zoppoter 20.10.03, 12:41 Komu podlega Sąd Grodzki w Gdyni? Urzędowi Miasta, czy Sądowi Powiatowemu, czy jeszcze komus innemu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pumeks Re: Sąd Grodzki 20.10.03, 14:43 Mi się wydawało, że sądy są niezawisłe... :))))) Odpowiedz Link
zoppoter Re: Sąd Grodzki 20.10.03, 15:20 pumeks napisał: > Mi się wydawało, że sądy są niezawisłe... :))))) > Jeżeli jawne łamanie przepisów prawa dotyczących terminów dostarczania dokumentów i wszczynania postępowania sadowego tudzież łamanie przepisów KPA, a w rezultacie okradzenie mnie z dwóch tysiecy złotych ma być wyrazem niezawisłosci polskich sądów, to tylko świadczy o tym, że państwo polskie nalezy zlikwidować. I to jak najszybciej. Odpowiedz Link
windyga Re: Sąd Grodzki 20.10.03, 20:25 Krzysiu! Sad, to sad. Choby i grodzki.Miasto nie ma nic do niego. A co sie Tobie za krzywda stala?! Odpowiedz Link
zoppoter Re: Sąd Grodzki 21.10.03, 08:59 windyga napisała: > > Krzysiu! > Sad, to sad. Choby i grodzki.Miasto nie ma nic do niego. Aha. Chciałem się upewnić, bo "grodzki" i przejął funkcje dawnego kolegium. Dzieki za info. > A co sie Tobie za krzywda stala?! Nie, no skoro to nie ma z miastem nic wspólnego, to nie będę tu wypracowań wypisywać. Wypracowanie to ja muszę napisać do kogoś, komu sąd grodzki podlega, niestety ten ostatni "zapomniał" w swoim piśmie do mnie wskazać procedurę odwoławczą. Odpowiedz Link
pumeks Re: Sąd Grodzki 22.10.03, 14:11 zoppoter napisał: > Wypracowanie to ja muszę napisać do kogoś, komu sąd grodzki podlega, > niestety ten ostatni "zapomniał" w swoim piśmie do mnie wskazać procedurę > odwoławczą. Mi się wydaje że w takim razie nadrzędny będzie sąd wojewódzki. Sądu powiatowego w tym przypadku chyba nie ma, bo Gdynia nie leży w żadnym powiecie. Ale chyba trzeba by zasięgnąć opinii jakiegoś prawnika, ja się mogę mylić. Odpowiedz Link
windyga Re: Sąd Grodzki 22.10.03, 22:11 pumeks napisał: > zoppoter napisał: > > > Wypracowanie to ja muszę napisać do kogoś, komu sąd grodzki podlega, > > niestety ten ostatni "zapomniał" w swoim piśmie do mnie wskazać procedurę > > odwoławczą. > > Mi się wydaje że w takim razie nadrzędny będzie sąd wojewódzki. Sądu > powiatowego w tym przypadku chyba nie ma, bo Gdynia nie leży w żadnym powiecie. > > Ale chyba trzeba by zasięgnąć opinii jakiegoś prawnika, ja się mogę mylić. > Chlopaki! No wiec to jest tak, ze na najnizszym poziomie, takie dawne kolegium orzekajace, to jest sad grodzki. Wyzej jest sad rejonowy - np. w Gdyni i w innych miastach powiatowych i na prawach powiatu. Jeszcze wyzej jest sad okregowy, no i najwyzej Sad Najwyzszy. A instancja naj, naj jest sad apelacyjny. A potem to juz tylko Strasburg;)) Odpowiedz Link
x2468 Re: Sąd Grodzki 27.10.03, 22:10 Zoppoter spoznil sie pare lat.Pare lat temu wyroki w sadzie Gdynskim, korzystne dla petentow wydawala(po godzinach) p.Wozna.W ten oto sposob sprawiedliwosc zblizyla sie do ludu.Swoja droga malzenstwo woznych Gdynskiego sadu,mialo swoje patriotyczne zaslugi dla Polski.Przez dlugie lata okupacji Niemieckiej a pozniej Radzieckiej,ukrywali orla,godlo ktory dumnie rozposciera skrzydla nad wejsciem do sadu.Pomyslec ponad 50 (z krotka przerwa)lat w ukryciu. Odpowiedz Link
zoppoter Re: Sąd Grodzki 28.10.03, 08:08 x2468 napisał: > Zoppoter spoznil sie pare lat.Pare lat temu wyroki w sadzie Gdynskim, > korzystne > dla petentow wydawala(po godzinach) p.Wozna. Czyli powinienem był poprosić tego faceta, który rozbił mi samochód (za naprawę musiałem wyłozyć własne pieniądze, bo on sie nie przyznał do winy, mimo, że policjant jednoznacznie ją okreslił) kilka lat wczesniej, żeby mi auto rozbił? No nie wiedziałem. A powinienem. To w końcu nie był pierwszy przypadek, gdy miałem okazję przekonać się, jak polskie państwo szanuje swoje własne prawo. Odpowiedz Link
x2468 Re: Sąd Grodzki 01.11.03, 13:26 Wielce Szanowny Panie Zoppoter. Ani przez moment nie mialem zamiaru Pana jak i kogo kolwiek pouczac jak zachowac sie w sadzie.Nie mam rowniez oceniac o winie Pana czy Panskiego przeciwnika.Ja ndzwyczajniej w swiecie nie znam tej sprawy.Nie jestem tez prawnikiem.Jednak uwazam za dziwne,pisanie ze to "polskie panstwo szanuje swoje wlasne prawo"(sic!)Pan Bog sprawiedliwie dal kazdemu rowne prawa.I takie same narzedzia do obrony.Powszechnie wiadomo ze zarowno mysz jak i kot maja pazury.I tak jest na calym swiecie.I nie nalezy mieszac tu Panstwa Polskiego do jakiejs pyskowki.(nawiasem mowiac panstwo jest takie,jacy jestesmy my sami i jak je szanujemy.Zarowno Pan jak ja i miliony innych mieszkancow tego panstwa) Jesli wspomnialem o wyrokach wydawanych przez wozna w Gdynskim Sadzie,to wylacznie dlatego ze cos takiego przed laty sie zdazylo.Berlinczycy wspominaja Hauptmana von Köpenick.Ma nawet pomnik.Przed ratuszem Köpenick.Dzisiaj wiekszosc sie z tego co uczynil ten czlowiek smieje sie.Dla mnie smieszny jest rowniez owczesny sad gdynski.Hauptman von Köpenick osmieszyl Prusy i Prusakow.Wozna Sad w Gdyni.Szkoda by byla aby ta zabawna historia ulegla zapomnieniu.Przeciez"nie samym chlebem czlowiek zyje". Odpowiedz Link
zoppoter Re: Sąd Grodzki 03.11.03, 09:20 x2468 napisał: > Wielce Szanowny Panie Zoppoter. > Ani przez moment nie mialem zamiaru Pana jak i kogo kolwiek pouczac jak > zachowac sie w sadzie.Nie mam rowniez oceniac o winie Pana czy Panskiego > przeciwnika.Ja ndzwyczajniej w swiecie nie znam tej sprawy.Nie jestem tez > prawnikiem.Jednak uwazam za dziwne,pisanie ze to "polskie panstwo szanuje swoje > > wlasne prawo"(sic!)Pan Bog sprawiedliwie dal kazdemu rowne prawa.I takie same > narzedzia do obrony.Powszechnie wiadomo ze zarowno mysz jak i kot maja pazury.I > > tak jest na calym swiecie.I nie nalezy mieszac tu Panstwa Polskiego do jakiejs > pyskowki.(nawiasem mowiac panstwo jest takie,jacy jestesmy my sami i jak je > szanujemy.Zarowno Pan jak ja i miliony innych mieszkancow tego panstwa) To, że obywatele tego państwa są (w swej masie) na tyle głupi, żeby jego totalny rozkład popierać i podtrzymywać zarówno swoim codziennym postępowaniem, jak czynionymi wyborami politycznymi, nie jest dla mnie żadnym pocieszeniem. To tylko gorzej, bo oznacza to, że nie ma nadziei na naprawę tego państwa. Ale ja osobiście na to się nie zgadzam. I nie zamierzam milczeć na ten temat tylko dlatego, że ktos mnie oskarży o prowokowanie pyskówek czy nawet o zdradę tego państwa. To państwo mnie (jako swojego obywatela) juz dawno zdradziło, nie mam wobec niego żadnych skrupułów. Odpowiedz Link