Dodaj do ulubionych

wilanów czy ursynów

IP: *.subscribers.sferia.net 12.11.12, 20:56
Mam zagwostkę...mieszkanie w Miasteczku Wilanów 100 m z garażem 600 tys. czy 85 m, w stanie developwerskim na Ursynowie, blisko metra też 600 tys. Co wybrać, czy Ursynów nie jest przeszacowany nadal nieco?
Obserwuj wątek
    • wandotroll2 Re: wilanów czy ursynów 12.11.12, 21:15
      Z dwojga złego wybrałbym Ursynów, a w betonie na wilanowskich mokradłach nie wziąłbym za darmo. Ale to jesacze pytanie o "zestaw rodzinny", bo może w Twoim wypadku warto mieszkać na bagnach w większym.
      • Gość: Artur Re: wilanów czy ursynów IP: *.subscribers.sferia.net 12.11.12, 21:47
        Mój zestaw to 2+2+kot,ale też bym wolał Ursynów tylko że tam za drogo.
        • wandotroll2 Re: wilanów czy ursynów 12.11.12, 22:38
          To nie kupuj na Wilanowie, bo będziesz tego zawsze podświadomie, a czasem i namacalnie, żałował. Ursynów nigdy nie będzie tańszy od Wilanowa, a już zwłaszcza przy metrze, chyba, że za 100 lat, jak Warszawa doczeka 100 linii metra. A swoisty klimat Ursynowa jest nie do porównania z zapachem betonowo-bagnistego Wilanowa. Poza tym, na Ursynowie masz szansę pogadać z sąsiadem o rodzinie, dzieciach i kotach, a nie o tym, że właśnie leci do trzeciej pracy zbierać na mini-ratkę...
          • Gość: maggie Ostoja Wilanów? IP: *.net.pbthawe.eu 31.12.12, 15:24
            Sprawdź Ostoję Wilanów (developerem jest Fadesa Polnord), tam mają bardzo atrakcyjne oferty. A osiedle jest naprawdę ładne, projektowane typowo z myślą o rodzinach z dziećmi. Duzo zieleni, własny park na osiedlu, przestrzeń - osobiście ja bym tam coś wybrała, mi się bardziej podoba niż na Ursynowie,m ceny tez nie za wysokie www.ostoja-wilanow.com/
            • Gość: wykop Re: Ostoja Wilanów? IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.13, 10:28
              mieszkałbym
    • Gość: Jarosław Re: wilanów czy ursynów IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.13, 19:02
      lol cena dość zawyżona, i niestety chyba na wilanowie i ursynowie ostatnio mieszkania dużą tracą na wartości, ja kupiłem mieszkanie na woli w homeinvescie 85 metrów i zapłaciłem 500 tys. i dojazd co centrum mam w 20 minut, polecam też żoliborz
      • Gość: Kasia Re: wilanów czy ursynów IP: *.sta.asta-net.com.pl 05.01.13, 19:09
        > ja kupiłem mieszkanie na woli w homeinvescie 85
        > metrów i zapłaciłem 500 tys. i dojazd co centrum mam w 20 minut, polecam też żo
        > liborz

pięć minut przed tobą inwestycję homeinvest na woli reklamowała anna też z chello.pl, macie jeden komputer?
    • Gość: pitu pitu Re: wilanów czy ursynów IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.13, 00:59
      Proponuję wizję lokalną, przejście się po okolicy, przejechanie się do fabryki w godzinach szczytu. Ja mieszkałem na Ursynowie (Kabaty), teraz mieszkam w Miasteczku i nie wróciłbym już na Ursynów. Jest spokojniej, mniej samochodów, aktywna lokalna społeczność, blisko Pałac, park w Wilanowie, brak kup na trawnikach. Bardzo przyjemnie się mieszka.

Ale dzieci do szkoły (publicznej) wożę na Ursynów:-/
      • Gość: abc Re: wilanów czy ursynów IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.13, 10:47
        Piszesz, że nie wrócił byś na Ursynów ale jednocześnie wracasz tam codziennie... ciekawa logika
    • mkowalczyk545 Re: wilanów czy ursynów 11.01.13, 14:40
      bierz Ursynów, na Wilanowie nic ciekawego. 600K pln za 85m z garażem to dobra cena
    • Gość: jacek Re: wilanów czy ursynów IP: *.home.aster.pl 11.01.13, 16:34
      Czy naprawdę 6000/m2 na Wilanowie i 7000/m2 na Ursynowie to są już standardowe ceny mieszkań w tych jak by nie patrzeć nienajgorszych dzielnicach?
      Ja cię kręcę... Bogu dzięki że nie kupowałem na razie.
      Może nie jest to Żoliborz czy Mokotów ale wciąż Ursynów/Wilanów to nie są osiedla pokroju Tarchomina/prawobrzeżnej Warszawy bo to, że tam są mieszkania po 5k/metr to już wiem od paru miesięcy. SZOK, bardzo miły SZOK jak dla mnie z tymi cenami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka