Dodaj do ulubionych

CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH

• Gość: 23 PIB Idealne Mieszkanie - prezes Bergtold IP: *.fornet.waw.pl 17.09.03, 11:25
      Sarama, Wojt, Bartosiak, Przybylowska, itp
    • Gość: neo Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH - Budgrim IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 13:46
      BUDGRIM - juz upadl, ale na wypadek, jakby 'zmartwychwstal'...
      Szczegóły: www.wilenska45.pub.pl
    • Gość: Kasia PANORAMA sp. z o.o. Gdynia (os. Fikakowo) _ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 20:48
      Naciagacze i kretacze. Sprzedaja mieszkania opomiarowane a nastepnie kaza
      placic za dodatkowe metry ktorych nie ma !!!!

Pozdrowienia dla przyszlych mieszkancow budynku Y budowanego 50m od obwodnicy
      trojmiejskiej

Kasia _
    • Gość: ania JKJ Development IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 22.09.03, 12:50
      JKJ Development - Czy mozecie mi powiedziec cos na temet tego developera? Z
      góry dziękuje!
      • Gość: Kasik Re: JKJ Development IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 23:38
        Ja również poszukuję informacji/opinii na temat JKJ Development. Słyszałam o
        inwestycjach na Berensona, Tymotki, Majorki (Białołęka) i w Markach przy ul.
        Zagłoby. Chyba pojadę na któreś osiedle zaciągnąć języka co o nich sądzą.
        Niemniej będę wdzięczna za każdą informację na temat tego developera i jego
        wcześniejszych inwestycji.
        Kasik
        • Gość: Kasik Re: JKJ Development IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 23:54
          No i byłam. Osiedle w Markach przy ul. Zagłoby wygląda o.k., przy Berensona
          jest w trakcie oddawania - również nieźle wygląda. W grudniu mają oddać domy
          przy ul. Tymotki (chyba zdążą) no i rozpoczęli nową inwestycję przy ul. Kąty
          Grodziskie na Białołęce (mają do końca tego roku postawić domy pod dach).
          Zastanawiam się jednak, bo firma zazwyczaj buduje z pieniędzy przyszłych
          mieszkańców domów a i status prawny ziemi do czasu zakończenia budowy jest pod
          znakiem zapytania (ich? nie ich?) i zanim nie podpiszesz aktu notarialnego na
          całość nie masz pewności czy przypadkiem coś niespodziewanego :-( się nie
          wydarzy... Ale z którym developerem się nie ryzykuje?
        • Gość: KOMITET Re: JKJ Development IP: *.itpp.pl 17.10.04, 19:35
          Witaj "Kasik", oto opinia o którą prosisz: MARKI, ul. ZAGŁOBY (już się nazywa Podolska). Wrzuć w wyszukiwarkę hasło "Ogrodnik", tam znajdziesz wiarygodną opinię naszego sąsiada. My uzupełniamy. Nigdy wcześniej nie zajmował się "budowlanką". Jakość wykonania i odbiorów katastrofalna. Deweloper nie przyjmuje do wiadomości żadnych reklamacji, moment w którym zapłacisz jest ostatnim w którym coś możesz osiągnąć. Potem to już tylko ściana i wrażenia, że kupiłaś towar wybrakowany za pieniądze jednak w PEŁNEJ KWOCIE. Jeżeli chcesz mieć zardzewiałe, podrapane, uszkodzone i na koniec popsute urządzenia typu: brama wjazdowa, garażowa, parapety, zamki, okna to "polecamy" inwestycję u pana OGRODNIKA. Gdybyś chciała dowiedzieć się czegoś więcej zapraszamy na ul. Podolską, mieszkamy już tutaj, mimo braku odbioru WODY(!!), na PRĄDZIE BUDOWLANYM(!!) i co najważniejsze braku odbioru technicznego całego budynku, choć nieprzekraczalny termin minął 30 kwietnia (!!!) ale nieprzekraczaklny - był on wyłącznie dla nas - w kwestii zapłaty za dom p. Ogrodnikowi!!!!
          • Gość: gryzmol Re: JKJ Development IP: *.stnet.pl 22.01.05, 12:02
            To jakies nieporozumienie. "Ogrodnik" to podszywacz który buduje badziewiasdte
            domki obok zrealizowanych przez JKj-development przy ulicy zagłoby. Jako własna
            reklame pokazuje zrealizowane przez JKJ jako własna inwestycje. I psuje im
            opinie...
        • grace_01 Re: JKJ Development 30.03.06, 22:48
          prosze o info na temat jkj development
          monia2109@wp.pl
          • anako01 Re: JKJ Development 13.04.06, 01:03
            ja rowniez.moze ktos sie odezwie???
      • grace_01 Re: JKJ Development 29.03.06, 00:02
        czekam na info na temat tego developera
    • Gość: Kana Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 135.107.10.* 26.09.03, 13:16
      Port sp. z o.o.
    • Gość: gosc Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.acn.waw.pl 28.09.03, 22:05
      unikajcie 2 firm: SBM Kabaty-Matecznik i Alanex-Bau. Potworni kombinatorzy,
      nieroby, oszusci, jedyne o co sie troszcza, to jak "oskubac frajera". Dobrze
      radze - unikac!!!
      • Gość: alanex-bau Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.regionline.fi 17.03.04, 17:36
        zrob znak lrzyza i wypedz z siebie tego szatana, Co Ty mowisz ? a ja od lobuzow
        kupilem bungalow. Napisz cos wiecej o nich
    • rachelka78 Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH 29.09.03, 19:29
      Kochani!
      blagam jezeli wiecie cos o firmie Serwbud - napiszcie!
      mam w srode podpisac z nimi umowe - mieszkanko na gorczewskiej 134
      jestem przerazona jak czytam i slysze co sie dzieje....
      czy ktos z Was wie cos o tym developerze?
      czy moze ktos juz podpisal z nimi umowe????
      pozdrawiam
      Ania
      • Gość: moni Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.crowley.pl 01.10.03, 09:24
        chcemy kupic mieszkanie od developera z Krakowa, czy ktos moze nam ktoregos
        polecic? BArdzo prosze bo juz od jednego ucieklismy
        • Gość: chrisk Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 195.205.210.* 02.10.03, 13:11
          A od jakiego jeśli można wiedzieć?
    • Gość: mf24545@wp.pl Re: IDEALNE MIESZKANIE Sp. z. o.o. - W-wa IP: *.telenergo.pl 02.10.03, 12:48
      PIB IDEALNE MIESZKANIE Sp. z o.o. - rzeczywiście "idealne". Miałam wątpliwą
      przyjemność kupić od nich mieszkanie na ul. Fasolowej. Wprawdzie ominęło mnie
      najgorsze (plajta developera i jej konsekwencje) i mam już akt notarialny, ale:
      - budowa przeciągnęła się o 2 lata
      - bez naszej wiedzy i zgody zmieniono architekturę osiedla, zamiast uroczych
      kamieniczek domy przypominają koszary wojskowe
      - aby dostać akt notarialny, kupujący musiał zrzec się przewidzianych w umowie
      kar umownych (po 2 latach opóźnienia), i ... dopłałacić po 107 zł/m2
      na "dokończenie budowy" - podłączenie mediów, wstawienie wind, bram garażowych
      itd. Większość osób uległa, bo bała się plajty developera i utraty mieszkań
      - kilka miesięcy później mieszkańcy składali się po 4 tys. od lokalu, żeby
      przynajmniej podłączyć media przed sezonem grzewczym (developer wziął pieniądze
      na dokończenie budowy i NIE ZROBIŁ NIC!!!!)
      - do dzisiaj szyby windowe są (dosłownie) zabite deskami, w większości lokali
      nie działają domofony, nie ma tzw. małej architektury ani trawnika, budynek nie
      jest formalnie oddany do użytkowania (bo straż pożarna nie akceptuje pewnych
      rozwiązań) i... mogłabym tak dalej wyliczać. Nie ma rękojmi, ponieważ budynek
      nie został jeszcze "odebrany", zresztą nie byłoby z kim rozmawiać. IDEALNE
      MIESZKANIE nie zapłaciło wielu dostawcom (m. inn. domofonów i okien), więc oni
      nie chcą usuwać żadnych usterek. A co robi IDEALNE MIESZKANIE? BUDUJE NOWE
      OSIEDLA!!! Jak widać nie splajtowali. Panie w "Biurze Sprzedaży" na pytanie
      gdzie są nasze windy odpowiadają "Przykro mi, ale nic na ten temat nie wiem.
      Nie mogę się wypowiadać w tej sprawie. A Prezesa nie ma." To jest firma typu
      FENIKS co to się wynurza Z POPIOŁU. Budowę osiedla Fasolowa rozpoczęła w latach
      90-tych SARAMA SC, której właścicielem był niejaki pan Sarama. Budowa doszła do
      poziomu drugiego piętra i splajtowała. Co dalej? Inwestycję przejęło Idealne
      Mieszkanie Sp. z o.o., w której udziałowcem jest kto? Pan Sarama. Teraz na
      Fasolowej Idealne Mieszkanie jest już "spalone" więc przeniosło się do Wilanowa
      (Zaułek Wilanowski. Kolejne budynki na Fasolowej buduje i sprzedaje TELKA,
      która do tej pory była tylko wykonawcą. Czyli po raz kolejny realizuje się ten
      sam scenariusz - co jakiś czas należy odciąć się od naważonego piwa i roszczeń
      oszukanych klientów i zacząć budowę z czystym kontem, pod nowym szyldem.

• Gość: Alternatywy 4 bis Re: IDEALNE MIESZKANIE Sp. z. o.o. - W-wa IP: *.regionline.fi 17.03.04, 17:40
        Niemozliwe az sie wierzyc nie chce. A co to Aniol powiedzial o tych
        niemozliwosiach i blizniakach ??
    • Gość: mirek Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.class145.petrotel.pl 07.10.03, 21:36
      Co wiecie o towarzystwie budownictwa spolecznego ktore buduje na Targowku
    • Gość: Kaśka Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.energis.pl 22.10.03, 01:03
      Błagam,

Dajcie znać co wiecie na temat spółdzielni DOM2000 Brzeziny. Jeśli nadają się
      na czarną listę, to powiedzcie dlaczego. A może znacie jeszcze jakieś
      spółdzielnie, które budują mieszkania lokatorskie, W WARSZAWIE?
      Pozdrawiam
      Kaśka
      • Gość: acek Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 213.77.50.* 22.10.03, 18:02
        z tego co wiem rsm Osiedle Mlodych ma chyba jeszcze jakies wolne mieszkania
        lokatorskie ale musisz sie dowiedziec.. www.dom.waw.pl

powodzenia :)
        • Gość: JW Construction Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 194.25.143.* 19.02.04, 10:51
          Czy ma ktoś doświadczenie z firmą JW Construction - inwestycja na ul.
          Bukowińskiej (Mokotów)?
      • Gość: Gość Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 18:58
        Dom 2000 nie wywiązuje się z umów ani pod względem terminu realizacji ani ceny
        metra.Oczywiście są kryci i nic im nie można zrobić.Rada nadzorcza składa się z
        przyjaciół prezesa, mieszkańcy mają dwa głosy.Do dnia dzisiejszego nie ( czyli
        prawie trzy lata po zasiedleniu) nie otrzymali rzetelnego, ostatecznego
        rozliczenia kosztów budowy. Również infrastruktura osiedla, która zgodnie z
        umową powinna być gotowa w rok po zasiedleniu wygląda żałośnie. Wielce
        zastanawiającym jest fakt, że BGK zupełnie nie interesuje się tym co tam się
        dzieje. Pozdrawiam
        • Gość: A Piszcie w temacie NAZWE firmy IP: *.acn.pl 10.01.04, 14:05
          • Gość: kamaczo firma WENA IP: *.visp.energis.pl 20.09.04, 19:54
            zbudowali os aleja akaacjowa w St Miłośnie, czy wszystko tam GRA!
      • Gość: finanse Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 01:58
        czesc Kasia,
        dowiedzialas sie czegos ciekawego o Dom 2000 Brzeziny? mam podpisana umowe z
        nimi i wniesiony wklad... ech zobaczymy...
        pozdrawiam
        lucas

ps. email finanse@tlen.pl
    • Gość: vero Re: Natolin Plaza Center IP: *.u.mcnet.pl 12.01.04, 12:41
      Czy ktoś miał z nimi do czynienia? Ursynów, ul.K. Słota-Sokoła
      w 2003 mieli oddać mieszkania, a do tej pory plac budowy świeci pustką...
    • Gość: kacper Invest Eko Dom z Sosnowca!!!! IP: *.myslowice.sdi.tpnet.pl 21.01.04, 10:42
      kradna oszukuja i nabijaja ludzi w butelkę pozbawaiając ich oszczedności ich
      życia. Ja przez tych złodzei straciłem 80 tys. zł. inni klienci z którymi udało
      mi sie nawiązać kontakt w sumie ok. 150 tys. zł. LUDZIE NIE DAJCIE SIE
      NACIĄGAĆ!!!!! TANIO OZNACZA ŻE TEGO NIE MA WCALE!!!!
    • Gość: ferro Budimex??? IP: *.idea.pl 01.02.04, 18:49
      Macie jakieś wspomnienia/wieści? Firma niby duża, więc może solidna. Ale
      podobno do kolejnych realizacji zakłada spółki-córki. Gdyby była w pełni
      uczciwa, to po co miałaby coś takiego robić???
    • Gość: kasia Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 15:25
      kto mi coś powie o developerze RENOMA ze szczecina? bardzo prosze o pomoc
    • ola2408 AARDOM VEL KUPA 18.02.04, 18:40
      NAJGORSZY JEST BEZKONKURENCYJNY W TEJ POGADANCE AARDOM, SMIERDZI Z DALEKA
    • Gość: Olo Era Development, byly Aardom IP: *.cec.eu.int 18.03.04, 12:08
      Era Development to przepoczwarzony Aardom. Bylem jednym z naiwnych klientow,
      ktorzy kupili u nich mieszkanie (czytaj tzw. dziure w ziemi). Jedyne co ich
      interesuje w calej ich inwestycji to polozyc lape na twoich pieniadzach.
      Pozniej mozna pisac zazalenia do Pana Boga, bo kompletnie "niedecyzyjna" pani
      Woszczyna, pelnomocnik firmy, uprzejmie przekaze pismo "Zarzadowi" czyli prezes
      Butynskiej, ktora nastepnie wyrzuci je do kosza. Obciazone hipoteka grunty,
      ogromne opoznienia w budowie (o odsetkach lub karach za niewykonanie umowy
      mozna pomarzyc),niemoznosc odzyskania nadplaconych pieniedzy, wieczna
      prowizorka i bloto na osiedlu, niekonczace sie klamstwa typu "bedzie za 2
      tygodnie" itd. - oto czego mozna sie spodziewac po firmie Aardom przemianowanej
      na Era Development. Potencjalnym ofiarom (VI etap)skuszonym niskimi cenami
      i "atrakcyjna" reklama typu "Juz w sprzedazy mieszkania na Osiedlu przy Wale,
      poszerzonym Walem w 5 minut od centrum Warszawy..." stanowczo odradzam.

• Gość: gosia Re: Era Development, byly Aardom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 16:06
        Bylam dzis na tym osiedlu przy Wale skuszona oczywiscie niska cena,
        postanowilam wejsc na forum. czy moglbys cos wiecej o tej firmie opowiedziec?Z
        gory dziekuje
      • Gość: zorg Re: Era Development, byly Aardom IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 29.03.04, 10:35
        Co wy ludzie wypisujecie jakieś bajki, ogólniki przecież to nie ma sensu?
        Jeżeli chcecie pokazać prawdziwe oblicze tego syndykatu tj. tej firmy to
        napiszcie jak zostaliście przez nich potraktowani. W ten sposób uchronicie
        innych, a tym samym ci ludzie dostaną po kieszeni albo ich oszukańczy interes
        będzie musiał naprawdę zmienić oblicze. Może wam jest wstyd, ze daliście się
        tak wmanewrować, ale przełamcie go.
        Zastanawiałam się nad kupnem od nich mieszkania osiedle przy wale 410. Więc
        pierwsze, co zrobiłam za radą fachowców to pierwsze kroki skierowałam pod numer
        wału 414 (wcześniejsza ich inwestycja pod nazwą Ardom) i porozmawiałam z
        ludźmi, którzy im zaufali. Rozmowa nie pozostawiła żadnych złudzeń. Nikt nie
        powiedział dobrego słowa na ich temat to znaczy Ardom obecnie Era Development.
        Ludzie stwierdzali, że po podpisaniu z nimi umowy wpadli w istne pasmo udręki,
        bezsilności, upokorzeń i lekceważenia. Firma Ardom vel Era Development nie
        dotrzymuje terminów – przeciąga nawet o rok, olewa ludzi - naprawy gwarancyjne.
        Dużo ludzi nie ma do tej pory, a to już 3 lata podpisanej ostatecznej własności.
        Firma ta ma ciekawy sposób pozbywania się roszczeń zapisanych w umowie po
        wybudowaniu osiedla zmienia nazwę i roszczenia można kierować już tylko do pana
        boga.
        Ludzie !!! jeżeli chcecie się w to wpieprzyć to negocjujcie do bólu z nimi
        umowę, którą wam podsuwają na pierwszym spotkaniu. Nawet idiota jest wstanie
        zorientować się, że umowa ta jest bandycko skonstruowana i nie daje wam żadnego
        pola manewru jesteście udupieni po jej podpisaniu. Harmonogram wpłat to lista
        dat – wierzytelności, które jesteście im winni oni natomiast mogą w tym czasie
        budować, ale nie muszą. Pod żadnym pozorem na to się nie zgadzajcie, a ostatnią
        ratę zapłaćcie po podpisaniu ostatecznej umowy notarialnej. Kary umowne za
        niewykonanie z ich strony terminowo budowy to kpina 0,01% od wartości
        inwestycji. Jest to równowartości kilkunastu zł. Natomiast Era żąda od was 0,1%
        za każdy dzień opóźnienia w płatnościach to wychodzą grube tysiące w skali
        roku. Żądajcie od nich do przesady szczegółowej listy odnośnie wykonania
        waszego mieszkania, bo potem to już tylko możecie wyć do księżyca.
        Jeżeli was to nie przekonało no to idźcie pod numer 414 i sami porozmawiajcie z
        ludźmi.
        Nie zapomnijcie, żeby w umowie dodać, że zawieracie umowę z Era Development i
        ewentualnymi sukcesorami tej firmy. Na pewno na to nie pójdą, ale można ich
        trochę podenerwować. Ostatnia rada najlepiej zatrudnijcie prawnika, który was
        poprowadzi przez podpisanie umowy zapłacicie 500-1000 zł, ale zaoszczędzicie
        sobie zdrowia i pieniędzy.
        Mogę życzyć tylko rozwagi i powodzenia.
        Ta, która nie dała się oszukać.
      • Gość: jony Re: Era Development, byly Aardom IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 29.03.04, 11:38
        Ardom vel Era Development to bezstresowi naciągacze i robia to w majestacie
        naszego niestety dziurawego prawa. Ciekawy jestem, co teraz knują przy budowie
        następnego VI etapu osiedle przy Wale 410. Może sama nazwa osiedla wskazuje, że
        znowu chcą komus przywalić. Ilu ludzi znowu będzie miało nieprzespane noce po
        podpisaniu z nimi umowy .
    • Gość: Marcin Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH- ARCHE IP: *.chello.pl 20.03.04, 09:55
      Witajcie,

ARCHE- co wiecie na temat tego dewelopera??? Zamierzam kupić mieszkanie na
      Mokotowie "Woronicza Park" ale cieżko znależć informacje dotyczące tej
      inwestycji i dewelopera. Przeczytałem wszystkie posty z czarnej listy firm dew.
      i nie ma tam ani słowa na temat ARCHE, czy to znaczy że firma jest o.k?? Nikt
      nic złego o nich nie słyszał?????????????????

Proszę o odpowiedź,
      Pozdrawiam wszystkich :))))
      • eudajmonia77 Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH- ARCHE 15.08.05, 15:03
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Witajcie,
        >
        > ARCHE- co wiecie na temat tego dewelopera??? Zamierzam kupić mieszkanie na
        > Mokotowie "Woronicza Park" ale cieżko znależć informacje dotyczące tej
        > inwestycji i dewelopera. Przeczytałem wszystkie posty z czarnej listy firm
        dew.
        >
        > i nie ma tam ani słowa na temat ARCHE, czy to znaczy że firma jest o.k?? Nikt
        > nic złego o nich nie słyszał?????????????????
        >
        > Proszę o odpowiedź,
        > Pozdrawiam wszystkich :))))

CZEŚĆ CZY WIESZ JUZ COŚ NA TEMAT ARCHE ??????
        Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ. pozdrawiam
    • Gość: ... Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.chello.pl 22.03.04, 18:53
      .
    • mikiwizja Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH 29.03.04, 17:33
      To znaczy że masz jakieś problemy z Grupą Eco ?
    • Gość: agnieszka multi hekk IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.04.04, 21:02
      proponuje dopisac multi hekka buduje w piasecznie, firma moze nie tyle ze
      roluje klientów ale buduje totalną tandete (trzyletnie budynki a juz odpada
      tynk, uliczki to klitki po ktorych ciezko przejsc) badziweie na maxa. do tego
      wszystko załatwiane jest przez pośrednika tj, agencje "magnes" tez z
      piaseczna.maja duze poślizgi i graniczy z cudem a wlasciwie jest nierealne
      wyegzekwoiwanie czegokolwiek bezposrednio od dewelopera poniewz nie ma z nimi
      kontaktu. jak wspomnialam wyzej wszystko przez posrenika. pisma wysylane do
      dewelopera sa bez odzewu.
      buduja bardzo tanio ale niestety szkoda i tych pieniedzy na mieszkania od nich.
      poza tym panienka z agencji "magnes" ktora powinna udzielac wyczerpujacych
      informacji jest po prostu głupia jak but (wydaje mi sie ze moje 14 miesieczne
      dziecko jest bardziej kumate od niej) dlatego przestrzegam przed tym
      deweloperem.
      pozdrawiam
      • Gość: mieszkaniec JW CONSTRUCTION IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 12:06
        Proponuję dopisać JW Construction. Nie dotrzymują terminów budowy, kłamią w
        żywe oczy co do stanu i przewidywanego zakończenia, umowy są tak skonstruowane,
        że nic nie należy się kupującemu a kożyści np. z wachań kursów ponosi
        Deweloper. Za każdy dzień opóżnienia z wpłatą transzy są naliczane kolosalne
        odsetki, a termin wpłaty transzy określony jest na siedem (!!!) dni od daty
        powiadomienia. Wyrobienie się w takim terminie jest często niemożliwe! Nie
        ponosi z kolei deweloper żadnych kar (odsetek, ulg, zniżek) w przypadku kiedy
        to on nie dotrzyma terminu oddania budowy. Poza tym olewa zupełnie klientów nie
        informując o przyczynach opóźnienia budowy. A o negocjowaniu czegokolwiek (a w
        szczególności umowy) można zapomnieć... Jedyny plus to taki że jak do tej pory
        oddają jednak inwestycje...
        • Gość: Klient Indra-Ogrodowa i Willanowa-Julianowska IP: *.chello.pl 23.01.05, 21:17
          Niestety te dwie fimy w Józefosławiu koło Piaseczna liczą sobie za metraż po
          zewnętrznym obrysie budynku metraż mieszkania, także jako klienci przepłacamy
          dosyć mocno.
      • Gość: wiesiek10 Re: multi hekk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:37
        zasluguja na czarna liste Multi Hekk to tandeta
    • Gość: Fresh Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.autoplaza.com.pl 03.08.04, 12:30
      Alum_Plast Stanisław Ogrodnik - osiedle domków w Markach ul.Podolska (Zagłoby)
      stanowczo odradzam - chyba ze ktos potrzebuje naprawdę potężnej dawki
      adrenaliny oraz survival bez wody i prądu za ponad 400tysięcy wtedy wybór tej
      inwestycji jest jak najbardziej wskazany
      • Gość: GKawczak TERRAFIRMA, Terrafirma II, Solexy i pumeksy IP: 195.94.206.* 03.08.04, 15:58
        To kolejne odsłony złodziei z Idealnego mieszkania :
        -Grzegorza Kawczaka, Krzysztofa Saramy, Radosława Brgtolda, Wanety
        przybyłowskiej, Anny Mielczarek, Sebastiana Bartosiaka i innych Dudów ...
        • Gość: WENA WENA IP: *.visp.energis.pl 20.09.04, 20:05
          czy ktoś słyszał o tej firmie????
    • Gość: lionka Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.04, 20:22
      Czy ktos mial do czynienia z nastepujacymi deweloperami: PRK7E - buduja
      Lazurowe Osiedle na Pelczynskiego, foldery i animacje maja wzorcowe, ale jacy
      sa w rzeczywistosci? Oraz kto mial kontakt z Bud-Profem? Wybudowali juz kilka
      blokow na Lamanej na Wlochach a teraz buduja na Gorczewskiej za Tesco. Ktos ma
      jakies dobre albo fatalne doswiadczenia z nimi? Pomozcie dobrzy ludzie:)
    • Gość: KOMITET Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.itpp.pl 17.10.04, 20:10
      OPINIA: Osiedle MARKI, ul. ZAGŁOBY (już się nazywa Podolska). Wrzućcie w wyszukiwarkę hasło "Ogrodnik", tam znajdziecie wiarygodną opinię naszego sąsiada. My uzupełniamy. Deweloper nigdy wcześniej nie zajmował się "budowlanką". Jakość wykonania i odbiorów katastrofalna. Deweloper nie przyjmuje do wiadomości żadnych reklamacji, moment w którym zapłacicie jest ostatnim w którym coś możecie osiągnąć. Potem to już tylko jego kamienna twarz i wrażenia, że kupiliście towar wybrakowany za pieniądze jednak w PEŁNEJ
      KWOCIE. Więc; jeżeli chcesz mieć zardzewiałe, podrapane, uszkodzone i na koniec popsute urządzenia typu: brama wjazdowa, garażowa, parapety, zamki, okna to "polecamy" inwestycję u pana OGRODNIKA. Gdybyście chcieli dowiedzieć się czegoś więcej zapraszamy na ul.Podolską, mieszkamy już tutaj, mimo braku odbioru WODY(!!), na PRĄDZIE BUDOWLANYM(!!) i co najważniejsze braku odbioru technicznego całego budynku, choć nieprzekraczalny termin minął 30 kwietnia (!!!) ale nieprzekraczaklny - był on wyłącznie dla nas - w kwestii zapłaty za dom p. Ogrodnikowi!!!!
      • kiniaka spółdzielnia mieszkaniowa 14.05.06, 21:38
        Pomocy!!!
        Może ktoś z was miał styczność ze Spółdzielnia Osiedle Młodych. Wielka prośba oinfo
    • black_olive Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH 02.11.04, 15:21
      Witam!!
      W grudniu intensywnie zabieram sie za szukanie mieszkania do kupienia. Jakich
      developerów/spółdzielnie możecie polecić? Od jakich trzymać sie z daleka?
      Zastanawiam sie nad firma Best Deweloper, Gryf Developer (osiedle Tęczowe),
      Osiedle Kapitanów..
      Please o info.

Pozdrawiam serdecznie
    • black_olive Szczecin 02.11.04, 15:23
      SZCZECIN!!!

Witam!!
      W grudniu intensywnie zabieram sie za szukanie mieszkania do kupienia. Jakich
      developerów/spółdzielnie możecie polecić? Od jakich trzymać sie z daleka?
      Zastanawiam sie nad firma Best Deweloper, Gryf Developer (osiedle Tęczowe),
      Osiedle Kapitanów..
      Please o info.

Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka