03.06.15, 11:50
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18042736,_Fakty__TVN__Awaria_rzadowego_samolotu_z_marszalkiem.html?lokale=lodz#BoxNewsImg
Na szczescie udaremniony przez pilota.

Macierewicz, do roboty!

;.)
Obserwuj wątek
    • jurasberlinczyk49 Re: Zamach! 03.06.15, 12:29
      maria421 napisała:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18042736,_Fakty__TVN__Awaria_rzadowego_samolotu_z_marszalkiem.html?lokale=lodz#BoxNewsImg
      > Na szczescie udaremniony przez pilota.
      >
      > Macierewicz, do roboty!
      >
      > ;.)

To jednak ci polscy piloci nie są aż tacy najgorsi, jak ich obsmarowało towarzycho sekty pancernej brzozy, wyznawcy bzdetów Adoniny/Millera? ;-)

Ach racja, zapomiałem! Oni też daliby sobie radę, ale był “telefon braci”, potem to słynne “ląduj dziadu” do „Błasika przy sterach w kabinie“ i “jak nie wyląduje, to mnie zabije“ kpt. Protasiuka... No więc popełnił biedak samobójstwo, zabierając ze sobą 95 innych osób…

Oj, Mario, Mario, złą cząstkę wybrałaś, która może kiedyś zostać ci odebrana…

;-)

• maria421 Re: Zamach! 03.06.15, 12:36
        Ja nigdy nie twierdzilam ze polscy piloci sa zli.

Pilot Wrona, ktory pieknie posadzil samolot bez kol na Okeciu jest mistrzem w swoim fachu.

Major Pietruszuk ktory odmowil wykoniania rozkazu prezydenta Kaczynskiego i nie wyladowal w Tbilisi jest bohaterem.
    • zbyfauch Re: Zamach! 03.06.15, 12:42
      Kumple forumowych pisofilów mają już swoją teorię. :)
      • maria421 Re: Zamach! 03.06.15, 12:47
        zbyfauch napisał:

> Kumple forumowych pisofilów mają już swoją teor
        > ię. :)

>

Ja tez mam swoja teorie: prezydent-elekt chcial sie odegrac na marszalku za dwa miesiace bez unijnej pensji ;.)

• lepian4 Re: Zamach! 03.06.15, 13:31
      A Radek dalej skrzetnie notuje swe wrazenia na twitterze
      • astra18 Re: Zamach! 03.06.15, 13:43
        lepian4 napisał:

> A Radek dalej skrzetnie notuje swe wrazenia na twitterze

Ma facet teraz swoje 5 minut. Przynajmniej Lasek ruszy d....z pokoiku propagandowego i zacznie robić to za co płacą od 2011 roku. Może w ramach premii??:)
        • maria421 Re: Zamach! 03.06.15, 13:47
          Niech sobie Radek cwierka. Ja z twitetra nie korzystam, nikogo nie sledze.

Katastrofy nie bylo, wiec Lasek nie bedzie mial nowego zadania.

Ale Macierewicz musi to koniecznie wyjasnic! ;-)
          • zbyfauch Re: Zamach! 03.06.15, 14:13
            maria421 napisała:
            > Niech sobie Radek cwierka (...)

Czyżby ten teatralny efekciarz usiłuje się wykreować na kombatanta, jakby nieomal "poległ" (mało brakowało), na obraz i podobieństwo smoleńskie?
          • astra18 Re: Zamach! 03.06.15, 14:29
            maria421 napisała:

" Niech sobie Radek cwierka. Ja z twitetra nie korzystam, nikogo nie sledze."

Dlatego też masz blade pojęcie o niezależnych mediach:)Przepływ informacji, przede wszystkim nie "obrobionych" jest imponujący.

"Katastrofy nie bylo, wiec Lasek nie bedzie mial nowego zadania."

Oj będzie miał, będzie, już się wygadał w PR1, przynajmniej hemoroidy nie zrbią u niego tak wielkiego spustoszenia.
            • zbyfauch Re: Zamach! 03.06.15, 14:32
              astra18 napisała:
              > Dlatego też masz blade pojęcie o niezależnych mediach (...)

"Niezależne" czyli prawackie. :)
            • maria421 Re: Zamach! 03.06.15, 14:34
              astra18 napisała:

> Dlatego też masz blade pojęcie o niezależnych mediach:)Przepływ informacji, prz
              > ede wszystkim nie "obrobionych" jest imponujący.

Alez mam pojecie, bo Ty i Juras ciagle nam je tutaj serwujecie.
              A Ty jestes na twitterze?

> Oj będzie miał, będzie, już się wygadał w PR1, przynajmniej hemoroidy nie zrbią
              > u niego tak wielkiego spustoszenia.

Ale Ty jestes dobrze poinformowana! "Niezalezna prasa" dorwala sie do jakiejs recepty na hemoroidy wystawionej na Laska, czy co?
              • astra18 Re: Zamach! 03.06.15, 14:46
                maria421 napisała:

" Alez mam pojecie, bo Ty i Juras ciagle nam je tutaj serwujecie."

Powinnaś nam gorąco podziękować za pluralizm poglądowy zaszczepiony na tym forum:)

"A Ty jestes na twitterze? "

Żeby wiedzieć co się tam dzieje to chyba logiczne..:)

"Ale Ty jestes dobrze poinformowana! "Niezalezna prasa" dorwala sie do jakiejs r
                > ecepty na hemoroidy wystawionej na Laska, czy co? "

Nie moja droga, wystarczy wyciągnąć logiczne wnioski z tego co się słyszy:)
                • maria421 Re: Zamach! 03.06.15, 16:05
                  astra18 napisała:

> Powinnaś nam gorąco podziękować za pluralizm poglądowy zaszczepiony na tym foru
                  > m:)

Pluralizm jest podstawa tego forum.
                  Wam moge podziekowac za wglad w otchlanie "niezaleznej" prasy.

> Nie moja droga, wystarczy wyciągnąć logiczne wnioski z tego co się słyszy:)

Zawsze myslalam ze do tego jest potrzebna diagnoza lekarska, ale okazuje sie ze sa tutaj tacy, co diagnozy potrafia na odleglosc wystawiac :)
                  • astra18 Re: Zamach! 03.06.15, 17:59
                    maria421 napisała:

"Wam moge podziekowac za wglad w otchlanie "niezaleznej" prasy."

Mała korekta - niezależnych mediów:) Daj się skusić na tłiterka:)
            • astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 06:45
              maria421 napisała:

" Niech sobie Radek cwierka. Ja z twitetra nie korzystam, nikogo nie sledze."

Radek ćwierka za kasę podatników w godzinach pracy.
              Teraz oficjalnie pani Kopacz dołoży legalnie swoich pracowników, pewnie ma nadzieję, że tym sposobem zada kłam o rzekomym bezrobociu w Polsce.
              Następne "szmatławce" jak to Mario określiłaś - bo nie po linii rządu - donoszą:

www4.rp.pl/
              • maria421 Re: Zamach! 04.06.15, 09:00
                astra18 napisała:

> Radek ćwierka za kasę podatników w godzinach pracy.

Twitter , zdaje sie, jest za darmo?

• astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 09:03
                  maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                  >
                  > > Radek ćwierka za kasę podatników w godzinach pracy.
                  >
                  > Twitter , zdaje sie, jest za darmo?

Państwo nie płaci mu za twittowanie w godzinach pracy.
                  >
                  • zbyfauch Re: Zamach! 04.06.15, 09:11
                    astra18 napisała:
                    > Państwo nie płaci mu za twittowanie w godzinach pracy.

Przecież nawet Ojciec Święty ćwierka. I może na Ojca Świętego będziesz pomstować, bezbożnico?!
                    • astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 09:35
                      zbyfauch napisał:

> astra18 napisała:
                      > > Państwo nie płaci mu za twittowanie w godzinach pracy.
                      >
                      > Przecież nawet Ojciec Święty ćwierka. I może na Ojca Świętego będziesz pomstowa
                      > ć, bezbożnico?!

To Ojciec Święty jest urzędnikiem administracyjnym wszystkich Polaków? Dobry kierunek, ale znowu byś marudził:)
                  • maria421 Re: Zamach! 04.06.15, 09:13
                    astra18 napisała:

> Państwo nie płaci mu za twittowanie w godzinach pracy.

Za siusianie i picie kawy tez nie.
                    • astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 09:33
                      maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                      >
                      > > Państwo nie płaci mu za twittowanie w godzinach pracy.
                      >
                      > Za siusianie i picie kawy tez nie.

Myślisz że łączy potrzeby fizjologiczne z twittowaniem?? Ciekawa koncepcja:)
                      • maria421 Re: Zamach! 04.06.15, 13:06
                        astra18 napisała:

> Myślisz że łączy potrzeby fizjologiczne z twittowaniem?? Ciekawa koncepcja:)

Mysle ze ktos, kto nie ma regulowanych godzin pracy od 8 do 16 moze miec czas i na cwierkanie.

Prezydent -elekt tez cwierka :)
                        • astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 18:01
                          maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                          >
                          > > Myślisz że łączy potrzeby fizjologiczne z twittowaniem?? Ciekawa koncepcj
                          > a:)
                          >
                          > Mysle ze ktos, kto nie ma regulowanych godzin pracy od 8 do 16 moze miec czas i
                          > na cwierkanie.
                          >
                          > Prezydent -elekt tez cwierka :)

Która to funkcja nie ma umocowania prawnego, tak dla przypomnienia:)
                          • maria421 Re: Zamach! 04.06.15, 18:13
                            astra18 napisała:

> Która to funkcja nie ma umocowania prawnego, tak dla przypomnienia:)

Andrzej Duda jest na twitterze od pazdziernika 2010 roku i przez ten czas zacwierkal 6550 razy.
                            Czyli, twittowal (twitterowal?) jeszcze jak byl europoslem za co pobieral pieniadze podatnika.
                            • astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 18:35
                              maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                              >
                              > > Która to funkcja nie ma umocowania prawnego, tak dla przypomnienia:)
                              >
                              > Andrzej Duda jest na twitterze od pazdziernika 2010 roku i przez ten czas zacwi
                              > erkal 6550 razy.
                              > Czyli, twittowal (twitterowal?) jeszcze jak byl europoslem za co pobieral pieni
                              > adze podatnika.

Założyłaś konto?To zgłoś się do drużyny hejterów pani Kopacz a ja Ci będę płacić za to z moich podatków:)
                              • maria421 Re: Zamach! 04.06.15, 18:42
                                astra18 napisała:

> Założyłaś konto?To zgłoś się do drużyny hejterów pani Kopacz a ja Ci będę płaci
                                > ć za to z moich podatków:)

Nie mam konta na twitterze i nie mam zamiaru go otwierac.
                                Wystarczy sprawdzic w google kto z politykow ma konta i kto pisze.

Mnie natomiast wystarczy pieniedzy ktorymi dysponuje , wiec nie musze dorabiac ani hejterowaniem ani dupolizstwem w zadnej druzynie :-)
                                • astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 18:53
                                  maria421 napisała:

" Mnie natomiast wystarczy pieniedzy ktorymi dysponuje , wiec nie musze dorabiac
                                  > ani hejterowaniem ani dupolizstwem w zadnej druzynie :-) "

No to kamień z serca że Ty tak z potrzeby serca:)
                                  • maria421 Re: Zamach! 04.06.15, 19:03
                                    astra18 napisała:

> >
                                    > No to kamień z serca że Ty tak z potrzeby serca:)

Ile razy mam pisac ze nie mam konta na Twitterze?
                                    • astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 19:18
                                      maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                      >
                                      > > >
                                      > > No to kamień z serca że Ty tak z potrzeby serca:)
                                      >
                                      > Ile razy mam pisac ze nie mam konta na Twitterze?

Mario, ja o Twoich wpisach tutaj, nieporozumienie:)No już, luzik, uśmiech i zęby do przodu:)
                                      • maria421 Re: Zamach! 04.06.15, 19:29
                                        Swoja droga, Astro, skoro juz wiadomo ze Andrzej Duda jako europosel tracil czas oplacanej z kieszeni podatnikow praca na cwierkanie, to moze tez troche porozmawiamy o tym po co mu bylo az 16 asystentow? Choc zdaje sie rekord pobil posel Legutko zatrudniajacy 19 osobowy sztab.
                                        • astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 19:46
                                          maria421 napisała:

"Swoja droga, Astro, skoro juz wiadomo ze Andrzej Duda jako europosel tracil cza
                                          > s oplacanej z kieszeni podatnikow praca na cwierkanie,"

No własnie tego nie wiadomo, w przypadku RS jak najbardziej bo jego newralgiczne komentarze czy "wygaszanie" mandatów odbywało się w takich godzinach, w których urzędnicy państwowi są w robocie, ewentualnie "w terenie".

" to moze tez troche poroz
                                          > mawiamy o tym po co mu bylo az 16 asystentow? Choc zdaje sie rekord pobil posel
                                          > Legutko zatrudniajacy 19 osobowy sztab. "

W takim wątku jak "Zamach"?:)
                                          Wracając do tematu - szczerze Ci wyznam jak na spowiedzi - nie wiem, bo nie mam skali porównawczej, jak to się ma do przepisów PE itd, itp. Jeżeli jesteś na bieżąco rozwiń temat, podaj dane, z dokładnym opisem sztabów innych przedstawicieli, dobrze?
                                          Bardziej pochylam się z troską nad wizerunkiem Króla Europy, co to się stało - już nie "grata" czy olewka?:

www4.rp.pl/artykul/1205932-O-Atenach-bez-Donalda-Tuska.html
                                          • astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 19:49
                                            No i oczywiście troską swą obejmuję stan portfeli polskich podatników wywalających kasę na ostatni pomysł pani Kopacz w sprawie zatrudnienia zawodowych hejterów.
                                            Ja wiem, że Ciebie to nie dotyczy bo to nie Twoja kasa, ale czyż podoba Ci się taki pomysł na ratowanie wizerunku PO?
                                            • maria421 Re: Zamach! 04.06.15, 20:59
                                              astra18 napisała:

> No i oczywiście troską swą obejmuję stan portfeli polskich podatników wywalając
                                              > ych kasę na ostatni pomysł pani Kopacz w sprawie zatrudnienia zawodowych hejter
                                              > ów.
                                              > Ja wiem, że Ciebie to nie dotyczy bo to nie Twoja kasa, ale czyż podoba Ci się
                                              > taki pomysł na ratowanie wizerunku PO?

Astra, masz jakis konkretny dowod na to? Jakies rachunki albo co?
                                              • astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 21:06
                                                maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                                >
                                                > > No i oczywiście troską swą obejmuję stan portfeli polskich podatników wyw
                                                > alając
                                                > > ych kasę na ostatni pomysł pani Kopacz w sprawie zatrudnienia zawodowych
                                                > hejter
                                                > > ów.
                                                > > Ja wiem, że Ciebie to nie dotyczy bo to nie Twoja kasa, ale czyż podoba C
                                                > i się
                                                > > taki pomysł na ratowanie wizerunku PO?
                                                >
                                                > Astra, masz jakis konkretny dowod na to? Jakies rachunki albo co?

Zazwyczaj rachunki i faktury wystawia się po robocie.
                                                Muszę dodatkowo Cię zmartwić - bębnią o tym nie tylko media uznawane przez Ciebie za "szmatławce". Wypowiedź Kidawy-Błońskiej mówi sama za siebie.
                                                • maria421 Re: Zamach! 04.06.15, 21:11
                                                  astra18 napisała:

> Zazwyczaj rachunki i faktury wystawia się po robocie.
                                                  > Muszę dodatkowo Cię zmartwić - bębnią o tym nie tylko media uznawane przez Cieb
                                                  > ie za "szmatławce". Wypowiedź Kidawy-Błońskiej mówi sama za siebie.

wiadomosci.onet.pl/kraj/rzeczpospolita-po-zatrudnila-internetowych-hejterow/3g9k4r
                                                  Wypowiedz Kidawy -Blonskiej wyjasnia, ze to byl apel tylko do czlonkow PO.
                                                  "Niezalezna" prasa zrobila z tego to co chciala.

Sledzac hejt na stronie Komorowskiego mysle ze PO po prostu uczy sie od PiSu...
                                                  • astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 21:28
                                                    maria421 napisała:

""Niezalezna" prasa zrobila z tego to co chciala."

Jak tak dalej będziesz klasyfikować "niezależność" to tylko na placu boju zostanie GW:)

"Sledzac hejt na stronie Komorowskiego mysle ze PO po prostu uczy sie od PiSu...

Hm...nie wyszło straszenie PiS-em i pompowanie reklamami agencji rządowych Własnej "gazetki"..Nie wiedziałam że na stronie Komorowskiego dopuszczane są komentarze:)
                                                  • maria421 Re: Zamach! 05.06.15, 08:25
                                                    astra18 napisała:

> Jak tak dalej będziesz klasyfikować "niezależność" to tylko na placu boju zosta
                                                    > nie GW:)

Juz pare razy tu pisalam ze nie ma czegos takiego jak "niezalezna prasa", bo prasa jest zalezna jezeli nie od organu partii, to od redaktora naczelnego.

> Hm...nie wyszło straszenie PiS-em i pompowanie reklamami agencji rządowych Włas
                                                    > nej "gazetki"..Nie wiedziałam że na stronie Komorowskiego dopuszczane są koment
                                                    > arze:)

Sa dopuszczalne. Mozesz sprawdzic.
                                          • maria421 Re: Zamach! 04.06.15, 20:56
                                            astra18 napisała:

> No własnie tego nie wiadomo, w przypadku RS jak najbardziej bo jego newralgiczn
                                            > e komentarze czy "wygaszanie" mandatów odbywało się w takich godzinach, w który
                                            > ch urzędnicy państwowi są w robocie, ewentualnie "w terenie".

W przypadku Dudy "nie wiadomo"??? Moglo byc tak samo wiadomo jak w przypadku Radke Sikorskiego.
                                            I jeszcze moze byc wiadomo :-)

> W takim wątku jak "Zamach"?:)
                                            > Wracając do tematu - szczerze Ci wyznam jak na spowiedzi - nie wiem, bo nie mam
                                            > skali porównawczej, jak to się ma do przepisów PE itd, itp. Jeżeli jesteś na b
                                            > ieżąco rozwiń temat, podaj dane, z dokładnym opisem sztabów innych przedstawici
                                            > eli, dobrze?

Fakt, to jest troche obok tematu.

Ale skoro juz zaczelam :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,13200425,_19_asystentow__Przesada__Podstawa_to_dobry_sklad.html
                                            > Bardziej pochylam się z troską nad wizerunkiem Króla Europy, co to się stało -
                                            > już nie "grata" czy olewka?:
                                            >
                                            > www4.rp.pl/artykul/1205932-O-Atenach-bez-Donalda-Tuska.html

Nie podniecaj sie. Spotkania miedzynarodowe z udzialem Grecji sa tak czeste, ze juz sama stracilam rachube. Tusk ostatnio bral udzial w marcu :

www.channelnewsasia.com/news/world/eu-s-tusk-confirms-meetin/1725558.html
                                            Van Rompuy tez nie na kazdym bywal, najczestszym uczestnikiem jest chyba Schäuble .

• astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 21:17
                                              maria421 napisała:

"W przypadku Dudy "nie wiadomo"??? Moglo byc tak samo wiadomo jak w przypadku Ra
                                              > dke Sikorskiego."

Jak mogło to daj przykład:)

"I jeszcze moze byc wiadomo :-)"

Jestem w nieustającym oczekiwaniu:)
                                              Dobrze że jeszcze jest elektem bo mu GW nawet na myjni żyć spokojnie nie daje:)
                                              • maria421 Re: Zamach! 05.06.15, 08:27
                                                astra18 napisała:

> Jak mogło to daj przykład:)

Wiesz ze to niemozliwe, bo przy starszych twittach nie ma podanej godziny wyslania.
                                                Ale bede sledzic .

> Jestem w nieustającym oczekiwaniu:)
                                                > Dobrze że jeszcze jest elektem bo mu GW nawet na myjni żyć spokojnie nie daje:)

Ja na Twoim miejscu nie kladla bym reki w ogien.
                                            • astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 21:21
                                              maria421 napisała:

"Ale skoro juz zaczelam :
                                              >
                                              > rel="nofollow">wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,13200425,_19_asystentow__Przesada__Podstawa_to_dobry_sklad.html"

Szczerze odpowiem, że nie wiem i nie widzę gdzie złamano prawo.
                                              Może mi pomożesz?

"Nie podniecaj sie. Spotkania miedzynarodowe z udzialem Grecji sa tak czeste, ze
                                              > juz sama stracilam rachube."

Troska to nie podnieta. I przysięgam, ze nie ja ten artykuł pisałam:)
                                              • maria421 Re: Zamach! 05.06.15, 08:30
                                                astra18 napisała:

> Szczerze odpowiem, że nie wiem i nie widzę gdzie złamano prawo.
                                                > Może mi pomożesz?

Nie zlamano prawa. Po prostu wydojono co do grosza mozliwe srodki unijne zatrudniajac mase osob do wykonania pracy ktora moze byc wykonana przez 2-4 osoby.

> Troska to nie podnieta. I przysięgam, ze nie ja ten artykuł pisałam:)

Troska? To jest zwykla zlosliwosc, tak Twoja jak i autora artykulu.
                                                • astra18 Re: Zamach! 05.06.15, 08:44
                                                  maria421 napisała:

"Nie zlamano prawa. Po prostu wydojono co do grosza mozliwe srodki unijne zatrud
                                                  > niajac mase osob do wykonania pracy ktora moze byc wykonana przez 2-4 osoby."

Zawsze używasz zamiennie słowo "wydojono" z "wykorzystano"?

"Troska? To jest zwykla zlosliwosc, tak Twoja jak i autora artykulu."

A z czego miałaby niby ta "złośliwość" wynikać? Z kłamstwa czy patrzeniu urzędnikom na ręce?
                                                  • maria421 Re: Zamach! 05.06.15, 08:48
                                                    astra18 napisała:

> Zawsze używasz zamiennie słowo "wydojono" z "wykorzystano"?

Nie. Tylko wtedy keidy "wydojono" a nie "wykorzystano" :-)

> A z czego miałaby niby ta "złośliwość" wynikać?

Z tego ze Tusk byl i jest znienawidzony przez PiS.

> Z kłamstwa czy patrzeniu urzędnikom na ręce?

Jak sama udowodnilas, patrzysz na rece tylko wybranym urzednikom.
                                                    Patrzysz na rece Sikorskiemu, ale nie Dudzie.
                                                  • astra18 Re: Zamach! 05.06.15, 09:09
                                                    maria421 napisała:

" > A z czego miałaby niby ta "złośliwość" wynikać?
                                                    >
                                                    > Z tego ze Tusk byl i jest znienawidzony przez PiS."

Po pierwsze - autorka artykułu pisze w gazecie którą trudno podejrzewać o stronniczość, jest w miarę ustabilizowana pluralistycznie.
                                                    Po drugie - udowodnij mi że PO kocha Kaczyńskiego ( pana AM nie wspominam przez grzeczność:))

"Jak sama udowodnilas, patrzysz na rece tylko wybranym urzednikom.
                                                    > Patrzysz na rece Sikorskiemu, ale nie Dudzie. "

Jak dotąd Duda nie podpadł, a biorąc pod uwagę opinię komentatorów parlamentarnych, ujętych w rankingu "Polityki", bardzo dobrze wywiązywał się ze swoich obowiązków europarlamentarzysty.
                                                    >
                                                  • maria421 Re: Zamach! 05.06.15, 09:14
                                                    astra18 napisała:

> Po pierwsze - autorka artykułu pisze w gazecie którą trudno podejrzewać o stron
                                                    > niczość, jest w miarę ustabilizowana pluralistycznie.

Jezeli tak ma wygladac brak stronniczosci, to jak wyglada stronniczosc?

> Po drugie - udowodnij mi że PO kocha Kaczyńskiego ( pana AM nie wspominam przez
                                                    > grzeczność:))

Oczywiscie ze nie kocha.

> Jak dotąd Duda nie podpadł, a biorąc pod uwagę opinię komentatorów parlamentarn
                                                    > ych, ujętych w rankingu "Polityki", bardzo dobrze wywiązywał się ze swoich obow
                                                    > iązków europarlamentarzysty.

Jak dotad. Duda nie byl na swieczniku. Jeszcze pol roku temu malo kto o nim slyszal.
                              • jureek Re: Zamach! 04.06.15, 20:49
                                astra18 napisała:

> > Czyli, twittowal (twitterowal?) jeszcze jak byl europoslem za co pobieral
                                > pieni
                                > > adze podatnika.
                                >
                                > Założyłaś konto?To zgłoś się do drużyny hejterów pani Kopacz a ja Ci będę płaci
                                > ć za to z moich podatków:)

Widzę zgrabną zmianę tematu, żeby nie skomentować ćwierkania Dudy w czasie, gdy brał pensję europosła.
                                Masz taki naturalny talent unikania niewygodnych tematów, czy jest to umiejętność wyuczona?
                                • astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 20:54
                                  jureek napisał:

> astra18 napisała:
                                  >
                                  > > > Czyli, twittowal (twitterowal?) jeszcze jak byl europoslem za co po
                                  > bieral
                                  > > pieni
                                  > > > adze podatnika.
                                  > >
                                  > > Założyłaś konto?To zgłoś się do drużyny hejterów pani Kopacz a ja Ci będę
                                  > płaci
                                  > > ć za to z moich podatków:)
                                  >
                                  > Widzę zgrabną zmianę tematu, żeby nie skomentować ćwierkania Dudy w czasie, gdy
                                  > brał pensję europosła.
                                  > Masz taki naturalny talent unikania niewygodnych tematów, czy jest to umiejętno
                                  > ść wyuczona?

Jak nauczysz się czytać z kontekstem - całości wypowiedzi dotyczącej danego tematu, to nie będziesz więcej wypisywać takich bzdur.
                                  Ogranicz swoje wypowiedzi do meritum i bądź wierny swojej zasadzie nie ad personam, bo potem jak zbierasz bęcki to lament roztaczasz żałosny.
                                  • maria421 Re: Zamach! 04.06.15, 21:01
                                    astra18 napisała:

> Jak nauczysz się czytać z kontekstem - całości wypowiedzi dotyczącej danego tem
                                    > atu, to nie będziesz więcej wypisywać takich bzdur.
                                    > Ogranicz swoje wypowiedzi do meritum i bądź wierny swojej zasadzie nie ad perso
                                    > nam, bo potem jak zbierasz bęcki to lament roztaczasz żałosny.

Astro, propozycja zebym zalozyla konto i sie zglosila do Kopacz w roli hejtera nie miala nic wspolnego z meritum i byla ad personam....
                                    • astra18 Re: Zamach! 04.06.15, 21:04
                                      maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                      >
                                      > > Jak nauczysz się czytać z kontekstem - całości wypowiedzi dotyczącej dane
                                      > go tem
                                      > > atu, to nie będziesz więcej wypisywać takich bzdur.
                                      > > Ogranicz swoje wypowiedzi do meritum i bądź wierny swojej zasadzie nie ad
                                      > perso
                                      > > nam, bo potem jak zbierasz bęcki to lament roztaczasz żałosny.
                                      >
                                      > Astro, propozycja zebym zalozyla konto i sie zglosila do Kopacz w roli hejtera
                                      > nie miala nic wspolnego z meritum i byla ad personam....

Usmiech na końcu nie wykazywał zamiaru jaki mi zarzucasz.

• jureek Re: Zamach! 04.06.15, 21:42
                                    astra18 napisała:

> Jak nauczysz się czytać z kontekstem - całości wypowiedzi dotyczącej danego tem
                                    > atu, to nie będziesz więcej wypisywać takich bzdur.
                                    > Ogranicz swoje wypowiedzi do meritum i bądź wierny swojej zasadzie nie ad perso
                                    > nam, bo potem jak zbierasz bęcki to lament roztaczasz żałosny.

O, widzę, że nerwy puszczają. Widok rzeczywiście żałosny. Czyli riposta Marii, która wskazała, że jeśli chodzi o Twittera, to Duda robił to samo, co Ty masz za złe Sikorskiemu, była bardzo celna.
                                    Tylko nie wyciągnij z tego przypadkiem wniosku, że podoba mi się "ćwierkanie" Radka, bo wcale tak nie jest, uważam, że to jeszcze jeden objaw jego pustego efekciarstwa.

• astra18 Re: Zamach! 05.06.15, 06:14
                                      jureek napisał:

" O, widzę, że nerwy puszczają. Widok rzeczywiście żałosny. "

Widzisz to co chciałbyś zobaczyć, nie pochlebiaj sobie:)

" Czyli riposta Marii,
                                      > która wskazała, że jeśli chodzi o Twittera, to Duda robił to samo, co Ty masz z
                                      > a złe Sikorskiemu, była bardzo celna. "

Moja odpowiedź do Twojego postu dotyczyła Twojego pytania o moje "talenty".
                                      Co do celności riposty Marii mam odmienne zdanie, no ale jak każdy z nas, takie mogę mieć.
                                      Co wykazałam w odpowiedzi do Marii.

"Tylko nie wyciągnij z tego przypadkiem wniosku, że podoba mi się "ćwierkanie" R
                                      > adka, bo wcale tak nie jest, uważam, że to jeszcze jeden objaw jego pustego efe
                                      > kciarstwa."

Mnie sam udział w nowinkach medialnych RS zupełnie nie przeszkadza, razi natomiast moment korzystania z tego. Posłużyłam się jednym konkretnym przykładem, czego Ty z Marią dotąd nie zrobiliście,odnosząc się do przypadku Dudy.
                                      • jureek Re: Zamach! 05.06.15, 06:56
                                        astra18 napisała:

> Mnie sam udział w nowinkach medialnych RS zupełnie nie przeszkadza, razi natomi
                                        > ast moment korzystania z tego.

Możesz podać jakie są godziny pracy marszałka czy europosła? Od 6 do 15 z godzinną przerwą na obiad, czy może od 8 do 16 bez przerwy? No bo, żeby komuś zarzucać, że "ćwierka" w godzinach pracy, to trzeba by najpierw te godziny określić, nieprawdaż?
                                        • astra18 Re: Zamach! 05.06.15, 07:10
                                          jureek napisał:

> astra18 napisała:
                                          >
                                          > > Mnie sam udział w nowinkach medialnych RS zupełnie nie przeszkadza, razi
                                          > natomi
                                          > > ast moment korzystania z tego.
                                          >
                                          > Możesz podać jakie są godziny pracy marszałka czy europosła? Od 6 do 15 z godzi
                                          > nną przerwą na obiad, czy może od 8 do 16 bez przerwy? No bo, żeby komuś zarzuc
                                          > ać, że "ćwierka" w godzinach pracy, to trzeba by najpierw te godziny określić,
                                          > nieprawdaż?
                                          Nie, takiego diagramu Ci nie podam. Mogę podać jedynie przykład w którym momencie takie tweety powstają z dużą dozą prawdopodobieństwa, że w tym czasie dana osoba jest w pracy.
                                          Proszę bardzo.
                                          Słynny tweet o "wygaszeniu"mandatu przez RS Dudzie.
                                          Rozumiem, że go "wygaszał" będąc w pracy, a nie w domowych pieleszach.
                                          • jureek Re: Zamach! 05.06.15, 07:41
                                            astra18 napisała:

> Nie, takiego diagramu Ci nie podam. Mogę podać jedynie przykład w którym momenc
                                            > ie takie tweety powstają z dużą dozą prawdopodobieństwa, że w tym czasie dana o
                                            > soba jest w pracy.

W przypadku osób, które nie pracują "od - do", nie ma sensu używanie określenia, że dana osoba jest w pracy.

> Proszę bardzo.
                                            > Słynny tweet o "wygaszeniu"mandatu przez RS Dudzie.
                                            > Rozumiem, że go "wygaszał" będąc w pracy, a nie w domowych pieleszach.

Dlaczego przeciwstawiasz domowe pielesze miejscu pracy? Ja np. w tej chwili jestem w domowych pieleszach i jednocześnie pracuję. No i jeszcze piszę na forum, bo akurat praca taka, że czasem muszę poczekać parę minut, aż komputer coś zrobi. Dobrze, że nie jesteś moim szefem, bo z Twoim małostkowym podejściem musiałbym chyba w czasie takich przerw "technologicznych" siedzieć na baczność i gapić się w pasek postępu na ekranie. Na szczęście moje szefostwo ma bardziej pragmatyczne podejście i rozlicza mnie po prostu z wykonanych zadań, a nie z siedzenia w pracy.
                                            • astra18 Re: Zamach! 05.06.15, 07:59
                                              jureek napisał:

"W przypadku osób, które nie pracują "od - do", nie ma sensu używanie określenia
                                              > , że dana osoba jest w pracy. "

Wykonująca obowiązki służbowe wynikające ze stosunku pracy, może być?

"Dlaczego przeciwstawiasz domowe pielesze miejscu pracy? "

Uważasz, że RS w zakresie obowiązków wynikająceych ze stosunku pracy ma możliwosć pracy zdalnej? Nienormowany czas pracy nie określa godzin ale zakres czynności, a ten powinien być kompatybilny z rodzajem pracy wykonywanej w danym momencie. Krótko mówiąć jeżeli w danym momencie wykonywana jest praca na rzecz pracodawcy nie jest rzeczą pożądaną łączenie tego z działaniami stricte prywatnymi. Tylko mi nie pisz o korzystaniu z toalety cz jednoczesnym piciu kawy.

"No i jeszcze piszę na forum,
                                              > bo akurat praca taka, że czasem muszę poczekać parę minut, aż komputer coś zrob
                                              > i. Dobrze, że nie jesteś moim szefem, bo z Twoim małostkowym podejściem musiałb
                                              > ym chyba w czasie takich przerw "technologicznych" siedzieć na baczność i gapić
                                              > się w pasek postępu na ekranie."

To zależy od wymagań jakie stawia Ci TWÓJ pracodawca i "pochodzenia" wynagrodzenia.
                                              Jesteś pracownikiem budżetówki?

"Na szczęście moje szefostwo ma bardziej pragma
                                              > tyczne podejście i rozlicza mnie po prostu z wykonanych zadań, a nie z siedzeni
                                              > a w pracy."

Jeżeli takie jest podejście pracodawcy do Twojej pracy to jego sprawa, jeżeli jestęś pracownikiem budżetówki sprawa ma się zgoła inaczej - podatnik ma prawo wiedzieć jak wykorzystywane są środki idące z jego podatków.
                                              • maria421 Re: Zamach! 05.06.15, 08:22
                                                Astro, kazdy dobry pracodawca wie, ze zaden pracownik nie jest w stanie intensywnie przepracowac 8 godzin, a co dopiero 10 czy wiecej. Ze oprocz wyjscia do toalety potrzebuje 5 minut na kawe , na wypicie szklanki wody czy napoju. Liczy sie wykonana robota i jej jakosc.

Wiekszosc politykow udziela sie na twitterze czy na FB (choc podejrzewam ze konta FB obslugiwane sa przez osoby ze sztabu) , ale Ty czepiasz sie tylko jednego- Radka Sikorskiego.

Jezeli Duda po 6 sierpnia nie zlikwiduje konta na twitterze, to bede sledzic w jakich godzinach on pisze. Za Twoje pieniadze :)
                                                • astra18 Re: Zamach! 05.06.15, 08:51
                                                  maria421 napisała:

"Wiekszosc politykow udziela sie na twitterze czy na FB (choc podejrzewam ze kon
                                                  > ta FB obslugiwane sa przez osoby ze sztabu) , ale Ty czepiasz sie tylko jednego
                                                  > - Radka Sikorskiego."

Czepiam się jego bo ma "wybitne" zasługi na tym polu:)

"Astro, kazdy dobry pracodawca wie, ze zaden pracownik nie jest w stanie intensy
                                                  > wnie przepracowac 8 godzin, a co dopiero 10 czy wiecej. Ze oprocz wyjscia do to
                                                  > alety potrzebuje 5 minut na kawe , na wypicie szklanki wody czy napoju. Liczy s
                                                  > ie wykonana robota i jej jakosc."

Czy ja czepiam się czynności fizjologicznych i pokarmowych?
                                                  Wiele decyzji służbowych RS było od razu wpuszczone przez niego do TT, z wielokrotnym uczestnictwem w komentarzach.
                                                  • maria421 Re: Zamach! 05.06.15, 09:04
                                                    astra18 napisała:

> Czepiam się jego bo ma "wybitne" zasługi na tym polu:)

Rozumiem ze Duda ma jakies "wybitne" zaslugi w PE i dlatego sie go nie czepiasz.

> Czy ja czepiam się czynności fizjologicznych i pokarmowych?

Oprocz czynnosci fizjologicznych czy pokarmowych konieczne jest czasem zwykle "przewietrzenie umyslu".

> Wiele decyzji służbowych RS było od razu wpuszczone przez niego do TT, z wielok
                                                    > rotnym uczestnictwem w komentarzach.

Nie podejrzewalam ze az tyle czasu spedzasz na sledzenie Radka na twitterze :)
                                                  • astra18 Re: Zamach! 05.06.15, 09:15
                                                    maria421 napisała:

" Rozumiem ze Duda ma jakies "wybitne" zaslugi w PE i dlatego sie go nie czepiasz"

Powielam odpowiedź - jeżeli za "wybitne" można uważać rzetelne wywiązywanie się ze swoich obowiązków parlamentarzysty, i zdobyć za to uznanie komentatorów parlamentarnych, ujętych w w rankingu "Polityki" - to tak.

"Nie podejrzewalam ze az tyle czasu spedzasz na sledzenie Radka na twitterze :)"

Tego nawet nie trzeba robić bo tak szybko przedostaje sie do ogólnych wiadomości że można nie nadążyc, a nie jest to mowa o czynnościach fizjologicznych ani pokarmowych:)
                                                  • maria421 Re: Zamach! 05.06.15, 09:31
                                                    astra18 napisała:

> Powielam odpowiedź - jeżeli za "wybitne" można uważać rzetelne wywiązywanie się
                                                    > ze swoich obowiązków parlamentarzysty, i zdobyć za to uznanie komentatorów par
                                                    > lamentarnych, ujętych w w rankingu "Polityki" - to tak.

Poszukalam. Duda nie nalezal do wyroznionych europoslow:
                                                    uniaeuropejska.org/ranking-europosow/

ć bo tak szybko przedostaje sie do ogólnych wiadomośc
                                                    > i że można nie nadążyc, a nie jest to mowa o czynnościach fizjologicznych ani p
                                                    > okarmowych:)

Pamietaj- po 6 sierpnia bede sledzila Dude :-)

• astra18 Re: Zamach! 05.06.15, 14:07
                                                    maria421 napisała:

" Poszukalam. Duda nie nalezal do wyroznionych europoslow:
                                                    > rel="nofollow">uniaeuropejska.org/ranking-europosow/"

Ja dotarłam do takiego źródła, z przekąsem ale nie zaprzeczające faktom:

dabrowska.blog.polityka.pl/2015/05/25/jak-to-z-okladka-polityki-dla-dudy-bylo/
                                                    " Pamietaj- po 6 sierpnia bede sledzila Dude :-) "

Teraz też możesz śledzić - jak połknęłaś bakcyla - polityków z Wiejskiej:)
                                                  • maria421 Re: Zamach! 05.06.15, 14:24
                                                    astra18 napisała:
                                                    >
                                                    > Ja dotarłam do takiego źródła, z przekąsem ale nie zaprzeczające faktom:
                                                    >
                                                    > dabrowska.blog.polityka.pl/2015/05/25/jak-to-z-okladka-polityki-dla-dudy-bylo/

Astro, czyzbys teraz wpisala "Polityke" w poczet "neizaleznej" prasy? ;)
                                                  • astra18 Re: Zamach! 05.06.15, 15:26
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                                    > >
                                                    > > Ja dotarłam do takiego źródła, z przekąsem ale nie zaprzeczające faktom:
                                                    > >
                                                    > > dabrowska.blog.polityka.pl/2015/05/25/jak-to-z-okladka-polityki-dla-dudy-bylo/
                                                    >
                                                    >
                                                    > Astro, czyzbys teraz wpisala "Polityke" w poczet "neizaleznej" prasy? ;)

Ja nic nie wpisywałam Mario, chciałam Ci zrobić przyjemność i wskazać źródło informacji:))))
                                              • jureek Re: Zamach! 05.06.15, 08:26
                                                astra18 napisała:

> Wykonująca obowiązki służbowe wynikające ze stosunku pracy, może być?

Ty jednak jesteś biurokratka idealna, nawet w języku to widać :)

> Uważasz, że RS w zakresie obowiązków wynikająceych ze stosunku pracy ma możliwo
                                                > sć pracy zdalnej?

A Ty uważasz, że pracuje tylko siedząc w biurze? Nie może np. przemówienia napisać sobie w domu?

> Nienormowany czas pracy nie określa godzin ale zakres czynnoś
                                                > ci, a ten powinien być kompatybilny z rodzajem pracy wykonywanej w danym momenc
                                                > ie. Krótko mówiąć jeżeli w danym momencie wykonywana jest praca na rzecz pracod
                                                > awcy nie jest rzeczą pożądaną łączenie tego z działaniami stricte prywatnymi.

No więc w tym momencie kiedy "ćwierkał", to nie pracował tylko "ćwierkał". Może pracował pięć minut przed, albo minutę po "ćwierknięciu", nie wiem tego i Ty tego też nie wiesz, bo jego godziny pracy są nienormowane.

> Tylko mi nie pisz o korzystaniu z toalety cz jednoczesnym piciu kawy.

Pozwól, że sam będę decydował, o czym będę pisał, a o czym nie, dobrze?

> To zależy od wymagań jakie stawia Ci TWÓJ pracodawca i "pochodzenia" wynagrodze
                                                > nia.
                                                > Jesteś pracownikiem budżetówki?

Nie. Jestem pracownikiem prywatnej firmy ze stałą pensją miesięczną.

> Jeżeli takie jest podejście pracodawcy do Twojej pracy to jego sprawa, jeżeli j
                                                > estęś pracownikiem budżetówki sprawa ma się zgoła inaczej - podatnik ma prawo w
                                                > iedzieć jak wykorzystywane są środki idące z jego podatków.

Jako podatnik też wolałbym rozliczać pracowników budżetówki z wykonanej roboty, a nie z siedzenia w biurze. No chyba, że charakter jego pracy wymaga obecności (przyjmowanie interesantów, dyżur telefoniczny itp.). Powinno się płacić za robotę, a nie za to, że się siedzi w biurze i w tym czasie nie twittuje. Wolę urzędnika, który będąc w pracy zadzwoni do żony, czy zrobi sobie termin u lekarza (to są prywatne sprawy), ale wykonuje swoje zadania, niż takiego, który niczego prywatnego nie tknie, ale też nic nie robi.
                                                • astra18 Re: Zamach! 05.06.15, 08:58
                                                  jureek napisał:

"A Ty uważasz, że pracuje tylko siedząc w biurze? Nie może np. przemówienia napi
                                                  > sać sobie w domu? "

To jest jego wybór gdzie to robi, jest to zakres jego obowiązków, i w czasie tej pracy dokonując prywatnych komentarzy mam jako podatnik prawo sądzić że nienależycie wykorzystuje środki przeznaczone na jego pensję.

" Pozwól, że sam będę decydował, o czym będę pisał, a o czym nie, dobrze?"

Zawsze decydujesz Ty, wyprzedziłam prawdopodobny rozwój dyskusji.

"> Jesteś pracownikiem budżetówki?
                                                  >
                                                  > Nie. Jestem pracownikiem prywatnej firmy ze stałą pensją miesięczną."

I nadal sądzisz że Twój charakter pracy i wynagrodzenia jest porównywalny do pracy Sikorskiego?

>
                                                  • jureek Re: Zamach! 05.06.15, 10:09
                                                    astra18 napisała:

> To jest jego wybór gdzie to robi, jest to zakres jego obowiązków, i w czasie te
                                                    > j pracy dokonując prywatnych komentarzy mam jako podatnik prawo sądzić że niena
                                                    > leżycie wykorzystuje środki przeznaczone na jego pensję.

Skąd wiesz, że robił to w czasie pracy, a nie w czasie przerwy? Przecież sama napisałaś, że nie znasz jego grafiku.

> > Nie. Jestem pracownikiem prywatnej firmy ze stałą pensją miesięczną."
                                                    >
                                                    > I nadal sądzisz że Twój charakter pracy i wynagrodzenia jest porównywalny do pr
                                                    > acy Sikorskiego?

A dlaczego nie? Tak samo jak on mam do wykonania pewne zadania, tak samo jak on, pracuję przede wszystkim głową, tak samo jak on dostaję miesięczną stałą pensję, niezależnie od liczby przepracowanych godzin. Oczywiście są i różnice, nie muszę np. przestrzegać kodu ubraniowego, ale w tej dyskusji to chyba nie ma to znaczenia.
                                                  • astra18 Re: Zamach! 05.06.15, 14:16
                                                    jureek napisał:

"Skąd wiesz, że robił to w czasie pracy, a nie w czasie przerwy? Przecież sama n
                                                    > apisałaś, że nie znasz jego grafiku.

Jeżeli uczestniczy w spotkaniu służbowym i za moment pojawia się tweet z tego wydarzenia mam prawo domniemywać że jest w trakcie pełnienia obowiązków służbowych.

"I nadal sądzisz że Twój charakter pracy i wynagrodzenia jest porównywalny
                                                    > do pr
                                                    > > acy Sikorskiego?
                                                    >
                                                    > A dlaczego nie? "

Rożni was "pochodzenie"wynagrodzenia.
                                                    W przypadku RS wymagana jest transparentność obowiązków za które płaci mu podatnik.
                                                    Twojemu szefowi może podobać się robota którą wykonujesz, gdyby jednak Twoje stanowisko było z puli budżetowej Twój szef nie byłby jedynym recenzentem Twojej pracy.

>
                                                  • maria421 Re: Zamach! 05.06.15, 14:32
                                                    astra18 napisała:

> Jeżeli uczestniczy w spotkaniu służbowym i za moment pojawia się tweet z tego w
                                                    > ydarzenia mam prawo domniemywać że jest w trakcie pełnienia obowiązków służbowy
                                                    > ch.

Poslanka Pawlowicz natomiast tak sumienne wypelnia obowiazki, ze nawet je w czasie obrad Sejmu :)

> Rożni was "pochodzenie"wynagrodzenia.
                                                    > W przypadku RS wymagana jest transparentność obowiązków za które płaci mu podat
                                                    > nik.
                                                    > Twojemu szefowi może podobać się robota którą wykonujesz, gdyby jednak Twoje st
                                                    > anowisko było z puli budżetowej Twój szef nie byłby jedynym recenzentem Twojej
                                                    > pracy.

Tylko w przypadku RS???
                                                    W przypadku Dudy ktory w ciagu 5 lat wyprodukowal 6500 twittow nie?
                                                  • astra18 Re: Zamach! 05.06.15, 15:36
                                                    maria421 napisała:

"Poslanka Pawlowicz natomiast tak sumienne wypelnia obowiazki, ze nawet je w cza
                                                    > sie obrad Sejmu :)"

Nic nie miałam do potrzeb pokarmowych:)
                                                    Wczoraj w wiadomościach pokazywali byłego burmistrza jakiegoś miasteczka, który dziennie wydawał 400 zł na jedzenie, z pieniędzy służbowych:) Jeszcze czytali listę zakupów z faktur:)
                                                    Ten to miał gest.

"Tylko w przypadku RS???
                                                    > W przypadku Dudy ktory w ciagu 5 lat wyprodukowal 6500 twittow nie? "

A słyszałaś przez te 5 lat o wydarzeniach , którego był bohaterem i zaraz po tym "ćwiekał". nie rzadko wdając się w dyskusje?
                                                  • maria421 Re: Zamach! 05.06.15, 15:56
                                                    astra18 napisała:

> Nic nie miałam do potrzeb pokarmowych:)

Do zaspokajania tych potrzeb w Sejmie w czasie obrad tez nic nie masz?

> Wczoraj w wiadomościach pokazywali byłego burmistrza jakiegoś miasteczka, który
                                                    > dziennie wydawał 400 zł na jedzenie, z pieniędzy służbowych:) Jeszcze czytali
                                                    > listę zakupów z faktur:)
                                                    > Ten to miał gest.

Moze biednym rozdawal :)

> A słyszałaś przez te 5 lat o wydarzeniach , którego był bohaterem i zaraz po ty
                                                    > m "ćwiekał". nie rzadko wdając się w dyskusje?

Duda przez te ostatnie 5 lat byl wlasciwie nikim, wiec malo kto sie nim zajmowal.
                                                  • astra18 Re: Zamach! 05.06.15, 16:14
                                                    maria421 napisała:

" Do zaspokajania tych potrzeb w Sejmie w czasie obrad tez nic nie masz?"

Mam.

"Duda przez te ostatnie 5 lat byl wlasciwie nikim, wiec malo kto sie nim zajmowa
                                                    > l."

Jednym słowem człowiek znikąd, a popędził Komorowskiego:)
                                                    Raz mu się to udało na 2 godziny, teraz na dobre:)
                                                  • maria421 Re: Zamach! 05.06.15, 16:16
                                                    astra18 napisała:

> Jednym słowem człowiek znikąd, a popędził Komorowskiego:)
                                                    > Raz mu się to udało na 2 godziny, teraz na dobre:)

Na to wychodzi.

• lepian4 Re: Zamach! 05.06.15, 10:40
                                            Podzielam twoja opinie.
                                            Nie sadze, by twitter nalezal do obowiazkow Sikorskiego, podobie, jak sciganie niegodziwych internautow, szkalujacych, przynajmniej jego zdaniem, "dobre" imie jego cudnej malzonki.

Swego czasu nasz szef w godzinych pracy wyslal zaproszenia na facebooka. Zwykle przyjeli je pracownicy pokroju Sikorskiego, ktorzy kazdemu potrafia wytknac chocby najmniejsze niedociagniecie. Jednie w stosunku do siebie nie sa tak samo konsekwentni. Pozniej byli potwornie oburzeni, ze dostali upomnienia. Mysle, ze Sikorskiemu nalezy sie w nadchodzacych wyborach tegie lanie. Na nic innego dupek nie zasluzyl.
                                            PO wyrzadza sobie niedzwiedzia przysluge wystawiajac takich kandydatow jak Sikorski, czy Komorowski. Sa to osoby, ktore polaryzuja, nie wnoszac niczego pozytywnego. Zaistniec moga tylko dzieki widmu PiS-u. Dlatego takie gumisie nie spoczna i beda siac zamet. A ze w godzinach pracy prywatnie zabawiaja sie w internecie? Najwyrazniej nikogo to nie interesuje. Bronek byl jeszcze bardziej toporny. Pospal sobie chlop ochoczo odczas uroczystosci panstwowych. Poniej podczas kampanii prezydenckiej ciezko bylo go odroznic od 15 kukielek, ktore w jego imieniu nawiedzaly prosty lud.
                                            • maria421 Re: Zamach! 05.06.15, 10:48
                                              Lepian, standardy "twitterowe" czy "fejsbukowe" powinny dotyczyc WSZYSTKICH politykow jednakowo.

Jezeli czepiacie sie tylko jednego, to znaczy ze stosujecie rozne miary i rozne wagi- u jednych tolerujecie, u innych nie.
                                              • jurasberlinczyk49 Re: Zamach! 05.06.15, 11:01
                                                maria421 napisała:

> Lepian, standardy "twitterowe" czy "fejsbukowe" powinny dotyczyc WSZYSTKICH pol
                                                > itykow jednakowo.
                                                >
                                                > Jezeli czepiacie sie tylko jednego, to znaczy ze stosujecie rozne miary i rozne
                                                > wagi- u jednych tolerujecie, u innych nie.

A ja uważam, że nie to jest ważne, że politycy „ćwierkają“, ale CO, JAK i czy TYLKO „ćwierkają“.

Sikorski np. jest w te kocki słaby i to powinno być przedmiotem krytyki, a nie fakt, że udziela się na portalach społecznościowych. No i nie może być takiej sytuacji, że twitter staje się dla Sikorskiego JEDYNYM medium do informowania opinii publicznej o jego małostkowych, pyszałkowatych, durnawych decyzjach, bo to rzeczywiście go dyskwalifikuje jako poważnego polityka...

• maria421 Re: Zamach! 05.06.15, 11:16
                                                  jurasberlinczyk49 napisał:

> A ja uważam, że nie to jest ważne, że politycy „ćwierkają“, ale CO,
                                                  > JAK i czy TYLKO „ćwierkają“.
                                                  >
                                                  > Sikorski np. jest w te kocki słaby i to powinno być przedmiotem krytyki, a nie
                                                  > fakt, że udziela się na portalach społecznościowych. No i nie może być takiej s
                                                  > ytuacji, że twitter staje się dla Sikorskiego JEDYNYM medium do informowania op
                                                  > inii publicznej o jego małostkowych, pyszałkowatych, durnawych decyzjach, bo to
                                                  > rzeczywiście go dyskwalifikuje jako poważnego polityka...

Juras, kazdy polityk cwierka tak jak potrafi:)
                                                  I wlasnie dlatego Ty znow masz okazje zeby ocenic decyzje Sikorskiego jako "malostkowe, durne, pyszalkowate" i w ogole zdyskwalifikowac go jako powaznego polityka:-).
    • jurasberlinczyk49 Wasza dyskusja nie ma sensu. 05.06.15, 10:26
      Nie wiem (poza sobą) kto ile ma lat, ale te alergiczne reakcje na spędzanie czasu przy ćwierkaniu czy na FB mogą być spowodowane faktem, że nam, ludziom starszym nowoczesny świat trochę za szybko mknie do przodu. Niestety musimy przyjąc do wiadomości, że nadchodzą czasy, gdy ludzie będą komunikowali się prawie wyłącznie w ten sposób, czyli drogą elektroniczną, więc siłą rzeczy czynią to w coraz większym stopniu także politycy.

Proponuję pewien eksperyment. Otóż, zadajcie sobie proste pytanie: ile razy w ostatnim roku OSOBIŚCIE rozmawiałem z jakimś znajomym, przyjacielem, czy nawet krewniakiem, a ile razy komunikowałem się z nim za pomocą telefonu, e-maila, skype’a, na FB czy w inny sposób? Jak to wypadało w ujęciu procentowym? Potem przypomnijcie sobie jak te kontakty wyglądały jeszcze przed 10-ma, 20-ma laty...

Właśnie na tym polega atrakcyjność portali społecznościowych, że są interaktywne, że nie konsumuje się tam jedynie informacji przygotowanej przez innych (jak to się dzieje np. przed telewizorem), ale się w jej TWORZENIU AKTYWNIE uczestniczy. Co to ma za znaczenie, ile czasu jakiś polityk i w których godzinach siedzi przed komputerem? Przecież współczesny świat go wręcz do tego zmusza! Jeśli chce utrzymać lub zdobyć wladzę i służyć swemu narodowi, to MUSI korzystać tych możliwości, które w dzisiejszym świecie są NAJSKUTECZNIEJSZE. Przypominam, że to właśnie wielkie, opiniotwórcze portale internetowe i siedzący za komuterami młodzi twitterowcy i fejbukowcy rozstrzygnęli ostatnie wybory. Z przyszłymi będzie podobnie. I należy się z tego cieszyć, bo to w internecie jest pluralistycznie i demokratycznie, a nie w mediach tradycyjnych.

Dlatego fakt, że manipulujące opinią publiczną w Polsce, opanowane 70-80 % przez ludzi władzy tradycyjne media, jak TV radio czy prasa papierowa tracą na znaczeniu, a portale internetowe i fora społecznościowe w coraz większym stopniu decydują o wynikach wyborów, nie może być przez zawodowych polityków ignorowany i dlatego są oni coraz bardziej aktywni właśnie tam. Nie ma w tym nic gorszącego, ba, moim zdaniem świadczy to nawet o pewnej błykotliwości i dobrym rozeznaniu we współczesnym świecie, a nie – jak to chcecie – o jakimś tam wielce „nagannym“ zachowaniu. Akurat w tej kwestii nigdy nie podzielałem ogólnego „zgorszenia“ postępowaniem Radka Sikorskiego; to nie jego ćwierkanie było naganne, ale jego małostkowość, jego ogólna megalomańska postawa, jego decyzje i oficjalne wiernopoddańcze przemówienia do wielkich tego świata, jakie wygłaszał, a potem także skandale i afery w których uczestniczył zdegradowały go w moich oczach i zadecydowały o tym, że uważam go za zarówno marnego polityka, jak i nędznego, małego człowieczka.

Także kwestia czy politycy „ćwierkają“ w „godzinach pracy“ czy w domciu, nie ma żadnego znaczenia! Z politykami jest tak trochę jak z księżmi – oni są politykami CAŁĄ DOBĘ; nawet dobrze przespana noc, np. przed ważną potyczką w parlamencie czy przed trudną konferencją może mieć kolosalne znaczenie dla podjęcia właściwych decyzji, czy lepszej kondycji negocjacyjnej i przez to tenże „niewinny“ dobry sen staje się automatycznie dobrym "wykonywaniem" zawodu. Ile to różnych wiekopomnych decyzji politycznych zostało podjętych podczas nieformalnych, „prywatnych“ rozmów w zaciszu bibliotek, przy kominku i lamce koniaku, czy podczas wieczornych spacerów po lesie czy ogrodzie! To TEŻ jest uprawianie polityki, to też jest wykonywaniem tego zawodu.

Odnoście hejtu.
      Hejt jest skuteczny, jeśli ma w sobie choćby tylko ziarenko prawdy; ewidentne kłamstwo lub kalumia rzucona w kerunku człowieka prawego z czystej nienawiści jest raczej prymitywną głupotą, która i tak zostanie szybko zdemaskowana przez innych uczestników internetowej dyskusji, niż skutecznym hejtem. To skorumpowani, źli politycy trzęsą portkami przed hejtem; od polityków, którzy nie są i nigdy nie byli uczestnikami afer i skandali, hejt spływa jak woda po... Kaczorze... Dlatego pogróżki Kopacz o zaangażowaniu hejterowców, czy jak głosi ostatnia, jeszcze durniejsza i kompromitująca obóż władzy wersja, iż KAŻDY członek PO ma stać się od zaraz hejterem, będą mało skuteczne, natomiast „osiągnięcia” tej po tysiąckrot skompromitowanej władzy i ciągnący się za nią ogon afer i skandali powoduje, że NIGDY nie zdoła się ona otrząsnąć z szyderczych memów, kpin i prześmiewczych drwin, nie tylko tych „paskudnych” pisowców, ale całej, poza platformianej społeczności internetowej.

Jednym słowem: „prawdziwa cnota hejtu się nie boi”.

Pozdro.
      • maria421 Re: Wasza dyskusja nie ma sensu. 05.06.15, 10:53
        Juras, zgadzam sie z tym co napisales.

I jeszcze raz powtorze co napisalam pod postem Lepiana : standardy fejsbukowe czy twitterowe powinny byc JEDNAKOWE dla wszystkich politykow.

Ja nie mam nic przeciw temu, jezeli polityk nawet "w godzinach pracy" cos sobie twittnie - zatwitteruje, no w sumie cwierknie czy zacwierka. I tak tego nie czytam.
        • astra18 Re: Wasza dyskusja nie ma sensu. 05.06.15, 14:24
          maria421 napisała:

"I jeszcze raz powtorze co napisalam pod postem Lepiana : standardy fejsbukowe c
          > zy twitterowe powinny byc JEDNAKOWE dla wszystkich politykow."

Mario, wsiadłam na RS bo częstotliwość jego twittowania jest tak częsta, że ludzie się zstanawiają kiedy on pracuje:)
          >
          • maria421 Re: Wasza dyskusja nie ma sensu. 05.06.15, 14:32
            astra18 napisała:

> Mario, wsiadłam na RS bo częstotliwość jego twittowania jest tak częsta, że lud
            > zie się zstanawiają kiedy on pracuje:)

Duda ma ponad 6500 twittow przez 5 lat.
            • astra18 Re: Wasza dyskusja nie ma sensu. 05.06.15, 15:38
              maria421 napisała:

> astra18 napisała:
              >
              > > Mario, wsiadłam na RS bo częstotliwość jego twittowania jest tak częsta,
              > że lud
              > > zie się zstanawiają kiedy on pracuje:)
              >
              > Duda ma ponad 6500 twittow przez 5 lat.

Sikorski 11 tys.circa.
              • astra18 Re: Ciekawe czy zapłacił i z czego:) 05.06.15, 15:56
                natemat.pl/21261,radoslaw-sikorski-nie-zaplacil-za-zdjecie-natalii-siwiec-kolejne-kontrowersje-wokol-twittera-szefa-msz
    • astra18 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 05.06.15, 15:47
      To niebywałe zainteresowanie tym środkiem przekazu medialnego w ostatnich tygodniach, kiedy to rozeszła się wieść o jego niebywałym wpływie nawet na wyniki wyborów, doprowadziło w ramach nowych wytycznych PO do zorganizowania konferencji prowdzonej przez Komisję Administracji i Cyfryzacji, w której udzial wezmą organizacje pozarządowe, naukowcy, przedsiebiorcy itp ple, ple.
      Honorowy patronat nad obradami objął..........................................................już wiecie kto?:))))
      • jurasberlinczyk49 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 05.06.15, 16:25
        astra18 napisała:

> To niebywałe zainteresowanie tym środkiem przekazu medialnego w ostatnich tygod
        > niach, kiedy to rozeszła się wieść o jego niebywałym wpływie nawet na wyniki wy
        > borów, doprowadziło w ramach nowych wytycznych PO do zorganizowania konferencji
        > prowdzonej przez Komisję Administracji i Cyfryzacji, w której udzial wezmą org
        > anizacje pozarządowe, naukowcy, przedsiebiorcy itp ple, ple.
        > Honorowy patronat nad obradami objął...........................................
        > ...............już wiecie kto?:))))

"Prawdziwy wolny rynek, na którym trzeba walczyć o swoje, istnieje tylko w sieci, kto tego nie rozumie, ten ginie. Internet nie wybacza jeden błąd jest pamiętany latami i odgrzebywany w wyszukiwarce Googole. Tymczasem spanikowana PO zaliczająca kompromitację za kompromitacją sięga po najgłupsze rozwiązania. Najpierw Adam Szejnfeld, jeden z największych medialnych i sieciowych trolli, wyskakuje z „płodną gołębicą” na swoim balkonie, później cytuje jakiś idiotyczny list rzekomego zwolennika PO, w którym pada stwierdzenie, że PiS wygrała dzięki „płatnym skurwysynom”. Tak zwolennik PO nazwał Internautów, którzy wygrali z wyjątkowo nieudolnym sztabem Komorowskiego. W odpowiedzi genialna Kopacz wymyśliła, że zwinie ośmieszonych posłów PO i w ich miejsce zatrudni płatnych wyrobników, którzy będą ośmieszać PiS. Ile w tej informacji jest prawdy, ile przecieku i nadinterpretacji, kompletnie nie ma znaczenia. Poszła w świat wieść i teraz jakikolwiek komentator internetowy atakujący PiS będzie uznawany za trolla. Jest to o tyle łatwe, że płatnych agitatorów od nierozgarniętych lemingów powtarzających te same frazesy o „kocie Aliku” i „sekcie Rydzyka”, nie sposób odróżnić."

(...)

"Nie pomoże 50, 100 i nawet 1000 „płatnych skurwysynów”, bo wskrzesić PO nie daliby rady ani profesjonaliści z agencji, ani szczerzy zwolennicy partii matki, zdołowani, zrezygnowani i pogubieni. Największym dramatem PO i lemingów jest to, że sami stali się obciachem i w przeciwieństwie do zahartowanych zwolenników PiS, kompletnie nie potrafią sobie z tym poradzić."

/copyright by Matka Kurka/

;-)

• maria421 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 05.06.15, 16:31
          Juras, w naszym malym internetowym swiatku, czyli na moim skromnym forum, nie ma wiekszego hejtera niz Ty. Nie ma tez bardziej zahartowanego obroncy PiSu :-)

Ale jak widzisz, jeszcze tu nikt nikogo nie przekonal....

• jurasberlinczyk49 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 05.06.15, 17:32
            maria421 napisała:

> Juras, w naszym malym internetowym swiatku, czyli na moim skromnym forum, nie m
            > a wiekszego hejtera niz Ty. Nie ma tez bardziej zahartowanego obroncy PiSu :-)

Wow! No teraz to już mnie załatwiłaś na amen! Nie wiem, jak mam się od dzisiaj golić, bo przecież w życiu już w lustro nie zajrzę!

Pozwolę sobie odpowiedzieć paralelą.

"Mario, w naszym małym internetowym światku, czyli na tym Twoim skromnym forum, nie ma większego leminga niż Ty. Nie ma też bardziej zahartowanego obrońcy obciachowego PO :-)

Podoba Ci się ta moja rozbrajająca szczerość?

;-)
            • maria421 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 05.06.15, 18:15
              Jurku, wiem juz od jakiegos czasu ze uwazasz mnie za leminga, wiec to nie jest zadna nowosc.

Na miano "hejtera" tego forum zapracowales sobie okresleniami takimi jak :

"Oberszkodnik z Czerskiej"
              " twitter staje się dla Sikorskiego JEDYNYM medium do informowania opinii publicznej o jego małostkowych, pyszałkowatych, durnawych decyzjach"
              "prezydent bul-Komorowski"

itp. itd.

• jurasberlinczyk49 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 05.06.15, 18:47
                maria421 napisała:

> Jurku, wiem juz od jakiegos czasu ze uwazasz mnie za leminga, wiec to nie jest
                > zadna nowosc.

No już dobrze, nie zaperzaj się tak, sierściaczku...

> Na miano "hejtera" tego forum zapracowales sobie okresleniami takimi jak :
                >
                > "Oberszkodnik z Czerskiej"
                > " twitter staje się dla Sikorskiego JEDYNYM medium do informowania opinii publi
                > cznej o jego małostkowych, pyszałkowatych, durnawych decyzjach"
                > "prezydent bul-Komorowski"
                >
                > itp. itd.
                >

Czy kibica jawnie opowiadającego się (strojem, gadżetami, stronniczą krytyką przeciwników) za swoją drużyną i wykrzykującego na ewidentny błąd sędziego: „gdzie ty masz oczy, baranie“, oraz gwiżdżącego na atakujących rywali lub bijącego im brawo, jeśli zblamują się jakąś wyjątkowo nieudaną akcją, też nazwiesz „hejterem“?

Na tym forum tylko ja przyznaję się otwarcie do moich politycznych sympatii, ryzykując zresztą wyszydzeniem w przypadku, gdy coś miałoby pójść nie tak, większość z Was udaje "neutralnych", trzeźwych obserwatorów, którym wydaje się, że dla zachowania „dystansu“ i „analitycznej niezależności“ nie powinno się tak jawnie i jednoznacznie opowiadać za jedną ze stron...

Problem w tym, że Wasza bezkrytyczna miłość do platfusów i ślepa nienawiść do Kaczora i PiSu nie da się ukryć, ona wyłazi Wam jak przysłowiowa słoma z butów, więc ktoś taki jak ja, działa Wam po prostu na nerwy.

"Niech wasza mowa będzie: Tak, tak; nie, nie. A co nadto jest, od Złego pochodzi." (Mat 5:37)

• maria421 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 05.06.15, 19:09

> Czy kibica jawnie opowiadającego się (strojem, gadżetami, stronniczą krytyką pr
                  > zeciwników) za swoją drużyną i wykrzykującego na ewidentny błąd sędziego: &#
                  > 8222;gdzie ty masz oczy, baranie“
                  , oraz gwiżdżącego na atakujących ry
                  > wali lub bijącego im brawo, jeśli zblamują się jakąś wyjątkowo nieudaną akcją,
                  > też nazwiesz „hejterem“?

Nie, raczej "kibolem" :-)

> Na tym forum tylko ja przyznaję się otwarcie do moich politycznych sympatii, ry
                  > zykując zresztą wyszydzeniem w przypadku, gdy coś miałoby pójść nie tak, większ
                  > ość z Was udaje "neutralnych", trzeźwych obserwatorów, którym wydaje się, że dl
                  > a zachowania „dystansu“ i „analitycznej niezależności“
                  > nie powinno się tak jawnie i jednoznacznie opowiadać za jedną ze stron...
                  > Problem w tym, że Wasza bezkrytyczna miłość do platfusów i ślepa nienawiść do K
                  > aczora i PiSu nie da się ukryć, ona wyłazi Wam jak przysłowiowa słoma z butów,
                  > więc ktoś taki jak ja, działa Wam po prostu na nerwy.

Jurku, sympatie polityczna mozna zamanifestowac bez uzywania tak deprecjonujacych okreslen jak to Ty robisz. Czesto Ci na to zwracalam uwage, juz od dawna.

> "Niech wasza mowa będzie: Tak, tak; nie, nie. A co nadto jest, od Złego poch
                  > odzi." (Mat 5:37)
                  >

Sama Ci niedawno te slowa cytowalam.

Tak, tak; nie , nie. A wszystkie inne "oberszkodniki" itp od zlego pochodza....
                • jureek Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 05.06.15, 22:09

> Na tym forum tylko ja przyznaję się otwarcie do moich politycznych sympatii,

WOW! Jakiś Ty wyjątkowy! Nie chce mi się uruchamiać wyszukiwarki, ale można znaleźć dziesiątki wypowiedzi zadających kłam Twojej powyższej autokreacji.
                  Sam pisałem otwarcie, na kogo głosowałem w wyborach - i w Polsce, i w Niemczech. Nigdy nie ukrywałem swoich sympatii.
                  • maria421 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 06.06.15, 08:01
                    Ja tez nigdy nie ukrywalam ze nie lubie Kaczynskiego i Macierewicza.

A dwa lata temu zalozylam nawet taki watek na temat moich pogladow politycznych, w ktorym to watku wypowiadal sie rowniez Jurasberlinczyk, wtedy jako Kqsh:

forum.gazeta.pl/forum/w,103528,145026058,145026058,Czuje_sie_bezdomna.html
                    • jurasberlinczyk49 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 06.06.15, 08:35
                      maria421 napisała:

> Ja tez nigdy nie ukrywalam ze nie lubie Kaczynskiego i Macierewicza.
                      >
                      > A dwa lata temu zalozylam nawet taki watek na temat moich pogladow politycznych
                      > , w ktorym to watku wypowiadal sie rowniez Jurasberlinczyk, wtedy jako Kqsh:
                      >
                      > forum.gazeta.pl/forum/w,103528,145026058,145026058,Czuje_sie_bezdomna.html

No właśnie: „czuje się bezdomna“, czyli tak bardzo chciałabym się – po latach wiernego uwielbiania Słoneczka Peru i zawziętej, bohaterskiej obrony jego rządów – opowiedzieć za kimś innym , ale nie widzę nikogo, kto sprostałby moim oczekiwaniom... „Bezdomna“, stojąca „ponad“...

;-)
                      • maria421 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 06.06.15, 08:48

> No właśnie: „czuje się bezdomna“, czyli tak bardzo chciałabym się &
                        > #8211; po latach wiernego uwielbiania Słoneczka Peru i zawziętej, bohaterskiej
                        > obrony jego rządów – opowiedzieć za kimś innym , ale nie widzę nikogo, kt
                        > o sprostałby moim oczekiwaniom... „Bezdomna“, stojąca „ponad&
                        > #8220;...
                        >
                        > ;-)

Ponownie stwierdzam ze Ty piszesz to, co Ci fantazja dyktuje.
                  • jurasberlinczyk49 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 06.06.15, 08:28
                    jureek napisał:

> WOW! Jakiś Ty wyjątkowy! Nie chce mi się uruchamiać wyszukiwarki, ale można zna
                    > leźć dziesiątki wypowiedzi zadających kłam Twojej powyższej autokreacji.
                    > Sam pisałem otwarcie, na kogo głosowałem w wyborach - i w Polsce, i w Niemczech
                    > . Nigdy nie ukrywałem swoich sympatii.

Po pierwsze, napisałem, że większość z Was udaje neutralność, a nie, że wszyscy. Po drugie Ty akurat rzeczwiście od czasu do czasu krytykowałeś poczynania parti władzy i genialne „wejścia“ Komorowskiego, niestety jednocześnie załamując wirtualne ręce nad brakiem alternatywy, bo na ulizanego konferansjera, a przy okazji na PiS i Kaczyńskiego „nadawałeś“ niemniej gorliwie jak na PO. I o taką postawę właśnie mi chodzi. Na takim nieco nadętym “byciu ponad” i – po latach sympatii dla PO – aktualnym marudzeniu na “wszystkich”…

Ewidentnym potwierdzenie tej postawy było zagłosowanie w pierwszej turze na Pawła Kukiza. Nie wiem, czy był to szczęśliwy pomysł i czy Ty, o ile dobrze pamiętam – dolnoślązak, dokładnie przyjrzałeś się temu „antysystemowcowi“, znasz jego burzliwą przeszłość i wiesz coś o jego „nieciekawym“ zapleczu... A skoro się na kogoś głosuje, zwłaszcza w przypadku “stojącego ponad” świadomego wyborcy, to wypadałoby wiedzieć, dlaczego sympatyzuje się z tym, a nie z innym kandydatem…

W drugiej turze prawdopodobnie nie wziąłeś udziału, albo głosowałeś na „zgodę i bezpieczeństwo“ (no, bo jak tu głosować na ulizanego konferansjera?), więc akurat z kimś takim jak ja, który zupełnie otwarcie i niewzruszenie od wielu lat opowiada się za konkretną partią i ma wyrobione zdanie na temat III RP i jej genezy, raczej porównać Cię trudno. Z przyczyn, o których pisałem, nie wziąłem udziału w drugiej turze, ale chyba nie masz najmniejszych wątpliwości na kogo zagłosowałbym, prawda?

Pozdro.

• maria421 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 06.06.15, 08:55

> Po pierwsze, napisałem, że większość z Was udaje neutralność, a nie, że
                      > wszyscy.

Skoro Ty nie pamietasz co sam pisales wczoraj, to jak mozna wymagac zebys pamietal to, co inni pisza...

Wczoraj napisales :

"Na tym forum tylko ja przyznaję się otwarcie do moich politycznych sympatii"

Co jest oczywista bzdura, bo do swych propisowskich sympatii przyznaje sie tez otwarcie Astra, Jureek nawet pisal na kogo glosowal.

Po drugie Ty akurat rzeczwiście od czasu do czasu krytykowałeś
                      > poczynania parti władzy i genialne „wejścia“ Komorowskiego, niestet
                      > y jednocześnie załamując wirtualne ręce nad brakiem alternatywy, bo na uliza
                      > nego konferansjera
                      , a przy okazji na PiS i Kaczyńskiego „nadawałeś
                      > 220; niemniej gorliwie jak na PO. I o taką postawę właśnie mi chodzi. Na takim
                      > nieco nadętym “byciu ponad” i – po latach sympatii dla PO &#
                      > 8211; aktualnym marudzeniu na “wszystkich”…

No i? Ma sie z tego spowiadac? Autokrytyke zlozyc?

> Ewidentnym potwierdzenie tej postawy było zagłosowanie w pierwszej turze na Paw
                      > ła Kukiza. Nie wiem, czy był to szczęśliwy pomysł i czy Ty, o ile dobrze pamięt
                      > am – dolnoślązak, dokładnie przyjrzałeś się temu „antysystemowcowi“, znasz jego burzliwą prze
                      > szłość i wiesz coś o jego „nieciekawym“
                      > zapleczu
                      ... A skoro się na kogoś głosuje, zwłaszcza w przypadku R
                      > 20;stojącego ponad” świadomego wyborcy, to wypadałoby wiedzieć, dlaczego
                      > sympatyzuje się z tym, a nie z innym kandydatem…

Czyli zakladasz ze Jureek nie wie dlaczego na Kukiza glosowal? Czy jak mam to rozumiec?

> W drugiej turze prawdopodobnie nie wziąłeś udziału, albo głosowałeś na „z
                      > godę i bezpieczeństwo“ (no, bo jak tu głosować na ulizanego konferansjera
                      > ?), więc akurat z kimś takim jak ja, który zupełnie otwarcie i niewzruszenie od
                      > wielu lat opowiada się za konkretną partią i ma wyrobione zdanie na temat III
                      > RP i jej genezy, raczej porównać Cię trudno. Z przyczyn, o których pisałem, nie
                      > wziąłem udziału w drugiej turze, ale chyba nie masz najmniejszych wątpliwości
                      > na kogo zagłosowałbym, prawda?

Jasne. Z Toba nikt sie mierzyc nie moze :-)
                      • jurasberlinczyk49 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 06.06.15, 09:33
                        maria421 napisała:

> Skoro Ty nie pamietasz co sam pisales wczoraj, to jak mozna wymagac zebys pamie
                        > tal to, co inni pisza...
                        >
                        > Wczoraj napisales :
                        >
                        > "Na tym forum tylko ja przyznaję się otwarcie do moich politycznych s
                        > ympatii"

Manipulujesz. Podkreślasz to, co Ci pasuje do koncepcji.
                        Jak już wytłuszczasz „tylko ja“, do doczytaj, do jasnej Anielki, do końca całą wypowiedź i wytłuść także „otwarcie“, bo to właśnie to słówko jest decydujące o sensie całej wypowiedzi. Tylko ja otwarcie wypowiadam się za określoną opcją niezmiennie od lat, z innymi różnie to bywało.

Na przykład nigdy był nie wpadł na pomysł identyfikowania Astry z PiSem! Nie chce mi się szukać, ale bardzo często spotykałem się z jej gwałtownymi protestami na głównie Twoje, tego typu sugestie. Astra krytykuje PO, ale do PiSu także ma sporo zastrzeżeń i wcale tego nie kryje. Astra jest za sprawiedliwym i demokratycznym traktowaniem opozycji parlamentarnej, za prulalizmem medialnym, za uczciwością w polityce, ale niekoniecznie za PiSem. Zresztą mam nadzieję, że sama się w tym temacie wypowie.

> Czyli zakladasz ze Jureek nie wie dlaczego na Kukiza glosowal? Czy jak mam to r
                        > ozumiec?
                        >
                        Poddaje w wątpliwość słuszność tego wyboru z mojego punku widzenia. Tyle.

>
                        > Jasne. Z Toba nikt sie mierzyc nie moze :-)

W żaliwym optowaniem za jedną z opcji politycznej i otwartym stosunkiem do oberoszustów establishmentowych III RP nikt mi na tym forum nie dorównuje.
                        • maria421 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 06.06.15, 09:49

> Manipulujesz. Podkreślasz to, co Ci pasuje do koncepcji.
                          > Jak już wytłuszczasz „tylko ja“, do doczytaj, do jasnej Anielki, do
                          > końca całą wypowiedź i wytłuść także „otwarcie“, bo to właśnie to
                          > słówko jest decydujące o sensie całej wypowiedzi. Tylko ja otwarcie wypowiadam
                          > się za określoną opcją niezmiennie od lat, z innymi różnie to bywało.

Nie mam zadnej koncepcji, wiec nie imputuj mi manipulacji.
                          To, ze nie wytluscilam slowa "otwarcie" nic tu nie zmienia, bo Jureek tez otwarcie przyznaje ze glosowal na Kukiza i ze w Niemczech glosuje na Zielonych.

> Na przykład nigdy był nie wpadł na pomysł identyfikowania Astry z PiSem! Nie ch
                          > ce mi się szukać, ale bardzo często spotykałem się z jej gwałtownymi protestami
                          > na głównie Twoje, tego typu sugestie. Astra krytykuje PO, ale do PiSu także ma
                          > sporo zastrzeżeń i wcale tego nie kryje. Astra jest za sprawiedliwym i demokra
                          > tycznym traktowaniem opozycji parlamentarnej, za prulalizmem medialnym, za uczc
                          > iwością w polityce, ale niekoniecznie za PiSem. Zresztą mam nadzieję, że sama s
                          > ię w tym temacie wypowie.

Znow piszesz to, co Ci fantazja dyktuje....

> Poddaje w wątpliwość słuszność tego wyboru z mojego punku widzenia. Tyle

To jest jego wybor, do ktorego ma demokratyczne prawo.

> W żaliwym optowaniem za jedną z opcji politycznej i otwartym stosunkiem do ober
                          > oszustów establishmentowych III RP nikt mi na tym forum nie dorównuje.

Fakt!
                          • jurasberlinczyk49 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 06.06.15, 12:15
                            maria421 napisała:

> Poddaje w wątpliwość słuszność tego wyboru z mojego punku widzenia. Tyle.

> To jest jego wybor, do ktorego ma demokratyczne prawo.

A czy ja mu moimi wątpliwościami to prawo odbieram? Co ty wypisujesz?! Ja tylko stwierdzam fakt, że Jureek, podobnie jak Ty i paru innych, bardzo długo popierał PO, bronił Tuska i całą tą ferajnę, a „ciosał klocki” na IV RP i Kaczorach. Potem polubił Kukiza, który w/g mnie z antysystemowcem ma tyle wspólnego co obecny Giertych z Ligą Polskich Rodzin...

> W żaliwym optowaniem za jedną z opcji politycznej i otwartym stosunkiem do ober
                            > oszustów establishmentowych III RP nikt mi na tym forum nie dorównuje.

> Fakt!

A o czym ja od samego początku piszę? Do czego się cały czas otwarcie przyznaję?
                            Dopiero teraz zrozumiałaś? Trochę późno, ale better late than never ;-)

• maria421 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 06.06.15, 12:19

> A czy ja mu moimi wątpliwościami to prawo odbieram?

Nie, Ty tylko krytykujesz jego wybor.

> A o czym ja od samego początku piszę? Do czego się cały czas otwarcie przyznaję
                              > ?
                              > Dopiero teraz zrozumiałaś? Trochę późno, ale better late than never ;-)
                              >

Ja juz dawno zrozumialam ze jestes fanatykiem PiSu.
                              • jurasberlinczyk49 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 06.06.15, 12:38
                                maria421 napisała:

> Ja juz dawno zrozumialam ze jestes fanatykiem PiSu.

To już weź ulżyj sobie i napisz wprost, że jestem fanatycznym, oszołomskim hejterem na usługach PiSu. Nie krempuj się.

Z pyszczka zapyziałego, pogubionego po rozczarowaniu platfusami, bezdomnego sierściaczka taki zarzut to komplement.

;-)

• maria421 Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 06.06.15, 12:46

> To już weź ulżyj sobie i napisz wprost, że jestem fanatycznym, oszołomskim hejt
                                  > erem na usługach PiSu. Nie krempuj się.

Nie pisze po to zeby sobie ulzyc.
                                  Po prostu ktos, kto jest tak bezkrytyczny wobec politykow jednej tylko partii -PiSu, i tak pogardliwy dla politykow nalezacych do innych niz PiS partii, jest fanatykiem PiSu.

> Z pyszczka zapyziałego, pogubionego po rozczarowaniu platfusami, [i]bezdomnego[
                                  > /i] sierściaczka taki zarzut to komplement.
                                  >
                                  > ;-)

Ty natomiast piszesz zeby sobie ulzyc :-)

• fan.club Wot tankista! 06.06.15, 17:38
                          Żarliwy....
                    • jureek Re: Internet - hit kampanii wyborczej. 08.06.15, 10:44

> Po pierwsze, napisałem, że większość z Was udaje neutralność, a nie, że
                      > wszyscy.

Napisałeś, że tylko Ty otwarcie przyznajesz się do swoich sympatii politycznych, stąd logiczny wniosek, że wszyscy pozostali się do swoich sympatii otwarcie nie przyznają.

> Po drugie Ty akurat rzeczwiście od czasu do czasu krytykowałeś
                      > poczynania parti władzy i genialne „wejścia“ Komorowskiego, niestet
                      > y jednocześnie załamując wirtualne ręce nad brakiem alternatywy, bo na uliza
                      > nego konferansjera
                      , a przy okazji na PiS i Kaczyńskiego „nadawałeś
                      > 220; niemniej gorliwie jak na PO.

Ani nie załamywałem rąk, ani gorliwie nie nadawałem. Gorliwość zostawiam sobie dla innych spraw w życiu, w polityce gorliwy nie jestem. Chyba jedyną emocją, jaka mi w polityce towarzyszy, jest czasem wkurzenie. Ale na pewno nie gorliwość.

> I o taką postawę właśnie mi chodzi. Na takim
                      > nieco nadętym “byciu ponad” i – po latach sympatii dla PO &#
                      > 8211; aktualnym marudzeniu na “wszystkich”…

Nigdy jeszcze nie trafiła się partia, którą popierałbym bezwarunkowo we wszystkim, co robi. Najbliższa była mi Unia Wolności, PO od początku była tylko "mniejszym złem".

> Ewidentnym potwierdzenie tej postawy było zagłosowanie w pierwszej turze na Paw
                      > ła Kukiza. Nie wiem, czy był to szczęśliwy pomysł i czy Ty, o ile dobrze pamięt
                      > am – dolnoślązak, dokładnie przyjrzałeś się temu „antysystemowcowi“, znasz jego burzliwą prze
                      > szłość i wiesz coś o jego „nieciekawym“
                      > zapleczu
                      ... A skoro się na kogoś głosuje, zwłaszcza w przypadku R
                      > 20;stojącego ponad” świadomego wyborcy, to wypadałoby wiedzieć, dlaczego
                      > sympatyzuje się z tym, a nie z innym kandydatem…

Cała analiza kompletnie chybiona, bo oparta na nieprawdziwych założeniach. Zacznę od najmniej ważnego sprostowania - nie jestem Dolnoślązakiem. Mylisz się też całkowicie co do moich powodów oddania głosu na Kukiza. Nie głosowałem na niego dlatego, że z nim sympatyzuję, głosowałem na niego dlatego, że był to bezpieczny sposób pokazania żółtej kartki Komorowskiemu. Bezpieczny dlatego, że raczej nieprawdopodobne było, żeby Kukiz wygrał w pierwszej turze.

> W drugiej turze prawdopodobnie nie wziąłeś udziału,

Znowu pudło. Oczywiście, że przyjechałem do Polski na drugą turę. Nawet żonę jeszcze zabrałem. Niestety, nasze 2 głosy nie wystarczyły :(

> albo głosowałeś na „z
                      > godę i bezpieczeństwo“ (no, bo jak tu głosować na ulizanego konferansjera
                      > ?), więc akurat z kimś takim jak ja, który zupełnie otwarcie i niewzruszenie od
                      > wielu lat opowiada się za konkretną partią i ma wyrobione zdanie na temat III
                      > RP i jej genezy, raczej porównać Cię trudno.

Choć raz trafiłeś. Tak jest - w drugiej turze głosowałem na Komorowskiego.
                      Zaś o tym, że jesteś absolutnie wyjątkowy, niepowtarzalny i nieporównywalny napisałem już w poprzednim poście, ale jeśli Ci zależy na tym, to mogę powtórzyć.

> Z przyczyn, o których pisałem, nie
                      > wziąłem udziału w drugiej turze, ale chyba nie masz najmniejszych wątpliwości
                      > na kogo zagłosowałbym, prawda?

Prawda.
    • maria421 @Jurasberlinczyk 06.06.15, 10:10
      Wielokrotnie tu pomstowales na "postmagdalenkowy uklad", na rezultaty obrad "wolnego stolu" i wynikajaca z tego geneze III RP.

Ale wiesz, pamietasz ze w komisjach obrad Okraglego Stolu byli uczestniczyli obaj bracia Kaczynski- Jaroslaw i Lech?

Pamietasz ze wsrod przeciwnikow tego ukladu byl Bronislaw Komorowski?
      • jurasberlinczyk49 Re: @Jurasberlinczyk 07.06.15, 09:47
        maria421 napisała:

> Wielokrotnie tu pomstowales na "postmagdalenkowy uklad", na rezultaty obrad "wo
        > lnego stolu" i wynikajaca z tego geneze III RP.
        >
        > Ale wiesz, pamietasz ze w komisjach obrad Okraglego Stolu byli uczestniczyli ob
        > aj bracia Kaczynski- Jaroslaw i Lech?

W ocenie braci Kaczyńskich, a obecnie tylko Jarosława, różnimy się zasadniczo i wszystko jest ok. Denerwuje mnie wszakże ten zdumiewający brak podstawowej wiedzy o tych ludziach i ich roli w okresie krótko przed, i już po tzw. „transformacji“. O genezie ich skonfliktowania z tzw. „establishmentem“.

Ponieważ mam dzisiaj mało czasu na pisanie, odpowiem Ci linkiem do dość dokładnej i wyczerpującej analizy pana S. Januszewskiego, w którym odpowiada Ci on w MOIM IMIENIU na powyżej postawione kwestie. Byłoby głupio, gdybym siedział tutaj godzinami i w końcu napisał coś zbliżonego do w/w analizy. Jeśli więc autentycznie interesuje Cię odpowiedzi na Twoje pytania i chcesz się wreszcie dowiedzieć, kim tak naprawdę jest J. Kaczyński, polityk, który wypromował trzech prezydentów Polski, a mianowicie L.Wałęsę, swego brata i teraz A. Dudę i z którego niejako „nadania“ czterech innych ludzi zostało premierami, tj. Mazowiecki, Olszewski, Marcinkiewicz i wreszcie on sam, przeczytaj zalinkowany tekst.

Natomiast B. Komorowski, to zupełnie inna para kaloszy. Metamorfozę tego byłego opozycjonisty doskonale opisał W. Sumliński w książce „Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego“. Czytałaś? Nic więcej nie mam do dodania w tej kwestii.

Pozdro.

PS.
        Mario, wiem, że to raczej nic nie da, bo zwykle nie czytasz artykułów, które w Ci linkuje, wolisz prowokować mnie do pyskówek, w których zaczynamy już obrzucać się nawzajem niewybrednymi inwektywami.

Może byśmy tak sobie jednak „odpuiścili“ i zaczęli dyskutować spokojniej? Spróbuję dać sobie na wstrzymanie i proszę Cię o to samo. Bo jeśli się nic w tej kwestii nie zmieni, będę musiał ponownie zawiesić moją aktywność na Twoim forum. Piszę to z autentycznym smutkiem…
        • maria421 Re: @Jurasberlinczyk 07.06.15, 10:25
          Jurku, przeczytalam caly zalinkowany artykul z "WPolityce".

To nie jest zadna analiza, Jurku. Artykul ktory ocieka jadem typu "ministerialne zule" , nie moze byc traktowany jako zadna powazna analiza.
          Zaden POWAZNY analityk sceny politycznej nie potrzebuje takich okreslen.
          Takich okreslen potrzebuje propagandysci ktory chca jednych politykow postawic na swiecznik, a drugich zmieszac z blotem.

Poniewaz czesto tutaj pomstujez na "postmagdalenkowy uklad" i na "Okragly Stol" jako na cos, co bylo geneza wszelkich okropnosci III RP, orzypomnialam Ci FAKT historyczny, a mianowicie ze Jaroslaw i Lech Kaczynski pracowali w komosjach Okraglego Stolu, a Bronislaw Komorowski byl przeciw Okraglemu Stolowi, dopiero pozniej zmienil zdanie.

Jezeli wiec Jaroslaw i Lech Kaczynski BYLI, WSPOLPRACOWALI w komisjach Okraglego Stolu, to oni rowniez przyczynili sie do genezy III RP i sa WSPOLODPOWIEDZIALNI za konsekwencje.

Ty tego faktu nie chcesz przyjac do wiadomosci i zamiast sie do niego ustosunkowac, uciekasz zaslaniajac sie "analiza" z "WPolityce" , ktora mi przypomina "analizy" dokonan wspanialego towarzysza Brezniewa na tle dokonan nedznego prezydenta Cartera :)

P.S. Jurku, ja dyskutuje calkiem spokojnie. Po prostu mamy inny sposob dyskusji. Ja z reguly krotkie teksty, Ty natomiast dlugie epistoly, czesto w odcinkach. Ja fakty i moje wlasne z nich wnioski czy opinie- Ty "analizy" z "WPolityce" czy opinie "MatkiKurka" . Pisalam juz, ze chce dyskutowac z Toba, nie z artykulami jakie linkujesz.
          To, czy cos sie w tej kwestii zmieni, czy nie, nie zalezy tylko ode mnie, zalezy rowniez od Ciebie.
          Kilkakrotnie juz odchodziles, potem wracales, zawsze Cie na nowo przyjmowalam, wiec prosze Cie nie strasz ze odejdziesz, bo po jakims czasie znow wrocisz :)

• jurasberlinczyk49 Re: @Jurasberlinczyk 07.06.15, 15:00
            maria421 napisała:
            (...)

No tak... :(
            • maria421 Re: @Jurasberlinczyk 07.06.15, 15:20

> maria421 napisała:
              > (...)
              >
              > No tak... :(

????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się