Dodaj do ulubionych

do eliseu odezwii sie

22.08.10, 19:28
pytalas sie o moje objawy napisalem ci nie odpowiadasz moze wymienimy sie
doswiadczeniami ostatnio np zaczolem stosowac diete pomoglo jak na razie na
wyproznienia
Obserwuj wątek
    • eliseu Re: do eliseu odezwii sie 22.08.10, 21:40
      Mam IBS od 5 lat. Moim głównym objawem są gazy - codziennie najczęściej po
      południu, wieczorem i przed śniadaniem, długie głośne pierdy co mniej więcej 10
      minut. Miałem kolonoskopię, badania krwi, USG jamy brzusznej, posiewy kałowe. I
      najróżniejsze kuracje, np. Colonix, Beneflora, Primadophilus Optima, Xifaxan
      itp. Diety też miałem i dziennik stresu. Miałem też róźne leki, np. Tribux od
      gastrologa. Wszystko bez skutku. Inne objawy w mniejszym stopniu: - ślina w
      nocy, gdy wstaje w nocy do wc (mam moczopęd) cała jamę ustna mam wypełnioną
      ślina - takie żółte fąfle, jak je zbyt mała ilością wody spłukę to zaschnie to
      na umywalce taki kożuch. Inny objaw to odbijanie się i coraz częściej zgaga
      (wieczorem). Cierpię tez na hemoroidy, miałem operację, która niewiele pomogła
      (myślę, że to ma związek z IBS, bo biegunki jak i zaparcia źle działają na
      hemoroidy - jak mam normalny stolec to bez bólu go oddam!). Oprócz tych dwóch
      chorób mam nadciśnienie i to tez leczę oraz depresję permanentną maskowana.
      Niestety psychiatrzy nie mogą się zdecydować na określenie mojej choroby, różnie
      mówią, poza depresją. Dziwne, że po 3 dniach diety bezwzględnej podczas operacji
      miałem gazy, piłem tylko wodę mineralna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka