Dodaj do ulubionych

business intelligence w Polsce

IP: *.146.254.165.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.05.12, 23:43
witajcie!!

mam 3 lata doswiadczenia w bazach danych i interesuje mnie rozwoj/praca w dziedzinie business intelligence. Chce sie duzo uczyc wiec najlepiej jakas firma konsultingowa (lepiej nie czysto polska, znam ang i troche niem wiec szkoda zeby sie marnowalo) albo tego typu praca.

czy ktos z was ma rozeznanie (atmosfera/tematyka pracy/zarobki) co do nastepujacych pracodawcow:

HP (Wawa)
Microstrategy (Wawa)
Capgemini (Wroclaw

..albo ewentualnie jakies inne propozycje w Wawie lub Wroclawiu?

dzieki!
Obserwuj wątek
    • Gość: pawel Re: business intelligence w Polsce IP: *.play-internet.pl 27.05.12, 23:31
      Jakichś konkretów co do zarobków/atmosfery/tematyki nie jestem świadomy, ale słyszałem jeszcze o 2 firmach w Wawie, które robią BI:
      - ITMAGINATION (polska, robią dedykowane oprogramowanie oparte na Microsoftowej technologii)
      - Lingaro (zdaje się, że jest to polski oddział zagranicznej firmy, też robią dedykowane oprogramowanie ale stosują większy wachlarz technologii)
      • Gość: miko Re: business intelligence w Polsce IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 28.05.12, 01:10
        Lingaro to polska firma, założona przez byłych pracowników HP. Współpracowałem z nimi nad kilkoma projektami, świetna firma, znają się na BI. Poza tym nad BI pracują też inne duże firmy consultingowe jak Infosys czy Accenture.
        • psoldack Re: business intelligence w Polsce 10.06.12, 21:49
          A czy ktoś z Was korzysta z Tableau?
          • Gość: xxx Re: business intelligence w Polsce IP: *.codec.pl 15.05.17, 11:31
            Większość typowego oprogramowania business intelligence a w szczególności jeśli chodzi o funkcjonalności raportowe niewiele się od siebie różni, albo i wcale (a już w szczególności gdy mowa o rozwiązaniach uznanych za "rozpoznawalne"). Skup się bardziej do czego będzie ci to potrzebne a potem znajdź przekonywującą firmę, która wesprze proces wdrożenia. Dobrze funkcjonujący excel jest więcej wart niż super "kombajn", którego nikt nie będzie chciał używać.
            osobiście zgadzam się z tym, jaki business intelligence jest najlepszy
      • Gość: marco Re: business intelligence w Polsce IP: *.echostar.pl 27.10.12, 17:45
        mój kolega pracuje w ITMAGINATION i robi BI dla niemców, bardzo sobie chwali atmosferę i projekty, szczegółów nie znam
    • jarekg1980 Re: business intelligence w Polsce 06.02.13, 09:09
      Witam,

Szukam właśnie osób do pracy w roli support developer-a przy hurtowniach danych opartych na MS SQL oraz procesach ETL w SSIS, praca stała koło Londynu (Slough). Jeśli jesteś zainteresowany to napisz: jaroslaw.grzeskowiak@pl.randstad.com.

Pozdrawiam
      Jarek
    • mck_cyclad.pl Re: business intelligence w Polsce 04.02.16, 15:08
      Witam wszystkich forumowiczów zainteresowanych pracą w rozwoju hurtowni danych i Business Intelligence. Prowadzę w tej chwili rekrutację do firmy amerykańskiej, która w swoim biurze w Krakowie otwiera nowy dział Data Warehouse. Technologie, w których pracują developerzy to MS SQL Server, SSIS, SSRS, SSAS, Wherescape RED DWH, modelowanie według Ralpha Kimballa. Zainteresowane osoby zapraszam do kontaktu ze mną: mck@cyclad.pl.
    • patrycjakrakow Re: business intelligence w Polsce 23.06.17, 16:13
      Czy nadal poszukuje Pan pracy na tym stanowisku ?
    • Gość: Analityka Re: business intelligence w Polsce IP: *.ennet.pl 16.11.18, 14:12
      Trochę rychło w czas, ale kto tam wie, co u ciebie, bo jak dalej szukasz, albo chcesz zmienić firmę to możesz tutaj wejść:business intelligence. Choć w sumie, to może ktoś inny, będzie chciał zadać pytanie takie jak twoje, tylko, że w najbliższym czasie, to może mój wpis mu się przydać.
      Pozdrawiam gorąco.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka