Dodaj do ulubionych

Dąbrówka Wiślana

IP: *.cst.tpsa.pl 26.10.01, 13:50
Czy ktoś ma może jakieś informację na temat osiedla Dąbrówka Wiślana I .BUDYNKI
DW 1-4?
Jak postępują prace?
Kiedy będą oddawać?
Na budowie jest jakoś pustawo a budynki wyglądają z zewnątrz na wykończone (no
może prawie ).
Czy udało wam sie obejrzeć swoje mieszkanie (DW 4)?
Mnie nie chcieli wpuścić (podobno kierownik budowy nie zgadza się)tak
przynajmniej powiedzieli w punkcie sprzedaży na osiedlu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tom&k Re: Dąbrówka Wiślana IP: 217.96.48.* 29.10.01, 10:32
      Nie wiem czemu Cię nie wpuścili ja byłem w swoim juz kilka razy. Mieszkania są
      skończone. Pozostaje tylko kwestia mediów. Podobno są jakieś problemy.
    • Gość: KOLA Re: Dąbrówka Wiślana IP: 213.76.175.* 31.10.01, 15:14
      Gość portalu: rafał napisał(a):

> Czy ktoś ma może jakieś informację na temat osiedla Dąbrówka Wiślana I .BUDYNKI
      >
      > DW 1-4?
      > Jak postępują prace?
      > Kiedy będą oddawać?
      > Na budowie jest jakoś pustawo a budynki wyglądają z zewnątrz na wykończone (no
      > może prawie ).
      > Czy udało wam sie obejrzeć swoje mieszkanie (DW 4)?
      > Mnie nie chcieli wpuścić (podobno kierownik budowy nie zgadza się)tak
      > przynajmniej powiedzieli w punkcie sprzedaży na osiedlu.

W moim przypadku handlowcy również robili problemy z obejżeniem mieszkania, a
      winę zrzucali na kierownika budowy (radzili nawet, żebym napisał na niego
      zażalenie). Zdobyłem numer telefonu kierownika i bez najmniejszych problemów
      umówiłem się z nim na obejżenie mieszkania. Na budowie byłem w połowie
      października i nie było jeszcze wstawionych drzwi do mieszkań. Obecnie (w DWIV)
      drzwi są już wstawione i nie wiem czy oglądanie swoich mieszkań nadal będzie
      nadal takie proste. Nie słuchaj handlowców, tylko dzwoń do kierownika (0 502 200
      774).

Powodzenia
      kola
      • Gość: rafał Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.cst.tpsa.pl 31.10.01, 15:45
        Dzięki za odpowiedz i telefon...
    • Gość: rafał Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.cst.tpsa.pl 05.11.01, 08:40
      Cześć wszystkim.
      Byłem w piątek na budowie (02.11.2001)i sytuacja nie przedstawia sie
      różowo.Można nawet powiedzieć,że tragicznie:
      -budynek dw2 nawet nie jest cały otynkowany z zewnątrz
      -dw4 brak terakoty na klatce schodowej-przy windzie(dopiero zaczęli tam kłaść),
      wnętrza są jeszcze nie pomalowane,brak jest drzwi wewnętrznych,gniazdek 220v i
      włączników świateł,nie zamocowane barierki ochronne w logiach(są w budynku dw3-
      zielone)
      Pozostaje jeszcze kwestia kotłowni ( ciągle czekają,aż ja dostarczą-mieli w
      piątek ale nie dowieźli).
      No i oczywiście media...jeszcze nic nie jest podłączone do budynków (kopią
      dopiero pod kanalizację( a pozostaje jeszcze gaz !!!),więc cała okolica to
      jeszcze jeden wielki plac budowy.
      Miałem nadzieję,że wprowadzę się jeszcze w tym roku ale nie ma na to szans.
      Jedynie w budynku dw3 weszły już ekipy sprzątaczek (podobno na polecenie
      prezesa aby w tym budynku,gdzie są mieszkania pokazowe wszystko wykończyć ale i
      tak tego budynku nie oddadzą bo media....!!!)

Z tego wynika jedno...jeszcze jakieś 4-5 miesięcy i może oddadzą...!!!!????
      A jeszacze idzie zima....(aby podłączyć gaz do budynków muszą jeszcze raz kopać
      ale jak przyjdzie mróz to wiadomo....
      Pozostaje tylko czekać , może zdarzy się jakiś cud...
      POZDRAWIAM.

• Gość: michal Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.11.01, 11:05
        Bylem na osiedlu w sobote, chcialem zobaczyc swoje mieszkanie w DW3, ale nie
        bylo klucznika. Rzeczywiscie DW3 wyglada na najbardziej wykonczone jednak nie
        wierze w to aby byl oddany w tym roku jak probuja przekonac handlowcy. Przede
        wszystkim brak mediow, brak drogi, brak chodnikow i mozna by tak dalej
        wymieniac... Ciekaw tylko jestem jakie bedzie opoznienie bo to ze bedzie to juz
        chyba kazdy wierzy kto zamieszka na osiedlu. Pozdrawiam przyszlych sasiadow.
        • Gość: Tom&k Re: Dąbrówka Wiślana IP: 217.96.48.* 05.11.01, 11:15
          Myślę, że oddadzą najpóźniej w styczniu. Wykończenie klatek i wstawienie drzwi,
          to nie są czasochłonne historie. Jeśli chodzi o media, to nie sądzę aby zima
          nagle skuła ziemię uniemożliwiając prace. Na chodniki i drogę nie ma co liczyć.
          • tommekk Re: Dąbrówka Wiślana-droga dojazdowa 12.11.01, 13:05
            Kolego, odnośnie drogi dojazdowej Twoje słowa są próżne. Unikając zbędnych
            komentarzy z mojej strony zacytuje treść pozwolenia na budowe nr. 653/2000
            wydanego przez Urząd Gminy Białołeka.( chodzi o DWI -IV )
            .."rozpoczęcie użytkowania gotowych budynków bedzie możliwe po zrealizowaniu
            docelowego układu drogowego w rejonie w/w osiedla (ul. Aluzyjnej, Projektowanej
            2 i M. Trąby) i wykonaniu stałego dojazdu do osiedla- zgodnie z opiniami
            komunikacyjnymi ZDM w W-wie nr 390/2000 z dn. 24.02.2000 r...." Sam widzisz,że
            droge miec będziemy zanim podpiszemy akt notarialny itp. jest tam
            napisane "stałej" co nie należy rozumieć z płyt betonowych.. :)
        • Gość: Vander Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.pg.com 05.11.01, 11:20
          No to moze ja troche z optymizmem: mieszkania w Zabkach JW oddawalo bez
          zrobionej drogi, zalozenie gniazdek czy polozenie terakoty na klatce to pare
          dni roboty. Media - podobno gaz jest umowiony na 20.XII. Tak wiec moze jednak w
          styczniu dadza juz pomieszkac
    • Gość: Darek Re: Dąbrówka Wiślana IP: 213.76.175.* 09.11.01, 15:13
      Jeżli macie jakieś nowe informację na temat terminu oddawania mieszkań, lub
      ewentualnych problemach to proszę napiszcie o tym.

daro
      • Gość: aga Re: Dąbrówka Wiślana IP: 195.117.2.* 10.11.01, 09:50
        Gość portalu: Darek napisał(a):

> Jeżli macie jakieś nowe informację na temat terminu oddawania mieszkań, lub
        > ewentualnych problemach to proszę napiszcie o tym.
        >
        > daro

W czwartek uzyskałam informację, że budynki DWIII i DWIV będą oddawane w
        pierwszym kwartale 2002 (oczywiście jak można było się spodziwedź nikt nie
        potrafił sprecyć styczeń czy marzec). Wiadomość od jak zwykle bardzo kompetentnej
        kadry kierowniczej.

aga
        • Gość: Darek Re: Dąbrówka Wiślana IP: 213.76.175.* 12.11.01, 12:31
          Dzięki za informację

Pozdrawiam
          Darek
    • Gość: Paweł Re: Dąbrówka Wiślana IP: 213.76.175.* 19.11.01, 13:11
      Pozdrawiam przyszłych sąsiadów z DW4. Może macie jakieś bliższe informacje na
      temat terminu oddawania mieszkań oraz o ewentualnych problemach z tym
      związanych.

Paweł
      • Gość: vander Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.pg.com 19.11.01, 13:30
        Witam. 20.XII maja przylaczac gaz. Podobno do tego czasu wszystko ma byc
        zrobione. Ale pewnie lza jak psy i nie wolno im ufac;))
        • Gość: Tom&k Re: Dąbrówka Wiślana IP: 217.96.48.* 19.11.01, 13:50
          Powiedział mi w sobotę kierownik budowy, że media opóźnią oddanie o jakieś 2
          miesiące. Do tego nie ma jeszcze drogi (pod nią będą jeszcze kopać) a musi być.
          Termin oddania w/g niego, to marzec.
          • Gość: Paweł Re: Dąbrówka Wiślana IP: 213.76.175.* 19.11.01, 14:01
            Dzięki za informacje, szkoda tylko, że nie są one zbytnio optymistyczne ...

Pozdrawiam
            Paweł
          • Gość: vander Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.pg.com 19.11.01, 16:23
            Czlowieku, przez Ciebie mozna zawalu dostac. Jeszcze pare dni temu twierdziles
            ze najpozniej w styczniu oddadza. Szczerze mowiac wolalem tamta wersje
          • Gość: Daro Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 19.11.01, 17:48
            > Powiedział mi w sobotę kierownik budowy, że media opóźnią oddanie o jakieś 2
            > miesiące.

Jak zwykle w JW kazdy mowi co innego. Ja tez bylem w sobote na budowie i
            klucznik powiedzial mi, ze media maja podlaczyc 15 grudnia. Kotlownia jest juz
            prawie gotowa i czekaja tylko na media. Od momentu podlaczenia wody zaczna grzac i
            zaraz potem beda mogli oddawac nam klucze. Klucznik opiera swoja wypowiedz na
            informacjach, ktore uslyszal na budowie od robotnikow i innych specjalistow. Ja
            ciagle licze na poczatek stycznia, ale sam nie wiem jak to bedzie.

>Do tego nie ma jeszcze drogi (pod nią będą jeszcze kopać) a musi być.
            Musi byc, aby gmina odebrala budynki, ale nie przeszkodzi to JW oddac nam kluczy.
            To stosowana juz od dawna przez nich praktyka. Oddaja klucze, aby samemu wykonczyc
            mieszkanie, pobieraja juz czynsz, oficjalnie zabraniaja mieszkac a i tak wszyscy
            sie wprowadzaja.

> Termin oddania w/g niego, to marzec.
            Oby nie.

• Gość: edit Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.11.01, 09:53
      Nie wiem czy kogos dotyczy to co mnie spotkalo, ale moze warto sie tym
      podzielic! Otoz na "naszym" osiedlu jest hipoteka i w zwiazku z tym, ci ktorzy
      ubiegaja sie teraz o kredyt w BOS-iu maja problem, bo BOS sie wreszcie
      zorientowal, ze JW go kiwa i odrzucil wszystkie wnioski. JW dogadal sie z
      Millenium i PKO BP, ale oczywiscie warunki nie sa takie jakie byly w BOS-iu i
      ktos kto tak jak ja nie kolejnych 10% lub za krótko działalność gospodarcza ma
      problem. Ale i tak pan Gołebiewski z JW, ktory zajmuje sie ta "szczesliwą 15-
      tką osob" radzi nie panikowac! No i co tu robic? EDIT DW/I
    • Gość: edit Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.11.01, 08:18

Nie wiem czy kogos dotyczy to co mnie spotkalo, ale moze warto sie
      tym
      podzielic! Otoz na "naszym" osiedlu jest hipoteka i w zwiazku z tym,
      ci ktorzy
      ubiegaja sie teraz o kredyt w BOS-iu maja problem, bo BOS sie
      wreszcie
      zorientowal, ze JW go kiwa i odrzucil wszystkie wnioski. JW dogadal
      sie z
      Millenium i PKO BP, ale oczywiscie warunki nie sa takie jakie byly w
      BOS-iu i
      ktos kto tak jak ja nie kolejnych 10% lub za krótko działalność
      gospodarcza ma
      problem. Ale i tak pan Gołebiewski z JW, ktory zajmuje sie
      ta "szczesliwą 15-
      tką osob" radzi nie panikowac! No i co tu robic? EDIT DW/I
    • Gość: bola Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.lot.pl 22.11.01, 09:15
      Byłam na osiedlu w sobotę. Mają oddać w końcu marca niestety, tak powiedział
      klucznik a on chyba nie ma interesu owijac tego w bawełnę.
      • Gość: Daro Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.11.01, 09:43
        > Byłam na osiedlu w sobotę. Mają oddać w końcu marca niestety, tak powiedział
        > klucznik a on chyba nie ma interesu owijac tego w bawełnę.

Ja tez bylem w sobote na budowie i ten sam klucznik powiedzial mi, ze oddadza na
        przelomie roku. 15 grudnia maja podlaczac media i zaczac grzac. W ktorym budynku
        masz mieszkanie. Bo ja pytalem sie o DWIV, DWIII jest w zasadzie gotowy, DWIV
        prawie tez i mowiac o przelomie roku klucznik mial na mysli te dwa budynki. Jesli
        chodzi o DWI i DWII to rzeczywiscie powiedzial, ze tam jest jeszcze sporo do
        zrobienia i zejdzie im jeszcze pare miesiecy.

• Gość: Tom&k Wesoły klucznik IP: 217.96.48.* 22.11.01, 10:36
          Jak już pisałem wcześniej, mi klucznik mówił o oddaniu w marcu (też byłem w
          sobotę). Mam mieszkanie w DWII, ale pytałem o całość. Swoją drogą, ten termin
          potwierdził też kierownik budowy. Jedna pani ważna z JW jak dzwoniłem wczoraj,
          to powiedziała że nie wie kiedy oddanie, bo budowlańcy nie chcą podać terminu.
          "Harry Potter i tajemnica JW!!!"
          • Gość: bola Re: Wesoły klucznik IP: *.lot.pl 22.11.01, 12:57
            Bardzo smutne i zdezorientowane panie w J.W podają sprzeczne informacje na
            temat oddania DW/I. Zapytam koleżankę - tak mówią. Chyba najlepiej
            poinformowaną osobą jest klucznik. Ja mam mieszkać w DW/I i teraz mi ciarki
            przechodzą po plecach /jeszcze parę miesięcy?/. I do tego ten Vat 22% na
            materiały. Co na to klucznik.
            • tommekk Re: Wesoły klucznik 22.11.01, 13:30
              Czesc, tez kupilem w DW I ,martwi mnie i Vat i te terminy, bede w sobote to
              popytam lub sprawdze czy rzeczywiscie szanse sa tylko na marzec. Jesli masz
              uwagi pisz risk4@wp.pl. tomek
              • Gość: vander Re: Wesoły klucznik IP: *.pg.com 27.11.01, 09:18
                I jak? Dowiedziales sie czegos interesujacego?
                • Gość: amelka Re: Wesoły klucznikn z Dabrowki Wislanej IP: *.wp.waw.pl 28.11.01, 16:47
                  Klucznik jest rzeczywywi�cie bardzo wesoły, bo kazdemu co innego mowi. Ja byłam na budowie w ostatnia sobotę i klucznik co� bakał o styczniu, lutym w przypadku DW III I DW IV, reszta nie wiadomo. Niektóre mieszkania w DW III zostały juz odebrane przez inspektora. Ale oczywi�cie wszystko musi czekac na podłšczenie mediów, a tu każdy kopie swojš dziurę. Wodocišgi swojš, gazownicy swojš, elektrycy swojš itd. a wesoły klucznik straszy niedoszłych lokatorów, że jak puszczš wodę ,( na próbę) i ona w rurach zamarznie, to trzeba będzie wszystko kła�c od poczatku, a to może potrwać dłuuuuuuugo...
                  Tak więc wszyscy sa jednakowo "zorientowani", a raczej zdezorientowani i nikt nic nie wie na pewno. Pozostało nam czekać....
                  • Gość: Joana Re: Wesoły klucznikn z Dabrowki Wislanej IP: *.matrix.pl 03.12.01, 16:57
                    Gość portalu: amelka napisał(a):

Niektóre mieszkania w DW III zostały juz
                    > odebrane przez inspektora.

Ja natomiast uzyskałam odpowiedź (zapewne od tego samego wesołego klucznika) iż
                    inspektor nie odebrał jeszcze żadnych mieszkań. Zacznie odbierać jak będą
                    podłączone media. Tak też twierdzą w administracji. Zresztą ten klucznik
                    strasznie mi się podoba. Bardzo sympatyczny, nie ściemnia, nie owija w
                    przysłowiową bawełnę.
                    Byłam na budowie 2 tygodnie temu i z tego co udało mi się dowiedzieć możemy
                    liczyć na klucze pomiędzy styczniem a lutym. Chodzi o DWIII i DWIV. Jak byłam
                    właśnie zasypywali dziurę pod tymczasową kanalizację. Czy kztoś był w ostatni
                    wykend? Może już zasypali? Czy w sprawie drogi dojazdowej coś się posunęło? @ tyg
                    temu w poniedziałek mięli zacząć ją budować.
                    Pozdrawiam
                    Joana
    • Gość: Kluska Re: Dąbrówka Wiślana DW8 IP: *.matrix.pl 03.12.01, 09:59
      Ma ktoś może jakieś info, kiedy kończą się poszczególne etapy budowy budynku
      DW8? Chodzi mi mianowicie o informacje, kiedy budunek osiągnie stan surowy
      otwarty, stan surowy zamknięty, oraz jakiś bardziej przybliżony termin
      zakończenia budowy. Słyszałam, że takie informacje są potrzebne do kredytu, a
      ja właśnie będę się o takie kredyt starać.
      Dzięki
      Kluska
      • Gość: aneta Re: Dąbrówka Wiślana DW8 IP: 62.148.94.* 04.12.01, 10:37
        ja mam DW9-oddanie najwcześniej maj a najpóżniej sierpień.Sądzę więc , że DW8 w
        podobnym czasie.Nasze budynki są obok siebie-pozdrowionka sąsiadko!
        • Gość: leon Re: Dąbrówka Wiślana DW8 IP: *.pg.com 04.12.01, 13:48
          mam DW 9, ale w umowie termin jest 4 kw. 2002. Nie wierze ze juz latem bedzie.
          • paulla Re: Dąbrówka Wiślana DW8 04.12.01, 15:59
            Jeśli handlowcy JWC zapeniają, że oddanie mieszkań nastąpi w IV kwartale 2002r.
            to możecie spodziewać się terminu oddania I kwartał 2003r., u mnie w umowie
            termin oddania mieszkania był koniec IV kwartału 2001r., wspaniała firma
            przesuneła termin oddania na I kwartał 2002r (może styczeń, może marzec a może
            II kwartał 2002r. kto to wie ??? napewno nie pracownicy JWC).

Pozdrawiam
          • Gość: Kluska Re: Dąbrówka Wiślana DW8 IP: *.matrix.pl 05.12.01, 08:18
            Ja podpisywałam umowę w listopadzie i to w drugiej połowie miesiąca. Na umowie
            mam, że oddanie w III kw. przyszłego roku. Co prawda na stronie internetowej
            JWC widziałam, że podany jest termin IV kw. Natomiast mąż pojechał się
            dowiedzieć czegoś na miejscu. Pytach różnych osób i za każdym razem mówili mu o
            II kw. Co prawda, prędzej uwierzę, że w II to oddadzą, ale budynki pierwszego
            etapu, a nie drugiego. Także nic nie wiadomo na pewno. Cóż...
            Pozdrawiam wszystkich sąsiadów :-)
            Kluska
            • Gość: Tom&k No to se poczekamy IP: 217.96.48.* 05.12.01, 09:06
              Widziałem we wczorajszej Wyborczej ogłoszenie, że Jot Wu Konstrakszyn poszukuje
              wykonawcy (przetarg) na wykonanie instalacji wod.-kan. i c.o. Czy myślicie, że
              to dla naszego osiedla?!?!?!?!
              • Gość: Paweł Re: No to se poczekamy IP: 213.76.175.* 11.12.01, 09:25
                Witam przyszłych sąsiadów,
                Jeżeli macie jakieś nowe informacje związane z naszymi mieszkaniami szczególnie
                w bloku DW4 to je przedstawcie na forum. Będę bardzo wdzięczny.
      • Gość: Kluska Re: Dąbrówka Wiślana DW8 IP: *.matrix.pl 14.12.01, 11:10
        Wczoraj dostałam polecony - skończyli stan surowy otwarty :-/
    • tommekk Re: Dąbrówka Wiślana 14.12.01, 12:15
      Czy wiecie juz cos o drodze? , mieli juz ja budowac do I etapu, jak tam postepy
      jest juz gaz i woda. kto wie?
    • Gość: Wojtek Re: Dąbrówka Wiślana IP: 213.76.175.* 14.12.01, 15:21
      Witam
      Rozmawiałem dzisiaj z majstrem budynku DW4. Twierdzi, że najpóźniej w środę
      zostanie uruchomione ogrzewanie. Jego zdaniem, na koniec przyszłego tygodnia
      media w DW4 będą gotowe.
      • Gość: michal Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.01, 17:53
        Ja slyszalem ze realnym terminem oddania kluczy w DW III i IV jest koniec tego
        roku / poczatek przyszlego. Jesli ktos ma jakies inne informacje nt. naszego
        osiedla to niech da znac. Michal z DW III.
        • Gość: Paweł Re: Dąbrówka Wiślana IP: 213.76.175.* 17.12.01, 11:17
          Słyszłem o terminie styczeń-luty/2002. Sądząc po tym ile jest tam jeszcze do
          zrobienia to i tego terminu mogą nie dotrzymać. W dziesiejszej Rzeczpospolitej
          w dodatku Nieruchomości, podano termin zakonczenia I etapu DW na kwiecień 2002.
          • Gość: joanab Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.matrix.pl 17.12.01, 11:23
            Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Słyszłem o terminie styczeń-luty/2002. Sądząc po tym ile jest tam jeszcze do
            > zrobienia to i tego terminu mogą nie dotrzymać. W dziesiejszej Rzeczpospolitej
            > w dodatku Nieruchomości, podano termin zakonczenia I etapu DW na kwiecień 2002.

Co prawda na budowie nie bylam, ale byl kolega w niedziele. Stwierdzil, ze termin
            styczen-luty jest bardzo realny. Tak samo stwierdzil ktorys z majstrow na
            budowie. Zostalo wstawic barierki w balkonach. Media maja byc podlaczone
            wtorek/sroda w tym tygodniu. Terakote najprawdopodobniej wykonczyli juz w DWIV.
            Kanalizacja prawie ready, zostal maly odcinek pod dzwigiem, ktory musza
            zdemontowac. Bądźmy optymistami. Już nie dlugo.
            Pozdrawiam
            Joana

• Gość: ~|_ukasz Re: Dąbrówka Wiślana - ZORGANIZUJMY SIE! IP: *.atra.com.pl 17.12.01, 15:49
              Jesli chodzi o termin oddania to mam niestety inne informacje.
              DW IV w umowach przedwstepnych wpisuja MARZEC! Prawnik JW twierdzi, ze nie do
              przeskoczenia - bo sie ponoc nie wyrobia ?!!!!???
              W koncu listpoada w um. cyw.-prawnych wpisywali luty, a obiecywali :) wczesniej
              styczen...
              Czyli przesuwaja termin oddania, pytanie - dlaczego???
              Pojawiaja sie rowniez inne pytania - jak z tym obciazeniem dzialki jest,
              a wlasciwie - wazniejsze - jak BEDZIE? Bo jest ono znaczne i to jest duzo
              bardziej niepokojace ...
              Mysle, ze na te pytania i na pewno wiele innych powinna dyrekcja JWC
              odpowiedziec. Aby odpowiedzi uzyskac i pilnowac swoich interesow POWINNISMY SIE
              ZORGANIZOWAC! W pojedynke efekty mniejsze, a koszty wieksze...
              A zorganizowac i tak sie bedziemy musieli. Im wczesniej tym lepiej...

~|_ukasz (DW IV)
              ( lukasz123@atra123.pl - by napisac do mnie wywal cyferki! )
              • Gość: ~|_ukasz Re: Dąbrówka Wiślana - ZORGANIZUJMY SIE! IP: *.atra.com.pl 17.12.01, 15:56
                Zapomnialem dodac, ze chodzi mi o etap I czyli DW I-IV (a szczegolnie III i IV).

pzdr sasiadow :)
                ~|_ukasz
                • Gość: edit Re: Dąbrówka Wiślana - ZORGANIZUJMY SIE! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.12.01, 14:26
                  Czesc,
                  Jestem juz tak................, ze z checia sie zorganizuje przeciwko JW a jak
                  juz sie wszystko wyjasni, pozytywnie czy nie pozytywnie, przysiegam wykorzystam
                  znajomości i zrobie aferę w prasie! To jest skandal! Mam pytanie, czy ktos ma
                  jeszcze problem z kredytowaniem na DWI-IV, z którego zrezygnował BOŚ i teraz
                  trzeba łaskawie i cierpliwie czekać co ustali PKO BP i czy obniży pierwszą
                  wpłatę do 10%? Dla mnie kupno mieszkania od połowy października już nie jest
                  przyjemnością....
                  • Gość: Darek Re: Dąbrówka Wiślana - ZORGANIZUJMY SIE! IP: 213.76.175.* 28.12.01, 15:02
                    Był może ktoś w ostatnim czasie na budowie ? Podłączyli w końcu media, czy
                    jeszcze nie. A może macie jakieś nowe informacje na temat terminu oddawania
                    mieszkań ?
                    • Gość: joanab Re: Dąbrówka Wiślana - ZORGANIZUJMY SIE! IP: *.matrix.pl 28.12.01, 16:10
                      • Gość: joanab Re: Dąbrówka Wiślana - ZORGANIZUJMY SIE! IP: *.matrix.pl 28.12.01, 16:20
                        Przepraszam ale cos sie wymklo. Dzisiaj z rana dostalam sms-ową relację z
                        budowy od kolegi. Postaram się w skrócie przekazać to co zdołałam odczytać.
                        Otóż grzeją, w mieszkaniach jest bardzo ciepło, klucznik dba o regularne
                        wietrzenie. Gaz jest, kurki są. Prawdopodobnie nie jest jeszcze podłączona
                        kanalizacja i woda, ale wszystko już skończyli. Terakota na klatce wykonczona.
                        W sobote bede na budowie wiec zdam w poniedzialek wlasna relacje.
                        Pozdrawiam
                        Joana z DWIV
                        • Gość: joanab Re: Dąbrówka Wiślana - ZORGANIZUJMY SIE! IP: *.matrix.pl 31.12.01, 11:30
                          W sobotę bylam na budowie. W sprawie parkingu raczej nic sie nie wuszylo przez
                          ostatni tydzien. Sa 2 poziomy, a trzeci pozaczynany na dwóch końcach. Na środku
                          sterczą tylko druty. Drogi dojazdowej jak nie bylo tak nie ma. Nic w tej
                          sprawie również się nie ruszyło. Jest natomiast odsnieżana ta droga, która
                          była, więc z dojazdem nie ma problemów. Jeżeli chodzi o budynek DWIV ktoś wybił
                          szybę w drzwiach wejściowych do budynku. Jest jakby dziura po kamieniu. W
                          budynku jest bardzo ciepło. Wszystkie mieszkania są pootwierane i okna
                          pouchylane, natomiast budynek zamknięty. Dostaliśmy klucz od klucznika bez
                          żadnego problemu (ale facet nas pamięta). Tynki schną bardzo dobrze.
                          Natomiast nic nie wiadomo o dokładnym terminie oddawania kluczy. Weście do
                          budynku nie jest skońvzone. Nie ma barierki na schodkach. Nie ma też barierek
                          na balkonach. Ale szczerze powiedziawszy mogliby już te klucze oddać. Fakt, nie
                          ma parkingu, ale tak samo było na Grochowskiej. Z tego co widzę to teraz stan
                          zaawansowania budowy jest taki sam jak na Grochowskiej w momencie oddawania
                          kluczy pierwszym mieszkańcom.
                          Pozdrawiam serdecznie i życzę jak najszybszego zamieszkania na Aluzyjnej
                          Joana
    • Gość: Darek Re: Dąbrówka Wiślana IP: 213.76.175.* 02.01.02, 14:16
      Potwierdzam, że już grzeją byłem w sobote w DWIII i IV. Pozostałe media jeszcze
      nie podłączone. Do zrobienia jest jeszcze sporo np na klatkach schodowych
      miejscami brak terakoty, oraz dużo drobnych, aczkolwiek czasosochłonnych prac
      wykończeniowych. Nie widać również, aby robili coś w sprawie drogi i obawiam
      się, że nie bedą nic robili aż do lepszych warunków atmosferycznych tj.
      wiosny.
      • Gość: Tomek Terminy IP: 217.96.48.* 03.01.02, 09:08
        31,12,2001 telefon do handlowców na Modlińską. Odpowiedź handlowca: "W piątek
        mamy zebranie i wtedy poznamy termin oddania".
        02,01,2002 telefon na Radzymińską: "Niektóre mieszkania są gotowe i zaraz
        zaczynamy dawać klucze. Do końca stycznia oddamy wszystkie".
        02,01,2002 (po pół godzinie) Radzymińska - administracja: "Przełom lutego i
        marca".
        Ogłaszam konkurs. Kto zdobędzie najwięcej terminów oddania, wygrywa szampana.
        • tommekk Re: Terminy oddania 03.01.02, 10:00
          A może ktos mi powie co oprócz wiatru słychać w DW I, czy w nim też jest
          ogrzewanie itp. o terminy nie pytam, bo wiem, że kogo sie nie pytam mówi co
          innego. pozdrawiam
          • Gość: bola Re: Terminy oddania IP: *.lot.pl 03.01.02, 14:36
            W DE WU JEDEN TEŻ GRZEJĄ. BYŁAM 27 GRUDNIA. KLUCZNIK POWIEDZIAŁ, ŻE ODDADZĄ POD
            KONIEC LUTEGO. WYTRZYMAJMY !!!
            • Gość: Tom&k KOMUNIKACJA IP: 217.96.48.* 04.01.02, 14:54
              Od czasu do czasu umieszczam na forum ten wątek.
              LUDZIE, DO NAS NIC NIE DOJEŻDŻA!!!
              Nie w każdej rodzinie są dwa samochody. Jak nie zaczniemy wydzwaniać do
              wydziału komunikacji, to czeka nas wyczekiwanie na totalnie zatłoczony autobus
              legionowski, lub spacerek ok.2 km do pętli na Światowida. Jak kupowałem
              mieszkanie, JW obiecywało pętlę przy osiedlu. Oczywiście żadnej pętli nigdzie
              nie będzie, ale starajmy się o jakikolwiek autobus. Telefony do wydziału
              komunikacji są na stronie Gminy Białołęka.
              • Gość: joanab Re: KOMUNIKACJA IP: *.matrix.pl 04.01.02, 15:12
                Wysłałam w tej sprawie maila do kilku osób, przyszłych mieszkańców DW. Na
                razie cisza. Ja jestem jak najbardziej za. Moze wspolnymi silami udaloby sie
                wiecej zdzialac?
                Moj e-mail dziubdziub@go2.pl
                Pozdrawiam
                Joana
              • Gość: redi Re: KOMUNIKACJA IP: 193.192.169.* 11.02.02, 11:19
                To trzeba załatwić. Niech oddadzą tj. jeszcze luty i załatwimy sprawę
                komunikacji. To trzeba też zgłaszać w takiej specjalnej komórce MZK - ale jest
                to załatwienia - lista społeczna, upierdliwe telefony i się załatwi. Deklaruje
                pomoc: qba@email.is.
    • Gość: Amelka Dąbrówka Wiślana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 15:17
      Czy ktoś ma najnowsze wiesci dotyczące terminów oddawania DW I-IV, a konkretnie
      DW III? Dzis mila pani z TBS MARKI twierdziła, ze będzie to przełom lutego i
      marca. Rzekomo, nie wszystkie media są do końca podłączone( co to znaczy, miła
      pani nie byla łaskawa wyjasnic). Kierownik twierdzi, ze z mediami wszystko O.K.
      Czemu to sie tak przedłuza? Komu wierzyć?
      Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych lokatorów!
      • Gość: Tom&k Re: Dąbrówka Wiślana IP: 217.96.48.* 11.01.02, 15:33
        JW to mistrzowie ściemy. Nigdy się nie dowiesz kiedy i dlaczego. Na mój gust to
        jeszcze potrwa długo. Biorę też poprawkę na grzyb w łazience, który już
        posiadam i doprowadzenie do użytku popękanych ścian. Panowie zakładający
        parapety i kaloryfery, używali do tego granatów.
        • Gość: edit Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:09
          o rany nie strasz juz grzybami! W ktorym bloku zamieszkasz?
      • Gość: Wojtas Re: Dąbrówka Wiślana IP: 195.136.21.* 11.01.02, 15:59
        Dostalem informacja z Radzyminskiej ze z medi brakuje kanalizy, ktora koncza.
        To jednak nie problem bo jest szambo, ktore poki co obsluzy nasze wszelkie
        potrzeby.
        • tommekk Re: Dąbrówka Wiślana 11.01.02, 16:11
          Myśle, ze ogrzewanie naszych bloków, którymi obciążone jest JWC to nie są małe
          pieniądze i JW pośpieszy sie aby rozdać nam klucze, by sie z tego uwolnić. Z
          drugiej strony- to że cała sprawa się przeciąga to lepiej, bo może lepiej
          wykończą nasze mieszkania ;)chyba,że sami się wykończymy tym czekaniem;)
          • joanab Re: Dąbrówka Wiślana 11.01.02, 16:46
            Jak na razie trudno cokolwiek powiedzieć, bo każdy mówi co innego. W każdym razie
            z parkingu na pewno nie można jeszcze korzystać, a gdzieś środki komunikacji z
            cywilizacją zostawiać trzeba. Droga dojazdowa też pozostawia wiele do życzenia,
            nie mówiąc już o tym, że drogę między klatką a samochodem (o ile wcześniej się
            nie zakopiemy) trzeba pokonywać w jakichś kosmicznych gumowcach. Ale i tak jestem
            dobrej myśli i mam nadzieję na szybkie zamieszkanie przy Aluzyjnej.
            Pozdrawiaim
            Joana
            • Gość: grzegorz Re: DW LISTA Dyskusyjna IP: *.plusgsm.pl 13.01.02, 01:01
              Zapraszam do przylaczenia sie. Bedzie Nam latwiej
              tarchomin-subscribe@yahoogroups.com
              dostarczana do skrzynek
              Grzegorz7 (@) yahoo com
              DW I
              • Gość: joanab Re: DW LISTA Dyskusyjna IP: *.matrix.pl 14.01.02, 08:59
                Może jednak zostańmy przy tym forum. Pojawiają się tutaj przez cały czas nowe
                osoby, a na nową grupę cięzko będzie je ściągnąć.
                Pozdrawiam
                Joana
    • Gość: marekp terminy DWIII IP: *.mofnet.gov.pl 15.01.02, 15:26
      Witam
      dzis (15.01.02) uzyskalem informacje ze mieszkania w DW III beda oddawane pod
      koniec lutego. Ma moze ktos jakie inne info. na ten temat.

pozdrawiam
      marekp
      • Gość: aga Re: terminy DWIII IP: 195.117.2.* 15.01.02, 15:46
        koniec lutego początek marca
    • Gość: michal Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 08:01
      Czy ktos byl w ostatni weekend na osiedlu? Czy zaszly jakies zmiany? Dajcie
      znac. Pozdrawiam. Michal DW3
      • Gość: Wojtas Re: Dąbrówka Wiślana IP: 195.136.21.* 22.01.02, 08:21
        Rozmawiałem z klucznikiem. Powiedział ze 4 lutego przekazuje klucze z dwIII do
        administracji. Od 4 lutego można rozpocząć batalie o odebranie mieszkania.

Nie wiem tylko jak rozwiążą sprawe kanalizy. Informacje jaki uzyskałem z
        różnych źródeł są sprzeczne. Jedna z nich to że nie będą podłączać szamba, bo
        kanaliza ku końcowi i się nie opłaca. Klucznik zaś uświadomił mi że i owszem
        szambo jest przygotowane będą je wkopywać i instalować (wcześniej myślałem że
        szambo jest dawno przygotowane i wysztawczy je podłączyć). Gdy spytałem w
        baraczku handlowców dlaczego sprawa odbioru mieszkań się tak przeciąga
        otrzymałem odpowiedż: że jest zimno. Widać zima zaskoczyła nie tylko drogowców.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Przemek Re: Dąbrówka Wiślana IP: 195.136.252.* 22.01.02, 10:20

Jestem zainteresowany zakupem mieszkania w DW VIII (kwestia kasy) niestety
          czytając niepochlebne opinie na temat JW C zaczynam się zastanawiać czy warto.
          Będąc 20.01 na budowie widzaiłem że wszystkie budynki już stoją,
          DWI-DWIV wyglądają z zewnątrz bardzo przyzwoicie niestety nie wiem jak
          jest w środku.
          Jeżeli ktoś z Was już odwiedził swoje przyszłem M niech podzieli się wrażeniami.

Pozdrawiam
          Przemek
          • joanab Re: Dąbrówka Wiślana 24.01.02, 11:38
            Kupiłam mieszkanie w budynku DWIV. Byłam kilkakrotnie i zastrzezeń nie mam.
            Oczywiście parapety i drzwi wewnętrzen pewnie będę wymieniała, bo są zwykłe,
            tandetne. Podłoga prosta (sprawdzałam dość dokładnie), ściany również. Nie wiem
            jak wyglądają okna, czy mają rysy, gdyż trudno to sprawdzić skoro są
            niesamowicie brudne. W każym razie na pewno sprawdzę jak będę odbierała klucze.
            Ogólnie za tą cenę jestem zadowolona. Minus to to, że kierownik budowy nie
            chciał się zgodzić na nie stawianie jednej ściany. Stwierdził, że ma inne
            rzeczy na głowie. Ale znam osoby, którym to się udało beż żadnych kombinacji.
            Pewnie gdybym bardziej nalegała dałoby się coś załatwić. Dodam, że developer na
            żadne zmiany w planach nie wyraża zgody. Chyba, że mieszkanie ma ponad 100 m2.
            Szkoda. Ale to akurat mały problem, bo rozwalenie ściany to ponoć żaden problem
            (tak twierdzą fachowcy).
            Pozdrawiam
            Joana
        • Gość: edit Re: Dąbrówka Wiślana IP: 217.153.27.* 28.01.02, 12:40
          O rany - wszyscy czekamy na te nasze mieszkanka jak na zbawienie... czekamy i
          narzekamy. Klucznik w sob. powiedział mi, że jeśli ktoś potrzebuje
          zamieszkać "na cito" to trzeba poprosic swojego handlowca o pomoc w napisaniu
          odpowiedniego podania, aby wykańczania nie zaczynali tylko od najwyższych
          pięter. Wiem, że po odpowiednim umotywowaniu, u mnie w DWI wzięli się za 2
          mieszkania z I piętra. Do dzieła! Swoją drogą znamy się już "elektronicznie",
          więc może by tak na wiosnę, jak już się wszyscy wprowadzimy, zrobić spotkanko
          integracyje szczęśliwców z DWI/ II/ III/ IV? Np. w sasiadujacym z nami Forcie
          Piątek
          • tommekk Re: Dąbrówka Wiślana 28.01.02, 13:42
            Edit,
            mówiąc o mieszkaniach na 1 piętrze DW I to które miałeś na myśli?
            W moim też zaczeli coś "dlubać" ale nic nie pisałem, tez chciałbym coś zacząć
            robić w mieszkaniu np. rozwalac ściany itp. ale nie chciałbym wyręczać z
            wykończeniówką JWC. Z którego mieszkania jesteś?
            priv: risk4@wp.pl Tomek
            • Gość: pawels Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.it.pl 28.01.02, 15:20
              Witam wszystkich,
              bylem w DWI w ta sobote, nie wygladalo to w srodku zle: sciany dosc rowne i
              gladkie (no ale to przeciez plyta giposwa), troche "dzikich/kolorowych"
              zaprawek na scianach, dziury pod parapetami a tak pozatym to ramy okienne dosc
              porysowane. U mnie w mieszkaniu tak grzeja ze panuje tam lato... grzeja tez i
              inaczej' za drzwiami stala butelka po wodce i kilku browarach.. :-)

Klucznik powiedzial, ze podobno juz od gory mieszkania(700'etki) sa odbierane
              przez Inspektora Nadzoru...
              zastanowilo mnie to, ze nie wszystkie okna sa otwieralno-uchylne.. w sypalniach
              sa tylko otwierajace sie do srodka, nie mozna ich uchylic. Cale szczescie, ze
              okno w kuchni jest wlasnie "uniwersalne".

p.s. paskudny dojazd, droga dobra chyba tylko dla czolgow, polecam duza
              ostroznosc.

pozdrawiam sasiadow,
              pawlicja@wp.pl
              • Gość: nina Re: Dąbrówka Wiślana IP: 195.136.122.* 28.01.02, 15:36
                witam sąsiadów ;-)
                mam prośbę jak otrzymacie klucze do swoich czterech kątów (DW I-IV) to
                pochwalcie się....
                przynajmniej będę wiedziała że moje w DW V jest następne w kolejce....
                na razie widzę że to długa kolejka...
                • Gość: hura! Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.polkomtel.com.pl 29.01.02, 13:05
                  witam,
                  byłem w DW"V" 2-tygodnie temu (od razu po zimowych mrozach), niestety III/IV
                  będzie można tam wejść. Najpier muszą doprowadzić gaz do bloku.
                  • wlozmij Re: Dąbrówka Wiślana 29.01.02, 15:48
                    Do nina i hura!
                    Zapraszam do dyskusji na listę "Dąbrówka Wiślana DW V", inaczej pogubimy się w
                    tych Dąbrówkach i kolejnych etapach.
            • Gość: Edit Re: Dąbrówka Wiślana IP: 192.168.1.* 22.02.02, 08:20
              mam mieszkanie nr 102 (na 102??????). A ty? Ostatnio byłam w Walentynki i w
              środku było już czyściutko! Gość,który w zastępstwie klucznika dał nam klucze
              powiedział, że na początku kwietnia cały blok będzie oddany! Do zobaczenia na
              naszych śmieciach sąsiedzie!
    • Gość: Vander Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.pg.com 29.01.02, 09:09
      Sluchajcie, podobno sa jakies newsy w sprawie DWIV ale z przyczyn osobistych
      nie mam pojecia o co chodzi. Jezeli cos wiecie, rzuccie tym na liste, please!
      Dzieki
      • thrillme Re: Dąbrówka Wiślana 30.01.02, 13:34
        Wlasnie pani z JW poinformowala mnie ze w drugiej polowie lutego zaczna
        rozsylac zawiadomienia do klientow z DWIV o odbior mieszkan w marcu
        • Gość: Darek Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.wse.edu.pl 02.02.02, 12:37
          Witam wszystkich,
          Podzielcie się proszę najnowszymi informacjami n/t naszych mieszkań. Jak
          postępy na budowie ? (nie byłem tam od 2 m-cy)

podrawiam Darek
          • Gość: pawel Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.it.pl 04.02.02, 08:12
            Witam,
            czy ktos cos slyszal o protescie ekologow na Dabrowce...?
            slyszalem niepotwierdzone plotki, ze pojawily sie problemy z bydowa drogi
            wlasnie z tego powodu.

prosze o jakies info, jesli ktos cos wie.
            p.s. moje informacje pochodza od "tubylca", ktory niedaleko mieszka.
            pozdrawiam,
            • Gość: tola Re: Dąbrówka Wiślana IP: 195.136.122.* 04.02.02, 11:48
              z tego co wiem to prace na budowie nabrały tempa
              i to z udziałem ciężkiego sprzętu
              protest w niczym nie przeszkodził...
              pozdrawiam wszystkich z Dąbrówki
    • Gość: Eryk Re: Dąbrówka Wiślana IP: 10.85.101.* 04.02.02, 14:10
      Bylem w sobote na DW IV. Klucznik mowi ze moje mieszkanie i kilka innych odebral juz inspektor. Od dzisiaj ma
      ruszyc administracja i klucznik przekaze im klucze (zaczynaja oddawac od gornych pieter). Wokolo az milo, pelno
      blota, trzeba miec specjalne buty zeby sie dostac do mieszkania, ale jak poswieci troche slonce to bedzie lepiej :)
      • Gość: michal Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 14:29
        Potwierdzam co jest napisane wyzej odnosnie DW3.
        Pozdrawiam.
      • Gość: redi Idzie lepsze IP: 193.192.169.* 11.02.02, 11:15
        Wg informacji z różnych źródeł jawi się taki obraz, że zaczynają oddawać. Nie
        ma jeszcze infrastruktury i w ogóle jest kulawo, ale w marcu napewno oddadzą
        dużą część kluczy. Można próbować przyspieszać, ale skutek jest niezbyt. Ciągle
        mówimy o DWIV i DWIII, reszta jest opóźniona ok. 2 m-ce.
    • Gość: Vander Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.pg.com 13.02.02, 10:40
      Czy jest na liscie ktos kto odebral juz mieszkanie w DW3/DW4 lub chociaz dostal
      jakies pismo z JW?
      • joanab Re: Dąbrówka Wiślana 13.02.02, 11:44
        Gość portalu: Vander napisał(a):

> Czy jest na liscie ktos kto odebral juz mieszkanie w DW3/DW4 lub chociaz dostal
        >
        > jakies pismo z JW?

Odebrał to raczej nie, bo troszke za wcześnie. Nie ma chodników i dróg chiciażby
        na parking. Pisma na razie nie dostałam ale wczoraj byłam uparta i udało mi się
        wyciągnąć informację, że 20 lutego mam wyznaczony termin odbioru. Oznacza to, że
        20 będzie inspektor a po 20-tym będę mogła odbierać Dodam, że mieszkanko kupiłam
        w DWIV. W sobotę byłam, ogłądałam i byłam pod wrażęniem. Wszystko wygląda git. Są
        kontakty, kostki, okna umyte, nawet na upartego można nie malować. Praktycznie
        nie miałam się do czego przyczepić, ale dokładnie oglądać będę po 20-tym.
        Pozdrawiam
        Joana

• Gość: ccc Re: Da˛brówka Wis´lana IP: *.man.polbox.pl 13.02.02, 11:52
      To ze czyjes mieszkanie zostalo odebrane przez inspektora nie znaczy ze kilka dni bedzie mogle je odebrac od JWC
      Dzwoniac do JWC dowiedzialam sie ze mieszkania beda oddawane mieszkancom dopiero wtedy gdy 40% mieszkan w danym bloku zostanie odebrana
      przez inspektora. Takze odbior twego mieszkania przez inspektora nie oznacza ze oddadza tobie okolo np. 22
      pozdrawia
    • Gość: CCC Re: Da˛brówka Wis´lana IP: *.man.polbox.pl 13.02.02, 13:01
      DZWONIAC DO JWC DOWIEDZIALAM SIE ZE MIESZKANIA PRZEKAZYWANE BEDA MIESZKANCOM DOPIERO WTEDY GDY 40% MIESZKAN W DANYM BLOKU
      BEDZIE ODEBRANA PRZEZ INSPEKTORA, TAKZE JEZELI KOTOS MA WYZNACZONY ODBIOR PRZEZ INSPEKTORA NA 20 NIEZNACZY ZE ZARAZ PO TYM
      ODBIORZE MIESZKANIE ZOSTANIE PRZEKAZANE WLASCICIELOWI
      POZDRAWI
      • Gość: joanab Re: Da˛brówka Wis´lana IP: *.matrix.pl 14.02.02, 09:26
        Krzyczeć nie nada - wszyscy słyszą, a i tak słuch tu nie potrzebny. To, że po
        20 będę mogła odebrać mieszkanie, tego dowiedziałam się od kobiety z
        administracji. W minioną sobotę na budowie dowiedziałam się, że już większość
        mieszkań w budynku DWIV jest odebrana przez inspektora. Więc mówię to, co
        dowiedziałam się w administracji. Nic sobie nie dopowiadam. A jak będzie w
        rzeczywistości to się zobaczy.
        Pozdrawiam
        Joana
        • Gość: Tom&k Re: Da˛brówka Wis´lana IP: 217.96.48.* 14.02.02, 10:58
          Gratuluję optymizmu. Mój termin, to 29.03(DWII). Ale to już trzeci termin jaki
          mi podają. Co myślicie o drodze dojazdowej? Czeka nas chyba niezła zabawa.
          Przecież ciężarówki będą jeździć jeszcze przez rok, chyba nie ma co marzyć o
          asfalcie.
      • Gość: Amelka Re: Da˛brówka Wis´lana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 15:47
        Pozdrowienia dla wszystkich sasiadów z DW 1-4!
        Martwi mnie nie tyle ta koszmarna betonowa droga, ile komunikacja miejska. Nie
        wiem, czy wszyscy przyszli mieszkańcy zdaja sobie sprawę, ze mamy do dyspozycji
        jedynie 723( z LEGIONOWA), który rano jest ZAPEWNE załadowany do granic
        mozliwości. Pozostałe dwie linie kursuja tylko w godzinach szczytu!
        Ludzie! Róbmy cos z tym!
        • Gość: joanab Re: Da˛brówka Wis´lana IP: *.matrix.pl 14.02.02, 16:42
          Wysyłałam jakiś czas temu maila do osób, których maila udało mi się zebrać z
          tego forum. Do Ciebie Amelko chyba również wysłałam (o ile masz konto na
          poland.com). Niestety odezwało się do mnie raptem 2 osoby z kilkunastu.
          Osobiście dzwoniłam do Gminy Białołęka w sprawie komunikacji miejskiej. Zresztą
          dzwonię nadal. Chodzi o to aby jak najwięcej osób do nich dzwoniło. Ponoć można
          również dzwonić do MZK w sprawie zmian tras kursowanie komunikacji miejskiej.
          Im więcej nas będzie tym więcej zdziałamy.
          Pozdrawiam
          Joana
          dziubdziub@go2.pl
          • Gość: AZA Re: Da˛brówka Wis´lana IP: *.idea-mc.pl 14.02.02, 17:16
            Jestem bardzo chetna do pomocy! Komunikacja rowniez mnie przeraza. Wszystkie
            autobusy skrecaja na przystanku Ekspresowa w lewo, a tylko 723 jedzie prosto.
            Ponoc niedaleko za naszymi budynkami jest miejsce, gdzie moglaby byc
            ewentualna zajezdnia autobusowa.
            • Gość: Tom&k KOMUNIKACJA IP: 217.96.48.* 14.02.02, 17:31
              Na pętlę nie mamy co liczyć, dopiero co oddali do użytku pętlę na Światowida.
              Najpierw zawalczmy o autobus jadący przez ul.Poetów. Stąd już dwa kroki do nas
    • thrillme Re: Dąbrówka Wiślana 18.02.02, 14:30
      Wlasnie dostalem pismo z dzej-wu o odbiorze mieszkania 4 marca. Lzy wzruszenia
      zalewaja mi oczy i nie pozwalaja pisac dalej:))
      • ania_blazej Re: Dąbrówka Wiślana 18.02.02, 14:50
        A jeśli można wiedzieć to z którego DW jesteś?
        • thrillme Re: Dąbrówka Wiślana 18.02.02, 16:37
          DWIV
      • Gość: Wojtas Re: Dąbrówka Wiślana IP: 195.136.21.* 18.02.02, 16:09
        Też dostałem - DWIII.
    • anetaaneta Re: Dąbrówka Wiślana 18.02.02, 15:05
      do Thrillme
      moje gratulacje
      mam nadzieję, że wkrótce i ja doczekam tej chwili...
      Pozdrawiam wszystkich z DW
      • Gość: michal Re: Dąbrówka Wiślana IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 08:04
        Również dostałem na 4.03 (DW3).
        A o komunikacji to popieram zeby walczyc chociaz o jedną linię (np. 508, która
        kursuje przez samo centrum), żeby przejeżdżała Modlińską do pętli za naszym
        osiedlem. Myślę, że to będzie bardziej realne niż przesuwanie pętli.

Pozdrawiam sąsiadów
        Michał
        • Gość: Tom&k Re: Dąbrówka Wiślana IP: 217.96.48.* 19.02.02, 08:53
          Nie ma żadnej pętli za naszym osiedlem. W MZA powiedzieli, że autobus staje tam
          między uliczkami (czego już właściwie nie wolno wg. przepisów)i nie ma miejsca
          na drugi. MZA nie może nic zrobić w naszej sprawie, bo żadna z ulic okolicznych
          nie jest przystosowana dla komunikacji miejskiej. Za drogi odpowiada gmina...
          itd.
    • Gość: mara Re: Da˛brówka Wis´lana IP: *.man.polbox.pl 19.02.02, 12:32
      Ludzie jak juz ktos odbierze mieszkanie to niech napisze jak wygladal odbior czy bylo duzo usterek czy odebral od reki
      • anetaaneta Re: Da˛brówka Wiślana II etap 19.02.02, 16:02
        hej sąsiedzi z II etapu
        może to nic nowego...
        ale nie wszyscy pewnie wiedzą, że są już
        zapisy na miejsca parkingowe (jest jeszcze z czego wybierać)
      • Gość: joanab Re: Dąbrówka Wiślana - forum IP: *.matrix.pl 25.02.02, 15:31
        Chciałabym powiadomiść i zaprosić jednocześnie wszystkich przyszłych
        mieszkańców Dabrówki Wislanej na forum dyskusyjne, ktore zaczelo juz dzialac
        pod adresem eff.atra.pl/?grp=Osiedle%20DW. Wielki dzieki za to
        Łukaszowi. Miejmy nadzieje, ze rowinie sie tak jak forum os. Jerozolimskie.
        Pozdrawiam
        joanab

• Gość: redi Re: Juz, juz i błoto po kostki IP: 193.192.169.* 26.02.02, 18:26
          Terminz już, już a błoto jest po kostki. To jakiś koszmar, ale mieszkania są
          OK. Wszystko zgadza się z planami, wykończenie technicznie bez zarzutów
          (większych of course).

Pozdrawiam

PS. Czy ktoś wie czy najwyższy poziom parkingu będzie zadaszony?
          • Gość: marekp Re: Juz, juz i błoto po kostki IP: *.mofnet.gov.pl 27.02.02, 13:34
            Witam
            co parkingu to udzielono mi informacji ze 4 poziom nie bedzie zadaszony mozna
            ponoc napisac pisemko w tej sprawie ale prawdopodobnie to nic nie da bo na
            jakies innej inwestycji to juz probowali
            pozdrawim
            marekp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka