Dodaj do ulubionych

Dębicka 29 - kstrus

IP: 213.134.134.* 17.11.05, 09:48
Co sądzicie o tej lokalizacji?
Maja ladne miszkania 70 - 60 m. Zastanawiamy sie z żoną nad nimi
ale wachamy sie ze wzgledu na lokalizacje i malo znanego developera
1. W poblizu planowana jest trasa szybkiego ruchu - co prawda na moje oko
jakies 250 m i jak mnie poinformowali w gminie ma isc w tunelu badz wykopie,
ale lekam sie ze i tak moze byc glosno, ktos mieszka kolo takiej trasy?
2. Niepokoi mnie równiez bardzo malutka dzialka pod ta inwestycje i otaczajace
ja tereny dzialkowe - tylko patrzec jak pod nosem wybuduja mi jakis wiezowiec.
3. Developer z Siedlec - nic o nim nie wiem.

pozdrawiam
Szuwarek

Obserwuj wątek
    • Gość: Bork Re: Dębicka 29 - kstrus IP: 193.109.212.* 17.11.05, 10:59
      Hej,

Luknij sobie na watek poruszony tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=31048979&a=31048979
      Poz.
      Bork
      • Gość: Szuwarek Re: Dębicka 29 - kstrus IP: 213.134.134.* 17.11.05, 11:09
        Jednym slowem developer jest lekko podejrzany o niezbyt solidne podejscie do
        klienta;) - duzy minus.
        A co sadzicie o samej lokalizacji i watpliwosciach co do trasy szybkiego ruchu
        majacej przebiegac nieopodal?

pozdrawiam
        Szuwarek
        • Gość: Bork Re: Dębicka 29 - kstrus IP: 193.109.212.* 17.11.05, 11:29
          Mi osobiscie lokalizacja sie podobala (dlatego zaczalem z nimi rozmowy o umowie).

Trasa bedzie slyszalna na 100%, kwestia na ktora strone bedziesz miec okna, jak
          na strone ogrodkow - to w tych pokojach bedzie slychac trase. Po stronie od
          osiedla bedzie ciszej.

Na dzialkach okolicznych, po prawo od budynku planowane sa budowle. Spoldzielnia
          "Wola" w tych rejonach planuje budowle - min. 5 pietrowy budynek.

Czy beda likwidowac ogrodki - pewnie kwestia czasu. Do tego czasu przygotuj
          sobie nerwosol na sytuacje: wieczorami w lato grille, wiosna i jesien palenie
          lisci i smieci.

Ale okolica bardzo fajna.

Poz.
          Bork
          • Gość: Szuwarek Re: Dębicka 29 - kstrus IP: 213.134.134.* 17.11.05, 12:50
            Wlasnie okolica bardzo przypadla mi do gustu.
            W takim razie zdecyduje sie na mieszkanie z oknami na osiedle.
            Pozostaje najwazniejsze kwestia developera... i sliska sprawa
            z wlasnoscia gruntu po zakonczeniu inwestycji... cytat:
            " 4) w przypadku inwestycji na bemowie, nie dokonca jasne byly powiazania
            wlasnosci gruntu z firma oraz wszystkie pelnomocnictwa. Otoz wlascicielami
            gruntu sa Pan i Pani Strus, buduje firma Pana Strusa. Niby jest wspolnota
            ustawowa malzenska, ale dla prawnikow bylo to troche naciagane. Pan i Pani Strus
            dali sobie pelne pelnomocnictwa, ale Pani B. w biurze sprzedazy ma juz
            pelnomocnictwa Pana Strusa do dzialania w iminiu firmy. A moze sie to zakonczyc
            tak, ze bedzie stal bloczek, ale jak bedziesz chciec miec akt notarialny na
            mieszkanie i grunt to Pani Strus przyjdzie i powie: Plac za ziemie jeszcze 100
            kola albo sie pakuj (bo czyja ziemia tego blok na niej stojacy i nikogo to nie
            interesuje, zes placila kase)."

pozdrawiam
            Szuwarek
            • Gość: Bork Re: Dębicka 29 - kstrus IP: 193.109.212.* 17.11.05, 14:22
              Tak to moje slowa. Jak przeczytales wszystko to wiesz w czym problem tkwi i
              czemu zrezygnowalem.

Jezeli masz mocne nerwy, albo masz w nosie czy wybuduje czy nie, albo masz wiare
              w to, ze noga im sie nie poslizgnie i na dodatek bierzesz to co ci dadza bo
              umowa jest bardzo ogolna - to kupuj. Jak nie to sie mocno zastanow.

Idz do prawnika to ci powie czy jest ok czy nie, nie ma co oszczedzac 500 przy
              tranzakcji wartej 250 000.

Ja po rozmowie z prawnikami i sprawdzeniu wszystkiego stwierdzilem, ze nie
              jestem w stanie tak wiele ryzykowac.

Aha - ostatnio tez sobie tak myslalem o tym bloku i doszedlem do wniosku, ze to
              moze byc taki bloczek na bombie. Bo ten piec olejowy to nic innego jak piec z
              przyczepionym z boku WIELKIM galonem na paliwo. Jak to - nie daj Boze - kiedys
              bys wypalilo w powitrze to caly blok zmieni lokalizacje na Marsa.

Poz.
              Bork
              • Gość: kate Re: Dębicka 29 - kstrus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 12:25
                jestem architektem...jak czytałam o tym "bloczku na bombie.."taaak,ja tego nie
                skomentuję, ale nieźle się uśmiałam, wszędzie teoria spisku, ale po to są fora,
                każdy pisze co chce:-)
            • Gość: jacek Re: Dębicka 29 - kstrus IP: 217.153.142.* 14.12.05, 21:33
              tu będą wiedzieć najwięcej o tym developerze:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=262
              ja osobiście odradzam
    • Gość: Bork Re: Dębicka 29 - kstrus IP: 193.109.212.* 18.11.05, 13:16
      i jaka decyzja zapadla???
      • Gość: Szuwarek Re: Dębicka 29 - kstrus IP: 213.134.134.* 22.11.05, 12:24
        bork przestraszyla mnie juz do reszty wizja pnby pod budynkiem.:)
        Wiec decyzja zapadla na nie.
        wracamy do mozolnych poszukiwan na rynku wtornym

Pozdrawiam
        Szuwarek
        • Gość: Bork Re: Dębicka 29 - kstrus IP: 193.109.212.* 22.11.05, 14:53
          Pojde w twoje slady - tylko rynek wtorny, albo na 200 % sprawdzony rynek pierwotny.

Dzisiaj trafilem w Rzepie na artykul o inwestycji na Goclawiu. Planowalem tam
          kupno mieszkania, ale ostatecznie sie rozmysliem (co lepsze lokale byly
          wykupione). A dzisiaj sie dowiaduje, ze pod mieszkaniem i pod oknami wbudowaliby
          mi Tesco, a zamiast zamknietego osiedla i placu zabaw bedzie miesce parkingowe
          dla samochodow tesco i smietnik. Wiec z jednej strony bym mial okna na logo
          tesco (jakies 10 metrow) a z drugiej na smietnik tesco (15 metrow). Umowe
          podpisali juz dawno temu i pary z geby nie poscili.

Poz.
          Bork

PS. Ale aby potem nie bylo na mnie ;))
          • Gość: Khamul Re: Dębicka 29 - kstrus IP: *.aster.pl 28.11.05, 20:03
            Panie Bork!

Z tą bombą to już lekko przesadziłeś. Znajomi również kupują mieszkania w
            blokach i albo ogrzewane są gazem albo olejem. CO w nowym bloku to już ewenement.
            Co do rozkładów 60-70m to są najlepsze jakie widziałem (okna z 3 stron!).

Inne argumenty są równie porażające - ogródki i grill?? Chryste, to już lekka
            paranoja. Ale to tylko moja opinia. Może faktycznie rynek wtórny jest rozwiązaniem.

Z pewnością zakup na rynku pierwotnym wiąże się z ryzykiem, ale coś za coś. A
            każda inwestycja ma swoje minusy. Pamiętam jak na Forum pojawiła się czarna
            lista developerów warszawskich. Znalazł się na niej KAŻDY developer. Bez wyjątku.

Powodzenia w poszukiwaniach.
            • Gość: Bork Re: Dębicka 29 - kstrus IP: 193.109.212.* 29.11.05, 10:22
              No pewnie, ze tak (z ta bomba). Ale CO to wcale nie zaden ewenement.

A dzialki - kwestia zapatrywania. Moga, ale nie musza, byc uciazliwe, po
              rozmowach, ze znajomymi, ktorzy maja okna na dzialeczki wnioskuje, ze jednak to
              sa uciazliwe tereny (tak jak pisalem lato - spotkania, urodzinki, wypady
              weekendowe, imieninki itd, a na wiosne i jesien palenie wszystkiego - ciagly dym
              w okna). Ale to kwestia zapatrywania.

A rozklad mieszkan, tych 60 m, rzeczywiscie bardzo dobry.

Jednak nie wiadomo, czy czegos nie postawia na terenie dzialek, a na prawo od
              Strusa spoldzielnia Wola bedzie budowac prawie na pewno (dzwonilem i mowili, ze
              przygotowuja tam inwestycje).

Poz.
              Bork

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka