Dodaj do ulubionych

FORUM DLA MARINERÓW

IP: 62.111.149.* 18.10.04, 08:26
Proponuję forum dla osób które już zakupiły mieszkania lub apartamenty w
Marina Mokotów. Byłoby to forum, na którym dzielilibyśmy się
doświadczeniami w zakresie wywiązywania się dewelopera z umowy, odbioru
technicznego lokali, ew. niedoróbek, przyszłego zarządzania nieruchomością
itp. praktycznymi informacjami. Forum to może także służyć do wypracowania
wspólnej "polityki" wobec narzuconego przez rok administratora. Na forum
zapraszam również osoby zainteresowane zakupem mieszkania, ktore mogłyby się
podzielić praktycznymi newsami.

Alchemikos
Obserwuj wątek
    • Gość: loocky Re: FORUM DLA MARINERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:47
      Nosimy się z takim zamiarem, oddanie pod koniec przyszłego roku.
    • Gość: szopenik Re: FORUM DLA MARINERÓW IP: 212.160.172.* 19.10.04, 15:42
      Bardzo się cieszed że powolutku takie inicjatywy powstają. Śledząc jednak
      dotychczasowe wątki na forum dotyczące inwestycji odnoszę wrażenie że garstka
      osób zainteresowana jest tą inwestycją i niewiele informacji wymieniają
      przyszli i już obecni mieszkańcy Mariny. Ja tydzień temu zostałem szczęśliwym
      (mam nadzieję) posiadaczem mieszkania w II etapie. Stworzyłem nawet stronkę w
      interneci pośwwięconą tej inwestycji którą powoli rozwijam ale jak do tej pory
      nikt nie zaproponował materiałów ani zdjęć. Więc oprócz tego forum które mam
      nadzieję powstanie starajmy się wymieniać wszystkimi materiałami jakie uda nam
      się zdobyć o tej inwestycji bo informacji jest wiele i to bardzo sprzecznych.
      Co do administrowania osiedlem to niestety nie jest to aż tak różowo
      bo...administrować będzie DD rok od momentu...zakończenia całej inwestycji
      czyli aż do roku 2008 (formalnie etap III ma się zakończyć w 2007).
      • Gość: Alchemikos Re: FORUM DLA MARINERÓW IP: 62.111.149.* 20.10.04, 14:53
        Rzeczywiście, jakoś mało "ruchu na forum" jeżeli chodzi Marinę Mokotów. Trochę
        mnie to dziwi, biorąc pod uwagę skalę przedsięwzięcia. Może spowodowane jest to
        tym,że kupują tam mieszkania przeważnie osoby starsze oraz obcokrajowcy. Co do
        czynszu to ma być około 10 zł za m2 + opłata na utrzymanie zielenii (około 200
        zł). Podobnie jak Ty tydzień temu podpisałem umowę na mieszkanie w II etapie. Z
        negatywnych informacji pojawiających się na forum kilka okazało się
        nieprawdziwych.
        Pozostałe osoby zachęcam do udziału w forum.
    • Gość: mwari Re: FORUM DLA MARINERÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:20
      Witam,ja odbieram w listopadzie przyszłego roku, przynajmniej takie są wstępne
      założenia..;)
      aaale - a propos czynszu - jeszcze niedawno słyszałam o 8 zł za czynsz i 150 za
      zieleń? czyżby w takim tempie wzrastały opłaty?
      pozdrawiam,
      mwari
    • Gość: mwari Re: FORUM DLA MARINERÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:45
      przeszukałam fora i znalazłam trochę wiecej nt mariny, i z tego co widzę -
      liczba różnych informacji co do wysokości czynszów, opłat za zieleń czy
      wysokości okin z mieszkaniach i apartamentach jest prawie równa liczbie
      forumowiczów..tak więc - myślę, ze nie jest konieczne kontunuowanie tego wątku,
      przeze mnie skadinąd podjętego;)
      pozdrawiam ciepło i jesiennie:)
      • Gość: alchemikos Re: FORUM DLA MARINERÓW IP: 62.111.149.* 25.10.04, 10:42
        Wysokość okien i inne tego typu informacje dla mieszkań i apartamentów
        znajdziesz w Biurze Sprzedazy. Trzeba jednak przyznac, iż są to bardzo ogólne
        informacje np. nie podają klasy tynku.
    • Gość: rewalt Re: FORUM DLA MARINERÓW IP: 62.111.149.* 05.11.04, 20:25

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka