Dodaj do ulubionych

atelier żoliborz

• Gość: Buyer. Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 14:52
      Ludzie litości..Chill out. Jeden woli sobie mieszkać na wypi...wie pod warszawą i pić drina w ogórdku. Inny tanio na Bródnie czy innej Białołęce. Jeszcze inny ma tyle kasy ,że sobie kupi mieszkanko w samym centrum za gotówkę a kto inny weźmie kredyt na 100 Lat. Czy komuś przeszkadza to ,że ktoś inny sobie kupił mieszkanie w Atelierze ? Trochę luzu ..mniej trollowania i bez niepotrzebnego wylewania polskiej żółci.

Zmieniając temat czy ktoś wie czy w końcu coś wyjaśniło z tematem działki Acciony ?
      • Gość: Kali Re: atelier żoliborz IP: *.xdsl.centertel.pl 09.02.14, 15:36
        Wbrew temu co pisali tu niektórzy "dobrze poinformowani" w księgach wieczystych działek Acciony nie ma żadnych nowych wzmianek o Lidlach i innych tego typu przybytkach. Podejrzewam, że Acciona trzyma teren na lepsze czasy, żeby sprzedać ewentualnie coś wybudować, o ile tych lepszych czasów dotrwa:)
    • Gość: Lekarz Re: atelier żoliborz IP: *.free.aero2.net.pl 10.02.14, 02:12
      > A dla nieznających topografii terenu wklejam mapkę: rel="nofollow">gfx.mmka.pl/newsph/267740/239808.3.jpg

wydrukuj sobie tę mapkę, naklej na kartonik i noś zawsze ze sobą, przed Tobą całe lata tłumaczenia wszystkim dookoła...

> Tak wiec nie jest to rejon starego Żoliborza ale wchodzi w skład dzielnicy zoli
      > borz i choćbyście się zesraligołębiami tak już będzie koniec i kropka

tak właśnie, tymi słowami będziesz objaśniać swoim znajomym, fraza rzeczywiscie robi wrażenie, może zapamiętają, żeby w Twojej obecności nie podważać lokalizacji ATELIER, a wręcz spontanicznie afirmować magiczny Żoliborz w administracyjnym sensie tego pojęcia
    • Gość: Miłosz Re: atelier żoliborz IP: *.xdsl.centertel.pl 10.02.14, 22:15
      Jeśli tak wielu psioczy na Atelier to bardzo proszę wskażcie porównywalnego standardu inwestycje w podobnej odległości od centrum i cenie. Może się pośmiejemy:)
    • Gość: wsl Re: atelier żoliborz IP: *.jmdi.pl 10.02.14, 23:03
      19. Dzielnica w podobnej cenie? okolica faktycznie porównywalna, jeśli ktoś szuka uroków terenów przemysłowych/przykolejowych, architektura pierwszego etapu zgoda, bardzo udany projekt, drugi etap w mogę ocenie wygląda dużo gorzej. Ale wciąż, czy to na pewno podobna cena? Jeśli w cenie mieszkania w AŻ coś tam jest, to się chętnie od takiego kogoś kupię.
    • Gość: WALI Re: atelier żoliborz IP: *.xdsl.centertel.pl 10.02.14, 23:05
      9-12 tysi to nie jest porównywalna cena...z resztą to straszny kibel;p
    • Gość: mi Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.14, 23:49
      19 dzielnica owszem ma ładną architekturę, ale jest dużo bliżej torów kolejowych (i to o dużym natężeniu ruchu), poza tym jest sporo droższa no i kto co woli, ale ja Woli nie wolę ;)
      • Gość: xx Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.supermedia.pl 10.02.14, 23:55
        Drodzy forumowicze,

Jak na Polaków przystało - nienawiśc i buractwo wszędzie się wkradnie. Nie podoba się AZ to trudno. To forum jest dla nas, przyszłych mieszkańców. Ma nam pomóc wymieniać informacje. Po cholerę piszą tu ludzie, którzy nie mają nic z tym miejscem wspólnego? Łatwo się wyzywać będąc anonimowym. Swoje frustracje wyładowujcie gdzie indziej. Mam już dosyć durnych komentarzy i wstyd mi za mentalność niektórych Polaków! Wszystko zawsze zle! Spójrzcie na świat pozytywnie i nie wtrącajcie się do decyzji podjętych przez innych. Moja sprawa gdzie będę mieszkać.
        • Gość: Lekarz Psychiatra Re: atelier żoliborz IP: 93.154.185.* 11.02.14, 10:42
          > To forum jest dla nas, przyszłych mieszkańców.

To jest forum dla wszystkich. Jak źle znosisz swobodę wypowiedzi, to będziesz się tu tylko frustrował.

> Jak na Polaków przystało - nienawiśc i buractwo wszędzie się wkradnie. Nie podo
          > ba się AZ to trudno.

krytykować można z różnych powodów. Ciekawi mnie mentalność forumowiczów, dla których przypisanie "nienawiści" wszystkim dookoła rozwiewa ich wszelkie wątpliwości poznawcze. Tak jakby przypisywanie innym "nienawiści" było neutralne etycznie

> Spójrzcie na świat pozytywnie i nie wtrącajcie się do decyzji podjętych przez innych.

załóż sobie własne forum, to będziesz narzucał innym sposób wypowiadania się. Jak potrzebujesz pozytywnego spojrzenia na świat, to możesz iść do biura sprzedaży ATELIER i sobie pogadać, o ile po podpisaniu umowy wciąż są pozytywnie nastawieni do świata i do klienta, bo może przeszli już na "nienawiść i buractwo", he he he.
    • Gość: Lojejku Re: atelier żoliborz IP: 46.77.124.* 11.02.14, 02:20
      19 to straszny syf - potezna stacja transformatorow pod samym nosem, mieszkania to w zasadzie same male klitki typowo na wynajem, architekturs tragiczna a do tego zalatuje totalna tandeta i okolica jest koszmarna. Trzeba na glowe upasc aby tam kupic
      • Gość: kolo Re: atelier żoliborz IP: *.ip.netia.com.pl 11.02.14, 08:36
        Dyskusja jest żenująca.
        W internecie są jeszcze dwa inne fora , bardziej moderowane i proponuje tam się przeniesc.
        www.nowyzoliborz.pl lub atelier-zoliborz.warszawa.pl/
        • Gość: xxx Re: atelier żoliborz IP: *.beyonddatacenter.com 11.02.14, 09:25
          Dzieki! Na pewno tak zrobie! Buractwa wiécej nie zniosé.
    • mateo_s Re: atelier żoliborz 11.02.14, 12:44
      Śmieszna ta dyskusja w większości wywołana przez ludzi którzy tam nie będą mieszkac i obrazajacych przy okazji innych. Może nie dociera do Ciebie ale ja świadomie wybrałem ta inwestycje i kupuje mieszkanie bez kredytu ale pewnie sam wiesz lepiej....
    • Gość: mi Re: atelier żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.14, 12:55
      Nie rozumiem niektórych wypowiadających się tutaj na form... Oczywiście, każdy ma prawo mieć swoje zdanie i je wypowiadać. O wszystkim można dyskutować, jednak ton w jakim się wypowiadacie (bez znaczenia, czy jesteście z obozu "za" czy "przeciw" AŻ) pozostawia wiele do życzenia... Jedni drugich nazywają burakami, zakompleksionymi, słoikami lub PRLowcami staroblokowymi etc... Po co to wszystko? Czy cokolwiek to wnosi poza obrażaniem innych?
      Bez znaczenia, czy Wam się podoba ten budynek czy nie, to błagam, piszcie konstruktywne uwagi... Aż mi się ciśnie na usta kilka ostrzejszych słów, ale umiem się powstrzymać i nie żniżać się do takiego poziomu... :/
      • Gość: abc2000 Re: atelier żoliborz IP: *.205.98.183.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.02.14, 13:23
        Nie ma sensu karmić trolli. Forum jest otwarte, każdy może anonimowo pisać, co chce (i dobrze). Hejterów zawsze można jednak ignorować :-)
        • Gość: oap Re: atelier żoliborz IP: *.kpww.pl 11.02.14, 14:07
          Witam udało się komuś objerzeć mieszkanie przed kupnem??? Jakich argumentów używaliście:( Nam deweloper nie chce się zgodzić:(
          • Gość: Hiu Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.02.14, 19:09
            Podbijam temat!!
          • Gość: m Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.14, 20:01
            Przed kupnem nie udało nam się bo jeszcze nie było gdzie wchodzić ale po kupnie byliśmy już 2 razy (raz na dniach otwartych i raz indywidualnie)
            • Gość: vv Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.14, 11:16
              odpowiadają wam na emaile z biura atelier? mi nie. na innych inwestycjach np na ronson verdis bardzo grzeczni zawsze dopisują nawet piszą, że cena do negocjacji i ze zapraszaja na wizyte a w atelier jakos bardzo zle odnosza sie do klientów
          • Gość: gość Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.14, 15:04
            oap- mozesz podac jakis kontakt do siebie?
            • Gość: macono Re: atelier żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.14, 07:52
              ludzie po co wam videodomofon w bloku? paranoja...i nabijanie klienta w butelke..no ale fakt jak ktos go nie miał nigdy w zyciu wczesniej to teraz ma parcie.
              • Gość: ggg Re: atelier żoliborz IP: *.ip.netia.com.pl 13.02.14, 09:50
                gleboko sie nad tym zastanawiam... posiadam taki od 2006 roku i powiem szczerze ze tak naprawde to nie pamietam zeby mi sie do czegos przydal......
                • Gość: gosc Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.14, 09:59
                  wlasnie po rozmowie z Mezem ustalilismy,ze to wydatek zupelnie bez sensu.
                  W dobie telefonow komorkowych i tego, ze jesli juz ktokolwiek przychodzi,to wczesniej i tak jestesmy umowieni przez telefon ogladanie przez wideodomofon listonosza mozna sobie odpuscic.
                  A dzieci i tak nie powinny wpuszczac obcych , czy to przez domofon ,czy wideodomofon.
    • Gość: loj 19 dzielnica to akademik i b... IP: *.play-internet.pl 11.02.14, 22:50
      ale pie...sz glupoty ... wprawdzie nie mam zamiaru kupowac mieszkania na zoliborzu, ale to co ty kupiles w 19 to juz totalne gowno
      - stacja transformatorow pod samym nosem - przeciez tam caly czas trzeszczy na tych slupach wysokiego napiecia
      - architektura totalnie beznadziejna - wyglada to jak tanie biurowce
      - okolica koszmarna - syf, brud, ruina na okolo
      - cala inwestycja planowana jest na kupno przez kredytowych przyjezdnych golasow oraz na wynajem pod burdele i studentow - mieszkania male i bardzo male, a takie ktore maja wiecej niz 70 m to mozna na palcach 1 reki policzyc

cena nie wynika jelopie z jakosci tylko z tego ze durny deweloper zaplacil absurdalna cene za ziemie i musi sobie odbic na matolach takich jak ty - jakosc to zwykla tandeta - wylany beton oraz masa tanich badziewnych okien w gownianym kolorze

a do zlotych tarasow to chodza tylko przyjezdne cwoki

gdybym musial cos kupic to napewno kupilbym na zoliborzu a nie w przyszlym burdelu i akademiku jaki powstaje w tzw. w 19 dzielnicy

• Gość: kixx Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.14, 00:00
      Duże okna, które na wysokości 1/4 - patrząc od dołu - mają ramę to fatalne rozwiązanie w aranżacji i estetyce wnętrza. W zasadzie ciężko coś postawić przy takim oknie i głupio na siedząco się w nie patrzeć przez tę poziomą ramę.
      Ten fatalny błąd popełniono przy oknach w inwestycji Stawki 4 Echo Investment i wydawało się, że już żaden deweloper nie kupi takich okien.
      Takie rozwiązanie:
      www.atelierzoliborz.pl/sites/default/files/budowa/30_09_2013_8.jpg
      sprawi, że cała ściana i jej okolica nie nadaje się do niczego. Co najwyżej można sobie niskie łóżko pod takim oknem postawić, ale to i to źle, bo zablokuje się dojście do okna.

Fatalna jest też skala tego bloku, w parę lat zamieni się w typowe duże blokowisko, brzydkie są też te tanie kamienie na korytarzu - na wizkach reklamowano całkiem inne, dużo droższe i ładniejsze.
      • Gość: vgf Re: atelier żoliborz IP: *.beyonddatacenter.com 12.02.14, 09:41
        A co ty tam chcesz stawiać? Meblościankę? Mnie się bardzo podoba takie okno i takie w moim mieszkaniu mam.
        • Gość: gość Re: atelier żoliborz- wideodomofon IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.14, 14:58
          nie mogę teraz nigdzie znaleźć ,ale chyba była już o tym mowa- czy podana cena proponowanego wideodomofonu jest sensowna? Szukaliśmy tego modelu,ale jest tylko podtynkowy, który jest sporo droższy....czy ktoś się orientuje jaka jest rynkowa cena oferowanego wideodomofonu?
          • Gość: Buyer Re: atelier żoliborz- wideodomofon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.14, 15:04
            Akurat cena tego wideodomofonu wydaje się dosyć sensowna. Tez szukalem podobnego modelu i widziałem droższe.
          • Gość: mi Re: atelier żoliborz- wideodomofon IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.14, 15:21
            Cena jest w porządku, nawet bardzo. My się zdecydowaliśmy, widziałam te modele w internecie nawet dwukrotnie droższe.
            • Gość: gość Re: atelier żoliborz- wideodomofon IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.14, 16:11
              ale trzebaby wziąć pod uwagę także cenę domofonu, który jest oferowany w standardzie. Tak naprawdę powinniśmy płacić jedynie róźnicę w cenie pomiędzy jednym , a drugim... Ma ktoś info o modelu domofonu? J
              • Gość: mi Re: atelier żoliborz- wideodomofon IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.14, 19:59
                nie mam pewności, ale wydaje mi się, że cena za wideodomofon już uwzględnia tę różnicę... jakoś tak mi się kojarzy...
    • Gość: mi Re: atelier żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.14, 09:50
      Na wizualizacjach pokazane są partery i wg raportu dołączonego do umowy, posadzki tam będą zrobione z kamienia. Natomiast wg standardu w umowie, pozostałe piętra będą zrobione w gresie, więc jest wszystko zgodne z umową, bo fotografie pokazują wyższe piętra. Wszystko zrobili zgodnie z normami w umowie. Nie zmienia to faktu, że kamień naokoło windy wygląda słabo w porównaniu do tego na wizualizacjach...
    • Gość: sss Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.14, 20:00
      witam, brał ktoś kredyt przez ich doradce finansowego? Czy rzeczywiscie jesli bank odmówi kredytu to zwracają zaliczke? ile płaciliscie zaliczki przy umowie przedswtępnej??? Mozna negocjowac warunki umowy przedwstepnej???
      • maleworld Re: atelier żoliborz 13.02.14, 20:07
        ja jak dzwoniłem to powiedziano mi, że prace są na tak zaawansowanym etapie, że trzeba wpłacić 90%... chyba ich pogięło
        • Gość: kkk Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.02.14, 21:26
          Na tym etapie budowy developer żąda wszystkich transz oprócz ostatniej wpłacanej przed odbiorem kluczy. To ile ostatnia transza wynosi (10, 30 czy 50%) zależy od indywidualnych ustaleń przy podpisaniu umowy.
      • Gość: Barbra Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.14, 21:30
        Kupowałam mieszkanie w czerwcu 2013, przy umowie przedwstępnej zgodzili się, żebym wpłaciła tylko na 5%, ale już kolejne transze były dosyć wysokie.
        • Gość: afa Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.14, 22:05
          ale 90% przy umowie przedwstępnej??? Wydaje mi się to niemożliwe. Przecież jak ludzie biorą kredyty to skąd wezmą na zaliczkę takiej wysokości? wkurza mnie to biuro sporzedaży. olewają ludzi, nie odpisują na e-maile. dziwni ludzie jakby łaske robili ze chcą sprzedać mieszkanie
          • Gość: cvz Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.14, 22:10
            mi chodzi tylko o wysokość zaliczki przy umowie przedwstępnej czyli zanim dostane decyzje kredytową. napisze skarge na tych pracownikow bo dla mnie to nie do pomyslenia aby nie odpisywali na emaile i to nie pierwsza osoba na forum juz to pisze. to samo z udzielaniem blednych info przez tel.
          • maleworld Re: atelier żoliborz 13.02.14, 22:11
            na meila nie masz co liczyć żeby odpisali, ja pisałem kilka razy i dupa a jak ostatnio zadzwoniłem to czułem się kompletnie olany, ja gadałem a Pan z drugiej strony milczał, można rzec, że prowadziłem monolog :D nie wiem jak to tam jest z tą umową, ale mi powiedziano, że 90% od razu a resztę przy odbiorze, więc niech się pocałują w... :) pokładałem spore nadzieje w tej inwestycji, ale jeżeli Państwo w biurze nie dba o mnie jako klienta i nie jest skore wytłumaczyć mi wszystkiego od A do Z to chyba wolę udać się do konkurencji :)
            • Gość: gośc Re: atelier żoliborz IP: *.free.aero2.net.pl 14.02.14, 06:06
              Jakiej konkurencji ?
              • maleworld Re: atelier żoliborz 14.02.14, 09:03
                a mało to inwestycji na Żoliborzu ?
                • Gość: cks Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.14, 11:19
                  też tak mysle ze trzeba ich olać bo bez przesady. Jakoś nie widze zeby mieli tłumy klientów w biurze sprzedaży zeby na e-maila nie mogli odpisać!! żenada! A co myślicie o tej inwestycji burakowska6? Był ktoś jak ceny? Ja chyba zdecyduje się na zielony żoliborz, tam są bardzo mili w biurze sprzedazy. U robyga nie są mili.
                  • maleworld Re: atelier żoliborz 14.02.14, 12:20
                    a jak sytuacja na zielonym? dużo jest jeszcze mieszkań wolnych? czy tylko te największe zostały ?
                  • Gość: Kkk Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.14, 15:02
                    W Zielonym Zoliborzu to nawet duzych juz niema. Swoja droga bawi mnie zmiana planow co do inwestycji ktora sie bylo zaiteresowanym, bo pan w biurze jest niemily:)) to chyba nie powinno byc kryterium wyboru mieszkania na najblizsze lata:)
                    • maleworld Re: atelier żoliborz 14.02.14, 15:29
                      Może kryterium to nie jest, ale kiedy idę do biura albo dzwonię i chcę zainwestować niemałe pieniądze to oczekuję fachowej i rzetelnej obsługi. A takie pracowanie od niechcenia Państwa siedzących w biurze bardzo zniechęca do dalszych negocjacji.
    • maleworld Re: atelier żoliborz 14.02.14, 18:08
      Wy we wszystkim doszukujecie się problemów i hejtu, każdy kto wyrazi swoją opinię na jakiś temat zaraz albo jest od konkurencji, albo hejtuje itp to jest chyba forum żeby wymieniać swoje uwagi, spostrzeżenia itd. Nie będę przecież pisać, że ich obsługa jest super profesjonalna itd bo jest ch...... i to jest moja opinia a nie problem.
    • maleworld Re: atelier żoliborz 14.02.14, 18:50
      a co w przypadku kiedy nie ma tam kompetentnych osób? mam kontaktować się z deweloperem na własną rękę i ludzie mają polecieć? aż taki cham ze mnie nie jest :) i nie mówię o kompletnej rezygnacji tylko takie coś zniechęca, dzwonisz, chcesz się dowiedzieć czegoś a rozmawiasz sam ze sobą, nie wkurw...łoby Cie to?
      • Gość: Afa Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.14, 19:55
        Dla mnie jakosc obslugi ma duze znaczenie. Jak w robygu traktowali mnie z gory to jakos odechcialo mi sie nawet zastanawiac nad ich inwstycja. W zielonym sa bardzo mili,grzeczni i pomocni. To samo na krasinskiego41. Tam starsza Pani zaproponowala wejscie na budowe mimo ze nie miala kogo w biurze zostawic i mimo ze trwaly prace budowlane. Zakup mieszkania to nie zakup bulki i patrzy sie na wszystko. Mysle ze zarzad atelier nie bylby zadwolony jakby wiedzial jaka obsluga na atelier i jak traktuja klienta...

Maleworld polecam Ci inwestycje burakowska16. Maja bardzo fajne ceny jak na zoliborz a pani w biurze sprzedazy bardzo mila i chetnie udziela odpowiedzzi na kazde pytania. Inwestycja bedzie na przeciwko arkadii ale od strony wjazdu do garazu.
        • Gość: gosc Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.14, 19:59
          W zielonym zoliborzu jest jeszcze duzo mieszkan bo ceny maja wysokie. dla mnie blog zielonego zoliborza najladniejszy
        • maleworld Re: atelier żoliborz 14.02.14, 20:07
          ta burakowska16 fajnie się prezentuje tylko ja szukam czegoś co najpóźniej pod koniec tego roku będzie oddane, dlatego brałem pod uwagę atelier... będę musiał chyba zrobić sobie wycieczkę do Stolicy i osobiście udać się do biura a jeżeli na miejscu zostanę olany to nie omieszkam skontaktować się z deweloperem bezpośrednio :)
    • Gość: NaszKlientNaszPan Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.02.14, 18:52
      Słyszałem, ze Szymon w tym roku robi maturę. Pewnie dlatego nie ma czasu ...
    • maleworld Re: atelier żoliborz 14.02.14, 20:13
      wiesz, może na początku się bardziej starali i jak ktoś wyżej napisał nawet na meile odpisywali, teraz nic, zero ... może już im tak bardzo nie zależy na sprzedaży tych reszty mieszkań...
      • Gość: Hajs Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.14, 21:29
        Naprawde wszyscy sprzedawcy w tym biurze sa aroganccy i nadmuchani jak balony! Jak tam czlowiek przebywa to czuje ze zaraz pekna z tej nadetosci! A zarzad ma gdzies... Moze taka polityka zeby byc nie milym to ludzie nie beda negocjowac cen:)?
    • Gość: Klient Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.14, 17:55
      Apel do wszystkich którzy kupili tu mieszkania i nie chcą mieć spalin i rumoru pod oknami:
      zatrasie.pl/index.php/wiadomosci/17-wysyp-pomyslow-na-komunikacje-w-naszym-sasiedztwie
      Stanowczo protestujmy przeciwko wpuszczeniu autobusów na Przasnyską! Po co nam autobusy? Jest 122 często jeżdżące do metra i to wystarczy.
      Zachęcam wszystkich do wysyłania przez poniższy formularz formalnych wniosków o zakaz wpuszczania autobusów w naszą okolicę:
      secure.ztm.waw.pl/?c=115&l=1
      Jeśli ZTM zobaczy że jest wielu przeciwników, nie będzie tu więcej pchania autobusów.
      Nie po to płacimy za miejsca postojowe aby nam autobusami pod oknami kursowali, większość mieszkańców będzie mieć auta.
    • Gość: Klient Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.14, 18:35
      A chcesz się założyć? ZTM bez naszej - niebawem mieszkańców - wiedzy zrobił spotkanie w okolicznej szkole w tej sprawie i sprawa stanęła w miejscu. Wysyłajcie żądania do ZTM a zobaczycie, że wysłuchają i nic się nie zmieni. Kaprys mieszkańców Rydygiera polega na tym, że chcą mieć dojazd z dziećmi pod szkołę takim autobusem. Ale to nie jest w naszym interesie - my do szkoły mamy na piechotę, o ile ktoś ma dzieci, to przecież i tak wszyscy wożą dzieci samochodami a nie obskurną komunikacją miejską! Zresztą ZTM obecnie stoi na stanowisku, że docelowo linia ma jechać tylko Rydygiera, tylko paru mieszkańców blokowiska z Przasnyskiej chce ten autobus skręcić naszą uliczką osiedlową. Nie ma na to zgody, należy ten pomysł zablokować. Tutaj nie ma rodziny bez samochodu, niech sobie jeżdżą tak jak proponuje ZTM - Rydygiera Powązami i Elbląską, z pominięciem naszego osiedla bo nikt tu nie chce śmierdzących mikrobusów dla emerytów. Chcemy i mamy prawo żądać spokoju i większość będzie decydować, a nie mniejszość która wozi się tymi autobusami.
      • Gość: gies Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.14, 19:01
        Ja mam samochód i osobiście nie mam nic przeciwko komunikacji miejskiej na Przasnyskiej, a nawet jestem za. Dajcie spokoj, co fakt posiadania auta ma do przystanku pod blokiem? Myślę że fajowo byłoby dojechać szybko i dogodnie np na stare miasto albo do metra.
      • Gość: nn Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.14, 21:50
        Całe szczęście że większość ma bardziej pragmatyczne podejście i docenia korzyści płynące z autobusu jeżdżącego Przasnyską.
        • maleworld Re: atelier żoliborz 15.02.14, 21:53
          a tak z innej beczki, do kiedy jest termin oddania mieszkań? kiedy można się spodziewać kluczy do mieszkań? ma ktoś jakieś sprawdzone informacje?
          • Gość: Dżoana Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.14, 01:00
            Próbowałam ostatnio podpytać, czy jest szansa na wcześniejsze ukończenie budowy, powiedziano mi, że może uda się w maju, czyli miesiąc wcześniej niż w umowie, ale są bardzo ostrożni w takich obietnicach i nie jest to żadna deklaracja. Potem trzeba jeszcze doliczyć ok 1,5 miesiąca na otrzymanie zgody na użytkowanie i dopiero potem będą odbiory techniczne i przekazywanie kluczy. Gdyby ktoś z Was wiedział, że jednak budowa skończy się wcześniej, dawajcie cynk na forum! Jak zwykle pozdrawiam sąsiadów:)
            • Gość: Monia Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.02.14, 08:59
              w maju na początku czy pod koniec miesiąca? Bo dużo osób, które kupowało wcześniej mieszkania, ma wpisane w umowie koniec budowy na maj, więc wg tego maj to żadne przyspieszenie:( Bardzo bym chciała, żeby oddano jak najszybciej:):)
    • Gość: Mao Re: atelier żoliborz IP: *.xdsl.centertel.pl 15.02.14, 21:44
      Ja też uważam, że autobus na Przasnyskiej byłby super:) najlepiej oprócz dziennego jakiś nocny, ale to drugie niestety mało realne...
    • Gość: zoliborzanka Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.14, 22:25
      Cos za cos. Mozecie miec robyga przy torach, krasinskiego41 mega blisko drugiego budynku lub atelier przy ulicy. Nie ma idealnych mieszkan. Zawsze cos. Trzeba bylo dolozyc 1.000zl do metra i kupic w poblizu parku na mokotowie. Cos za cos. Jaka cena taki blok
    • Gość: klient Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.14, 23:51
      Hahahahaha puknij się kobieto! Ostatnio w szkole na Przasnyskiej było zebranie w tej sprawie i ZTM, który chciał przedstawić tylko wstępną koncepcję tras zakładając, że przyszedł tylko wysłuchać opinii, został ZAKRZYCZANY oburzonymi mieszkaniami, 99% osób było przeciw! Dlatego mało relane aby jakikowiek autobus w ciągu 5-10 lat się tu pojawił.
      Piszcie na w/w linka do ZTM wnioski jeśli nie chcecie tu autobusów, wystarczy podać swoje dane adresowe (ztm i tak odpisuje tylko na maila) i napisać, że stanowczo nie chcemy nowych autobusów w tej dzielnicy. Jak dostaną więcej głosów przeciw to nic Przasnyską nie będzie nam smrodzić wieczorem co 15 minut! Ludzie chcą odpocząc, po co nam mają się kręcić pasażerowie pod oknami?! Brednie! Jest 122, jest niedaleko tramwaj, nie potrzeba autobusów tutaj. A sprawa nie jest przesądzona, a wręcz przeciwnie, po w/w zebraniu ZTM gdzie wszyscy skrytykowali te plany, ztm wycofa się ze swoich chorych wizji.
    • Gość: xyz Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.14, 01:41
      295 tys zł to chyba dużo jak za mieszkanie 29m co ? Co sądzicie? znajdę coś tańszego w podobnym metrażu ?
      • Gość: Hfh Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.14, 09:54
        bardzo duzo to wychodzi jakies 10.000za metr lepiej kupic wieksze ok 40m po 8.000 za metr. Nie wiem czy u robyga lub na zielonym nie jest taniej w przypadku malych metrazu
        • Gość: Ppp Re: atelier żoliborz IP: *.205.4.34.dsl.dynamic.t-mobile.pl 16.02.14, 10:27
          Za 10 tys m2 kupowalem penthouse
      • Gość: xyz Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.14, 14:58
        widziałem gdzieś w internecie jak reklamowali się, że mieszkania u nich od 29m już od 270 tys. zł i dlatego się zainteresowałem ich ofertą, ale jak zadzwoniłem to okazało się co innego :-/
        • komalo Re: atelier żoliborz 16.02.14, 18:58
          Jako przyszły mieszkaniec AŻ (posiadający samochód) popieram pomysł przeniesienia trasy linii autobusowej (205, 180 lub obu) aby prowadziła ulicą Przasnyską i Rydygiera. Ulica Rydygiera już teraz jest mocno zabudowana i zamieszkana, ulica Przasnyska niedługo również będzie. Mieszkańcy dużego miasta jakim jest Warszawa, sami powinniśmy żądać poprowadzenia linii autobusowej przy naszym budynku. Im bliższe przystanki i im lepsze połączenia - tym więcej chętnych do korzystania z komunikacji publicznej. Tak się dzieje wszędzie na świecie w dużych miastach.

Z tego co sprawdziłem to linia 205 obecnie jeździ 1-3 razy na godzinę - więc nie będzie to specjalnie duże utrudnienie dla mieszkańców od strony ulicy Przasnyskiej. Obecnie samochody jeżdżą już 1-3 razy na minutę.
          • Gość: Kaj Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.14, 20:19
            Idz sie poskarz do biura sprzedazy:) "przemili" sprzedawcy pomoga:)
      • Gość: Lekarz Psychiatra Re: atelier żoliborz IP: *.free.aero2.net.pl 18.02.14, 00:25
        > 295 tys zł to chyba dużo jak za mieszkanie 29m co ?

jest to super okazja, pod warunkiem, że nie będzie autobusu. Jak puszczą pod ATELIER rakotwórczy autobus, to ceny spadną do 4 tys./metr
        • Gość: AZ Re: atelier żoliborz IP: *.31.26.213.speedhost.pl 18.02.14, 03:01
          Relacja na portalach nie jest dokładna. Właściciele mieszkań pod szkołą na Przasnyskiej tak wydarli gębę na ZTM na spotkaniu (praktycznie zakrzyczano wszelkie pomysły radnych), że już właściwie pewne, że żadnego autobusu nie będzie. Chyba, że będzie jakiś protest, takie pojedyncze listy do ZTM nie wiem ile dadzą. Póki co zmobilizowali się przeciwnicy, w okolicy podobno wisiały plakaty straszące spalinami i hałasem, a wszystko tylko dlatego, że ktoś ma fobię przystanku autobusowego pod szkołą, który by wielu rodzicom pomógł. Może jakiś gabinet lekarza specjalisty w usługach na parterze się otworzy? Moim zdaniem ZTM w ogóle nie powinien patrzeć na takie protesty. Co mnie obchodzi protest jakiegoś idioty, co nie chce mieć przystanku pod blokiem? Ja chcę, moje dzieci będą pewnie chodzić do tej szkoły i naprawdę głęboko mam protesty osób ewidentnie chorych na głowę, nie chcę by przez protest oszołomów autobus krążył bezsensowną trasą dookoła przez Powązki.
    • Gość: Keks Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.14, 17:09
      A mnie śmieszy to, że dla niektórych autobus musi być pod klateczkę. Nie, nie nie i jeszcze raz nie. Napisałem do ZTM z oficjalnym wystąpieniem przez stronę www, że popieram wariant "zerowy" radnych który jak wszystko na to wskazuje, ma najwięcej fanów. Autobusy byłby pute a smrodziły pod samymi oknami.
      • Gość: ggg Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.02.14, 17:28
        Widać w tym samym czasie wysłaliśmy :-) ja również napisałem oficjalnego maila tylko popierającego smród i hałas autobusowy. Chce być dla siebie i moich dzieci lepiej skomunikowany i nie latać na przystanek autobusowy. Tyczy się szczególnie dzieci które ominą w ten sposób ruchliwe skrzyżowania i krócej będą dźwigać ciężary na plecach.
        • Gość: keks Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.14, 19:32
          To jesteś chyba zdolny inaczej, bo ZTM nie używa maila tylko jest specjalny formularz w internecie dla składania wniosków o trasę, ale takim jak ty nie warto podpowiadać, potem tylko siedzą i rozpatrują idiotyczne wnioski o linię pod każdą klatkę schodową. Także wszyscy przyszli mieszkańcy Ateliera - prośba do was - zanim się wprowadzimy mogą zapaść decyzje ważne na parę lat do przodu, proście w ZTM o NIE PUSZCZANIE pod naszymi oknami jakichkolwiek autobusów, smród i hałas to ostatnia rzecz potrzebna w naszym sąsiedztwie. Nawet mikrobusy hałasują i wydalają wyjątkową ilość rakotwórczych spalin, chcemy tego pod oknami? Nie!
          • Gość: ggg Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.02.14, 20:42
            Przykro mi bo ja Ciebie sąsiedzie nie obrażałem swoją wypowiedzią. Wyobraź sobie że wpadłem na to iż używa się do takich spraw specjalnego formularza.... Miałem nadzieję że zachowasz jako taki poziom wypowiedzi ale cóż. Pamiętaj tylko że każdy z nas ma prawo wypowiadać swoje poglądy nie obrażając innych. Ja nie przypominam sobie faktu żebym Ciebie wybrał jako osobę prezentująca mogę poglądy instytucją takim jak ZTM przykładowo.
            • Gość: hipo Re: atelier żoliborz IP: *.free.aero2.net.pl 17.02.14, 22:21
              Jak sądzicie? Kiedy otrzymamy klucze? Na kiedy można umawiac ekipy wykończeniowe? A autobus na Przasnyskiej by się przydał.
              • Gość: Lekarz Psychiatra Re: atelier żoliborz IP: *.free.aero2.net.pl 18.02.14, 00:22
                > A autobus na Przasnyskiej by się przydał.

Przecież już Ci wyjaśnili, że autobus powoduje raka :)
      • Gość: Lekarz Re: atelier żoliborz IP: *.free.aero2.net.pl 18.02.14, 00:19
        > Autobusy byłby pute a smrodziły pod samymi oknami.

biorąc pod uwagę ambicje motoryzacyjne mieszkańców ATELIER, możecie mieć w szczycie porannym i wieczornym taki korek, że autobus już by się rzeczywiście nie zmieścił. Poza tym autobus faktycznie emituje spaliny i jeździ pusty, co innego indywidualna motoryzacja. Nie emituje spalin, a samochody nigdy nie jeżdżą puste.
    • Gość: Sk!!! Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.14, 22:24
      Z ktorym z sprzedawcow najlepiej negocjowac cene i warunki umowy?
      • Gość: MIrek Re: atelier żoliborz IP: *.play-internet.pl 18.02.14, 23:27
        z Panem Bronkiem, na lewo od wejścia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka