Dodaj do ulubionych

Wola Prestige etap II

IP: 195.117.224.* 29.09.10, 16:56
Witajcie, czy ktoś kupił mieszkanie w II etapie? byłam niedawno na osiedlu i odwiedziłm równiez osiedle Dobrolin i o niebo lepiej wykonczone jest osiedle Wola prestige etap I. Ceny wyzdze niz oferuje Dantex ale jakosc wykonczenia i zwlaszcza obslugi w biurze o niebo lepsze.
czy kots kupil mieszkanie z II etapu? jakie rabaty otrzymaliscie? czy nie było niedozwolonych klauzul w umowach?opiszcie prosze swoje doswiadczenia z tym developreme, zachecam rowneiz mieszkancow etapu I do wypowiedzi na temat developera. z gory dziekuje. Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: Stacho Re: Wola Prestige etap II IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.10, 17:42
      Witam, nie chcą się targować;)
      Ja zastanawiałem się ale używane już kupiłem;)
      Jak nie widziałaś inwestycji to zobacz tę inwestycję w wirtualnym świecie internetu
      • Gość: wiesław Re: Wola Prestige etap II IP: 94.254.204.* 29.09.10, 18:39
        my z mężem kupiliśmy, co prawda bez rabatu faktycznie, ale dostaliśmy 2mkw komórkę lokatorską w wysokim standardzie gratis;) Pozdrawiam przyszłych mieszkańców.
        • Gość: ania Re: Wola Prestige etap II IP: 195.117.224.* 30.09.10, 09:26
          Witajcie, a czy w umowie cos Was zaniepokoiło? Były jakies problemy?
        • Gość: gość Re: Wola Prestige etap II IP: *.home.aster.pl 14.10.10, 21:30
          co to ku... jest "komórka lokatorska w wysokim standardzie"?!
    • Gość: Sira Re: Wola Prestige etap II IP: *.acn.waw.pl 14.10.10, 20:12
      Witam,
      ja kupiłem mieszkanie w II etapie. Dzisiaj nawet byłem na placu budowy i widziałem, że prace idą sprawnie. Umowę podpisywałem w formie aktu notarialnego, nie było w niej nic podejrzanego.
      • Gość: Mariolka z mężem Re: Wola Prestige etap II IP: *.home.aster.pl 14.10.10, 21:31
        A jak jutro rano pobiegniemy z mężem przed pracą to będą jeszcze wolne apartamęty?
        • Gość: Kazimierz Jan Re: Wola Prestige etap II IP: 193.201.36.* 15.10.10, 09:37
          No musicie się pospieszyć bo teraz w Warszawie są straszne korki i trochę zejdzie zanim ze swojej wsi dojedziecie ;)
    • Gość: smiech w poniedzialek biegne KUPIC !!! IP: *.centertel.pl 16.10.10, 20:23
      w koncu tam jest tak pieknie - widac nawet cmentarz i slupy wysokiego napiecia, jakosc wykonania, piekno elewacji wrecz porazaja - jak dla mnie to nie tylko PRESTIGE, ale i LUKSUS !!! cholera tylko boje sie, ze jak pojde w poniedzialek to moze juz nie byc mieszkan ... sory APARTAMENTOW ... dlatego bardzo prosze panie z bira sprzedazy aby zarezerwowaly mi jakis apartament - w ostatecznosci moze byc sama komorka lokatorska w podwyzszonym standardzie
      • Gość: ŻanetaLux200złFull Re: w poniedzialek biegne KUPIC !!! IP: 188.33.193.* 17.10.10, 00:16
        Prestirz jest podstawą. Nie zamjeszkałabym w życiu w obskurnym bloku. A ten mi się podoba.
    • Gość: Laurenty Re: Wola Prestige etap II IP: *.chello.pl 17.10.10, 00:25
      Wola i Prestiż to oksymoron.
      • Gość: !!! Re: Wola Prestige etap II IP: *.home.aster.pl 17.10.10, 00:30
        Proszę bez tych glupich żartów, które onieśmielają szczęśliwych nabywców prestiżowych komórek lokatorskich w wysokim standardzie, przez co do dziś żyję w nieświadomości na czym ów wysoki standard polega :(
    • Gość: oj czepiam sie czy sa jeszcze komorki w podwyzszonym standardzie IP: 178.73.49.* 18.10.10, 23:33
      inaczej nie kupie !!! mieszkanie moze byc do dupy, ale komorka w podwyzszonym standardzie musi byc !!!
    • Gość: oj tam dzwonilem - wszystkie mieszkania sprzedali !!! IP: 178.73.49.* 18.10.10, 23:36
      pani w biurze sprzedazy powiedziala, ze nie ma juz zadnych wolnych mieszkan, sprezdali wszystko ... jak sie okazuje podobno jakies arabskie i chinskie fundusze nieruchomosci tak sie zachwycily inwestycja i prestizem ze wzieli wszystko jak leci ... plotka mowi tez, ze sultan brunei kupil wszystkie komorki w podwyzszonym standardzie
      • Gość: ania Re: dzwonilem - wszystkie mieszkania sprzedali !! IP: 195.117.224.* 14.11.10, 14:16
        jak ida prace w II etapie? czy ktos niedawno kupil tam mieszkanie?
        • Gość: zainteresowana Re: dzwonilem - wszystkie mieszkania sprzedali !! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.11, 05:58
          Z tego co wiem byłem wczoraj w biurze sprzedazy maja w Wola Prestige I wolne mieszkania około 20% im zostało w tym 2 dwupokojowe i okolo 10 trzypokojowych. nie wiem po co ludzie wypisuja takie posty ze sprzedane. Zawiść ludzka nie zna granic.

a Wola Prestige I I mam zamiar nabyc tam mieszkanie 3 pokojowe:) i jest tam jescze sporo wolnych mieszkan okolo 50% na moje oko;)

Okolica za jakis czas bedzie zmodernizowana i ceny tez zmodernizowane beda w gore! Doskonała lokata kaitału jak dla mnie. Trasa ktora bedzie ale dodatkowo oddzilac bedzie ja kolejna inwestycja chyba ronson bedzir tylko atutem jak dla mnie do przemieszczania sie.

Sorry ale jak szukasz mieszkania w Warszaiwe to moze i bedzie z widokiem na park, jezioro czy ogrody botaniczne ale za 30 tys z m2.

tu standard wykonczenia jest wysoki bo i bardzo dobry wykonawca realizuje ta inwestycje KARMAR.

Sprawdzalismy z mezem ta inwestycje wszedzie i jestesmy 100% pewni ze za tydzien podpiszemy tam umowe Notarialna:)
          • Gość: zainteresowana Wola Prestige wirtualny spacer IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.11, 06:00
            rynekpierwotny.com/i/pokaz/home-invest-sp-z-oo/wola-prestige-ii/ po
          • Gość: dd Re: dzwonilem - wszystkie mieszkania sprzedali !! IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.11, 08:50
            3 tygodnie temu kupiłeś w WP I a za tydzień będziesz kupował w WP II?

forum.gazeta.pl/forum/w,106,95828223,124961088,Re_Sa_ladne_mieszkania.html
            Buahahaha :) Nie schodzą kwadraciki?

Sio naganiaczu!
            • Gość: kupilem Re: dzwonilem - wszystkie mieszkania sprzedali !! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.11, 19:30
              a co nie mozna dla syna PAJACU
    • Gość: odradza? Re: Odradzam Home Invest!!!!! IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 10:02
      a ja polecam i tyle wiem ze zdarzaly sie przypadki oczekiwania ale kazddy jest czlowiekiem..
    • Gość: krzychu Re: Odradzam Home Invest!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.13, 23:21
      A ja bardzo polecam dewelopera Home Invest !!! Nie dziwię się zdenerwowaniu i takiej opinii, bo pewnie okazja na fajne mieszkanie w dobrej cenie przeszła ci koło nosa. Sam byłem w podobnej sytuacji, że kończyła mi się rezerwacja, ale deweloper ostrzegł mnie wcześniej, że jak nie podpiszę umowy deweloperskiej zgodnie z zapisami w umowie rezerwacyjnej, to warunki cenowe mogą nie zostać przedłużone - chyba to jest normalne. Pomimo braku decyzji z banku zaryzykowałem, podpisałem umowę i dzisiaj nie żałuję. Natomiast jakby coś się nie powiodło to pewnie też bym obwiniał dewelopera, bo tak to już jest, że zawsze ktoś musi być winny, a z reguły obwiania się dewelopera:)
    • Gość: mary Polecam Home Invest!!!!! IP: *.static.chello.pl 13.08.13, 11:31
      Widać jesteś bardzo rozgoryczona. Taki rynek - my również musieliśmy podjąć ryzyko podpisania umowy deweloperskiej. i dobrze! Ceny się zmieniają - jak wszędzie, w sklepach itp.

mieli naprawdę fajną ofertę, więc trzeba było brać i się nie zastanawiać.
      • Gość: Janka Pilne- HOME INVEST IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.13, 12:52
        Witam,
        Mam zamiar kupić mieszkanie w III etapie czy mógłby wypowiedzieć się ktoś z mieszkańców? Jak wygląda współpraca z deweloperem? Czy nie ma problemów z odbiorem mieszkania? Umowa? Jakie są wady, zalety? Chętnie porozmawiam na priv
        • olenka67.0 Re: Pilne- HOME INVEST 07.11.13, 14:21
          my kupiliśmy mieszkanie w II etapie teraz. Za tydzień mam wprawdzie dopiero odbiór techniczny mieszkania ale kupienie tego mieszkania dużo nas kosztowało nerwów. Umowa jest standardowa bez żadnych kluczków ( znajomi prawnicy to sprawdzili) tylko należy zwrócić uwagę na długi termin naprawy (45 dni) po odbiorze technicznym jak coś wyjdzie ale to nie wiem czy jest dla niektórych problem dla nas jest. Głównym problemem dla niektórych banków jest to że na mieszkaniach jest założona księga wieczysta i np. Multibank zakwalifikował nasz zakup mieszkania jako rynek wtórny a nie pierwotny i deweloper nie chciał dać dokumentów które oni chcieli i nie mogliśmy u nich wziąść kredytu. Więc radzę przed podpisaniem umowy się o to spytać i dowiedzieć się czy bank w którym ewentualnie chcecie wziąść kredyt na to się zgodzi.
          • Gość: Janka Re: Pilne- HOME INVEST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.13, 23:12
            Dziękuję za informacje. Też kupuję mieszkanie w II etapie (nie w III etapie jak poprzednio napisałam). W jakim banku udało się wziąć kredyt? Po wpłacie całej sumy ile trzeba czekać na odbiór?
            Z góry dziękuję!

Pozdrawiam!
        • Gość: Mieszkaniec Re: Pilne- HOME INVEST IP: 91.208.10.* 29.11.13, 13:25
          Witam,

współpraca z deweloperem przebiega świetnie do momentu podpisania umowy deweloperskiej. Potem następuje znaczne pogorszenie we współpracy, nie odpisują na maile, itp. Obecnie III etap kończy Budimex i tutaj uwaga na tynki, są krzywe ściany, niedbale położone tynki. Ponadto w momencie odbioru mieszkania metraż zaskakująco wzrasta do prawie 2%, więc trzeba się liczyć się z dodatkowymi kosztami po odbiorze. Pomiary geodety z Home Invest są zawyżone i na niekorzyść kupującego. I oczywiście do momentu podpisania akt końcowego czynsz jest zawyżony prawie 2-krotnie.
    • Gość: Inproco Interiors Re: Wola Prestige etap II IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 10:13
      Reprezentuję firmę Inproco. Świadczymy kompleksową usługę remontową dla klientów indywidualnych oraz deweloperów :
      wykończenia pod klucz, projektowanie oraz wykonawstwo mebli na wymiar , projektowanie wnętrz mieszkalnych oraz biurowych , wizualizacje 3D. Proponuję Państwu nasze usługi oraz współpracę.
      Jest wiele powodów, dla których warto wybrać firmę Inproco na wykonawcę
      Państwa projektów.
      • Wygoda: Firma Inproco zapewnia Klientom stały dostęp do aktualnych
      informacji dotyczących postępu prac. A wszystko to nie wychodząc z domu
      i korzystając z jednego źródła kontaktu.
      • Spokój: Gwarantujemy wykonanie projektu zgodnie z najwyższym
      standardem oraz w określonym limicie czasu i środków finansowych zgodnie
      z projektem.
      • Jakość: Jakość oferowanych przez nas usług dotyczy zarówno
      wykorzystywanych materiałów, jak również wykonawstwa, a ponadto odznacza
      się najwyższym standardem i konkurencyjnymi cenami.
      • Ekspertyza: Decydując się na firmę Inproco uzyskasz połączone
      doświadczenie ekip wykonawczych oraz architektów, a wszystko to w
      zasięgu jednego telefonu.

Pod względem cen jesteśmy bardzo konkurencyjni, zarówno w przypadku prac wykończeniowych jak również projektów, wizualizacji.

Istnieje możliwości zaprojektowania oraz wykonania mebli, jak również
      remontu / wykończenia pojedynczych pomieszczeń.
      Z nami mają Państwo możliwości zakupu spersonalizowanych, designerskich grzejników firmy LuxRad z 10% rabatem.
      Na życzenie mogę dosłać referencje naszych klientów.
      Pozdrawiam
      535 406 302
      • Gość: Gienek Re: Wola Prestige etap II IP: *.tarnow.mm.pl 11.05.14, 23:21
        A ja właśnie kupuję mieszkanie na Krasińskiego 58 ( www.krasinskiego58.homeinvest.pl ) i pewny jestem, ze bede z tej decyzji zadowolony. Profesjonalne i mile podejscie do klienta, niczego im nie moge zarzucic. Zreszta znam osoby, ktore mieszkaja u nich np w Woli prestige i maja podobne zdanie, wiec za ich poleceniem sie zdecydowalem. Mieszkania schodza jak buleczki :D Pewnie ze wzgledu na okolice, sami sobie zobaczcie na wizualizacjach. Rozumiem, ze opinie moga byc rozne, ale czy serio jestescie pewni, ze znacie historie z 1 reki? Bo historii dziwnych w necie nie brakuje....
        • pomatol Re: Wola Prestige etap II 26.12.14, 13:13
          Prosze powiedz ile dodatkowo trzeba bedzie placic za uzytkowanie wieczyste na Krasinskiego 58? i moze wiesz ile na Woli?
          Placenie 7k/m2 i pozniej przez lata kilaset zlotych rocznie bo nie jestes w pelni wlascicielem wydaje mi sie glupota ale co kto lubi - wazne zeby bylo profesjonalnie i milo hie hie :)
          • interesant2 Re: Wola Prestige etap II 13.01.15, 13:48
            jeśli mogę się wtrącić, to ja polecam Home Invest, a szczególnie inwestycję Na Sokratesa. Fajne miejsce, ceny rozsądne no i.. własność gruntu. Etap I właśnie się buduje - wykonuje go duży, sprawdzony generalny wykonawca
            • chasiek Re: Wola Prestige etap II 20.04.15, 15:27
              Ja interesowałem się mieszkaniami na Żoliborzu, akurat buduje się tam od groma osiedli więc pojeździliśmy z rodziną w weekendy. Marvipol ma okropne białe i ciasne osiedle przypominające szpital dla obłąkanych, Dom Development to ogromny moloch z hałasem od Powązkowskiej i linii kolejowej, Asbud to widok na cmentarz i hałas z Powązkowskiej i stacji benzynowej, Robyg ma niskie ceny ale to odbija się na jakości wykonania (np.: ściany) i ilości sąsiadów na klatce. Co do Home Invest to mają chyba najmniejsze osiedle w okolicy, wysoki standard, nam spodobało się 41m2 z widną kuchnią i sporym balkonem. Obsługa moim zdaniem najprzyjemniejsza, bardzo indywidualne podejście.
    • Gość: Aga Re: Odradzam Home Invest!!!!! IP: *.centertel.pl 29.03.14, 23:43
      Ty chyba pomyliłeś osiedla ??? Gdzie ty mieszkasz bo na pewno nie w Wola Prestige (!) Mieszkam na tym osiedlu od 2 lat i prąd wyłączyli może ze 2 razy przez ten czas a wodę max 4 razy przy czym za każdym razem na kilka dni przed wieszane było ogłoszenie tak aby każdy był poinformowany, i co ważne te przerwy w dostawach spowodowane były głownie podlaczaniem nowych bloków na osiedlu (III i IV etap). Kto ci niby coś ukradł z klatki co ???? Poza tym jakim prawem to coś zostawiales na klatce ??? Masz regulamin ??? Umiesz czytać ??? Na częściach wspólnych takich jak klatki nie pozostawiamy swoich prywatnych rzeczy w związku z czym o jakim braku miejsc na wózki ty mówisz ??? Masz wózek to trzymaj go w domu. Jak ci nie pasuje to było nie kupować mieszkania w bloku tylko było sobie wybudować dom w ktorym trzmalbys sobie wózki i co tam chcesz gdzie byś tylko chciał. Trzeba było mieć świadomość "uroków" mieszkania w bloku. Co do ochrony - z daleka mi sie kłaniaja wiec nie wiem o czym mówisz. Może z Tobą jest cos nie tak, z takim wrogim i aroganckim nastawieniem nie dziw sie ze inni nie mówią ci dzien dobry.
      • Gość: Wojnar36 Re: Odradzam Home Invest!!!!! IP: *.tarnow.mm.pl 11.05.14, 23:43
        Zaczalem czytac Wasze opinie i jestem zdziwiony nieco podejsciem niektorych, ktorzy zrzucaja wszystko na administracje, dewelopera itd... Aktualnie rozgladam sie za mieszkaniem i spodobala mi sie wlasnie inwestycja od dewelopera, o ktorym piszecie, krasinskiego 58 czyli www.krasinskiego58.homeinvest.pl . Poki co trafialem na same dobre opinie od znajomych, ktorzy od Home Invest cos kupili i widze, ze internetu lepiej sie wystrzegac, bo opinie moga byc naciagniete i po prostu niesprawdzone!
        • kati822 Re: Odradzam Home Invest!!!!! 10.09.14, 13:16
          Zgadzam się z Wojnar36. Prawda jest taka, że przez cały czas szukania mieszkania czytałam opinie o różnych deweloperach i jak przyjrzałam się tej żółci co się leje przez internet to poczatkowo odechciało mi się kupowania w ogóle, bo każdy zły i niedobry. Mąż uświadomił mi, że internet to jedno a rzeczywistośc to drugie, taka prawda. Ale wracając do tematu, Wojnarze czy jesteś na etapie kupna tego mieszkania na Krasińskiego www.krasinskiego58.homeinvest.pl ? Bo nam bardzo się podobają układy właśnie i okolica tez jest super. Chyba sie zdecydujemy, ale jest moze tutaj ktos kto juz kupil i moze cos powiedziec? Pozdrowionka
        • agatka4455 Re: Odradzam Home Invest!!!!! 13.10.14, 13:55
          A czemu tak naprawdę się dziwić? Ja na opinie w internecie patrzę zawsze przez palce, bo diabli wiedzą kto i po co je pisze...! Ja osobiscie Homeinvest znam, tzn znam osoby, które tam mieszkają i generalnie nigdy się na nic nie skarżyły. Wszystko zależy od tego, jak sami zadbamy o nasze sprawy; jeśli czegoś nie dopilnujemy albo się nam nie chce, to najlepszy deweloper (czy w ogóle sprzedawca czegokolwiek) nie pomoże :) pozdrówki
        • kow.polska Re: Odradzam Home Invest!!!!! 16.02.15, 23:36
          Witam,
          Ja mieszkam w pobliżu tej inwestycji, ale kupiłem u tego dewelopera mieszkanie na Sokratesa. Tam w okolicy K58, powstaje całe miasteczko, jakby Nowy Ursynów. I choć już teraz w porannych godzinach nie ma jak się z tych okolic wydostać, "stoi·· pol Broniewskiego mniej wicej od Elbleskiej, go Placu Grunwaldzkiego i dalej, do JP II.
          Z Sokratesa jak juz napisalem, 5-10 minut perpedes apostolorum bd mial do metra, obok Lidl, las bielański, Leklerk, lasek Lindego na spacery i tuzin jeszcze innych superlatyw. Nie kupiłem K58, tylko u tego dewelopera mieszkanie na Sokratesa. I będzie jeszcze tam drugi etap budowy - drugi budynek - i kupię w drugim tam, drugie mieszkanie.
          Rób co zechcesz, ale nie kieruj się pochopnymi wpisami tu pewnych :literatów", bez krztyny chociażby umoczenia choćby czubka dłoni w temacie, w którym się wypowiadają.
          Pzdr,
          S.Z.
        • karmela13 Re: Odradzam Home Invest!!!!! 13.03.15, 23:14
          Najświeższa opinia o Home Invest. Zdecydowanie nie rzetelna firma!! Mimo, że chwalą się certyfikatami. Chcieliśmy kupić mieszkanie na Krasińskiego 58. Potwierdziliśmy chęć zakupu mieszkania w okresie w którym obowiązywała promocja. Niestety kiedy potwierdziliśmy chęć zakupu mieszkania decyzją "Zarządu" jednoosobowego w postaci Pana Barbachowskiego cena nagle skoczyła o 20 tysięcy. Bo jak stwierdził wokół ceny mieszkań są droższe i to ich wewnętrzne ustalenia. Tak więc nigdy nie wiadomo czy przy spotkaniu u notariusza nie okaże się że cena mieszkania znowu wzrosła. Zabezpieczają się nic nie znaczącą formułką, że przesyłane maile nie są ofertą w prawnym rozumieniu (drobnym druczkiem) w związku z tym spodziewajcie się niespodzianek. Jakkolwiek jest to prawnie nieuzasadnione.
          • aos_aos Re: Odradzam Home Invest!!!!! 24.03.15, 17:16
            Również zdecydowanie odradzam.

Ceny z miesiąca na miesiąc rosną do poziomu mieszkań o standardzie co najmniej podwyższonym w lepszej lokalizacji (gdzie inwestycja K58 jak by nie patrzeć jest budżetowa) i pomimo zadeklarowania chęci zakupu, ale po przystapieniu do negocjacji cen kierownictwo sprzedaży w ogóle nie wyraziło chęci spotkania. Mają rozmach.. znaczy tupet :)

Więc oprócz chorych cen mają jeszcze chore podejście do klienta. A na takim etapie jak mają klienta w poważaniu to nie wróży to niczego dobrego na przyszłość.
            • flo82 Re: Odradzam Home Invest!!!!! 20.04.15, 16:09
              Ja kupując tam mieszkanie nie miałem żadnego problemu. O deweloperze Home invest dowiedziałem się od znajomego który kupił od nich mieszkanie na woli i jest bardzo zadowolony. O tym że promocja trwa do końca miesiąca byłem poinformowany już na pierwszym spotkaniu. Nie dziwię się że promocja nie obowiązywała dłużej - to byłoby niesprawiedliwe dla klientów którzy kupili wcześniej mieszkanie. Wszędzie tak jest że kto kupuje wcześniej ma większy wybór mieszkań i lepsze ceny.

Podejrzewam że te negatywne wpisy to opinie pobliskich deweloperów :)
              • currlly Re: Odradzam Home Invest!!!!! 22.04.15, 10:51
                Też jestem szczęśliwą posiadaczką mieszkania zakupionego od Home Invest :) transakcja z deweloperem poszła sprawnie i przyjemnie, nie było żadnych problemów, informację dostawałam na bieżąco, zawsze było wszystko dla mnie jasne i klarowne. Nawet teraz ludzie pracujący w sprzedaży sami dzwonili do mnie z promocjami dot. miejsc parkingowych. Mieszkanko też jest extra, brak wad technicznych no i super lokalizacja.
                • pomatol Re: Odradzam Home Invest!!!!! 22.04.15, 21:39
                  Dla mnie to nie pojete, placisz 20-30% marzy, czekaz x miesiecy i jeszcze sie cieszysz ze placac 500k dostalas to co bylo do kupienia :D
                  Masakra, mam nadzieje ze nadejda kiedys normalne czasy
                • agatka4455 Re: Odradzam Home Invest!!!!! 13.05.15, 23:15
                  e tam mysle ze szukacie dziury w calym tzn ktos nie dopilnowal sobie niczego przy umowie a potem ma niewiadomo ile pretensji do calego swiata! przeciez widac ile jest pozytywnych opinii :) moim zdaniem nie ma na co narzekac, trzeba dokladnie przegladnac umowe i sie troche zainteresowac a nie bedzie zadnych przykrych niespodzianek, jak dla mnie to HI bardzo oki
          • wicek_z_warszawy Re: Odradzam Home Invest!!!!! 03.11.15, 22:38
            Nie zgadzam się z tą opinią o Home Invest, bo ja akurat jestem bardzo zadowolony z zakupu mieszkania na osiedlu Krasińskiego 58. Ostrzegali mnie, że jeśli nie podpiszę umowy do końca miesiąca, to ceny mogą się zmienić na wyższe, tym bardziej, że już wkrótce będą przekazywać mieszkania. Fakt, podnieśli ceny, ale cieszę się, że zdążyłem podpisać umowę i zaoszczędziłem ok 15 tyś.
    • wola1986 Re: Odradzam Home Invest!!!!! 23.12.14, 13:54
      Nie rozumiem procesu myślenia (lub jego braku) ludzi, którzy Dewelopera obarczają winą za kradzieże czegoś na klatkach czy placu, za wysoki czynsz, za hałasy w budynku czy obsługę po sprzedaży...
      Deweloper ma za zadanie ukończyć sprawnie i w terminie budowę zgodną ze standardem, wydać lokale i kropka. Resztą zajmuje się zarządca, administrator budynku. Ludzie kradną i kraść będą, a że 90% z Was zostawia wózki, rowery, rolki, deski itp na klatkach przy drzwiach, w komórkach z zamkiem za 5zł, to WASZ PROBLEM.
      • zaq.wer Re: Odradzam Home Invest!!!!! 03.11.15, 23:31
        A co powiesz, jeśli tym zarządcą jest pewna firemka, w której 100 procent udziałów ma deweloper?
        A wspólnota nie może zmienić zarządcy ponieważ deweloper ma większość głosów we wspólnocie.
    • karmela13 Re: Odradzam Home Invest!!!!! 14.03.15, 00:00
      Spotkało nas to samo!! Czyli dokładnie jest to jak widać ich taktyką na wyciąganie z ludzi kasy!
    • oskarro70 Re: Wola Prestige etap II 18.03.18, 10:34
      jeśli chodzi o ich działalność i usługi to moja siostra kupiła sobie mieszkanie na Jana Kazimierza 64. Cena mieszkania była nawet mniejsza niż można oczekiwać za tak dobrze wykonaną pracę i wykończone mieszkanie. Proces kupienia przebiegał zgodnie ze wszystkimi wczesniej ustalonymi szczegółami i nie było żadnego problemy na żadnym z etapów.
      Więc polecam i pracę w tej firmie i również zachęcam do zakupu mieszkań bo znają się na tym co robią =)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka