maria421 03.08.15, 20:09 pokazali swoja klase : fakty.tvn24.pl/aktualnosci,59/gwizdzacy-na-cmentarzu-to-nie-wyborcy-pis,565536.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astra18 Re: Znow zwolennicy PiSu 04.08.15, 07:14 maria421 napisała: > pokazali swoja klase : > > fakty.tvn24.pl/aktualnosci,59/gwizdzacy-na-cmentarzu-to-nie-wyborcy-pis,565536.html Bo mieli na czołach wypisane że są zwolennikami PiSu:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 04.08.15, 08:26 astra18 napisała: > Bo mieli na czołach wypisane że są zwolennikami PiSu:) Nie musieli miec. Odpowiedz Link
a000000 Re: Znow zwolennicy PiSu 04.08.15, 13:56 maria421 napisała: > > Nie musieli miec. oczywiście, nie musieli mieć. A każdy pijak to złodziej. Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 04.08.15, 14:04 a000000 napisała: > oczywiście, nie musieli mieć. A każdy pijak to złodziej. Nie mowie ze KAZDY wyborca PiSu tak chamsko sie zachowuje. Odpowiedz Link
astra18 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 07:00 maria421 napisała: > a000000 napisała: > > > oczywiście, nie musieli mieć. A każdy pijak to złodziej. > > Nie mowie ze KAZDY wyborca PiSu tak chamsko sie zachowuje. Ale napisałaś "zwolennicy" tak jakby z kartką wyborczą przylepioną do czoła gwizdali. Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 09:11 astra18 napisała: > Ale napisałaś "zwolennicy" tak jakby z kartką wyborczą przylepioną do czoła gwi > zdali. Sami deklarowali swe sympatie polityczne wlasnym zachowaniem. Odpowiedz Link
astra18 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 09:16 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Ale napisałaś "zwolennicy" tak jakby z kartką wyborczą przylepioną do czo > ła gwi > > zdali. > > Sami deklarowali swe sympatie polityczne wlasnym zachowaniem. Przypominam że w opozycji jet nie tylko PiS. > Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 09:24 astra18 napisała: > Przypominam że w opozycji jet nie tylko PiS. > > Jasne. Ale zadna inna partia opozycyjna nie budowala nigdy swojego elektoratu na nienawisci do PO. Odpowiedz Link
astra18 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 09:30 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Przypominam że w opozycji jet nie tylko PiS. > > > > > Jasne. Ale zadna inna partia opozycyjna nie budowala nigdy swojego elektoratu n > a nienawisci do PO. A PO w czasach rządów PiS i prezydentury LK to była jak ta lelija..:( Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 09:34 astra18 napisała: > A PO w czasach rządów PiS i prezydentury LK to była jak ta lelija..:( Przypomnij mi jakies gwizdy i buczenie na ktoregos z Kaczynskich na Powazkach, prosze. Odpowiedz Link
astra18 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 09:37 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > A PO w czasach rządów PiS i prezydentury LK to była jak ta lelija..:( > > Przypomnij mi jakies gwizdy i buczenie na ktoregos z Kaczynskich na Powazkach, > prosze. Przypomnę Ci publiczne wystąpienia i słowa prominentnych osób. Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 09:40 astra18 napisała: > Przypomnę Ci publiczne wystąpienia i słowa prominentnych osób. Prosze . Odpowiedz Link
astra18 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 09:48 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Przypomnę Ci publiczne wystąpienia i słowa prominentnych osób. > > Prosze . Zaczynamy od Komorowskiego? Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 09:53 astra18 napisała: > Zaczynamy od Komorowskiego? Jak chcesz. Odpowiedz Link
astra18 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 10:07 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Zaczynamy od Komorowskiego? > > Jak chcesz. "Prezydent gdzieś poleci....ha ha ha..." "nawet ślepy snajper by trafił..." Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 10:10 astra18 napisała: > "Prezydent gdzieś poleci....ha ha ha..." > "nawet ślepy snajper by trafił..." No ale "Marszu na Belweder" mu nie urzadzil, tak jak Jaroslaw Kaczynski Walesie? Odpowiedz Link
astra18 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 10:12 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > "Prezydent gdzieś poleci....ha ha ha..." > > "nawet ślepy snajper by trafił..." > > No ale "Marszu na Belweder" mu nie urzadzil, tak jak Jaroslaw Kaczynski Walesie A Kaczyński był Marszałkiem Sejmu wtedy????Jakąś nową historię tu piszesz Mario:) > ? Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 21:33 astra18 napisała: > > No ale "Marszu na Belweder" mu nie urzadzil, tak jak Jaroslaw Kaczynski W > alesie > > A Kaczyński był Marszałkiem Sejmu wtedy????Jakąś nową historię tu piszesz Mario > :) > > ? Ach, to tylko marszalkowi Sejmu nie wolno? Bylemu szefowi kancelarii prezydenta wolno? Odpowiedz Link
a000000 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 21:40 maria421 napisała: > Ach, to tylko marszalkowi Sejmu nie wolno? Bylemu szefowi kancelarii prezydenta > wolno? no cóż.... chyba marszałkowi, jako drugiej osobie w państwie, nie wolno.No, może nie tyle nie wolno ile nie przystoi. Szef kancelarii to tylko urzędnik, jeden z wielu. Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 21:50 a000000 napisała: > maria421 napisała: > > > Ach, to tylko marszalkowi Sejmu nie wolno? Bylemu szefowi kancelarii prez > ydenta > > wolno? > > no cóż.... chyba marszałkowi, jako drugiej osobie w państwie, nie wolno.No, moż > e nie tyle nie wolno ile nie przystoi. > Szef kancelarii to tylko urzędnik, jeden z wielu. Tu mowimy jednak o dwoch roznych czynach- o wyskokach jezykowych Komorowskiego i o marszu na Belweder, czyli probie obalenia Walesy przez Kaczynskiego. Odpowiedz Link
a000000 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 22:37 maria421 napisała: > Tu mowimy jednak o dwoch roznych czynach- o wyskokach jezykowych Komorowskiego > i o marszu na Belweder, czyli probie obalenia Walesy przez Kaczynskiego. to nie były "wyskoki językowe" tylko przejaw nienawiści i pogardy. A wówczas Komorowski był drugą osobą w państwie. Natomiast marsz na belweder to była manifestacja żądająca ustąpienia Wałęsy, wówczas Kaczyński był BYŁYM urzędnikiem. Jest różnica między urzędującym a byłym urzędnikiem. Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 06.08.15, 09:48 a000000 napisała: > to nie były "wyskoki językowe" tylko przejaw nienawiści i pogardy. A wówczas Ko > morowski był drugą osobą w państwie. Ten przejaw pogardy objawial sie wyskokami jezykowymi wlasnie. > Natomiast marsz na belweder to była manifestacja żądająca ustąpienia Wałęsy, wó > wczas Kaczyński był BYŁYM urzędnikiem. Azerko, taka manifestacja moze byc wstepem do zamachu stanu i wszystko jedno, kto za nia stoi. > Jest różnica między urzędującym a byłym urzędnikiem. > > > Odpowiedz Link
lepian4 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 09:58 To sie wysmienicie sklada, bo PO skupilo elektorat nie ze wzgledu na wybitny program wyborczy, tylko na wybujalym strachu przed PiSem. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Znow zwolennicy PiSu 04.08.15, 13:17 Drugie podejscie: mnie najbardziej interesuje swiete oburzenie (...) Hani Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Znow zwolennicy PiSu 04.08.15, 20:23 maria421 napisała: > pokazali swoja klase : > > fakty.tvn24.pl/aktualnosci,59/gwizdzacy-na-cmentarzu-to-nie-wyborcy-pis,565536.html "Buczenia? Powiedziałbym, że to były raczej takie prychnięcia na widok dwóch czy trzech nielubianych polityków, zmierzających dopiero do sektora dla VIP-ów. Ale podczas uroczystości panowała cisza i skupienie, co – jak trafnie wskazał bloger Foxx z Salonu24 – odnotowano nawet w portalu Agory, w prowadzonej na bieżąco relacji z oficjalnych uroczystości pod pomnikiem Gloria Victis. Czy jednak politycy z ugrupowań będących (jeszcze) u władzy mogli się w tym roku poczuć na Powązkach niekomfortowo? Niewątpliwie mogli, trudno temu zaprzeczyć, tyle że przyczyną ich zgryzot nie były wcale gwizdy czy buczenia, lecz… wyraziste oklaski dla polityków opozycyjnych. O to właśnie idzie. " (...) "Naprawdę gorące brawa Andrzej Duda otrzymał już przy składaniu wieńców, a potem (z punktu widzenia rządzących) było tylko gorzej. Takiego afrontu pani premier darować przecież nie mogła, stąd pewnie podjęta wczoraj ofensywa medialna „w temacie buczenia”." Całość tutaj. A nasza kochana Maria, jako rasowy leming, oczywiście oburza się na "buczenie", którego NIE BYŁO. Ale wystarczy, że pisze o tym biuletyn dla lemingów, czyli GW, więc były. To tak jak u islamistycznych "śpiochów" - pada hasło i "śpioch" się budzi... Maria wchodzi na portal GW... budzi się i się oburza... ;-) Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 04.08.15, 20:39 Jurasberlinczyk oczywiscie sam tam byl i dlatego z cala pewnoscia naucznego swiadka zaswiadcza ze zadnego buczenia ani gwizdow nie bylo, a kto twierdzi inaczej jest "rasowym lemingiem" "spiochem" itp... Oczywiscie Jurasberlinczyk tez zaswiadczy ze zadnych gwizdow i buczenia nie bylo w roku 2014 : www.fakt.pl/wydarzenia/gwizdy-i-buczenie-na-powazkach-wojskowych-na-uroczystosciach,artykuly,478686.html ani tez zadnych gwizdow i buczenia nie bylo w roku 2012 : warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34889,12233408,Gwizdy_na_obchodach__Scibor_Rylski___Bardzo_mi_przykro_.html A nawet jezeli byly, to byly to "sluszne gwizdy i buczenia", nieprawda Juras? Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Znow zwolennicy PiSu 04.08.15, 21:09 maria421 napisała: > Jurasberlinczyk oczywiscie sam tam byl i dlatego z cala pewnoscia naucznego swi > adka zaswiadcza ze zadnego buczenia ani gwizdow nie bylo, a kto twierdzi inacze > j jest "rasowym lemingiem" "spiochem" itp... > > Oczywiscie Jurasberlinczyk tez zaswiadczy ze zadnych gwizdow i buczenia nie byl > o w roku 2014 : > > www.fakt.pl/wydarzenia/gwizdy-i-buczenie-na-powazkach-wojskowych-na-uroczystosciach,artykuly,478686.html > ani tez zadnych gwizdow i buczenia nie bylo w roku 2012 : > > warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34889,12233408,Gwizdy_na_obchodach__Scibor_Rylski___Bardzo_mi_przykro_.html > A nawet jezeli byly, to byly to "sluszne gwizdy i buczenia", nieprawda Juras? Czerski "śpioch" szuka usprawiedliwienia w przeszłości? Nagrań z 2015 NIET? No, ale przecież Gazeta Wyborcza PISAŁA!!! Kazała oburzyć się! Potępiała BUCZENIE anno domini 2015! No co jest, do cholipci! Ja, Maria budzę się, wysłuchuje ostatniego meldunku: "oburzać się na buczenie!" i potem nie mogę znaleźć żadnego materiału do poparcia mojej tezy! Leming Maria po "aktywacji" spręża się, zakłada pełen oburzenia wątek na własnym forum, a tu nagle okazuje się, że "buczenie" było "zadaniowe", czyli wymyślone i rozdmuchane przez oburzonych oklaskami dla opozycji czerskich... ŻENADA.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 04.08.15, 21:40 Juras, powiedz otwarcie ze to Ci sie podoba : www.youtube.com/watch?v=8I-ibfd5po8 www.youtube.com/watch?v=UKWG8y1hGKw Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Znow zwolennicy PiSu 04.08.15, 21:45 maria421 napisała: > Juras, powiedz otwarcie ze to Ci sie podoba : > > www.youtube.com/watch?v=8I-ibfd5po8 > www.youtube.com/watch?v=UKWG8y1hGKw Zaszukany w sieci "śpiochu"-lemingu kochany, dalej czekam na nagrania “buczenia” anno domini 2015, bo O TYM “fakcie” jest Twój wątek! Udowodnicz wreszcie swoje oburzenie, czy dalej będziesz wklejać nam tu linki do "bitew pod Grunwaldem"? ;-) Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 04.08.15, 21:57 Moj watek jest o tym ze ZNOW zwolennicy PiSu pokazali swoja klase. ZNOW, tak samo jak w poprzednich latach. Ale skoro koniecznie chcesz dowodow na buczenie z roku 2015 to sluze ; www.youtube.com/watch?v=sA70sGEF-1o Masz zamiar mi wmawiac, ze buczenie to nie jest buczenie i ze nie slysze tego co slysze? Lepiej powiedz wreszcie, ze to miod dla Twojej duszy ze Twoi "bracia w wierze w PiS" wiedza kogo wygwizdac, a kogo oklaskiwac, nawet w taki dzien, nawet na Powiazkach. Masz zamiar mnie dalej obrazuac, nazywac lemingiem i spiochem? Jezeli tak, to uwazaj , kochaniutki, bo moja cierpliwosc wobec Ciebie zaczyna sie konczyc. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Znow zwolennicy PiSu 04.08.15, 22:21 maria421 napisała: > Moj watek jest o tym ze ZNOW zwolennicy PiSu pokazali swoja klase. ZNOW, tak sa > mo jak w poprzednich latach. > Ale skoro koniecznie chcesz dowodow na buczenie z roku 2015 to sluze ; > > www.youtube.com/watch?v=sA70sGEF-1o > Masz zamiar mi wmawiac, ze buczenie to nie jest buczenie i ze nie slysze tego c > o slysze? > > Lepiej powiedz wreszcie, ze to miod dla Twojej duszy ze Twoi "bracia w wierze w > PiS" wiedza kogo wygwizdac, a kogo oklaskiwac, nawet w taki dzien, nawet na Po > wiazkach. > > Masz zamiar mnie dalej obrazuac, nazywac lemingiem i spiochem? Jezeli tak, to u > wazaj , kochaniutki, bo moja cierpliwosc wobec Ciebie zaczyna sie konczyc. Czy nie zauważyłaś, że od pewnego czasu sam, z własnej woli "oddalam się" od dyskusji na Twoim forum? Więc nie strasz mnie, bo wyrzucając mnie z forum, nie tylko potwierdzisz swoją wobec mnie bezsilość, ale dodatkowo ułatwisz mi decyzję, którą podjąłem już dość dawno... Co do słówka "znowu", to, filolożko (angielska, ale zawsze!), zawiera ono w sobie POWTÓRKĘ z sytuacji, jaka miała miejsce w przeszłości. Szkopuł w tym, że tą powtórkę NALEŻAŁOBY UDOWODNIĆ, jeśli słowko "znowu" ma mieć jakikolwiek sens, czego Ty z oczywistych względów uczynić nie możesz. Po prostu uwierzyłaś Twoim "czerskim przekaziorom", że "znowu" doszło do skandalu i pełna oburzenia założyłaś o tym ten idiotyczny arcylemingowo-śpiochowy wątek... A teraz tupiesz nóżkami i złościsz się, grożąc mi wywaleniem z forum, bo żądam od Ciebie UDOWODNIENIA, że ZNOWU doszło do buczenia...... Tymczasem doszło, owszem, ale do oklasków dla J. Kaczyńskiego i A. Dudy... I jak tu nie klnąć, k..a jego mać!? Prawda? Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 08:57 jurasberlinczyk49 napisał: > Czy nie zauważyłaś, że od pewnego czasu sam, z własnej woli "oddalam się" od dy > skusji na Twoim forum? Więc nie strasz mnie, bo wyrzucając mnie z forum, nie ty > lko potwierdzisz swoją wobec mnie bezsilość, ale dodatkowo ułatwisz mi decyzję, > którą podjąłem już dość dawno... "Dyskusji" ???? Ty nie dyskutujesz, Ty albo cytujesz jakies artykuly czy blogi, albo uzywasz tego forum jak kubla do ktorego mozesz upuscic Twa zolc , jad i nienawisc. I mylisz sie grubo, ze piszac o tym, ze moja cierpliwosc sie konczy mialam na mysli usuniecie Cie z forum. Mialam na mysli, ze w koncu Ci powiem to, co naprawde o Tobie mysle... > Co do słówka "znowu", to, filolożko (angielska, ale zawsze!), zawiera ono w sob > ie POWTÓRKĘ z sytuacji, jaka miała miejsce w przeszłości. Szkopuł w tym, że tą > powtórkę NALEŻAŁOBY UDOWODNIĆ, jeśli słowko "znowu" ma mieć jakikolwiek sens, > czego Ty z oczywistych względów uczynić nie możesz. Po prostu uwierzyłaś Twoim > "czerskim przekaziorom", że "znowu" doszło do skandalu i pełna oburzenia założy > łaś o tym ten idiotyczny arcylemingowo-śpiochowy wątek... > > A teraz tupiesz nóżkami i złościsz się, grożąc mi wywaleniem z forum, bo żądam > od Ciebie UDOWODNIENIA, że ZNOWU doszło do buczenia...... Tmczasem doszło, owszem, ale do oklasków dla J. Kaczyńskiego i A. Dudy. > I jak tu nie klnąć, k..a jego mać!? Prawda? Ty jestes gluchy i slepy, czy tylko tak bardzo zawierzyles PiSowskiej propagandzie, ze nawet material dowodowy na to, ze bylo buczenie do Ciebie nie dociera? Jeszcze raz- www.youtube.com/watch?v=sA70sGEF-1o A teraz mow mi, zaklamany propagandysto, ze biale jest czarne a czarne jest biale Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Esencja nastroju społecznego 04.08.15, 22:42 Relacja z "buczenia"... Jak się Maria wybierze do teatru i podczas spektaklu "Moralności Pani Dulskiej" ktoś pojedynczy na sali krzyknie w kierunku pojawiającej się na scenie Dulskiej: "hipokrytka!", albo zasyczy z dezaprobatą, a po pojawieniu się na scenie Hanki wybuchną spontaniczne brawa, to po spektaklu Maria uzna, że ZNOWU doszło do skandalicznego "buczenia"! I stwierdzi to nawet samodzielnie, bez podpowiadania z przekaziorów czerskiej... Odpowiedz Link
maria421 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 09:04 jurasberlinczyk49 napisał: > [url=http://vod.gazetapolska.pl/10714-esencja-nastroju-spolecznego][b]Relacja[/ > b][/url] z "buczenia"... > > Jak się Maria wybierze do teatru i podczas spektaklu "Moralności Pani Dulskiej" > ktoś pojedynczy na sali krzyknie w kierunku pojawiającej się na scenie Dulskie > j: "hipokrytka!", albo zasyczy z dezaprobatą, a po pojawieniu się na scenie Han > ki wybuchną spontaniczne brawa, to po spektaklu Maria uzna, że ZNOWU doszło do > skandalicznego "buczenia"! > > I stwierdzi to nawet samodzielnie, bez podpowiadania z przekaziorów czerskiej.. > . Masz nagranie, zaklamany propagandysto : www.youtube.com/watch?v=sA70sGEF-1o Skandaliczne bylo nie samo buczenie na Kopacz, lecz okolicznosc i miejsce w jakim wyznawcy Twojej ukochanej partii sie tego dopuscili. Jeszcze bardziej skandaliczne jest to, ze Ty, kreujacy sie tutaj na super katolika, cieszysz sie z zaklocania miejsca spoczynku jakim jest cmentarz przez gwizdzaca i buczuaca BANDE IDIOTOW wyborcow Twojego ukochanego PiSu, tylko dlatego ze sie tym Twoim znienawidzonym politykom znowu dostalo... Ot, faktycznie, bardzo katolicka postawa... Odpowiedz Link
astra18 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 09:08 maria421 napisała: " Masz nagranie, zaklamany propagandysto : > > www.youtube.com/watch?v=sA70sGEF-1o > Skandaliczne bylo nie samo buczenie na Kopacz, lecz okolicznosc i miejsce w jak > im wyznawcy Twojej ukochanej partii sie tego dopuscili.' Ale nie przeszkadzają Ci oklaski i okrzyki zachwytu dla Pani Premier?Na cmentarzu??? Odpowiedz Link
maria421 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 09:12 astra18 napisała: > Ale nie przeszkadzają Ci oklaski i okrzyki zachwytu dla Pani Premier?Na cmentar > zu??? Mysle, ze Tobie bardziej przeszkadzaja, bo wolalabys slyszec tylko buczenie i gwizdy. Odpowiedz Link
astra18 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 09:15 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Ale nie przeszkadzają Ci oklaski i okrzyki zachwytu dla Pani Premier?Na c > mentar > > zu??? > > Mysle, ze Tobie bardziej przeszkadzaja, bo wolalabys slyszec tylko buczenie i g > wizdy. Ja nic nie komentowałam na ten temat, to Ty swoje żale tu wylewasz na "zwolenników PiSu". Pytam jezcze raz - czy te oklaski dla Kopacz Ci nie przeszkadzają skoro uważaz że takim miejcu powinna być cisza. Odpowiedz Link
maria421 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 09:22 astra18 napisała: > Ja nic nie komentowałam na ten temat, to Ty swoje żale tu wylewasz na "zwolenni > ków PiSu". > Pytam jezcze raz - czy te oklaski dla Kopacz Ci nie przeszkadzają skoro uważaz > że takim miejcu powinna być cisza. Oklaski pojawily sie jako reakcja na buczenie. Nie zauwazylas? Gdyby nie bylo buczenia, prawdopodobnie nie byloby oklaskow. A Ty sie czepiasz wszystkiego, byle tylko nie powiedziec ze Ci sie takie gwizdy i buczenia podobaja, czy jak? Odpowiedz Link
astra18 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 09:32 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Ja nic nie komentowałam na ten temat, to Ty swoje żale tu wylewasz na "zw > olenni > > ków PiSu". > > Pytam jezcze raz - czy te oklaski dla Kopacz Ci nie przeszkadzają skoro u > ważaz > > że takim miejcu powinna być cisza. > > Oklaski pojawily sie jako reakcja na buczenie. Nie zauwazylas? > Gdyby nie bylo buczenia, prawdopodobnie nie byloby oklaskow. Ale to Ci nie przeszkadza bo to była "reakcja". > > A Ty sie czepiasz wszystkiego, byle tylko nie powiedziec ze Ci sie takie gwizdy > i buczenia podobaja, czy jak? To straszne dla władzy mieć takie podsumowanie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 09:36 astra18 napisała: > Ale to Ci nie przeszkadza bo to była "reakcja". Szczerze powiem, ze oklaski jako reakcja na buczenie mniej mi przeszkadzaja niz buczenie i gwizdy. > To straszne dla władzy mieć takie podsumowanie. To straszne, ze nowa wladza ma tak chamski elektorat.... Odpowiedz Link
astra18 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 09:51 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Ale to Ci nie przeszkadza bo to była "reakcja". > > Szczerze powiem, ze oklaski jako reakcja na buczenie mniej mi przeszkadzaja niz > buczenie i gwizdy. To znaczy że brak konsekwencji w głoszeniu poglądów. > > > To straszne dla władzy mieć takie podsumowanie. > > To straszne, ze nowa wladza ma tak chamski elektorat.... A jest "nowa władza"?????? Odpowiedz Link
maria421 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 09:54 astra18 napisała: > To znaczy że brak konsekwencji w głoszeniu poglądów. To znaczy ze przynajmniej mam wlasne poglady i mam odwage je przedstawiac, nie tak jak zwolennicy PiSu tutaj.... > A jest "nowa władza"?????? Od jutra w postaci prezydenta. Odpowiedz Link
astra18 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 10:10 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > To znaczy że brak konsekwencji w głoszeniu poglądów. > > To znaczy ze przynajmniej mam wlasne poglady i mam odwage je przedstawiac, nie > tak jak zwolennicy PiSu tutaj.... A jakie to ma powiązanie z tym, żę uważasz za niedopuszczalne buczenie na cmentarzu a nie przeszkadzają Ci oklaski? Co to ma wspólnego z Twoją odwagą? > > > A jest "nowa władza"?????? > > Od jutra w postaci prezydenta. To jeszcze nie cała władza. O takiej konfiguracji można ię było przekonać podczas rządów PO i prezydentury LK. Odpowiedz Link
a000000 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 18:40 maria421 napisała: > To straszne, ze nowa wladza ma tak chamski elektorat.... KAŻDA władza ma elektorat różnisty... i chamski i inteligentny. A co do tych buczących... nie wiemy, kto to.... może to faktycznie zwolennicy PiS? a może to bojówki PO, aby przedwyborczo szkalować PiS? A może to zwykli kibole lub przeciwnicy tych, którym się udało...? Jeśli nie ma dowodu, rzucanie cienia na PiS to zwykłe oszczerstwo. Grzech. Sądzę, że buczeli ci, których politycy PO bardzo zawiedli... niekoniecznie zwolennicy kogokolwiek. Odpowiedz Link
maria421 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 20:30 a000000 napisała: > KAŻDA władza ma elektorat różnisty... i chamski i inteligentny. A co do tych bu > czących... nie wiemy, kto to.... może to faktycznie zwolennicy PiS? a może to b > ojówki PO, aby przedwyborczo szkalować PiS? A może to zwykli kibole lub przeciw > nicy tych, którym się udało...? > Jeśli nie ma dowodu, rzucanie cienia na PiS to zwykłe oszczerstwo. Grzech. > > Sądzę, że buczeli ci, których politycy PO bardzo zawiedli... niekoniecznie zwol > ennicy kogokolwiek. Rzucanie podejrzen ze to "bojowki PO" buczualy na Kopacz to nie jest grzech, to jest po prostu bezsens, droga Azerko. Odpowiedz Link
a000000 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 20:49 maria421 napisała: > Rzucanie podejrzen ze to "bojowki PO" buczualy na Kopacz to nie jest grzech, to > jest po prostu bezsens, nie, to jest tylko jedna z możliwych opcji. W polityce w walce o władzę nie takie rzeczy się dzieją. To się nazywa podkładanie świni. Odpowiedz Link
maria421 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 21:19 a000000 napisała: > nie, to jest tylko jedna z możliwych opcji. W polityce w walce o władzę nie tak > ie rzeczy się dzieją. > To się nazywa podkładanie świni. Azerko, to jest naprawde bezsens. W latach kiedy nie bylo wyborow takie gwizdy i buczenia na Powazkach tez mialy miejsc i byly skierowane zawsze przeciw PO, nigdy przeciw PiS. Odpowiedz Link
a000000 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 21:37 maria421 napisała: > W latach kiedy nie bylo wyborow takie gwizdy i buczenia na Powazkach tez mialy > miejsc i byly skierowane zawsze przeciw PO, nigdy przeciw PiS. zawsze, czy od czasu afery smoleńskiej? A może to dlatego, że szeroko rozumiane "masy" utożsamiają PO z tymi, którzy się załapali czyli ONI, a PiS to MY....? Co by nie powiedzieć, ulica warszawska (ta biedna i prosta) krzywo patrzy na prominentów PO. Odpowiedz Link
maria421 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 21:49 a000000 napisała: > zawsze, czy od czasu afery smoleńskiej? A może to dlatego, że szeroko rozumiane > "masy" utożsamiają PO z tymi, którzy się załapali czyli ONI, a PiS to MY....? > > Co by nie powiedzieć, ulica warszawska (ta biedna i prosta) krzywo patrzy na pr > ominentów PO. Azerko, i Ty masz zrozumienie dla gwizdow i buczenia na terenie CMENTARZA w czasie uroczystosci???? Jest tyle innych okazji do tego zeby politykow wygwizdac, zeby na nich buczec, tylko chamy robia to na cmentarzu. Mialabys tyle samo zrozumienia dla tych buczacych gdyby to na Dude buczeli? Odpowiedz Link
a000000 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 22:28 maria421 napisała: > Azerko, i Ty masz zrozumienie dla gwizdow i buczenia na terenie CMENTARZA w cza > sie uroczystosci???? absolutnie nie! to jest dowód na zdziczenie obyczajów. > Mialabys tyle samo zrozumienia dla tych buczacych gdyby to na Dude buczeli? tak, pod warunikiem, że nie na cmentarzu, nie w domu modlitwy. Te miejsca są sakralne i wara od nich. Politykować można gdzie indziej. Odpowiedz Link
astra18 Re: Esencja nastroju społecznego 06.08.15, 07:36 maria421 napisała: > > Azerko, to jest naprawde bezsens. Oczywiście takim samym jak Joanna spod krzyża i Andrzejek Hadacz. > > W latach kiedy nie bylo wyborow takie gwizdy i buczenia na Powazkach tez mialy > miejsc i byly skierowane zawsze przeciw PO, nigdy przeciw PiS. > Odpowiedz Link
astra18 Re: Esencja nastroju społecznego 06.08.15, 07:35 maria421 napisała: > > > . > > > > > > > > Rzucanie podejrzen ze to "bojowki PO" buczualy na Kopacz to nie jest grzech, to > jest po prostu bezsens, droga Azerko. Ale rzucanie podejrzeń na wyborców - chamskich Twoim zdaniem - PiS jest ok prawda? I tak to się toczy od 8 lat. Odpowiedz Link
maria421 Re: Esencja nastroju społecznego 06.08.15, 09:52 astra18 napisała: > Ale rzucanie podejrzeń na wyborców - chamskich Twoim zdaniem - PiS jest ok praw > da? > I tak to się toczy od 8 lat. Astro, czy nastepnym razem kiedy ktos wygwizdze Dude/Szydlo/Kaczynskiego, to tez powiesz ze nie wiadomo czy to byli zwolennicy PO/PSL/SLD bo nie mieli na czole napisane? A moze to byli sami PiSowcy chcacy podlozyc innym partiom swinie? Odpowiedz Link
astra18 Re: Esencja nastroju społecznego 06.08.15, 10:34 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Ale rzucanie podejrzeń na wyborców - chamskich Twoim zdaniem - PiS jest o > k praw > > da? > > I tak to się toczy od 8 lat. > > Astro, czy nastepnym razem kiedy ktos wygwizdze Dude/Szydlo/Kaczynskiego, to te > z powiesz ze nie wiadomo czy to byli zwolennicy PO/PSL/SLD bo nie mieli na czol > e napisane? A moze to byli sami PiSowcy chcacy podlozyc innym partiom swinie? No widzisz, same tu niewiadome, a wiadome jest kto buczał podczas wystąpienia AD w Sejmie kilka minut temu. To jest konkret. Odpowiedz Link
maria421 Re: Esencja nastroju społecznego 06.08.15, 10:50 astra18 napisała: > No widzisz, same tu niewiadome, Nie odpowiadzialas na pytanie. Jak Ci wygodnie, to sa "same niewiadome" :-))) Odpowiedz Link
astra18 Re: Esencja nastroju społecznego 06.08.15, 10:53 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > No widzisz, same tu niewiadome, > > Nie odpowiadzialas na pytanie. OK, jeśli będzie podobna sytuacja to nie będę pisać że byli to zwolennicy PO. > Jak Ci wygodnie, to sa "same niewiadome" :-))) Nie niewygodnie tylko stwierdzenie faktu:) > Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 18:13 maria421 napisała: > Masz nagranie, zaklamany propagandysto : > > www.youtube.com/watch?v=sA70sGEF-1o > Skandaliczne bylo nie samo buczenie na Kopacz, lecz okolicznosc i miejsce w jak > im wyznawcy Twojej ukochanej partii sie tego dopuscili. Byłem dzisiaj tutaj, zrywając dorodne, czerwone porzeczki na swojskie wino. Uzbierałem 24 kg, czyli dwa duże wiadra! Powinno z tego być w przyszłym roku jakieś 35 - 40 litrów wybornego deserowego wina, o niezłej mocy 16 – 17 %. Dzisiaj tylko umyłem i przebrałem owoce, a jutro z samego rana biorę się za tłoczenie moszczu. Matkę drożdżową (Malaga) nastawiłem już w poniedziałek. Pieni się niesamowicie, więc nastw powinien zacząć fermentować natychmiast. Do frementacji użyję dwa balony szklane o pojemności 25 l każdy. Boże, jak ja lubię się w to „bawić“!!! :-) > Jeszcze bardziej skandaliczne jest to, ze Ty, kreujacy sie tutaj na super katol > ika, cieszysz sie z zaklocania miejsca spoczynku jakim jest cmentarz przez gwiz > dzaca i buczuaca BANDE IDIOTOW wyborcow Twojego ukochanego PiSu, tylko dlatego > ze sie tym Twoim znienawidzonym politykom znowu dostalo... > > Ot, faktycznie, bardzo katolicka postawa... Ps.1. A ten Twój wątek jest o rzekomym buczeniu, czy o prawidłowym katolicyzmie, bo już się pogubiłem? Tak przy okazji, tym wściekaniem się na mnie i zarzucaniem mi fałszywego katolicyzmu do złudzenia przypominasz mi tyrady spienionego Niesioła, atakującego Kościół, księdza Oko, ojca Rydzyka, no i oczywiście tych „podłych PiSowców“... Tylko, że on, biedak, tak już ma i za to nie może, natomiast u Ciebie to chyba objaw... No właśnie, czego? Zaślepienia? Wściekłości? Porażenia hiperlemingozą??? Ps.2. Ten Twój filmik z “buczenia” to śmiech na sali! Te szmery przypominają raczej nieco głośniejsze prychnięcia czy chrząkania… Oklaski dla Kaczyńskiego, a zwłaszcza Dudy w zapodanym przeze mnie nagraniu, o, TO JEST TO! Jakbyś się nie gimnastykowała, przewyższają to Twoje “prychanie”, przynajmniej o kilka decybeli… I to Was tak wkur..a, biedne lemingi... Jejciu, co Wy będziecie przeżywać jesienią! Już teraz mi Was autentycznie szkoda… ;-) Odpowiedz Link
maria421 Re: Esencja nastroju społecznego 05.08.15, 20:35 Juras, nie zejde do Twojego poziomu, wiec Ci tylko poradze zebys nie strugal wariata. Prof. Glinski w telewizji przyznal, choc tylko polgebkiem, ze nie pochwala takiego zachowania (czyli buczenia na cmentarzu) , a Ty ciagle bredzisz ze zadnego buczenia nie bylo. A teraz pozwol ze strzepne pyl z sandalow i pojde dalej, nie zrujnujesz mi forum, choc bardzo sie o to starasz. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 09:56 Prosba nie byla do mnie skierowa, pomimo tego nadmienie, ze mnie przypadla do gustu postawa uczestnikow uroczystosci . Nie pierwszy juz raz poczciwi ludzie, zwani dla niepoznaki przez oredownikow jezyka milosci, ciemnogrodem, wygwizdali p. Kopacz i innych przedstawicieli cudonych wladz. Do tej pory "niezalezne media" bagatelizowaly takie incydenty i przedstawialy jedynie sluszna wersje bajki o nadwislanym kraju miodem i winem plynacym, przepojona optymizmem i bezgraniczna radoscia , choc bez wiekszych perspektyw na przyszlosc.. Coz, dlugosc kielbasy kolejny juz raz w historii Polski okazuje sie cenniejsza od pogaduszek wladz Wygwizdano tez bardzo slusznie Starsza Sioste w Wierze, ktora bezprawnie przywlaszcza sobie majetk wszystkich Polakow! Bo jej sie to kurna ponoc nalezy Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 10:13 lepian4 napisał: > Wygwizdano tez bardzo slusznie Starsza Sioste w Wierze, ktora bezprawnie przywl > aszcza sobie majetk wszystkich Polakow! Bo jej sie to kurna ponoc nalezy O czym, Ty, kurde, piszesz, antysemito jeden? Odpowiedz Link
a000000 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 18:41 maria421 napisała: > O czym, Ty, kurde, piszesz, antysemito jeden? też bym chciała wiedzieć, co autor miał na myśli. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Znow zwolennicy PiSu 07.08.15, 12:03 Specjalnie dla ciebie podkresle, ze pania Kopacz wita sie juz od dawna gwizdami.W mediach tego nie okazywano, by nie zamecic wspanialego wizerunku. PO najwyrazniej chce przed wyborami przyjac postawe meczennika, ktoremu PiS zawsze rzucal kamienie pod nogi. Zamiast kierowac sie emocjami wystarczy czasem poczytac ze zrozumieniem Odpowiedz Link
astra18 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 07:27 jurasberlinczyk49 napisał: ""Buczenia? Powiedziałbym, że to były raczej takie prychnięcia na widok dwóch cz > y trzech nielubianych polityków, zmierzających dopiero do sektora dla VIP-ów. A > le podczas uroczystości panowała cisza i skupienie, co – jak trafnie wska > zał bloger Foxx z Salonu24 – odnotowano nawet w portalu Agory, w prowadzo > nej na bieżąco relacji z oficjalnych uroczystości pod pomnikiem Gloria Victis." A wiesz gdzie był Prezydent? Nie przyszedł bo z góry założył że będą jakieś gwizdy czy buczenia:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 05.08.15, 09:13 astra18 napisała: > jurasberlinczyk49 napisał: > > ""Buczenia? Powiedziałbym, że to były raczej takie prychnięcia na widok dwóch c > z > > y trzech nielubianych polityków, zmierzających dopiero do sektora dla VIP > -ów. A > > le podczas uroczystości panowała cisza i skupienie, co – jak trafni > e wska > > zał bloger Foxx z Salonu24 – odnotowano nawet w portalu Agory, w pr > owadzo > > nej na bieżąco relacji z oficjalnych uroczystości pod pomnikiem Gloria Vi > ctis." > > A wiesz gdzie był Prezydent? > Nie przyszedł bo z góry założył że będą jakieś gwizdy czy buczenia:) "Prychniecia" ;.))))))) I nasz zawodowy propagandysta Jurasberlinczyk bardziej w to wierzy niz w nagranie... Odpowiedz Link
astra18 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 10:59 posłów PO w trakcie orędzia AD. Mario, masz pole do popisu!!!! Odpowiedz Link
maria421 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 11:03 astra18 napisała: > posłów PO w trakcie orędzia AD. > Mario, masz pole do popisu!!!! Link prosze a jeszcze lepiej video. Odpowiedz Link
astra18 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 11:08 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > posłów PO w trakcie orędzia AD. > > Mario, masz pole do popisu!!!! > > Link prosze a jeszcze lepiej video. Możesz mi nie wierzyć. Słyszałam na własne uszy. Odpowiedz Link
maria421 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 11:12 astra18 napisała: > Możesz mi nie wierzyć. Słyszałam na własne uszy. Na forum potrzebny jest jednak link.... Odpowiedz Link
astra18 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 11:14 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Możesz mi nie wierzyć. Słyszałam na własne uszy. > > Na forum potrzebny jest jednak link.... Którego i tak nie odbierzesz z youtuba:) Poczytaj w sieci komentarze z różnych stron. Odpowiedz Link
maria421 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 11:16 astra18 napisała: > Którego i tak nie odbierzesz z youtuba:) Kto wie. Buczenie na powiazkach odebralam tu z youtuba. > Poczytaj w sieci komentarze z różnych stron. Jezszcze na to nie mialam czasu. Odpowiedz Link
astra18 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 11:18 maria421 napisała: > > > > Poczytaj w sieci komentarze z różnych stron. > > Jezszcze na to nie mialam czasu. No to jak znajdziesz to się wypowiedz. Odpowiedz Link
maria421 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 11:20 astra18 napisała: > maria421 napisała: > > > > > > > > Poczytaj w sieci komentarze z różnych stron. > > > > Jezszcze na to nie mialam czasu. > > No to jak znajdziesz to się wypowiedz. Na temat komentarzy w sieci mam sie wypowiadac? Odpowiedz Link
astra18 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 11:27 maria421 napisała: > > > > > > > > > > > > > > > > > Jezszcze na to nie mialam czasu. > > > > No to jak znajdziesz to się wypowiedz. > > Na temat komentarzy w sieci mam sie wypowiadac? No to sama sobie znajdź na youtubie. Już jest. Odpowiedz Link
maria421 Mam! 06.08.15, 11:29 Wśród problemów, z jakimi musi zmagać się Polska, Duda wymienił m.in. głodne dzieci. Gdy padły te słowa, część sali zaczęła buczeć. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18510210,duda-musimy-zaczac-naprawiac-rzeczpospolita.html#Czolka3Img A teraz sluchajcie, POTEPIAM takie buczenie w Sejmie w czasie oredzia, choc nie zgadzam sie z jego trescia! Odpowiedz Link
astra18 Re: Mam! 06.08.15, 11:35 maria421 napisała: > Wśród problemów, z jakimi musi zmagać się Polska, Duda wymienił m.in. głodne > dzieci. Gdy padły te słowa, część sali zaczęła buczeć. > > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18510210,duda-musimy-zaczac-naprawiac-rzeczpospolita.html#Czolka3Img > A teraz sluchajcie, POTEPIAM takie buczenie w Sejmie w czasie oredzia, choc > nie zgadzam sie z jego trescia! > A skąd Ty możesz wiedzieć o sytuacji głodnych dzieci w Polce? Odpowiedz Link
maria421 Re: Mam! 06.08.15, 11:39 astra18 napisała: > A skąd Ty możesz wiedzieć o sytuacji głodnych dzieci w Polce? A skad Duda ktory ostatnie lata spedzil europarlamentujac za granica moze wiedziec? Odpowiedz Link
astra18 Re: Mam! 06.08.15, 11:45 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > A skąd Ty możesz wiedzieć o sytuacji głodnych dzieci w Polce? > > A skad Duda ktory ostatnie lata spedzil europarlamentujac za granica moze wiedz > iec? Ja pytam Ciebie skąd Ty wiesz skoro się nie zgadzasz z tym. A europarlamentarzyści polscy mieszkają w Polsce. Tak jak poseł Szejnfeld "wizytujący" w każdą niedzielę każdy program Kawa na ławę w TVN24. Odpowiedz Link
maria421 Re: Mam! 06.08.15, 11:56 astra18 napisała: > Ja pytam Ciebie skąd Ty wiesz skoro się nie zgadzasz z tym. Bo jezdze , widze, mam codzienny kontakt z Polakami. Odpowiedz Link
astra18 Re: Mam! 06.08.15, 13:40 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Ja pytam Ciebie skąd Ty wiesz skoro się nie zgadzasz z tym. > > Bo jezdze , widze, mam codzienny kontakt z Polakami. Codziennie jesteś w Polsce? Odpowiedz Link
maria421 Re: Mam! 06.08.15, 13:48 astra18 napisała: > Codziennie jesteś w Polsce? Duda byl codziennie? Odpowiedz Link
astra18 Re: Mam! 06.08.15, 14:13 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Codziennie jesteś w Polsce? > > Duda byl codziennie? Wystarczy tyle, a nawet minimalnie tyle co wizyty Szejnfelda w Polsce i bieżący komentarz na temat wydarzeń w Polsce. Poza tym wybacz że porównujesz swój pobyt w Niemczech do pracy, ze stałym pobytem w Polce, Dudy. Odpowiedz Link
maria421 Re: Mam! 06.08.15, 14:27 astra18 napisała: > Wystarczy tyle, a nawet minimalnie tyle co wizyty Szejnfelda w Polsce i bieżący > komentarz na temat wydarzeń w Polsce. > Poza tym wybacz że porównujesz swój pobyt w Niemczech do pracy, ze stałym poby > tem w Polce, Dudy. Oczywiscie Duda wie lepiej niz ja. Tym bardziej nie powinie glupot opowiadac. W Polsce zaczyna byc problemem otylosc dzieci, ich zle odzywianie, zla zywnosc w sklepikach szkolnych. Oczywiscie w Polsce tez sa glodujace dzieci, ale trzeba sprawdzic na ile to jest problem strukturalny, a na ile problem wynikajacy z zaniedbania tych dzieci przez rodzicow. Trzeba sprawdzic czy dziecko przychodzi do szkoly bez sniadania dlatego ze rodzice nie maja pieniadze na chleb, czy dlatego ze im sie nie chce. Trzeba sprawdzic czy dlatego nie maja na chleb, bo przepijaja, czy tez dlatego ze pomoc spoleczna nie dziala. Jak sie te wszystkie kryteria przeanalizuje to dopiero wtedy mozna dokladnie stwierdzic czy to jest problem i jakiej skali. Wedlug mnie, nie jest to problem w takiej skali, zeby musial sie tym zajmowac prezydent RP, wiec to bylo tylko zagranie Dudy pod publiczke. W Niemczech tez sa "oazy" prowadzone przez organizacje charytatywne , gdzie dzieci spedzaja popoludnia, gdzie jedza cieple posilki i odrabiaja lekcje. To nie jest dlatego ze ich rodzicow nie stac na ugotowanie dzieciom obiadu, lecz dlatego ze rodzice pieniadze wola przepic czy przepalic. Odpowiedz Link
a000000 Re: Mam! 06.08.15, 18:23 maria421 napisała: Trzeba sprawdz > ic czy dlatego nie maja na chleb, bo przepijaja, czy tez dlatego ze pomoc spole > czna nie dziala. a jakie to ma znaczenie dla głodującego dziecka??? Dziecko ma być nakarmione. Duda nie mówił o naprawie struktur pomocowych. Mówił o niedojadających dzieciach którym trzeba pomóc. Odpowiedz Link
maria421 Re: Mam! 06.08.15, 19:30 a000000 napisała: > a jakie to ma znaczenie dla głodującego dziecka??? Dziecko ma być nakarmione. > Duda nie mówił o naprawie struktur pomocowych. Mówił o niedojadających dzieciac > h którym trzeba pomóc. Jezeli prezydent mowi ze trzeba pomoc niedojadajacym dzieciom, to jak prezydent czy rzad moze to inaczej zrobic niz strukturalnie? Ale zadna pomoc strukturalna nie spowoduje naprawy rodzicow. Odpowiedz Link
a000000 Re: Mam! 06.08.15, 19:48 maria421 napisała: > Ale zadna pomoc strukturalna nie spowoduje naprawy rodzicow. Owszem. Dziecko może być dożywiane w szkole. Jak za komuny. Rodziców można prawnie ukarać.... odebrać im zasiłki... nałożyć mandaty... i w ten sposób wychowywać. Odpowiedz Link
maria421 Re: Mam! 06.08.15, 20:05 a000000 napisała: > Owszem. Dziecko może być dożywiane w szkole. Jak za komuny. To jest wlasnie pomoc strukturalna , ktora juz zreszta dziala, ale taka pomoc nie naprawi rodzicow, wrecz ich jeszcze bardziej rozleniwi. Jest to diabelskie kolo. > Rodziców można prawnie ukarać.... odebrać im zasiłki... nałożyć mandaty... i > w ten sposób wychowywać. I z czego mieliby te mandaty zaplacic? A jak im odbierzesz zasilki, to dzieciom jeszcze gorzej w rodzinie bedzie. Odpowiedz Link
a000000 Re: Mam! 06.08.15, 20:25 maria421 napisała: > I z czego mieliby te mandaty zaplacic? A jak im odbierzesz zasilki, to dzieciom > jeszcze gorzej w rodzinie bedzie. Dzieci będą miały tak samo. To tatuś nie będzie miał za co pić i palić. Mandat można zapłacić odpracowaniem na rzecz publiczną. Odpowiedz Link
astra18 Re: Mam! 07.08.15, 06:29 a000000 napisała: > maria421 napisała: > > > > Ale zadna pomoc strukturalna nie spowoduje naprawy rodzicow. > > Owszem. Dziecko może być dożywiane w szkole. Jak za komuny. > > Rodziców można prawnie ukarać.... odebrać im zasiłki... nałożyć mandaty... i > w ten sposób wychowywać. Przede wszystkim należy rodziców, borykających się z biedą, wesprzeć, a nie zaczynać "resocjalizację" od odebrania im dzieci i dofinansowywać rodziny zastępcze, które uczyniły z tego zarobek na życie. Odpowiedz Link
astra18 Re: Mam! 06.08.15, 21:38 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Wystarczy tyle, a nawet minimalnie tyle co wizyty Szejnfelda w Polsce i b > ieżący > > komentarz na temat wydarzeń w Polsce. > > Poza tym wybacz że porównujesz swój pobyt w Niemczech do pracy, ze stały > m poby > > tem w Polce, Dudy. > > Oczywiscie Duda wie lepiej niz ja. > Tym bardziej nie powinie glupot opowiadac. Skoro wie lepiej niż Ty to na jakiej podstawie uważasz że gada głupoty? > W Polsce zaczyna byc problemem otylosc dzieci, ich zle odzywianie, zla zywnosc > w sklepikach szkolnych. > Oczywiscie w Polsce tez sa glodujace dzieci, ale trzeba sprawdzic na ile to jes > t problem strukturalny, a na ile problem wynikajacy z zaniedbania tych dzieci p > rzez rodzicow. > Trzeba sprawdzic czy dziecko przychodzi do szkoly bez sniadania dlatego ze rodz > ice nie maja pieniadze na chleb, czy dlatego ze im sie nie chce. Trzeba sprawdz > ic czy dlatego nie maja na chleb, bo przepijaja, czy tez dlatego ze pomoc spole > czna nie dziala. > > Jak sie te wszystkie kryteria przeanalizuje to dopiero wtedy mozna dokladnie st > wierdzic czy to jest problem i jakiej skali. Osoba która mieszka w Polsce ma o tym lepsze pojęcie niż Ty. Wedlug mnie, nie jest to problem w > takiej skali, zeby musial sie tym zajmowac prezydent RP, wiec to bylo tylko za > granie Dudy pod publiczke. Lepiej żeby rozszerzał mit o państwie teoretycznym, mlekiem i miodem płynącym. > > W Niemczech tez sa "oazy" prowadzone przez organizacje charytatywne , gdzie dzi > eci spedzaja popoludnia, gdzie jedza cieple posilki i odrabiaja lekcje. To nie > jest dlatego ze ich rodzicow nie stac na ugotowanie dzieciom obiadu, lecz dlate > go ze rodzice pieniadze wola przepic czy przepalic. Ale nie masz porównania co do skali tego zjawiska. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Mam! 07.08.15, 13:56 Problem otylosci wystepuje tez w Afryce. Widac to rowniez posrod uciekinierow, tak ochoczo uciekajacych do Europy. Moze im najpierw wytlumacz, ze nie maja pojecia o biedzie Odpowiedz Link
a000000 Re: Mam! 06.08.15, 18:19 maria421 napisała: > Bo jezdze , widze, mam codzienny kontakt z Polakami. z Polakami z byłych PGR-ów? z likwidowanych fabryk? bezrobotnych? w małych miasteczkach w których JEDYNYM pracodawcą jest gmina???? Mario, wielkopolska to bardzo zamożna część kraju. Odpowiedz Link
maria421 Re: Mam! 06.08.15, 19:31 a000000 napisała: > z Polakami z byłych PGR-ów? z likwidowanych fabryk? bezrobotnych? w małych mia > steczkach w których JEDYNYM pracodawcą jest gmina???? > Mario, wielkopolska to bardzo zamożna część kraju. Mam kontakt z Polakami ktorzy rowniez mieszkaja w Polsce B. Odpowiedz Link
a000000 Re: Mam! 06.08.15, 19:49 maria421 napisała: > > Mam kontakt z Polakami ktorzy rowniez mieszkaja w Polsce B. nie mieszkam w Polsce B, a w niedalekich wioskach bieda aż piszczy. BEZROBOCIE. Odpowiedz Link
a000000 Re: Mam! 06.08.15, 18:15 maria421 napisała: > [i]Wśród problemów, z jakimi musi zmagać się Polska, Duda wymienił m.in. głodne > dzieci. Gdy padły te słowa, część sali zaczęła buczeć. manipulacja.Powiedział: NIEDOJADAJĄCE dzieci. >choc nie zgadzam sie z jego trescia! Co do tych dzieci?? Powiedział prawdę. Wiele dzieci niedojada. Strefa ubóstwa jest duża. Odpowiedz Link
maria421 Re: Mam! 06.08.15, 19:33 a000000 napisała: > manipulacja.Powiedział: NIEDOJADAJĄCE dzieci. Jak dziecko niedojada to jest glodne. > Co do tych dzieci?? Powiedział prawdę. Wiele dzieci niedojada. Strefa ubóstwa > jest duża. Jak juz pisalam- z pewnoscia sa dzieci ktore sa chodza glodne, ale trzeba sprawdzic czy przyczyny tego sa strukturalne czy rodzinne. Odpowiedz Link
maria421 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 14:05 astra18 napisała: > posłów PO w trakcie orędzia AD. > Mario, masz pole do popisu!!!! A swoja droga , Astro, skad wiesz ze to poslowie PO buczeli? Prosze o linki, odsylasz mnie do komentarzy w internecie, sama linkuje ze buczenie bylo, ale nie wiadomo czy to ktos z PO czy od Palikota, czy jeszcze z innej partii. A Ty skad wiesz, ze to PO buczalo? Odpowiedz Link
astra18 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 14:11 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > posłów PO w trakcie orędzia AD. > > Mario, masz pole do popisu!!!! > > A swoja droga , Astro, skad wiesz ze to poslowie PO buczeli? > > Prosze o linki, odsylasz mnie do komentarzy w internecie, sama linkuje ze bucze > nie bylo, ale nie wiadomo czy to ktos z PO czy od Palikota, czy jeszcze z innej > partii. > > A Ty skad wiesz, ze to PO buczalo? Pani Marta Smoleńska sama się do tego przyznała na TT:))))) Odpowiedz Link
maria421 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 14:15 astra18 napisała: > Pani Marta Smoleńska sama się do tego przyznała na TT:))))) Nie znalazlam. Odpowiedz Link
a000000 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 18:20 maria421 napisała: > A Ty skad wiesz, ze to PO buczalo? a skąd Ty wiesz, że na cmentarzu PiS buczał? Odpowiedz Link
maria421 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 19:37 a000000 napisała: > maria421 napisała: > > > A Ty skad wiesz, ze to PO buczalo? > > a skąd Ty wiesz, że na cmentarzu PiS buczał? W Sejmie jest kilka partii, wiec moglo buczec PO, SLD, PSL, Twoj Ruch, czy co tam jeszcze. Wiec sie pytam , skad Astra wie ze to bylo PO a nie Palikot, na przyklad. Zreszta twarze poslow w Sejmie sa na ogol znane, wiec skoro sie mowi ze to PO, to mozna powiedziec nawet kto. Usprawiedliwianie buczenia na Powazkach tym ze "nie mieli na czolach napisane ze sa z PiSu" jest niepowazne. Odpowiedz Link
a000000 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 19:52 maria421 napisała: > Wiec sie pytam , skad Astra wie ze to bylo PO a nie Palikot, na przyklad. ja to słyszałam z TV.... jakiś głos tak powiedział. > Usprawiedliwianie buczenia na Powazkach nie istnieje żadne usprawiedliwienie dla buczenia na cmentarzu czy w kościele. Buczenie podczas wygłaszanego orędzia też nie świadczy dobrze o buczących, z jakiejkolwiek partii by nie byli. Odpowiedz Link
maria421 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 06.08.15, 20:07 a000000 napisała: > nie istnieje żadne usprawiedliwienie dla buczenia na cmentarzu czy w kościele. > Buczenie podczas wygłaszanego orędzia też nie świadczy dobrze o buczących, z j > akiejkolwiek partii by nie byli. Ja juz to dzisiejsze buczenie w Sejmie potepilam. Odpowiedz Link
lepian4 Re:wedle życzenia Marii rzecz o buczeniu.. 07.08.15, 11:53 Tych pytan nie stawialas podczas uroczystosci na cmentarzu, a buczacy mogli wywodzic sie ze wszystkich ugrupowan, nawet pozaparlamentarnych Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 06.08.15, 14:02 Lepian, Ty nie jestes "rzekomy antysemita" Ty jestes po prostu antysemita. Tak jak uprzedzalam, kazdy Twoj post w ktorym doszukujesz sie zydowskiego pochodzenia u roznych osob, czy zydowskiego spisku wszedzie, bedzie kasowany, wiec sie nie wysilaj, szkoda Twego czasu na pisanie takich rzeczy. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Znow zwolennicy PiSu 07.08.15, 11:58 Pozwole sobie zacytowac wspolczesnego polityka zydowskiego pochodzenia: Kiedys wystarczylo pokazac naga kobiete, by wzbudzic sensacje i burzliwe protesty. Dzis wystarczy powiedziec prawde." Kasuj sobie do woli. Mam nadzieje, ze spoleczenstwo polskie w najbliizszych wyborach skasuje rowniez mandaty poselskie tym zlodziejom i demagogom, ktorych tak namietnie bronisz Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zwolennicy PiSu 07.08.15, 13:50 lepian4 napisał: > Pozwole sobie zacytowac wspolczesnego polityka zydowskiego pochodzenia: > Kiedys wystarczylo pokazac naga kobiete, by wzbudzic sensacje i burzliwe protes > ty. Dzis wystarczy powiedziec prawde." > > Kasuj sobie do woli. Mam nadzieje, ze spoleczenstwo polskie w najbliizszych wyb > orach skasuje rowniez mandaty poselskie tym zlodziejom i demagogom, ktorych tak > namietnie bronisz Ja ich bronie przed Twoim antysemityzmem. N.B. Obecna Pierwsza Dama ma zydowskiego dziadka. Juz Ci podpadla czy jeszcze nie? Odpowiedz Link