Dodaj do ulubionych

Wypad do Muzeum

29.09.04, 22:25
Moooni. Zdaje się, że miałaś zreferować reszcie forumowiczów nasz wypad do MM (nie mylić z tym MM, który siedzi w Ratuszu)? ZOstałaś oficjalnie mianowana sprawozdawcą. :-))
Obserwuj wątek
    • ernest_pinch Re: Wypad do Muzeum 29.09.04, 22:44
      Przepraszam, ze nie doratlem. Sila wyzsza, wazny tydzien w moim zyciu. chodze
      troche "zakrecony" :) Roman, to moze jutro byś wpadl ze mna do Spichlerza? :)
      • roman_j Re: Wypad do Muzeum 29.09.04, 23:21
        Nie można wejść dwa razy do tego samego Spichlerza, jak mówi filozof. Jutro nie dam razy. Muszę iść z kotem do lekarza, a potem jeszcze na Politechnikę pozałatwiać kilka nie cierpiących zwłoki spraw. Najwcześniej we wtorek mogę się gdzieś wybrać.
        BTW: Mam już komplet dzieł de Mello. :-))
        • ernest_pinch Re: Wypad do Muzeum 29.09.04, 23:55
          roman_j napisał:

> Najwcześniej we wtorek mogę się gdzieś wybrać.

Jest troche do pogadania, może jakiś browarek nad Wisła? :)

> BTW: Mam już komplet dzieł de Mello. :-))

no obczytałem recenzje i siem zachęciłem ;) też się chyba pokusze, albo napisze
          już list do Mikołaja ;)
          • roman_j Re: Wypad do Muzeum 30.09.04, 06:19
            ernest_pinch napisał:

> roman_j napisał:
            >
            > > Najwcześniej we wtorek mogę się gdzieś wybrać.
            >
            > Jest troche do pogadania, może jakiś browarek nad Wisła? :)

Jeśli jeszcze nie zwinęły się wszystkie knajpy znad Wisły, to możemy wyskoczyć.

> > BTW: Mam już komplet dzieł de Mello. :-))
            >
            > no obczytałem recenzje i siem zachęciłem ;) też się chyba pokusze, albo
            > napisze już list do Mikołaja ;)

Nie wiem, jak dokładne były te recenzje, więc na wszelki wypadek dopisze od
            siebie, że "Modlitwa żaby" i "Śpiew ptaka", to zbiory krótkich opowiastek
            pochodzących z różnych religii i kultur i mających za cel skłonić do refleksji.
            Natomiast "Wezwanie do miłości" ma podobną formę do "Przebudzenia". Jeśli nie
            zapomnę, to przyniosę Ci te książki, żebyś je sobie obejrzał. Ja jestem bardzo
            zadowolony z ich zakupu, ale ponieważ trzeba wydać sporą kwotę, a ja Cię
            niejako do tego namawiam, więc wolę żebyś te książki sobie obejrzał przed
            kupieniem. Tak na wszelki wypadek. :-))
            • ernest_pinch Re: Wypad do Muzeum 30.09.04, 09:45
              roman_j napisał:

> Jeśli jeszcze nie zwinęły się wszystkie knajpy znad Wisły, to możemy
              wyskoczyć.

Wezmie sie ze sobą jak coś, albo może kawa w Rusalce w Grabinie ;-)

> Nie wiem, jak dokładne były te recenzje, więc na wszelki wypadek dopisze od
              > siebie, że "Modlitwa żaby" i "Śpiew ptaka", to zbiory krótkich opowiastek
              > pochodzących z różnych religii i kultur i mających za cel skłonić do
              refleksji.
              >
              > Natomiast "Wezwanie do miłości" ma podobną formę do "Przebudzenia". Jeśli nie
              > zapomnę, to przyniosę Ci te książki, żebyś je sobie obejrzał. Ja jestem
              bardzo
              > zadowolony z ich zakupu, ale ponieważ trzeba wydać sporą kwotę, a ja Cię
              > niejako do tego namawiam, więc wolę żebyś te książki sobie obejrzał przed
              > kupieniem. Tak na wszelki wypadek. :-))

Czasami bywa tak, ze ksiazke kupuje, dla jednego trafionego zdania, wiec sadze
              ze tu "wezme w ciemno" :)
    • moooni Re: Wypad do Muzeum 30.09.04, 00:59
      roman_j napisał:

> Moooni. Zdaje się, że miałaś zreferować reszcie forumowiczów nasz wypad do MM
      (
      > nie mylić z tym MM, który siedzi w Ratuszu)? ZOstałaś oficjalnie mianowana
      spra
      > wozdawcą. :-))

No tak, nawet mam folderek :)
      Wystawa fajna, nazywa się "wydobyte z ziemi", autorem jest Tomasz Kordala. No,
      i to tyle. Nie pytajcie, gdzie reszta, bo reszta niech idzie obejrzeć wystawę,
      bo naprawdę warto.

M.
      • naka Re: Wypad do Muzeum 30.09.04, 09:52
        A po wystawie bylo jeszcze spotkanie - zupelnie przypadkowe - z nasza plocko-jagiellonska poetka Wanda Golebiewska !!!! To ona otrzymala wyroznienie za wiersz >> ..........po 18 na Tumskiej <<
        serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2284993.html
        A jej pierwsza wierszowana ksiazeczka jest do kupienia w ksiegarni Ksiaznicy Płockiej przy ul.Kosciuszki !!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka