24.10.16, 08:31
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,20876525,zamieszki-w-obozie-w-calais-imigranci-starli-sie-z-policja.html
Dobrze ze sie wreszcie wzieli za likwidacje "dzungli". Mam nadzieje ze nigdy wiecej nie dopuszcza do powstania nowej.

Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Calais 24.10.16, 11:02
      maria421 napisała:

>Mam nadzieje ze nigdy wi
      > ecej nie dopuszcza do powstania nowej.

chyba jakaś naiwna jesteś.... to nie Rosja, gdzie dyktator rządzi twardą ręką . Francja jest krajem liberalnym gdzie multi-kulti ubogaca. A ci ubogacający demokracją gardzą i słuchają tylko silnej ręki.
      Celem tych imigrantów jest GB i idą tam po trupach.... to jest inwazja. Tych ludzi nie interesuje prawo miejscowe, obyczaje..... ma być tak jak oni chcą. Bez paszportów bez wiz , w poprzek granic (cudzych!!!).... i nikt nie śmie im przeszkodzić... bo to wszystko jest ziemia Allaha....
      Jestem ciekawa skąd w tym obozie się wzięły dzieci niczyje... i dlaczego kamera ich nie pokazuje.... bo te młode byczki pokazane przez kamerę, to już dawno nie dzieci....

Może choć przez jakiś czas niewinni tirowcy będą mogli spokojnie pracować. Przecież to był horror, a służby państwowe przymykały oczy....

Ja, biała Polka, aby przekroczyć granicę, muszę mieć paszport, wizę, pieniądze, szczepienia.....
      i wszelkie inne wymagane przez prawo miejsca historie...
      Człowiek o ciemnej karnacji idzie sobie gdzie chce, wraz ze swoimi plemiennymi chorobami , fizycznymi i psychicznymi.... i jest witany jak oczekiwany gość....
      Europa sama popełnia samobójstwo.
      • maria421 Re: Calais 24.10.16, 12:22
        Azerko, ja tylko powiedzialam ze mam nadzieje ze nie powstanie nowa "dzungla", czyli teren zasiedlony na dziko przez nierejestrowanych imigrantow.

W Niemczech do tej pory nic takiego nie powstalo, w Grecji (Idomeni) powstalo, ale w pore zostalo zlikwidowane.

• a000000 Re: Calais 24.10.16, 13:29
          maria421 napisała:

> Azerko, ja tylko powiedzialam ze mam nadzieje ze nie powstanie nowa "dzungla",

a w naszej TV podali, że znaczna większość tej dżungli to są ludzie którzy nie dostali azylu w GB i zostali cofnięci do krajów pochodzenia. Czyli dla nich nie ma legalnej ścieżki. Teraz rozumiem, dlaczego napadają na TIR-y i jadą nielegalnie.
        • ja.nusz Re: Calais 24.10.16, 19:57
          maria421 napisała:

> Azerko, ja tylko powiedzialam ze mam nadzieje ze nie powstanie nowa "dzungla",
          > czyli teren zasiedlony na dziko przez nierejestrowanych imigrantow.

Tylko, a wystarczyło aby wywołać typową reakcję Polki o śnieżnobiałej karnacji, bez żadnych plemiennych choróbsk fizycznych a może nawet tych inych....
          • maria421 Re: Calais 25.10.16, 10:09
            Odbylo sie bez wiekszych problemow. Nie trzeba bylo zrobic to kilka dobrych lat wczesniej?

• a000000 Re: Calais 25.10.16, 13:00
              maria421 napisała:

> Odbylo sie bez wiekszych problemow. Nie trzeba bylo zrobic to kilka dobrych lat
              > wczesniej?

masz jakieś tajne wiadomości, że obóz zlikwidowany? Bo w naszej TV mówią, że to dopiero około 2300 ludzi, którzy CHCIELI to miejsce opuścić.... a jest ich tam około 10 000 na oko....
              I jest mnóstwo takich, którzy już teraz twierdzą, że nigdzie nie idą i będą się ukrywać nadal próbując dostać się do raju.
              Istnieją obawy, że część tych wywiezionych ludzi powróci...
              • maria421 Re: Calais 25.10.16, 14:10
                a000000 napisała:

> masz jakieś tajne wiadomości, że obóz zlikwidowany? Bo w naszej TV mówią, że to
                > dopiero około 2300 ludzi, którzy CHCIELI to miejsce opuścić.... a jest ich tam
                > około 10 000 na oko....

Zgodnie z planem wczoraj oprozniono 1/3 obozu, ale operacja nadal trwa.
                Maloletnich bez nadzoru zgrupowano osobno i jezeli maja najblizsza rodzine w Wielkiej Brytanii, to ta ich przyjmie.

> I jest mnóstwo takich, którzy już teraz twierdzą, że nigdzie nie idą i będą się
                > ukrywać nadal próbując dostać się do raju.
                > Istnieją obawy, że część tych wywiezionych ludzi powróci...

Niemcy sie boja ze oni tutaj przyjada...
                • a000000 Re: Calais 25.10.16, 14:58
                  maria421 napisała:

> Maloletnich bez nadzoru

wczoraj pokazali w TV te "dzieci", które do GB pojechały. Jeden z nich podał się za siedemnastolatka , został zweryfikowany - miał lat 37!!! Ja nie rozumiem, czy ci ludzie uważają, że biali to idioci?

> Niemcy sie boja ze oni tutaj przyjada...

słusznie się boją. Po Anglii - kolejny raj to Niemcy....

w zeszłym roku, reporter polski pojechał na granicę z Macedonią i pytał "uchodźców" dlaczego nie aplikują do Polski.... odpowiedź brzmiała: bo Polska to biedny kraj.
                  Ci ludzie nie są zainteresowani bezpiecznym miejscem, tylko bogatym miejscem.

• ja.nusz Re: Calais 25.10.16, 15:33
                    a000000 napisała:

> wczoraj pokazali w TV te "dzieci", które do GB pojechały. Jeden z nich podał si
                    > ę za siedemnastolatka , został zweryfikowany - miał lat 37!!! Ja nie rozumiem
                    > , czy ci ludzie uważają, że biali to idioci?

Tak jak wśród czarnych, tak i wśród białych nie brakuje idiotów (i idiotek też).

> w zeszłym roku, reporter polski pojechał na granicę z Macedonią i pytał "uchodź
                    > ców" dlaczego nie aplikują do Polski.... odpowiedź brzmiała: bo Polska to bied
                    > ny kraj.
                    > Ci ludzie nie są zainteresowani bezpiecznym miejscem, tylko bogatym miejscem.

Bogate miejsce jest z reguły bezpieczniejsze od biednego.

https://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_0KGEi5wfQ5wC0Ji1J0TZBEaRYbInVDFb.jpg
    • maria421 Re: Calais 26.10.16, 19:16
      Na pozegnanie imigranci podpalili to, co zostalo z dzungli. I zapowiedzieli ze wroca.

news.sky.com/story/migrants-returning-to-calais-jungle-as-most-fires-are-tamed-10632861
      • a000000 Re: Calais 26.10.16, 20:21
        maria421 napisała:

> Na pozegnanie imigranci podpalili to, co zostalo z dzungli. I zapowiedzieli ze
        > wroca.

pewno że wrócą. I zbudują sobie nowe pomieszczenia, za pieniądze unijne. I będą się skarżyć, że kolejka po darmowy obiad jest za długa ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka