Dodaj do ulubionych

KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno

01.01.06, 15:22
Witam,
Czy ktoś ma informacje na temat tego dewelopera? Zastanawiam się nad kupnem
mieszkania w powyższej inwestycji. Może osoby mieszkające na osiedlach już
oddanych bądź w trakcie oddawania (osiedle Zapiecek, Piaseczno, ul. Jana
Pawła, osiedle Zacisze, ul. Julianowska, Piaseczno) moglyby udzielić mi paru
informacji. Interesuje mnie forma działalności dewelopera, terminowość, koszty
ukryte, ewentualne problemy z usterkami, orientacyjna wysokość czynszów,
jakość materiałów wykończeniowych, wszystko co mogłoby pomóc podjąć decyzję o
kupnie mieszkania u danego dewelopera.
Będę bardzo wdzięczna za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.01.06, 16:59
      Witam. Na tym forum nie znalazłam nigdy złych opinii o tym wykonawcy. Jest on
      solidny, mieszkania oddaje przed terminem. Ja kupiłam mieszkanie na Zapiecku i
      właśnie się wykańczam. Jest już zrealizowanych kilka ich inwestycji. Kosztów
      ukrytych nie ma. Umowę można zabrać do domu i sprawdzić u prawników. Można
      negocjować terminy spłat. Właściciel jest człowiekiem uczciwym i zna się na tym
      co robi. Opinia w Piasecznie na temat tej firmy jest bardzo dobra. Mnie
      polecali ją także podwykonawcy, wobec których Kandro ma duże wymagania. Za
      styczeń za 60 metrowe mieszkanie dostałam rachunek za czynsz 148 zł, bez
      liczników, ochrony. Wszelkie usterki (a jest to kosmetyka) są usuwane przed
      odbiorem. Na etapie budowania wszelkie zmiany punktów instalacyjnych oraz ścian
      są do decyzji właściciela mieszkania bez dodatkowych opłat. Oddawane inwestycje
      mają pełne wyposażenie - place zabaw, zagospodarowanie terenu. Na osiedlu
      Zapiecek codziennie w ciągu dnia można zobaczyć realizowane inwestycje,
      porozmawiać z kierownikiem budowy. Ja jestem bardzo zadowolona ze współpracy.
      Zarówno na budowie jak i w biurze jest pełen profesjonalizm. Do tego dochodzi
      jeszcze bardzo ludzkie podejście do problemów klienta. Naprawdę polecam. Jest
      forum osiedla Zapiecek, ale nie wiem czy nie jest ono już tylko dla mieszkańców
      www.nadperelka.pl
      • Gość: e Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.01.06, 18:50
        Gdyby nie udało Ci sie wejsc na forum, to 5 grudnia o godzinie 19 na Zapiecku
        jest spotkanie mieszkańców z administratorem budynku- "Zarząd Nieruchomości -
        Lokum".
      • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 01.01.06, 20:02
        Dziękuję bardzo za informacje. Przyznaję, że coraz bardziej przekonuję się do
        tego dewelopera. Czy możecie mi jeszcze udzielić informacji jak orientacyjnie
        wygląda harmonogram wpłat transz? Czy można go negocjować? Czy podane terminy są
        rozsądne? Proszę jeszcze o info w sprawie wykończenia mieszkań? Czy jest bialy
        montaż, wylewki na podłogach, drzwi wewnętrzne, co na ścianach?
        Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
        • Gość: e Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.06, 17:32
          Gdy odbierasz mieszkanie to masz wpłacone 100% wkładu własnego. O ile mi
          wiadomo, to transze są rozłożone w miarę równo, Kadro nie podbiera odsetek od
          małych spóźnień albo na przykład wyjątkowej pomyłki banku. Z tego co wiem od
          innych to raty były tak uzgadniane, żeby klient nie miał problemów z transzami
          z banku. Można negocjować raty. Ja na przykład dużą część wpłaciłam na samym
          początku, a potem długo nic nie wpłacałam. Harmonogram rat można dostać w
          biurze. Miszkania mają pomalowane kilka razy ściany na biało, drzwi wewnętrzne
          Juwent kl. C, wylewki na podłogach, grzejniki, parapety z konglomeratu,
          właczniki światła, kontakty, piec gazowy, gres na balkonie, tynki gipsowe.
          Dokładne wykończenie z podanymi modelami artykółów są w umowie. Kandro
          zaskakuje jedynie na plus, zmieniając produkty na lepszy, nowszy model. Tak
          było np. z programatorem do pieca.
          • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 03.01.06, 12:11
            Dzięki serdeczne droga e za informacje. Byliśmy wczoraj w siedzibie Kandro.
            Pani bardzo miła. Od razu dokładnie nam wszystko opowiedziała. Niewiele potem
            miałam pytań :) Pani pokazała nam wszystkie plany mieszkań i miejsc gaażowych.
            Potem pojechaliśmy na osiedle Zacisze. Kierownik budowy pokazał nam jedno z
            mieszkań. Tak akurat trafił, że było to dokładnie takie, które nam sie
            podoba :) Muszę przyznać, że pomimo nadal trwających prac budowalnych nie było
            problemu aby dostać sie na chodnik i w ogóle do bloku. Trawniki wykończone.
            Garaże ładne. Kurcze, teraz tylko dostać kredyt i nie ma się nad czym
            zastanawiać.
            • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 03.01.06, 12:12
              Zacisze? Coś mi sie pomyliło. Chodzi oczywiście o Zapiecek :)
          • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 03.01.06, 21:28
            Mam pytanie a propos pieca .
            Czy ma sterownanie umozliwiajace obnizenie temperatury np. pomiedzy godzina 8-18
            w tygodniu oraz wylaczanie podczas wyjazdow ?
            • Gość: e Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.01.06, 11:41
              www.junkers.com/pl/pl/ek/produkty/ogrzewanie/euroline.html
              www.junkers.com/pl/pl/ek/produkty/regulacja/tr12-2.html
              • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 04.01.06, 12:07
                Dzieki za linki
    • soovi Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 01.01.06, 18:45
      Ja znam Kandro-2 z inwestycji Jana Pawła II. Gdy opowiadam znajomym jak
      przebiegały prace przy mieszkaniu, to wybałuszają gały ze zdziwienia. To brzmi
      jak bajka, ale gdybym tego nie przeżył to bym sam nie uwierzył.Mieszkanie
      zostało oddane wcześniej, w wyższym standarcie wykończenia (niż było w umowie)
      i zostały oddane pieniądze bo "wyszło taniej". Na każdym etapie prac, firma
      sama kontaktowała się z nami, żeby poczynić uzgodnienia, co i jak. Szefostwo
      bardzo "kontaktowe", nie chowają się po kątach, tylko zawsze można poromawiać
      o wszystkim. Minęły już 2 lata, nic się nie urywa, nie odpada. Utrzymanie
      miesięczne 45 metrowego mieszkania to ok. 250 zł. Z czystym sumieniem mogę
      polecić, ponieważ mnie ze strony firmy Kandro-2 nie spotkałóo nigdy nic złego,
      a raczej wręcz przeciwnie. Tylko zwróć uwagę, że ul. Raszyńska w Piasecznie to
      tak naprawdę, ani Piaseczno, ani Warszawa. Zalety tego miejsca to bliskość ul.
      Puławskiej, czyli dobra komunikacja. Ale to tylko pozory, bo Puławska to
      zakażenie i właśnie z powodu dojazdów postanowiliśmy wrócić do Warszawy. No
      chyba, że na razie nie musisz nigdzie jeździć. Przedszkole i szkoła bliziutko.
      A 3500 za metr, to nie jest za darmo.Ale wolałbym zapłacić 3,5 Kandru niż 2,7
      Multi-Hekkowi.
      • Gość: Radeq Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 20:07
        Witam,

My tez ostatnio trafilismy do Kandro za poleceniem naszych znajomych ,
        ktorzy planuja tam kupic mieszkanie . Pojechalismy do biura Kandro-2 w
        Piasecznie , obejrzelismy wszystkie plany i dokumenty , nastepnie pojechalismy
        na osiedle Zapiecek gdzie kierownik budowy oprowadzil nas po jednym z budynkow i
        wszystko wytlumaczyl . Wszystkie dokumenty i poprzednie inwestycje wygladaja
        nadspodziewanie dobrze , kopie pozwolenia na budowe otrzymalem , numer Ksiego
        Wieczystej rowniez , jeszcze nie bylem w sadzie aby ja sprawdzic ale zrobie to .
        Harmonogram splat jest elastyczny , mozna uzgodnic z prezesem Kandro konkretne
        wplaty , a to wazne ze wzgledu na obecnie bardzo silna zlotowke i ryzyko
        walutowe dla chcacych wziac kredyt w CHF , tak jak my :)
        Co do cen , to 3500m2 + 8000 miejsce w garazu , nie pozostalo nic innego jak
        zarezerwowac mieszkanko :)
        W pierwszym budynku sa , jesli dobrze pamietam , 62 mieszkania i my juz tydzien
        temu bylismy na miejscu 9 .

Postaram sie w najblizszym czasie postawic forum dyskusyjne dla przyszlych
        mieszkancow tej inwestycji na stronie www.raszynska.pl , teraz niestety zbliza
        sie sesja wiec jestem ograniczony czasowo :( Ale prosze pod podany adres za tydzien
        • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 03.01.06, 20:58
          Dzięki za odpowiedź. Rozumiem, że jesteś już po podpisaniu umowy przedwstępnej i
          masz lub wkrótce będziesz miał kredyt? Z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że Kandro
          nie sprawia żadnych problemów z dokumentami dla banku.
          My nadal się wahamy, jesteśmy na razie wstępnie zarezerwowani. Pod koniec tego
          tygodnia planujemy się ostatecznie zdecydować.
          Dziękuję za zaproszenie. Chętnie odwiedzę nowe forum.
          Pozdrawiam.
          • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 03.01.06, 21:31
            Z kredytem staram sie wstrzymac ile sie da ( zbyt mocna zlotowka ).
            Bede sie staral sfinansowac jak najwieksza pierwsza wplate gotowka.
            Z dokumentami nie ma problemu , tak podpisalem oswiadczenie o rezerwacji ,
            nalezy wplacic 3000PLN , zwrotne po wplacie pierwszej transzy/wplaty .
            Umowy przedwstepne beda podpisywane na przelomie stycznia/lutego , przynajmniej
            taka informacje dostalem w biurze Kandro .
            • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 03.01.06, 22:16
              Dzięki serdeczne za info. My jesteśmy teraz na etapie wybierania banku, w którym
              weźmiemy kredyt. Nie chcemy się wkopać w ogromne raty.
              Myślę, że jesteśmy coraz bliżej od podjecia decyzji.

Radeq_m powodzenia w sesji. Co studiujesz?
              Pozdrawiam.
              • Gość: Radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno IP: *.europe.hp.net 04.01.06, 08:40
                Bierzecie w PLN czy CHF ? Sprawdzcie Millenium , podobno dobra oferta .
                I Mille musi jakos monitorowac rynek nieruchomosci bo na inwestycje np. Multi
                Hekk nie dostaniesz tam kredytu :) Tak samo podobno w BPH :D

Dzieki , dam rade , informatyke
                • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 04.01.06, 10:12
                  Dzięki za radę. Jak na razie rozpatrujemy oferty GE Money Bank, Nordea,
                  Millenium i MBank. Będziemy brać kredyt w CHF. Pan z domu kredytowego
                  potwierdził nasze słuszne, jak sie okazało, domysły w sprawie brania kredytów w
                  walucie obcej.
                  Nie wiedziałam, ze bank udziela kredytów wedle dewelopera, ale to chyba lepsze
                  działanie niż dawanie wszystkim jak popadnie.

No proszę, czyżby na Raszyńskiej miało być osiedle informatyków :>? My z mężem
                  też po informatyce. Można wywnioskować, że na pewno będzie sieć :D
                  Pozdrawiam.
                  • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 04.01.06, 12:10
                    No siec bedzie na pewno , trzeba bedzie wynegocjowac jakies
                    konkretne lacza z providerami :)
      • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 04.01.06, 16:47
        Czy wiecie może jak wygląda sprawa z windami w blokach Kandro? Jaka jakość
        dźwigów, koszty miesięcznego utrzymania? Z tego co wiem na osiedlu Raszyńska
        mają być windy i dlatego ciekawi mnie ten temat.
        Pozdrawiam
        • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 04.01.06, 22:03
          Windy sa produkcji Dźwigpol Mława www.dzwigpol.pl/ .
          Myśle ,ze beda utrzymywane z funduszu remontowego , natomiast o jakość i
          przewidywane koszty zapytam Pania Marzene z Kandro .
          Windy sa dlatego ,ze obecne normy przewiduja instalacje takowych w budynkach
          4-ro pietrowych i wiecej , u nas beda 4-y pietra + 5 pietro z apartamentami
          115m2 w srodkowej klatce
          • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 05.01.06, 13:58
            O na stronce www.kandro-2.pl w dziale Osiedle Raszynska
            jest nowa animacja :) Mam nadzieje ze to jest realistyczna wizualizacja
            a nie tylko utopijna fantacja architekta :)
            • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 05.01.06, 14:56
              Którą animację masz na myśli? Tą z intro? Czy jest nowa gdzieś głęboko schowana?
              • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 05.01.06, 18:58
                Widziałam animację. Muszę przyznać, że od razu to lepiej wygląda niż projekt na
                papierze :) I co najlepsze pokazują nasze mieszkanko :D
                Radeq_m czy zgłaszałeś lub będziesz zgłaszał jakieś zmiany lokatorskie? Tj.
                wyburzenie jednej ściany, postawienie innej?
                My się nad tym zastanawiamy. Ciekawi mnie również jaka będzie wycena takiej
                przebudowy?
                Pozdrawiam.
                • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 05.01.06, 20:41
                  Tak bedziemy wprowadzac drobne zmiany w ustawieniu ścian działowych .
                  m.in taka scianka w aneksie kuchennym jaka jest na animacji , normalnie
                  sciagneli od nas pomysł !! :))
                  Trzeba bedzie zapłacic za zmiany w projekcie oraz za postawienie ściany ,
                  wysokości kosztów niestety nie znam , ale zmian mozna dokonywac dowolnie
                  ocywiscie zgodnie ze sztuka budowlana
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 05.01.06, 20:50
      Ja także dokonałem dzisiaj wstępnej rezerwacji mieszkanka na IV piętrze w
      klatce 3 i miejsca parkingowego :-)
      • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 05.01.06, 22:05
        Tak wiec witam sasiada z IV-go pietra , inna klatka ale pietro najlepsze ;)
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 05.01.06, 22:43
      O to sasiad zapewne z lokalu 18 lub 38 :-)
      • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 06.01.06, 08:59
        No proszę, my dziś rano zarezerwowaliśmy mieszkanko w pierwszej klatce na
        pierwszym piętrze. :) Jesteśmy 11 na liście :) Byliśmy niedawno na działce,
        gdzie będzie stawiany nasz blok. Jak na razie to szczere pole :) ale są już
        zwiezione płyty betonowe.
        Radeq_m, jak tam forum raszynska.pl? Wkrótce trzeba będzie otworzyć podwoje.
        Coraz więcej sąsiadów się odzywa :)
        Pozdrawiam Szanownych Sąsiadów.
        • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 06.01.06, 20:11
          Obiecuje ,ze w niedziele wieczorem postaram sie za to zabrac .
          Domena juz wykupiona , tylko teraz postawic UBB.threads i bedziemy mieli
          wlasny wirtualny kacik :)
    • Gość: Malinia Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 10:47
      Witam jestem mieszkanką osiedla piaseczno julianowska. W inwestycje weszliśmy
      jak stała miały być klucze do oddania chyba w kwietniu my dostaliśmy w marcu
      wiec zanim odebraliśmy mieszkanie mieliśmy juz podłogi. Szybko bardzo zrobili
      tereny zielone i pomogli ząłatwić sprawe z kredytem i hipoteką. W każdej chwili
      mozna było wejsc na budowe i popatrzeć jak powstaje własne mieszkanko. Jedyna
      wada to że na balkonie kapie mi na podłoge przy drzwiach. W tej chwili a
      inwestycja jest z 2001 roku zrobiono remont paru klatek bo były wysmarowane i
      brudne. Na moja prośbe postawiono na tyłach osiedla ławki dla matek z dziećmi.
      Na nasza prośbę (mieszkanców) powiększono piaskownice (duzo małych dzieci).
      Towarzystwo jak towarzystwo rózne zbieranina ludzi z całej polski. Pękł nam
      sufit ale to się przy tych technologiach budowania zdarza na 80% nowych
      inwestycji. Ja jestem zadowolona, polecam jak chcesz zobaczyć jak osiedle
      wyglada to daj znać na emila to ci prześle zdjęcia osiedla i mieszkania mojego
      malickailona@poczta.onet.pl
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 06.01.06, 12:41
      Drodzy Sąsiedzi :-) Mnie trochę nurtuje jeszcze jedna kwestia...mianowicie to
      jest Piaseczno...tam przypadkiem nie latają za nisko samoloty? wiecie coś na
      ten temat? :-) Jestem zdecydowany na tą Raszyńska, ale mam jeszcze drugą
      alternatywę w Markach...tam buduje SAM-81 i mieszkania będą już na listopad
      2006...
      • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 06.01.06, 13:29
        Drogi Sąsiedzie. Owszem masz rację latają samoloty. Ale nie są to takie
        wysokości, żeby było to bardzo przeszkadzające. Poza tym okna PCV, które będą
        montowane wyciszają odgłosy zewnętrzne. Ja pracuję dosłownie dwa rzuty beretem
        od Piaseczna (niedaleko pasa, na którym samoloty lądują) i muszę przyznać, ze
        nie słychać samolotów przy zamkniętych oknach plastikowych. Gorzej sprawa
        wygląda, gdy okna są otwarte. Nie będę ściemniać, słychać je. Jedne głośniej
        inne ciszej. Też oglądaliśmy mieszkania w Markach i Ząbkach, ale wybraliśmy
        Piaseczno ze względu na (dla nas) lepszy dojazd do pracy. Mosty to wąskie
        gardło Warszawy.
        Myślę, że wkrótce wybiorę się na miejsce budowy/przyszłej budowy i posłuchać ja
        sprawa wygląda:)
        Pozdrawiam.
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 06.01.06, 15:22
      Ja bylem dzisiaj, nie wytrzymalem :-) Siedzialem w samochodzie od 13:20 do
      14:30 i w sumie nie jest zle :-) glosniejsza jest Raszynska i jezdzace po niej
      samochody. Ze 3 samoloty przelecialy, ale to na takim pulapie, ze bylo slychac
      tylko taki specyficzny poglos silnikow :-) natomiast widok z okna niezly bede
      mial...wprost na jakas szope :-) ale przynajmniej nic mi nie wybuduja przed
      oknem :-)
      • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 06.01.06, 15:36
        :)
        Dobrze wiedzieć. Weź jeszcze pod uwagę, że będziesz miał okna plastikowe, które
        bardzo wyciszają. Zastanawia mnie jeszcze słup wysokiego napięcia, który stoi
        na wysokości Auchan. Zwróciłeś może uwagę na jego odległość od działki?
        Widziałeś może jakiś ruch na budowie? Czy na razie tylko leżą płyty?
        Pozdrawiam.
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 06.01.06, 15:25
      Ja przy wyborze mieszkania nie sugeruje sie praca...bo dzis pracuje a jutro juz
      moge nie pracowac...wiadomo jaka sytuacja w kraju. Natomiast w Markach wcale
      nie jest tak "zielono". Spoldzielnia SAM-81 co buduje nie podaje ostatecznej
      ceny mieszkania, wiec cena moze wzrosnac do listopada...poza tym, kiepski widok
      z okna, budynek B1 od A1 stoi w odleglosci chyba 13 m...dodatkowo poczytalem,
      ze jest tam jakas fabryka Tchibo i leca zapachy kawy + halas tirów...jakos mi
      sie tam odechcialo :-)
      • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 06.01.06, 15:38
        W Markach budują też Ryńscy Dewelopment. Oglądaliśmy jedno mieszkanko. Bardzo
        ładne, klimatyczne osiedle, niewysokie bloki. Ogólnie ładnie. Polecam
        obejrzenie.
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 06.01.06, 16:51
      Pozostane chyba jednak przy KANDRO, kolega mi polecił. Budują solidnie. A te
      samoloty aż tak nisko przecież nie latają...a póki co to ja do pracy też będę
      miał tylko ok. 15 minut i to autobusem...no chyba, że mnie zwolnią do 2007 ;-)
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 06.01.06, 17:05
      A tak z ciekawosci zapytam, ilo metrowe mieszkanko planujesz zakupic?
      • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 06.01.06, 18:16
        Planujemy mieszkanko 57,1m2 to są trzy pokoje. Teraz będziemy kombinować ze
        sciankami działowymi :)
        15 min autbusem? Znajomo to brzmi :)
        A Ty o jak dużym myślisz?
        • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 06.01.06, 20:22
          15 minut ? Ja ostatnio sprawdzalem i samochodem bez korkow
          dojechalem w minut 8 , no ale jak Pulawska stoi to nie da rady :(
          Zreszta jesli bog da i bede pracowal w tym samym miejscu to wsiadam
          sobie w miejski autobus czy tez Express Piaseczno i to nie ja tylko
          kierowca busa musi wachlowac biegami jedynka , sprzeglo , hamulec ,
          sprzeglo ,jedynka ... echh :)))
          Trzeba mili panstwo powalczyc o tramwaj do Piaseczna , bo jest w mglistych
          planach na rok 2012 , oby sie udalo :)
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 06.01.06, 19:26
      Ja już nie myślę :-) ja już zarezerwowałem na IV p. to 48 m2 :-) Tez musze
      sciane przestawic, ale tylko o 40 cm :-)
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 07.01.06, 10:08
      Ale powiem Wam, że ja tam wczoraj byłem i tak się rozejrzałem to w promieniu
      wzroku nie ma żadnego bloku wielorodzinnego :-) I tak sobie myślę, że może być
      problem z TV kablową :-) O ile na telefonie mi nie zależy, internet do 2007
      pewnie będzie w rozsądnych cenach przez dostęp typu blueconnect, iPlus itp. to
      TV kablowa by się przydała :-)
      • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 07.01.06, 14:35
        W sprawie internetu to można w bloku postawić Hot Spota. Z tego co wiem, na
        innych osieldach tego typu na dachach są anteny zbiorcze, nie wiem jaki mają
        zakres. W ostateczności można kupić Cyfrę+ lub coś podobnego.
        Ale myślę, że jeśli będzie spora ilość chętnych to, któraś z telewizji kablowych
        się podciagnie. Przecież to dla nich biznes. Pożyjemy zobaczymy.
      • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 07.01.06, 21:40
        Nie no nie bedziemy przeciez jechać na GPRS'ie :)))
        Chyba ,ze sie EDGA uda tam zlapac albo UMTS'ik bedzie u nas "na wsi" :))
        Niech no ja sie tylko ogarne to zaczne sie dowiadywac jak wyglada sprawa
        z porzadnym kablem typu UPC czy ASTER , a swoja droga po drugiej stronie
        raszynskiej sa duze firmy logistyczne wiec musza miec zapewnione jakies solidne
        łaczą i pewnie gdzies tam w okolicy swiatłowodzik jest wkopany , takze problemu
        raczej nie bedzie z mediami
    • Gość: Bedok Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno IP: 193.29.207.* 07.01.06, 21:11
      Witam
      Nie wiem dlaczego wszyscy tak chwalicie to osiedle - przecież miejsce jest
      fatalne - naprzeciwko magazyny, głośna Puławska blisko, do szkoły daleko
      (zresztą już mocno przeludnionej), na spacer nie ma gdzie iść, a co tam będą
      robić dzieci i młodzież?
      A na dodatek to cud osiedle Multi Heku!
      Pozdrawiam
      Bedok
      Dodam że nie mam zastrzeżeń do firmy Kandro-2.
      • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 07.01.06, 21:52
        Blok ktory jest teraz w sprzedazy jest w przyszlym malym osiedlu najglebiej
        zarowno w odniesieniu do ul. Raszynskiej jak i ul. Puławskiej od ktorej
        dodatkowo nasz blok bedzie osloniety blokiem blizniaczym wiec problemu
        z halasem nie bedzie zadnego . Oczywiscie ,ze Piaseczno to nie Warszawa , ale
        tez 3500pln/m2 to nie 5000pln/m2 . Ale jest to przynajmniej "bliskie"
        Piaseczno , ominie nas przyjemnosc przejezdzania codziennie przez permanentnie
        zakorkowane skrzyzowanie z droga na Magdalenke i Konstancin w Piasecznie.
        A co do osiedla Multi-Hekk to niech sie martwia jego przyszli mieszkancy , w
        chwili obecnej nic nie wskasuje na to aby w sasiedztwie osiedla Raszynska by
        Kandro mialo powstac blokowisko i to jest ogromny plus .
        Natomiast co do infrastruktury i rozrywek na miejscu to pewnie na naszym
        osiedlu pewnie wiekszosc mieszkancow to beda mlodzi ludzie ktorzy cale dnie
        spedzaja w pracy ciezko pracujac aby splacic wlasne eM , a w weekendy beda
        siedziec na uczelni ( znaczy sie ,kiedys studia sie skoncza :)) ).
        Tez oczywiscie bym chcial kupic mieszkanie w Wawie , ale coz... nie przy
        obecnych cenach i pewnie nie przy przyszlych.
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 07.01.06, 21:19
      Z Puławskiej dolatuje tylko nieznaczny szum, jak jesteś w Warszawy to raczej
      powienieneś do tego być przyzwyczaiony :-) Co do spacerów to oczywiście się z
      Tobą zgadzam...no chyba, że spacer do Auchan ;-) Nie chwalę jakoś specjalnie
      lokalizacji, ale napewno podoba mi się to, że raczej jest mało prowadopodobne
      żeby jeszcze kiedyś coś tam budowali bo jak spojrzysz wkoło to nie ma miejsca
      bo wszędzie ludzie mają swoje małe domki, więc nic Ci nie wyrośnie raczej przed
      oknem (dla mnie to duzy +). Co do tych magazynów no to nie widzę, żeby to był
      jakiś problem. Zresztą zawsze znajdziesz jakieś minusy położenia. Zawsze możesz
      mieć gdzie chodzić na spacer itd., tyle że wtedy będziesz miał blok koło bloku
      poustawiany...coś za coś moim zdaniem.
    • grego_r Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 07.01.06, 22:48
      Witam przyszłych sąsiadów :)
      ja równiez będę, mam nadzieje, szczęśliwym mieszkańcem tego osiedla i chciałbym
      spytac co sądzicie o kolejce PKP, której stacja znajduje sie bardzo blisko. Jak
      wynika z rozkłądu jazdy kolekja ta jedzi do Wawy 19 minut w szczycie, rano co
      20 minut. Czy ktoś słyszal o komforcie jazdy :) jak również o dojściu do
      kolejki np ciemnym wieczorem :)

pozdrawiam
      • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 08.01.06, 13:37
        Byliśmy tam dziś. Stacja kolejowa jest oddalona o około 1,7 km. Także kawałek
        byłby do przejścia. Nie wiem jak sprawa wygląda z dojściemi późnym wieczorem,
        pocieszające jest to, że są chodniki i ulica jest oświetlona.
        • grego_r Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 08.01.06, 14:45
          No to jest niezły kawałeczek, ja myslałem, ze jest ok 1,3 ale to i tak nie jest
          tak dużo. A te domki to zawsze lepiej niż blokowiska, a mam nadzieję,że może
          trochę ludzi będzie wracało w tamta stronę :)
        • grego_r Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 08.01.06, 14:46
          Spytam jeszcze które mieszkanko zarezerwowaliście, bo my równiez chcemy o tym
          metrazu 57,1 m2, więc może będziemy sąsiadami :)
          • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 08.01.06, 15:09
            Witam,
            My zarezerwowaliśmy w klatce pierwszej na pierwszym piętrze. Wzieliśmy z oknami
            na trzy strony :)
            Z tego co wiem, to jeszcze tych mieszkań trochę zostało. Jak zarezewujecie to
            dajcie znać które:)
            Pozdrawiam.
            • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 08.01.06, 19:05
              Pierwsza klatka ? To pewnie bedziemy parkowac gdzies obok siebie :))
              Mieszkan jeszcze kilkadziesiat zostalo na pewno , ale juz coraz mniej ;)
              • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 08.01.06, 20:09
                HM, Radeq_m czyżbyś miał któreś z miejsc parkingowych: S4, S34 lub S32? :>
                BTW jak tam forum raszyńska.pl, o którym niedawno wspominałeś? :)
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 08.01.06, 09:23
      radeq_m: Jestes pewnien, ze ten blok na przeciwko bedzie blizniaczy? Bo jak
      sobie patrze na rysunek to ma on tylko 2 pietra... :-) Pomylka, czy ten blok
      rzeczywiscie bedzie mial tylko 2 pietra...aczkolwiek to troche bez sensu,
      budowac taki niski blok.
      • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 08.01.06, 13:38
        Spójrz na stronie Kandro na rysunek 3 wizualizacji. Tam widać blok trochę
        lepiej. Wygląda na bliźniaczy. Myślę, że o szczegóły trzeba zapytać w biurze Kandro.
        Będę tam w przyszłym tygodniu to spytam.
      • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 08.01.06, 19:01
        Zgodnie z iformacja z Kandro i wizualizacja to bedzie to budynek
        wlasnie 4-ro pietrowy , wiec nie ma problemu
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 08.01.06, 20:23
      A co myślicie o tym piecyku gazowym w kuchni? Myślicie, że to można zabudować
      jakoś? trochę szpetne to jak będzie na wierzchu wisiało na ścianie... :-)
      • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 08.01.06, 20:56
        Myślę, że z zabudową nie będzie najmniejszego problemu. Ja planuję obudować to
        szafką, w ktorej będzie... piecyk :) Z zewnątrz będzie to wyglądało jak część
        zabudowy kuchennej. Trzeba tylko pamiętać o odpowiedniej wentylacji, może jakaś
        większa dziura u góry szafki, albo wogóle brak górnej ścianki szafki. Coś na
        pewno wymyślisz. :)
        • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 08.01.06, 21:26
          Moj kolega ma wlasnie w mieszkaniu piecyk , ale Viessmanna jednak designem
          bardzo podobny do "naszego " Junkersa i obudowal go bardzo ladnie z kazdej strony
          ale front zostawil odkryty i calkiem mu sie to komponuje bo to nie sa takie
          paskudne piecyki jak kiedys ze swieczka na wierzchu :))
          Jak bedziesz mial AGD na biało to bedzie pasowało , chyba ze kazdy sprzet w
          najnowszym trendzie to sobie dokupisz do Junkersa obudowe w Inoxie i tez bedzie
          pieknie :))
          Zreszta kuchnie to niech sobie nasze Panie urzadzaja :)) Drimeth to takie zarty
          , wiesz ;))
          • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 08.01.06, 21:57
            Oczywiście :) Ale Radeq_m coś w tym jest. Zawsze chciałam mieć kuchnię, do
            której będzie mi sie przyjemnie wracało, żeby coś przygotować i żeby po prostu
            posiedzieć. Przyznaję, ze cały czas główkuję nad ustawieniem, kolorystyką itd.
            Chociaż u mnie nie tylko ja gotuję :)
            Panowie za to najlepiej nadają się do urządzania sypialni :) I znajdowaniem
            najlepszego miejsca dla telewizora w salonie :)
            Jak żartujemy to wszyscy :)
            Pozdrawiam serdecznie.
    • grego_r Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 10.01.06, 20:32
      Witam wszystkich,

mam juz zarezerwowane mieszkanko, jednak ciągle napływają mi do głowy różne
      wątpliwość, jak np. spacery z dziećmi... Jak myslicie gdzie tam mozna sobie
      pospacerować, jeśli w ogóle można... No bo przeciez pod blokiem tez nie bardzo
      bo ciągle będa jeździły samochody. Nie wiem czy wiecie, ale osiedle nie będzie
      zamknięte, przynajmniej nie może tego zagwarantowac deweloper, więc jeśli
      później wspólnota się zorganizuje to może będzie można postawić
      jakiegoś "stróża", ale nic na 100%. No więc co z tymi spacerami, bo to
      największy minus, jaki odnajduję w tym miejscu. Proszę bardzo o wasze opinie.
      PS. A czy ktoś z "zarezerwowanych" mieszkańców :) ma juz jakies pociechy?
      • Gość: Bedok Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno IP: 193.29.207.* 10.01.06, 20:57
        Taaaaa - na spacer tam to można do Auchan, ewentualnie do PKP!!!
        Ale Zalesie nie jest daleko i do Kabat też można podjechać.
        Pozdrówka
        Bedok
      • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 10.01.06, 20:58
        Witam,
        Jak na razie dzieci nie mamy. Mamy za to niesamowitą kotkę o ile można ją
        podciągnąć pod pociechę :). Ze spacerami to może być rzeczywiście problem.
        Chociaż niedaleko Auchan jest lasek kabacki. Może tam? Pod blokiem mają być
        piaskownice. Myslę, że jak tam pomieszkamy to jakies miejsce się znajdzie.
      • radeq_m Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 10.01.06, 21:32
        No ze spacerowaniem to moze byc problem .
        My dzieci nie mamy , przynajmniej ja nic o tym nie wiem :D
        Co do zamkniecia to faktycznie jest to niemozliwe ze wzgledu na sluzebnosc
        drogi dla domu ktory jest na koncu "naszej" uliczki .
        Ale myśle , ze kiedy zawiąże sie wspolnota bedziemy mogli sprobowac
        porozmawiac z właścicielem tamtego domu , udostepnic mu przepustke
        do przejazdu i swoje osiedle zamknac i ochraniac
    • Gość: mikrusm Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 23:12
      Witam sąsiadów, ja z żonką zarezerwowałem mieszkanko w środkowej klatce już w grudniu i ciesze się, że powoli formuje się nam społeczność :)
      Mam też cichą nadzieję, że zgodnie z deklaracjami będzie w przyszłości nasza strona internetowa. Chyba, ze dołączymy do forum "polecanego" przez Kandro-2 www.nadperelka.pl, gdzie są pozostałe osiedla zebrane, ale swoje zawsze lepsze. Ale przyznaje się że to nie mój konik a mamy w gronie speców. Co do spacerów to rzeczywiście wygląda to na pierwszy rzut oka fatalnie, ale przecież 2 km od nas, czyli spokojnym spacerkiem, mamy las kabacki, Powsin - czyli miejsce i do spacerowania, i na rowerek a mozna też spokojnie odpalić tam grila. Nie wspominając o basenie (ale raczej chyba dla dzieci). Nie jest więc źle a przecież i tak pewnie bedzie większość w systemie praca dom praca, więc w sobote i niedziele można sie przejść dla relaksu.
      Co do ogrodzenia osiedla to pewnie nie ma co na razie myslec , przeciez teraz bedzie dopiero nasz blok, a 3 pozostale pewnie w ciagu 3-4 lat, i wtedy mozna myslec o ogrodzeniu calego terenu. Pewnie problem bedzie z ta droga i trzeba sie bedzie dogadywac. Zwłaszcza, że jak mnie nie myli tam byla jakas tablica informacyjna, facet chyba prowadzi działalność. I może nie będzie chciał zagrodzonego wjazdu. Ale z drugiej strony dla niego to też będzie gratisowa dodatkowa ochrona. Zawsze można pana przekonać że np. pozwolimy mu postawić ładniejszą tablice informacyjną :) Ale oczywiście to jest gdybanie bo nie mam pewności. Zresztą można spytać w Kandro czy ewentualnie podobne rozmowy prowadzili z tym panem, bo może teren do rozmów jest już przetarty. Ja mam nadzieję że szybko podpiszemy umowy, ciekawi mnie czy ktoś z was już ją konsultował może z jakimś specem. No i ponieważ interesuje mnie kredyt w walucie mam nadzieje ze kurs beda dla nas bardziej ludzkie :) Pozdrawiam i mam nadzieje ze bedzie nas coraz wiecej.
      • grego_r Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 11.01.06, 09:33
        Dzięki za słowa otuchy, bo będziemy sąsiadami, my tez w środkowej klatce :)
        Masz rację jeśli lasek kabcki jest tak blisko to spoko zawsze mozna iśc na
        spacerek. Jeśli chodzi o tę drogę to rzeczywiście może być problem, ale to że
        ma działalnosc gospodarcza i możliwe jest, że będa jeździec do niego
        ciągle "kontrahenci" nie bardzo mnie pociesz :( Co do kredytu to my również w
        walucie, więc mam nadzieję, że Marcinkiewicz spełni swoje, jakkolwiek, dziwne
        plany i osłabi PLN no i wtedy to mozna brać kredyt :)
        Pozdrawiam wszystkich mieszkańców
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 11.01.06, 08:41
      Zawsze można ogrodzić 2 bloki + 2 bloki, nie trzeba grodzić od razu czterech
      razem i wtedy uliczką między blokami będzie mógł sobie każdy spokojnie
      jezdzić :-) Coś się wymyśli :-)
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 11.01.06, 15:39
      Spokojnie, to taka wielka firma, ze jak przejedzie do niego jeden klient na 2
      dni to bedzie dobrze...jakies okucia, bramy itp :-)
      • grego_r Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 11.01.06, 16:01
        :0))) tez mam takie wrażenie
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 11.01.06, 17:03
      grego_r: Marcinkiewicz lepiej niech nic nie osłabia przez najbliższe 30 lat :-)
      Jedyne na co warto zwrócić uwagę podczas takiej sytuacji, czyli umacniania się
      złotego to żeby poszczególne transze kredytu przelewane na konto developera
      były przeliczane w dniu przelewu a nie w dniu wzięcia kredytu bo wtedy możemy
      być mocno w plecy jeżeli mowa o kredytach denominowanych w CHF...
      • grego_r Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 11.01.06, 17:08
        moje przesłanie było tylko takie, że najlepiej byłoby, żeby w momencie brania
        kredytu PLN był jak najsłabszy, a potem sie wzmacniał i to jest dobra dla nas
        biorących kredyt w CHF sytuacja, więc może się nie zrozumieliśmy.....
    • rudzin Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 11.01.06, 18:03
      grego_r: Co my sie tam bedziemy martwic :-) tak czy siak biorac kredyt jestesmy
      w plecy pare tysiecy :-) Jak sie bedziemy zamartwiac to nie dozyjemy do
      emerytury - nie splacimy kredytu i dopiero wtedy bedzie afera ;-)
    • Gość: mikrusm Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:21
      tak wiec czytam ze firma juz sprawdzona, znaczy wywiad terenowy dziala :) W takim razie pozostaje nam tylko ogrodzic teren a panu wreczyc pilota do bramy, podobna sytuacja byla na Tarchominie o ile sie nie myle firma Orco. Tam tez jest dojazd do chyba 3 domów. Wszyscy dostaja piloty do bramy i nie ma sprawy.
      Co do grodzenia 2 blokow a potem 2, to niebrzmi wedlug mnie ciekawie zbytnio. Po pierwsze wyjda klatki a po drugie to w planie mamy tez przed blokiem parkingi. I miejmy nadzieje ze tylko dla ewentualnych gosci :) Bo czasami zdarza sie niestety ze nazbyt leniwym nie chce sie zjechac na parking pozdziemny. No chyba ze ktos ma 5 samochodow i musi gdzies trzymac :) Zreszta ja pewnie podobnie jak rudzin zainteresowany jestem raczej zasadzeniem sporej ilosci drzew z tylu budynku, aby poprawic widok. Bo musze przyznac ze ten dom nie wyglada za ciekawie :) ale napewno lepiej niż na puławską. Zreszta zbyt juz chyba wybiegam do przodu, najpierw moze podpiszmy umowy i dostańmy kredyt w miarę potrzeb, czego wszystkim serdecznie życzę. Pozdrawiam
      • drimeth Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno 11.01.06, 19:46
        Wywiad, a jakże działa :) i to całkiem sprawnie :)
        Dziś dowiedziałam się w biurze Kandro, że zaczynają grodzić teren, a niedługo ma
        ruszyć sprzedaż mieszkań z następnego bloku. Jestem jak najbardziej za sadzeniem
        drzew, tylko nie zbyt blisko bloków, bo wiąże sie to z ciemnymi mieszkaniami i
        wilgocią w garażach. Pomiędzy blokami ma być piaskownica i huśtawki. Może tam
        będzie można odsapnąć :)
        My już powoli zbieramy papiery do kredytu. Miejmy nadzieję, ze całe załatwianie
        będzie odbywało się po nas wszystkich myśli.
        Pozdrawiam.
        • Gość: mikrusm Re: KANDRO 2 - Osiedle Raszyńska Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:27
          oczywiscie ze w oddaleniu moze tak na granicy przy ogrodzeniu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka