10asia 08.02.04, 15:15 CZY KTOŚ MIAŁ TEŻ PECHA I KUPIŁ MIESZANIE W KLINKIERBUDZIE NA OSIEDLU NADARZYNKA W PIASECZNIE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: landa Re: KLINKIERBUD IP: 62.233.201.* 08.02.04, 17:44 Pani Asiu, w którym budynku Pani mieszka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: KLINKIERBUD IP: *.piaseczno.citystrada.com / 62.233.164.* 25.02.04, 20:52 witam, kupilam mieszkanie w klinkierbudzie ,mieszkam utaj od VI.2003 i jak narazie nie mam zadnych zastrzeze nwrecz przeciwnie!! jakos wykonczenia jest jak najbardziej ok. Pani Asiu,prosze sie odezwac:) pozdrawiam, majka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: KLINKIERBUD IP: *.k.mcnet.pl 26.02.04, 11:48 PPoza tym chcialam dodac ,ze osiedle nadarzynka sa pierwszymi blokamijakie buduje klinkierbud i naparwde nie budza wiekszych zastrzezen.popatrzcie na zielony duzy blok w piasecznie przy bazarku,albo na osiedle multi-heek..to jest dopiero zalosne!!! pozdrawiam, majka Odpowiedz Link Zgłoś
compiter Re: KLINKIERBUD 08.02.04, 23:37 Asiu, O co dokladnie chodzi ? Moj znajomy o malo nie kupil tam miekszania. Na czym polega pech ? Pit Odpowiedz Link Zgłoś
10asia Re: KLINKIERBUD 09.02.04, 10:51 pech polega na tym że jakość wykończeń jest żałosna. Serdecznie zapraszam na lekcje poglądową u mnie na mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mewa Re: KLINKIERBUD IP: *.pulaw.pl.auchan.com, / *.internetia.pl 09.02.04, 08:20 Wlaśnie, dlaczego pech ?? moja znajoma mieszka tam juz ponad rok i jest zachwycona! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
10asia Re: KLINKIERBUD 09.02.04, 10:55 Ona miała szczęście że kupiła w budynkach, które Klinkierbud wybudował w pierwszych latach swojej developerskiej działalności. Niestety ale obecnie jakość wykończeń jest opłakana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: KLINKIERBUD IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 09.02.04, 11:23 witam no to krOtko mówiąc miałem z żoną farta,że tam nie kupiliśmy mieszkania i przenieśliśmy się do Józefosławia-też byłem zainteresowany klinkierbudem,ale jakoś potem były lepsze oferty,no i mam blisko las,cisza spokój, a deweloper jest de best-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
10asia Re: KLINKIERBUD 10.02.04, 16:51 oj tak mieliscie duże szczęście. Słyszałam że tam buduje EBEJOT i jest ok. Niestety ja mam teraz poważny problem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: KLINKIERBUD IP: *.piaseczno.citystrada.com / 62.233.164.* 25.02.04, 20:55 witam, kupilam mieszkanie w klinkierbudzie ,mieszkam tutaj od VI.2003 i jak narazie nie mam zadnych zastrzezen wrecz przeciwnie!! jakos wykonczenia jest jak najbardziej ok. ztego co wiem firma klinkier bud w porownaniu do innych developerow jest naparwde solidna i powazna.znam tutaj kierownikow budowy i jak najbardziej stwierdziam,z wiekszych zastrzezen do nich miec nie mozna. Pani Asiu,prosze sie odezwac:) pozdrawiam, majka Odpowiedz Link Zgłoś
10asia Re: KLINKIERBUD 27.02.04, 19:01 Bardzo się cieszę że Pani mieszka szczęśliwie. Niestety mieszkańcy mojego bloku nie wyrażają tak entuzjastycznych opinii wręcz przeciwnie. Wszystko wskazuje na to że my mieliśmy niestety pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: KLINKIERBUD IP: *.k.mcnet.pl 26.02.04, 09:27 czekam na odpowiedz jakiegos sasiada:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: KLINKIERBUD IP: *.polkomtel.com.pl 27.02.04, 08:48 Witam, jestem również szczęśliwą mieszkanką osiedla Nadarzynka. Nie widzę żadnych większych usterek ani wad w zbudowanym przez firmę bloku. Nie mam też nic do zarzucenia kierownictwu, wręcz przeciwnie - są bardzo mili i pomocni. Każdy problem jaki miałam został szybciutko załatwiony pozytywnie dla mnie. Wiem, że mogę na nich liczyć :) Pani Asiu, a konkretnie w czym jest problem? Pytam, ponieważ mieszkania kupuje się niewykończone, więc o co chodzi? Czekam na informację. Pozdrawiam mała Odpowiedz Link Zgłoś
10asia Re: KLINKIERBUD 27.02.04, 19:04 Tak jak już odpisałam Majce niestety mieszkańcy mojego bloku nie są tak przyjaźnie ustosunkowani do całej sprawy. Owszem mieszkanie kupuje się w stanie surowym i o tym dobrze wiedziałam dokonując zakupu, ale nikt mnie nie poinformował że jakość tego stanu surowego jest opłakana. Pozdrawiam i życzę spokojnego zamieszkiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: KLINKIERBUD IP: *.polkomtel.com.pl 28.02.04, 06:57 A jesli można wiedzieć- to jak mieszkancy Pani bloku zapatrują się na panią Administrator, ponieważ u nas nie jest najciekawsza sytuacja jeśli chodzi o tę właśnie sprawę. Czekam na info - pozdrawiam mała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: KLINKIERBUD IP: *.piaseczno.citystrada.com / 62.233.164.* 28.02.04, 14:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: KLINKIERBUD IP: *.piaseczno.citystrada.com / 62.233.164.* 28.02.04, 14:11 przeiez cena miesszkania nie byla wysoka stad i jakosc tzn puste sciany.my tez robilismy wszytko od poczatku weszlismy po prostu do murow-nic wiecej. no wlasnie-a jak u was pani admistratorka.ja nie jestem zbytnio zadowolona a teraz szcegolnie wogole jej nie widac nie pisze nie wiadomo co sie dzieje. szczerze moiwac wolalabym zupelnie obca osobe na to stanowisko niz polecona- pewnie znajoma-klinkierbudu. pozdr majka Odpowiedz Link Zgłoś
10asia Re: KLINKIERBUD 01.03.04, 10:56 W sprawie pani administrator póki co nie mamy wielu złych uwag. Interesuje się naszymi sprawami i na bierząco nas informuje. Z pewnością jest to osoba, która sympatyzuje z klinierbudem, chociaż w naszych sprawach raczej jest po naszej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: KLINKIERBUD IP: *.polkomtel.com.pl 02.03.04, 09:29 Ciekawe jak długo??? u nas tez tak na poczatku było, ale juz nie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 10asia Re: KLINKIERBUD IP: 212.160.130.* 20.03.04, 17:52 A co sie wydarzyło jeżeli mogę wiedzieć. \ja niestety jestem na etapie walki o dach z developerem i nie mam czasu za bardzo zastanawiac sie na jakością pracy p. \ewy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: KLINKIERBUD IP: *.chello.pl 04.05.04, 16:50 JAK WIDAĆ NA WASZYM FORUM WYPOWIADA SIĘ TYLKO JEDNA OSOBA NEGATYWNIE.MOZE CHCE OSZKALOWAĆ TĄ INWESTYCJĘ ALBO KONKURENCJA??HEHEHE MACIE WESOŁO POZDRO I SPOKS GOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: KLINKIERBUD IP: 213.17.171.* 11.05.04, 15:08 W sprawie pracy pani Administrator - przypominam, że jest to osoba "polecona" przez KB. I aby dalej być "polecaną", zgadnijcie, czyje interesy musi reprezentować w pierwszej kolejności............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: KLINKIERBUD IP: 213.17.171.* 11.05.04, 15:01 Ja też jestem mieszkańcem tego osiedla. Owszem mieszkanie kupuje się niewykończone, ale są w nim okna, a w moim akurat nieszczelne i krzywo osadzone. W małym pokoju nie można było powiesić lampy, bo pod cienkim tynkiem był styropian. Taras zapadł się po zimie. Mam wymieniać dalej............. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maam wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 00:57 Cześć sąsiedzi i ew, klienci Klinkierbudu, piszę z B.55, czyli pierwszego oddanego do uzytku bloku Główne problemy, które zauważyłem: Wewnątrz: - popękane tynki (w jednym miejscu ściana mi pękła i odpadła, a pod spodem ukazała się pusta przestrzeń z rurą w środku) - zła wentylacja (okna mam rozszczelnione) - plesnieje mi łazienka (!) - niektóre ściany pomiedzy mieszkaniami są zbyt cienkie - dobrze słyszę sąsiadów - woda w garażu (notorycznie, pomimo 2 pseudointerwencji Klinkierbudu) - winda nie działa od 2 miesięcy, bo woda stoi w podwindziu - z dzieciakiem i wózkiem schodami do góry (nie ma innego sposobu) Zewnątrz: - brak drogi utwardzonej i jakiegokolwiek parkingu przed budynkiem obiecanego przez Klinkierbud (psuje się samochód na dziurach; po deszczu błoto) - siatka z tyłu budynku zamiast płotu (niezgodne z planem) - brak placu zabaw dla dzieci (też miał być) - zwisające kable energetyczne na ul. Bema (a Zaklad Energ. wziął od każdego po 1000 zł za ... nie wiem za co?) - miały iść pod ziemią - sredniowieczna ciasna zabudowa za oknem od zachodu Jakie zalety? - do lasu (Zalesie) 10 min. na piechotkę pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIK Re: wady i zalety IP: 213.17.171.* 16.06.04, 12:56 Jestem z trzeciego budynku przy Beema 59. Mam pytanie do sasiadów, jaki jest u was koszt wyprodukowania jednego GJ ciepła i jaki macie kocioł do ogrzewania. U nas koszt ten jest dramatycznie wysoki i właśnie zajmujemy się tym tematem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryush Re: wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 19:50 Witam. O Klinkierbudzie możnaby pisać poemat - a na początku wyglądało tak pięknie: - brak cyrkulacji wody ciepłej - makabryczne opłaty za ogrzewanie - koszty ogrzewania - źle wykonane okna i bardzo duże problemy z wyegzekwowaniem naprawy - źle uszczelniony dach - w ganiazdkach na poddaszu wichura chula - poza tym przecieki - problemy z domofonem - tynki wykonane poza jakimikolwiek normami - wszystko leci jak piach ... możnaby pisać i pisać a na częśći współnej jeszcze więcej (chociażby wigoć w garażu która pomimo "niby napraw" dalej jest) Innym "elementem" jest Pani zarządzająca - która bardzo skutecznie na razie opóźnia tzw. pisemkami naprawę usterek. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL Re: wady i zalety IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 17.06.04, 10:55 witam jak czytam co piszecie to dziekuje Bogu,ze nie kupilem u tych patalachów mieszkania- osobiscie Wam wspolczuje, ja kupilem mieszkanie w koncu w Józefosławiu od developera DIXPOL, i cóz DIXPOL jest odrotnością klinkierbudu- tutaj co się powie za dwa dni jest zrobione-cud ,ale cuda się zdarzają,że trafi się na firmę rzetelną- jeszcze raz wspolczuje i zycze powodzenia w dochodzeniu swoich spraw pozdrawiam michal Odpowiedz Link Zgłoś