rm.wersal Re: WERSAL PODLASKI 02.09.03, 16:55 Szanowni Państwo, W związku z informacją podaną na forum oraz licznymi głosami niezadowolenia mieszkańców nieruchomości przy al. KEN 54-56, postanowiliśmy reaktywować działalność Rady Mieszkańców. Informację o naszych planach przesłaliśmy przed chwilą do tych spośród mieszkanców, którzy podali nam swój adres e-mail. Ze względu na poufność niektórych informacji nie chcielibyśmy umieszczać ich na forum bądź w formie ogłoszeń w budynku. Jeżli ktoś z Państwa nie otrzymał naszego e-maila, prosimy o kontakt na adres rm.wersal@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rm.wersal Informacja od Rady Mieszkańców 02.09.03, 16:55 Szanowni Państwo, W związku z informacją podaną na forum oraz licznymi głosami niezadowolenia mieszkańców nieruchomości przy al. KEN 54-56, postanowiliśmy reaktywować działalność Rady Mieszkańców. Informację o naszych planach przesłaliśmy przed chwilą do tych spośród mieszkanców, którzy podali nam swój adres e-mail. Ze względu na poufność niektórych informacji nie chcielibyśmy umieszczać ich na forum bądź w formie ogłoszeń w budynku. Jeżli ktoś z Państwa nie otrzymał naszego e-maila, prosimy o kontakt na adres rm.wersal@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fokal Kablówka ??? IP: 217.153.24.* 04.09.03, 13:57 Witam, Czy ktoś z Was wie jak wygląda aktualnie sprawa kablówki z "ASTRA" ???? Bo to wygląda tak jak wszystko na osiedlu, nagle jest zryw, ożywienie złudna nadzieja... (np. nieudana próba wykonania ogrodzenia...), a potem długo cisza i niewiadomo jak zwykle o co chodzi... Zapisałem się na "instalację" kablówki w administracji 3 tygodnie temu i nikt się nie odezwał... to znowu jakaś kpina ! Już brak mi sił i cierpliwości... :-( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Kablówka ??? IP: 212.160.156.* 04.09.03, 14:53 Ktos wie. A konkretnie ja wiem, bo podobnie jak Ty rozmawialem telefonicznie z przydzielonym nam przedstawicielem Aster City. Od tego czasu terminy byly przekladane kilkakrotnie a w tej chwili sytuacja jest na tyle patowa, ze nawet w jajkiu zdjeto juz ogloszenia Astera. Pani Administratorka dosc cierpliwie, wielkokrotnie tlumaczyla mi krok po krolu zaistniala sytuacje. W skrocie wyglada ona tak: Wersal Podlaski zaplacil okreslona (duza) kwote kasy SBM Natolin za tzw. ostatni odcinek, ktory teraz mialo przejac Aster City. Ale wczesniej (nie wiadomo po co) wpieprzyl sie tam Margot Sat, ktory przez jakis czas raczyl nas swoja skromna oferta programowa. Jak sie SBM Natolin o tym dowiedziala, to teraz chce jeszcze dodatkowej kasy od Margot Sat za uzytkowanie tych przylaczy, a dopoki Margot nie zaplaci, to Aster sygnalu nie pusci, bo nie ma prawa. Problem w tym, ze Margot Sat juz dawno padl wiec chyba nie ma komu zaplacic tej dodatkowej kasy. Sytuacje pogorsza fakt, ze Wersal nic juz nie moze (nie chce) zrobic i "Prezes Rogowski monitoruje sytuacje" a SBM Natolin ma to gleboko w d..., ze cale nasze osiedle nie ma kablowki i Internetu. I tak tkwimy w tym zakletym kole mniej wiecej od polowy sierpnia. A telewizji jak nie ma tak nie ma. W Administracji powiedziano mi, ze sprawa moze sie rozwiazac do konca tego tygodnia a moze tez potrwac i kilka tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fokal Re: Kablówka ??? IP: *.chello.pl 04.09.03, 18:40 Dzięki za info... chyba trzeba kupić "talerzyk" :-)))) bo wizja przyszłości jest fatalna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anpi Re: Kostka, chodniczek czy jeszcze cos innego IP: 217.153.108.* 05.09.03, 08:18 Czy ktos moze wie co to jest to cos na srodku dziedzinca ? Kolor jasno szary i wystajace czarne kwadraciki, ale tylko po jednej stronie. Swego czasu widzialam jak siedzialo przy tym dziele 5 robotnikow. Wlozyli wiele pracy zeby 2 elementy polozone obok siebie nie byly w ulozone w jednym poziomie. Czy to "cos" powinnismy reklamowac ? (administracja???) czy poczekamy az ktos wieczorowa pora wybije sobie zeby potykajac sie o kwadracik ? Na dachu w budynku 2 rozpoczeto malowanie kominow - kolorek zieloniasty straszliwie. Czy zabraklo farby w kolorze jaki jest juz na budynku ? A na marginesie - antena Cyfry+ oczywiscie zostala poruszona. Pozdrawiam Anpi :) Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Kostka, chodniczek czy jeszcze cos innego 08.09.03, 17:42 Witam, na codzień staram się być człowiekem kulturalnym, ale z WP już nie mogę. To gówno szaro białe kładli goście łykający co chwile browca, sam widziałem. Tak spierdolonej roboty WP nam jeszcze nie miało okazji zaserwować. Zachowanie typowe dla tej wsiowej firmy coś zacząć, jak się da to spierdolić, poczekać dwa miechy i zatuszować oznaki spierdolenia. Pozdrawiam i sorry za język, ale mnie kurwica trafia. Gość portalu: Anpi napisał(a): > Czy ktos moze wie co to jest to cos na srodku dziedzinca ? > Kolor jasno szary i wystajace czarne kwadraciki, ale tylko po jednej stronie. > Swego czasu widzialam jak siedzialo przy tym dziele 5 robotnikow. > Wlozyli wiele pracy zeby 2 elementy polozone obok siebie nie byly w ulozone w > jednym poziomie. > Czy to "cos" powinnismy reklamowac ? (administracja???) czy poczekamy az ktos > wieczorowa pora wybije sobie zeby potykajac sie o kwadracik ? > > Na dachu w budynku 2 rozpoczeto malowanie kominow - kolorek zieloniasty > straszliwie. Czy zabraklo farby w kolorze jaki jest juz na budynku ? > A na marginesie - antena Cyfry+ oczywiscie zostala poruszona. > > Pozdrawiam > Anpi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Kablówka - Latest news! IP: 212.160.156.* 05.09.03, 12:48 Wlasnie rozmawialem z Pania Administratorka, ktora molestuje od dawna w kwestii kablowki i uzyskalem nastepujace info: w poniedzialek (8 wrzesnia) zostanie puszczony syngal przez... Margot Sat. (!!!) Do czasu uregulowania wszystkich spraw finansowych bedzie taka sytuacja a potem ma sie wlaczyc Aster City. A wiec Margot Sat i zanikajace programy - welcome back! Rozumiecie cos z tego? Bo ja nic, chyba sie rzeczywiscie zdecyduje na Cyfre, tymbardziej, ze do konca wrzesnia jest promocja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Kablówka - Latest news, updated IP: 212.160.156.* 09.09.03, 12:05 Maly update: syngalu tv nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie. Dodatkowo Pani Administratorce sie wymknelo, ze telefon chca podlaczac z TP SA. Odpowiedz Link Zgłoś
paka14 Re: 12.09.03, 16:42 Oto post z watku Wersal Podlaski III, ktory bardzo mnie zaniepokoil: Gość: JaGo 11.09.2003 10:44 odpowiedz na list Jestem mieszkańcem jednej z poprzednich inwestycji Wersalu (Wąwozowa). To dobrze, że się organizujecie i nadzorujecie budowę. Ja też obserwowałem swoją ale nie jestem specem od budownictwa. Obecnie nasza wspólnota powołała specjalistyczną firmę, żeby dokonać niezależnego od WP przeglądu technicznego. Raport liczy ponad 60 stron drobnym drukiem i wymienia kardynalne błędy wykonawstawa Wersalu, od niezgodnego z prawem budowlanym prowadzenia budowy (brak wpisów do dziennika budowy, brak pomiarów gruntu - teraz budynek osiada, sa rysy i pekniecia i nie wiadomo dlaczego) po oszustwa przy odbiorach kominiarskich (liczba wylotów na górze budynku nie zgadza się z liczbą wlotów w budynkach - ktoś ma zamurowany komin wentylacji grawitacyjnej!!!! A kominiarze odebrali budynek - wg autorów raportu tylko łapówka mogła to sprawić). Na pociechę inspektor budowlany, którego wynająłem 2 lata temu na odbiór mojego mieszkania powiedział, że jak na średnią warszawska, to jest nieźle - sa budowy, gdzie po 1 roku należało by cały budynek oddać do generalnego remontu, a WP aż tak źle nie buduje... Wiem, że WP po kryjomu remontował przemarzając ebalkony w niektorych mieszkaniach. Obecnie w ramach reklamacji bedzie odkopywal i ocieplal fundamenty, bo prawo budowlnae nakazuje to do glebokosci 1 m pod powierzchnia styky gruntu z elewacja, a WP ocieplal od poziomu gruntu i fundamenty przemarczaja itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
rm.wersal SPOTKANIE MIESZKAŃCÓW 18.09.2003 GODZ. 20 12.09.03, 17:00 Szanowni Mieszkańcy, Zapraszamy wszystkich zainteresowanych na SPOTKANIE MIESZKAŃCÓW (czwartek, 18 września, godz. 20, garaż –1) którego celem będzie omówienie dalszych działań w celu zakończenia budowy, usunięcia usterek i sprawnego zarządzania nieruchomością. Prosimy o zabranie ze sobą kopii aktów notarialnych bądź zawiadomień o opłatach czynszowych. W celu otrzymywania informacji o naszej działalności drogą mailową prosimy o przesłanie swojego adresu elektronicznego na: rm.wersal@gazeta.pl Z pozdrowieniami, Rada Mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM KEN 54 klatka III IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.03, 20:40 Szanowni Sąsiedzi! Po wielu latach mieszkania w bloku z ciemną, nieciekawą klatką postanowiłam, że w swoim nowym, długo i starannie wybieranym miejscu zamieszkania będe wspinała sie do swojego wymarzonego mieszkania korzystając ze schodów (tak, tak ma się te kilka kilogramów nadwagi). I cóż się okazuje. Zamiast po jasnej, oświetlonej, czystej klatce, muszę się poruszać po zsypie na śmieci. Czuję się jak w slamsach. Wielu lokatorów wystawia swoje smieci na klatkę schodową. Rozumiem, że w mieszkanku musi być czysto, za progiem - niekoniecznie. Narzekamy na developera, od siebie nie wymagamy nic. Proszę wszystkich sasiadów o usunięcie tego BRUDU z klatki. Jeżeli sytuacja nie zmieni się, będę bardziej radykalna i konsekwentna w działaniu. Mimo tego pozdrawiam :)) MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania75 Re: SPOTKANIE MIESZKAŃCÓW 18.09.2003 GODZ. 20 IP: *.medstat.waw.pl / 62.233.201.* 19.09.03, 11:03 Mam prośbę do RM, aby na przyszłóść wybierała ciut sensowniejsze miejsce spotkań, albo otworzyła wjazd do garażu, tak, aby nawet osoby nie posiadające kluczy do garaży mogły się na nie dostać. Z bloku KEN 54 z każdej klatki jest oddzielne wejście i każde jest zamykane, gdyby nie sąsiadki na które się akurat natknęłam, to nie weszłabym na spotkanie!!!!! Proszę wziąść pod uwagę, że nie wszyscy są posiadaczami kluczy do garażu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktaw KEN4 IP: *.31.12.245.Dial1.NewYork1.Level3.net 14.09.03, 22:56 Witam wszystkich! 4 miesiace temu kupilem mieszkanie w KEN4. Obecnie przebywam za granica i chcialbym sie dowiedziec z "ust trzecich" (poza kierownikiem budowy ;-) jaki jest obecnie stan robot. Wstepnie chce sie umowic na odbior mieszkania na 4 pazdziernika. Czy jest to realny termin? Pozdrawiam wszytskich mieszkancow z alej KEN a szczegolnie wszystkich sasiadow z KEN4! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek AKT NOTARIALNY IP: *.muszyna.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 12:08 Szanowni sąsiedzi, Mam pytanie do osób, które już podpisały akt notarialny z WP, a mianowicie: Czy wszyscy musieli zapłacić tzw. opłatę eksploatacyjną ( 2,3 zł), od momentu odbioru mieszkania - protokołem - do momentu podpisania aktu notarialnego lub do 1-ego czerwca ( od czerwca płacimy normalny czynsz ). Z góry dziękuję za odpowiedzi. Życzę miłego dnia, Darek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: AKT NOTARIALNY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 09:58 Witam, nie wiem czy wszyscy ale ja musialem uregulowac oplaty wynikle za eksploatacje ale za to dostalem naliczylem odsetki za opoznienie wynikle ze strony WP; pozdrawiam RS Gość portalu: Darek napisał(a): > Szanowni sąsiedzi, > > Mam pytanie do osób, które już podpisały akt notarialny z WP, a > mianowicie: > Czy wszyscy musieli zapłacić tzw. opłatę eksploatacyjną ( 2,3 > zł), od momentu > odbioru mieszkania - protokołem - do momentu podpisania aktu > notarialnego lub > do 1-ego czerwca ( od czerwca płacimy normalny czynsz ). > Z góry dziękuję za odpowiedzi. > > Życzę miłego dnia, > > Darek. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: AKT NOTARIALNY IP: *.muszyna.sdi.tpnet.pl 17.09.03, 11:25 Odsetki naliczyłeś od 1 lipca 2002 do monentu odbioru mieszkania? Dzięki za odpowiedź. Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: AKT NOTARIALNY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 13:06 tak !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: Pani sprzątająca IP: *.tele2.pl 17.09.03, 15:01 Pani, która u mnie sprząta (zresztą bardzo dokładnie) poszukuje do szprzątania innego mieszkania/mieszkań na naszym osiedlu, żeby mogła pracować przez cały dzień w jednym miejscu. U mnie sprząta w piątek i ten dzień wchodziłby w grę. Jeżeli ktoś z Państwa jest zainteresowany, to proszę o kontakt. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Pani sprzątająca IP: *.edipresse.pl 17.09.03, 15:48 Prosze o info o pani sprzatajacej 501 044 213 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: Pani sprzątająca IP: 217.153.15.* 17.09.03, 17:14 Jeśli możesz podać kwote za jaką ta pani sprząta to bedę wdzieczny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki proponuje przeczytać IP: 80.51.244.* 17.09.03, 20:02 na wstepie powiem ze z WP nie mam naszczęscie nic wspólnego: nie kupiłem mieszkania,lokalu czy garażu NA SZCZĘSCIE!! Ciśnie się pytanie dlaczego? wyjasniam : po 1 wp s.j. wp dev to ci sami 2 ludzie a zmiany maja na celu uzyskanie kredytów i przesunięcia finansowe /łącznie z odpowiedzialnoscia/ po 2 gdzies wcześniej ktos mówił o właściecielu lokali - a włascicielem większości zapewne jest małzonka 1 z szefów (po rozwodzie czy rozdzielnosci) /na wszelki wypadek ;)/ po 3 ta firma jakbyście jej nie nazwali znana jest z 1 rzeczy - kolosalnych długów wobec podwykonawców po 4 obecnie sa w trakcie przekształcania sie w sp z o.o, ciekawe dlaczego - moze dlatego ze własciciele nie odpowiadaja niczym - odpowiada zarząd a w takowym właściciel wcale nie musi byc po 5 - tak na poprawienie humoru czytajacym ciekawe dlaczego któryś z włascicieli wystawił na sprzedaż swóją rezydencję, mieszkanie które ostatnio zamieszkiwał sprzedaje /ogłoszenia dotyczą apartamentu przy zelaznej w białymstoku około 90 m2 - tyle wyszło po podziale na 2 mniejsze 1 duzego/ moze planuje wycieczke do usa z biletem w 1 stronę zastanowiłbym sie bardzo nad robieniem interesu z ta firma a tych co juz wdepnęli powinno to zmotywować !! róbcie wszystko żeby dostać wasze mieszkania /a niescisłosci co do jakości, terminów czy jakiekolwiek inne najłatwiej i najszybciej wyegzekwowac pozwem zbiorowym wy jako "rada" mozecie wezwać wp do naprawy wszystkiego co niezgodne z umową, a jak terminy padły to o odsetki /zwrot kasy za opóźnienie/ jak to nie zadziała pozostaje sąd/ TRZYMAM KCIUKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: proponuje przeczytać IP: 62.88.34.* 18.09.03, 10:36 Ciekawe, na poczatek proponuje jednak zapoznac sie dokladnie z prawem jakie dotyczy finansowania developerów mieszkaniowych. Takie wypowiedzi wprowadzaja tylko niepotrzebny zamet. Jesli osoba ktora to napisala jest taka pewna to moze niech sie przedstawi z imienia i nazwiska, itd... czyzby koleny agent JW Constrction czy innego Developera lub Spoldzielni ???? Oto odpowiedz jaka dostalem z RHB, banku u ktorego Wersal ma zalozony rachunek powierniczy ************ Witam Panie Darku, jak Pan słusznie zauważył w naszym kraju istnieje wolność słowa i każdy może publicznie wygłaszać swoje poglądy. Ta wolność słowa przejawia się w szczególny sposób w internecie gdzie z uwagi na brak możliwości identyfikacji można swobodnie obrzucać kogoś błotem bez obawy o konsekwencje swoich wypowiedzi. Niestety osoba której wypowiedź Pan załączył ma mętne jeśli nie zerowe pojęcie na temat finansowania developerów mieszkaniowych. Jednym z warunków uzyskania kredytu developerskiego jest wyodrębnienie inwestycji mającej podlegać finansowaniu z pośród innych inwestycji danego developera, co ułatwia kontrolę nad prawidłowością wykorzystania środków kredytu. Mówiąc prostymi słowy jest to metoda na ograniczenie możliwości wydatkowania środków pieniężnych pochodzących z kredytu na inne inwestycje developera..... co zapewnia bezpieczeństwo środków wpłaconych przez klientów na daną a inwestycję. Stan majątku prywatnego oraz układy małżeńskie kierownictwa wersala nie maja żadnego związku z inwestycja kredytowaną przez nasz bank. Pozdrawiam Monika R **************** W mysl zasady ze kazdy moze napisac wszystko, autentycznosc powyzszej wypowiedzi mozna sprawdzic dzwoniac do siedziby RHB RHEINHYP-BRE Bank Hipoteczny SA Al. Armii Ludowej 26 00-609 Warszawa Departament Kredytów Mieszkaniowych Infolinia 0801 105 105 fax (0-22) 579 75 39 kredyty@rhb.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: proponuje przeczytać IP: 80.51.244.* 18.09.03, 13:46 Nie wziął Pan tylko 1 rzeczy pod rozwagę. Cóz z tego ze firma jakas otrzyma kredyt, cóż że bedzie realizować inwestycję pod kontrolą banku!! - skoro jeśli przestanie istnieć to komu bank bedzie płacił transze?, kto bedzie inwestycje realizował? Bank zawsze ma zabezpieczenia, a gdzie w tym wszystkim maja sie zmiescic klienci - oni maja umowe przedwstepną, która przed zawarciem aktu notarialnego,w razie "kłopotów", mozna wyrzucic do kosza! Przeciez inwestycja, ziemia i cała reszta stanowi własnośc banku (zabezpieczenie). BRE sie ustawiło więc BRE jest Happy./ Rozumiem ze Pana zdaniem wystarczy ze otrzyma firma kredyt i jest wszystko ok, a nie ma znaczenia to w jakiej jest kondycji "ogólnej". Ciekawe podejscie, ale cóz mamy wszak demokrację p.s. nie sadze zebym kogokolwiek błotem obrzucał i nie pamietam abym jakakolwiek konkretną firmę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek proponuje przeczytać IP: 62.88.34.* 18.09.03, 14:38 To ze Wersal ma opoznienia nie jest dla nas "forumowiczow" zadna nowoscia. Trzeba tez powiedziec sobie ze z opoznieniem ale jednak powoli Wersal koczy swoje inwestycje w przeciwienstwie do innych znanych deweloperow. Nie chce tu Ich bynajmniej jakos specjalnie bronic, ludzie z tzw. Jajka i drugiego budynku pewnie by tu swoje dolozyli. Po blisko roku dopiero Wersal wykancza Im teren wokol blokow, a i rusztowania zniknely chyba niedawno (blok nr.2). Rachunek powierniczy ma byc tu pewnym zabezpieczeniem, na dzien dzisiejszy sytuacja i prawo jest takie jakie jest.... Generalnie My zdecydowalismy sie i mam nadzieje nie bedziemy zalowac. Na koniec wrzesnia powinno byc gotowe, drzwi juz sa, pozostalo tylko pomalowac i .....:-) Swego czasu termin byl podawany na 31.07, 2 miesiace opoznienia - to nie jest sytuacja z ktorej nalezy sie cieszyc, ale znam paru takich ktory chetnie by sie dzisiaj zamienili. Na dzien dzisiejszy kupujacy mieszkanie ma 3 mozliwosci: 1. Buduje wlasny domek 2. Kupuje gotowe mieszkanie (przewaznie albo drogie albo z wadami) 3. Wplaca i czeka na wykonczenie lub dopiero zbudowanie... to tyle z moich przemyslen pozdr darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: proponuje przeczytać IP: 80.51.244.* 18.09.03, 15:09 Nie zgodze sie z opcja 2 /mozliwości budowania/ Nie musi byc gotowe kupione z wadami, a poza tym przeciez mozna sie zabezpieczyć i kupić gotowe w budynku gdzie ludzie juz zawieraja akty notarialne - wtedy jest gwarancja ze mieszkanie bedzie Pana. Ma to taką zaletę, że kupuje sie spokojniej, nie uzera sie z wp no i cena!! można duzo taniej /polecam przypadki tych którzy kupili dawno a dla porównania ich sasiadów, którzy nabywali mieszkanie później "w promocji" doszło do takiej sytuacji, że warto było rezygnować /tracic kwote zastrzezona w umowie/ wycofać pieniadze i tego samego dnia nabyc to mieszkanie po nowej cenie. a co uczynił wp qwprowadził zapis, że zwrot pieniędzy następuje po sprzedaniu mieszkania kolejnemu nabywcy /sprytnr ale nie do końca przemyslane na to tez jest sposób/. pozdrawiam p.s. no i naturalnie prawo jakie jest wiemy, ale nie znaczy to, ze trzeba dawać sie robić na szaro - bank który zabezpieczył sie na wszystkie strony nie zadba o klienta wp. zadba o siebie - efekt - bank ma wszystko a ludzie nic - niestety. dlatego za chybione uwazam podparcie sie na opinii uzyskanej z banku. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: proponuje przeczytać - do Mickey`ego IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 18.09.03, 15:53 Gość portalu: miki napisał(a): > Nie zgodze sie z opcja 2 /mozliwości budowania/ > Nie musi byc gotowe kupione z wadami, a poza tym przeciez mozna sie > zabezpieczyć i kupić gotowe w budynku gdzie ludzie juz zawieraja akty > notarialne - wtedy jest gwarancja ze mieszkanie bedzie Pana. no tak, ale wtedy zostają najgorsze, "przebrane" układy, na nieatrakcyjnych poziomach (parter lub poddasze). >Ma to taką zaletę, > że kupuje sie spokojniej, nie uzera sie z wp no i cena!! można duzo taniej Taniej? Na Ursynowie??? Może jakieś przykłady??? /polecam przypadki tych którzy kupili dawno a dla porównania ich > sasiadów, którzy nabywali mieszkanie później "w promocji" > doszło do takiej sytuacji, że warto było rezygnować /tracic kwote > zastrzezona w umowie/ wycofać pieniadze i tego samego dnia nabyc to > mieszkanie po nowej cenie moi znajomi tak zrobili w NCC i ... ich podkupili znajomi Pani z sekretariatu! A teraz nie mają mieszkania! Takie "numery" można było robić 3-6 miesięcy temu. Teraz, gdy mieszkania "idą" jest to zbyt ryzykowne. Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: proponuje przeczytać - do Mickey`ego IP: 80.51.244.* 19.09.03, 09:48 oczywiscie - wystarczy przeczytać dalej! taniej a w tej samej firmie! w wp jak widac jest zasada :cena na "otwarcie" lokalizacji jest wyższa niz w pół drogi do zakończenia - na początku za ken "jajko" przeciez chcieli cos koło 4500 /m2 a ile ten sam metr kosztował nawet pół roku później?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: proponuje przeczytać IP: 62.88.34.* 18.09.03, 16:00 hmmmm, prosze tylko mi wskazac atrakcyjne miejsca do mieszkania gdzie ludzie wlasnie podpisuja akty notarialne, mieszkania stoja gotowe do oddania i wszystko jest cacy...w 100% co do umowy i zapisow - od kupujacego zalezy na co sie zgodzi jesli tylko takowa wczesniej przeczyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik kn3 Kupno mieszkania w WP - teoria i praktyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 19:45 Miki, chyba widzisz wszystko przez ciemne okulary a kupno mieszkania traktujesz jak cos oczywistego. Problem w Polsce polega na tym ze tysiace amatorow (czytaj klientow WP) idzie i kupuje mieszkania na ktore trzeba jeszcze poczekac - w przypadku Wersalu Podlaskiego w czerwcu bylo jeszcze np. w KN4 troche mieszkan do kupienia a termin byl na 31.07 - 31.08. wiec okolo 2 miesiecy. Piszesz o aktach notarialnych - wlasnie podpisuja takie mieszkancy wczesniej zakonczonej inwestycji (Jajko i KN2). Idz i kup sobie tam jakies fajne mieszkanie...:-))). Generalnie wydaje mi sie ze niewiele wiesz o tym temacie. Moze znasz teorie, ale trzeba ja jeszcze przelozyc na praktyke a tej nie nabedziesz piszac info na forum - trzeba kupic mieszkanie tam gdzie wlasnie podpisuja akty notarialne...czyli gdzie????? .....(bez komentarza) pozdrowienia dla mieszkancow Jajka, KN2,KN3,KN4 i przyszlych KN5 i KN6 Faf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Kupno mieszkania w WP - teoria i praktyka IP: 80.51.244.* 19.09.03, 09:59 napisałem przeciez ze nie bedzie ono niestety tak "fajne" ale bedzie miało kilka zalet : - nie bedziesz się zastanawiał/ła czy kasa która pakujesz w budowę przyniesie efekt w postaci mieszkania czy moze w połowie firma zniknie - czyli spokojną głowę i sny - sporo kasy w kieszeni /róznica cen tego samego metra na poczatku a nawet w połowie jest dość spora/ wystarczy się zastanowić czy więcej kasy, nerwy i troszke słońca w kuchni czy spokuj, kasa w kieszeni ale ciemniejsza kuchnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: proponuje przeczytać IP: 80.51.244.* 19.09.03, 09:53 ale to właśnie dopisałem "ze mieszkanie nie będzie powiedzmy tak dobre jak to z początku - im później tym "słabsze" mozna trafić ale jednak i te przeciez zostana sprzedane /ale za ile mniejsza cenę/ no i naturalnie ilez mniejsze ryzyko wszystko to kwestia kalkulacji przy 80 m2 różnica 500 zł na 1 m2 /cena na początku do ceny po pół roku/ to zysk kupujacego rzedu 40000 chyba warto :) kosztem troszkę ciemniejszego mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Temat (drogi przyspieszonego ruchu) wrócił IP: 217.153.15.* 19.09.03, 10:34 Jak wynika z informacji w dzisiejszym Życiu Warszawy wrócił temat autostrady, a raczej drogi przyspieszonego ruchu. wszystkich zainteresowanych odsyłam na stronę Życia Warszawy www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp? place=zw2_ListNews1&news_cat_id=9&news_id=21979 Jest jeszcze jakaś szansa że jej nie bedzie, Kaczyński jeszcze tego nie klepnął ale pewnie to zrobi. Pozdrawiam i miłego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Temat (drogi przyspieszonego ruchu) wrócił IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 20.09.03, 12:10 pod tym linkiem nic nie ma o drodze. mozesz wrzucic na fiorum ten text. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
follow Re: Temat (drogi przyspieszonego ruchu) wrócił 21.09.03, 00:02 Postaram się podać link tak żeby zadziałał: <a href="http://www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_ListNews1&news_cat_id=9&news_id=21979">Autostrada lepsza</a> Odpowiedz Link Zgłoś
follow Re: Temat (drogi przyspieszonego ruchu) wrócił 21.09.03, 00:23 Może tak: www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_ListNews1&news_cat_id=9&news_id=21979 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: Pani sprzątająca IP: *.tele2.pl 18.09.03, 10:33 Płace tej pani 10 zł za godzinę. Myślę, że jest to przyzwoita cena. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Pani sprzątająca IP: 212.160.156.* 18.09.03, 13:38 Jestem zainteresowany, czy mozesz przyslac mi namiary na te Pania na maila: anakinsky@gazeta.pl? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Pani sprzątająca IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.09.03, 10:58 Ja także chętnie skorzystałabym z pomocy tej Pani. Czy możesz przesłać mi jakieś namiary na Nią? Mój adres maria@energoinfarm.com.pl. Dziękuję i pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K i S Re: Pani sprzątająca IP: *.itpp.pl 12.10.03, 20:36 Mamy Panią za 6 zł. Jest świetna. Sprząta i robi pierogi. Polecamy. Jajo m.86. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Pani sprzątająca - do K i S IP: 155.91.64.* 05.12.03, 09:14 Mam ogromna prosbe o podanie namiarow na tą Pania. Bardzo bym byla wdzieczna. Pzdr, d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama Re: WERSAL PODLASKI IP: 3.40.128.* 24.09.03, 11:39 Witam, Na ostatnim spotkaniu mieszkancow Pani Administrator powiedziala ze Wersal do konca wrzesnia 2003 mial dokonczyc wiele wiele prac. Jednak tempo prac a wlasciwie jego brak pozostawia wiele do zyczenia... Ciekawe czym sie teraz beda wykrecac za cieplo czy za zimno ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: WERSAL PODLASKI 24.09.03, 17:57 Witam, Pani administrator w przypływie chęci wykazania się jakimkolwiek działaniem na forum naszego nieoficjalnego, aczkolwiek licznego zebrania, po prostu zaczęła główkować. No i wymyśliła sobie na szybko, że wysmaruje jakiś papier z listą prac do dokończenia, poda bardzo atrakcyjne terminy i po znajomości od Bogusia, czy też Wojtusia weźmie podpisy. Oczywiście terminy się zbliżają i co i jajco, jak to mówią chamscy lokatorzy z KEN, którzy mają czelność dochodzić swoich praw. Pani administrator nie wzięła tylko pod uwagę rezultatów swojego działania, w tym momencie jej wiarygodność i skuteczność spadła do zera (bo poniżej zera nie może), mam nadzieję że nie tylko w moich, pięknych oczach. Pozdrownienia dla wszystkich aktywnych miszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
paka14 Do Pani Adminstrator 25.09.03, 15:29 Szanowna Pani! Mija tydzien od spotkania mieszkancow i od tego czasu nie widac zadnych zmian na naszym "placu budowy. Dp 30 wrzesnia zostaly 3 dni robocze. Czy nadal Pani wierzy w slowa i podpisy pracownikow firmy Wersal Podlaski? Czy w ciagu 3 dniu uda sie podatwic ogrodzenie, zainstalowac domofony, ukonczyc budynek dal ochrony oraz inne elementy zagospodarowania terenu - zgodnie z Pani zapewnieniami na spotkaniu mieszkancow? Czy Pani nadal w to wierzy? A moze od poczatku wiedziala Pani ze te terminy sa nierealne i probowala zamydlic oczy biednych mieszkancow? Nie wiem, ale dla mnie odpowiedzi sa oczywiste! Pozdrawiam, Paka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Do Pani Adminstrator IP: *.budapest.eur.slb.com 25.09.03, 17:05 Witam, Nie bylem na spotkaniu, wiec moze cos przeoczylem. W paru ostatnich postach zaczelismy wymagac dokonczenia budowy od administracji naszego osiedla a nie od WP... Pytanie: czy Pani administrator stala sie naszym przedstawicielem w kontaktach z WP? Jaka moca cudna dysponuje Pani administrator zeby cokolwiek wymusic na WP. Czy Pani admin moze nam cokolwiek obiecac w tej sprawie? Wydaje mi sie, ze administracja jest poto zeby dbac o porzadek na naszym osiedlu, dbac o wywoz smieci, usuwac awarie, ITP! Zabieganie o wykonczenie osiedla nadal pozostaje w gestii nas, wlascicieli i naszych reprezntatow czyli rady mieszkancow. Rada rowniez nadzoruje czy administracja wywiazuje sie ze SWOICH obowiazkow. pozdrawiam paka14 napisała: > Szanowna Pani! > > Mija tydzien od spotkania mieszkancow i od tego czasu nie widac zadnych zmian n > a naszym "placu budowy. Dp 30 > wrzesnia zostaly 3 dni robocze. Czy nadal Pani wierzy w slowa i podpisy pracown > ikow firmy Wersal Podlaski? Czy > w ciagu 3 dniu uda sie podatwic ogrodzenie, zainstalowac domofony, ukonczyc bud > ynek dal ochrony oraz inne > elementy zagospodarowania terenu - zgodnie z Pani zapewnieniami na spotkaniu mi > eszkancow? Czy Pani nadal w to > wierzy? A moze od poczatku wiedziala Pani ze te terminy sa nierealne i probowal > a zamydlic oczy biednych > mieszkancow? Nie wiem, ale dla mnie odpowiedzi sa oczywiste! > > Pozdrawiam, > Paka Odpowiedz Link Zgłoś
paka14 Re: Do Pani Adminstrator 25.09.03, 18:16 Na spotkaniu mieszkancow Pani Administrator przedstawila liste z terminami, kiedy maja zostac ukonczone poszczegolne prace (prawie wszystkie 30.09) z podpisami kierownikow budowy. Przekonywala wszystkich ze terminy te zostana dotrzymane mimo ze chyba nikt w to nie wierzyl. Wiec ciekawe jaki miala w tym interes?? paka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Do Pani Adminstrator IP: 212.160.156.* 26.09.03, 09:31 Zgadzam sie z Jarkiem, administracja nie jest odpowiedzialna za to, ze budowa nie jest dokonczona tylko deweloper. W przyplywie zlosci przerzucamy odpowiedzialnosc na kogos innego. A jesli ktos byl na tyle naiwny, ze na zebraniu uwierzyl, ze wszystko zostanie wykonczone do konca wrzesnia, to przypominam, ze garaze (wszystkie) mialy byc oddane rowno rok temu. A jaki Pani Administrator ma w tym interes? Paradoksalnie duzy - jest jednym z lokatorow ;) I skonczmy z tym wieszaniem psow na administracje na forum. I nie oto mi chodzi, ze Administracja wykonuje swoje wszystkie obowiazki jak nalezy, bo tak nie jest (w koncu ile mozna sie dopraszac o rzetelna informacje o kablowce i intrenecie?) tylko posty typu: nie ma tego, nie ma tamtego i co Pani na to sa po prostu bez sensu. Forum ma raczej sluzyc wymianie informacji a nie byc miejscem do petycji. Z reszta i tak ostatnio ruch tu troche opadl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEOS Re: Do Pani Adminstrator IP: 217.17.46.* 29.09.03, 17:47 Drodzy sąsiedzi, Nie liczyłbym na wyegzekwowanie czegokolwiek od Pani Administartor co tyczy zobowiązań WP, czy też od Panów Czyż..., Cwal..., itp. ponieważ "ryba psuje się od głowy" a jak dobrze wszyscy pamiętamy i prawie codziennie jest to potwierdzane czynami, słowa Panów Prezesów Rog... i Piek... znaczą mniej niż zero. Biją swoiste rekordy np. garaż poziom -2 - opóźnienie 15 miesięcy !!!. Ja tylko dziwię się, że Pani Administartor jeszcze próbuje uwiarygodnić działania i obietnice tak niesolidnych ludzi, reprezentujących WP, jak wymienieni w tym liście. Myślę, że Pani Administartor już wkrótce będzie reprezentowała tylko siebie jako mieszkańca bloku 56 i zaprzestanie prób brania na siebie zadań, z których i tak nie może się wywiązać i nie leżą w jej kompetencjach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Zakonczenie budowy ?? IP: WARASPROXY* / 217.153.108.* 29.09.03, 19:24 Mili sasiedzi, Czy o nas juz zupelnie zapomniano ? Nie mam nic do mieszkancow KEN3 i KEN4, ale od jakiegos czasu czuje sie jak klient gorszej kategori. Czekam na chwile gdy zobacze ogrodzenie i domofony ... ale nie u nas tylko u sasiadow (3 i 4). Czy my jestesmy gorsi ? Rozumiem ze oba etapy budowy rozliczane sa w inny sposob, ale przeciez my tez zaplacilismy za te mieszkania ciezkie pieniadze. W lipcu dzwonilam do WP i uzyskalam od jednego z prezesow informacje ze wlasnie montuja domofony. Ja sie pytam gdzie one sa? Moze rzeczywiscie w KEN3 lub KEN4 bo w mojej klatce nie widzialam do dzis. Po innych klatkach nie chadzam wiec nie wiem. Mimo wszsytko nadal jeszcze mam nadzieje ze do konca roku nasz etap budowy bedzie zakonczony. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Zakonczenie budowy ?? IP: *.edipresse.pl 30.09.03, 11:01 Domofon?w nie ma nigdzie, panu Prezesowi chyba siŤ ćni¸o montowanie :((. Czy dzić w garaýu by¸o jakieć w¸amanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: Inna sprawa IP: *.tele2.pl 30.09.03, 16:32 Pozdrawiam wszystkich mieszkańców! Czuje się jak pośrednik w poszukiwaniu miejsc pracy, ale zapewniam, że tak nie jest!! Mogę polecić jeszcze jedną Panią, która chciałaby sprzątać na naszym osiedlu. Sprząta u mojej znajomej, która jest z niej zadowolona. Znajoma ma mieszkanie na Ursynowie, więc Pani chciałaby znaleźć coś w tej okolicy. W razie zainteresowania proszę o sygnały. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek K Re: Inna sprawa IP: *.kompakt.pl 01.10.03, 12:42 Czy mozesz podac mi namiary na te Pania? Bede potrzebowal kogos do sprzatania mieszkania (raz na 1-2 tygodnie), mycia okien itp. w bloku Al. KEN 52. Pewnie juz niedlugo bo wprowadze sie w listopadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: Inna sprawa IP: *.tele2.pl 02.10.03, 12:08 Prosilabym o podanie adresu e-mailowego, na ktory moge przeslac telefon do tej pani, bo chcialabym podac namiary do niej osobom zainteresowanym, a nie ogolnie na forum. Sorry za utrudnienia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: WERSAL PODLASKI lubię środy IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.10.03, 09:18 Coś drgnęło. Jak wychodziłem do pracy to montowali ogrodzenie :))))) DZIĘKUJEMY PANIE PREZESIE :>>>> . Jeśli Pan to czyta to pytanie o Domofony i telewizję kablową, bo jak do tej pory to nie za wiele się dowiedzieliśmy od Pani Administrator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti SFERIA - plusy i minusy - warto??? IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 02.10.03, 11:47 Witam, Chciałem zapytać, czy ktoś z Was korzysta ze Sferii? Jakie są plusy i minusy? Jak Sferia "wypada" w porównaniu do NAJLEPSZEJ FIRMY, UKOCHANEGO MONOPOLISTY - TPSA??? Czy warto "wiązać się" umową 36 miesięczną? Internet? Pozdrawiam Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAPCHANY KONIEC WĄTKU WERSAL IP: *.crowley.pl 02.10.03, 14:10 Ludzie skończcie wreszcie ten wątek , bo jest za długi i komputer sie zapycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama Re: KONIEC WĄTKU WERSAL ????? IP: *.euro.ge.com / 193.173.33.* 02.10.03, 14:25 A ktos cie zmusza do zagladania tutaj??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: SFERIA - plusy i minusy - warto??? IP: *.stacje.agora.pl 05.10.03, 20:35 Gość portalu: Arti napisał(a): > Witam, > Chciałem zapytać, czy ktoś z Was korzysta ze Sferii? Ja korzystam od kilku miesiecy. > Jakie są plusy i minusy? Plusy: - zalozenie prawie od reki - dowolna lokalizacja w mieszkaniu telefonu - niski abonament + tanie rozmowy (za takie cus placi sie eksta w TPSA) Minusy: - nieraz sygnal zanika (wlasciwie zanikl raz, ale za to na 2 dni) - dziwnie wybiera sie numery (troche "mysli" nim wybierze) - rozmowy mimo wszystko nienajtansze na rynku (zwlaszcza do komorek). > Jak Sferia "wypada" w porównaniu do NAJLEPSZEJ FIRMY, UKOCHANEGO MONOPOLISTY - > TPSA??? Gdy zanikl sygnal na 2 dni, to najpierw o tym uprzedzili listownie, a potem... zwrocili czesc abonamentu!!!! Taki fakt pewnie wystarczy za rekomendacje. > > Czy warto "wiązać się" umową 36 miesięczną? Warto,bo tani abonament, tanie podlaczenie (kosztowalo chyba 60 zl..), 3 lata to znowu niedlugo, a gdy sie ewentualnie przeprowadzisz, to zabierasz numer ze soba! > Internet? Zapomnij, to zwykly dial-up (choc cenowo jakos korzystny. Ja jednak nie skusilem sie). > > Pozdrawiam > Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kase Re: SFERIA - plusy i minusy - warto??? IP: *.itpp.pl 12.10.03, 20:33 Mamy sferię, 36 miesięczną umowę. Internet i telefon. Bardzo sobie chwalimy. Ceny odrobinę tańsze od tpsa. polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fokal UWAGA WIELKA KRADZIEŻ W GARAŻU !!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 05.10.03, 15:11 Lokatorzy okradziono w garażu na poziomie -1 około 10 samochodów !!!!! To skandal !!!! Gdzie jest ochrona i kto podjął decyzję o jej odwołaniu ???????!!!!!!!!! Czy to znowu ADMINISTRACJA... bo jeśli tak to jest niepodważalny argument, by Ci Państwo dla nas przestali pracować !!!!!!! !!!!! Sprawdźcie swoje pojazdy !!!! Wyrazy współczucia dla poszkodowanych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry2517 Kiedy kaloryfery będą ciepłe IP: *.waw.cdp.pl / 192.168.0.* 05.10.03, 16:24 Czy nie orientował się ktoś kiedy będziemy mieć ciepłe kaloryfery? pozdr. Harry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry2517 Re: Kiedy kaloryfery będą ciepłe IP: *.waw.cdp.pl / 192.168.0.* 05.10.03, 19:29 sam sobie odpowiem: już są ciepłe :-) pozdr. Harry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel UWAGA WIELKA KRADZIEŻ NA osiedlu !!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 05.10.03, 21:52 Przez ostatnie dwa tygodnie w garazu okradziono ok 20 aut, z tego ostatniej nocy 10 aut.Z mojego pientra zniknely tej samej nocy 3 wycieraczki spod drzwi. Ostatni w piwnicy na -2 znikly 2 wylaczniki swiatla. Podobno jakas piwnice tez zostaly juz okradzine. Bram na -2 jest otwarta 24 godziny na dobe, co pared dni serwis ja naprawia a robole z WP ja znow rozawalaj. Robotnicy WP maja do niej piloty i kozystaja z -2. LUDZIE CO SIE DZIEJE. po osiedlu wieroczrem kreci sie jakies menelstwo, Trzeba dzialac. Pozdrawaim sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs o nas IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 09:52 polecam dzisiejsza rzepe www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_031006/nieruchomosci_a_13.html Wykończenie lub kaski Właściciele mieszkań budowanych przez Wersal Podlaski na rogu al. KEN i ul. Płaskowieckiej przejęli je na mocy aktów notarialnych, ale mieszkają w nich na dziko. Gmina nie pozwoliła na użytkowanie bloku, bo obiekt nie został dokończony. Niejasne jest też, dlaczego wyodrębniono mieszkania w budowie. - Boimy się, czy deweloper w ogóle dokończy inwestycję, skoro zaniepokojeni o swoją własność już podpisujemy akty notarialne - prosi o interwencję pani Agnieszka, czytelniczka "Rz" (nazwisko do wiadomości redakcji). - Budowa naszego domu miała zostać zakończona do końca czerwca 2002 roku, a blok wciąż nie jest gotowy. Mieszkamy na dziko, bez zameldowania, bo gmina nie odebrała budynku. Przypomnijmy. O inwestycji Wersalu Podlaskiego pisaliśmy w "Nieruchomościach" z 23 września 2002 roku. Wtedy prezes firmy Remigiusz Rogowski obiecywał, że do końca 2002 r. mieszkania zostaną przekazane i zakończą się prace związane z zagospodarowaniem terenu. Teraz klienci znowu pytają: kiedy skończy się budowa? Ułamki i mieszkania Ponieważ bloki przy al. KEN nie zostały jeszcze odebrane przez gminę, z punktu widzenia prawa poszczególne lokale nie powinny zostać wyodrębnione. Formalnie więc nie istnieją. Jak zatem możliwe jest sprzedawanie ich notarialnie? - Przepisy nie przesądzają, że ustanowienie odrębnej własności lokalu może nastąpić dopiero po wydaniu pozwolenia na użytkowanie budynku, choć jest to najbardziej prawidłowa kolejność. Tylko ustawa o spółdzielniach mieszkaniowych przewiduje taką możliwość, gdy budowa osiągnęła taki stan, że lokal istnieje przynajmniej w stanie surowym. W większości dzielnic Warszawy urzędy odmawiają jednak wydania zaświadczeń przed wydaniem pozwolenia na użytkowanie, nawet w przypadku budynków spółdzielczych. Wyjątek stanowi Ursynów, gdzie takie zaświadczenie można uzyskać wcześniej na podstawie zatwierdzonej geodezyjnej inwentaryzacji powykonawczej. Nabywcy lokali muszą się jednak liczyć z problemami, jeżeli pozwolenie na użytkowanie nie zostanie ostatecznie wydane. - uważa Andrzej Chełchowski, radca prawny z kancelarii Miler & Canfield. Co na to dzielnica? - Wyodrębnienie samodzielnych lokali mieszkalnych przed oddaniem bloku do użytku nie powinno mieć miejsca, gdyż mieszkań tych faktycznie jeszcze nie ma - przyznaje Tomasz Zemła, dyrektor wydziału administracji architektoniczno - budowlanej - Jest to jednak praktykowane, zwłaszcza na Ursynowie, jeżeli budynek jest już ukończony. Właściciel płaci Na dokończenie bloku potrzeba jeszcze ok. miliona złotych - szacuje deweloper. Bez wykonania tych prac gmina budynku nie odbierze, a co za tym idzie - nie wyda pozwolenia na użytkowanie. Mieszkańcy nie będą więc mogli się zameldować. Mogą też mieć problemy z ubezpieczeniem mieszkania, założeniem telefonu i z Powiatowym Inspektoratem Nadzoru Budowlanego. Za przebywanie na terenie budowy bez odpowiedniego zabezpieczenia, np. w postaci kasku ochronnego na głowie, grozi grzywna. Odpowiedzialny za przestrzeganie tego wymogu jest właściciel budowy, czyli obecnie sami nabywcy mieszkań. Dlatego to ich będzie obciążał obowiązek zapłaty grzywny. Jednak prezes Wersalu Podlaskiego Remigiusz Rogowski zapewnia, że nie będzie takiej konieczności: - Blok jest praktycznie skończony, do przeprowadzenia są jeszcze drobne prace kosmetyczne. Lokale zostały wyodrębnione, więc przekazywanie ich aktem notarialnym odbywa się w sposób jak najbardziej zgody z prawem. - Nie jest dla mnie jasne, na jakiej podstawie wyodrębniono lokale, bo w przypadku mieszkań budowanych przez deweloperów ustawa takiej możliwości nie przewiduje, jednak i nie zakazuje tego - wyjaśnia mec. Chełchowski. AIS OPINIA Andrzej Chełchowski, radca prawny z kancelarii Miler & Canfield - Sytuacja jest kłopotliwa dla mieszkańców pod względem prawnym. Z jednej strony podpisują akty notarialne, więc formalnie stają się właścicielami mieszkań, za które zapłacili. Z drugiej jednak strony, jeżeli w podpisywanych aktach notarialnych klienci dewelopera nie zastrzegli, że budowa zostanie przez niego dokończona, mogą mieć w przyszłości problem z wyegzekwowaniem tego od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: o nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 13:06 To jakim cudem udało mi się to wszystko - zameldowanie, akt notarialny, ubezpieczenie, bez żadnych problemów załatwić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEOS Re: o nas IP: *.acn.pl 06.10.03, 21:19 po prostu mieszkasz w kraju gdzie wszystko jest możliwe ... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: o nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 09:09 Wolałabym mieszkać w kraju, w którym wszystko jest normalne - czego sobie i Wam Mili Sąsiedzi życzę. Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEOS Re: o nas IP: *.acn.pl 06.10.03, 21:50 I.) to już wiemy ... 1. administratorka już dawno podałaby się do dymisji gdyby nie to, że jest z nadania WP i działa na rzecz dewelopera, nie mieszkańców ... 2. notariusz twierdząc przed podpisywaniem aktów, że zawarcie zobowiązania się WP do zakończenia budowy i odbioru przez gminę w treści aktu nic nie daje i jest zbędne też już potwierdził swoją niezależność i solidność w doradzaniu swoim klientom ... (na szczęście można posłuchać innych lepszych doradców) 3. prezesi i kierownicy już dawno pokazali na co ich stać, kim są i jaką wartość ma ich słowo oraz podpis ... ciekawe co jeszcze przed nami ??? II.) ciekawie brzmi w artykule RzP " ...na dokończenie bloku potrzeba jeszcze około miliona złotych szacuje deweloper ... a prezes dewelopera nazywa to drobnymi pracami kosmetycznymi ..." - to daje około 3500 zł na lokal !!! Ciekawe czy wliczone w tą kwote sa kary umowne dla mieszkańców (np. za lokale odbierane w tym roku lub nieodebrane garaże na -2 obecne opóźnienie 15 miesięcy i ciągle rośnie) Panie prezesie a gdzie ten milion sie podział ? I.T.D. samo życie ... !!! Jak najdalej od "Wersal Podlaski Rogowski i Piekut Spółka Jawna" i innych tym podobnych lub identycznych firm - tego Wam i sobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: KRADZIEŻ IP: *.tele2.pl 07.10.03, 17:18 Niestety sprawy wyglądają nieciekawie. W ten weekend okradziono kilka samochodów, w poprzedni tak samo. Dowiedziałam się, że WP przesłał nam fakturę za ochronę budowy. (Nie wywiązał się z robót, za które wziął od mieszkańców pieniądze, tzn. m.in. ogrodzenie, domofony i wykończenie pomieszczenia dla personelu ochrony, ale postanowił, że obniży sobie koszty tej budowy przerzucając ich część na nas. Panie Prezesie! Jeżeli nie wykonuje się prac w terminie, to trzeba liczyć się, że będzie to pociągało za sobą dodatkowe koszty). Trochę nie jest dla mnie jasne, jak WP może wystawiać nam fakturę za ochronę BUDOWY przed wywiązaniem się ze swoich zobowiązań. Sprawdzałam tablicę informacyjną - budynki 1, 2, 3, 4 przy Al. KEN to wciąż teren budowy. Pod względem prawnym nic się tu nie zmieniło, dalej nie mamy pozwolenia na użytkowanie i mieszkamy na terenie budowy. Administracja stwierdziła, że nie będziemy płacić tej faktury, bo ochrona budowy jest ogólna. Wtedy Prezes podjął decyzję, że ochrona z I etapu będzie wycofana. Na jakiej podstawie? Oczywiście uderzyło to w mieszkańców, a WP znowu nie poniesie za to konsekwencji. Na razie włamują się nam do garażu, potem będą piwnice, a potem może mieszkania ... Powinniśmy zareagować jak najszybciej na te wypadku. Proszę o odzew i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neos Re: KRADZIEŻ IP: *.acn.pl 07.10.03, 19:50 Za teren budowy, wszystkie wydarzenia tj. wypadki, kradzieże, itp. odpowiada WP. Myślę, że należy: 1. odwiedzić Prezesa w większym składzie i postawić pisemnie, kolejny raz nasze żądania ("spotkanie ze świadkami ... ") 2. wzmóc akcję medialną nt. firmy WP na przykładzie sytuacji w KN1 i innych (osoby z Wąwozowej i Belgradzkiej też coś mogą dorzucić odnośnie jakości prac budowlanych realizowanych przez WP) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: KRADZIEŻ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 12:21 Witam, ciekaw jestem jak sa wydawane pieniadze przez nasza Administracje? czy moze ktos z mieszkancow wie czy mozemy miec wglad w te dane? obawiam sie ze nasza administracja sponsoruje po cichu WP! pozdrawiam RS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: Pomoc domowa IP: *.tele2.pl 08.10.03, 17:20 Szanowni Mieszkańcy! Jeszcze raz podaję namiary do pani sprzątającej u mojej znajomej (kobiecie bardzo zależy na pracy), jeśli ktoś potrzebuje pomocy w sprzątaniu mieszkania, to proszę śmiało dzwonić. Jest to uczciwa osoba: Pani Krystyna - 0692 509 797 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: KRADZIEŻ 08.10.03, 18:02 Witam, jako członek wspólnoty mieszkaniowej masz wgląd we wszystko co jest związane z zarządzaniem nieruchomością wspólną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Protest przeciw tranzytowi przez Wawe IP: *.kompakt.pl 09.10.03, 09:37 www1.gazeta.pl/warszawa/1,34896,1697044.html Przeciwnicy przekształcenia Trasy AK w trasę ekspresową i połączenia jej z autostradą zapowiadają ogromną demonstrację pod Ministerstwem Infrastruktury Wczoraj protestujący zebrali się w szkole przy ul. Włościańskiej. Spotkanie zorganizował żoliborski radny Jerzy Lipka. Zamierza on powołać Komitet na rzecz Obwodnicy. - Domagamy się budowy takiej drogi wokół Warszawy, nie godzimy się na wpuszczanie ruchu z autostrady w środek miasta - grzmiał radny Lipka. Plany generalnej dyrekcji dróg zakładają, że równocześnie z budową autostrady od strony Łodzi do Konotopy (na granicy Piastowa i Ursusa) powstanie jej połączenie przez Bemowo do Trasy AK. Ta ostatnia, a także jej przedłużenie Trasa Toruńska zostaną zmodernizowane. Na czym ma polegać przebudowa trasy? Most Grota zostanie poszerzony o jeden pas w każdą stronę (w sumie w każdym kierunku będzie pięć pasów); zostaną odbudowane (lub zbudowane) wiadukty głównych jezdni po prawej stronie Wisły od ul. Modlińskiej aż do Łabiszyńskiej; w okolicach osiedli Potok i Ruda trasa zostanie częściowo przykryta ekranami akustycznymi (tzw. konstrukcja półtunelowa) arteria zyska nową nawierzchnię. Wielu mieszkańców uważa jednak, że te inwestycje doprowadzą do degradacji okolicy. - Już teraz przy Włościańskiej od trasy dobiega olbrzymi hałas. Przecież po wybudowaniu tu drogi ekspresowej będzie jeszcze gorzej - denerwowała się jedna z mieszkanek Żoliborza. Protestujących poparł mieszkający niedaleko trasy poseł Antoni Macierewicz, który jako jedyny z parlamentarzystów warszawskich przyjął zaproszenie na spotkanie. - Wspólnie z mieszkańcami będę walczył przeciwko budowie tej drogi. Wykorzystam do tego wszystkie środki, jakie przysługują posłowi - zapowiedział. 21 października przeciwnicy budowy trasy ekspresowej na Żoliborzu razem z protestującymi przeciw przecięciu drogą szybkiego ruchu Ursynowa będą protestować pod Ministerstwem Infrastruktury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Pytanie IP: 217.153.26.* 09.10.03, 09:47 Czy odbylo sie zebranie mieszkancow wczoraj o 20 zorganizowane przez Pania Administrator? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania75 Akty notarialne IP: *.medstat.waw.pl / 62.233.201.* 09.10.03, 10:33 Kiedy pytałam się na początku września o podpisywanie aktów notarialnych, pani z Wersalu poinformowała mnie, że notariusz przyjedzie 2 października do Warszawy i wtedy będzie ustalać terminy podpisywania aktów. I prosi żeby zadzwonić po 2.10.03, wczoraj przez telefon pani z Wersalu powiedziała, że wszystkie terminy są zajęte, kto naopowiadał głupot, żeby dzwonić teraz, trzeba zadzwonić w listopadzie i umówić się po Nowym Roku. I rzuciła słuchawką. Chyba Wersal prowadzi teraz akcję blokowania podpisywania aktów notarialnych, czyżby przlękli się odebrania władzy??? Może nie chcą zrezygnować z zarządzania Wspólnotą??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEOS Re: Akty notarialne IP: 217.8.186.* 09.10.03, 17:46 Niestety chyba masz trochę racji. Podobno notariusz przyjeżdża raz na miesiąc i podpisuje w tym dniu kilka aktów notarialnych. Ja umawiałem się na początku września i otrzymałem termin końca października. Myślę, że warto tę sprawę poruszyć wraz z innymi zobowiązaniami WP w stosunku do mieszkańców. Jeżeli ich notariusz nie daje sobie rady to niech dadzą go zmienić lub zwiększą jego wydajność w dowolny sposób - szczególnie, że większość treści aktu to te same sformułowania z różnicami wynikającymi z powierzchni mieszkania oraz pewnymi ew. uwagami kupującego. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Re: Akty notarialne / modyfikacja IP: *.2a.pl / 217.153.167.* 13.10.03, 10:12 W aktach notarialnych powinniśmy dopisać "że budowa zostanie przez W.P dokończona" - patrz opinia Andrzeja Chełchowskiego - radcy prawnego kancejarii Miler & Canfield - artukuł z "Rz" ("Wykończenie lub kaski"). Adresujmy: Kancelaria Notarialna Janusz Dąbrowski (085) 732-03-78 Białystok Najblizszy termin podpisywania aktów 24.10.2003 Proszę o komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc123 Wandalizm na KEN po zeraniu !!! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 12.10.03, 16:00 jako mi sie zdaje , ale widac slady maloletniej choloty, ktora biegala po bloku Jajko i bawila sie w podchody, niektorzy widzieli te bande wyrostkow, gnoje mieli po jakies 12-14lat, pomazali windy i sciany, ale niestety mieszkancy sa bezradni i Administracja tym bardziej !!! ?????? czekajmy dalej moze ten niedokonczony plot nam w nocy zabiora !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Wandalizm na KEN po zeraniu !!! IP: 212.160.156.* 13.10.03, 10:01 W czwartek ok. 23.00 5-6 nastolatkow jezdzilo ROWERAMI po garazu. Czesc z nich byla z jajka, czesc nie. Ochrona chodzila sobie obok, myslac, ze wszyscy sa z jajka. Garaze chyba nie sluza do jezdzenia rowerami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Kolejna pijacka impreza IP: 195.205.132.* 13.10.03, 10:10 A wczoraj odbyła się kolejna pijacka impreza chołoty pod 115. Poprzednie była tydzień wcześniej. Ale zaraz pewnie ktoś odpowie, że wolnoć Tomku w swoim domku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania75 Re: Kolejna pijacka impreza IP: *.medstat.waw.pl / 62.233.201.* 13.10.03, 13:12 W domku jak w domku, raczej na balkonie. Darcie ryjów było słychać chyba na całym osiedlu. Ale jeśli nikt nie dzwoni po straż miejską to kolesie czują się bezkarni, nie wiem dlaczego p. administratorka nie wywiesiła w gablotach telefonów do najbliższego omisariatu albo straży miejskiej, właściwie to nie wiadomo pod jaki numer dzwonić w takim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania75 Re: Wandalizm na KEN po zeraniu !!! IP: *.medstat.waw.pl / 62.233.201.* 14.10.03, 10:10 Taaak, a ja wczoraj wsiadłam do windy z której właśnie wysiadł mój nastoletni sąsiad i powalił mnie zapach trawy! Hehe, małolat boi się palić w domu, więc wykombinował, że winda będzie do tego odpowiednim miejscem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam ochrona IP: *.itpp.pl 15.10.03, 22:21 Szanowni Mieszkańcy, Nareszcie ktoś ruszył głową i pojawiła się oferta firmy Z.U.O.M. Jest to ochrona bardzo profesjonalna, chroniąca wartościowe mienie, banki, dzieła sztuki. Cenowo konkurencyjna, młoda sprawna i naprwdę na 5! Brawa dla inicjatora! Ja jestem za ZUOMem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kase Re: ochrona IP: *.itpp.pl 15.10.03, 22:27 Też ich znam i polecam. Fajne chłopaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Aster IP: *.edipresse.pl 13.10.03, 11:43 Czy ktoć wie, jakie s? aktualne terminy pod¸?czenia telewizji, internetu i telefonu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: Aster IP: 217.153.26.* 13.10.03, 13:55 Czy cos ruszylo w sprawie Aster i reszty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Aster IP: 212.160.156.* 13.10.03, 16:10 No podobno mial byc sygnal probny w tym tygodniu. Szczegoly zna Administracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K i S spotkanie IP: *.itpp.pl 14.10.03, 22:57 Myślimy sobie, że miło by było poznać sąsiadó, niekoniecznie przy okazji zebrań , raczej przy duuuużym piwku. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: spotkanie IP: *.budapest.eur.slb.com 15.10.03, 12:48 prosze Panstwa to nie akademik! :-)))) Gość portalu: K i S napisał(a): > Myślimy sobie, że miło by było poznać sąsiadó, niekoniecznie przy okazji > zebrań , raczej przy duuuużym piwku. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kase Re: spotkanie IP: *.man.polbox.pl 15.10.03, 15:00 A ja jestem za! Jak się zna sąsiadów, to przyjemniej i bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: spotkanie IP: 195.205.132.* 15.10.03, 18:50 Tylko, że nie każdy musi się napić, żeby poznać sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: spotkanie IP: *.itpp.pl 15.10.03, 22:10 Ja myślę, że to piwko miało poprostu oznaczać spotkanie NIEFORMALNE. Ludzie więcej luzu ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exGaLL Kupić, czy nie kupić... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 08:52 ... oto jest pytanie! Jestem aktualnie na etapie negocjacji umowy z Wersalem, ale po przeczytaniu Waszych komentarzy nabawiłem się kupę wątpliwości, czy się zdecydować na KEN6 czy nie? Stąd moje pytanie do ludzi, którzy mają więcej doświadczenia na tym polu: co radzicie - brać czy nie brać? Czy są jakieś szanse, że Wersal wydoli i skończy ostatni z budynków osiedla? W Wersalu twierdzą, że lada moment zaczynają kolejne bloki po drugiej stronie KENa. Co o tym sądzicie? Proszę o poradę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paka14 Re: Kupić, czy nie kupić... 15.10.03, 14:32 Przeciez podobno sprzedali teren po drugiej stronie KENu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.man.polbox.pl 15.10.03, 15:01 wydoli na pewno. zawsze daje radę, choć czasem idzie po woli. ale pewne, ze zawsze kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 15:20 BO PRAWDZIWYCH FACETÓW POZNAJE SIĘ PO TYM JAK KOŃCZĄ... HI, HI, HI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Kupić, czy nie kupić... IP: 195.205.132.* 15.10.03, 18:49 Jak chcesz kupić mieszkanie, to lepiej gdzie indziej, ale jak chcesz podnieść sobie dawkę adrenaliny, to inwestuj z Wersalem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.acn.waw.pl 15.10.03, 22:49 A ja tak powiem KUPIC !!! Tamte bloki buduje werasal i bank, wykonwaeca jesy budexpo. i jest tam wszystko oki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 16.10.03, 09:34 Słuchaj Wacka-Marudy... Daleko zajdziesz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Kupić, czy nie kupić... IP: 195.205.132.* 16.10.03, 09:54 Może jak nie masz mądralo nic do powiedzenia to się nie odzywaj. Jeśli radzisz komuś, aby powierzył swoje pieniadze firmie, która ma na naszej budowie prawie półtoraraoczne opóźnienie, setki usterek, która działa na pograniczu prawa, która kpi sobie z klienta, której prezes śmieje się prosto w oczy (że już o jego prostackim zachowaniu nie wspomnę), która nigdy nie wywiazuje się na czas ze swoich zobowiązań, od której trzeba wyciągać własne pieniądze na drodze sądowej, to chyba jesteś nieco nieodpowiedzialny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 14:13 NA MIEJSCU WERSALA OSKARŻYŁABYM CIĘ O POMÓWIENIE. NA JAKIEJ PODSTAWIE TWIERDZISZ, ŻE "NIGDY NIE ODDAJE NA CZAS"? KEN NIE JEST PIERWSZĄ INWESTYCJĄ WERSALA W WARSZAWIE. POPRZEDNIE ODDAWAŁ W TERMINIE I Z RELACJI FIRM WSPÓŁPRACUJĄCYCH Z WERSALEM DOWIEDZIAŁAM SIĘ, ŻE DOTYCHCZAS NIE BYŁO PROBLEMÓW. SAM WIESZ JAKA BYŁA SYTUACJA W KRAJU I NIESTETY POPEŁNIŁ WERSAL BŁĄD AKURAT PRZY NASZEJ BUDOWIE - PRZEINWESTOWANIE, O KTÓRYM KIEDYŚ WSPOMINAŁEŚ. JAK WIDAĆ II ETAP IDZIE W MIARĘ SPRAWNIE. LUDZIE JUŻ SIĘ WPROWADZAJĄ, A III ROŚNIE W OCZACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Kupić, czy nie kupić... IP: 195.205.132.* 16.10.03, 15:04 Odkąd interesuję się WP tj. od roku 2000, żadna inwestycja nie została oddana w terminie. A co do Sądu, to na razie ja podałem WP do sądu o zapłatę należności, która jest wymagalna od czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 15:12 A JA WERSALEM INTERESUJĘ SIĘ OD 1999 ROKU. ALE NIE BĘDZIEMY SIĘ LICYTOWAĆ, KTO WCZEŚNIEJ I KTO WIE WIĘCEJ, BO NIE W TYM RZECZ. CZY TO BĘDZIE TAKA "MAŁA" ZEMSTA NA WERSALU, JAK BĘDZIECIE ZNIECHĘCAĆ INNYCH POTENCJALNYCH KUPCÓW? CZY NIE WIDZICIE, ŻE NASTĘPNE ETAPY IDĄ ZNACZNIE SPRAWNIEJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 15:19 dziewczyno, skad Ty sie urwalas? maly apel w sprawie wybory firmy ochroniarskiej warto aby wiecej osob zadeklarowalo sie co do wyboru firmy w dniu wczorajszym bylo niezbyt wiele podpisow pozdrawiam RS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 15:31 A) Z CHOINKI, B) Z KSIĘŻYCA, C) Z WERSALA, D) POZOSTAWIAM DO WYBORU BUJNEJ WYOBRAŹNI FORUMOWICZÓW. CZY WY POTRAFICIE TYLKO NARZEKAĆ? PO JAKĄ CHOLERĘ WAŁKUJECIE TEN SAM TEMAT? CHYBA TO LUBICIE... A Z TEGO CO PRZECZYTAŁAM, TO "rs" MIAŁ/MIAŁA KIEDYŚ BARDZIEJ PRZYCHYLNE OPINIE NA TEMAT WERSALA NIŻ RESZTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.zapora / 217.96.25.* 16.10.03, 15:13 I teraz rozumiem, dlaczego WP nie ma pieniędzy na dokończenie Etapu I !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kupić, czy nie kupić... IP: 194.74.40.* 16.10.03, 15:09 Popieram Wacka - i co z tego ze budowa II i III-etapu idzie sprawnie, skoro etap I nie jest jeszcze zakonczony a kolejne terminy sa systematycznie przesuwane (1,5 roku opoznienia - niezle jak na firme z certyfikatem developera). Mam prawo stwierdzic ze Wersal jest niesolidna firma, bo to miedzy innymi przy pomocy moich pieniedzy przeinwestowal, jak to nazywasz, a teraz nie mozna go w zaden sposob zmusic do zakonczenia budowy. Sposob w jaki Wersal traktuje swoich klientow jest wprost skandaliczny - to absurd ze go bronisz, jesli rzeczywiscie jestes mieszkanka naszego osiedla. Kiedy kupowalem u nich mieszkanie 2,5 roku temu Wersal byl renomowanym developerem o doskonalej opinii. Dzisiaj mam o nim zupelnie inne zdanie i dlatego nikomu nie radze sie w to pakowac jesli ma inne opcje. Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 15:25 NO WŁAŚNIE - SAM STWIERDZASZ, ŻE MIAŁEŚ O NICH DOBRE ZDANIE. MIAŁEŚ I JE ZMIENIŁEŚ. TRUDNO. OPINIA O NASZYM ETAPIE NIE JEST W PEŁNI MIARODAJNA DLA INNYCH KLIENTÓW, BO U NAS SĄ SAMI ROZGORYCZENI I OBRAŻENI. I BĘDĄ ZNIECHĘCAĆ INNYCH, BEZ WZGLĘDU NA TO CO SIĘ BĘDZIE DZIAŁO NA BUDOWIE OBOK. MOIM ZDANIEM TRZEBA TO ROZGRANICZYĆ. LUDZIE, KTÓRZY CHCĄ KUPIĆ OD WP MIESZKANIE POWINNI SIĘ RACZEJ PODPYTYWAĆ NA II ETAPIE, GDZIE BUDOWA IDZIE ZNACZNIE, ZNACZNIE SPRAWNIEJ. A CZY JA BRONIĘ WERSAL? RACZEJ NIE, BO MAM MIESZKANIE W I ETAPIE I TAK SAMO JAK RESZTA LOKATORÓW MIAŁAM OKAZJĘ PRZEŻYWAĆ WĄTPLIWEJ PRZYJEMNOŚCI EMOCJE ZWIĄZANE Z ODDANIEM MIESZKANIA. CZASEM PO PROSTU PRÓBUJĘ PATRZEĆ NA TO Z DRUGIEJ STRONY. WIERZ MI, ŻE DO MOMENTU REALIZACJI KEN-u WERSAL NIE MIAŁ PROBLEMÓW. SZEDŁ JAK PRZYSŁOWIOWA BURZA. ODDAWAŁ W TERMINIE (GÓRA DWA MIESIĄCE SPÓŹNIENIA), PŁACIŁ PODWYKONAWCOM. POWTARZAM TO, CO USŁYSZAŁAM OD PODWYKONAWCÓW, WSPÓŁPRACOWNIKÓW, ITP. WERSALA. NO ALE ZROBIŁ MOCNE BĘC. JEST TAKIE POWIEDZENIE, ŻE URAŻONY KLIENT ZNIECHĘCI KOLEJNYCH 12, A ZADOWOLONY PRZYCIĄGNIE TYLKO 4. MYŚLĘ, ŻE ODEGRACIE SIĘ NA WERSALU Z NAWIĄZKĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Kupić, czy nie kupić... IP: 195.205.132.* 16.10.03, 15:34 Żaden błąd w zarządzaniu czy sytuacja makroekonomiczna nie uzasadniają krętactwa, prostactwa, kpin z klientów. Ci ludzie po prostu tacy są, a wyłazi to wtedy, gdy nadchodzą ciężkie czasy. Kolejne etapy idą szybciej tylko dlatego, że bank patrzy im na ręce. Poza tym usterki budowalne, które ujawniają się nie tylko u nas, ale też w poprzednich inwestycjach na Wąwozowej i Belgradzkiej nie wynikają z trudności finansowych, za to dobitnie świadczą, że należy tego dewelopera omijać wielkim łukiem, co z czystym sumieniem doradzam. PS. Nacisnij Caps Lock, bo coś Ci się zacięło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 15:40 NIC MI SIĘ NIE ZACIĘŁO. LUBIĘ PISAĆ DUŻYMI LITERAMI, ŻEBY BYŁO WYRAŹNIEJ. WOLAŁABYM, ŻEBY KTOŚ ZAJĄŁ SIĘ NP. ZMIANĄ ADMINISTRACJI, PRZYSPIESZENIEM ZAŁOŻENIA KABLÓWKI, ITP. CZYLI SPRAWAMI BIEŻĄCYMI A NIE BIADOLENIEM, ŻE TEN CHOLERNY WERSAL, TO TAKI A NIE INNY. STRASZNIE MUSISZ SIĘ UMARTWIAĆ, JEŻELI MIESZKASZ W TAKIM DZIADOSKIM MIESZKANIU. MYŚLĘ, ŻE W ŻYCIU POZAGROBOWYM, KTOŚ CI TO WYNAGRODZI, TE CIERPIENIA Z POWODU WERSALA. NIE MOŻESZ GO KOMUŚ SPRZEDAĆ I WYPROWADZIC SIĘ NA INNE OSIEDLE, GDZIE BĘDZIE FAJNIEJ I DEWELOPER NIE BĘDZIE PSUŁ CI KRWI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Kupić, czy nie kupić... IP: 195.205.132.* 16.10.03, 15:57 Nie biadolę tylko odpowiadam na pytanie potencjalnego klienta. Co do zmiany zarządu to wniosek w tej sprawie jest już gotowy. Co do kablówki to przypominam, że to nikt inny lecz WP zawarł umowę z nieistniejącą już firmą Spray, czego wynikiem jest brak TV i telefonów na naszym osiedlu. To między innymi dzięki mojej działalności udało się zainteresować Aster naszym osiedlem. TV na naszym osiedlu nie zostanie prawdpodobnie uruchomiona do czasu zapłacenia przez WP sąsiedniej wspólnocie za zgodę przeprowadzenia kabla. Więc piłeczka jest znów po stronie WP i znów chodzi o pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 16:03 TO KIJOWO JEŻELI CHODZI O TV. A CZY BĘDZIE JAKAŚ INFORMACJA W SPRAWIE ZMIANY ZARZĄDU? COŚ BĘDZIE DO PODPISANIA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Kupić, czy nie kupić... IP: 5.4R1D* / 194.205.246.* 17.10.03, 11:12 Kobieto, nie krzycz. Uszy bola... Proponuje poczytac cos o netetykiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Kupić, czy nie kupić... IP: 212.160.156.* 17.10.03, 09:09 Malu update: kasa z Wersalu dla sasiadow juz poszla. Z informacji od Aster i naszej administracji wiem, ze maja nas zaczac przylaczac od poniedzialku. Ale czy tak bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kupić, czy nie kupić... IP: 194.74.40.* 16.10.03, 16:07 AGA, Czlowiek zapytal co sadzimy o Wersalu. Wiec odpowiadam - sadze ze to firma, ktora moze kiedys byla solidna (choc informacje od Wacka nawet to podwazaja) ale teraz solidna nie jest (zeby nie uzyc mocniejszych slow). Powtarzam - i co z tego ze etap II i III ida w miare szybko skoro I etap wciaz jest nie ukonczony - przeciez to ciagle ta sama firma. Ktos, kto chce wejsc w kolejne etapy wcale nie ma gwarancji ze Wersal nagle nie zastopuje robot tak jak to mialo miejsce w naszym wypadku. Z reszta jesli twoim zdaniem szybkosc budowy jest jedynym kryterium oceny developera to polecam ci lekture watkow na forum dotyczacych etapu II - juz zaczynaja sie tam pojawiac ciekowstki typu - popekane marmury itp. To ze ktos odradza kupno mieszkania w Wersalu nie oznacza ze jest frustratem. W koncu nie musi polecac innym tego z czego sam jest gleboko niezadowolony Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 09:06 CZEŚĆ PIOTR! NIE UWAŻAM, ŻE LUDZIE, KTÓRZY TU PISZĄ I SĄ NIEZADOWOLENI Z WERSALA SĄ FRUSTRATAMI, ALE CHODZI MI O TO, ŻE ETAP I NIE JEST W PEŁNI MIARODAJNY. JESTEŚMY ZDENERWOWANI, ŹLI ITP. BO DEVELOPER WYCIĄŁ NAM NIEZŁY NUMER Z MIESZKANIAMI. SĄ KOLEJNE ETAPY, SĄ POPRZEDNIE BUDOWY I MYŚLĘ, ŻE ICH OPINIA TEŻ POWINNA BYĆ BRANA POD UWAGĘ. A DLACZEGO MY KUPILIŚMY OD WERSALA MIESZKANIE? BO MIELIŚMY O NIM DOBRĄ OPINIĘ (KIEDYŚ), ALE Z DUŻĄ NIECHĘCIĄ LUDZIE SIĘ DO TEGO PRZYZNAJĄ, JAKBY TO BYŁO JAKĄŚ UJMĄ NA HONORZE. A JEŻELI LUDZIE WIEDZIELI O PROBLEMACH Z POPRZEDNICH INWESTYCJI, TO PO CO KUPOWALI MIESZKANIE NA KENIE? KTOŚ IM KAZAŁ? BO TERAZ WSZYSCY MÓWIĄ, JAK TO SIĘ ŹLE DZIEJE NA POPRZEDNICH INWESTYCJACH WERSALA. A WYGLĄDAJĄ NA ROZSĄDNYCH I PRZECIEŻ NIE KUPILI MIESZKANIA, BO AKURAT PRZECHODZILI OBOK BIURA SPRZEDAŻY, TYLKO BYŁO TO PEWNIE WYNIKIEM DŁUGICH ANALIZ. ROZUMIEM TEŻ, ŻE JEŻELI KTOŚ PYTA, TO MU SIĘ ODPOWIADA, ALE KOLEJNY RAZ WAŁKUJE SIĘ TEN SAM TEMAT. SĄ INNE PROBLEMY, JAK CHOĆBY OCHRONA, TELEWIZJA KABLOWA, CZY ODWOŁANIE DOTYCHCZASOWEJ ADMINISTRACJI, KTÓRA SIĘ NIE SPRAWDZA MOIM ZDANIEM. JA OCENIŁAM WERSAL NA PODSTAWIE KILKU KRYTERIÓW, NIE TYLKO SZYBKOŚCI BUDOWY. KILKA Z NICH WYMIENIŁ MIREX (CHYBA, NIE PAMIĘTAM W TEJ CHWILI DOKŁADNIE NICKA) I MYŚLĘ, ŻE WIELE OSÓB TEŻ SIĘ KIEROWAŁO TYMI WZGLĘDAMI I BEZ SENSU JEST ICH ZŁOŚLIWE KOMENTOWANIE, BO TO BYŁY PLUSY WERSALA. A TO, ŻE WIELE FIRM PROPONUJE W TEJ CHWILI DOGODNIEJSZE WARUNKI, JEST WYNIKIEM WALKI O KLIENTA, BO JEST BRYNDZA NA RYNKU. W 2001 KIEDY ZACZYNAŁ SIĘ KEN WSZYSTKO WYGLĄDAŁO W MIARĘ RÓŻOWO I WIDOCZNIE WTEDY LUDZIOM PASOWAŁA OFERTA WERSALA. CZY TO, CO SIĘ DZIEJ NA FORUM JEST JAKĄŚ FORMĄ "USPRAWIEDLIWIANIA" SWOJEGO BŁĘDU? BO JA SIĘ PRZYZNAJĘ, ŻE POPEŁNIŁAM BŁĄD, WYBIERAJĄC WERSAL. ALE LICZĘ NA LUDZI, KTÓRZY CHCĄ COŚ ZROBIĆ, ŻEBY BYŁO LEPIEJ NA NASZYM OSIEDLU. TYLKO MAM TAKIE WRAŻENIE, ŻE KOMENTARZE, KTÓRE CIĄGLE SIĘ TU POJAWIAJĄ, MAJĄ NA CELU PODNIESIENIE RANGI ICH DZIAŁALNOŚCI. NIECH ROBIĄ, TO CO UWAŻAJĄ ZA SŁUSZNE, ALE BEZ TEGO KRZYKU. DZIĘKI ZA POZDROWIENIA I TEŻ POZDRAWIAM WSZYSTKICH! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neos Re: Kupić, czy nie kupić... IP: 217.8.186.* 17.10.03, 14:50 WP ma spore problemy z solidną i terminową realizacją swoich iwestycji. Belgradzka - opóźnienie 1/2 roku, problemy z wilgocią, pękanie ścian Wąwozowa - opóźnienie 1/4 roku, problemy z wilgocią KEN1 - opóźnienie 1 i 1/2 roku, bbbaaarrrdddzzzooo długa lista problemów znanych nam wszystkim Bartycka (przy Wiśle) - opóźnienie 2 lata (tak naprawdę to budowa stoi kolejny termin zdaje się, że w Q2'2004) Grochowska - ??? I co z tego, że w KEN 2/3 już mieszkają ludzie. W KEN1 też częśc osób zamieszkała od czerwca 2002 (nikom nie życzę tego co oni przeżywali). Ci co już zamieszkali w KEN2/3 mają tylko trochę lepiej niż na podobnym etapie KEN1. Zobaczymy kiedy zaczną wprowadzać się ludzie, którzy nie byli na musiku - to będzie moment faktycznego stanu nadawania się do zamieszkania (prąd z klatki, brak wind, brak balustard, brak garaży, itp. to nie jest zakończona inwestycja w stopniu jak przystało na CERTYFIKAT DEVELOPERA). W pełni popieram Wacka odnośnie opini o firmie WP i niestety co najgorsze "słoma z butów im wychodzi choć jeżdzą mercedesami". Jak ktoś przeinwestuje, pomyli się, czy coś podobnego a "żyje z klientów" i mu na nich zalezy to próbuje rozwiązać problem w sposób cywilizowany, przynajmniej rzeczowo i odpowiedzialnie rozmawia z klientem. W okresie 2000-2003 wiele firm nie tylko z branży budowlanej miało (i ma) kłopoty ale tylko nieliczne wiedzą na czym polega obsługa klienta. Np. niektóre przysłały listy z przeprosinami, zobowiązały się do wykonania prac dodatkowych, inne dały upusty na przyszłość, obniżały pierwsze opłaty, itd., itp.. WP "leje na nas" od dawna, nie tłumaczy się, nie rozmawia, do niczego sie nie zobowiązuje tylko wciąż obiecuje ... (na zasadzie od jutro zaczynam produkcję papieru - tyle, że muszę posadzić drzewa, jak one wyrosną, to ..... i za 20 lat będzie już papier). Lepiej niech się przyznają gdzie się podziały nasze pieniądze ? Też zamierzam dochodzić kwot kar za zwłokę na drodze sądowej (obecnie w moim przypadku są to kwoty 5-cyfrowe) - szukam chętnych do wspólnego pozwu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mirex17 Re: Kupić, czy nie kupić... 17.10.03, 16:19 > Wąwozowa - opóźnienie 1/4 roku, problemy z wilgocią z tego co słyszalem byl miesiac..., ale nie upieram sie - kolega ktory tam mieszka jest b. zadowolony i wrecz zachecal mnie do kupna mieszkania w Wersalu... > KEN1 - opóźnienie 1 i 1/2 roku, bbbaaarrrdddzzzooo długa lista problemów > znanych nam wszystkim z tego co wiem 1,5 roku będzie 31 grudnia ale moze sie myle... Czy to nie dotyczy tylko samego budynku? poza tym z tego co wiem to od wakacji 2002 r. sporo ludzi juz na pierwszym etapie mieszkalo... wiec nie jest to faktyczne opoznienie lecz opoznienie w wykonaniu pewnych robót wynikajacych z umowy - proponuje odrózniac te fakty - chyba nie mozna tej sytuacji porywnywac z innymi budowami gdzie ludzie dostaja klucze z opoznieniem przykladowo rocznym. > I co z tego, że w KEN 2/3 już mieszkają ludzie. W KEN1 też częśc osób > zamieszkała od czerwca 2002 (nikom nie życzę tego co oni przeżywali). Ci co już zamieszkali w KEN2/3 mają tylko trochę lepiej niż na podobnym etapie KEN1. Rozumiem ze chodzi o KEN 3/4 bo I etap to KEN 1/2... Nie bardzo rozumiem, nawet na KEN 4 juz jest znosnie a KEN 3 z tego co wiem jest bardziej zaawansowany, owszem zostalo jeszcze troche roboty ale ogolnie nie jest zle. > W pełni popieram Wacka odnośnie opini o firmie WP i niestety co > najgorsze "słoma z butów im wychodzi choć jeżdzą mercedesami". Jak ktoś > przeinwestuje, pomyli się, czy coś podobnego a "żyje z klientów" i mu na nich > zalezy to próbuje rozwiązać problem w sposób cywilizowany, przynajmniej > rzeczowo i odpowiedzialnie rozmawia z klientem. W okresie 2000-2003 wiele > firm nie tylko z branży budowlanej miało (i ma) kłopoty ale tylko nieliczne > wiedzą na czym polega obsługa klienta. Np. niektóre przysłały listy z >przeprosinami, zobowiązały się do wykonania prac dodatkowych, inne dały upusty >na przyszłość, > obniżały pierwsze opłaty, itd., itp.. Tez mialem sporo kontaktów z pracownikami Wersalu ale takich odczuc z tych kontaktow nie mam. Moze niektorzy sa bardziej sympatyczni i skorzy do pomocy a inni mniej ale ogolnie to bylem zadowolony. Pamietajcie ze mimo wszystko to nie jest renomowany zachodni developer ale polska firma. Jak ktos ma ochote zaplacc 50% lub 100% wiecej i miec spokoj to jego sprawa. Na korzysc wersalu przemawia: - dobra lokalizacja - ciekawe rozklady mieszkan - dobra jakosc stosowanych marterialow (okna, windy, marmury) - nie u kazdego developera dostaniecie cos takiego - mozliwosc wprowadzania zmian do projektów - elastyczne nastawienie, tak tak.. - opcja 5% ceny momencie podpisania umowy a reszta na zakonczenie (tak bylo jeszcze niedawno - nie wiem czy to caly czasu obowiazuje) - polecam te opcje jesli ktos mysli o kupnie - cena bedzie pewnie troche wyzsza ale tez o ile wiecej spokoju. - nie trzeba kupowac miejsca w garazu za 30000 zł jak to jest w przypadku innych firm O tym co przemawia na ich niekorzysc jest cale to forum, ale nalezy do niego podchodzic z dystansem, niektorzy wypisuja rozne rzeczy pod wplywem emocji, wyolbrzymiają pewne sprawy.. w sumie sie nie dziwie - rozumiem rozgoryczenie ale to nie zawsze jest wiarygodna informacja dla ewentualnych przyszłych klientów > Lepiej niech się przyznają gdzie się podziały nasze pieniądze ? Tak jak wspomnial ktos wczesniej na forum - przeinwestowali - za duzy rozmach inwestycyjny i slaba sprzedaz w momencie gdy zaczal sie kryzys na rynku mieszkaniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Kupić, czy nie kupić... IP: 195.205.132.* 17.10.03, 17:35 > poza tym z tego co wiem to od wakacji 2002 r. sporo ludzi juz na pierwszym > etapie mieszkalo... wiec nie jest to faktyczne opoznienie Człowieku! Ty nie masz pojęcia o czym piszesz. Na I etapie prąd pojawił się w gniazdkach dokładnie 7 listopada, windy zacząły działać jeszcze później. Byłem jednym z pierwszych osób, które się wprowadziły i to tylko dlatego, że musiałem, a mieszkam od 8 grudnia. Owszem znam jedną osobę, która wprowadziła się w wakacje, ale ona też nie miała innego wyjścia i mieszkała na budowie. We wrześniu klatka schodowa była jeszcze w stanie surowym bez tynków. Marmury owszem są, tylko najtańsze i krzywo położone. Okna również, tylko z porysowanymi szybami i połupanymi ramami. WP wywiązał się tylko z jednej rzeczy z lokalizacji. Na szczęście nie wybudował osiedla gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neos Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.acn.pl 18.10.03, 01:46 mirex17 napisał: ) ) ) Wąwozowa - opóźnienie 1/4 roku, problemy z wilgocią ) ) z tego co słyszalem byl miesiac..., ale nie upieram sie ) - kolega ktory tam mieszka jest b. zadowolony i wrecz zachecal mnie do kupna ) mieszkania w Wersalu... ==================== Dlaczego w takim razie wspólnota mieszkańców zleciła wykonanie ekspertyzy a WP robi poprawki w budynku w ramach rękojmi i to niektóre bardzo po cichu. Opóźnienie zależy od tego kiedy ktoś podpisał umowę bo umowy mają różne daty realizacji inwestycji. Ci co podpisują na początku moga mieć wcześniejszą datę z reguły o kwartał. WP często przesuwa termin zakończenia inwestycji np 2 miesiące po rozpoczęciu wykopów. ) ) ) KEN1 - opóźnienie 1 i 1/2 roku, bbbaaarrrdddzzzooo długa lista problemów ) ) znanych nam wszystkim ) ) z tego co wiem 1,5 roku będzie 31 grudnia ale moze sie myle... Czy to nie ) dotyczy tylko samego budynku? ==================== Mylisz się i to bardzo. Dla KEN1 pierwotnym terminem zakończenia budowy był Q1'2002. WP przesunął ten termin na samym początku juz po jej rozpoczęciu, tzn. sprzedawał mieszkania na Q1'2002. Więc jednak dla niektórych obecnie jest to ponad 1 i 1/2 roku opóźnienia !!!. ) poza tym z tego co wiem to od wakacji 2002 r. sporo ludzi juz na pierwszym ) etapie mieszkalo... wiec nie jest to faktyczne opoznienie lecz opoznienie w ) wykonaniu pewnych robót wynikajacych z umowy - proponuje odrózniac te fakty - ) chyba nie mozna tej sytuacji porywnywac z innymi budowami gdzie ludzie dostaja ) klucze z opoznieniem przykladowo rocznym. ==================== Nawet wrogom nie życzę mieszkania na placu budowy w stanie takim jak to było w okresie 06'2002 do 10'2002. Ale jeżeli Tobie to odpowiada to Twoja sprawa. Ale to tak jakbyś kupił samochód bez siedzeń, zderzaków, lamp, wycieraczek, itd. i nim jeżdził - oczywiście można i się da ... ) ) ) I co z tego, że w KEN 2/3 już mieszkają ludzie. W KEN1 też częśc osób ) ) zamieszkała od czerwca 2002 (nikom nie życzę tego co oni przeżywali). Ci c ) o ) już zamieszkali w KEN2/3 mają tylko trochę lepiej niż na podobnym etapie KEN1. ) ) Rozumiem ze chodzi o KEN 3/4 bo I etap to KEN 1/2... ) Nie bardzo rozumiem, nawet na KEN 4 juz jest znosnie a KEN 3 z tego co wiem ) jest bardziej zaawansowany, owszem zostalo jeszcze troche roboty ale ogolnie ) nie jest zle. ==================== "ogólnie nie jest źle" - masz niezłe poczucie humoru, za PRL tez ogólnie nie było źle .... A ja poczekam na ludzi którzy chcą odebrać klucze jak będzie mieszkanie gotowe w stanie zadawalajacym a nie w stanie takim jak samochód z mojego powyższego przykładu. A co powiesz tym co wybrali np. Bartycką która była dostępna w ofercie WP już w 2000 roku. Zaczęli budowę i ją zawiesili, kilkukrotnie zmieniali juz termin, może będzie w 2004 (po 4 latach!). ) ) W pełni popieram Wacka odnośnie opini o firmie WP i niestety co ) ) najgorsze "słoma z butów im wychodzi choć jeżdzą mercedesami". Jak ktoś ) ) przeinwestuje, pomyli się, czy coś podobnego a "żyje z klientów" i mu na n ) ich ) ) zalezy to próbuje rozwiązać problem w sposób cywilizowany, przynajmniej ) ) rzeczowo i odpowiedzialnie rozmawia z klientem. W okresie 2000-2003 wiele ) ) firm nie tylko z branży budowlanej miało (i ma) kłopoty ale tylko nieliczn ) e ) ) wiedzą na czym polega obsługa klienta. Np. niektóre przysłały listy z ) )przeprosinami, zobowiązały się do wykonania prac dodatkowych, inne dały upu ) sty ) )na przyszłość, ) ) obniżały pierwsze opłaty, itd., itp.. ) ) Tez mialem sporo kontaktów z pracownikami Wersalu ale takich odczuc z tych ) kontaktow nie mam. Moze niektorzy sa bardziej sympatyczni i skorzy do pomocy a ) inni mniej ale ogolnie to bylem zadowolony. Pamietajcie ze mimo wszystko to nie ) ) jest renomowany zachodni developer ale polska firma. Jak ktos ma ochote zaplacc ) ) 50% lub 100% wiecej i miec spokoj to jego sprawa. ==================== Moja wypowiedź tyczyła nie pracowników WP, bo z nimi wszystko załatwiłem, ale właścicieli/prezesów WP. Tylko oni mogą podejmować pewne decyzje i zaciągać zobowiązania, zwracać kary umowne, podpisywać aneksy, infomować o opóźnieniach, przepraszać, coś proponować jako rekompensatę, itp. Prezesi załątwiaja wszystko ale do czasu gdy nie jest to ich zobowiązanie na kwotę 5-cyfrową lub wiekszą. Jak dobrze podpisałeś umowę (niestandardowe kary umowne) i poczekałeś z odbiorem bo nie byłeś na musiku to kary są naprawdę ładne starczają np. na bardzo dobre (prawie luksusowe) wykończenie 7m2 kuchni. Nawet Prezesi obiecali mi zwrot i to kilkukrotnie ze świadkami - obiecanki cacanki. Jak ktoś "żyje z klientów" to o nich dba bo to dla niego jest być albo nie być. Klasa firmy i ludzi wychodzi w sytuacjach trudnych. Nie stać było firmy WP na 1000 zł na 300 listów do swoich klientów z informnacją/ przeprosinami/ propozycją/ czymś innym i smród sprzed póltora roku by sie dawno rozszedł. Do tego trzeba mieć pomysł i jaja a nie liczyć że nic się nie wyda w dobie internetu i takiego jak to forum !!! ) Na korzysc wersalu przemawia: ) - dobra lokalizacja ===== (to jeszcze się okaże) ========= ) - ciekawe rozklady mieszkan ===== (to już jest u wielu developerów) ===== ) - dobra jakosc stosowanych marterialow (okna, windy, marmury) - nie u kazdego ) developera dostaniecie cos takiego ===== (za takie pieniądze okna są nawet lepsze, windy takie same a marmury pozostawiają trochę do życzenia) ===== ) - mozliwosc wprowadzania zmian do projektów ===== (to jest standard, a ceny zmian są z góry znane i niższe) ===== ) - elastyczne nastawienie, tak tak.. ===== (ciekawe do czego ?, tylko nie mów o pracownikach tylko prezesach i to po fakcie a nie obietnice) ===== ) - opcja 5% ceny momencie podpisania umowy a reszta na zakonczenie (tak bylo ) jeszcze niedawno - nie wiem czy to caly czasu obowiazuje) - polecam te opcje ) jesli ktos mysli o kupnie - cena bedzie pewnie troche wyzsza ale tez o ile ) wiecej spokoju. ===== (są juz ciekawsze kredyty )===== ) - nie trzeba kupowac miejsca w garazu za 30000 zł jak to jest w przypadku ) innych firm ===== (z tym jest dość elastycznie u innych, po za tym ktoś za te garaże musi płacić koszty budowy i utrzymania - wiesz z czyich pieniędzy to idzie?) ===== ) ) O tym co przemawia na ich niekorzysc jest cale to forum, ale nalezy do niego ) podchodzic z dystansem, niektorzy wypisuja rozne rzeczy pod wplywem emocji, ) wyolbrzymiają pewne sprawy.. w sumie sie nie dziwie - rozumiem rozgoryczenie ) ale to nie zawsze jest wiarygodna informacja dla ewentualnych przyszłych ) klientów ==================== Każdy pisze o swoich doświadzeniach. Moje wypowiedzi, które zamieszczam od bardzo niedawna biorąc pod uwagę cały wątek, są pozbawione emocji, są przytoczeniem faktów dobrze znanych i artykułowanych ustnie i pisemnie do firmy WP. Ale proszę nie oczekiwać, że będę kogoś zachęcał jeżeli sam uważam że standard obsługi klienta przez decydentów WP jest mierny, a doświadzczenia niemiłe, budowa nie jest zakończona, sprawy rozliczeń końcowych nie załatwione i jest półtora roku po czasie a Prezesi odtwarzają ciągle tą samą zgraną płytę. ) ) ) Lepiej niech się przyznają gdzie się podziały nasze pieniądze ? ) ) Tak jak wspomnial ktos wczesniej na forum - przeinwestowali - za duzy rozmach ) inwestycyjny i slaba sprzedaz w momencie gdy zaczal sie kryzys na rynku ) mieszkaniowym. ==================== Z czym przeinwestowali? Każda inwestycja wg. zapewnień WP jest indywidualnie rozliczana więc na co poszły nasze pieniądze?. Klientów KEN1 mieli bardzo dużo, na pół roku przed planowanym terminem zakończenia było bardzo mało wolnych lokali (było tylko kilka % wolnych) - tak dobre czasy już nie wrócą !!! bo ludzie coraz później zaczynają wpłaty i coraz bardziej negocjują a z Bankami bywa różnie, jjest dobrze do czasu pierwszej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neos Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.acn.pl 18.10.03, 11:21 ku przestrodze tych co bardzo wierzą w WP ... poniżej cytat z wątku Wersal Podlaski etap III " ... Jestem mieszkańcem jednej z poprzednich inwestycji Wersalu (Wąwozowa). To dobrze, że się organizujecie i nadzorujecie budowę. Ja też obserwowałem swoją ale nie jestem specem od budownictwa. Obecnie nasza wspólnota powołała specjalistyczną firmę, żeby dokonać niezależnego od WP przeglądu technicznego. Raport liczy ponad 60 stron drobnym drukiem i wymienia kardynalne błędy wykonawstawa Wersalu, od niezgodnego z prawem budowlanym prowadzenia budowy (brak wpisów do dziennika budowy, brak pomiarów gruntu - teraz budynek osiada, sa rysy i pekniecia i nie wiadomo dlaczego) po oszustwa przy odbiorach kominiarskich (liczba wylotów na górze budynku nie zgadza się z liczbą wlotów w budynkach - ktoś ma zamurowany komin wentylacji grawitacyjnej!!!! A kominiarze odebrali budynek - wg autorów raportu tylko łapówka mogła to sprawić). ..... Wiem, że WP po kryjomu remontował przemarzające balkony w niektorych mieszkaniach. Obecnie w ramach reklamacji bedzie odkopywal i ocieplal fundamenty, bo prawo budowlnae nakazuje to do glebokosci 1 m pod powierzchnia styky gruntu z elewacja, a WP ocieplal od poziomu gruntu i fundamenty przemarzaja itp itd Pilnujcie, walczcie, zycze powodzenia... ja.go@interia.pl JaGo ...." Więc tam gdzie idzie o Twoje pieniądze to walcz człowieku o swoje. A najlepszą formą zaufania jest kontrola ... (cytat z wieszcza narodowego Kraju Rad). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 20.10.03, 10:36 te trzy kropeczki, których NEOS nie 'wkleił', cytując JAGO, to: "Na pociechę inspektor budowlany, którego wynająłem 2 lata temu na odbiór mojego mieszkania powiedział, że jak na średnią warszawska, to jest nieźle - sa budowy, gdzie po 1 roku należało by cały budynek oddać do generalnego remontu..." Dla pełnego obrazu... I uczciwości... Gość portalu: Neos napisał(a): > ku przestrodze tych co bardzo wierzą w WP ... > poniżej cytat z wątku Wersal Podlaski etap III > > " ... Jestem mieszkańcem jednej z poprzednich inwestycji Wersalu (Wąwozowa). > To dobrze, że się organizujecie i nadzorujecie budowę. Ja też obserwowałem > swoją ale nie jestem specem od budownictwa. Obecnie nasza wspólnota powołała > specjalistyczną firmę, żeby dokonać niezależnego od WP przeglądu technicznego. > Raport liczy ponad 60 stron drobnym drukiem i wymienia kardynalne błędy > wykonawstawa Wersalu, od niezgodnego z prawem budowlanym prowadzenia budowy > (brak wpisów do dziennika budowy, brak pomiarów gruntu - teraz budynek osiada, > sa rysy i pekniecia i nie wiadomo dlaczego) po oszustwa przy odbiorach > kominiarskich (liczba wylotów na górze budynku nie zgadza się z liczbą wlotów w > > budynkach - ktoś ma zamurowany komin wentylacji grawitacyjnej!!!! A kominiarze > odebrali budynek - wg autorów raportu tylko łapówka mogła to sprawić). > ..... > Wiem, że WP po kryjomu remontował przemarzające balkony w niektorych > mieszkaniach. Obecnie w ramach reklamacji bedzie odkopywal i ocieplal > fundamenty, bo prawo budowlnae nakazuje to do glebokosci 1 m pod powierzchnia > styky gruntu z elewacja, a WP ocieplal od poziomu gruntu i fundamenty > przemarzaja itp itd > > Pilnujcie, walczcie, zycze powodzenia... > ja.go@interia.pl > JaGo ...." > > Więc tam gdzie idzie o Twoje pieniądze to walcz człowieku o swoje. A najlepszą > formą zaufania jest kontrola ... (cytat z wieszcza narodowego Kraju Rad). > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neos Re: Kupić, czy nie kupić... IP: *.acn.pl 20.10.03, 23:38 Jak ktoś robi coś źle to słabym pocieszeniem jest dla mnie fakt, że są tacy co robią to jeszcze gorzej. Nie zmieniam opinii o WP z powodu, że istnieją spóldzielnie i developerzy, którzy nie kończą w ogóle budów lub po roku ich budynki nadają się do generalnego remontu lub rozbiórki. Certyfikat dewelopera do czegoś zobowiązuje!. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wojt3k Re: Kupić, czy nie kupić... 19.10.03, 18:41 > z tego co wiem 1,5 roku będzie 31 grudnia ale moze sie myle... Czy to nie > dotyczy tylko samego budynku? Nawet jeśli to czy obecne 15,5 miesiąca to za mało? poza tym odbioru jeszcze nie widać na horyzoncie przy obecnym tempie robót. > poza tym z tego co wiem to od wakacji 2002 r. sporo ludzi juz na pierwszym > etapie mieszkalo... no i co z tego? > wiec nie jest to faktyczne opoznienie lecz opoznienie w > wykonaniu pewnych robót wynikajacych z umowy - proponuje odrózniac te fakty - a po co, formalnie nie można odebrać mieszkania na budowie - a dopóki miasto nie odbierze całej inwestycji to ciągle jest budowa. > Na korzysc wersalu przemawia: > - dobra lokalizacja > - ciekawe rozklady mieszkan > - dobra jakosc stosowanych marterialow (okna, windy, marmury) - nie u kazdego > developera dostaniecie cos takiego > - mozliwosc wprowadzania zmian do projektów > - elastyczne nastawienie, tak tak.. Łubu dubu łubu dubu niech nam żyje prezes naszego klubu - to mówiłem ja mirex17? > opcja 5% ceny momencie podpisania umowy a reszta na zakonczenie (tak bylo > jeszcze niedawno - nie wiem czy to caly czasu obowiazuje) - polecam te opcje > jesli ktos mysli o kupnie - cena bedzie pewnie troche wyzsza ale tez o ile > wiecej spokoju. powiedz to tym z etapu I... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama Re: WERSAL PODLASKI IP: *.euro.ge.com / 193.173.33.* 16.10.03, 10:04 Oj juz przestancie przeciez dzis rusza tłumy robotników zakładajacych domofony. Bramy tez juz sa od pol roku cynkowane wiec rdza ich przez 100 lat nie złapie. Wersal zachlapał nam uszkodzenia i ladnie pomalowal i nie narzekajmy ze troche inny odcien farby teraz maja. jak światla nie bedzie to i plam po malowaniu nie bedzie widac .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Aster City IP: *.crowley.pl 16.10.03, 20:55 A tak zmieniając temat, mała dygresja na temat Aster City. Aster City (El-Net) nie ma umowy ze Sferią i mając telefon w Asterze nie dodzwonisz się na Sferię. Odwrotnie jest ok. Pozdrawiam tych zadowolonych i niezadowolonych z Wersalu :-). Niezadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Aster City IP: *.budapest.eur.slb.com 17.10.03, 10:05 FYI Urzad Ochrony Konkurencji i Konsumentow o Aster City: www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=7437&id_rubryki=1&id_podrubryki=20 /Jarek Gość portalu: Piotrek napisał(a): > A tak zmieniając temat, mała dygresja na temat Aster City. Aster City (El-Net) > nie ma umowy ze Sferią i mając telefon w Asterze nie dodzwonisz się na Sferię. > Odwrotnie jest ok. > > Pozdrawiam tych zadowolonych i niezadowolonych z Wersalu :-). > Niezadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: LICZNIK CIEPŁA IP: 195.136.95.* 17.10.03, 08:08 Witam, mam pytanie całkiem przyziemne jak na te poważne ostanie dyskusje na ten sam temat - ciągnące się od wieków ;)) Czy warto zamontować licznik ciepła w mieszkaniu ? A jeżeli tak to czy mogę go zamontować tylko za pośrednictwem WP ? lub kupić gdziekolwiek i zamontować we własnym zakresie ? Jeżeli ktoś zna odpowiedzi na powyższe pytania, to będę mu niezmiernie wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: LICZNIK CIEPŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.03, 15:59 Witam Ja równiez mam ten sam problem. Bylem w biorze wersalu i pani "X" poinformowala mnie ze wplacam na konto wersalu kwote 690 zł i po czterech tygodniach moze bede mial zamontowany licznik. Szukam firmy ktora za podobne pieniadze zamontuje mi to urzadzenie z dnia na dzien. pozdr robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania75 Re: LICZNIK CIEPŁA IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.10.03, 19:10 Ale czy po zamontowaniu licznika przez inną firmę, jego wskazania będą zobowiązujące??? Czy potrezbna jest licencja, jakić atest??? Odpowiedz Link Zgłoś
rm.wersal Informacja od Rady Mieszkańców - zbieramy podpisy 17.10.03, 18:24 Szanowni Państwo, Uprzejmie informujemy, że w najbliższy wtorek, 21 października w godz. 20-21 będziemy zbierać w hallu „jajka” podpisy pod wnioskiem o zwołanie zebrania wspólnoty mieszkaniowej. Wniosek powinny podpisywać te osoby, które podpisały akty notarialne. Jednocześnie prosimy Państwa o uzupełnianie swoich danych drogą mailową, jeśli podpisali Państwo w ostatnim czasie akty. Chodzi nam głównie o wysokość udziałów w nieruchomości wspólnej. Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Informacja od Rady Mieszkańców - zbieramy pod 21.10.03, 08:46 Witam, ja proponuję do porządku zebrania właścicieli dodać punkt: zapoznanie właścicieli z dotychczasowymi uchwałami podjętymi przez wspólnotę mieszkaniową. Jest to sprawa bardzo ważna, ponieważ do tej pory nasi dobrzy znajomi panowie Rogowiecki i Piekut występowali w potrójnej roli: 1. Właścicieli firmy, która nas robi w balona. 2. Zarządu naszej wspólnoty. 3. Właścicieli większości głosów w naszej wspólnocie. Taka sytuacja ukazuje ewidentny konflikt interesów, który może prowadzić do działań na naszą niekorzyść. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek CIERPLIWOŚĆ SIĘ WYCZERPAŁA... IP: 212.160.156.* 21.10.03, 09:25 ... mam juz serdecznie dosyc zapewnien administracji i przedstawiciela Aster w temacie, ze "kablowke bedziemy podlaczac od nastepnego tygodnia". Gdyz wlasnie takowe znowy uzyskalem. Dzis zakladam Cyfre. Czy ktos wie cos na temat darcia mordy w nocy przez jakas laske na podworku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: CIERPLIWOŚĆ SIĘ WYCZERPAŁA... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.10.03, 16:50 taaaa...., potem była kłótnia w mieszkaniu, w niskim bloku, takie same epitety jak na podwótru... ale mam super sąsiadów..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: CIERPLIWOŚĆ SIĘ WYCZERPAŁA... IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.10.03, 09:41 To była fajna noc. Szkoda tylko ze nic przez okna nie wyleciało. a tak na to czekałem. Fajnie jest sluchać jak lecą nowe meble, w nowym mieszkaniu, pewnie na nową podłoge. Nastepnym razem napewno zadzwonię na policje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: CIERPLIWOŚĆ SIĘ WYCZERPAŁA... IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.10.03, 10:15 :))))...będziesz stał na dole i łapał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anpi Zestaw "Brzdąc" IP: 217.153.108.* 22.10.03, 11:40 Czy moze ktos wie jaka byla idea instalowania placu zabaw przed ogrodzeniem terenu ? Rozumiem ze chodzilo o zapewnienie wygodnego miejsca dla okolicznych wielbicieli piwa. Zanim sie ociepli i dzieci z naszych blokow beda mogly sie pobawic to juz nie beda mialy gdzie. W sobote wieczorem drabinki byly okupowane przez grupe okolo 10-15 mlodych podpitych ludzi. Czy byli to nasi mieszkancy nie wiem bo nie pytalam. A tak na margineszie - czy cos wiadomo o ogrodzeniu i domofonach ? Nie zdziwie sie jak nagle okaze sie ze na klatkach nie ma np poreczy. Pozdrawiam milych sasiadow Anpi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Zestaw 'Brzdąc' IP: 212.160.156.* 22.10.03, 11:50 Ja widziales, to czemu nie zglosiles ochronie? Nie do nas nalezy pytac sie czy sa od nas czy nie, tylko do ochrony. Potem znowu beda pomalowane sprayem klatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anpi Re: Zestaw 'Brzdąc' IP: 217.153.108.* 22.10.03, 14:01 To my w koncu mamy ochrone ? - bo chyba sie teraz pogubilam Odpowiedz Link Zgłoś
paka14 Re: Zestaw 'Brzdąc' 22.10.03, 16:08 Gość portalu: Anpi napisał(a): > To my w koncu mamy ochrone ? - bo chyba sie teraz pogubilam he,he do czynszu juz doliczona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Zestaw 'Brzdąc' IP: 212.160.156.* 22.10.03, 16:39 Mamy i oni sa wlasnie jak d... od srania zeby nikt na naszym podworku nie siedzial i nie pil browca. Formalnie, to chyba nawet nie wolno - wciaz jestesmy na budowie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs WP w rzepie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 12:21 witam, polecam zestawienie ktore jest w dzisiejszej rzepie w dodatku - nieruchomosc wydaje sie ze WP stoi dobrze! tak wiec dlaczego nie widac tego po naszym placu budowy? pozdrawiam RS Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Zestaw 'Brzdąc' 27.10.03, 12:39 Witam, tak sobię myślę, że ochrona została zatrudniona przez panią administrator nielegalnie i nie powinna być doliczana do czynszu. Może pani administrator się spodobać taka samowolka i pewnego dnia doliczy nam do czynszu orkiestrę? Ponadto przez ostatnich kilka dni wypatrywałem ochrony bez sukcesu. Dopiero wczoraj po raz pierwszy udało mi się ich zobaczyć wyszli z jajka i weszli do garażu. W sumie to się im nie dziwię na dworze zimno, a w garażu ciepełko. Lepiej sobie tam posiedzieć niż patrolować nasze podwórko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: Zestaw 'Brzdąc' - ochrona IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.10.03, 09:51 Ja tez mam problem z "wypatrzeniem ochrony. Ciekaw jestem czy my musimy płacić za coś czego nie doświadczamy (przynajmniej mi sie tak wydaje). Ktoś kogoś zatrudnił, z tego co pamietam od 01.10.2003 a ja widziałem jedną pare ochroniarzy wczoraj ok godz 22.00 pierwszy raz. Zastanawiam sie za co my płacimy. Podaje pod Wasz osąd czy nie powinniśmy tego zbojkotować i od ogóqlnej ceny za czynsz nie odliczyc pozycji ochrona. Czekam na Wasze uwagi na ten temat. Jesli coś sie zmieni po 01.11.2003 jestem skłonny placić za ochronę, ale tylko wtedy gdy coś sie w tym temacie zmieni. Narazie to wydaje mi się że ochrona pracuje na 1/27 etatu, bo widziałem ich raz na 27 dni tego miesiąca. Pozdrawiam P.S. Dziś rano jak wychodziłem z domu to widziałem ze przywieźli bramy wjazdowe na podwórze. Mam nadzieję że jak wrócę z pracy to beda juz zamontowane. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha2002 Ochrona jest potrzebna 28.10.03, 10:22 Stanę w obronie administracji. Uwazam, ze podjęla ona sluszną decyzję o tymczasowej ochoronie. Przypominam, ze do garazu wlamano sie juz 4 razy, a na naszym osiedlu w ostatnim czasie pojawialo sie wiele podejrzanych osob. Widuje ochrone w godzinach wieczornych i nocnych i wiem, ze udalo im sie juz raz przeploszyc zlodziei z naszego osiedla. Wiec tak naprawde wole placic pare zlotych i wiedziec, ze ktos jednak pilnuje naszego osiedla. Juz wkrotce wybierzemy wlasna, stala ochrone i mam nadzieje, ze bedziemy czuc sie bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: Ochrona jest potrzebna IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.10.03, 12:34 Ja wcale nie mówie ze ochrona nie jest potrzebna. Ja mówię że ja jej nie widzę a za nią płacę. Sama piszesz że widziałaś ich wieczorem, to znaczy ze w dzień są niepotzrebni?. Nikt nie napisał ze 17 zł jest za ochrone pomiedzy godz 22-6. Moim zdaniem 17 zł jest za cały dzień i cały dzień chciałbym widzieć ochrone na osiedlu. Jeśli już mam za coś płacić to chce przynajmniej widzieć wykonywaną pracę za która ponoszę koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casper Re: Ochrona jest potrzebna IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 28.10.03, 13:19 Wiesz co niemen? Piszesz cos piszesz i wynika z tego tylko tyle, ze nie zadales sobie trudu aby wyjsc czasem na osiedle wieczorem i "zobaczyc" te ochrone. Ja ich widze co dziennie wchodzac do garazu. Tak wiec uwazam Twoje zarzuty za bezpodstawne. Pozdrawiam Casper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: Ochrona jest potrzebna IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.10.03, 13:44 To nie jest tak że się czepiam. Próbuje tylko zadać pare pytan na które nie znajduję odpowiedzi, a wydaje mi sie że to forum właśnie od tego jest. Sam piszesz że widzisz ich wchodzac do garażu. Czy mam to rozumieć że oni chronią tylko garaż? Więc dlaczego ja mam płacić za ochronę jak nie mam garażu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anpi Re: Ochrona jest potrzebna IP: 217.153.108.* 28.10.03, 14:09 Teraz chronia garaze, bo w garaze byly okradane. Jak bedzie kilka wlaman do mieszkan do doplacimy w czynszu za ochrone budynkow. I moze wtedy wreszcie ktos sie zainteresuje domofonami i ogrodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Ochrona jest potrzebna 28.10.03, 16:42 Witam, mówisz, że widziałaś ich w garażu i domyślasz się, żę oni chronią tylko garaż. Otóż wcale nie, jeden ochroniarz ma być w garażu, a drugi ma obowiązek patrolować podwórko. Tego drugiego, sama przyznasz jakoś nie widać. Ja nie posiadam garażu i ciężko jest mi wysupłać parę groszy miesięcznie na ochronę cudzej własności. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Ochrona jest potrzebna IP: 195.205.132.* 28.10.03, 17:13 Z tego co się orientuję to ochrona ma chronić i garaż i podwóko. Na razie płacimy za ochronę tylko w godzinach wieczorno-nocnych tj. od godziny 19. Też widzę ochronę codziennie i uważam, że jest niezbędna. Wolę się nie przekonywać co by było, gdyby nie było ochrony. Czyszczenie ścian z grafitti, wstawianie szyb czy naprawa placu zabaw byłaby zapewnie kosztowaniejsza od ochrony. Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: Ochrona jest potrzebna IP: 81.210.82.* 29.10.03, 15:16 Ochrona ma chronić garaż i podwórko, w godzinach 19-7 (poniedziałek-piątek) i 18-6 (soboty i niedziele). Z moich obserwacji wynika, że patrolują i teren osiedla i garaże. Jeżeli jednak są zastrzeżenia to sądzę, że trzeba sygnalizować administracji, żeby więcej czasu spędzali na "powierzchni". Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: Ochrona jest potrzebna 29.10.03, 16:36 ale zescie wątek gigant wyprodukowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Ochrona jest potrzebna IP: *.amg.net.pl 30.10.03, 14:21 Ale konstruktywna wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Harmongram montażu ogrodzenie i domofonu. IP: 195.205.132.* 30.10.03, 14:47 Przez najbliższy miesiąc bramy postoją na podwórku. Niezbędna aklimatyzacja do panujących warunków W drugiej połowie grudnia wizytacja Pana Prezesa, który stwierdzi, że przy takiej warstwie śniegu ze względów technicznych bramy nie da się zamontować. Kwiecień 2004. Pierwsze roztopy. Ekipa ochoczo montuje zardzewiają bramę. Pojawiają się pierwsze kłopoty z jej otwieraniem i zamykaniem. Maj 2004 Tego samego zaszczytu dostąpiła druga brama. Pierwsza się zacięła Czerwiec 2004. Jakiś żartowniś podpalił śmietnik. Straż pożarna nie mogła dojechać, bo żadna brama się nie otwiera. Sierpień 2004 Potyczki z WP w sprawie spalonego śmietnika. Prezes stwierdza, że on nie podpalił śmietnika i nie będzie za to płacić. Wrzesień 2004 Pojawił się robotnik z WP z puszką zielonej farby. Będzie malował bramę. Październik 2004 Mieszkańcy się wkurzuli i napisali o sprawie do gazet. Prezes w odpowiedzi stwierza, że to wszystki wina mieszkańców, bo nie wpłacali na czas czynszu. Grudzień 2004. Ktoś włamuje się i kradnie przygotowane do montażu domofony. Ochrona zostaje odwołana. Nastepnego dnia okradają 30 samochodów. Administracja robi co może. WP dostaje następny certyfikat. Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Harmongram montażu ogrodzenie i domofonu. IP: 212.160.156.* 30.10.03, 15:00 ... burza, wala pioruny, jeden w "jajko" drugi w osmiopietrowiec...KEN 1 przestaje istniec...burza nasila sie, pioruny wala w nastepne etapy budowy WP... one tez znikaja z powierzchni ziemi... pozostaja tylko zasypane garaze... mieszkancy zasiedlaja garaze... WP zaczyna odbudowywac KEN... ... a potem juz tylko: sprawdzanie budowy, wizyty u kierownika, odbior za piatym razem po 3 latach opoznienia, bramy, domofony, ochrona, itp. itd. ARMAGEDDON ... i znowu burza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Harmongram montażu ogrodzenie i domofonu. IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.10.03, 14:15 Gość portalu: Wacek napisał(a): > Przez najbliższy miesiąc bramy postoją na podwórku. Niezbędna aklimatyzacja do > panujących warunków > W drugiej połowie grudnia wizytacja Pana Prezesa, który stwierdzi, że przy > takiej warstwie śniegu ze względów technicznych bramy nie da się zamontować. > Kwiecień 2004. Pierwsze roztopy. Ekipa ochoczo montuje zardzewiają bramę. > Pojawiają się pierwsze kłopoty z jej otwieraniem i zamykaniem. > Maj 2004 Tego samego zaszczytu dostąpiła druga brama. Pierwsza się zacięła > Czerwiec 2004. Jakiś żartowniś podpalił śmietnik. Straż pożarna nie mogła > dojechać, bo żadna brama się nie otwiera. > Sierpień 2004 Potyczki z WP w sprawie spalonego śmietnika. Prezes stwierdza, że > > on nie podpalił śmietnika i nie będzie za to płacić. > Wrzesień 2004 Pojawił się robotnik z WP z puszką zielonej farby. Będzie malował > > bramę. > Październik 2004 Mieszkańcy się wkurzuli i napisali o sprawie do gazet. Prezes > w odpowiedzi stwierza, że to wszystki wina mieszkańców, bo nie wpłacali na czas > > czynszu. > Grudzień 2004. Ktoś włamuje się i kradnie przygotowane do montażu domofony. > Ochrona zostaje odwołana. Nastepnego dnia okradają 30 samochodów. Administracja > > robi co może. WP dostaje następny certyfikat. Wesołych Świąt! a Prezes kupuje kolejną chatę na Karaibach :))))))....o rany, miałam kupić mieszkanie od WP KEN etap 3, nie dotrwałabym chyba...w sumie to wszędzie są jakieś jaja, jeszcze nie odebrałam mieszkania, ale nie łudzę się, że wszystko będzie cacy...pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neos Re: Harmongram montażu ogrodzenie i domofonu. IP: 217.8.186.* 03.11.03, 11:45 TO JEST WŁAŚNIE STANDARD I NORMA PRAC FIRMY WERSAL PODLASKI. Jak to padło na spotkaniu z ust Pani Administartor: 1. "... zaczną montować domofony od 15.10.2003 ...", 2. "... a bramy to miały być też w październiku ...". Już zaczęli ... nie widzicie ... A kiedy skończą to nikt nie wie (tylko kilka bram i furtek, kilkaset kluczy do nich i ok. 300 domofonów - w tempie WP to wcześniej nastanie 2005 rok niż zakopńcza te prace). Kur... więcej optymizmu, czego Wam i sobie życzę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fokal Re: Harmongram montażu ogrodzenie i domofonu. IP: 217.153.24.* 03.11.03, 13:42 Zaraz, zaraz z tego, co pamiętam to Pani Administrator powiedziała, że od 14 kwietnia... :-))) będą montować domofony ... może i się nie pomyliła! „Jak to mówią dzieci pierwsze słowo do dziennika drugie słowo do śmietnika” i to by się zgadzało ... Tylko my naiwni odebraliśmy to na zabraniu jako przejęzyczenie - żarcik :-) a to jest chyba fakt ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart KUPNO MIESZKANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 20:08 Jestem zainteresowany kupnem mieszkania w budynku KEN 6 bardzo prosze o Wasze opinie. Wielkie dzieki i pozdrawiam wszystkich byc moze sąsiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: KUPNO MIESZKANIA IP: 212.160.156.* 04.11.03, 09:06 To tam jeszcze sa wolne mieszkania? No coz jesli chcesz znac nasze opinie, to wlasnie jestes na najdluzszym forum w gazeta.pl. Przejrzyj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Zimno!!!!!! IP: *.edipresse.pl 05.11.03, 10:57 Co u licha dzieje siŤ z ogrzewaniem w nocy? Ci?gle s? zimne kaloryfery, a w dodatku dzić jeszcze nie by¸o ciep¸ej wody. Czy ktoć wie o co chodzi? Moýe to oszczŤdnoćci naszej wzorowej administracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Zimno!!!!!! IP: 217.153.26.* 05.11.03, 13:06 Chyba mamy awarie. Czy ktos moze mi podac numer telefonu do pana montujacego domofony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Zimno!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 13:08 prosze bardzo 694 315 552 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Ochrona IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.11.03, 13:46 Czy ktoś sie orientuje dlaczego otzrzymaliśmy powiekszoną kwotę z 17 na 30 zł za ochrone? Czy była na to jakaś informacja? A może to tylko mnie dotyczy? Bede wdzięczny za informację zwrotną. Jesli chodzi o barak ciepła była informacja o tym na klatkach schodowych, iż dzisij do 22 nie bedzie ogrzewania i ciepłej wody. Nastepne pytanie związane z montażem domofonów: Czy to my powinniśmy się kontaktować z monterem (i ponosić koszty połączeń) czy to on ma sie kontaktować z nami? Z tego co się orientuje domofon był w standardzie za który płaciliśmy. Czegoś tu nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Re: Ochrona IP: *.stacje.agora.pl 05.11.03, 14:48 > Czy to my powinniśmy się kontaktować z monterem (i ponosić koszty połączeń) > czy to on ma sie kontaktować z nami? Z tego co się orientuje domofon był w > standardzie za który płaciliśmy. > Czegoś tu nie rozumiem. Tak, tak, to on powinien kontaktowac sie z nami. Stac po blokiem i pytac nas o telefon. Albo chodzic po mieszkaniach i umawiac sie osobiscie. Albo administracja powinna zarzadzic pozostawienie otwartych mieszkan w godzinach 8- 16 (codziennie kolejne pietro). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Ochrona IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 14:52 ostatnimi czasy wybralismy firme ochroniarska wiec i stawka jest zmieniona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Ochrona IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 21:22 a firma nie, bram,ochrony,domofonow nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Certyfikat Dewelopera - STRACONY!!! IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 05.11.03, 17:01 Wersal stracił certyfikat Dewelopera!!! Nie ma go na liście 30 firm z certyfikatem (dzisiejsza GW - dodatek DOM) Cieszmy się: nasze jęczenie, marudzenie, utyskiwanie odniosło skutek. Na pewno teraz wszystko będzie dobrze. I nikt nie będzie narzekał (że "certyfikat zobowiązuje"). Wszystkie prace będą trwały nie tygodniami, ale miesiącami lub latami. I nikt nie powie, że za wolno, że niedobrze. Już widzę władze WP mówiące "Jak chciliście luksusów - trzeba było budować z porządną firmą!!! Z certyfikatem!!! My go nie mamy - możecie nam nagwizdać!! Fiu Fiu!!!" Straszenie WP "sprawą dla reportera" z dniem dzisiejszym odpada. Pozostały tylko śady i żebranie o swoje Pozdrawiam Valdi Odpowiedz Link Zgłoś
tonyclifton Re: WERSAL PODLASKI - Akustyka? 07.11.03, 11:27 Cześć, Czy moglibyście powiedzieć jak wyglądają mieskania wersalu od strony akustyki. Czy jest ona w normie, czy na przykład słychać chrapanie sąsiada itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama Re: WERSAL PODLASKI IP: *.euro.ge.com / 193.173.33.* 12.11.03, 11:26 Czy ktos cos wie na temat ogrodzenia ? Mała prosba do mieszkancow "jajka" (nie wiem jak w budynku 54): jesli wyjmujecie jakies ulotki ze skrzynek to zabierzcie je ze soba i wywalcie do kosza w domu. Codziennie wyjmowane sa ze skrzynek jakies ulotki i po wyjeciu leza na skrzynkach. Wyglada to niezbyt ladnie, szczegolnie jak spadna na ziemie i pozniej tam sie walaja. Zadbajmy o to, to przeciez nasz dom. Nastepna sprawa na calym osiedlu pojawily sie naklejki reklamujace jakis klub Moc Tanca. Nie wiem czy administracja wyrazila zgode na nalepianie tych ulotek na drzwiach, scianach i lampach ale nie wydaje mi sie zeby tak bylo. Rozumiem ze budynek "jajka" moze troche przypomina slup ogloszeniowy ale chyba sa jakies granice. Jesli pozwolimy wszystkim wieszac takie nalepki no niedlugo bedziemy mieszkac w slupie ogloszeniowym. Jesli mozecie to dzwoncie do tego klubu tel. 644 92 32 i protestujcie przeciw takiemu niszczeniu naszej wlasnosci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka A telefony?? IP: *.edipresse.pl 12.11.03, 12:39 Domofony za¸oýyli, kabl?wkŤ teý zak¸adaj? czy ktoć coć wie o telefonach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: A telefony?? IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 18.11.03, 13:01 A jaką kablówkę zakładają? Aster? Z telefonów - z tego co wiem - nadal tylko SFERIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anpi Re: A telefony?? IP: 217.153.108.* 18.11.03, 17:18 Jakies 2 miesiace temu chodzil po bloku pan z TPSA. Nie bylam zainteresowania wiec nie wiem co dokladnie i za ile oferowal. Moze jednak ktos z mieszkancow sie zdecydowal na TPSA i poda detale oferty. Pozdrawiam Anpi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: A telefony?? IP: 5.4R1D* / 194.205.246.* 19.11.03, 09:11 Wlasnie, czy ktos moglby podac mi telefon do osob z Wersala, ktore zakladaly w mieszkaniach gniazdka antenowe? Swego czasu widzialem na drzwiach jajka karte dot. tej sprawy, ale po moim powrocie z urlopu juz jej tam nie bylo. pzdr Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: A telefony?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.11.03, 11:53 Mam telefon do gościa, 603191792 pan Galiński. Zaznaczam iż życze szczęścia w dodzwonieniu się do gościa. Ja próbowałem 2 tygodnie (w miedzyczasie byłem umówiony 2 razy na konkretny termin i godzinę). Ale po wszystkich komplikacjach za trzecim podejściem jakoś się udało i teraz wszystko jest ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz chcę kupić w Wersalu - proszę o podanie ich "win" IP: *.dialup.telenergo.pl 14.11.03, 20:11 Witam, Zamierzam kupić mieszkanie przy Grochowskiej - ogólnie jest słabo z nowymi mieszkaniami, a tam jeszcze coś zostało. W znacznym stopniu budynek już stoi ale na forum macie do nich sporo uwag (za dużo by przeczytać). Proszę Was o wymienienie tych zagrożeń - czy wywiązują się w terminach, jak z jakością wykonania, wykonaniem infrastruktury budynku - ogrodzenie itp. Również inne uwagi, nie mam innych propozycji więc zarezerwowałem to mieszkanie, ale jeśli więcej stracić niż zyskać na większych metrach to się wycofam (mam żonę i dziecko na utrzymaniu). Z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam. Grzegorz (podaję też maila: konsultant@idea.net.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnolia Re: chcę kupić w Wersalu - proszę o podanie ich ' IP: 62.233.238.* 14.11.03, 20:44 Myśmy kupili mieszkanie na Grochowskiej. Jak masz ochotę sie zmailowac z przyszłymi sąsiadami to napisz na magnolia@14.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daru Rolety IP: 193.0.236.* 19.11.03, 12:49 Witam sąsiadów z pierwszego etapu. Poszukuję namiarów na dobre i ładne rolety na okna (montowane w oknach). Sądząc po ilości jakie są widoczne w oknach, mam nadzieje, że znajdzie się jakaś życzliwa dusza, która podzieli się informacjami. Pozdrawiam, Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Rolety IP: 212.160.156.* 20.11.03, 12:28 Info od zyczliwej duszy: 501-724-063. Gosc ma bardzo dobre materialy i robi bardzo dokladnie. Polecam - u nas zrobil bardzo dobrze. Trzeba sie troche targowac. Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Prezesostwo, administracja i cały ten bajzel 22.11.03, 10:23 Witam, czy Wam wszystkim na prawdę jest już wszystko jedno? Czy dwaj prezesikowie muszą od nas dostawać 7000PLN miesięcznie za pierdzenie w stołek (wynagrodzenie dla zarządu naszej wspólnoty)? Czy musimy mieć administratorkę, która trzyma stronę Wersalu, albo w najlepszym razie jest bezstronna i (co oczywiście też jest zarzutem) i nieudolna? Ja osobiście mam tego dosyć. Liczę na Radę Mieszkańców, skoro już coś zaczęliście i całkiem dobrze Wam szło to może dociągniecie do końca? Jeżeli nie to dobrze by było nas poinformować, że już nie działacie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
paka14 Re: Prezesostwo, administracja i cały ten bajzel 23.11.03, 15:46 Niestety Nedal, muszę się z Tobą zgodzić. Mieszkańcy chyba popadli juz w stan zupełnej obojętności. I nic dziwnego, WP kłamie, administacja kłamie, wciaż nam podają nieralne terminy zakończenia prac. Wiadomo, że i tak nie uzyskamy wiarygodnych informacji na temat zakończenia budowy, na której niestety mieszkamy, więc po co się dodatkowo tym stresowac, jest tyle większych nieszczęść na świecie. Z drugiej jednak strony zapłaciliśmy za to grube pieniądze, więc nie możemy tego tak puścić płazem!!! Mieszkańcy, do boju! nedal napisał: > Witam, > > czy Wam wszystkim na prawdę jest już wszystko jedno? > Czy dwaj prezesikowie muszą od nas dostawać 7000PLN miesięcznie za pierdzenie w > > stołek (wynagrodzenie dla zarządu naszej wspólnoty)? > Czy musimy mieć administratorkę, która trzyma stronę Wersalu, albo w najlepszym > > razie jest bezstronna i (co oczywiście też jest zarzutem) i nieudolna? > Ja osobiście mam tego dosyć. > > Liczę na Radę Mieszkańców, skoro już coś zaczęliście i całkiem dobrze Wam szło > to może dociągniecie do końca? Jeżeli nie to dobrze by było nas poinformować, > że już nie działacie. > > Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs o wierceniu i ciszy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 08:56 witam wszystkich w nawiazaniu do wiercenia w lokalu 52 (w jaju) w okolicach godz. 21 (w sobote); oczywiscie nie jest to jeszcze cisza nocna lecz ostatnimi czasy jest to najlepsza godzina godzina na rozpoczynanie wszelkich remontow; co sadzicie na ten temat tj. ciszy przed cisza nocna? pozdrawiam RS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: o wierceniu i ciszy IP: *.nestle.pl 24.11.03, 09:46 Ja potrafię dużo zrozumieć i to że Ktoś musi sobie urządzić mieszkanie też ale dlaczego tego nie robi w dzień??? Poniedziałek-piątek napewno pracuję ale w sobotę??? Musi się wyspać i zaczyna wiercenie o godzinie 20:50!!! A jeszcze jak się idzie do tego Pana i prosi o ciszę to Pan kulturalnie wyrzuca za drzwi i tłumaczy się tym że On to musi teraz zrobić!!!! A co robił przez cały dzień w sobotę??? Może myśli, że jak już jest w swoim mieszkaniu to już mu wszystko wolno!!! A może, że w bloku jest sam bo wszyscy gdzieś powyjeżdżali na weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: o wierceniu i ciszy IP: *.edipresse.pl 24.11.03, 18:31 Szczytem wszystkiego s? dla mnie wczorajsze dokonania w budynku z etapu II (mieszkam naprzeciwko i niestety odleg¸oć? jest minimalna, wiŤc dok¸adnie s¸ycha?). Przez ca¸? niedzielŤ ktoć uparcie wierci¸, a dok¸adnie o p?¸nocy t¸uk¸ m¸otem albo czymć innym, jakby wali¸ ćciany. PrzyznajŤ, ýe by¸am bliska wezwania odpowiednich s¸uýb. Ludzie opamiŤtajcie siŤ! M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: Prezesostwo, administracja i cały ten bajzel IP: *.tele2.pl 24.11.03, 10:57 Przyznam, ze nawet ja zaczynam sie zniechecac, ale nie dlatego, ze ogarnia mnie jakas apatia, ale dlatego, ze ile razy ogladam usterki WP i niedokonczone prace, ktorych zrobienie wymaga minimum wysilku, to mnie krew zalewa i kiepsko wplywa to na moje zdrowie psychiczne. Sadze, ze nie mozemy tego tak zostawic, bo po pierwsze zaplacilismy za to (kiedy mowie znajomym ile, to kazdy sie lapie za glowe), a po drugie takie rozbabrane osiedle nie robi dobrego wrazenie, jezeli ktos z nas bedzie chcial kiedys sprzedac mieszkanie, to co powie, ze ogrodzenia nie ma, bo nie starczylo pieniedzy. Popieram Rade Mieszkancow we wszystkich ich radykalnych dzialaniach, wlacznie z przekazaniem sprawy do sadu. I nie przeraza mnie, ze bedzie to dluzej trwalo, bo nie ma nic gorszego niz pozwolic sie okradac, a taka jest sytuacja obecnie. My zaplacilismy, a WP nie oddal nam pelnego produkut. Ciekawe, jak jezdziloby sie Prezesowi nowym Mercedesem - np. bez kierownicy, lub tylnych siedzen, bo przeciez komus tez mogloby nie starczyc pieniedzy!! Sadze, ze nalezy odwolac Zarzad, jak najszybciej. Wynajac profesjonalna prawnicza firme zarzadzajaca i dokonczyc to, co sie zaczelo. WP liczy na to, ze nam sie nie che, ze odpuscimy itd... Pozdrawiam i zycze wytrwalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
rm.wersal Re: Prezesostwo, administracja i cały ten bajzel 24.11.03, 17:58 Szanowni Państwo, Dziękujemy za te głosy. W umieniu Rady Mieszkańców pragnę zapewnić, że podejmujemy działania prawne mające na celu odwołanie WP z zarządu naszej wspólnoty oraz rozwiązanie naszych wspólnych problemów. Jednak ze względu na wielkość naszej wspólnoty (ponad 280 lokali, w tym lokale usługowe) dotarcie do wszystkich jest znacznie utrudnione. Dlatego cały proces wydłuża się. Osoby chętne do pomocy zapraszam do wysłania do nas e-maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daru Re: Rolety IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 24.11.03, 09:55 Dzieki - zadzwonie i sprawdze oferte. Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs monitorin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 09:16 Witam, wczoraj przeczytalem na tablicy informacyjnej informacje z administracji ze do 10.12.03 nalezy wniesc oplate 160PLN za monitoring; ciekaw jestem czy spelni on swoja funkcje kiedy teren nie jest ogrodzony?? pozdrawiam RS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casper Re: monitoring IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 25.11.03, 12:56 Witam! Osobiscie uwazam, ze nie spelni w 100% na pewno. Dlatego tez nie za bardzo podoba mi sie montowanie kamer przed calkowitym ogrodzeniem osiedla. No, ale dzisiaj rano [juz] zauwazylem, ze przywiezli kolejne czesci ogrodzenia. Ciekawia mnie tylko 2 sprawy: kiedy te czesci zostana zamontowane i dlaczego jak patrze w kalendarz widze date 24 listopada, kiedy ogrodzenie mialo byc gotowe ... no wlasnie w obliczu mnogosci terminow sam juz nie wiem kiedy, ale chyba 30 czerwca 2002... Pozdrawiam Casper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania75 takie małe pytanie IP: *.medstat.waw.pl / 62.233.201.* 25.11.03, 14:06 Przed jakimś tygodniem lub dwoma zauważyłam że w windzie śmierdzi...... stęchlizną. Po podniesieniu wycieraczki z "iglaków" okazało się, że stoi pod nią woda, którą zapewne pani sprzątająca "umyła" wycieraczkę. Czy tak jest tylko w 3 klatce w niskim bloku, czy wszędzie???? A w ogóle oznacza to, że pani sprzątająca nawet do sprzątania się nie nadaje! Może to kolejna znajoma prezesa, która załapała się do pracy?? Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Niech mnie pani administrator nie wnerwia 25.11.03, 21:13 Droga Pani administrator, proszę mi nie grozić, że jeżeli nie umówię się na montaż domofonu do 10.12.03 to będę sobie go sam montował. Ja miałem odebrać mieszkanie z zamontowanym domofonem i jakoś mało mnie to obchodzi, że Pani pracodawca prezes miernego, w mej opinii oczywiście, dewelopera nie miał kasy żeby mi zamontować domofon przed przekazaniem lokalu. Po drugie Specjalista ds. Montażu Domofonów pracuje w takich godzinach, że tak się składa, że ja sobie wtedy też zarabiam na chleb. Może Pani łaskawie poinstruuje tego pana, żeby montował rówież po godzinie 17:00 i w soboty. Wtedy nie będzie musiała mnie Pani wkurzać swoim wspomnianym zawiadomienio- pouczeniem, które i tak przedstawia dla mnie marną wartość. Pozdrawiam, Miszkaniec bez domofonu, ogrodzenia, wykończonoego podwórka, z wieloma usterkami do czego doszło także dzięki temu, że pomyliła się Pani rola - Pani pracuje dla i za pieniądze mieszkańców, a nie prezesa Rogowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec WERSAL-INFORMACJE PRASOWE IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 25.11.03, 23:16 Mam do wszystkich prosbe o podanie stron internetowych na ktorych byly opisane nasze perypetie z wersalem (podobno interesowala sie budowa "RZ" i "GW") lub tel. do osob z poszczegolnych redakcji. Czas zaangazowac najsilniejsza wladze w tym kraju czyli media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhr UWAGA !!! IP: *.pentor.com.pl 26.11.03, 15:36 Moim zdaniem nie powinniśmy aż tak bardzo naciskać na upadek Wersalu. Z bardzo prostej przyczyny - wszyscy ci, którzy mają miejsce garażowe i podpisali przed notariuszem pełnomocnictwo na akt notarialny staną się faktycznymi właścicielami tych miejsc tylko wówczas, gdy Wersal zrealizuje podpisane pełnomocnictwa. Według moich informacji stanie się to ok. 15 stycznia 2004. Do tego więc czasu może lepiej pozostawić Wersal w spokoju, by się nie okazało, że garaże, nad którymi mieszkamy, wchodzą nagle w masę upadłościową developera. Pozdrawiam wszystkich! mhr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anpi Re: UWAGA !!! IP: 217.153.108.* 26.11.03, 15:42 to samo tyczy sie osob ktore nie podpisaly jeszcze aktow notarialnych na mieszkania, nagle zostana bez mieszkan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: UWAGA !!! IP: *.computerland.pl 27.11.03, 09:33 chcialem tylko zauwazyc ze wersal ma 10 mln zysku w tym roku wiec raczej ciezko mowic o upadku, a bardziej o ignorancji i z......wie ze strony prezesow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: UWAGA !!! IP: *.light.csk.pl 05.12.03, 08:10 A kto ci tych bzdur naopowiadał o zysku 10 mln. Chyba chcieli mieć. Jak szukali ksiegowego to w papierach jakie prezentowali wykazaywali potęzne długi wobec podwykonawców, pokazywali tez ze kupujący sa im winni /ale to tylko księgowo bo nie biorą do dochodu jesli nie ma aktu czyli w dokumentach mimo czyjejś wpłaty jej nie przedstawią/. Ni o tak cos chyba nie za bardzo skoro majatek firmy przerzuca się na firmy satelitki /żony - z którymi sie ma rozdizlność i rozwód/ lub zakłada inne firmy, które wykazuja dochód i jest ok ;) powodzenia wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: UWAGA !!! IP: *.computerland.pl 27.11.03, 09:36 a z moich informacji wynika ze garaze mialy byc gotowe i przekazane aktem notarilnymw czerwcu 2002, wiec o czym my mowimy, wersal nas robi w balona, poza tym kto mowi o upadku wersalu, ja chce zeby zaczeli sie zastanawiac czy ciagniecie takiej sytuacji jest dla nich oplacalne, a to mozna tylko zrobic przez sad albo media, bo chodzenie i ponaglanie panow kierownikow nic nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: WERSAL-INFORMACJE PRASOWE IP: *.tele2.pl 02.12.03, 12:27 W Rzeczpospolitej najlepiej kontaktować się z Agenieszką Stefańska. Jeżeli sie nie mylę, to już dwukrotnie pisała coś o naszym developerze: a.stefanska@rp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Aster IP: 217.153.26.* 02.12.03, 16:23 Mam pytanie O Aster City? Czy Panowie, do ktorych nalezy sie zglaszac w celu zainstalowania kablowki reprezentuja Aster (tablica ogloszen)? Jak to wyglada i komu trzeba placic i ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania75 Re: Aster IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.03, 17:02 To właśnie ci ludzie. Płaci się po dostaniu od nich rachunku (ja miałam montowane 17.11 i jeszcze mi nic nie przysłali). Ponieważ zakładałam sobie internet, więc nie wiem czy za samą kablówkę płaci się jakoś inaczej, ale wynisło mnie to 59 zeta. Pan poinformował mnie, że gniazdka montują za darmo. Jeśli chce się montować internet a nie ma się karty sieciowej płaci się dodatkowo za nią 50 zł. To chyba wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Aster IP: 217.153.26.* 03.12.03, 08:22 Dziekuje za odpowiedz. Mam jeszcze pytanie, ile u nich kosztuje Internet w wersji razem z TV. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania75 Re: Aster IP: *.medstat.waw.pl / 62.233.201.* 03.12.03, 15:18 Dokładnie nie pamiętam, musiałabym sprawdzić w domu,ale 154 albo 159 zł Odpowiedz Link Zgłoś
paka14 Re: Niech mnie pani administrator nie wnerwia 26.11.03, 22:38 a poza tym ten facet nie odbiera telefonu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakinsky UWAGA! W ZUBRZE JUZ JEST ALKOHOL IP: 212.160.156.* 28.11.03, 15:15 Nareszcie mozna spokojnie wrocic z pracy i zakupic jakies piweczko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: UWAGA! W ZUBRZE JUZ JEST ALKOHOL IP: 217.153.26.* 28.11.03, 15:46 Robotnicy tez beda mieli blizej po alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: UWAGA! W ZUBRZE JUZ JEST ALKOHOL IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.03, 14:24 maja i tak blisko, jest w sklepie na zajezdni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anpi Re: Niech mnie pani administrator nie wnerwia IP: 217.153.108.* 28.11.03, 21:14 Z tego co pamietam to domofony mialy byc tez przy wejsciu na teren osiedla (na ogrodzeniu). Czy przed 10 grudnia mamy kolektywnie postawic plot zeby bylo gdzie te domofony zamontowac ? Mili sasiedzi jak nie postawimy plota do 10 to potem albo furtek nie zamkniemy albo nas calkiem zagrodza. Kawalek bramy pomiedzy Jajkiem a U zacznie za chwile rdzewiec od dolu bo tam caly czas woda stoi. Moze pozyczmy z budowy taczke i wywiezmy kogo trzeba. Sorki, ale powoli szlag mnie trafia na to co sie u nas dzieje. Pozdrawiam Anpi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Nareszcie jakies postepy... IP: 213.31.220.* 05.12.03, 11:59 Wreszcie cos przyspieszylo. Oby im sie udalo zrobic ogrodzenie i domofony przed zima. Co jeszcze zostalo z robot bez poprawek? Jakie jeszcze maja poprawki? Kiedy wreszcie skoncza??!!! Na jakim etapie jest spotkanie wspolnoty mieszkancow? Niby znow malenki promyczek ale niewiele brakuje, zeby znow zgasl. Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Nareszcie jakies postepy... 06.12.03, 14:49 Jak to co zostało, przede wszystkim trzeba wyrzucić darmozjadów z Zarządu naszej Wspólnoty Miszkaniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Hipotekaa IP: *.acn.waw.pl 07.12.03, 19:29 Dobry wieczor, mam male pytanie? Czy ktos z forumowiczow bral kredyt na mieszkanie przy KEN i jak rozwiazal problem ksiegi wieczystej obciazonej kilkoma hipotekami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Hipotekaa IP: 217.153.44.* 08.12.03, 09:09 Jakimi kilkoma hipotekami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakinsky ALE TU RUCH... IP: 212.160.156.* 10.12.03, 13:36 Normalnie jak przy naszym ogrodzeniu... Czy ktos z Was, to zalozyl Aster ma juz normalny sygnal a nie testowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casper Re: Nareszcie jakies postepy... IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 12.12.03, 08:57 Witam! Niestety z tym ogrodzeniem i domofanami to nie jest tak kolorowo jak by sie moglo wydawac. Otoz: 1) Domofon w wiatrolapie w jajku zostanie zalozony jak... uda sie zmusic firme, ktora montowala drzwi do ich wymiany. Obecnie zainstalowane drzwi nie sa przystosowane do zamka elektromechanicznego - nie da sie wiec uzywac domofonu. 2) Domofon przy bramie tez szybko sie nie pojawi - nie ma bowiem ostatniej - trzeciej bramy a co za tym idzie podworka na razie nie ma czym zamknac. Tak wiec znow czekamy cierpliwie na rozwoj wydarzen... Pozdrawiam Casper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Nareszcie jakies postepy... IP: 217.153.26.* 12.12.03, 11:19 Super. To sa celowe dzialania o charakterze dydaktycznym, zebysmy nie czuli sie zbyt rozpasani. A tak, nawet najmniejszy postep cieszy na bardzo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Chce kupic mieszkanie na bartyckiej, prosze o rade IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 11.12.03, 12:20 Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Chce kupic mieszkanie na bartyckiej, prosze o 16.12.03, 22:26 No to ja szczerze odradzam. Jeżeli WP ma w dupie klientów ze swoich sztandarowych inwestycji przy KEN to nie wyobrażam sobie w jak niskim poważaniu muszą mieć klientów z Bartyckiej. Świadczy o tym zresztą tempo inwestycji na Bartyckiej, chyba ze trzy lata już będzie jak zaczęli. ODRADZAM SZCZERZE! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Chce kupic mieszkanie na bartyckiej, prosze o IP: 217.153.26.* 17.12.03, 08:29 Odradzasm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka TPSA czy El-Net IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.03, 22:02 Dziś byli u nas przedstawiciele handlowi jednej i drugiej firmy. Z El-Netem rozmawiałam, twierdzą, źe założą telefon jeszcze przed świętami. TPSA nie wiem jaki ma termin i ofertę. Cenowo obie firmy chyba podobnie. Co wybraliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: TPSA czy El-Net IP: 195.94.201.* 16.12.03, 10:01 czy moglabys moze podac namiar na kogos z El-netu kto zajmuje sie telefonami.bede wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Telefon do administracji IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.12.03, 12:19 Potrzebuje pilnie telefon do naszej adminiastracji. Czy ktoś może dysponuje tym numerem. Będę bardzo wdzięczny. Z góry serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Telefon do administracji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 12:40 423 8946 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zachwycony BRAMA GŁÓWNA IP: 217.153.44.* 16.12.03, 12:54 Wczoraj WP zamontował bramę główną. Jest to łańcuch zagradzający wjazd. W związku z tym, że teren jest już zabezpieczony powinniśmy dostać klucze od furtek, aby zamykać szczególnię tą przy łańcuchu, żeby nikt obcy nie dostał się na nasz teren. Jeśli chodzi o domofony, to drzwi wejściowe wcale nie muszą być wymienione. Wydaje się, że takie postawienie problemu pozwoli WP na ulubiona przez niego zwłokę, najlepiej o kilka miesięcy. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casper Re: BRAMA GŁÓWNA IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 16.12.03, 13:07 Witam! Ta prowizorka mnie osobiscie zaczyna juz smieszyc, choc wiem, ze wesolo mi byc nie powinno... Ale swoja droga co do lancucha to i tak lepiej, ze w ogole go zamontowali. Przenajmniej, wreszcie, skonczy sie parkowanie na podworku, ktore do tego celu zluzyc przeciez nie mialo. Pozdrawiam Casper Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: BRAMA GŁÓWNA 16.12.03, 22:33 Witam, ja bym się z tej bramy nie naśmiewał, na pewno ma wszelkie niezbędne atesty i jest zajebiście ocynkowana. Przecież, zgodnie ze słowami pani administrator jest tylko jedna firma w Polsce, która to potrafi. Ja bym tylko proponował jakieś świąteczne światełka przywiesić na tym bramo-łańcuchu i już będzie git. No chyba, że nie można bo straci atest albo cuś innego złego jej się stanie. Szkoda by było taki cudo popsuć. Gratulacje dla pani administrator za tak stanowcze, widoczne gołym okiem działania na rzecz wspólnoty mieszkaniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakinsky Re: Telefon do administracji IP: 212.160.156.* 17.12.03, 09:21 prosze bardzo: 0-504-211-236 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hyden Re: TPSA czy El-Net IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.12.03, 20:20 Jak mieszkasz w 54 lub 56 to masz prawdopodobnie na tabilicy ogłoszeń. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: TPSA czy El-Net - do Hyden`a IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.12.03, 20:48 nic nie ma - wiesz coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hyden Re: TPSA czy El-Net - do Hyden`a IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.12.03, 21:29 U nas chodził gość, zostawił ulotke i nr. 501 028 760. A może masz nr do TP-SA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** wymajmę miejsce postojowe w garażu podziemnym IP: *.energis.pl 17.12.03, 11:50 Wynajmę miejsce postojowe w garażu podziemny w KEN 52, info na mail sylwekp@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs nocne wiercenie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 08:40 pozdrawiam kretyna ("z jaja") ktory w sobote o 23 zaczal wiercic; do swojej pracy wrocil w niedziele o godz. 11 RS Odpowiedz Link Zgłoś
anakinsky Re: nocne wiercenie 22.12.03, 16:02 dokladnie, bylem juz w fazie wypoczynku, ale nastepnym razem, qrwa wstane i dop... ch...wi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdzieczny Re: nocne wiercenie... i inne przyjemnosci IP: *.bosbank.pl 15.01.04, 16:54 a ja chcialbym pozdrowic wlasciciela Pandy WN38136 od dwoch miesiecy alarm autka wyje bez powodu srednio co poł godziny pech chcial że rezolutny wlasciciel parkuje go akurat pod moim balkonem, a sam mieszka po drugiej stronie albo jest gluchy jak pien, wiec mu wycie nie przeszkadza czyzby zamierzal polaczyc naprawe alarmu z lakierowaniem maski? a może z wizyta u wulkanizatora? co? glabie jeden? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: TPSA czy El-Net IP: 195.245.204.* 23.12.03, 15:41 Gdyby ktoś miał namiary na jakiegoś przedstawiciela handlowego z TP SA, to byłabym wdzięczna za podanie. Był u mnie przedstawiciel El-Netu. Oferta chyba taka sobie, ale nie powinnam się wypowiadać, bo nie znam innych. Dlatego chciałabym porównać z TP SA. Najbardziej przeraża mnie podpisywanie umowy na 3 lata. Jakoś nie lubię się wiązać na tak długo. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hyden Re: TPSA czy El-Net IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.03, 11:15 NA Wąwozowej jest Telepunkt, chyba trzeba osobiście, bo nie wiem czy sie uda dodzwonic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Rudzka Życzenia Świąteczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 18:49 Z okazji Świąt Bożego Narodzenia dużo zdrowia, szczęścia, pomyślności i pogody ducha w Nowym Roku 2004 Dla Pracowników i Zarządu Wrersalu Podlaskiego oraz wszystkich Mieszkańców budynków Al. KEN 54 i 56 życzy Jadwiga Rudzka Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Życzenia Świąteczne 25.12.03, 12:59 Pani Jadwigo, dziękuję za życzenia. Może Pani do nas wpadnie zamontować bramę? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Życzenia Świąteczne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.03, 11:44 Witam pani Jadwiga ujawnia sie zawsze przy okazji skladania zyczen; pamietam gdy na stronie WP mozna bylo skladac opinie to Pani Jadzia skladala zyczenia prezesowi Rogowskiemu; pozdrawiam RS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WERSAL PODLASKI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.03, 11:19 Ktos się orientuje kiedy będą klucze od furtek i w jakiej cenie beda te "chipy"? Uwaga! W żabce oszukują! Zamiast 16.82 probowala mi wydac 11.82. To juz drugi raz! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: WERSAL PODLASKI IP: 217.153.44.* 30.12.03, 11:47 Dlaczego uważasz, że za cokolwiek związane z ogrodzeniem, furtkami, kluczami itp. ma mieć cenę? Dla WP napewno tak, ale nie dla mieszkańców. Nie interesuje mnie za ile zrobi to WP, gdyż jest to jego zmartwieniem i obowiązkiem. Nie zdziwie się jednak, jeżeli WP będzie miał to w dupie, tak jak wszysko dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WERSAL PODLASKI IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.12.03, 15:11 Moze w umowie jest jakichs punkcik dotyczacy nalezytej ochrony osiedla. przeciez teraz moze tu wbic kzdy, kto tylko ma ochote! Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: WERSAL PODLASKI 30.12.03, 22:32 W umowie jest dużo punktów, które WP ma daleko. Ja na pewno nie będę płacił za żadne chipy. Co do ochrony osiedla to Pani miłościwie nam panująca administrator jeśli ruszy mózgownicą to wpadnie na pomysł, że mimo braku bramy, bezpieczeństwo wzrośnie jak pozamyka furtki (koło jajka i między jajkiem i 8 piętrowym). Ale czy tą panią stać na taki wysiłek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WERSAL PODLASKI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.03, 00:08 ale dlaczego ma zamykac furtkekolo zabki, przeciez tam przechodzi bardzo duzo osob! Jak sie z psem idzie np. A do zabki to naokolo :/? Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: WERSAL PODLASKI 31.12.03, 16:18 Oczywiście, że nie naokoło. Dostaniemy klucze do tych furtek. No ale już nie w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Sylwek IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.01.04, 02:46 Co za pała odpalała rakiety ze srodka podworka??? Chcialbym pogratulowac panu ochroniarzowi, jest pan the best! Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Sylwek 01.01.04, 14:04 Chcesz powiedzieć, że ochroniarz odpalał rakiety, czy chodzi Ci o to, że nie zareagował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Chyba wybiorę EL-NET IP: *.unused.zigzag.pl 05.01.04, 12:49 Kontaktowałem się... Próbowałem... Kilka razy... Chciałem założyć tepsę, bo mi pasują ich ostatnie promocje (darmowe weekendy)... I co ??? I nic!!! Tepsa nas olała - taka jest prawda :( W zeszłym tygdniu "wyciągnąłem" informację w telepunkcie, że będą (ewentualnie!!!) kablować po ... wakacjach!!! Witamy w XXI wieku Chyba sie zdecyduję na Elnet! Pozdrawiam Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Chyba wybiorę EL-NET IP: *.edipresse.pl 05.01.04, 14:14 Czy to po wakacjach to jest ich oficjalna odpowied?? Ja tez przyznaje, ze czeka¸am na tpse, ale jak tak to niech spadaja. Czy ktos sie orientuje na jak dlugo trzeba podpisac umowe z el-netem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wynajmę mieszkanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.04, 23:45 Wynajmę mieszkanie (1 lub 2 pokojowe) w budynku 54 lub 56 jak najszybciej. Adres mailowy: kraszewskir@wp.pl Numer telefonu: 0604 474 472 Radosław Kraszewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc123 ukradli chromowany drazek z windy w 56 !!!! IP: *.crowley.pl 09.01.04, 22:09 wiec mamy ochrone, za ktora musimy placic ciezkie pieniadze !!! co z tego i tak ukradli drazek z windy z bloku 56 !!!!! ta pani administratorka, ukradziony drazek pod lustrem(wyposazenie windy) juz nam wliczy w dodatkowe koszty bo np. zarzadu koszty ida bezposrednio do jej kieszeni !! i sobie tego nie odejmie wiec placmy ... dalej !!!!!!!!!!! tu wyraznie potrzeba zebrania wspolnoty i zmiane tego towarzystwa !!! jest 16 kamer z czego 4 sa skierowane na wejscia podworka, jeszcze okey.. ale dlaczego 12 sluzy tylko garazom !!a samochody , ktore stoja na miejscach parkingowych , ktore tez naleza do osiedla, ba kazdy z nas za nie zaplacil nawet nie sa sprawdzane przez ochrone, wiec na pewno zgina tam radia , samochody itp. i jak tu mowic zebysmy wszyscy rowno placili, jesli nie wszyscy mamy rowne prawa nie wszyscy maja garaze i powinny byc jeszcze 4 kamery , tak jak byla mowa wczesniej o np 20tu, zeby pokryc te miejsca parkingowe na zewnatrz !!! i co na to administrator, ktory w ogole nie dziala na korzysc mieszkancow ???? mam kontakt z rada mieszkancow i gdyby nie to,ze wersal blokuje zebranie wspolnoty, to dawno juz by bylo zebranie i wybor nowego zarzadu !!! musimy do tego dazyc!!! bo nas ukradna , a na pewno okradna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania75 admin IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.04, 23:29 Drugiego dni świąt przepaliła się na moim piętrze żarówka. I do tej pory nie jest wymieniona. Czy na prawdę z każdą taką głupotą mamy biegać do administracji??? Mamy zgłaszać każdą przepaloną żarówkę, bo p. administratorce nie chce się ruszyć i zrobić obchodu po budynkach którymi zarządza,za nasze, zresztą niemałe, pieniądze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: admin 10.01.04, 11:24 Witam, to może zamiast narzekać lepiej by było wziąć się za problem i wypieprzyć ten wspaniały zarząd wspólnoty i administratorkę? Pisać na forum to sobie można i co z tego skoro jest tylko kilka osób w tzw. Radzie Mieszkańców, które coś próbują zdziałać? Pytanie do Rady Mieszkańców co z naszymi podpisami, które zebraliście? Jeżeli rzeczywiście Rogowski i Piekut blokują zebranie Wspólnoty to dajcie znać. Trzeba coś z tym zrobić. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIO INTERNET NA OSIEDLU !!!! IP: 217.153.138.* 12.01.04, 18:18 OFERTA DOSTĘPU DO SIECI INTERNETOWEJ CEBIT WIRELESS- 2048kb/s* Szanowni Państwo! Pragniemy Państwu zaproponować dostęp do Naszej sieci Internetowej CEBIT WIRELESS o przepustowości do 2048 kb/s* (obecnie)* a 4096 kb/s** (planowane od 2004r)** za jedyne 107zł brutto (jeden komputer) miesięcznie jednocześnie gwarantując że opłata ta może się zmienić jedynie w przypadku podniesienia stawki VAT na dostęp do Internetu. Koszt całkowity podłączenia 1 lokalu wyniesie następująco : o Od 1- 10 lokali cena podłączenia : 100zł (netto) o Od 11 - lokali cena podłączenia : 1zł (netto) Abonenci Cebit Wireless uzyskują: • stały, nielimitowany czasowo dostęp do Internetu o przepustowości do 2048 kb/s* • możliwość korzystania z wszystkich usług internetowych • nielimitowany transfer danych • uczestnictwo w sieci lokalnej (np. możliwość grania z innymi uczestnikami sieci lub wymiana danych) • własne konto poczty elektronicznej (opcjonalnie ). • możliwość utworzenia witryny WWW w domenie cebit.com.pl lub własnego serwera wirtualnego (opcjonalnie ). Nasza firma posiada niezbędne zezwolenia na prowadzenie działalności Telekomunikacyjnej które dotyczą: 1) ŚWIADCZENIA USŁUGI ZAPEWNIANIA DOSTĘPU DO SIECI INTERNET (ZA POMOCĄ SIECI TRANSMISJI DANYCH OBJĘTYCH ZGŁOSZENIEM ORAZ PRZY WYKORZYSTANIU ŁĄCZY STAŁYCH DZIERŻAWIONYCH OD INNYCH UPRAWNIONYCH OPERATORÓW) 2) ŚWIADCZENIA USŁUGI TRANSMISJI DANYCH ZA POMOCĄ(SIECI TRANSMISJI DANYCH OBJĘTYCH ZGŁOSZENIEM ORAZ PRZY WYKORZYSTANIU ŁĄCZY STAŁYCH DZIERŻAWIONYCH OD INNYCH UPRAWNIONYCH OPERATORÓW. WSZYSTKIE ZAINTERESOWANE OSOBY PROSIMY O KONTAKT POD NR TEL 612-09-96 lub 501-590-613 e-mail: internet@cebit.com.pl CEBIT WIRELESS JEST NIEZALEŻNE OD TELEFONU!!!!! SERFUJESZ NIE ZAJMUJĄC LINII TELEFONICZNEJ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek INTERNET NA OSIEDLU - Pytanie IP: *.pl.cchbc.com / *.eranet.pl 13.01.04, 11:42 co oznaczaja te dziwne gwiazdki przy niektorych punktach :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: INTERNET NA OSIEDLU - Pytanie IP: 217.153.44.* 13.01.04, 13:12 Może w tym wypadku sekunda to naprawdę minuta, tak jak u WP za miesiąc to znaczy za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WERSAL PODLASKI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.04, 17:16 Mam pytanko, jest taki gość co odśnieża to osiedle. Robił to cały wczorajszy i dzisiejszy dzien, ale po co jakby to sie do jutra stopilo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TuNiOmAn smierdząca winda w klatce numer 3!!!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 14:36 W klatce numer trzy kilka tygodni temu jakis kretyn poodlepiał oznaczenia wyjscia awaryjnego niszcząc przy okazji sciane. A za utrzymanie w czystości naszej windy płacę czhyba cos około 50zl per miesiąc, a w niej smierdzi, jest brudno syfiasto, ktos w niej non-stop pali i zostawia w niej wypalone paierosy!!!!! mam tego juz serdecznie dosyc!!!! a niedawno śmierdziało w niej sikami!!!!! nie wspomne juz o tym ze drzwi windy od początku były porysowane i od czasu do czasu jakis gówniaz maluje na tych drzwiach jakies bazgroły. a tak przy okazji to nie wiecie przypadkiem co ma powstac za okrąglankiem?? jest tam ogrodzony teren. obiło mi sie o uszy dawno temu ze ma tam powstac ratusz?? czy to prawda?? pozdrawiam wszystkich sąsiadów z ken 54 i 56!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojt3k Re: smierdząca winda w klatce numer 3!!!! 19.01.04, 21:22 >ratusz?? czy to prawda?? nie prawda - spółdzielnia Natolin czy coś takiego ma tam budować blok. pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TuNiO Re: smierdząca winda w klatce numer 3!!!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.04, 21:29 dzięki Jezu kolejny blok?? no trudno pozdroofki dla wszystkich mieszkańców!!!!! Trzymcie sie mocno!!! Nadeszła zima- znou.... a miało byc tak pięknie!!! ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkl777 Jeżeli jesteście niezadowoleni z zarządcy... IP: *.crowley.pl 21.01.04, 12:15 Szanowni Państwo, Jeżeli poszukujecie Państwo profesjonalnego zarządcy Waszych nieruchomości, który zapewni, że płacone przez Państwo koszty utrzymania nieruchomości będą jak najniższe a jednocześnie rozsądnie zagospodarowane zaś rozliczenia rzetelne i czytelne, oferujemy skorzystanie z naszych usług. Będąc grupą profesjonalistów, w skład której wchodzą: licencjonowany zarządca nieruchomości (na rynku od 1997 r.), prawnik wyspecjalizowany w sprawach nieruchomości, inżynier – specjalista od spraw budowlanych w tym usterek a także kadra księgowa jesteśmy w stanie zarządzać Państwa osiedlem sprawnie i oszczędnie a przy tym w sposób przyjazny dla mieszkańców. Na obecnie zarządzanych osiedlach m.in. wprowadziliśmy w krótkim czasie niezależnych operatorów internetowych, telewizyjnych i telefonicznych, doprowadziliśmy do zawarcia korzystnych umów z usługodawcami, stale kontrolujemy ich rzetelność. Jeżeli macie Państwo wątpliwości co otrzymanych od obecnego zarządcy rozliczeń, wysokości kosztów utrzymania waszych nieruchomości, bądź jeżeli działania waszego zarządcy budzą Wasze wątpliwości z innych powodów zachęcamy do kontaktu z nami. Bezpłatnie dokonamy weryfikacji przedstawionych rozliczeń i zwrócimy uwagę na nieścisłości czy błędy, jeżeli takie stwierdzimy. W przypadku zainteresowania prosimy o kontakt emailowy na adres: partner_zarzadzanie@op.pl bądź telefoniczny pod numerem: 506 09 09 03 . Mariusz Zarządca Nieruchomości Firma Partner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jeżeli jesteście niezadowoleni z zarządcy... IP: 217.153.44.* 21.01.04, 14:34 W związku z tym, że mamy takiego zarządcę jakiego mamy i jeszcze go mamy, wydaje się, że nam wszystko jedno jakiego zarządcę mamy. Ha! Ha! Ha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TuNiO(mAn) Re: Jeżeli jesteście niezadowoleni z zarządcy... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.04, 19:52 Nie no musze przyznac ze pani administrator jest w sumie sympatyczna... i na tym sie niestety konczy.... a szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Jeżeli jesteście niezadowoleni z zarządcy... 21.01.04, 21:06 Czy jesteśmy niezadowoleni? Ja jestem bardzo NIEZADOWOLONY. Nasza nieruchomość to jeden wielki burdel. Dziesiątki zaczętych i nieskończonych prac + chodowla grzybów w piwnicy. A Pani administrator? Cóż ona biedna może, przecież nie pójdzie do swojego pracodawcy i nie powie mu: ej stary kończ to ogrodzenie i poprawiaj wszystkie niedoróby. Zarządzanie naszą nieruchomością w przypadku Pani administrator oznacza tylko pobieranie od nas opłat, współpracę z firmą wywożącą śmieci (nawet tego nie potrafi dobrze załatwić, bo śmieciary przyjeżdżają kiedy chcą nawet w sobotę o 7 rano) i postawienie badziewnej choinki w jajku (pytanie dlaczego tylko tam, jeżeli za pieniądze wszystkich mieszkańców?). Jeżeli chodzi o zarządzanie nieruchomością od strony technicznej to dno, za niedługo sami będziemy sobie np. wymieniać spalone żarówki na klatce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TuNiO(mAn) Re: Jeżeli jesteście niezadowoleni z zarządcy... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.04, 21:39 oj rzeczywiscie nie wesolo to wyglada... tylko co z tym zrobić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jeżeli jesteście niezadowoleni z zarządcy... IP: 217.153.44.* 22.01.04, 08:43 Wsadzić wersal do armaty i wystrzelić w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Jeżeli jesteście niezadowoleni z zarządcy... IP: 213.31.220.* 22.01.04, 14:53 Kochana Rado Mieszkancow! Czy moglibyscie sie znow uaktywnic?!!! Pleeeese!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Rada Mieszkańców IP: *.elblag.dialog.net.pl 26.01.04, 16:03 Czy ludzie z rdy którzy podjeli sie negocjacji z Wersalem działaja dalej? Czy podpisy które składaliśmy na listach do czegoś posłużyły? Czy coś sie w końcu u nas zacznie dziać, czy jak najszybciej trzeba sprzedawać mieszkanie i szkać czegoś nowego (bo tu chyba nie zanosi się abyśmy sami mogli zarzadzać naszą wspólną własnością). Czy ktoś ma informacje czego dotyczy opłata 160 zł (opłata za monitoring) konkretnie? Ile kamer jest na zewnątrz a ile w garażach? Jeśli ktoś z mieszkańców zaglada jeszcze na to forum to czekam na odpowiedź. Może w końcu coś trzeba z tym zrobić. Świeta i urlopy świąteczne już chyba za nami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paka14 Re: Rada Mieszkańców 10.02.04, 09:49 Wreszcie cos ruszylo!!! W poniedzialekpirwsze oficjalne zebranie naszej wspolnoty. I nawet Rada Mieszkancow sie uaktywnila!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Rada Mieszkańców IP: *.zapora / 217.96.25.* 10.02.04, 13:05 I nareszcie będziemy mogli udzielić absolutorim Zarządowi Wspólnoty w podziękowaniu za jego nieustanne boje z Wersalem Podlaskim o nasze interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Rada Mieszkańców IP: 217.153.44.* 10.02.04, 13:30 Mam nadzieję, że absolutorium nie bedzie, natomiast odwołanie jak najbardziej. Zarząd przegiął, wie o tym i zaczyna się czaić. Czuję to i cieszę się z tego. Oj napsuło się trochę, napsuło ... i co teraz będzie? Nawet wstyd osobiście zwołać zebranie. Odpowiedz Link Zgłoś
paka14 Re: Rada Mieszkańców 10.02.04, 15:57 z tego co wiem to w Zarzadzie do tej pory sa tylko przedstawiciele WP, czy moze ktos ma dokladniejsze informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Rada Mieszkańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 21:04 Przewodniczącym Zarzadu jest chyba Pan Rogowski, ale nie wiem ,czy to nie jest przypadkowa zbieżność nazwisk... Odpowiedz Link Zgłoś