Dodaj do ulubionych

30 rocznica

09.05.17, 18:21
metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141636,21782979,nieznane-fakty-z-najwiekszej-katastrofy-lotniczej-w-historii.html#MTstream
Tak dla przypomnienia.
Obserwuj wątek
    • ja.nusz Re: 30 rocznica 10.05.17, 17:43
      maria421 napisała:

> metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141636,21782979,nieznane-fakty-z-najwiekszej-katastrofy-lotniczej-w-historii.html#MTstream
      > Tak dla przypomnienia.

Wczoraj wysłuchałem całego zapisu dźwiękowego z rozmów pilotów z wieżą kontrolną - od staru do końca.
      Jestem pełen podziwu dla pilotów, którzy do samego końca sprawiali wrażenie kompletnie skoncentrowanych, ale również spokojnych.
      Ciarki mi przechodziły po plecach.

Takie samo wrażenie odnoszę, kiedy sam siedzę w samolocie - oni zawsze mają taki uspokajający ton głosu - chyba dobrze ich szkolą.
      • maria421 Re: 30 rocznica 10.05.17, 18:07
        A moze samoloty rzadowe powinny byc pilotowane przez pilotow cywilnych, czyli takich ktorzy lataja codziennie, a nie tylko od czasu do czasu ?
        • ja.nusz Re: 30 rocznica 10.05.17, 20:13
          maria421 napisała:

> A moze samoloty rzadowe powinny byc pilotowane przez pilotow cywilnych, czyli
          > takich ktorzy lataja codziennie, a nie tylko od czasu do czasu ?

Myślę, że wojskowi też latają często, ale nie należy zapominać, że trep to trep - u nich zawsze coś nie gra - wiem z autopsji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka