maria421 07.01.17, 13:30 juz za tydzien. Czy ktos mi moze wyjasnic dlaczego TVP nie bedzie tego wydarzenia transmitowala????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jureek Re: 25 final WOSP 07.01.17, 14:25 Bo jest to telewizja partyjna, która woli transmitować śpiewki i wygłupy posłów okupujących sejm. Odpowiedz Link
maria421 Re: 25 final WOSP 07.01.17, 14:28 jureek napisał: > Bo jest to telewizja partyjna, która woli transmitować śpiewki i wygłupy posłów > okupujących sejm. A ta partia ktora ma telewizje to nie jest przypadkiem ten sam PiS ktoremu tak mocno lezy na sercu los dzieci? ;-) Wnuk mojej kuzynki, wczesniak, jest dzisiaj zdowym, wesolym dzieckiem dzieki aparaturze ufundowanej przez Owsiaka. Odpowiedz Link
astra18 Re: 25 final WOSP 07.01.17, 17:47 maria421 napisała: > juz za tydzien. > > Czy ktos mi moze wyjasnic dlaczego TVP nie bedzie tego wydarzenia transmitowala > ????? Będzie transmisja w TVN. > Odpowiedz Link
maria421 Re: 25 final WOSP 07.01.17, 19:05 astra18 napisał: > Będzie transmisja w TVN. Wiem. TVPiS konkuruje z Owsiakiem. Odpowiedz Link
astra18 Re: 25 final WOSP 07.01.17, 19:08 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Będzie transmisja w TVN. > > Wiem. > TVPiS konkuruje z Owsiakiem. A co ta za konkurencja? Caritas nie prowadzi akcji charytatywnych? Nie można pokazywać w tv? Z mediów wynika, że TVN wystosowało propozycje, Owsiak ją przyjął i już. > Odpowiedz Link
maria421 Re: 25 final WOSP 07.01.17, 19:13 astra18 napisał: > A co ta za konkurencja? Caritas nie prowadzi akcji charytatywnych? Nie można po > kazywać w tv? > Z mediów wynika, że TVN wystosowało propozycje, Owsiak ją przyjął i już. Owsiak przyjal propozycje TVN po tym jak Kurski nie dawal mu odpowiedzi. Odpowiedz Link
astra18 Re: 25 final WOSP 07.01.17, 19:20 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > A co ta za konkurencja? Caritas nie prowadzi akcji charytatywnych? Nie mo > żna po > > kazywać w tv? > > Z mediów wynika, że TVN wystosowało propozycje, Owsiak ją przyjął i już. > > Owsiak przyjal propozycje TVN po tym jak Kurski nie dawal mu odpowiedzi. A skąd to info? > Odpowiedz Link
maria421 Re: 25 final WOSP 07.01.17, 19:49 astra18 napisał: > A skąd to info? Z internetu. Odpowiedz Link
astra18 Re: 25 final WOSP 07.01.17, 19:55 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > A skąd to info? > > Z internetu. Nie czytałam ani słyszałam wypowiedzi Owsiaka. Masz link czy gdybanie z FB? > Odpowiedz Link
maria421 Re: 25 final WOSP 07.01.17, 20:07 astra18 napisał: > Nie czytałam ani słyszałam wypowiedzi Owsiaka. "Niezalezna" nie napisala? > Masz link czy gdybanie z FB? Konflikt Owsiaka z TVP zaczal sie po ostatnim finale, jak wiadomo PiS nigdy przyjaznym okiem na WOSP nie patrzyl, Owsiak protestowal, Kurski go olewal, zglosil sie TVN i dopiero wtedy Kurski oprzytomnial i oglosil ze TVP bedzie informowac. Linki sobie znajdziesz. Odpowiedz Link
maria421 Re: 25 final WOSP 15.01.17, 11:09 www.gazeta.pl/0,0.html Mam nadzieje ze wyjatkowo duzo dzisiaj zbiora. Odpowiedz Link
maria421 Re: 25 final WOSP 15.01.17, 12:51 Pani Pawlowicz na FB agituje przeciw Orkiestrze : Wspierajmy najbardziej potrzebujących, którzy mieszkają OBOK nas. CARITAS wspiera bez pośrednictwa, "kosztów organizacyjnych" i demoralizujących "podziękowań" sobie samym. Wspierajmy CARITAS. NIE wspierajmy "kijowskich". Uwaga! Wspierajac WOSP wspierasz "kijowskich" :-)))))))))))))))))))))) Oczywiscie pani Pawlowicz swoim zwyczajem mija sie z prawda mowiac ze CARITAS wspiera bez zadnych "kosztow organizacyjnych" , no i zupelnie pomija to oswiadczenie Caritasu : www.caritas.pl/oswiadczenie-dot-dzialan-charytatywnych-caritas-i-wosp/ Wniosek? Wspierajcie WOSP i CARITAS, ale nie wspierajcie Pawlowicz! :-) Odpowiedz Link
maria421 Re: 25 final WOSP 15.01.17, 17:11 Juz ponad 13,5 miliona! I niech sie Pawlowicz skreci ze zlosci. Odpowiedz Link
stephen_s A propos 15.01.17, 20:18 To mówi *ksiądz*: www.dziennikzachodni.pl/serwisy/wosp/a/ksiadz-do-wiernych-w-strzelcach-opolskich-wosp-zbiera-na-aborcje-i-eutanazje-co-na-to-kuria,11691916/ A tak w ogóle, to normalnie żygać mi się chce patrząc na to, co robi przeciw WOŚP rząd. Te ich pikniki wojskowo - charytatywne dzień wcześniej...!!! Mogą nie popierać, ale żeby przeszkadzać??? I jeszcze to, że rząd otwarcie deklaruje, że datki z pikników idą na *chrześcijańskie* dzieci z Syrii. Bo muzułmańskie dzieci z Syrii pomocy nie potrzebują??? Odpowiedz Link
maria421 Re: A propos 15.01.17, 20:23 Stefan, PiS nie znosi niczego co jednoczy Polakow, a czego on sam nie kontroluje. Odpowiedz Link
stephen_s Re: A propos 15.01.17, 20:38 To prawda, ale też słabo mi się robi od katolickiej bigoterii tego księdza, czy tez wychodzącej z tych charytatywnych pikników Macierewicza... Odpowiedz Link
a000000 Re: A propos 15.01.17, 22:27 stephen_s napisał: A tak w ogóle, to normalnie żygać mi się chce patrząc na to, co robi przeciw WO > ŚP rząd. Te ich pikniki wojskowo - charytatywne dzień wcześniej...!!! Mogą nie > popierać, ale żeby przeszkadzać??? O czym Ty mówisz??? sądzisz, że to rząd spowodował że wojska NATO granicę naszą przekroczyły w dzień przed WOŚP, na złość Owsiakowi? Co to Owsiakowi przeszkadza taki piknik dzień wcześniej? > I jeszcze to, że rząd otwarcie deklaruje, że datki z pikników idą na *chrześcij > ańskie* dzieci z Syrii. Bo muzułmańskie dzieci z Syrii pomocy nie potrzebują??? W Syrii te muzułmańskie dzieci prześladują dzieci chrześcijańskie.... to chrześcijanie są w najgorszym położeniu, bo nie tylko bomby na głowę lecą, ale i sąsiad zagraża.... A co do księdza.... faktem jest, że wolontariusze faktycznie wchodzą na teren kościelny ze swoimi puszkami.... i często są nachalni... Jeśli ksiądz WIDZIAŁ plecy pani zbierającej kasę, znaczy, że pani czyniła to w kościele.... nie dziwię się, że w takiej sytuacji ksiądz się wkurzył... Powinien tą panią wyprosić z kościoła. Ale byłby wrzask!!! Odpowiedz Link
stephen_s Re: A propos 15.01.17, 22:39 > O czym Ty mówisz??? sądzisz, że to rząd spowodował że wojska NATO granicę > naszą przekroczyły w dzień przed WOŚP, na złość Owsiakowi? Z powodu wojsk NATO urządzono piknika charytatywne w całej Polsce??? > W Syrii te muzułmańskie dzieci prześladują dzieci chrześcijańskie.... Przepraszam, ale to jest tak chory nonsens, ze powinnaś się naprawdę wstydzić, że to napisałaś. > A co do księdza.... faktem jest, że wolontariusze faktycznie wchodzą na teren > kościelny ze swoimi puszkami.... i często są nachalni... Jeśli ksiądz WIDZIAŁ plecy > pani zbierającej kasę, znaczy, że pani czyniła to w kościele.... nie dziwię się, że w > takiej sytuacji ksiądz się wkurzył... > Powinien tą panią wyprosić z kościoła. > Ale byłby wrzask!!! Rany, Ty naprawdę wszystko jesteś w stanie wytłumaczyć. :( A co powiesz na słowa księdza, że Owsiak zbiera na aborcję??? Odpowiedz Link
a000000 Re: A propos 16.01.17, 00:40 stephen_s napisał: > Z powodu wojsk NATO urządzono piknika charytatywne w całej Polsce??? nie wiem, czy w całej, w TV mówiło, że w Warszawie i w Gdyni. Jeśli to uważasz za sabotaż, to ja Cię nie rozumiem.... czy w Polsce jest miejsce wyłącznie dla Owsiaka? Przecież można odwrócić sytuację i Owsiakowi zarzucić, że swoim Finałem WOŚP sabotuje uroczyste powitanie wojsk. > Przepraszam, ale to jest tak chory nonsens, ze powinnaś się naprawdę wstydzić, > że to napisałaś. wstydzić się powinien ten, który nie odróżnia ofiary od prześladowcy. > Rany, Ty naprawdę wszystko jesteś w stanie wytłumaczyć. Stefciu, widzę że empatia jest Ci obca. Wyobraź sobie, że organizujesz ważną dla Ciebie uroczystość, a ktoś obcy wchodzi i przeszkadza... i to przeszkadza na granicy profanacji.... > A co powiesz na słowa księdza, że Owsiak zbiera na aborcję??? On inaczej powiedział. Powiedział, że Owsiak zbiera pieniądze z których finansuje Woodstock, czyli ludzi, którzy popierają aborcję. I że sam tam był i wszystko widział. I w tym ma rację. Mnie też Woodstock mierzi. Może pojedź na Woodstock i sam zobacz na własne oczy co tam się dzieje... i czy to, co zobaczysz jest godne poparcia przez tego księdza i katolików. I na ile to co zobaczysz jest zbieżne z nauką kościoła a na ile jest sprzeczne. Odpowiedz Link
maria421 Re: A propos 16.01.17, 09:15 a000000 napisała: . > I w tym ma rację. Mnie też Woodstock mierzi. > Może pojedź na Woodstock i sam zobacz na własne oczy co tam się dzieje... i czy > to, co zobaczysz jest godne poparcia przez tego księdza i katolików. I na ile > to co zobaczysz jest zbieżne z nauką kościoła a na ile jest sprzeczne. Azerko, Ty bylas na Woodstocku??? Widzialas co tam sie dzieje??? ;-) Nie przypuszczam zeby tam sie dzialo wiecej niz na roznych papieskich swiatowych zlotach mlodziezy, tylko ze muzyka jest inna. Odpowiedz Link
a000000 Re: A propos 16.01.17, 20:46 maria421 napisała: > Azerko, Ty bylas na Woodstocku??? Widzialas co tam sie dzieje??? media pokazują. > Nie przypuszczam zeby tam sie dzialo wiecej niz na roznych papieskich swiatowyc > h zlotach mlodziezy, tylko ze muzyka jest inna. nie tylko muzyka... uczestnicy też są inni.... w sensie że mają inne wartości niż ci na papieskich zlotach... Odpowiedz Link
maria421 Re: A propos 17.01.17, 09:08 a000000 napisała: > media pokazują. Media pokazuja tlum ludzi skaczacych w rytmie dzikiej muzyki. Nie moj gust, ale o gustach sie nie dyskutuje. > nie tylko muzyka... uczestnicy też są inni.... w sensie że mają inne wartości n > iż ci na papieskich zlotach... A moze te zbiory jakos sie zazebiaja? Moze sa ludzie ktorzy biora udzial tak w Woodstocku jak i w zlotach papieskich? Odpowiedz Link
jureek Re: A propos 17.01.17, 20:12 maria421 napisała: > A moze te zbiory jakos sie zazebiaja? Moze sa ludzie ktorzy biora udzial tak w > Woodstocku jak i w zlotach papieskich? Nie tylko może, ale na pewno tacy są. Sam znam kilku. Odpowiedz Link
a000000 Re: 25 final WOSP 15.01.17, 22:13 maria421 napisała: > Juz ponad 13,5 miliona! > > I niech sie Pawlowicz skreci ze zlosci. typowo "pseudo-chrześcijańskie" życzenia.... Widzę Mario że przesiąkasz KOD-ziarstwem... Odpowiedz Link
stephen_s Re: 25 final WOSP 15.01.17, 22:25 Pseudochrześcijańskie to jest, Azerko, sabotowanie WOŚPu!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
a000000 Re: 25 final WOSP 15.01.17, 22:30 stephen_s napisał: > Pseudochrześcijańskie to jest, Azerko, sabotowanie WOŚPu!!!!!!!!!! kto i jak sabotuje??? Sabotaż – umyślne niewypełnienie albo wypełnianie wadliwie swoich obowiązków w zamiarze wywołania dezorganizacji, strat i szkód. Sabotaż ma na celu uniemożliwienie lub utrudnienie prawidłowego funkcjonowania zakładów albo urządzeń lub instytucji o poważnym znaczeniu dla działania państwa. Odpowiedz Link
stephen_s Re: 25 final WOSP 15.01.17, 22:41 Poczta nie wydrukowała WOŚP znaczka. TVP nie tylko nie udostępniła transmisji, ale wręcz tak układała ramówkę, by ludzie transmisji WOŚP nie oglądali. A Pawłowicz wprost krytykowała dawanie na WOŚP. To nie jest sabotaż?!? Odpowiedz Link
astra18 Re: 25 final WOSP 15.01.17, 22:53 stephen_s napisał: > Poczta nie wydrukowała WOŚP znaczka. TVP nie tylko nie udostępniła transmisji, > ale wręcz tak układała ramówkę, by ludzie transmisji WOŚP nie oglądali. Miala moze wstawic obraz z kolorowymi paskami zeby ludzie koniecznie przelaczali na TVN. Nie ma pewnosci nawet czy w takim wypadku nie wybraliby innej stacji. Obled. A Pawło > wicz wprost krytykowała dawanie na WOŚP. To nie jest sabotaż?!? A nie mozna krytykowac? Moralnym szantazem zalatuje. Odpowiedz Link
stephen_s Re: 25 final WOSP 15.01.17, 23:03 > A nie mozna krytykowac? Moralnym szantazem zalatuje. Zalatuje to przypomnieniem Wam o elementarnej moralności. Dobro zdziałanie przez WOŚP to fakty. Jeśli ich nie widzisz, to upadłaś na głowę. Jeśli ktoś próbuje sabotować czynienie ewidentnego dobra, to jest świnią. A jeśli ktoś krytykuje WOŚP, bo jego założyciel nie podpisuje się pod wiarą katolicką, to jest zwyczajnym kołtunem. Odpowiedz Link
astra18 Re: 25 final WOSP 15.01.17, 23:44 stephen_s napisał: > > A nie mozna krytykowac? Moralnym szantazem zalatuje. > > Zalatuje to przypomnieniem Wam o elementarnej moralności. > Szantazem nie pomagasz. > Dobro zdziałanie przez WOŚP to fakty. Jeśli ich nie widzisz, to upadłaś na głow > ę. Ja o prawie do krytyki, Ty o czyms czego nie napisalam. Jeśli ktoś próbuje sabotować czynienie ewidentnego dobra, to jest świnią Mylisz krytyke z sabotazem. . A > jeśli ktoś krytykuje WOŚP, bo jego założyciel nie podpisuje się pod wiarą katol > icką, to jest zwyczajnym kołtunem. Owsiakowi biznesowo przestalo sie to oplacac wiec troche spuscil z tego "robta co chceta" tonu. Odpowiedz Link
a000000 Re: 25 final WOSP 16.01.17, 00:48 stephen_s napisał: > Zalatuje to przypomnieniem Wam o elementarnej moralności. a co ma popieranie rozpusty na Woodstock z moralnością? Czekam na wywód. >Jeśli ktoś próbuje sabotować czynienie ewidentnego dobra, to jest świnią a co powiesz o sytuacji, gdy ewidentne dobro ma przykryć ewidentne zło? Czy krytycy takiego ustawienia spraw to też świnie? A > jeśli ktoś krytykuje WOŚP, bo jego założyciel nie podpisuje się pod wiarą katol > icką, to jest zwyczajnym kołtunem. jeśli krytykuje TYLKO z powodu wyznania założyciela, to masz rację, jest kołtunem. www.tvp.info/1282890/owsiak-jestem-katolikiem Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 25 final WOSP 15.01.17, 23:07 Owsiak powinien z zebranej kasy koniecznie zakupić sprzęt do leczenia tych wszystkich pisowskich ciotek - w końcu kupował już dużo urządzeń do leczenia nieuleczalnych przypadków.... Odpowiedz Link
jureek Re: 25 final WOSP 16.01.17, 07:59 Obejrzałem dziennik na TVP Info dzisiaj o siódmej. Dowiedziałem się, że podobno Niemcy już takiego stracha mają, że przestają chodzić do centrów handlowych, natomiast o jednej z największych, jeśli nie największej, zbiórek charytatywnych w Europie nie było ani pół słowa. Ot, kurska telewizja "informacyjna" Odpowiedz Link
maria421 Re: 25 final WOSP 16.01.17, 09:23 jureek napisał: > Obejrzałem dziennik na TVP Info dzisiaj o siódmej. Dowiedziałem się, że podobno > Niemcy już takiego stracha mają, że przestają chodzić do centrów handlowych, n > atomiast o jednej z największych, jeśli nie największej, zbiórek charytatywnych > w Europie nie było ani pół słowa. Ot, kurska telewizja "informacyjna" Jureek, jak dobrze ze Ty ogladasz polski dziennik i o tym tu donosisz, bo sie w tych dniach wybieralam do centrum handlow4ego, ale absolutnie zrezygnuje ;-) Odpowiedz Link
jureek Re: 25 final WOSP 16.01.17, 14:21 jureek napisał: > Ot, kurska telewizja "informacyjna" wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21250535,tvp-wyretuszowalo-serduszko-wosp-z-kurtki-dziennikarza-twitter.html#MT Odpowiedz Link
maria421 Re: 25 final WOSP 16.01.17, 14:25 jureek napisał: > jureek napisał: > > > Ot, kurska telewizja "informacyjna" > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21250535,tvp-wyretuszowalo-serduszko-wosp-z-kurtki-dziennikarza-twitter.html#MT > Kurski potem bezwstydnie mowil ze to "dzielo Belzebuba". Odpowiedz Link
a000000 Re: 25 final WOSP 16.01.17, 20:49 maria421 napisała: > Kurski potem bezwstydnie mowil ze to "dzielo Belzebuba". drugiego króla? Odpowiedz Link
maria421 Re: 25 final WOSP 17.01.17, 09:04 a000000 napisała: > maria421 napisała: > > > Kurski potem bezwstydnie mowil ze to "dzielo Belzebuba". > > drugiego króla? Trzeciego chyba:-) Mozesz sie smiac, ale masz doskonaly dowod na to jak "Telewizja Narodowa" (czy tez , jak to okreslila pani Pawlowicz "telewizja rzadowa") , oszukuje narod pobierajac jeszcze za to od narodu abonament. Odpowiedz Link
maria421 Re: 25 final WOSP 16.01.17, 10:02 ja.nusz napisał: > Owsiak powinien z zebranej kasy koniecznie zakupić sprzęt do leczenia tych wszy > stkich pisowskich ciotek - w końcu kupował już dużo urządzeń do leczenia nieule > czalnych przypadków.... Przylaczam sie do opinii tych, ktorzy pisza ze kto agituje przeciw WOSP ten powinien przygotowac oswiadczenie ze nie zyczy sobie zeby dla ratowania jego zycia czy zdrowia uzywano sprzetu ufundowanego przez WOSP. Odpowiedz Link
maria421 Re: 25 final WOSP 16.01.17, 12:47 WOSP i CARITAS sie wspieraja : wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21250093,porozumienie-ponad-podzialami-wosp-przekazala-caritasowi-kolejny.html#Czolka3Img A wszyscy agitujacy przeciw pomocy charytatywnej niech sie wstydza swej malodusznosci. Odpowiedz Link
maria421 Re: 25 final WOSP 16.01.17, 09:05 a000000 napisała: > typowo "pseudo-chrześcijańskie" życzenia.... Widzę Mario że przesiąkasz KOD-zia > rstwem... Ze tez Ty , Azerko, NIGDY sie Pawlowicz nie czepiasz , a nawet bronilas jej kiedy naskoczyla na biedna emerytke- internautke, co tez bylo przejawem jej chrzscijanskiego milosierdzia... Nie czepiasz sie kiedy Pawlowicz agituje przeciw zbiorce charytatywnej z uzyciem pomowienia ze jest to na "kijowskich" , czy tez "kijowiczow", a czepiasz sie mnie... Odpowiedz Link