnie do pracy i nie martwię się, czy dostanę się z dworca do biura. Bez przesady, mogą być problemy z poruszaniem się samochodami, ale Frankfurt ma metro, s-bahn i kolej, więc jakoś dojadę. No i mam też rower.
      • maria421 Re: Jutro we Frankfurcie 17.03.15, 15:29
        Nie obawiam sie tego, czy sie dostanie na dworzec, lecz czy dworzec nie bedzie blokowany, bo cos tak mowili w FFH.
        • jureek Re: Jutro we Frankfurcie 17.03.15, 16:29
          Nawet gdyby dworzec główny miał być blokowany, to może dojechać esbaną do dworca przy lotnisku, stamtąd też jeżdżą pociągi do Düsseldorfu.
          • maria421 Re: Jutro we Frankfurcie 17.03.15, 16:36
            jureek napisał:

> Nawet gdyby dworzec główny miał być blokowany, to może dojechać esbaną do dworc
            > a przy lotnisku, stamtąd też jeżdżą pociągi do Düsseldorfu.

Racja!

Dzieki.
    • maria421 Gorzej niz przewidywano 18.03.15, 08:43
      www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/blockupy-ausschreitungen-in-frankfurt-a-1024105.html
      • lepian4 Re: Gorzej niz przewidywano 18.03.15, 08:57
        Ja jednak poczekam na relacje Jureeki. Swego czasu swiat donosil, ze we Frankfurcie i w Wiebaden terrorysci islamscy zegnali sie w tamtejszych meczetach przed napadem na WTC. Jureeku podskoczyl tam na przerwie na rowerze i sumiennie zaprzeczyl tym doniesieniom!
        • jureek Re: Gorzej niz przewidywano 18.03.15, 11:14
          lepian4 napisał:

> Ja jednak poczekam na relacje Jureeki.

Nie mam nic ciekawego do relacjonowania. Do pracy dojechałem normalnie, na dworcu głównym nawet nie było widać jakiejś zwiększonej obecności policji (oprócz wozów policyjnych na parkingu koło dworca). W południe muszę pojechać do centrum odebrać okulary, może tam zobaczę więcej.

> Swego czasu swiat donosil, ze we Frankfu
          > rcie i w Wiebaden terrorysci islamscy zegnali sie w tamtejszych meczetach przed
          > napadem na WTC. Jureeku podskoczyl tam na przerwie na rowerze i sumiennie zap
          > rzeczyl tym doniesieniom!

Coś Ci się chyba pomieszało. Miałem zaprzeczać doniesieniom, że w jakichś wiesbadeńskich i frankfurckich meczetach odstawiali pożegnanie przed atakiem na WTC? Miałbym takie coś stwierdzić podczas przejażdżki rowerowej? O które meczety miałoby chodzić? We Frankfurcie znam tylko jeden meczet w pobliżu mojej firmy, w którym społecznie udzielał się mój kolega z pracy. To jest tak blisko, że idę tam na piechotę, a nie jadę rowerem.

• maria421 Re: Gorzej niz przewidywano 18.03.15, 11:27
            Corka juz jest w Düsseldorfie. Ciekawe co mi wieczorem opowie.

• lepian4 Re: Gorzej niz przewidywano 18.03.15, 12:52
            Nic mi sie Jureeku nie pomieszalo. Siegnij w Matrix do archiwum i nie strugaj wariata.
            Zreszta niepotrzebnie sie denerwujesz. Zalozylem przeciez, ze bede polegac bezkrytycznie na twych relacjach na zywo z Frankfurta. To dobrze, ze odbierasz dzis okulary. Moze ujrzysz wreszcie swiat w pelnej okazalosci, a nie tylko te od dawna znane zarysy upiekszone wyobraznia
            • maria421 Re: Gorzej niz przewidywano 18.03.15, 12:57
              Czy dobrze policzylam ze we Frankfurcie jest 37 meczetow?

www.moscheesuche.de/moschee/stadt/Frankfurt_am_Main/2910
              ale nieee, nie ma islamizacji...
    • maria421 "Polizei wollte Bürgerkriegs-Szenario" 18.03.15, 12:34
      www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/blockupy-ausschreitungen-in-frankfurt-am-main-a-1024105.html
      Jasne. To policja nazwozila opon i je podpalila, to policja podpalila wlasne samochody i pojemniki ze smieciami, to policja sama w siebie rzucala kamieniami. A jezeli tego nie robila, to "anty"faszysci i tak sie czuli sprowokowani i musieli podpalac...

Ciekawa jestem jakie bedzie echo tej lewackiej akcji we Frankfurcie, ale przewiduje ze juz w przyszlym tygodniu nikt o tym nie bedzie mowil. Ot, mlodziez sie troche przesadzila, ale trzeba to zrozumiec , poza tym mlodziez chce dobrze i walczy przeciw kapitalizmowi i przeciw "rechts"...

Ja sie zastanawiam z czego zyje ten aktywista Blockupy ktory sie wypowiedzial ze to policja chciala scenariusza wojny domowej. Z czego zyja wszyscy inni zakaprurzeni "anty"faszysci, ze maja czas na rozroby wtedy, gdy inni pracuja.

• jureek Re: Jutro we Frankfurcie 18.03.15, 17:49
      Jestem umówiony ze znajomymi na kolację w mieście. Zaraz idę, nie odwołaliśmy spotkania. Pieprzyć zadymy, trzeba normalnie żyć.
      W południe w centrum atmosfera była bardziej karnawałowa niż w stylu wojny domowej. Widziałem grupki demonstrantów zmierzające w stronę Römer, poprzebierani, kolorowi, obwieszeni zdjęciami Róży Luksemburg i Angeli Davis, policji wszędzie pełno, ale żadnego zaczepiania policjantów ze strony demonstrantów nie widziałem. Nawet czerwonego światła na przejściach dla pieszych przestrzegali, co dość śmiesznie wyglądało, bo normalnie, gdy nic nie jedzie, ludzie walą tam na czerwonym. Z jednym z demonstrujących oszołomów, który domagał się prawa do samostanowienia dla wschodniej Ukrainy, uciąłem sobie pogawędkę i wróciłem do pracy. Z nowymi okularami :)
    • zbyfauch Re: Jutro we Frankfurcie 18.03.15, 19:35
      Mnie, w odniesieniu do takich wiadomości, często przypomina się powiedzenie "jak pies nie ma co robić to leży w kącie i jaja liże".
      • maria421 "großes Verständnis für Wut und Empörung" 19.03.15, 09:19
        ze strony pana Ulrich Wilken, Die Linke....

www.spiegel.de/politik/deutschland/blockupy-schaefer-guembel-macht-organisatoren-mitverantwortlich-a-1024334.html
        Niedlugo bedzie G7 w Dreznie. Ciekawe czy pani kanclerz i tym razem wystapi publicznie z apelem "Folgen Sie denen nicht", czy pan prezydent tez sie wypowie w tym samym tonie? Czy jakis Zielony odwazy sie caly Blockupy nazwac "komische Mischpoke"?

Zarty na bok. Po wczorajszych wydarzeniach we Frankfurcie mam wrazenie, ze politycy toleruja i beda tolerowac takie zadymy. Antifa i Black Block nie istnieja od dzisiaj, sa swietnie zorganizowani i nikt mi nie powie, ze takim wojnom nie moga zapobiec.
        • lepian4 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung" 19.03.15, 10:25
          Uleglas propagandzie mediow. Jureek byl na miejscu, widzial na zywo wszystko i doniosl, ze atmosfera przypominala karnawal!
          • jureek Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 19.03.15, 11:06
            lepian4 napisał:

> Uleglas propagandzie mediow. Jureek byl na miejscu, widzial na zywo wszystko i
            > doniosl, ze atmosfera przypominala karnawal!

Nie manipuluj. Nie widziałem wszystkiego, bo byłem tylko krótko i tylko w centrum, a nie tam, gdzie jest nowa siedziba EZB.
            • maria421 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 19.03.15, 11:19
              Jureek, jasne ze nie mogles wszedzie byc i wszystkiego widziec, moja corka tez powiedziala, ze nic specjalnego wkolo niej sie nie dzialo, ale to nie zmienia faktu, ze wczoraj we Frankfurcie miala miejsce jednodniowa wojna Blockupy z policja, ze Blockupy, czyli Die Linke nie potepia, nie odcina sie, lecz wyraza "duze zrozumienie" dla lewackich "anty"faszystowskich terrorystow.

To jest to, co mnie zniesmacza i przeraza.
            • lepian4 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 19.03.15, 12:20
              Pegidy tez nie widziales " w calosci" Pomimo tego obrales klarowny stosunek wobec tego protestu spelecznego. W sumie nic sie tam nie dzialo, a grzmiales oburzony piorunami. Teraz twierdzsz, ze ja manipuluje twoimi relacjami, bo wszystkiego nie widziales. Ech, Jureeku, rece opadaja
              • jureek Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 19.03.15, 12:41
                lepian4 napisał:

> Pegidy tez nie widziales " w calosci" Pomimo tego obrales klarowny stosunek wob
                > ec tego protestu spelecznego. W sumie nic sie tam nie dzialo, a grzmiales oburz
                > ony piorunami.

W sprawie pegidy komentowałem to, co słyszałem i widziałem. A słyszałem jak jeden z mówców grzmiał np. przeciw pedałom i był pod tym względem jak najbardziej zgodny z islamistami, przeciw którym rzekomo pegida powstała.
                • lepian4 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 19.03.15, 13:35
                  Wybacz, nie widze roznicy
                • maria421 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 19.03.15, 14:17
                  jureek napisał:

> W sprawie pegidy komentowałem to, co słyszałem i widziałem. A słyszałem jak jed
                  > en z mówców grzmiał np. przeciw pedałom i był pod tym względem jak najbardziej
                  > zgodny z islamistami, przeciw którym rzekomo pegida powstała.

Jureek, kiedys pisales ze widziales jakas manifestacje Fragida we Frankfurcie. Mowiles ze nie podobalo Ci sie ze ktos z Fragida nazwal kontrdemonstrantow "smieciami", ale na pytanie czy sam to slyszales czy tez slyszales ze reporterka telewizyjna tak to przekazala, nie potrafiles odpowiedziec.

Teraz donosisz ze jeden z mowcow Fragidy "grzmial przeciw pedalom". Masz jakis link do jakiegos nagrania, ktore by to potwierdzilo?
                  • jureek Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 19.03.15, 14:57
                    maria421 napisała:

> Jureek, kiedys pisales ze widziales jakas manifestacje Fragida we Frankfurcie.
                    > Mowiles ze nie podobalo Ci sie ze ktos z Fragida nazwal kontrdemonstrantow "smi
                    > eciami", ale na pytanie czy sam to slyszales czy tez slyszales ze reporterka te
                    > lewizyjna tak to przekazala, nie potrafiles odpowiedziec.
                    >
                    > Teraz donosisz ze jeden z mowcow Fragidy "grzmial przeciw pedalom". Masz jakis
                    > link do jakiegos nagrania, ktore by to potwierdzilo?

Jeśli chodzi o pierwszą sprawę, to słyszałem w radio, że organizatorka frankfurckiej pegidy wyraziła się o imigracji do Niemiec w ten sposób, że nie chce, żeby Niemcy stały się śmietnikiem świata, czyli pośrednio nazwała imigrantów śmieciami.
                    O pedałach zaś słyszałem osobiście w ubiegłym tygodniu, albo dwa tygodnie temu - nie pamiętam teraz dokładnie. W każdym bądź razie było to podczas tej demonstracji pegidy, gdy wśród grupki pegidowców rzucał się w oczy taki jeden w kapeluszu, który latał w te i we wte z izraelską flagą.
                    • maria421 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 19.03.15, 16:08
                      jureek napisał:

> Jeśli chodzi o pierwszą sprawę, to słyszałem w radio, że organizatorka frankfur
                      > ckiej pegidy wyraziła się o imigracji do Niemiec w ten sposób, że nie chce, żeb
                      > y Niemcy stały się śmietnikiem świata, czyli pośrednio nazwała imigrantów śmiec
                      > iami.

To juz jest druga wersja, bo najpierw pisales ze to sie odnosilo do kontrdemonstrantow.

> O pedałach zaś słyszałem osobiście w ubiegłym tygodniu, albo dwa tygodnie temu
                      > - nie pamiętam teraz dokładnie. W każdym bądź razie było to podczas tej demonst
                      > racji pegidy, gdy wśród grupki pegidowców rzucał się w oczy taki jeden w kapel
                      > uszu, który latał w te i we wte z izraelską flagą.

Z izraelska flaga to sie zgadza, ale mam wielkie watpliwosci zeby ktorykolwiek z mowcow "grzmial przeciw pedalom".

• jureek Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 19.03.15, 16:15
                        maria421 napisała:

> To juz jest druga wersja, bo najpierw pisales ze to sie odnosilo do kontrdemons
                        > trantow.

Tą pierwszą wersję to sobie sama wywnioskowałaś z kontekstu, bo ja wcale nie pisałem, że ta kobieta tak mówiła o kontrdemonstrantach. Pisałem tylko tyle, że mówiła o innych ludziach per śmiecie.
                        • maria421 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 19.03.15, 16:43
                          jureek napisał:

> Tą pierwszą wersję to sobie sama wywnioskowałaś z kontekstu, bo ja wcale nie pi
                          > sałem, że ta kobieta tak mówiła o kontrdemonstrantach. Pisałem tylko tyle, że m
                          > ówiła o innych ludziach per śmiecie.

Napisales :

Uzurpatorzy

jureek ☺ 27.01.15, 08:09
                          Odpowiedz cytując Odpowiedz
                          Śmiesznie to wyglądało, gdy wczoraj we Frankfurcie niecała setka pegidzistów otoczona przez tysiące kontrdemonstrantów krzyczała "Wir sind das Volk". Kontrdemonstranci nie należą do narodu? Kim są w takim razie? Kupą śmieci, jak to elegancko określiła organizatorka pegidy?

• jureek Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 19.03.15, 16:55
                            W tym samym wątku napisałem też później wyjaśnienie, gdy zobaczyłem, że moja poprzednia wypowiedź została zrozumiana niezgodnie z moimi intencjami. To wyjaśnienie pokrywa się dokładnie z tym, co napisałem też tutaj, więc Twoje złośliwe uwagi, jakobym dzisiaj prezentował nową wersję są bezprzedmiotowe.

Oto moja wypowiedź z 28 stycznia:
                            "Nie słyszałem osobiście. Przyszedłem, gdy demonstracja się już kończyła (Zbychu, jak zwykle, może poświadczyć). O wypowiedzi organizatorki słyszałem w radiu, że mówiła, że nie ma nic przeciw uchodźcom, ale Niemcy nie mogą się stać śmietnikiem świata. "
                            • maria421 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 19.03.15, 17:06
                              Te odpowiedz dales na moje konkretne pytanie :

28.01.15, 18:50
                              maria421 napisała:

> czy Ty sam slyszales ze organizatorka Fragidy nazwala kontrdemonstrantow "kupa
                              > smieci", czy tez swiecie uwierzyles korespondentce HR?

Nie słyszałem osobiście. Przyszedłem, gdy demonstracja się już kończyła (Zbychu, jak zwykle, może poświadczyć). O wypowiedzi organizatorki słyszałem w radiu, że mówiła, że nie ma nic przeciw uchodźcom, ale Niemcy nie mogą się stać śmietnikiem świata.

----------------

Jureek, skoro nie slyszales osobiscie, to dlaczego sie juz w drugim watku upierasz ze ktos tak powiedzial?

I co z tym kims z Fragidy kto "grzmial przeciw pedalom"?

Na youtubie sa rozne filmiki z roznych wystapien Fragidy, ale czegos takiego tam nie znalazlam.
                              • jureek Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 19.03.15, 17:47
                                maria421 napisała:

> Jureek, skoro nie slyszales osobiscie, to dlaczego sie juz w drugim watku upier
                                > asz ze ktos tak powiedzial?

Bo osobiście słyszałem to w radiu. Ty piszesz tylko o rzeczach, które bezpośrednio widziałaś i słyszałaś?

> I co z tym kims z Fragidy kto "grzmial przeciw pedalom"?

Tego słyszałem osobiście. Kontrdemonstranci byli bardzo głośni, ale stojąc niedaleko głośnika można było zrozumieć przemówienia pegidzistów.

> Na youtubie sa rozne filmiki z roznych wystapien Fragidy, ale czegos takiego ta
                                > m nie znalazlam.

Może w szukaniu pomoże Ci wskazówka, że był to facet i mówił bardzo długo. Co do daty, to też przypomniałem sobie dokładnie, że był to poniedziałek 9 marca (wtedy też byłem u okulisty i sprawdziłem datę) i nie na samym początku demonstracji lecz już krótko przed dziewiętnastą.
                                • maria421 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 19.03.15, 19:11
                                  jureek napisał:

> Bo osobiście słyszałem to w radiu. Ty piszesz tylko o rzeczach, które bezpośred
                                  > nio widziałaś i słyszałaś?

Juz w tamtym watku pytalam czy to co slyszales, to byly slowa "pegidzistki", czy reporterki.

> Tego słyszałem osobiście. Kontrdemonstranci byli bardzo głośni, ale stojąc nied
                                  > aleko głośnika można było zrozumieć przemówienia pegidzistów.
                                  >
                                  >
                                  > Może w szukaniu pomoże Ci wskazówka, że był to facet i mówił bardzo długo. Co d
                                  > o daty, to też przypomniałem sobie dokładnie, że był to poniedziałek 9 marca (w
                                  > tedy też byłem u okulisty i sprawdziłem datę) i nie na samym początku demonstra
                                  > cji lecz już krótko przed dziewiętnastą.

www.youtube.com/watch?v=5SlVE6GMHZg
                                  Cos przeoczylam?
                                  • jureek Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 19.03.15, 23:25
                                    maria421 napisała:

> Juz w tamtym watku pytalam czy to co slyszales, to byly slowa "pegidzistki", cz
                                    > y reporterki.

No i odpowiedziałem, że słyszałem w radiu reporterkę cytującą słowa pegidzistki.

> www.youtube.com/watch?v=5SlVE6GMHZg
                                    > Cos przeoczylam?

Te wstawki o homoseksualistach były jeszcze później. Komentarze do Twojego wideo, potwierdzają także, że takie wstawki były. Możliwe, że nie był już to ten sam nudziarz, co na wideo, mówców tylko słyszałem, wzrokowo to byli daleko i zasłaniała ich policja, więc nie dam głowy, że był to ten sam. Z całej niewielkiej grupki pegidzistów wyróżniał się tylko taki typ na biało ubrany w kapeluszu, bo ciągle chodził z jednej strony na drugą, jakby miał adhd.
                                    • lepian4 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 07:49
                                      Spisales sie na medal. Wszystko juz jest jasne

Wytlumacz teraz prosze, jak to jest mozliwe, ze przy tak wielkim zaangazowaniu spoecznym we Franfurcie widziales jedynie radosnie swietujacych lewakow. W mediach widzielismy motloch atakujacy policjantow, demolujacy mienie spoleczne... A moze ty tak sobie wyobrazasz karnawal?
                                      • maria421 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 09:12
                                        lepian4 napisał:

> Spisales sie na medal. Wszystko juz jest jasne
                                        >
                                        > Wytlumacz teraz prosze, jak to jest mozliwe, ze przy tak wielkim zaangazowaniu
                                        > spoecznym we Franfurcie widziales jedynie radosnie swietujacych lewakow. W med
                                        > iach widzielismy motloch atakujacy policjantow, demolujacy mienie spoleczne...
                                        > A moze ty tak sobie wyobrazasz karnawal?

Mogl nie widziec. Moja corka tez nie widziala. Ale to oczywiscie nie znaczy ze tego nie bylo.
                                        • lepian4 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 09:21
                                          Maria, o ile wiem twoja corka byla juz w Düsseldorfie, gdy Jureeku dostrzegl karnawalowa atmosfere podczas lewackich awantur w plenerze.
                                          • maria421 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 09:27
                                            lepian4 napisał:

> Maria, o ile wiem twoja corka byla juz w Düsseldorfie, gdy Jureeku dostrzegl ka
                                            > rnawalowa atmosfere podczas lewackich awantur w plenerze.

OK, ale przeciez Jureek nie musial byc akurat tam, gdzie byla wojna uliczna.
                                            • lepian4 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 10:09
                                              Slusznie,zreszta nikt od niego tego nie oczekiwal, by wszedzie byl i wszystkiemu bacznie sie przygladal.

Niestety Jureeku podaje jednak bledne informacje o karnawalowych nastrojach. Przeciez tam byl i wszystko widzial! Zreszta wlasne spostrzezenia mozna szybko, dzieki medialnym Errungenschaften, skorygowac. W dodatku jest po stronie tych, ktorzy czuja sie nalezycie informowani i Lügenpresse uwzaja za wyssany z palca absurd pedidowcow
                                              • maria421 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 10:34
                                                Atmosfera karnawalowa we Frankfurcie:

https://images.zeit.de/politik/deutschland/2015-03/ezb-frankfurt/ezb-frankfurt-540x304.jpg

• lepian4 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 11:32
                                                  Wlasnie o tym mowie. Po zulowatych strojach widac, ze sa ta lewacy na delegacji. Z karnawalem nie ma to nic wspolnego!
                                                  Malo tego, o ile wiem, na demontracjach istnieje Vermummungs- und Uniformverbot. Dziwne, ze wspolczesnie przewrazliwionej jurysdykcji nie przeszkadza, gdy lewaki kpia sobie z obowiazujacego prawa!

A te pelne zachwytu relacjie o karnawalowych nastrojach dopelniaja jedynie obraz nedzy i rozpaczy!
                                                  • maria421 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 11:40
                                                    Lepian, od kiedy to lewactwo szanuje prawo?
                                                  • lepian4 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 13:20
                                                    Mnie bardziej intereuje, dlaczego Jureeku to bezprawie nazywa karnawalem?
                                                    Tak wyczytal w swoich poradnikach kulturalno- oswiatowych?
                                                  • jureek Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 13:56
                                                    lepian4 napisał:

> Mnie bardziej intereuje, dlaczego Jureeku to bezprawie nazywa karnawalem?

No i co się tak rzucasz o ten karnawał? Tak mi się skojarzyło i tyle. Już nawet skojarzenia chciałbyś ludziom narzucać?

> Tak wyczytal w swoich poradnikach kulturalno- oswiatowych?

Nie przychodzi Ci do głowy, że ktoś może pisać od siebie, a nie pod dyktando jakiś propagandowych ściągawek? Jeżeli Ty piszesz tylko to, co wyczytasz w ściągawkach, to nie znaczy to jeszcze wcale, że wszyscy tak mają.
                                                  • jureek Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 13:53
                                                    lepian4 napisał:

> A te pelne zachwytu relacjie o karnawalowych nastrojach dopelniaja jedynie obra
                                                    > z nedzy i rozpaczy!

Chyba za dużo "harlequinów" czytasz, bo nie dość, że sam piszesz w sposób bardzo egzaltowany, to jeszcze doszukujesz się tej egzaltacji tam, gdzie wcale jej nie ma. Jaki zachwyt, chłopie? Opisałem, co widziałem. Było to w centrum, w południe. Nic tam nie płonęło, byli przebierańcy, skojarzyło mi się to z karnawałem. I tyle. Żaden zachwyt. Mam zachwycać się jakimiś oszołomami, sojusznikami Putina? Jeszcze tak mnie nie porąbało.
                                                  • maria421 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 14:05
                                                    jureek napisał:

> Chyba za dużo "harlequinów" czytasz, bo nie dość, że sam piszesz w sposób bardz
                                                    > o egzaltowany, to jeszcze doszukujesz się tej egzaltacji tam, gdzie wcale jej n
                                                    > ie ma. Jaki zachwyt, chłopie? Opisałem, co widziałem. Było to w centrum, w połu
                                                    > dnie. Nic tam nie płonęło, byli przebierańcy, skojarzyło mi się to z karnawałem
                                                    > . I tyle. Żaden zachwyt. Mam zachwycać się jakimiś oszołomami, sojusznikami Put
                                                    > ina? Jeszcze tak mnie nie porąbało.

Blockupy sie solidaryzuje z Putinem?
                                                  • jureek Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 15:03
                                                    maria421 napisała:

> Blockupy sie solidaryzuje z Putinem?

Widziałem tam sporo haseł potępiających sankcje wobec Rosji.
                                                  • lepian4 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 14:19
                                                    W kazdym lewackim biuletynie kulturalno-oswiatowym pojawia sie porownanie z karnawalem.
                                                    A zgodnie z przepisami tej bandzie przebierancow powinno wytoczyc sie postepowanie karne. Teoretycznie grozi im kara do 1 roku wiezienia. Zdumiewa, ze nikogo to juz nie interesuje.

Malo tego, milosnicy karnawawalu chetnie wyrazaja dezaprobate z tego tytulu i nikomu nie przyszlo do glowy chocby wspomniec o tym w mediach!

"Egzaltowany" jakos zle zrozumiales. Nie popadam przeciez w stan uwielbienia odpowiadajac na twoje relacje
                                                  • jureek Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 15:01
                                                    lepian4 napisał:

> W kazdym lewackim biuletynie kulturalno-oswiatowym pojawia sie porownanie z kar
                                                    > nawalem.

Gratuluję wyboru lektur. Ja tego nie czytam. Jakieś ulotki rozdawali demonstranci, ale wystarczyło mi, że zobaczyłem tytuł o "prawie do samostanowienia wschodniej Ukrainy" i nie brałem tego lewackiego gówna do ręki.
                                    • maria421 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 09:11
                                      jureek napisał:

> No i odpowiedziałem, że słyszałem w radiu reporterkę cytującą słowa pegidzistki

I uwierzyles jej na slowo ze naprawde cytuje....

> Te wstawki o homoseksualistach były jeszcze później. Komentarze do Twojego wide
                                      > o, potwierdzają także, że takie wstawki były. Możliwe, że nie był już to ten sa
                                      > m nudziarz, co na wideo, mówców tylko słyszałem, wzrokowo to byli daleko i zasł
                                      > aniała ich policja, więc nie dam głowy, że był to ten sam. Z całej niewielkiej
                                      > grupki pegidzistów wyróżniał się tylko taki typ na biało ubrany w kapeluszu, bo
                                      > ciągle chodził z jednej strony na drugą, jakby miał adhd.

Jureek, to video ma ponad 45 minut i zdaje sie ze jest to calosc manifestacji , ze wiecej przemowien nie bylo.

Stürzenberger nie grzmi "przeciw pedalom" lecz przeciw genderowym planom nauczania dzieci, i do tego odnosi sie komentarz :

Die Lehrpläne sollen Homosexualität schmackhaft machen und Heterosexualität austreiben? Die sexuelle Orientierung ist doch keine Geschmacksache! Wer das glaubt, was dieser Mensch sagt, der sollte mal über sich selbst nachdenken: Wäre es möglich gewesen, mich homosexuell zu erziehen? Dieser Hetzer ist ekelhaft. Und ihm jubeln noch Leute zu...

Przypominam, ze protesty rodzicow przeciw takim planom nauczania dzieci odbywaly sie ZANIM powstala Pegida, wiec nie trzeba byc "pegidowcem" zeby byc przeciw takiej wczesnej indoktrynacji seksualnej dzieci.

Mam rozumiec ze Ty nagle zaczniesz popierac takie plany nauczania tylko dlatego ze Pegida jest przeciw nim?

• jureek Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 16:10
                                        maria421 napisała:

> jureek napisał:
                                        >
                                        > > No i odpowiedziałem, że słyszałem w radiu reporterkę cytującą słowa pegid
                                        > zistki
                                        >
                                        > I uwierzyles jej na slowo ze naprawde cytuje....

A dlaczego miałbym nie uwierzyć? Przecież Ty też powołujesz się na wypowiedzi, których osobiście nie słyszałaś.

> Jureek, to video ma ponad 45 minut i zdaje sie ze jest to calosc manifestacji ,
                                        > ze wiecej przemowien nie bylo.

Przemogłem się i wysłuchałem tego jeszcze raz. Masz rację, o homoseksualistach było wcześniej, niedokładnie to zapamiętałem (tak to już jest z subiektywnym odczuwaniem czasu, że jak ktoś nudzi, to wydaje się, że upłynęło więcej czasu niż w rzeczywistości).

> Mam rozumiec ze Ty nagle zaczniesz popierac takie plany nauczania tylko dlatego
                                        > ze Pegida jest przeciw nim?

To jest jakaś bzdura, że nauczaniem można kogoś zachęcić do homoseksualizmu. Popieram natomiast takie nauczanie, że homoseksualista nie jest gorszym człowiekiem od heteroseksualisty. A popieram to z przekonania i wisi mi, czy pegida czy islamiści też to popierają, czy są przeciw.
                                        • maria421 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 16:34
                                          jureek napisał:

> A dlaczego miałbym nie uwierzyć? Przecież Ty też powołujesz się na wypowiedzi,
                                          > których osobiście nie słyszałaś.

Uwierzyles, bo chciales uwierzyc, bo tak Ci to pasowalo.
                                          Nie pamietam, zebym poslugiwala sie wypowiedziami radiowych reporterow jako cytatami osob o ktorych oni mowia.

> Przemogłem się i wysłuchałem tego jeszcze raz. Masz rację, o homoseksualistach
                                          > było wcześniej, niedokładnie to zapamiętałem (tak to już jest z subiektywnym od
                                          > czuwaniem czasu, że jak ktoś nudzi, to wydaje się, że upłynęło więcej czasu niż
                                          > w rzeczywistości).

I co tam bylo o homoseksualistach? Bylo tam jakies "grzmienie przeciw pedalom", jak to wczesniej ulales?

> To jest jakaś bzdura, że nauczaniem można kogoś zachęcić do homoseksualizmu. Po
                                          > pieram natomiast takie nauczanie, że homoseksualista nie jest gorszym człowieki
                                          > em od heteroseksualisty. A popieram to z przekonania i wisi mi, czy pegida czy
                                          > islamiści też to popierają, czy są przeciw.

Jureek, nie slyszales ze Stürzenberger mowi ze nie ma nic przeciw homoseksualistom, ze jego brat bylo homoseksualny?

Najpozniej w tym momencie powinienes odwolac to, co wczoraj napisales, a mianowicie :

A słyszałem jak jeden z mówców grzmiał np. przeciw pedałom i był pod tym względem jak najbardziej zgodny z islamistami
                                          • jureek Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 16:40
                                            maria421 napisała:

> Jureek, nie slyszales ze Stürzenberger mowi ze nie ma nic przeciw homoseksualis
                                            > tom, ze jego brat bylo homoseksualny?

Na miejscu o bracie nie słyszałem. Musisz wziąć pod uwagę, że ja nie stałem w grupce pegidzistów, tylko wśród tych, którzy gwizdali i zagłuszali nudziarza.

>
                                            > Najpozniej w tym momencie powinienes odwolac to, co wczoraj napisales, a mianow
                                            > icie :
                                            >
                                            > A słyszałem jak jeden z mówców grzmiał np. przeciw pedałom i był pod tym wzg
                                            > lędem jak najbardziej zgodny z islamistami

OK. Przepraszam nudziarza, on nie grzmiał przeciw pedałom, a tylko przeciw edukacji seksualnej w szkole. Natomiast zgadza się to, że w tym temacie jest zgodny z islamistami.
                                            • maria421 Re: "großes Verständnis für Wut und Empörung& 20.03.15, 16:51
                                              jureek napisał:

> Na miejscu o bracie nie słyszałem. Musisz wziąć pod uwagę, że ja nie stałem w g
                                              > rupce pegidzistów, tylko wśród tych, którzy gwizdali i zagłuszali nudziarza.

Wiec jednak nie slyszales! To dlaczego pisales ze sam slyszales ze "grzmial przeciw pedalom"?

> OK. Przepraszam nudziarza, on nie grzmiał przeciw pedałom, a tylko przeciw eduk
                                              > acji seksualnej w szkole. Natomiast zgadza się to, że w tym temacie jest zgodny
                                              > z islamistami.

A z Toba nie??? Ty godzisz sie na wprowadzenie nowego planu edukacji seksualnej w szkolach
                                              przeciw ktoremu juz protestowali rodzice ZANIM jeszcze powstala Pegida?

Zgadzasze sie z tym planem , czy nie?
                                              • maria421 Jureek 20.03.15, 16:53
                                                nie znalazlam nagrania z przemowienia Heidi Mund 27 stycznia, w ktorym to miala kogos nazwac "smieciami", ale znalazlam jej pozniejsza mowe :

www.youtube.com/watch?v=wGB5nGZ9ISg
                                                Nadal wierzysz ze mogla kogos nazwac "smieciami"?
    • maria421 No i juz wiadomo kto jest winny! 20.03.15, 15:13
      www.spiegel.de/politik/deutschland/blockupy-in-frankfurt-rechtsextremisten-mischten-bei-protest-mit-a-1024681.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka