Dodaj do ulubionych

Egzamin PRINCE2

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 19:22
Witam Serdecznie.
Chciałem zapytać, może Ktoś będzie się orientował w temacie. Chodzi o egzamin PRINCE2 a wcześniej o szkolenie z zarządzania dużymi projektami. Chcieli byśmy jako firma wprowadzić taki egzamin do naszej oferty szkoleń. Oczywiście co do szkolenia to będzie je przeprowadzał trener z certyfikatem PRINCE2, posiadający do tego uprawnienia. Tylko jak to jest z egzaminem. Czy trzeba się zgłosić do jakiejś instytucji o pozwolenie na przeprowadzanie takich egzaminów? Do tej pory przeprowadzaliśmy wyłącznie szkolenia nie wymagające żadnych certyfikatów ale baza klientów nam się rozrosła, potrzebne są nowe szkolenia dlatego interesuje mnie jak wygląda to wszystko z drugiej strony tzn od strony organizatora. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: IT Re: Egzamin PRINCE2 IP: 195.14.4.* 29.05.12, 14:50
      Z tego co mi wiadomo szkolenia można prowadzić tylko jeśli masz zgode/akredytacje APMG. Oczywiście niektóre firmy robią to bez tego ale wtedy oficjalnego certu za szkolenie uczestnikowi nie wystawisz.
      Certyfikat za egzamin to inna bajka. Mozna sie tam zapisać samemu pomijając wszystkie instytucje ale to jest raczej rozwiązanie dla pojedynczych osob.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka