Dodaj do ulubionych

okażmy solidarność Ukrainie!

23.11.04, 14:15
Pogwałcono demokrację na Ukrainie. Okażmy solidarność! Dzisiaj, konsulat
Ukrainy, Gdańsk, ul. Chrzanowskiego 60a, godz. 17. Wszyscy na pomarańczowo!
Powiadom innych!
Obserwuj wątek
    • vitalia Re: okażmy solidarność Ukrainie! 23.11.04, 17:52
      Gdyby nie ta pogoda ,nie odmówiła bym sobie tej przyjemności ,,ale i tak za
      póżno przeczytałam...
      • to_man Re: okażmy solidarność Ukrainie! 23.11.04, 22:02
        Tak, trochę późno przeczytałem. Ale to chyba nie przeszkadza, żeby pokazać, że
        trzymamy kciuki za powodzenie ich dążeń.
    • 18kwie2004 nu skin 24.11.04, 09:53
      zajrzałem sobie na to forum nu skin, podane w autopodpisie. Byłem bardzo
      ciekaw, jak obecnie w dobie postmodernizmu uzasadnia się takie nieprzyjemne,
      wyłączające, a nawet powiedziałbym ostracystyczne wobec Skinów zachowania.
      Spodziewałem się ideologicznej polemiki ze Skinami albo z pozycji niszowo-
      kontrkulturowej (zwłaszcza podejrzewałem Punk) albo systematycznej (tu
      podejrzewałem głównie Baumana).

Mój późniejszy ubaw doceni tylko ten, kto zajrzy na podane nu skin.

**

A co do gwałcenia na Ukrainie to... hm, tego... jak myślicie, wielu mieszkańców
      Gdyni jest z Wołynia?

• vitalia Re: nu skin 24.11.04, 10:27
        Oj 18-sty..ten komentarz Hmmm,To taka frakcja amerykańska.Ale skojarzenie
        miałeś faktycznie godne rozczarowania.
        • 18kwie2004 wiem i kajam się za komentarz 24.11.04, 11:54
          nie mogłem się powstrzymać. Niestety ja jestem z Wołynia.
          • vitalia Re: wiem i kajam się za komentarz 24.11.04, 15:07
            No tak ,to wiele tłumaczy.
            • 18kwie2004 glossa 24.11.04, 20:16
              oczywiście mentalnie, historiozoficznie i eschatologicznie. Bo tak normalnie,
              to jestem oczywiście z Gdyni.
              • vitalia Re: glossa 24.11.04, 20:27
                Wiesz co 18 sty/ Jak przemyślałam twój post , to właściwie sama się uśmiałam ,
                bo nazwa jak nazwa ,ale nie każdemu kojarzy się z tym co tam czytałeś.Skin to
                skin.
                • windyga Czwartek,godz.17.00 24.11.04, 23:26
                  W czwartek,25 listopada o godz.17.00 przy Urzędzie Miasta Gdyni, pod pomnikiem
                  ofiar Grudnia'70 - manifestacja solidarności z Ukrainą.Spotkajmy sie. Weźcie
                  coś pomarańczowego - mogą byc nawet mandarynki...
                  • 18kwie2004 niebieski też dopuszczalny. Trójzęby nie. 25.11.04, 00:20
                    może być też coś niebieskiego.

Na przykład flaga unii.

Pamiętajcie, nie jesteśmy za żadnym kandydatem! My tylko chcemy, żeby
                    zwyciężyła demokracja!

Tryzubów lepiej nie przynosić. Co prawda jesteśmy miastem morskim i Neptunowi
                    kłaniamy się nisko, ale jeszcze ktoś pomyśli, że szykujemy rebelię przeciw panu
                    prezydentowi Adamowiczowi.
                  • to_man Re: Czwartek,godz.17.00 25.11.04, 08:18
                    miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,2411084.html
                    • binka Re: Czwartek,godz.17.00 25.11.04, 09:08
                      ja o tej porze w pracy będę niestety
                      • gdyniak Re: Czwartek,godz.17.00 25.11.04, 15:10
                        JA BEDĘ OCZYWIŚCIE. RADNEMU NIE WYPADA NIE BYĆ;)
                        BĘDĄ POMARAŃCZE DLA WSZYSTKICH, KTÓRE ROZDADZĄ HARCERZE Z ZHR
                        • vitalia Re: A jakże..Byłam i Dumkę śpiewałam.. 25.11.04, 20:25
                          Sporo było ludzi ale mogło być więcej.Prezydent był i też śpiewał,z
                          wszystkimi ,normalnie. Ukraińcy też byli i przepięknie śpiewali swoje
                          pieśni.Okrzyki, hasła,flagi,pomarańcze i balony.
                          • rotos Re: A jakże..Byłam i Dumkę śpiewałam.. 25.11.04, 20:55
                            Budujące było to, ze tak licznie przyszła młodzież.
                            A śpiewali rzeczywiście pięknie:)
                            • to_man PAP informuje 25.11.04, 21:36
                              W całej Polsce akcje poparcia dla ukraińskiej opozycji

PAP 25-11-2004, ostatnia aktualizacja 25-11-2004 20:56

Podobne hasła skandowało kilkaset osób uczestniczących w czwartek w
                              ponadgodzinnej demonstracji pod Pomnikiem Ofiar Grudnia '70 zorganizowanej
                              przez władze Gdyni. Demonstranci mieli ze sobą pomarańczowe balony i flagi,
                              rozdawano pomarańcze. Nad wejściem do urzędu zawieszono napis "Wolna Ukraina".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka