Gość: pasażer IP: 91.200.36.* 26.01.10, 08:37 W pięciostopniowej skali oceny +5 dla kierowcy, który dzisiaj jechał autobusem linii 8 z dworca PKS o 6.37. Dzięki takich kierowców w Bielsku trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciekawa Re: ranking kierowców MZK IP: 62.87.186.* 26.01.10, 11:36 A skąd te gratulacje? Co ciekawego zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: ranking kierowców MZK IP: 91.200.36.* 26.01.10, 12:36 jechał tak jak każdy dobry kierowca powinien: sprawnie, sprawdzał bilety no i przede wszystkim jechał szybko, a nie jak w karawanie pogrzebowym. Często kierowcy MZK jadą tak wolno żeby nie udało im się przejechać przez światła. Zwalniają tak żeby "zaliczyć" wszystkie skrzyżowania stając na czerwonych światłach. Jeszcze raz 5+. Namawiam do wpisywania swoich spostrzeń w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ranking kierowców MZK IP: 217.149.249.* 26.01.10, 15:21 No to ciekawe jak jechał kierowca wczoraj przez Hałcnów, skoro 50 minut na tym zaj...dużym mrozie czekać musiałem i doczekałem się na... następny kurs :/ DZIĘKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: ranking kierowców MZK IP: 91.200.36.* 27.01.10, 08:53 no właśnie o to mi chodzi żeby zauważać pozytywne zachowania kierowców i krytykować te złe.Napisz który kurs wypadł. Może pomożemy w ten sposób MZK bo dotrze do nich konkretny "głos ludu") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ranking kierowców MZK IP: 217.149.249.* 27.01.10, 12:33 31. Akurat w tym przypadku "głos ludu" MZK wyraźnie i dość głośno usłyszał w swojej słuchawce, bo postanowiłem ich delikatnie mówiąc - poinformować o zaistniałym fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
dddbb Re: ranking kierowców MZK 28.01.10, 22:53 Po MZK wszelkie sposoby krytyki spływają jak po kaczce, więc daremny trud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: ranking kierowców MZK IP: 91.200.36.* 29.01.10, 07:36 Może chwalmy i krytykujmy, ale sprawiedliwie. Ja mam znowu spostrzeżenia z dzisiejszej jazdy autobusem linii nr 8 rano. Kierowca postępował zgodnie z nowymi zasadami: wsiadanie i wysiadanie oraz okazywanie biletów. Gdyby wszyscy kierowcy od początku tak się zachowywali to pasażerowie byliby już oswojeni z tą procedurą. Takie działanie "na wyrywki" powoduje nerwową atmosferę, opóźnienie w jeździe (z winy pasażerów). Ocena za całość 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MADE IN HUNGARY Re: ranking kierowców MZK IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.01.10, 12:52 Jest paru kierowców, którzy sprawdzaja szczegółowo bilety (w miarę możliwości). Jednak dużo jest tez takich co od razu na przystanku otwierają wszystkie drzwi, nie patrza na bilety, a dodatkowo bałagan robi się z powodu dziwnych zasad w autobusach przegubowych... Odpowiedz Link Zgłoś
dddbb Re: ranking kierowców MZK 30.01.10, 21:55 > Gdyby wszyscy kierowcy od początku tak się zachowywali > to pasażerowie byliby już oswojeni z tą procedurą. Gdyby wszyscy kierowcy stosowali tą zasadę, to wszystkie rozkłady jazdy możnaby wyrzucić do kosza. Spotkałeś też takiego wzorcowego kierowcę popołudniu? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
graviter Re: ranking kierowców MZK 30.01.10, 22:24 Kilkanaście dni temu, linia nr 12, przystanek Mikuszowice/Błonia, godzina 15:20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ranking kierowców MZK IP: 195.93.134.* 31.01.10, 22:52 Mzk to porażka. Zero szacunku dla pasażerów, autobusy się bardzo spóźniają, albo jadą za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik Re: ranking kierowców MZK IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.02.10, 10:31 - pasażer - ok ja też mogę wyrazić pochwałę i krytykę. Ale to za co Ty chwalisz - czyli skrupulatne sprawdzanie biletów i wpuszczanie tylko przednimi drzwiami, u mnie zasługuje na krytykę. Dojeżdżam do pracy często 2 autobusami. Czasami obydwa autobusy stoją w tym samym momencie na przystanku i żeby się przesiąść muszę szybko wysiąść i podbiec do drugiego żeby zdążyć. Udaje mi się to o ile jakiś nadgorliwy kierowca nie wstrzymuje osób które chcą wysiąść, przez co uniemożliwia mi przesiadkę! Na szczęście mało który kierowca przestrzega tych idiotycznych zaleceń - tych mogę chwalić ile się da. Pochwalę tez kierowcę dzisiejszej porannej 4, który pomimo że zamknął mi drzwi przed samym nosem (nie widział jak biegnę bo sprzedawał bilet) to jednak otworzył i wpuścił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: ranking kierowców MZK IP: 217.98.20.* 10.02.10, 21:49 ok. Twoja ocena jest też ważna.Może takie przykłady pomogą żeby w końcu zaczęło to funkcjonować jak należy. Tobie otworzył, a mnie zamknął przed nosem (PKS). Jeśli cos wprowadzili to niech to działa. Wkurza mnie brak odpowiedzialności za zawartą w pewnym sensie z pasażerami umową. Kupiony bilet miesięczny powinien zapewniać transport o określonych godzinach, zgodnie z rozkładem jazdy. Niedotrzymanie tej umowy powinno czymś skutkować. Te osoby które korzystają z komunikacji miejskiej i liczą na punktualność, bo łączą podróż np. MZK - PKS lub PKP. Jeden trybik wyskoczy i klapa, spóźnienie do pracy lub dłuższy powrót do domu. Czasami chce się wyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: ranking kierowców MZK IP: 195.93.134.* 31.01.10, 22:47 Nie ma nic gorszego od naszego Mzk!!! Autobusy jeżdżą jak chcą, albo w ogóle nie jeżdżą. Smród i same mohery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 660 Re: ranking kierowców MZK IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.01.10, 23:04 Ania & jola. Żałosne są wasze elaboraty. Narzekać to każdy potrafi, a zobaczyc to z 2 strony to już byście inaczej śpiewali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ranking kierowców MZK IP: 195.93.134.* 01.02.10, 23:23 > Ania & jola. Żałosne są wasze elaboraty. Narzekać to każdy potrafi, > a zobaczyc to z 2 strony to już byście inaczej śpiewali. Chyba śpiewały :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerwazy Re: ranking kierowców MZK IP: 77.252.190.* 02.02.10, 21:27 prawda jest taka ze autobusy jezdza jak chca?PRZYKŁAD 8.01.2010 LINIA NR 32 Z KARPACKIEGO PO 15 DWA KURSY WYPADAJA ???????????TROCE SNIEGU POPADAŁO FAKT ALE K...WA BEZ JAJ DOBRZE ZE KOLEGA POSTAWIŁ MI 5 PIW TROCHE WYLUZOWAŁEM BO MIAŁEM OCHOTE PRZEWRUCIC NASTEPNY AUTOBUS I DAC NAUCZKE KIEROWCY I POZDROWIENIE DEBILOWI DYSPOZYTOROWI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ranking kierowców MZK IP: *.tpnet.pl 12.02.10, 22:07 dzisiaj znowu nie jechała "8" o 15. 12 spod ZIAD-u. Ulice czarne, brak korków w centrum, na przystankach nerwowi pasażerowie. Ciekawe jaki był tego powód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebok Re: ranking kierowców MZK IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.10, 00:35 Ej buraku , buraku co ty wiesz o jezdzie autobusem ?? Nic nie wiesz , nawt rowerem chyba nie potrafisz jeżdzic , a widziałes kiedys zeby autobus miał skrzydła?? bo ja nie , zastanów sie buraku co ty gadasz , usiadz i pomysl , jak trafisz na jeden korek- to nie wzbijesz się w powietrze , ponieważ niestety autobus nie posiada skrzydeł !!!! a jak sie zepsuje to chyba sam sie nie naprawi !!! A jak jest śnieg i lód na drodze , to chyba nie bedzie gnał jak szalony , bo ludzi pozabija i siebie !! Człowieku Mózg jest po to by myśleć , a nie takie pierdoły opowiadac !!! Pewnie pzrez te piwa , cos ci sie w główca poprzewracało !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ranking kierowców MZK IP: 91.200.36.* 14.04.10, 10:17 bagatelizowanie pasażerów przez MZK przechodzi wszelkie normy, dlatego może warto ogłosić jakiś dzień Dniem bez MZK, na wzór Dnia bez samochodu.Jak poczują po kieszeni to może zaczną pasażerów traktować poważnie - bez rażących spóźnień i kursów nierealizowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
dddbb Re: ranking kierowców MZK 14.04.10, 15:37 Przede wszystkich nie przechodzić nad tym do porządku dziennego. Dzwonić, pisać skargi i oczekiwać satysfakcji - niech się nie nudzą bo przychodzą im do głowy głupie pomysły. Dniem "bez autobusu" się nie przejmą, to musiałby być miesiąc bez "miesięcznych" - wtedy może odczują... Ale to niestety monopolista a nie wszyscy mają samochody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ranking kierowców MZK IP: 91.200.36.* 15.04.10, 08:10 tak, może jeden dzień nic nie da, ale będzie to jakiś początek. Może ma ktoś jakiś inny pomysł. Nie można im na takie traktowanie pozwolić. Jak wynika z ich postępowania to pasażer w oczach większości kierowców to "nikt". Przy zgłaszaniu uwag śmieją się w twarz i wzruszają ramionami. Od dłuższego czasu czuję, że my pasażerowie jesteśmy bezsilni i chyba tak jest, dlatego takie nas traktowanie. ZRÓBMY COŚ. Odpowiedz Link Zgłoś