Dodaj do ulubionych

Olimipiada

15.08.16, 19:50
No więc Olimpiada oczami NBC Sports. Żona w Polsce, mnóstwo czasu na całonocne oglądanie.
Skończyło się moje ulubione pływanie. Polacy tragedia. Jak zresztą wszedzie indziej.
Tak więc kibicuję Amerykanom i Kanadyjczykom.
Phelps - fenomenalny. Generalnie nie lubię gościa, ale muszę przyznać że jest legendą.
Mój ulubiony wyścig - 200m grzbietem kobiet. Węgierka Hoszu prowadziła przez cały dystans, aby przegrać na ostatnich centymetrach gdzie Amerykanka Dirado desperacko zanurkowała do ściany. Maya Dirada - prześliczna i przeurocza dziewczyna. Ma 22 lat i jest to jej pierwsza i ostatnia olimpiada. Rzuca pływanie aby zostać busisness-woman. Maya, proszę, nie odchodź! Zostań!
100m żabą kobiet - jędza Lily King pokazuje brak klasy przeciwko Rosjance Jefimowej. Straszna suka z tej Lily. Życzę jej jak najgorzej. I szpetna jak noc.
Simone Manuel - razem pierwsze miejsce na 100m dowolnym z Kanadyjką Penny Oleksiak. I co prasa na ten temat? Że o rany pierwsza czarnoskóra złota medalistka w pływaniu. Ani słowa o Penny Oleksiak, bo przecież biała. Wszystko o Simone! I sama nawet Simone podtrzymuje to kurestwo mówiąc w wywiadach na temat Black Lives Matter. Straciłem cały do niej szacunek. Sami czarni nie chcą chyba końca rasizmu. Sami go sztucznie podtrzymują. Czy nie można powiedzieć: normalna dziewczyna wygrała złoto? I podzielić równo uwagę z drugą zwycieżczynia? Nie, trzeba pierdolić o Black Power. Nie ma to jak podtrzymywać rasizm!

A ta Penny Oleksiak to przefajna dziewczyna. Chyba z polskimi korzeniami.

No i niesamowita Katie Ledecky. Takiej dominacji jeszcze w pływaniu nie było. Ona już prawie może się ścigać z facetami. Myślałem wpierw że coś ma z Polski, ale nie. Jej dziadek to Czech, więc Ledecky to z czeskiego.

Będzie więcej potem...

Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Olimipiada 15.08.16, 19:51
      Nie ogladam, ale dzisiaj ciesze sie z sukcesu Wlodarczyk.
      • lepian4 Re: Olimipiada 16.08.16, 13:21
        Ten sukces, to nie tylko zloto, ale tez rekord swiata.

• astra18 Re: Olimipiada 15.08.16, 20:03
      swiatlo napisał:

> No więc Olimpiada oczami NBC Sports. Żona w Polsce, mnóstwo czasu na całonocne
      > oglądanie.
      > Skończyło się moje ulubione pływanie. Polacy tragedia. Jak zresztą wszedzie ind
      > ziej.

Niestety, dramatyczny poziom. Do tego jeszcze kompromitacja PZP, którzy przez pomyłkę nie wpisali na listę startową na 100 metrów Konrada Czerniaka. Nie wiem czy udział w tym starcie pomógł by w ogólnym wyniku który i tak był fatalny, no ale nigdy nie wiadomo.
      www.wprost.pl/rio-2016/10018620/Niewiarygodne-Polski-olimpijczyk-poza-lista-uczestnikow-Nie-wystartowal-przez-blad-PZP.html
      > Tak więc kibicuję Amerykanom i Kanadyjczykom.

Moim "konikiem" jest od lat siatkówka, wiadomo, z racji potęgi jaką polscy sportowcy prezentują. Obawiam się jednak że nasi mistrzowie świata nie prezentują takiej formy na IO jak na MŚ.Zobaczymy.

> Phelps - fenomenalny. Generalnie nie lubię gościa, ale muszę przyznać że jest l
      > egendą.

Jest. I odchodzi "na emeryturę" w wielkim stylu.
      • swiatlo Re: Olimipiada 15.08.16, 20:06
        astra18 napisał:

> Niestety, dramatyczny poziom. Do tego jeszcze kompromitacja PZP, którzy przez p
        > omyłkę nie wpisali na listę startową na 100 metrów Konrada Czerniaka. Nie wiem
        > czy udział w tym starcie pomógł by w ogólnym wyniku który i tak był fatalny, no
        > ale nigdy nie wiadomo.

Szkoda mi Czerniaka. Miałem nadzieję na przynajmniej jakiś jeden finał Polaka. Ale masz rację, Polacy byli tak nieprzygotowani do Oliimpady, że i tak pewnie Czerniak by nic nie wskórał.

• swiatlo Bolt 15.08.16, 20:11
      Ten człowiek to dopiero legenda.
      Najśmieszniejsze było jak miał biec eliminacje. To w końcu tylko 10 sekund. Cały stadion się zapełnił aby obejrzeć te jedyne 10 sekund. Niesamowite! I on typowy showman! Uśmiecha się, gestykuluje, bawi się publicznością. Zamiast się skupić, bo przecież nic jeszcze nie wygrał, to on się bawi.

I wygrał! Wygrał wszystko! Bawiąc się, gestykulując, uśmiechając! To jest dopiero gościu!
      Ja sam pewnie bym poszedł tylko na to 10 sekund. Warto by było!
      • astra18 Re: Polscy szczypiorniści 15.08.16, 20:20
        ..weszli ledwo ledwo do ćwierćfinału dzięki Niemcom...bo ci wygrali z Egiptem:)
        Co to się porobiło.....
    • swiatlo Radwańska 15.08.16, 20:32
      Po tym jak oddała mecz z Pironkową w Paryżu bo jej deszczyk przeszkadzał, skończyła się dla mnie jako zawodniczka. Byłem jej fanem przedtem, jestem przeciwko jej teraz. I nie jestem sam w tych osądach.
      Najciekawsze jest to że ją to zupełnie nie obchodzi. Ani jej własna pozycja, ani fani, ani nic. Wiecznie skwaszona mina, wiecznie coś jej nie leży. Znowu deszczyk, znowu przełożony mecz, znowu jakieś ziarnko grochu.
      Jej siostra Ula to już zupełnie spadła na dno. Dwie rozpuszczone córeczki z dobrego domu. Dopóki tata czegoś ich nauczył to jakoś szło.

Jako zawodniczka z topu ona już jest skończona moim zdaniem. W zeszłym roku rzutem na taśmę pod koniec roku udało się jej wrócić do ósemki. W tym roku to już nie nastąpi. Ona już teraz tylko w dół. Jej "artystyczne" pykanie nie robi już na nikim wrażenia. Jej brak serwu jest kompromitujący. Poza tym ona zupełnie nic się nowego nie uczy. Przegrywa już praktycznie z każdą. I ponownie - zupełnie to ją nie obchodzi.

Oczywiście, nie jest ona jedyna. Ivanovic, Jankovic, Woźniacka. Więcej uwagi poświęcają komfortowemu życiu i byciem celebrytką, niż ciężkiej pracy, ambicji i zaciekłości. Radwańska właśnie do nich dołączyła...

I ponownie - zupełnie to ją nie obchodzi...

• astra18 Piłka ręczna mężczyzn 21.08.16, 20:37
        Przegraliśmy dziś mecz o brązowy medal.
        Nie przepadam za tą dyscypliną sportu ale oglądałam i kibicowałam.
        Liczą się wyniki ale - moim zdaniem - równie ważne zaangażowanie, pot i "zęby" zostawione na polu gry.
        Wzruszyły mnie słowa prawie zapłakanego młodego bramkarza:

pbs.twimg.com/media/CqZiBf1XEAAXmgg.jpg:large
        I takie tam....bo odnosi się do wielu trudnych momentów w życiu...
        • zbyfauch Re: Piłka ręczna mężczyzn 21.08.16, 20:38
          astra18 napisał:

> Przegraliśmy dziś mecz o brązowy medal.

Zmęczone jesteście?
          • zbyfauch Re: Piłka ręczna mężczyzn 21.08.16, 20:39
            zbyfauch napisał:
            > Przegraliśmy dziś mecz o brązowy medal.
            > Zmęczone jesteście?

Przepraszam, zmęczeni.
            • astra18 Re: Piłka ręczna mężczyzn 21.08.16, 20:42
              zbyfauch napisał:

> zbyfauch napisał:
              > > Przegraliśmy dziś mecz o brązowy medal.
              > > Zmęczone jesteście?
              >
              >
              > Przepraszam, zmęczeni.

Tak, od trzymania kciuków.A co się człowiek nabiegał razem nimi, aż telewizor kiwał się na boki.
              >
              >
              • zbyfauch Re: Piłka ręczna mężczyzn 21.08.16, 20:45
                astra18 napisał:

> Tak, od trzymania kciuków.A co się człowiek nabiegał razem nimi, aż telewizor kiwał się na >boki.

Pies drapał, jadę do Wenecji.
                • astra18 Re: Piłka ręczna mężczyzn 21.08.16, 20:50
                  zbyfauch napisał:

> astra18 napisał:
                  >
                  > > Tak, od trzymania kciuków.A co się człowiek nabiegał razem nimi, aż telew
                  > izor kiwał się na >boki.
                  >
                  > Pies drapał, jadę do Wenecji.

No to bujaj się:)
                  >
                  >
                  • zbyfauch Re: Piłka ręczna mężczyzn 21.08.16, 21:01
                    astra18 napisał:

> No to bujaj się:)

Na gondoli? Raczej nie, ani myślę dać się orżnąć na sto ełro za przejażdżkę w śmierdzącej, krzywej balii. :) Niemniej zamierzam skonsumować coś romantycznie w pięknych okolicznościach. Mario, byłaś w Wenecji? Możesz polecić jakiś romantyczny taras nad kanałem? Znaczy taki, który nie wymaga obecności notariusza i dwócz żyrantów. :)
                    • ja.nusz Re: Piłka ręczna mężczyzn 21.08.16, 23:12
                      zbyfauch napisał:

> astra18 napisał:
                      >
                      > > No to bujaj się:)
                      >
                      > Na gondoli? Raczej nie, ani myślę dać się orżnąć na sto ełro za przejażdżkę w ś
                      > mierdzącej, krzywej balii. :) Niemniej zamierzam skonsumować coś romantycznie w
                      > pięknych okolicznościach. Mario, byłaś w Wenecji? Możesz polecić jakiś romanty
                      > czny taras nad kanałem? Znaczy taki, który nie wymaga obecności notariusza i dw
                      > ócz żyrantów. :)

Pachnie mi to jako okrągło rocznico.:)
                      W Wenecj bywałem, ale tarasu nie polecę - mogę za to ostrzec przed knajpami na Markowym Placu, które automatycznie dopisują orkiestrę do rachunku.
                      Chyba jest tylko jedna, która tego nie robi.
                      No i koniecznie musisz ugryźć najmilejszą przepływając pod Rialto:)
                      • zbyfauch Re: Piłka ręczna mężczyzn 22.08.16, 07:39
                        ja.nusz napisał:
                        > Pachnie mi to jako okrągło rocznico.:)
                        > W Wenecj bywałem, ale tarasu nie polecę - mogę za to ostrzec przed knajpami na
                        > Markowym Placu, które automatycznie dopisują orkiestrę do rachunku.
                        > Chyba jest tylko jedna, która tego nie robi.
                        > No i koniecznie musisz ugryźć najmilejszą przepływając pod Rialto:)

To nie żadna rocznica. W życiu nie poświęciłbym tygodnia urlopu i tyle kasy na jakieś rocznice. Abstrahując od obciachowości samego pomysłu świętowania rocznicy ślubu w Wenecji. To tylko w jakichś amerykańskich szmirach. :)
                        Ale uwaga o orkiestrze cenna. :)
                        • ja.nusz Re: Piłka ręczna mężczyzn 22.08.16, 12:31
                          zbyfauch napisał:

> ja.nusz napisał:
                          > > Pachnie mi to jako okrągło rocznico.:)
                          > > W Wenecj bywałem, ale tarasu nie polecę - mogę za to ostrzec przed knajpa
                          > mi na
                          > > Markowym Placu, które automatycznie dopisują orkiestrę do rachunku.
                          > > Chyba jest tylko jedna, która tego nie robi.
                          > > No i koniecznie musisz ugryźć najmilejszą przepływając pod Rialto:)
                          >
                          > To nie żadna rocznica. W życiu nie poświęciłbym tygodnia urlopu i tyle kasy na
                          > jakieś rocznice. Abstrahując od obciachowości samego pomysłu świętowania roczni
                          > cy ślubu w Wenecji. To tylko w jakichś amerykańskich szmirach. :)
                          > Ale uwaga o orkiestrze cenna. :)

Dałem się nabrać, bo pisałeś, że chciałbyś romantycznie.;)

No i nie zapomnij zapakować slipów kąpielowych - mogą się przydać:)

https://cdn4.spiegel.de/images/image-424003-galleryV9-dcbf-424003.jpg

• maria421 Re: Piłka ręczna mężczyzn 22.08.16, 14:06
                      zbyfauch napisał:

> Na gondoli? Raczej nie, ani myślę dać się orżnąć na sto ełro za przejażdżkę w ś
                      > mierdzącej, krzywej balii. :) Niemniej zamierzam skonsumować coś romantycznie w
                      > pięknych okolicznościach. Mario, byłaś w Wenecji? Możesz polecić jakiś romanty
                      > czny taras nad kanałem? Znaczy taki, który nie wymaga obecności notariusza i dw
                      > ócz żyrantów. :)

Nigdzie we Wloszech nie jadlam tak zle jak w Wenecji.
                      W kazdym razie po drugiej stronie Canal Grande (tzn. po przeciwnej od Placu sw. Marka) jest troche luzniej, choc jakosc "turystyczna". Trzeba przejsc przez Rialto i skrecic w strone laguny.

Na Placu jest zabojczo drogo, ale Cafe´Florian nalezy obowiazkowo zaliczyc, bo to przeciez muzeum. Po drugiej stronie placu jest Cafe´dei Quadri, tez godne polecenia. Taka atmosfera jest tylko w Wenecji , nawet jezeli za orkiestre kaza placic.

W Cafe´ Florian polecam kupic herbate. Ja sie lubuje w tej :

https://shop.caffeflorian.com/media/catalog/product/cache/2/small_image/270x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/m/o/mod__0138392_1_1.jpg

Dostepna przez ich on-line shop.

• zbyfauch Re: Piłka ręczna mężczyzn 22.08.16, 14:48
                        maria421 napisała: (...)

Dzięki
                • ja.nusz Re: Piłka ręczna mężczyzn 21.08.16, 21:01
                  zbyfauch napisał:

> astra18 napisał:
                  >
                  > > Tak, od trzymania kciuków.A co się człowiek nabiegał razem nimi, aż telew
                  > izor kiwał się na >boki.
                  >
                  > Pies drapał, jadę do Wenecji.

Przyjemnej pdróży i pozdrów Japonię.
                  Wenecja zapiera dech - na nieszczęście wie o tym cały świat.

PS.
                  Niedawno przypadkiem odkryłem na półce diwidi z filmem, którego akcja dzieje się w Wenecji "Don't Look Now" - niemiecki tytuł "Wenn die Gondeln Trauer tragen" uważam za dość kulawy.
                  Pamiętam go z "Konfrontacji" w kinie "Leningrad" - polski tytuł "Nie oglądaj się teraz"
                  >
    • swiatlo Jóźwik drugie miejsce wśrod kobiet! 22.08.16, 04:18
      Brawo Joanna!

https://scontent.fsnc1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14079834_1810929422526685_313178525441696649_n.jpg?oh=b8e05dacbcc985f47774103741cbac4f&oe=585BCDAC
      • lepian4 Re: Jóźwik drugie miejsce wśrod kobiet! 23.08.16, 09:49
        Ciekawe czemu babochlopy nie uczestnicza w paraolimpiadzie?
        Wsrod kobiet nie maja czego szukac.

• ja.nusz Re: Anita Włodarczyk... 28.08.16, 19:53
          ...ponownie pobiła rekord świata w rzucie świetlikiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka