maria421 08.03.17, 16:48 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21470822,pis-w-spocie-atakuje-tuska-zarzucaja-m-in-odpowiedzialnosc.html#Prze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch PiS nieustannie pogłębia. :) 08.03.17, 17:39 Jeszcze niejedno dno zapewne obejrzymy. Tu filmik samotnie. :) video.gazeta.pl/player/0,0,21471272,114884,video.html?1&embed=0 Odpowiedz Link
zbyfauch Ciekawe, czy kumple Astry 08.03.17, 17:45 mają w archiwach coś porównywalnie obrzydliwego w oszczerczej propagandzie. Oczywiście autorstwa PO. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Ciekawe, czy kumple Astry 08.03.17, 17:47 Występy Pawłowicz na Facebuku to Archanioł Baranek w porównaniu. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 19:19 jureek napisał: > I co Astro? To nie jest histeria? Ktoś w tym spocie mówił, że w Brukseli wzyscy pytają czy w Polsce oszaleli, bo rząd odmawia poparcia reelekcji Tuska? -vide wypowiedź pani Róży Thun - tak jakby to było w konstytucji zapisane? To własnie jest histeria. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Dno! 08.03.17, 19:23 astra18 napisał: > Ktoś w tym spocie mówił, że w Brukseli wzyscy pytają czy w Polsce oszaleli, bo > rząd odmawia poparcia reelekcji Tuska? -vide wypowiedź pani Róży Thun - tak jak > by to było w konstytucji zapisane? To własnie jest histeria. Cienko, bardzo cienko. :) Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 19:46 zbyfauch napisał: > astra18 napisał: > > > Ktoś w tym spocie mówił, że w Brukseli wzyscy pytają czy w Polsce oszalel > i, bo > > rząd odmawia poparcia reelekcji Tuska? -vide wypowiedź pani Róży Thun - t > ak jak > > by to było w konstytucji zapisane? To własnie jest histeria. > > Cienko, bardzo cienko. :) Trzeba było oglądać i wtedy się wypowiadać:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 08.03.17, 19:23 astra18 napisał: > Ktoś w tym spocie mówił, że w Brukseli wzyscy pytają czy w Polsce oszaleli, bo > rząd odmawia poparcia reelekcji Tuska? -vide wypowiedź pani Róży Thun - tak jak > by to było w konstytucji zapisane? To własnie jest histeria. OK, Astro, dla Ciebie ten spot to nie jest histeria. Mozesz wiec powiedziec czym on jest? Po co zostal zrobiony , dlaczego w ten sposob zrobiony i czemu ma sluzyc? Odpowiedz Link
jureek Re: Dno! 08.03.17, 19:34 maria421 napisała: > Mozesz wiec powiedziec czym on jest? Po co zostal zrobiony , dlaczego w ten spo > sob zrobiony i czemu ma sluzyc? Ten spot, jak i cała pisowska propaganda służy jedynie umacnianiu już przekonanych w przekonaniu o słuszności linii partii. Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 08.03.17, 19:39 jureek napisał: > Ten spot, jak i cała pisowska propaganda służy jedynie umacnianiu już przekonan > ych w przekonaniu o słuszności linii partii. Ja mam ciagle jednak nadzieje, ze takiej propagandy nawet goracy zwolennik PiSu nie zdzierzy.... Odpowiedz Link
jureek Re: Dno! 08.03.17, 19:41 maria421 napisała: > Ja mam ciagle jednak nadzieje, ze takiej propagandy nawet goracy zwolennik PiSu > nie zdzierzy.... Niestety to trafia. Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 08.03.17, 19:49 jureek napisał: > Niestety to trafia. Moze jestem naiwna, ale mysle ze moze Astra sie z nami tylko przekomarza, ze po prostu nie stac ja na to zeby otwarcie przyznac ze ten spot to jest dno. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 20:03 maria421 napisała: > jureek napisał: > > > Niestety to trafia. > > Moze jestem naiwna, ale mysle ze moze Astra sie z nami tylko przekomarza, ze po > prostu nie stac ja na to zeby otwarcie przyznac ze ten spot to jest dno. Masz po prostu manierę kreowania rzeczywistości ze sfery swoich fantazji. I gdzieś w przestrzeni netowej już ktoś Ci to zarzucił. Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 08.03.17, 20:11 astra18 napisał: > Masz po prostu manierę kreowania rzeczywistości ze sfery swoich fantazji. > I gdzieś w przestrzeni netowej już ktoś Ci to zarzucił. Napisalam ze moze jestem naiwna i wierze ze tylko sie z nami przekomarzasz... Ale jezeli Ty naprawde popierzasz to wszystko co robi PiS, to ..... rece opadaja. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 20:15 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Masz po prostu manierę kreowania rzeczywistości ze sfery swoich fantazji. > > I gdzieś w przestrzeni netowej już ktoś Ci to zarzucił. > > Napisalam ze moze jestem naiwna i wierze ze tylko sie z nami przekomarzasz... No i to są te Twoje fantazje. Nie po raz pierwszy użyte i nie tylko o mnie. > Ale jezeli Ty naprawde popierzasz to wszystko co robi PiS, to ..... rece opadaj > a. Nie przyszłoby mi do głowy napisać tak bzdurne uzasadnienie w stosunku do Ciebie, pomimo Twojej tęsknoty za poprzednim rządem i byłym prezydentem. Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 08.03.17, 20:21 astra18 napisał: > Nie przyszłoby mi do głowy napisać tak bzdurne uzasadnienie w stosunku do Ciebi > e, pomimo Twojej tęsknoty za poprzednim rządem i byłym prezydentem. Ja tesknie za jaka taka normalnoscia, ktora poprzedni rzad i poprzedni prezydent gwarantowali. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 20:27 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Nie przyszłoby mi do głowy napisać tak bzdurne uzasadnienie w stosunku do > Ciebi > > e, pomimo Twojej tęsknoty za poprzednim rządem i byłym prezydentem. > > Ja tesknie za jaka taka normalnoscia, ktora poprzedni rzad i poprzedni prezyden > t gwarantowali. Taaak, te "gwarancje" własnie wychodzą na wierzch, i dlatego dzięki tym "gwarancjom" PO przerżnęło wybory. > Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 19:34 maria421 napisała: > OK, Astro, dla Ciebie ten spot to nie jest histeria. > > Mozesz wiec powiedziec czym on jest? Spotem, jak sama nazwa wskazuje. Po co zostal zrobiony , Nie do mnie pytanie. dlaczego w ten spo > sob zrobiony W jaki?Brzydkie ujęcia, czy co? Możesz uścislić ? i czemu ma sluzyc? Informacja? tak jak wiele w przestrzeni medialnej? Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 19:41 maria421 napisała: > Astra, proste pytanie- podoba Ci sie ten spot? To nie kwestia podobania tylko sensowności. Mnie taka informacja już nie jest potrzebna bo pamiętam co zrobił Tusk. Nie ma tam nic co się nie wydarzyło. Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 08.03.17, 19:45 astra18 napisał: > > To nie kwestia podobania tylko sensowności. > Mnie taka informacja już nie jest potrzebna bo pamiętam co zrobił Tusk. > Nie ma tam nic co się nie wydarzyło. Tusk jest odpowiedzialny za Brexit, fale imigrantow i terroryzm? Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 19:52 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > > > To nie kwestia podobania tylko sensowności. > > Mnie taka informacja już nie jest potrzebna bo pamiętam co zrobił Tusk. > > Nie ma tam nic co się nie wydarzyło. > > Tusk jest odpowiedzialny za Brexit A gdzie narrator o tym wspomina? czytałaś tylko opis gazety? , fale imigrantow i terroryzm? POstaraj się nie czytac opisów. > > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 08.03.17, 19:56 Astra, znow uciekasz od odpowiedzi, tym razem od odpowiedzi czy Tusk jest odpowiedzialny za Brexit, fale imigrantow i terroryzm, co sugeruje spot. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 20:01 maria421 napisała: > Astra, znow uciekasz od odpowiedzi, tym razem od odpowiedzi czy Tusk jest odpow > iedzialny za Brexit, fale imigrantow i terroryzm, co sugeruje spot. Nie spot, tylko Ty odczytujesz podpowiedzi z gazety. Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 08.03.17, 20:05 astra18 napisał: > Nie spot, tylko Ty odczytujesz podpowiedzi z gazety. Moment... to Gazeta jakies obrazki razem sklecila o Brexicie, uchodzcach i ataku terrorystycznym i powiazala je z Tuskiem? :-)))) Odpowiedzi na moje pytanie czy Tusk jest odpowiedzialny za Brexit, fale imigrantow i terroryzm oczywiscie mi nie dasz bo Cie po prostu nie stac na przyznanie ze NIE jest za to odpowiedzialny. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 20:08 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Nie spot, tylko Ty odczytujesz podpowiedzi z gazety. > > Moment... to Gazeta jakies obrazki razem sklecila o Brexicie, uchodzcach i atak > u terrorystycznym i powiazala je z Tuskiem? :-)))) A napisów przed wypowiedziami narratora to szanowna Pani nie widzi???? Napisów z podpowiedzią jak należy rozumieć??? > > Odpowiedzi na moje pytanie czy Tusk jest odpowiedzialny za Brexit, fale imigran > tow i terroryzm oczywiscie mi nie dasz bo Cie po prostu nie stac na przyznanie > ze NIE jest za to odpowiedzialny. Już Ci pisałam że na temat Brexitu się nie wypowiadam - nie pamiętasz? > Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 08.03.17, 20:24 Astra spot podpowiada ze to wszystko "wina Tuska" . No to jest czy nie? Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 20:30 maria421 napisała: > Astra spot podpowiada ze to wszystko "wina Tuska" . No to jest czy nie? Spot czy podpowiedzi gazety? > > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 09.03.17, 09:04 astra18 napisał: > maria421 napisała: > > > Astra spot podpowiada ze to wszystko "wina Tuska" . No to jest czy nie? > > Spot czy podpowiedzi gazety? Oczywiscie ze SPOT! Nie zwalaj na Gazete win za swinstwa PiSiej propagandy. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 09.03.17, 09:35 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > maria421 napisała: > > > > > Astra spot podpowiada ze to wszystko "wina Tuska" . No to jest czy > nie? > > > > Spot czy podpowiedzi gazety? > > Oczywiscie ze SPOT! > > Nie zwalaj na Gazete win za swinstwa PiSiej propagandy. Przecież czytam i widzę jaka narracje dają te wpisy przed kolejna wypowiedzią narratora. Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 09.03.17, 09:40 astra18 napisał: > Przecież czytam i widzę jaka narracje dają te wpisy przed kolejna wypowiedzią n > arratora. Acha, to spot jest w porzadku (bo PiSowski), a komentarze Gazety sa paskudne, bo to.... Gazeta wlasnie :-) No i prosze jaki ten PiSowski swiat jest prosty :-) Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 09.03.17, 09:53 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Przecież czytam i widzę jaka narracje dają te wpisy przed kolejna wypowie > dzią n > > arratora. > > Acha, to spot jest w porzadku (bo PiSowski), a komentarze Gazety sa paskudne, b > o to.... Gazeta wlasnie :-) Napisałam ze napisy GW są paskudne?????gdzie???znowu manipuujesz? > one tam są No chyba ze znowu okularów nie założyłaś. > No i prosze jaki ten PiSowski swiat jest prosty :-) Ach te Twoje projekcje na temat nie istniejących faktow Odpowiedz Link
jureek Re: Dno! 08.03.17, 19:39 astra18 napisał: > Informacja? tak jak wiele w przestrzeni medialnej? Informacja? Dobre sobie! O tym, ile zebrała WOŚP jakoś telewizja mieniąca się informacyjną nie raczyła poinformować. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 19:43 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > Informacja? tak jak wiele w przestrzeni medialnej? > > Informacja? Dobre sobie! > O tym, ile zebrała WOŚP jakoś telewizja mieniąca się informacyjną nie raczyła p > oinformować. A TVN informował ile zebrał Caritas? Pokaz mi stację czy inne medium które reklamuje imprezę konkurencji? Odpowiedz Link
jureek Re: Dno! 08.03.17, 19:51 astra18 napisał: > A TVN informował ile zebrał Caritas? > Pokaz mi stację czy inne medium które reklamuje imprezę konkurencji? Nie wiem, czy TVN informował, bo dobrze wiesz, że nie oglądam tej stacji. Wiem natomiast, że Wyborcza jak najbardziej informowała, ile zebrano np. na zbiórce, która była zbieżna czasowo z WOŚP. Słyszałem też w TOK FM informacje o tym, ile zebrała Caritas ze sprzedaży świec. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 19:55 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > A TVN informował ile zebrał Caritas? > > Pokaz mi stację czy inne medium które reklamuje imprezę konkurencji? > > Nie wiem, czy TVN informował, bo dobrze wiesz, że nie oglądam tej stacji. > Wiem natomiast, że Wyborcza jak najbardziej informowała, ile zebrano np. na zbi > órce, która była zbieżna czasowo z WOŚP. > Słyszałem też w TOK FM informacje o tym, ile zebrała Caritas ze sprzedaży świec > . Ale doczepiłeś się braku info w publicznej tv o zebranej kwocie, imprezie WOŚP, którą firmowała TVN24. > Odpowiedz Link
jureek Re: Dno! 08.03.17, 20:09 astra18 napisał: > Ale doczepiłeś się braku info w publicznej tv o zebranej kwocie, imprezie WOŚP, > którą firmowała TVN24. Telewizja finansowana z abonamentu ma zasrany obowiązek informować o ważnych sprawach, bez rozgraniczania, czy impreza organizowana jest przez lubianą prywatną firmę Karnowskich (wręczenie nagrody człowieka wolności dla Łaskawego Pana Jarosława), czy jest to impreza ze wsparciem medialnym nielubianej firmy prywatnej. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 20:16 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > Ale doczepiłeś się braku info w publicznej tv o zebranej kwocie, imprezie > WOŚP, > > którą firmowała TVN24. > > Telewizja finansowana z abonamentu ma zasrany obowiązek informować o ważnych sp > rawach, bez rozgraniczania, czy impreza organizowana jest przez lubianą prywatn > ą firmę Karnowskich (wręczenie nagrody człowieka wolności dla Łaskawego Pana Ja > rosława), czy jest to impreza ze wsparciem medialnym nielubianej firmy prywatne > j. Zasady konkurencji działaja na identycznej zasadzie. > Odpowiedz Link
jureek Re: Dno! 08.03.17, 20:34 astra18 napisał: > Zasady konkurencji działaja na identycznej zasadzie. Możesz rozwinąć, jak to się ma do stronniczego informowania i przemilczania w zależności od tego, jaki prywatny podmiot jest organizatorem? O prywatnej nagrodzie dla Łaskawego Pana Jarosława informowano, rekordowy wynik zbiórki WOŚP przemilczano. Ot, obiektywizm telewizji zwącej się publiczną, a faktycznie będącą telewizją partyjną. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 21:38 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > Zasady konkurencji działaja na identycznej zasadzie. > > Możesz rozwinąć, jak to się ma do stronniczego informowania i przemilczania w z > ależności od tego, jaki prywatny podmiot jest organizatorem? To jest tzw.sponsoring medialny. I działa w na zasadzie konkurencyjności. Telewizja publiczna również. > O prywatnej nagrodzie dla Łaskawego Pana Jarosława informowano, Bo sponsorem medialnym była TVP, swoje nagrody prywatne,jak to nazwałeś, inni politycy odbierali np. w konkurencyjnej stacji TVN w ramach "Paszportów Polityki". rekordowy wynik > zbiórki WOŚP przemilczano. Bo była to impreza sponsorowana przez TVN. Ot, obiektywizm telewizji zwącej się publiczną, a f > aktycznie będącą telewizją partyjną. Odpowiedz Link
jureek Re: Dno! 08.03.17, 22:19 astra18 napisał: > Bo sponsorem medialnym była TVP, swoje nagrody prywatne,jak to nazwałeś, inni p > olitycy odbierali np. w konkurencyjnej stacji TVN w ramach "Paszportów Polityki Paszporty Polityki są dla polityków? Aleś wymyśliła! Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 22:38 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > Bo sponsorem medialnym była TVP, swoje nagrody prywatne,jak to nazwałeś, > inni p > > olitycy odbierali np. w konkurencyjnej stacji TVN w ramach "Paszportów Po > lityki > > Paszporty Polityki są dla polityków? Aleś wymyśliła! Nie, nie napisałam że są dla polityków. Ale poplatalam z inną nagroda, to fakt. Z nagrodą tygodnika Wprost. I taka otrzymał np.Bronislaw Komorowski w kategorii Człowiek Roku. A transmisja odbyła się w TvP w 2012 roku. Odpowiedz Link
jureek Re: Dno! 08.03.17, 19:31 astra18 napisał: > jureek napisał: > > > I co Astro? To nie jest histeria? > > Ktoś w tym spocie mówił, że w Brukseli wzyscy pytają czy w Polsce oszaleli, bo > rząd odmawia poparcia reelekcji Tuska? -vide wypowiedź pani Róży Thun - tak jak > by to było w konstytucji zapisane? Rozumiem, że według Ciebie, jeśli już oceniłaś wypowiedź Róży Thun jako histerię, to nic innego, nawet zmasowany atak propagandowy na Tuska, porównywalny tylko z atakiem na Wałęsę w związku z przyznaniem mu Nobla, histerią być nie może. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 19:38 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > jureek napisał: > > > > > I co Astro? To nie jest histeria? > > > > Ktoś w tym spocie mówił, że w Brukseli wzyscy pytają czy w Polsce oszalel > i, bo > > rząd odmawia poparcia reelekcji Tuska? -vide wypowiedź pani Róży Thun - t > ak jak > > by to było w konstytucji zapisane? > > Rozumiem, że według Ciebie, jeśli już oceniłaś wypowiedź Róży Thun jako histeri > ę, Tak to oceniłam, oglądając jej wzburzenie, podczas wywiadu w tvn24. to nic innego, nawet zmasowany atak propagandowy na Tuska Przypomnienie faktów, jakie miały miejsce, jest propagandą? Czy coś zostało zafałszowane? , porównywalny tylk > o z atakiem na Wałęsę w związku z przyznaniem mu Nobla, histerią być nie może. Ja nie widzę możliwości takiego porównania. Odpowiedz Link
jureek Re: Dno! 08.03.17, 19:40 astra18 napisał: > , porównywalny tylk > > o z atakiem na Wałęsę w związku z przyznaniem mu Nobla, histerią być nie > może. > > Ja nie widzę możliwości takiego porównania. Może za młoda jesteś. Ja dobrze to pamiętam. To są dokładnie te same metody. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 19:44 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > , porównywalny tylk > > > o z atakiem na Wałęsę w związku z przyznaniem mu Nobla, histerią by > ć nie > > może. > > > > Ja nie widzę możliwości takiego porównania. > > Może za młoda jesteś. Ja dobrze to pamiętam. To są dokładnie te same metody. Własnie dlatego że to pamiętam nie widzę możliwości takich porównań. Odpowiedz Link
jureek Re: Dno! 08.03.17, 19:47 astra18 napisał: > Własnie dlatego że to pamiętam nie widzę możliwości takich porównań. Nie pokazywano wtedy wszędzie Wałęsy w jak najgorszym świetle, tak jak w tym spocie pokazuje się Tuska? Nie donoszono do komitetu noblowskiego na Wałęsę, tak jak teraz donosi się na Tuska? Porównanie jest jak najbardziej uprawnione. Metody propagandy też są bardzo podobne (z tym, że wtedy nie było internetu). Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 20:00 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > Własnie dlatego że to pamiętam nie widzę możliwości takich porównań. > > Nie pokazywano wtedy wszędzie Wałęsy w jak najgorszym świetle, tak jak w tym sp > ocie pokazuje się Tuska? Czy zafałszowano coś? Podaj mi konkretny zarzut a nie ogólniki. > Nie donoszono do komitetu noblowskiego na Wałęsę, tak jak teraz donosi się na T > uska? Już to pisałam dziś w poście do Marii - nie rozumiem, dlaczego rząd polski tłumaczy się z praw ktre mu przysługują - z prawa do wystawienia swojej kandydatury na szefa RE. > Porównanie jest jak najbardziej uprawnione. Metody propagandy też są bardzo pod > obne (z tym, że wtedy nie było internetu). To Twoje zdanie. Niezbyt kompatybilne z donosami i rezolucjami opozycji w sprawie nałożenia sankcji na POske, no ale to już Twój problem. Odpowiedz Link
wkkr Re: Dno! 08.03.17, 21:20 Astro jeszcze nikt nigdy w historii Polski nikogo tak nie upodlił przy pomocy kłamstwa, pomówienia i insynuacji! Nawet propaganda stalinowska wobec żołnierzy wyklętych była bardziej stonowana! PS Co dalej? Zaczniecie do nas strzelać? Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 08.03.17, 21:45 wkkr napisał: > Astro jeszcze nikt nigdy w historii Polski nikogo tak nie upodlił przy pomocy k > łamstwa, pomówienia i insynuacji! Chyba słaba masz pamięć. > Nawet propaganda stalinowska wobec żołnierzy wyklętych była bardziej stonowana! I dlatego w ramach tej "stonowanej" propagandy w sposób "stonowany" eliminowala ich z życia doczesnego. > PS > Co dalej? Zaczniecie do nas strzelać? Ja będę do Ciebie strzelać? Coś chyba za bardzo w głowie zaszumialo. > Odpowiedz Link
wkkr Re: Dno! 09.03.17, 08:11 astra18 napisał: > Ja będę do Ciebie strzelać? > Coś chyba za bardzo w głowie zaszumialo. ================================== Ty osobiście nie ale biorąc pod uwagę twoją postawę na tym forum to takie działania w pełni byś akceptowała. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 09.03.17, 09:06 wkkr napisał: > astra18 napisał: > > Ja będę do Ciebie strzelać? > > Coś chyba za bardzo w głowie zaszumialo. > ================================== > Ty osobiście nie ale biorąc pod uwagę twoją postawę na tym forum to takie dział > ania w pełni byś akceptowała. Jak dotąd mieliśmy do czynienia ze strzelaniem gumowymi kulami na manifestacji za rządów premiera Tuska. Mam nadzieje ze ten rząd sie do tego nie posunie. > > Odpowiedz Link
wkkr Re: Dno! 09.03.17, 09:21 A jak się ten tłum zachowywał? Jak demonstrował? Do dziczy trzeba strzelać. Ten rząd przekracza wszelkie granice. Ludzie będą szykanowani, prześladowani, będą znikać, powstaną obozy koncentracyjna na wzór tego w Berezie Kartuskiej. Ten rząd użyje wszelkich środków by utrzymać się u władzy. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 09.03.17, 09:39 wkkr napisał: > A jak się ten tłum zachowywał? Jak demonstrował? Do dziczy trzeba strzelać. W zależności po której stronie ta dzicz???? Wiec nie wychylaj sie tak z tym swoim pytaniem czy "będziemy strzelać". > Ten rząd przekracza wszelkie granice. > Ludzie będą szykanowani, prześladowani, będą znikać, powstaną obozy koncentracy > jna na wzór tego w Berezie Kartuskiej. Ten rząd użyje wszelkich środków by utrz > ymać się u władzy. Na scenariusz sf byś nie zarobi:) Pisz jesi ma to ulżyć Twojej znękanej duszy i ran odniesionych w wyniku pobicia, postrzelenia etc przez obecny rząd:) > Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 09.03.17, 09:51 astra18 napisał: > W zależności po której stronie ta dzicz???? Dzicz jest dzicza, niezaleznie od strony po ktorej sie znajduje. Obywatele maja prawo do POKOJOWEJ demonstracji, nie maja prawa do demonstracji silowej, nie maja prawa do aktow wandalizmu itp. Poniewaz jednak w kazdym spoleczenstwie sa grupy ktore nie potrafia pokojowo demonstrowac, ktore demonstruja przy uzyciu sily, dlatego w kazdym , nawet najbardziej liberalnym panstwie istnieja policyjne oddzialy prewencji wyposazone w armatki wodne, gazy lzawiace, kule gumowe, palki. > Wiec nie wychylaj sie tak z tym swoim pytaniem czy "będziemy strzelać". Dlaczego nie? Co powiesz jezeli PiS przekroczy te srodki prawne jakie mu przysluguja w walce z zadymiarzami i zezwoli na uzycie ostrej broni? > > Ten rząd przekracza wszelkie granice. > > Ludzie będą szykanowani, prześladowani, będą znikać, powstaną obozy konce > ntracy > > jna na wzór tego w Berezie Kartuskiej. Ten rząd użyje wszelkich środków b > y utrz > > ymać się u władzy. > > Na scenariusz sf byś nie zarobi:) > Pisz jesi ma to ulżyć Twojej znękanej duszy i ran odniesionych w wyniku pobicia > , postrzelenia etc przez obecny rząd:) > > Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 09.03.17, 09:57 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > W zależności po której stronie ta dzicz???? > > Dzicz jest dzicza, niezaleznie od strony po ktorej sie znajduje. > Obywatele maja prawo do POKOJOWEJ demonstracji, nie maja prawa do demonstracji > silowej, nie maja prawa do aktow wandalizmu itp. > Poniewaz jednak w kazdym spoleczenstwie sa grupy ktore nie potrafia pokojowo de > monstrowac, ktore demonstruja przy uzyciu sily, dlatego w kazdym , nawet najbar > dziej liberalnym panstwie istnieja policyjne oddzialy prewencji wyposazone w ar > matki wodne, gazy lzawiace, kule gumowe, palki. > > > Wiec nie wychylaj sie tak z tym swoim pytaniem czy "będziemy strzelać". > > Dlaczego nie? Co powiesz jezeli PiS przekroczy te srodki prawne jakie mu przysl > uguja w walce z zadymiarzami i zezwoli na uzycie ostrej broni? Na razie powiem tyle na dzisiaj,ze nie zawsze fantazje są czymś dobrym dla duszy. Nie będę dyskutować o czymś czego nie ma i tyko dlatego ze takie wizje ktoś przedstawia jako przyszłe wydarzenia > > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 09.03.17, 10:35 astra18 napisał: > Na razie powiem tyle na dzisiaj,ze nie zawsze fantazje są czymś dobrym dla dusz > y. > Nie będę dyskutować o czymś czego nie ma i tyko dlatego ze takie wizje ktoś prz > edstawia jako przyszłe wydarzenia Chodzi o to Astra, zebyc powiedziala CO takiego musialoby sie wydarzyc zebys Ty skrytykowala PiS. Odpowiedz Link
wkkr Re: Dno! 09.03.17, 12:15 strzelanie o którym wspomniałaś odbyło się w sytuacji bezpośredniego zagrożenia dla Policji i mienia. Górnicy dokonali czynnej napaści. Poza gumowymi kulami powinni jeszcze ostać wyroku bezwzględnego wiezienia ale władza postanowiła im odpuścić. Natomiast rząd pis za ludźmi stosującymi bierny opór rozesłał listy gończe tak jakby to byli jacyś terroryści. Czujesz różnicę? PS W przypadku protestów z grudnia 2016 działania Policji w stosunku do demonstrantów uważam za bardzo profesjonalne, generalnie policjanci trzymali nerwy na wodzy. Natomiast działania politycznie motywowanej prokuratury uważam za skandal. W przypadku demonstracji górników z czasów PO działania Policji tez uważam za uzasadnione natomiast odpuszczenie wandalom na poziomie prokuratury uważam za skandal. Odpowiedz Link
jureek Re: Dno! 09.03.17, 09:27 astra18 napisał: > Jak dotąd mieliśmy do czynienia ze strzelaniem gumowymi kulami na manifestacji > za rządów premiera Tuska. > Mam nadzieje ze ten rząd sie do tego nie posunie. A ja mam nadzieję, że jak trzeba będzie bronić spokojnych obywateli przed rozwydrzoną dziczą, to zadziała skutecznie, a nie tak biernie, jak np. podczas pewnej ustawki kiboli na autostradzie. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 09.03.17, 09:41 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > Jak dotąd mieliśmy do czynienia ze strzelaniem gumowymi kulami na manifes > tacji > > za rządów premiera Tuska. > > Mam nadzieje ze ten rząd sie do tego nie posunie. > > A ja mam nadzieję, że jak trzeba będzie bronić spokojnych obywateli przed rozwy > drzoną dziczą, to zadziała skutecznie, a nie tak biernie, jak np. podczas pewne > j ustawki kiboli na autostradzie. Nie przewidzieli czy co? Odpowiedz Link
jureek Re: Dno! 09.03.17, 10:02 astra18 napisał: > > drzoną dziczą, to zadziała skutecznie, a nie tak biernie, jak np. podczas > pewne > > j ustawki kiboli na autostradzie. > > Nie przewidzieli czy co? Dokładnie tak. Dobra policja powinna mieć rozpracowane takie niebezpieczne środowiska i nie być zaskakiwana ustawkami. Pamiętam, jak przed mistrzostwami Europy niemieccy kibice umówili się z polskimi na ustawkę gdzieś w lasach Brandenburgii, ale na jednych i na drugich czekała już tam policja. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 09.03.17, 10:10 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > > drzoną dziczą, to zadziała skutecznie, a nie tak biernie, jak np. p > odczas > > pewne > > > j ustawki kiboli na autostradzie. > > > > Nie przewidzieli czy co? > > Dokładnie tak. Dobra policja powinna mieć rozpracowane takie niebezpieczne środ > owiska i nie być zaskakiwana ustawkami. Owszem jesli zbliża sie mecz, w innym wypadku to chyba jakiś "kret" musiałby pracować w tym środowisku. Pamiętam, jak przed mistrzostwami Europ > y niemieccy kibice umówili się z polskimi na ustawkę gdzieś w lasach Brandenbur > gii, ale na jednych i na drugich czekała już tam policja. No ale jak sam wspominasz najbliższym wydarzeniem było Euro. Są sytuacje które można i należy przewidzieć, a są takie które zaskakują. Odpowiedz Link
jureek Re: Dno! 09.03.17, 10:54 astra18 napisał: > Owszem jesli zbliża sie mecz, w innym wypadku to chyba jakiś "kret" musiałby pr > acować w tym środowisku. Dokładnie tak. Plus obserwacja internetu. Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 09.03.17, 09:38 astra18 napisał: > Jak dotąd mieliśmy do czynienia ze strzelaniem gumowymi kulami na manifestacji > za rządów premiera Tuska. > Mam nadzieje ze ten rząd sie do tego nie posunie. Gumowe kule, armatki wodne, gaz lzawiacy, palki sa dozwolonym wyposazeniem oddzialow prewencyjnych policji w kazdym kraju UE. Nie udawaj wiec ze nie rozumiesz ze jak Wkkr mowi o strzelaniu, to mowi o strzelaniu z ostrej broni. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 09.03.17, 09:45 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Jak dotąd mieliśmy do czynienia ze strzelaniem gumowymi kulami na manifes > tacji > > za rządów premiera Tuska. > > Mam nadzieje ze ten rząd sie do tego nie posunie. > > Gumowe kule, armatki wodne, gaz lzawiacy, palki sa dozwolonym wyposazeniem oddz > ialow prewencyjnych policji w kazdym kraju UE. Dlatego pisze ze trzeba organizować tak aby do tego nie doszło. Wkrr antycypuje i już czuje sie zastrzelony. Taki to był kontekst Droga Mario. > Nie udawaj wiec ze nie rozumiesz ze jak Wkkr mowi o strzelaniu, to mowi o strze > laniu z ostrej broni. A Ty zawsze wchodzisz w cudze buty? Ja mu już odpisałam, wiec jakoś chłop sobie radzi. Przeczytaj moja odp. na jego post i nie wyprzedzaj jak zwykle ze swoimi fantazjami. > Odpowiedz Link
wkkr Re: Dno! 08.03.17, 21:17 Astro to co zrobił PiS to jest przemysł pogardy. PiS jest partia antychrześcijańską bo wszelkie aspekty działania tej organizacji sprzeczne są z nauczaniem Jezusa. Odpowiedz Link
wkkr Re: Dno! 08.03.17, 21:15 Tak... PiS potrafi przedefiniować wszystko, nawet stopień własnego upadku. PS Jestem może staroświecki, ale fałszywego świadczenia przeciw bliźnim nie znoszę szczególnie. W tej produkcji nie ma nawet sekundy prawdy. Jak można tak plugawie kłamać???? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Dno! 08.03.17, 22:23 astra18 napisał: > ja.nusz napisał: > > > Ten śmieć (ta śmieć) jest w stanie wybielić każdą pisowską nikczemność - > rzygać > > mi się...chciało - właśnie się wyrzygałem. > > Do budy na wycieraczkę i czekać na aport. Reakcja godna pisowskiego psa, żeby nie powiedzieć wiernej suki... Odpowiedz Link
wkkr Re: Dno! 09.03.17, 08:14 astro czy ty jesteś ślepa? mam wrażenie że ty jesteś w stanie zracjonalizować każdą podłość popełnioną przez PiS. Jestem gotów się założyć że równie łatwo jesteś w stanie zracjonalizować i usprawiedliwić każdą podłość popełnioną przez księży, nawet czyny pedofilskie. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 09.03.17, 09:10 wkkr napisał: > astro czy ty jesteś ślepa? mam wrażenie że ty jesteś w stanie zracjonalizować k > ażdą podłość popełnioną przez PiS. Wole rozmawiać o faktach a nie dumać nad wrażeniami adwersarza. Jest skonkretyzujesz wypowiedz to wtedy będzie racjonalna wymiana poglądów. > Jestem gotów się założyć że równie łatwo jesteś w stanie zracjonalizować i uspr > awiedliwić każdą podłość popełnioną przez księży, nawet czyny pedofilskie. No to sie zakadaj, nie wiem czy to aż taki news ,mnie to zwisa. Bez urazy. > Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 09.03.17, 09:25 astra18 napisał: > Wole rozmawiać o faktach a nie dumać nad wrażeniami adwersarza. Tak wolisz "rozmawiac o faktach" ze uciekasz o odpowiedzi czy Tusk jest odpowiedzialny za Brexit, fale uchodzcow i terroryzm.... OK, w sprawie Brexitu napisalas ostroznie ze sie "nie wypowiadasz"... Tak wolisz "rozmawiac o faktach" ze sie rakami i nogami bronisz przed wypowiedzia na temat ustawy o KRS... Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 09.03.17, 09:50 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Wole rozmawiać o faktach a nie dumać nad wrażeniami adwersarza. > > Tak wolisz "rozmawiac o faktach" ze uciekasz o odpowiedzi czy Tusk jest odpowie > dzialny za Brexit Czy zadawanie tego samego pytania na które odpowiedziałam Ci już 2 razy jest nowa Twoja forma manipulacji???wychodzi na to ze tak. , fale uchodzcow i terroryzm.... Bo tak stanowi opis ci powie za sekundę narrator???? > OK, w sprawie Brexitu napisalas ostroznie ze sie "nie wypowiadasz"... No nareszcie!!!!!!!!!!!!! > > Tak wolisz "rozmawiac o faktach" ze sie rakami i nogami bronisz przed wypowiedz > ia na temat ustawy o KRS... Nie klam Słońce od samego rana bo Cię Bóg pokara. > Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 09.03.17, 09:54 astra18 napisał: > , fale uchodzcow i terroryzm.... > > Bo tak stanowi opis ci powie za sekundę narrator???? Co robia te obrazki w spocie? Gazeta je wymyslila??? > Nie klam Słońce od samego rana bo Cię Bóg pokara. Nie piszesz o zadnych faktach, uciekasz od odpowiedzi, a potem jeszcze masz czelnosc mi klamstwo zarzucac. Odpowiedz Link
astra18 Re: Dno! 09.03.17, 10:00 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > , fale uchodzcow i terroryzm.... > > > > Bo tak stanowi opis ci powie za sekundę narrator???? > > Co robia te obrazki w spocie? Gazeta je wymyslila??? A po co Gazeta daje opis przed wypowiedzią narratora?nie zastanowiło Cię to? Z opisu z którego wcale nie wynika dalszy ciąg. > > > Nie klam Słońce od samego rana bo Cię Bóg pokara. > > Nie piszesz o zadnych faktach, uciekasz od odpowiedzi, a potem jeszcze masz cze > lnosc mi klamstwo Tak, z pełna świadomością i odpowiedzialnością twierdze ze w tej sprawie kłamiesz. > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Dno! 09.03.17, 10:32 astra18 napisał: > A po co Gazeta daje opis przed wypowiedzią narratora?nie zastanowiło Cię to? > Z opisu z którego wcale nie wynika dalszy ciąg. Astra, wszyscy uczestnicy tego watku zrozumieli ten spot i jego intencje, tylko Ty jedyna sie upierasz ze to Gazeta przekrecila... > Tak, z pełna świadomością i odpowiedzialnością twierdze ze w tej sprawie kłamie > sz. Poniewaz tylko Ty jedyna tutaj upierasz sie ze spot jest zmanipulowany przez Gazete, to mam podstawy do przypuszczenia ze z Twoja swiadomoscia jest cos nie tak.... :-) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Dno! 09.03.17, 13:15 astra18 napisał: > > > Nie klam Słońce od samego rana bo Cię Bóg pokara. Pokarze.. Odpowiedz Link