Gość: mag&kon IP: *.crowley.pl 04.10.06, 12:24 Witam Chcemy kupić bliźniak w Chyliczkach budowany przez PYZEL DEVELOPERS s.c. Może ktoś coś wie o nich ??? Czekamy na każdą nawet najmniejszą informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arconada Re: Pyzel Developers s.c. ??? 05.10.06, 11:07 Witam, Rowniez jestem zainteresowany ta inwestycja i szukam jakichkolwiek informacji na ich temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: authouy Re: Pyzel Developers s.c. ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 14:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomidorekk Re: Pyzel Developers s.c. ??? IP: *.acn.waw.pl 06.10.06, 10:13 ja tez byłam zainteresową ta inwestycją. Byłam nawet w Chyliczkach i widziałam przyszły plac budowy (na razie łaka i nic więcej). Okolica śiwetna. Rozkład domków super ( byłam w środku w identycznych domkach budowanych w Józefosławiu). Minusy : poszperałam na formu i developer nie wydaje się byc wirygodny. Okazało się, że maja bardzo duże opóxnienia w oddawaniu inwestycji.Myslę, że Chyliczki będą gotowe pewnie w 2010 roku przy dobrym wietrze. Zdecydowanie za długo jak dla mnie. Zachęcam do użycia wyszukiwarki i przejrzenia forum. Odpowiedz Link Zgłoś
arconada Re: Pyzel Developers s.c. ??? 06.10.06, 13:05 Przeszukiwalem forum, ale nie ma duzo informacji. Natomiast juz stracilem zainteresowanie ta inwestycja. Domy sa naprawde fajne, ale po kilku rozmowach z Pania Pyzel stwierdzilem, ze wspolpraca z Nia jest obciazona zbyt duzym ryzykiem. Zmieniala zdanie kilkakrotnie, wypierajac sie przy tym swoich wczesniejszych slow, w dodatku mowila co innego niz wyslala w ofercie mailem. Nie jest powazna i wiarygodna, wiec podziekowalem uprzejmie. Troche szkoda, ale skoro problemy z porozumieniem sie sa juz na samym poczatku, to boje sie co bedzie pozniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chce1zbudowac2dom Re: Pyzel Developers s.c. ??? 19.09.16, 22:04 Tak to już jest w życiu, że niezadowolony klient chętnie naurąga w Internecie usługodawcy, który jest powodem jego niezadowolenia. Za to kiedy ktoś zadowolony, to chowa swoje szczęście dla siebie i nie widzi potrzeby podzielenia się z innymi swoją dobrą opinią o wykonawcy, firmie czy usługodawcy. Więc jak tu wyrobić sobie zdanie o czyjejś pracy na podstawie wpisów na forach? Trzeba zaryzykować lub polegać tylko na tych sprawdzonych przez naszych przyjaciół? Widzę tu jakieś wpisy na temat firmy Pyzel Developers, które pozostają w sprzeczności z moimi doświadczeniami, bardzo niewiele w nich merytorycznych informacji. A ja zdecydowałam się na budowę domu z tą firmą (no, to prawda, że znajomym moich znajomych ta firma dom wybudowała kilkanaście lat temu ) i dotychczas mam same pozytywne odczucia. Rozmawiałam z szefową i uzyskałam sporo informacji na tematy techniczne, m.in. stosowanych technologii, nowoczesnych rozwiązań, czasu trwania budowy. Przeanalizowałam z prawnikiem treść proponowanej umowy i na podstawie tego, co powiedział prawnik, sądzę, że jest ona dla mnie bezpieczna. Bardzo podoba mi się to, że najpierw kupuję notarialnie działkę, więc jestem właścicielką wszystkiego, co na niej powstanie. Czyli wszystkie wpłacone przeze mnie pieniądze są bezpieczne, ponieważ jestem notarialnie właścicielką działki i domu w trakcie budowy, a płatności są powiązane ze stanem zaawansowania budowy. Kilka lat temu system przenoszenia własności i budowy stosowany przez firmę Pyzel Developers był opisany przez GW jako bezpieczny dla klienta, a później jeszcze pokazywany w TVN, czym chwali się Pani Pyzel. Widziałam wybudowane przez nich domy i wyglądają solidnie i estetycznie. Zapukałam niedawno (lipiec 2016) do jednego z bliźniaków w Chyliczkach, właściciele byli zadowoleni, mówili, że dom wybudowany jest porządnie i nie mają usterek, a mieszkają już kilka lat. Zadowoleni byli z tego, że na ich prośbę można było wprowadzić do projektu zmiany, które uwzględniały ich indywidualne potrzeby, na przykład miejsce ścianek działowych, ilość sypialni dla dzieciaków i łazienek. Moja budowa niedługo się zaczyna. Opowiem o swoich doświadczeniach, w miarę możliwości czasowych. Pozdrawiam wszystkich budujących swój dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokkk Re: Pyzel Developers s.c. ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 15:31 Tak ja mam takie samo odczucie . Parę lat temu chciałem od nich kupić dom w Konstancinie ,ale ona z dnia na dzień zmieniała zdanie podnosiła cenę i wypierała się swoich słów. sokkk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narazie nie powiem Re: Pyzel Developers s.c. ??? IP: *.sggw.waw.pl 22.11.06, 16:01 Witam wszystkich zainteresowanych panią Pyzel i jej inwestycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narazie nie powiem Re: Pyzel Developers s.c. ??? IP: *.sggw.waw.pl 22.11.06, 16:08 Ponawiam post. Otóż ja już niestety nabyłem taki dom. Co do lokalizacji też raczej niie będe narazie ujawniał. UWAGA !!!! Przestrzegam wszystkich przed robieniem interesów z panią Jonną i jej firmą !!! Zanim cokolwiek podpiszecie przeczytajcie to 120 razy i najlepiej dajcie to biegłemu w tych sprawach prawnikowi. Dokładnie precyzujcie zakres i termin wykonaia robót. Jeżeli płatnośi będą w transzach to przy każdej jasno określcie co wchodzi w jej zakres. Przed podpisaniem umowy ustalcie na piśmie zakres i formę zmian jakie chcecie wprowadzić do projektu. Nie zapomnijcie również o karach umownych za opóźnienia. Umowa zabezpiecza ją, a nie was. A najlepiej to wogóle omijajcie ja szerokim łukiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Pyzel Developers s.c. ??? IP: *.tpnet.pl 23.11.06, 12:21 Coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Warto zaryzykować? IP: *.unused.zigzag.pl 09.02.07, 14:11 Domki w Chyliczkach są naprawdę fajne. Nie sądzicie? Może warto zaryzykować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Warto zaryzykować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 15:13 Jeżeli masz czas na przekomażanie się z P.Joanną oraz na opóźnienia i poprawki to warto ,ale na tej zasadzie warto kupić każdą inną inwestycją hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
chce1zbudowac2dom Re: Pyzel Developers s.c. ??? 19.09.16, 21:59 Tak to już jest w życiu, że niezadowolony klient chętnie naurąga w Internecie usługodawcy, który jest powodem jego niezadowolenia. Za to kiedy ktoś zadowolony, to chowa swoje szczęście dla siebie i nie widzi potrzeby podzielenia się z innymi swoją dobrą opinią o wykonawcy, firmie czy usługodawcy. Więc jak tu wyrobić sobie zdanie o czyjejś pracy na podstawie wpisów na forach? Trzeba zaryzykować lub polegać tylko na tych sprawdzonych przez naszych przyjaciół? Widzę tu jakieś wpisy na temat firmy Pyzel Developers, które pozostają w sprzeczności z moimi doświadczeniami, bardzo niewiele w nich merytorycznych informacji. A ja zdecydowałam się na budowę domu z tą firmą (no, to prawda, że znajomym moich znajomych ta firma dom wybudowała kilkanaście lat temu ) i dotychczas mam same pozytywne odczucia. Rozmawiałam z szefową i uzyskałam sporo informacji na tematy techniczne, m.in. stosowanych technologii, nowoczesnych rozwiązań, czasu trwania budowy. Przeanalizowałam z prawnikiem treść proponowanej umowy i na podstawie tego, co powiedział prawnik, sądzę, że jest ona dla mnie bezpieczna. Bardzo podoba mi się to, że najpierw kupuję notarialnie działkę, więc jestem właścicielką wszystkiego, co na niej powstanie. Czyli wszystkie wpłacone przeze mnie pieniądze są bezpieczne, ponieważ jestem notarialnie właścicielką działki i domu w trakcie budowy, a płatności są powiązane ze stanem zaawansowania budowy. Kilka lat temu system przenoszenia własności i budowy stosowany przez firmę Pyzel Developers był opisany przez GW jako bezpieczny dla klienta, a później jeszcze pokazywany w TVN, czym chwali się Pani Pyzel. Widziałam wybudowane przez nich domy i wyglądają solidnie i estetycznie. Zapukałam niedawno (lipiec 2016) do jednego z bliźniaków w Chyliczkach, właściciele byli zadowoleni, mówili, że dom wybudowany jest porządnie i nie mają usterek, a mieszkają już kilka lat. Zadowoleni byli z tego, że na ich prośbę można było wprowadzić do projektu zmiany, które uwzględniały ich indywidualne potrzeby, na przykład miejsce ścianek działowych, ilość sypialni dla dzieciaków i łazienek. Moja budowa niedługo się zaczyna. Opowiem o swoich doświadczeniach, w miarę możliwości czasowych. Pozdrawiam wszystkich budujących swój dom. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka_s Re: Pyzel Developers s.c. ??? 03.10.16, 13:10 Poznaliśmy Panią Pyzel rok temu na targach a w tej chwili buduje nam wymarzony dom w Chyliczkach, do którego mamy nadzieję jak najszybciej się wprowadzić. Developer bardzo rzetelny i profesjonalny a z drugiej strony elastyczny i pomocny. Umowa, którą podpisywaliśmy była tak spisana, aby każda ze stron czuła się bezpiecznie i komfortowo. Jesteśmy zadowoleni z umowy, przede wszystkim z bezpiecznego systemu nabycia: mogliśmy nabyć działkę aktem notarialnym jeszcze przed rozpoczęciem budowy. Ponadto: mieliśmy duży wpływ na końcowy wizerunek domu- w zasadzie była to dowolność w stopniu, którego brak u wielu innych developerów, z którymi mieliśmy szansę wcześniej rozmawiać: ilość i wielkość okien, ilość ścianek działowych, pokoi, rodzaj ocieplenia, dachówki itp.. Pani Joanna Pyzel jest miłą i ciepłą osobą, otwartą na dialog, słuchającą różnych sugestii i odpowiadająca na wszystkie pytania czasami banalne (to nasz pierwszy dom i mieliśmy mnóstwo pytań). Z całą odpowiedzialnością polecam firmę Pyzel Development każdemu Odpowiedz Link Zgłoś