Dodaj do ulubionych

KLINKIERBUD

08.02.04, 15:15
CZY KTOŚ MIAŁ TEŻ PECHA I KUPIŁ MIESZANIE W KLINKIERBUDZIE NA OSIEDLU
NADARZYNKA W PIASECZNIE?
Obserwuj wątek
    • Gość: landa Re: KLINKIERBUD IP: 62.233.201.* 08.02.04, 17:44
      Pani Asiu, w którym budynku Pani mieszka. Pozdrawiam
      • 10asia Re: KLINKIERBUD 09.02.04, 10:50
        na nieszczęście w 1
      • Gość: majka Re: KLINKIERBUD IP: *.piaseczno.citystrada.com / 62.233.164.* 25.02.04, 20:52
        witam,
        kupilam mieszkanie w klinkierbudzie ,mieszkam utaj od VI.2003 i jak narazie
        nie mam zadnych zastrzeze nwrecz przeciwnie!!
        jakos wykonczenia jest jak najbardziej ok.
        Pani Asiu,prosze sie odezwac:)
        pozdrawiam,
        majka
      • Gość: majka Re: KLINKIERBUD IP: *.k.mcnet.pl 26.02.04, 11:48
        PPoza tym chcialam dodac ,ze osiedle nadarzynka sa pierwszymi blokamijakie
        buduje klinkierbud i naparwde nie budza wiekszych zastrzezen.popatrzcie na
        zielony duzy blok w piasecznie przy bazarku,albo na osiedle multi-heek..to
        jest dopiero zalosne!!!
        pozdrawiam,
        majka
    • compiter Re: KLINKIERBUD 08.02.04, 23:37
      Asiu,

O co dokladnie chodzi ? Moj znajomy o malo nie kupil tam miekszania. Na czym
      polega pech ?

Pit
      • 10asia Re: KLINKIERBUD 09.02.04, 10:51
        pech polega na tym że jakość wykończeń jest żałosna. Serdecznie zapraszam na
        lekcje poglądową u mnie na mieszkaniu.
    • Gość: Mewa Re: KLINKIERBUD IP: *.pulaw.pl.auchan.com, / *.internetia.pl 09.02.04, 08:20
      Wlaśnie, dlaczego pech ??
      moja znajoma mieszka tam juz ponad rok i jest zachwycona!
      pozdrawiam
      • 10asia Re: KLINKIERBUD 09.02.04, 10:55
        Ona miała szczęście że kupiła w budynkach, które Klinkierbud wybudował w
        pierwszych latach swojej developerskiej działalności. Niestety ale obecnie
        jakość wykończeń jest opłakana.
        • Gość: misiek Re: KLINKIERBUD IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 09.02.04, 11:23
          witam
          no to krOtko mówiąc miałem z żoną farta,że tam nie kupiliśmy mieszkania i
          przenieśliśmy się do Józefosławia-też byłem zainteresowany klinkierbudem,ale
          jakoś potem były lepsze oferty,no i mam blisko las,cisza spokój, a deweloper
          jest de best-pozdrawiam
          • 10asia Re: KLINKIERBUD 10.02.04, 16:51
            oj tak mieliscie duże szczęście. Słyszałam że tam buduje EBEJOT i jest ok.
            Niestety ja mam teraz poważny problem.
            Pozdrawiam
            • Gość: majka Re: KLINKIERBUD IP: *.piaseczno.citystrada.com / 62.233.164.* 25.02.04, 20:55
              witam,
              kupilam mieszkanie w klinkierbudzie ,mieszkam tutaj od VI.2003 i jak narazie
              nie mam zadnych zastrzezen wrecz przeciwnie!!
              jakos wykonczenia jest jak najbardziej ok. ztego co wiem firma klinkier bud w
              porownaniu do innych developerow jest naparwde solidna i powazna.znam tutaj
              kierownikow budowy i jak najbardziej stwierdziam,z wiekszych zastrzezen do
              nich miec nie mozna.
              Pani Asiu,prosze sie odezwac:)
              pozdrawiam,
              majka
              • 10asia Re: KLINKIERBUD 27.02.04, 19:01
                Bardzo się cieszę że Pani mieszka szczęśliwie. Niestety mieszkańcy mojego bloku
                nie wyrażają tak entuzjastycznych opinii wręcz przeciwnie. Wszystko wskazuje na
                to że my mieliśmy niestety pecha.
    • Gość: majka Re: KLINKIERBUD IP: *.k.mcnet.pl 26.02.04, 09:27
      czekam na odpowiedz jakiegos sasiada:))
      • Gość: mała Re: KLINKIERBUD IP: *.polkomtel.com.pl 27.02.04, 08:48
        Witam,
        jestem również szczęśliwą mieszkanką osiedla Nadarzynka. Nie widzę żadnych
        większych usterek ani wad w zbudowanym przez firmę bloku. Nie mam też nic do
        zarzucenia kierownictwu, wręcz przeciwnie - są bardzo mili i pomocni. Każdy
        problem jaki miałam został szybciutko załatwiony pozytywnie dla mnie. Wiem, że
        mogę na nich liczyć :) Pani Asiu, a konkretnie w czym jest problem? Pytam,
        ponieważ mieszkania kupuje się niewykończone, więc o co chodzi? Czekam na
        informację.
        Pozdrawiam
        mała
        • 10asia Re: KLINKIERBUD 27.02.04, 19:04
          Tak jak już odpisałam Majce niestety mieszkańcy mojego bloku nie są tak
          przyjaźnie ustosunkowani do całej sprawy. Owszem mieszkanie kupuje się w stanie
          surowym i o tym dobrze wiedziałam dokonując zakupu, ale nikt mnie nie
          poinformował że jakość tego stanu surowego jest opłakana.
          Pozdrawiam i życzę spokojnego zamieszkiwania.
          • Gość: mała Re: KLINKIERBUD IP: *.polkomtel.com.pl 28.02.04, 06:57
            A jesli można wiedzieć- to jak mieszkancy Pani bloku zapatrują się na panią
            Administrator, ponieważ u nas nie jest najciekawsza sytuacja jeśli chodzi o tę
            właśnie sprawę.
            Czekam na info - pozdrawiam
            mała
            • Gość: majka Re: KLINKIERBUD IP: *.piaseczno.citystrada.com / 62.233.164.* 28.02.04, 14:07
              • Gość: majka Re: KLINKIERBUD IP: *.piaseczno.citystrada.com / 62.233.164.* 28.02.04, 14:11
                przeiez cena miesszkania nie byla wysoka stad i jakosc tzn puste sciany.my
                tez robilismy wszytko od poczatku weszlismy po prostu do murow-nic wiecej.
                no wlasnie-a jak u was pani admistratorka.ja nie jestem zbytnio zadowolona a
                teraz szcegolnie wogole jej nie widac nie pisze nie wiadomo co sie dzieje.
                szczerze moiwac wolalabym zupelnie obca osobe na to stanowisko niz polecona-
                pewnie znajoma-klinkierbudu.
                pozdr
                majka
                • 10asia Re: KLINKIERBUD 01.03.04, 10:56
                  W sprawie pani administrator póki co nie mamy wielu złych uwag. Interesuje się
                  naszymi sprawami i na bierząco nas informuje. Z pewnością jest to osoba, która
                  sympatyzuje z klinierbudem, chociaż w naszych sprawach raczej jest po naszej
                  stronie.
                  • Gość: mała Re: KLINKIERBUD IP: *.polkomtel.com.pl 02.03.04, 09:29
                    Ciekawe jak długo??? u nas tez tak na poczatku było, ale juz nie jest :)
                    • Gość: 10asia Re: KLINKIERBUD IP: 212.160.130.* 20.03.04, 17:52
                      A co sie wydarzyło jeżeli mogę wiedzieć. \ja niestety jestem na etapie walki o
                      dach z developerem i nie mam czasu za bardzo zastanawiac sie na jakością pracy
                      p. \ewy.
                      • Gość: alien Re: KLINKIERBUD IP: 195.114.160.* 09.04.04, 13:20
                        a
                        • Gość: REALISTA Re: KLINKIERBUD IP: *.chello.pl 04.05.04, 16:50
                          JAK WIDAĆ NA WASZYM FORUM WYPOWIADA SIĘ TYLKO JEDNA OSOBA NEGATYWNIE.MOZE CHCE
                          OSZKALOWAĆ TĄ INWESTYCJĘ ALBO KONKURENCJA??HEHEHE MACIE WESOŁO POZDRO I SPOKS
                          GOŚĆ
            • Gość: anik Re: KLINKIERBUD IP: 213.17.171.* 11.05.04, 15:08
              W sprawie pracy pani Administrator - przypominam, że jest to osoba "polecona"
              przez KB. I aby dalej być "polecaną", zgadnijcie, czyje interesy musi
              reprezentować w pierwszej kolejności.............
        • Gość: anik Re: KLINKIERBUD IP: 213.17.171.* 11.05.04, 15:01
          Ja też jestem mieszkańcem tego osiedla. Owszem mieszkanie kupuje się
          niewykończone, ale są w nim okna, a w moim akurat nieszczelne i krzywo
          osadzone. W małym pokoju nie można było powiesić lampy, bo pod cienkim tynkiem
          był styropian. Taras zapadł się po zimie. Mam wymieniać dalej.............
          pozdrawiam
          • Gość: maam wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 00:57
            Cześć sąsiedzi i ew, klienci Klinkierbudu, piszę z B.55, czyli pierwszego
            oddanego do uzytku bloku
            Główne problemy, które zauważyłem:
            Wewnątrz:
            - popękane tynki (w jednym miejscu ściana mi pękła i odpadła, a pod spodem
            ukazała się pusta przestrzeń z rurą w środku)
            - zła wentylacja (okna mam rozszczelnione) - plesnieje mi łazienka (!)
            - niektóre ściany pomiedzy mieszkaniami są zbyt cienkie - dobrze słyszę sąsiadów
            - woda w garażu (notorycznie, pomimo 2 pseudointerwencji Klinkierbudu)
            - winda nie działa od 2 miesięcy, bo woda stoi w podwindziu - z dzieciakiem i
            wózkiem schodami do góry (nie ma innego sposobu)

Zewnątrz:
            - brak drogi utwardzonej i jakiegokolwiek parkingu przed budynkiem obiecanego
            przez Klinkierbud (psuje się samochód na dziurach; po deszczu błoto)
            - siatka z tyłu budynku zamiast płotu (niezgodne z planem)
            - brak placu zabaw dla dzieci (też miał być)
            - zwisające kable energetyczne na ul. Bema (a Zaklad Energ. wziął od każdego po
            1000 zł za ... nie wiem za co?) - miały iść pod ziemią
            - sredniowieczna ciasna zabudowa za oknem od zachodu

Jakie zalety? - do lasu (Zalesie) 10 min. na piechotkę

pozdrawiam,
            • Gość: ANIK Re: wady i zalety IP: 213.17.171.* 16.06.04, 12:56
              Jestem z trzeciego budynku przy Beema 59. Mam pytanie do sasiadów, jaki jest u
              was koszt wyprodukowania jednego GJ ciepła i jaki macie kocioł do ogrzewania.
              U nas koszt ten jest dramatycznie wysoki i właśnie zajmujemy się tym tematem.
              Pozdrawiam
            • Gość: maryush Re: wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 19:50
              Witam.
              O Klinkierbudzie możnaby pisać poemat - a na początku wyglądało tak pięknie:
              - brak cyrkulacji wody ciepłej
              - makabryczne opłaty za ogrzewanie - koszty ogrzewania
              - źle wykonane okna i bardzo duże problemy z wyegzekwowaniem naprawy
              - źle uszczelniony dach - w ganiazdkach na poddaszu wichura chula - poza tym
              przecieki
              - problemy z domofonem
              - tynki wykonane poza jakimikolwiek normami - wszystko leci jak piach
              ... możnaby pisać i pisać a na częśći współnej jeszcze więcej (chociażby wigoć
              w garażu która pomimo "niby napraw" dalej jest)

Innym "elementem" jest Pani zarządzająca - która bardzo skutecznie na razie
              opóźnia tzw. pisemkami naprawę usterek. Żałosne.
              • Gość: MICHAL Re: wady i zalety IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 17.06.04, 10:55
                witam
                jak czytam co piszecie to dziekuje Bogu,ze nie kupilem u tych patalachów
                mieszkania- osobiscie Wam wspolczuje, ja kupilem mieszkanie w koncu w
                Józefosławiu od developera DIXPOL, i cóz DIXPOL jest odrotnością klinkierbudu-
                tutaj co się powie za dwa dni jest zrobione-cud ,ale cuda się zdarzają,że trafi
                się na firmę rzetelną- jeszcze raz wspolczuje i zycze powodzenia w dochodzeniu
                swoich spraw
                pozdrawiam
                michal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka