Dodaj do ulubionych

informatyk-elektryk

18.11.08, 19:12
Witam
Kilka lat temu skończyłem elektrotechnikę, życie jednak rzuciło mnie do pracy w IT. Teraz jestem administratorem, miałem styczność z Windows, Novellem a obecnie pracuję na Linuxie/FreeBSD. Niestety, firma w której pracuję nie daje mi żadnych możliwości rozwoju (podkreślam - żadnych). Przyszedł więc czas na zmianę pracy a jednocześnie i czas na opuszczenie malowniczej Lubelszczyzny. 7 lat u obecnego pracodawcy spowodowało, że słabo znam angielski bo język ten w formie komunikatywnej nie był mi potrzebny (naukę mogę wznowić dopiero po nowym roku ze względów finansowych).
Jakieś porady, co dalej? Będę wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • gad.forumowy Re: informatyk-elektryk 18.11.08, 19:14
      Aha, mam 32 lata, stanu wolnego, bezdzietny, prawo jazdy kat. A i B.
    • ekspert.powermedia Re: informatyk-elektryk 21.11.08, 16:16
      Witam,

Z informacji, jakie zawarł Pan w swoim poście wynika, że jest Pan doświadczonym
      administratorem systemów IT. Rozumiem, że brak możliwości rozwoju swoich
      umiejętności oraz awansu zmusza Pana do szukania innego, bardziej atrakcyjnego
      miejsca zamieszkania. Przeszkodą w otrzymaniu atrakcyjnej pracy może być brak
      znajomości języka angielskiego - w większości firm na stanowisku administratora
      znajomość tego języka jest obligatoryjna. Dobrze, że zdecydował się Pan na
      poszukiwanie pracy poza miejscem zamieszkania - region dolnośląski czy
      mazowiecki są bardziej atrakcyjnym rynkiem pracy.
      Jeśli jednak Pana umiejętności techniczne okażą się wyjątkowo dobre, potencjalny
      pracodawca może zgodzić się na przyjęcie Pana do pracy pod warunkiem rozpoczęcia
      intensywnego kursu językowego.
      Zachęcam Pana do przesłania nam swojego CV. Zaprosimy Pana na spotkania podczas
      którego sprawdzimy Pana wiedzę techniczną oraz znajomość języka, dzięki czemu
      będziemy mogli doradzić jak może Pan pokierować swoją ścieżką zawodową.

Pozdrawiam serdecznie,
      Abike Adetiloye
      Młodszy Specjalista ds. Rekrutacji
      Power Media S.A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka