doom 17.12.04, 12:28 jeśli jest ktoś kto zdawał ten egzamin to proszę napiszczie jak to przebiega, czy jest trudno bardzo...skąd mieliście materiały do nauki, i czy wogóle mieliście jakieś szczególne materiały do tego przeznaczone. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krutikow Re: PROSZĘ O POMOC!! KTO ZDAWAŁ B1 PURJ??? 18.12.04, 12:58 Zdawali i zdaja moi uczniowie, najłatwiej poszlo tym, ktorzy najlepiej mowia, ale wszyscy zdali min. na 70%. Jeden dzien jest pisemny, drugi dzien ustny, to meczace, w szkole na Wiktorskiej, żala sie ze w poblizu nie ma zadnej kawiarenki i czekajac nie ma gdzie posiedziec i cos zjesc. W ambasadzie dostalam probne testy i na ich podstawie cwiczylismy do egzaminu, ale przygotowania trzeba skoncentrowac wokol mowienia. Na egzaminie ustnym czesto padaja pytania z uzyciem nowych potocznych zwrotow np. kajf, tusowka itp. Szczegolowe info dotyczace wymagan zamieszcza ambasada na www.ronik.org.pl. Ja sluze pozostalymi informacjami i pomoca - moje namiary na www.rosyjski.blo.pl Odpowiedz Link
doom Re: PROSZĘ O POMOC!! KTO ZDAWAŁ B1 PURJ??? 21.12.04, 11:56 a co znaczy kajf?? a z jakich ksiązek najlepiej sie uczyc?? czy gramatyka pana Dobrowolskiego wydana w tym roku jest dobra?? i czy rzeczywiście potrezbuje książki proponowanej prez ronik, czy bez tej książki zdam??? Odpowiedz Link
krutikow Re: PROSZĘ O POMOC!! KTO ZDAWAŁ B1 PURJ??? 22.12.04, 08:49 kAJF? To nasz luz, blogostan, relaks, istnieje tez czaownik kajfowat'. Niemal kazda ksizka jest dobra, zeby sie uczyc. Warto tez rozwiazywac stare testy z egzaminow z poprzednich lat. Ale prosze jeszcze raz przeczytac, co napisalam wyzej o konwersacji, to naprawde jest podstawa i tego przy pomocy ksiazek nie da sie opanowac. A jaka ksiazke proponuje RONiK? Nie moge tego w ich informacjach znalezc. www.rosyjski.blo.pl Odpowiedz Link
doom Re: PROSZĘ O POMOC!! KTO ZDAWAŁ B1 PURJ??? 22.12.04, 09:04 to wlasnie ta ksiazka: Русский язык: цель и результат: Тестовый практикум: Пороговый уровень/ Отв. редактор Корчагина Е.Л.; Самуйлова Н.И., Степанова Е.М.. ona byla wydana w 2004 ja wiem ze najlepiej to gdzies by bylo sie zapisac na jakies lekcje, ale nie ma na to mamony, a po za tym tam gdzie mieszkam, to niezabardzo sa organizowane takie kursy z rosyjskiego Odpowiedz Link
krutikow Re: PROSZĘ O POMOC!! KTO ZDAWAŁ B1 PURJ??? 28.12.04, 09:31 Mozemy pokonwersowac przez telefon, wtedy powiem tez , jak widze Panski poziom konwersacji w swietle wymagan na egzaminie. Prosze podac mi swoj numer stacjonarny /TPSA/, wowczas zadzwonie. Moje dane na www.rosyjski.blo.pl. Pozdrawiam OK Odpowiedz Link
aallaa Re: PROSZĘ O POMOC!! KTO ZDAWAŁ B1 PURJ??? 30.12.04, 13:11 Witam, chciałam się dowiedzieć gdzie można zdobyć testy PURJ z poprzednich lat. Pozdrawiam aallaa Odpowiedz Link
doom Re: PROSZĘ O POMOC!! KTO ZDAWAŁ B1 PURJ??? 30.12.04, 15:12 dobre pytanie...ale chyba nie można, niewiem. w RONIKu podaja tylko tytul ksiazki do przygotowan do egzaminu Odpowiedz Link
krutikow Re: PROSZĘ O POMOC!! KTO ZDAWAŁ B1 PURJ??? 30.12.04, 16:06 Mnie kiedys sprzedali w Ambasadzie. Moge udostepnic do skserowania. www.rosyjski.blo.pl Odpowiedz Link
doom Re: PROSZĘ O POMOC!! KTO ZDAWAŁ B1 PURJ??? 03.01.05, 09:28 a moze ma Pani w wersji elektronicznej?? jesli tak prosiłabym bardzo o wysłanie mi na maila doom@gazeta.pl Odpowiedz Link
krutikow Re: PROSZĘ O POMOC!! KTO ZDAWAŁ B1 PURJ??? 04.01.05, 11:55 Gdybym miała, juz dawno bym zaproponowała. Mam tylko gruba ksiege z testami 200str. A4. Odpowiedz Link