daronow 22.08.10, 19:28 pytalas sie o moje objawy napisalem ci nie odpowiadasz moze wymienimy sie doswiadczeniami ostatnio np zaczolem stosowac diete pomoglo jak na razie na wyproznienia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliseu Re: do eliseu odezwii sie 22.08.10, 21:40 Mam IBS od 5 lat. Moim głównym objawem są gazy - codziennie najczęściej po południu, wieczorem i przed śniadaniem, długie głośne pierdy co mniej więcej 10 minut. Miałem kolonoskopię, badania krwi, USG jamy brzusznej, posiewy kałowe. I najróżniejsze kuracje, np. Colonix, Beneflora, Primadophilus Optima, Xifaxan itp. Diety też miałem i dziennik stresu. Miałem też róźne leki, np. Tribux od gastrologa. Wszystko bez skutku. Inne objawy w mniejszym stopniu: - ślina w nocy, gdy wstaje w nocy do wc (mam moczopęd) cała jamę ustna mam wypełnioną ślina - takie żółte fąfle, jak je zbyt mała ilością wody spłukę to zaschnie to na umywalce taki kożuch. Inny objaw to odbijanie się i coraz częściej zgaga (wieczorem). Cierpię tez na hemoroidy, miałem operację, która niewiele pomogła (myślę, że to ma związek z IBS, bo biegunki jak i zaparcia źle działają na hemoroidy - jak mam normalny stolec to bez bólu go oddam!). Oprócz tych dwóch chorób mam nadciśnienie i to tez leczę oraz depresję permanentną maskowana. Niestety psychiatrzy nie mogą się zdecydować na określenie mojej choroby, różnie mówią, poza depresją. Dziwne, że po 3 dniach diety bezwzględnej podczas operacji miałem gazy, piłem tylko wodę mineralna. Odpowiedz Link