Dodaj do ulubionych

Zarobki testera oprogramowania w Warszawie

09.03.12, 12:17
Na jakie zarobki może liczyć początkujący tester oprogramowania w Warszawie. Dzięki za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • karlos44 Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie 12.04.12, 22:15
      na poczatek mozesz dostac z 4-5 tys brutto w zaleznosci od branży i firmy.
      • aleksander_k7 Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie 17.04.12, 16:56
        A co Ty umiesz?
      • aleksander_k7 Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie 17.04.12, 16:57
        karlos44 napisał:

> na poczatek mozesz dostac z 4-5 tys brutto w zaleznosci od branży i firmy.

To jest bardzo wątpliwe.
        • karlos44 Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie 18.04.12, 10:07
          W jakim sensie wątpliwe?? tester na poczatek moze dostac twoim zdaniem więcej mniej ?
          • aleksander_k7 Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie 18.04.12, 10:19
            Na początek maksymalnie 2500 zł.
            • karlos44 Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie 18.04.12, 10:28
              Chyba sobie jaja robisz... 2500zł??? nie wiem na podstawie jakich firm masz takie info ale nie wydaje mi sie to prawdopodobne, no moze w firmach z dalekiego wschodu...
              We Wrocku standard to 4 tys brutto dla swieżaka po studiach.
              • aleksander_k7 Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie 18.04.12, 10:32
                karlos44 napisał:

> We Wrocku standard to 4 tys brutto

No w jakiej firmie? Na przykład? ;)

karlos44 napisał:

> dla swieżaka po studiach.

Po jakich znów studiach?
                • karlos44 Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie 18.04.12, 10:43
                  aleksander_k7 napisał:

> karlos44 napisał:
                  >
                  > > We Wrocku standard to 4 tys brutto
                  >
                  > No w jakiej firmie? Na przykład? ;)
                  >
                  > karlos44 napisał:
                  >
                  > > dla swieżaka po studiach.
                  >
                  > Po jakich znów studiach?

np, w NSN, Tieto, Capa, opera
                  Po jakich studiach ? no przeciez nie po marketingu i zarzadzaniu.... mialem tu na mysli studia informatyczne/telekomunikacje/elektronike itp
                  • aleksander_k7 Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie 18.04.12, 11:06
                    > np, w NSN, Tieto, Capa, opera

To niemożliwe. Zwykle tak duże firmy w ogóle nie biorą młodszych testerów.

> Po jakich studiach ? no przeciez nie po marketingu i zarzadzaniu.... mialem tu
                    > na mysli studia informatyczne/telekomunikacje/elektronike itp

A to jest właśnie zasadnicze pytanie po jakich studiach.
                    • karlos44 Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie 18.04.12, 12:09
                      "To niemożliwe. Zwykle tak duże firmy w ogóle nie biorą młodszych testerów"

Nie wiem czy tu zartujesz czy mowisz poważnie. Każdy kto zna te firmy (szczegolnie nsn, capa, tieto) wie ze te firmy funkcjonują na bazie zatrudniania swiezych absolwentow lub osob jeszcze w trakcie studiow.

pozdro
                      • aleksander_k7 Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie 18.04.12, 12:19
                        karlos44 napisał:

> "To niemożliwe. Zwykle tak duże firmy w ogóle nie biorą młodszych testerów"
                        >
                        > Nie wiem czy tu zartujesz czy mowisz poważnie. Każdy kto zna te firmy (szczegol
                        > nie nsn, capa, tieto) wie ze te firmy funkcjonują na bazie zatrudniania swiezyc
                        > h absolwentow lub osob jeszcze w trakcie studiow.
                        >
                        > pozdro

No proszę podać link chociażby na jedno podobne ogłoszenie.
                        • karlos44 Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie 18.04.12, 12:33
                          www.infopraca.pl/praca/software-tester/wroclaw/7102792?vj4=1
                          Ta akurat oferta jest z nsn'a ale wierz mi ze wszystkie wyminione przeze mnie firmy zatrudniają studentow i swiezych absolwentow. Nawet jezeli czasem w ofertach jest wymagane doswiadczenie.
                          • aleksander_k7 Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie 18.04.12, 12:45
                            karlos44 napisał:

> www.infopraca.pl/praca/software-tester/wroclaw/7102792?vj4=1
                            > Ta akurat oferta jest z nsn'a ale wierz mi ze wszystkie wyminione przeze mnie f
                            > irmy zatrudniają studentow i swiezych absolwentow. Nawet jezeli czasem w oferta
                            > ch jest wymagane doswiadczenie.

No widzisz - wymagana jest "familiarity with test automation tools (e.g. Robot Framework);"

A to już wcale nie młodszy tester.
                            • karlos44 Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie 18.04.12, 13:00
                              Obslugi takich tooli to sie mozna nauczyc samodzielnie na studiach. Nie jest to jakis kosmos. Fakt jest taki ze nie wymagają doświadczenie w postaci stazu pracy. Znam kilka osób które prosto po studiach zostały zatrudnione w wymienionych przeze mnie firmach i na prawdę nie mam powodu by kłamać.
                              pozdro
                              • Gość: n8n Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie IP: 80.77.70.* 03.12.13, 10:53
                                W zależności od stażu, studiów, umiejętności i oczywiście znajomości baz danych, systemów, środowisk, tooli, posiadania ISTQB, automatyzacji... na początek dostaniesz nie więcej, jak 3000zł brutto, ale bardzo szybko można tę kwotę powiększyć, wystarczy ogarnąć wymienione przeze mnie rzeczy.
    • matylda222 Re: Zarobki testera oprogramowania w Warszawie 12.11.19, 09:01
      Jeżeli zostaniesz certyfikowanym testerem oprogramowania (do czego potrzebne jest zaliczenie egzaminu ISTQB) to możesz liczyć na zarobki powyżej 3 tysięcy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka