Dodaj do ulubionych

Mysiadło-Multi-hekk

IP: 148.81.190.* 22.01.05, 15:11
Kupiłam mieszkanie w Mysiadle od Multi-hekk,czekam na kontakt z przyszłymi
sąsiadami.
Obserwuj wątek
    • Gość: Moni Re: Mysiadło-Multi-hekk IP: *.chello.pl 22.01.05, 22:38
      Czesc sąsiadko! My tez kupilismy mieszkanko w Myszce. Dzisiaj nawet bylismy na
      budowie (pracowało 4 ludzi...)No i zmienił sie termin oddania - teraz jest to
      czwarty kwartał 2005, czyli grudzien. Ale i tak sie pewnie nie wyrobią.
      Pozdrowienia, i czekamy na dalszy kontakt.
      • ewatur1 Re: Mysiadło-Multi-hekk 23.01.05, 15:52
        prawdopodobnie tez bede sasiadką na osiedlu Myszka.Mam do was pytanie:czy
        wiecie coś na temat agencji Magnes?Czy Multi-Hekk jest wiarygodną firmą
        budowlaną?
        • Gość: M4b Re: Mysiadło-Multi-hekk IP: *.eranet.pl 23.01.05, 19:22
          Obie te firmy sa "w porządku inaczej". Wystarczy przeszukać wątki poświęcone M-
          H na tym forum.
          Wielu już się na nich sparzyło i zapewne wielu jeszcze sparzy ...
        • Gość: aga Re: Mysiadło-Multi-hekk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:32
          Zanim się zdecydujesz, dobrze przejrzyj na tym forum tematy dotyczące
          Multi-Hekka i ich osiedli (wystarczy w wyszukiwarkę wpisać multi hekk)
          tutaj podałam linki do kilku, wszystkich jest trochę więcej
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=15192894&a=15192894
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=17691695&a=17691695
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=16892499&a=16892499
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=16871538&a=16871538
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=18941439&a=18941439
          chciałam kupić mieszkanie w Myszce bo cena atrakcyjna, ale po lekturze forum
          zdecydowanie mi przeszło.
          pozdrawiam i życzę trafnej decyzji
          • qqryq77 Re: Mysiadło-Multi-hekk 23.01.05, 19:50
            Wiem ze przy zakupie mieszkania w Piasecznie decydujaca role odgrywa cena ale
            jak ktos musi dojezdzac do pracy w Warszawie to nie zazdroszcze mu. W
            autobusach w godzinach szczytu ciasno a i w samochodach w codziennych korkach
            na ulicy Pulawskiej nie jest milo. Sytuacja oczywiscie wystepuje rano w
            kierunku Warszawy jak i po poludniu w druga strone. Osobiscie zdecydowalem sie
            na zakup mieszkania na Ursynowie o mniejszym metrazu ale za to z dogodnymi
            polaczeniami zamiast wiekszego przynajmniej o jeden pokoj w Piasecznie. Warto
            sie zastanowic przed podjeciem wyboru.
    • Gość: Tom&Aga Re: Mysiadło-Multi-hekk IP: *.aster.pl 25.01.05, 19:50
      Witamy wszystkich przyszłych "sąsiadów"!
      Mamy pytanie, czy Wy także macie problem z uzyskaniem kredytu na inwestycje
      Myszka? Byliśmy w kilku bankach i zawsze dostawalismy tę samą odpowiedź
      tzn.włascicielem gruntu jest gmina Lesznowola i banki nie chcą podjąć sie
      kredytowania tak ryzykownej inwestycji.
      • Gość: aga Re: Mysiadło-Multi-hekk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 22:21
        > ... banki nie chcą podjąć sie kredytowania tak ryzykownej inwestycji.

i nie jest to dla Was poważnym ostrzeżeniem, że od tej firmy należy uciekać jak
        najdalej? Czytaliście na forum co się dzieje na os. Julianka budowanym przez M-H
        w Piasecznie? trochę osób podpisało umowy, M-H rozpoczął budowę, po czym "się
        rozmyślił" i ludzie mają poważny problem z odzyskaniem forsy. Tą sprawą zaczęły
        się interesować także media.
        • Gość: Tom&Aga Re: Mysiadło-Multi-hekk IP: *.chello.pl 25.01.05, 23:08
          Czy w takiej sytuacji agencja Magnes zwróciła moze komuś wpłaconą zaliczke?
        • Gość: Zedd Re: Mysiadło-Multi-hekk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.01.05, 00:15
          To nie tak z tą Julianowską.

MH sprzedał ok. 30 mieszkań, po czym pojawił ktoś kto z mety kupił całą
          inwestycję - pod warunkiem że CAŁĄ, tj. bez lokatorów. Tym kimś jest podobno
          wojsko, albo jakaś inna instytucja, wiem na pewno że państwowa i duża. MH miał
          wybór: bujać się ze sprzedażą mieszkań, albo od razu spylić całość i zwrócić
          kasę - w sumie praktycznie nic nie tracąc. Jestem ciekaw co wy zrobilibyuście
          na ich miejscu - i nie zapominajcie że biznes to biznes, a nie sentymenty.

PS Z tego co się dziś dowiedziałem (a mam b. dobre źródła) Multi Hek będzie
          zwracać wszystkie koszty, z tego co wiem łącznie z prowizją agencji magnes.
          Dziś się ponoć zaczęły procedury.
          • Gość: marek Re: Mysiadło-Multi-hekk IP: *.crowley.pl 26.01.05, 08:45
            A co z etyką w biznesie? Klient nie jest przedmiotem, którego można przekładać
            z półki na półkę. Generalnie M-H jest firmą od której należy się trzymać z
            daleka. A dodatkowo układ własności inwestycji jest nie przejrzysty nawet dla
            banków. Poza tym wyjazd z ul. Łabędziej na Puławską jest rano koszmarem.
            Kolejka sięga ul. Mleczarskiej czyli ok. 10-15 cykli świateł. A co będzie dalej
            jak dojdą kolejni mieszkańcy? Pani wójt Lesznowoli z ochotą weszła w ten biznes
            z M-H, bo miała problem z poprzednim inwestorem, a poza tym nie interesuje się
            wyjazdem z Mysiadła i Nowej Iwicznej, bo wyjazd ten biegnie już po terenie
            Piaseczna. Pęd po sławę pani Wąsik zaćmiewa jej umysł.
            • Gość: lusi Re: Mysiadło-Multi-hekk IP: 148.81.190.* 26.01.05, 15:52
              Wiem ze bank PKO SA udzielił juz kredytów na tą inwestycje,ale tam nie mozna
              wziąc kredytu we CHF niestety,wiem tez ze PKO BP oddział5 przy hotelu Sobieski
              tez udziela,natomiast Millenium nadal rozpatruje wnioski.pozdrawiam przyszłych
              sąsiadów..
            • Gość: piotr112 Re: Mysiadło-Multi-hekk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:40
              szkoda ze jestesmy biednym spoleczenstwem i wybieramy czesto oferty atrakcyjnie
              cenowo multi hekk np. nie zwroci mi za garaz na juliance choc wplacilem 90 %
              kasy za mieszkanie. przetrzymal kase przez pol roku i oddaje. pozostaje mi
              tylko sąd. nigdy juz nie kupie mieszkania od developera ani od spoldzielni.
              wole rynek wtorny w tym dzikim kraju tylko to pozostaje. A jezeli chodzi o
              termin oddania myszki to nie szykowal bym sie z przeprowadzka w tym roku. i
              jeszce jedno teraz jest taka moda developerska ze zbiera sie kase od ludzi i za
              pol roku czy rok rozwiazuje sie umowy, zwraca sie pieniadze. mieszkania sa
              znowu wolne i mozna je nabyc ponownie ale nie m2 za 2600 tylko za 2900.
              Tlumaczy sie ze sprzedano komus inwestycje, a za dwa miesiace rusza kampania
              sprzedazy. chcialbym i zycze wam "przysli mieszkancy" myszki zeby wam sie udalo
              tam zamieszkac kiedys........ choc trzeba miec nerwy ze stali by przetrwac
              przez ten czas oczekiwania na swoje m. pozdrawiam multi wyleczyc mnie takiego
              inwestowania pieniedzy wyleczyl mnie takze z zostania mieszkancem piaseczna
              jade mieszkac do warszawy.
    • Gość: Zedd Banki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.05, 07:34
      Kredytów nie chce udzielać tylko BPH a nie "banki". Pekao SA i PKO BP udzielają
      kredytów, Millennium i GE jeszcze mają dać odpowiedź w tym tygodniu. Z reguły
      przeciąganie sprawy oznacza że chcą po prostu jeszcze jakieś papiery od MH albo
      gminy Lesznowola.
      • Gość: aga Re: Banki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:12
        eh kochani, parę osób usiłuje Was przekonać do zrezygnowania z usług tej firmy
        mówiąc, że pluje Wam w twarz a Wy koniecznie chcecie udowodnić, że to deszcz
        pada... no cóż Wasza kasa - Wasz problem, mam nadzieję, że będzie dobrze.
        podziwiam Was - ja nie umiałabym zaryzykować takiej kasy licząc, że może się uda.
        • Gość: Gal anonim Re: Banki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:31
          i tu ma pani pelna racje, jestem tez w tej samej sytuacji.
          Zbieram kase i zwijam sie z interesem od tych panow.
          Ostatnio byl artykul w superexpressie o multi hekku i tym co zrobil w rodzinami
          ktore kupily mieszkania na juliance. Moze to da im do myslenia chociaz nie
          sadze, nie wierze w cuda.
          Pozdrawiam
          • Gość: guest Re: Banki IP: 195.149.64.* 28.01.05, 01:45
            Tak podobobno pare oddzialów banków kredytuje ta inwestycje ale wymagaja
            dodatkowych zabezpieczen, innych niz w przypasdku arkadi.
            Pozatym zastanowcie sie 5000 razy co bedzie gdy na koncu inwestycji gmina
            postanowi sie jednak rozstac z developerem..Macie kredyt i mieszkanie z ktore
            nie bedzie wasze.
            • Gość: wiesiek Re: Banki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:47
            • Gość: wiesiek10 Re: Banki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:51
              juz mialem wplacac na myszke ale po tych artykulach zrezygnowalem zbieralem
              kase przez 15 lat i teraz wiem jezeli bloku nie ma nie dam nikomu mych
              pieniedzy a o tragedii ludzi w juliance to prawda bedzie nawet jaworowicz w
              sprawie dla reporterów. ludzie nie bierzcie kredytow, na inwestycje niepewną
    • pa104 Re: Mysiadło-Multi-hekk 09.04.15, 12:08
      Kupiłem mieszkanie w myszce i jestem zadowolony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka