Dodaj do ulubionych

Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna

IP: 83.145.84.* 02.11.06, 10:56
Witam,
Kto kupił mieszkanie w Wesołej? Inwestycja nazywa się " Nowa Fabryczna", może
jest na forum ktoś, kto ma jakiekolwiek doświadczenia z developerem lub
wykonawcą?
Dziękuję za każdą informację.
Obserwuj wątek
    • Gość: młody Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.pkobp.pl 03.11.06, 14:03
      Deweloper to nowa młoda firma, starają się, bo zależy im na jak najlepszej
      reputacji na przyszłość. Ceny są ich największą przewagą konkurencyjną na ten
      moment. Prace póki co przebiegają terminowo. Dla mnie ok. Pozdrawiam!
      • Gość: ! Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.sd.sd.cox.net 11.05.07, 12:46
        Moj kolega jest developerem (od wielu lat w branzy).
        zna tych gosci osobiscie i twierdzi z ebardzo sie staraja i sa bardzo solidni.
        uwazam ze OK.

--
        video aktywne mapy nieruchomosci, firm, sklepow, restauracji, gabinetow
        lekarskich ... stuFFLiX.com
        • Gość: Karol spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 13:55
          Witam wszystkich lokatorow
          Pewna propozycja moze 26 maja spotkalibysmy sie i poznali godzina spotkania
          11:00 czekam na odpowiedzi
          Pozdrawiam Karol lokalm.25
          • Gość: Marian Re: spotkanie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.05.07, 22:31
            Witam
            ja jestem jednym zlokatorów bloku przy Fabrycznej Chetnie sie spotka z
            pozostałymi lokatorami 26.05.2007 o godz. 11.
            Pozdrawiam
            do zobaczenia
            • Gość: Hubert Re: spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 07:53
              My również chętnie się spotkamy jeżeli nie będziemy pracować, rozumiem
              pod "naszym" blokiem :-)
              Pozdrawiamy, do zobaczenia 26 maja o 11
              • Gość: Karol Re: spotkanie IP: *.chello.pl 15.05.07, 07:10
                no to super my mamy bialego peugota 206 wiec latwo bedzie nas poznac
    • Gość: Mieszkaniec Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 13:05
      Ja kupiłem i jestem bardzo zadowolony! Mieszkam w Starej Miłosnej od wileu lat -
      piękna i spokojna okolica. A mieszkanko nizłe położenie: niedaleko przystanku
      autobusowego, niedaleko kilku sklepów, ulica Fabryczna wybudowana będzie do
      końca przyszłego roku. Developer profesjonalny: kiedy brałem kredyt sam jeździł
      do mojego banku i woził wszelkie dokumenty , które bank sobie zarzyczył.
      Inwestbudowa: oglądałem inne wybudowane bloki przez tego wykonawcę (Morskie Oko-
      Otwock) i wyglądają bardzo ładnie, mieszkańcy nie narzekają. A NOWAFABRYCZNA
      buduje się dość szybko i solidnie: mieszkam obok budowy i mam ja na oku!

• Gość: jamik Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 05.11.06, 12:22
        Jak nazywa się inwestor Fabrycznej?I gdzie mieści się biuro sprzedaży?
      • Gość: wesoła Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: 83.145.84.* 06.11.06, 14:50
        Razem z mężem zdecydowaliśmy się na mieszkanie właśnie w budującym się bloku na
        Fabrycznej.
        Rzeczywiście developer wydaje się być w porządku, oby tak było dalej, bo nam
        też bardzo spodobała się lokalizacja i fajnie byłoby tam już zamieszkać.
        A czy ktoś wie coś na temat płyt na ulicy Fabrycznej, czy będzie tam kiedyś
        afalt?
        • Gość: Mieszkaniec Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 19:45
          Inwestor nazywa sie PEKO Inwestycje, a biuro sprzedaży mieści sie w Wesołej na
          ulicy Jana Pawła II 25. A jeśli chodzi o ul. Fabryczną to asfalt ma być
          położony na niej do końca 2007 r. Czytałem w lokalnej gazetce "Wiadomosci
          Sąsiedzkie".
          • Gość: wesoła Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: 83.145.84.* 07.11.06, 09:26
            Podobno w planach do końca roku mają zamiar wybudować cały blok, ciekawe czy
            się wyrobią. Ostatnio jak byłam na budowie to było już pierwsze piętro, a w
            planach są jeszcze dwa.
            • Gość: Mieszkaniec Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:25
              Chyba raczej całego bloku do końca roku nie skończą? Ale i tak idzie Im nieźle!
              • Gość: Dominik Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.pkobp.pl 08.11.06, 12:41
                Faktycznie prace postępują naprawdę w imponującym tempie! Kierownik budowy
                ciągle zapewnia, że dołożą wszelkich starań (też sporo zależy o tej porze roku
                od pogody), aby zamknąć stan surowy jeszcze przed zimą. Trzymajmy kciuki!
                PS: podobno zostało im jeszcze tylko 5 mieszkań (z 46!), ceny ciągle bardzo ok.
                • Gość: wesoła Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: 83.145.84.* 08.11.06, 14:30
                  Rozumiem, że będziemy sąsiadami:)
                  • Gość: gośc Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:14
                    Witam, szukam 3 pokojowego mieszkania . Czy ktos z was może mi zdradzić cenę 1m2
                    w tej inwestycji?
                    • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 08.11.06, 20:11
                      Ceny są bardzo zróżnicowane i zależą od metrażu mieszkania. Na stronie
                      Krajowego Rynku Nieruchomości są podane oferty mieszkań z cenami, ale z tego co
                      wiem to pare mieszkań z tej listy zostało już sprzedanych.
                      • Gość: Mieszkaniec Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:26
                        Witam przyszłych Sąsiadów! Ja mam nadzieję, że skończą moje II piętro przed
                        mrozami ;)
                        • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 08.11.06, 20:29
                          Witam !!! :-> Również mam nadzieję, że ukończoną II piętro :->
                          • Gość: justyna Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 08.11.06, 21:36
                            Hej!Trzymajmy kciuki też za trzecie piętro!Pozdrawiam sąsiadów.
                            • Gość: wesoła Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: 83.145.84.* 09.11.06, 09:32
                              My na parterze to mamy już nawet dach nad głową:)
                              Pozdrawiam również wszystkich sąsiadów:)
                              • Gość: Mieszkaniec Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 19:28
                                Szukam sąsiadów mieszkania nr 29!
                                • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 12.11.06, 14:57
                                  My mamy numer 28, chyba będziemy sąsiadami :-)
                                  • Gość: Mieszkaniec Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 16:33
                                    No to super! ;-)
                                    • Gość: wesoła Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: 83.145.84.* 14.11.06, 09:21
                                      A jakie macie numery garaży?
                                      • Gość: Mieszkaniec Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:07
                                        Ja chyba 9?
                                        • Gość: Karol Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.chello.pl 14.11.06, 20:17
                                          ja nie pamietam a jaki bedziesz mial metraż mieszkania
                                          • Gość: Mieszkaniec Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.pzuzycie.pl 15.11.06, 08:10
                                            Ciesze sie, że przybywaja na forum nowi sąsiedzi :-) a jeśli chodzi o metraż to
                                            bedę miał około 47,5m2
                                            • Gość: Karol Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.ups.com 15.11.06, 09:09
                                              my kupilismu 70 metrow ale nie wiem czy dobrze bo wszystkie okna na polnoc sa
                                              ale mam nadzieje ze nie bedzie to wielki problem
                                              Pytanie czy juz postawili drugie pietro
                                    • Gość: Karol Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.chello.pl 14.11.06, 20:08
                                      A ja z małżonką będe miszkał pod 25
                                      Witamy sąsiadów
                                      • Gość: wesoła Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: 83.145.84.* 15.11.06, 10:57
                                        A my z mężem będziemy mieszkać pod nr 10, a garaż mamy numer 18:)
                                        Drugie piętro już się robi, ale jakoś dziwnie bo tylko po bokach, w środku jest
                                        nadal parter.
                                        • Gość: Karol Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.chello.pl 15.11.06, 12:04
                                          aha dobrze wiedziec bo dawno tam nie bylem
                                          No ale zobaczymy czydo zimy postawia calosc budynku
                                          • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 15.11.06, 18:39
                                            Z tego co widzę to nasze grono się powiększa :-), powolutko tworzymy
                                            już "wspólnotę mieszkaniową" :-). Tak poza tym to byłam na budowie w ostatnią
                                            sobotę i rzeczywiście II piętro idzie do góry ale tylko na skrajach, niestety
                                            środek jest na poziomie parteru. Wydaje mi się, że do zimi nie zdążą :-( ale
                                            chcą choć prowizorycznie zadaszyć budynek dlatego ciągną do góry skrajne ściany
                                            a póżniej zajmą się środkiem. To jest tylko moje osobiste zdanie.
                                            • Gość: Mieszkaniec Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:55
                                              Bardzo możliwe. Teraz podobno sa takie materiały, że i w nieduży mróz mozna
                                              murować!
                                              • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 15.11.06, 19:20
                                                Bardzo możliwe, niestety nie znam się na materiałach budowlanych ale wiem
                                                jedno, że budynki wybudowane starymi sposobami i starymi materiałami przetrwają
                                                dłużej niż "to" co teraz się buduje. Obecnie wynajmuje mieszkanie w budynku z
                                                lat 50-tych. Jest naprawdę w niezłym stanie. Bardzo grube ściany powodują, że
                                                latem jest chłodno a zimą jest bardzo ciepło. Wymieniali teraz rury wodno-
                                                kanalizacyjne (całe piony) i pomimo 60 lat były ok. zobaczymy w jakim stanie
                                                będą rury w naszym bloku za 60 lat.
                                                • Gość: Karol Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.chello.pl 15.11.06, 20:23
                                                  NO ZOBACZYMY JA JADę ZA TYDZIEń ZOBACZYC JAK TAM JEST TERAZ
                                            • Gość: Karol Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.chello.pl 15.11.06, 20:25
                                              hUBERT JAK WIELKIE MASZ MIESZKANIE W NASZMYM BLOKU I NA KTóRYM PIETRZę KUPOWAłEś
                                              • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 15.11.06, 20:33
                                                Mam 51 m2 na II piętrze, w środku budynku
                                                • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 15.11.06, 20:36
                                                  A ty Karol?
                                                  • Gość: Karol Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.chello.pl 15.11.06, 23:12
                                                    70 na II pietrze tylko ze wszystkie okna na polnoc
                                                  • Gość: wesoła Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: 83.145.84.* 16.11.06, 09:09
                                                    Gdyby ktoś z Was był na budowie i miał jakiekolwiek informacje, to proszę
                                                    dzielić się na forum z sąsiadami:)
                                                  • Gość: Karol Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.ups.com 16.11.06, 09:36
                                                    Za tydzien tam bede zobacze jak to wyglada
                                                    Porozmawiam moze z ekipa budujaca na temat tego bloku
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: justyna Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 16.11.06, 12:04
                                                    Witam!Ja mam pytanie trochę z innej bajki(dla tych co brali kredyt)Jaki bank
                                                    polecacie?Może możecie się podzielić informacją gdzie i na jakich warunkach..
                                                    Bo ja troszkę już głupieje.
                                                    A panowie na budowie pracują aż miło!
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • Gość: Marcin Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: 195.149.64.* 16.11.06, 13:59
                                                    Witam
                                                    Właśnie jestem w trakcie załatwiania kredytu. Kupiłem mieszkanie w Nowej
                                                    Fabrycznej na I piętrze. Złożyłem wniosek do dwóch banków: Polbank (kredyt w
                                                    CHF) oraz BPH w PLN. Jeszcze nie do końca jestem zdecydowany ale raczej skłaniam
                                                    się ku PLN (w tej chwili różnica w ratach około 200 zł na korzyść CHF). Z tego
                                                    co się orientowałem banki te miały najlepsze oferty.

Pozdrawiam
                                                  • Gość: Karol Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.ups.com 16.11.06, 16:35
                                                    Justyno

Ja załatwiłem kredyt w MBanku i mają na chwilę obecną najniższe oprocentowanie
                                                    bo tylko 3,01%CHF niżej się chyba nie da
                                                    Składałem też do milenium ale nie mają konkretnych warunków i nie dają 100%
                                                    wartości mieszkania

Pozdrawiam
                                                  • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 16.11.06, 18:39
                                                    My mamy kredyt w Banku Millenium. Nas najbardziej interesowały warunki
                                                    wcześniejszej spłaty kredytu. W przypadku jednorazowej spłaty kredytu w kwocie
                                                    nie przekraczającej 30% aktualnego zadłużenia nie ponosimy żadnych kosztów
                                                    prowizji. A po 3 lat nie ma żadnych ograniczeń procentowych a koszt prowizji
                                                    wynosi 0%. I taki warunek mamy w umowie kredytowej, nie w żadnych cennikach,
                                                    które się zmieniają. Inne warunki też nam pasują. Ale my nie braliśmy kredytu
                                                    na 100% ceny mieszkania więc nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.
                                                  • Gość: Karol Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.chello.pl 16.11.06, 20:23
                                                    My chcieliśmy w milenium ale nie wycenili mieszkanie o 10 tys mniej niż warte
                                                    jest to mieszkanie więc pobralismy kredyt w Mbanku
                                                  • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 16.11.06, 18:43
                                                    Chciałam dzisiaj postawić dużego plusika Pani Ani W., która pracuje teraz w
                                                    PEKO Inwestycje. Dzięki temu, że podjechała do mnie do pracy i zabrała pewne
                                                    dokumenty, które wymagały podpisu prezesa, podobnie z odbiorem podpisanych
                                                    dokumentów zaoszczędziłam dużo czasu i jazdę w korkach. Straszne dzięki Pani
                                                    Aniu :-)(jeżeli Pani to czyta).
                                                  • Gość: justyna Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 16.11.06, 20:47
                                                    Dziękuje wszystkim za odpowiedź,będzie mi troche łatwiej-przynajmniej wiem od
                                                    jakich banków zacząć,a czasu coraz mniej!
                                                  • Gość: Mieszkaniec-Michał Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:05
                                                    Ja polecam Polbank. Brałem krdyt w CHF w oddziale na Kijowskiej. Jest tam
                                                    bardzo miła Pani od kredytów mieszkaniowych, a oprócz niego z tego co się
                                                    orientowałem to porównywalną ofertę miał jeszcze Millenium. Prezes PEKO
                                                    Inwestycje miezka gdzieś niedaleko tego banku i osobiście woził wszelkie
                                                    dokumenty, które zarzyczył sobie bank do oddziału.
                                                  • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 17.11.06, 19:49
                                                    Z tego co się orientuje to PEKO Inwestycje wszystkim zawozi papiery do banku
                                                    tzn. Odpis z Księgi wieczystej, oświadczenia, itd.
    • Gość: Mieszkaniec-Michał Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 13:22
      To jeszcze lepiej!
      • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 21.11.06, 18:47
        Czy ktoś był ostatnio na budowie? A jak był to czy roboty poszły "w góre"?
        • Gość: Michał Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:58
          Zaczęli budowac już w środkowej części pierwsze pietro!
          • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 22.11.06, 19:40
            No to super, może w lońcu zaczną II :-).
            • Gość: wesoła Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: 83.145.84.* 24.11.06, 09:36
              Potwierdzam, że zaczęli budować pierwsze piętro w części środkowej, ale ja
              widziałam tam tylko jedną ściankę:)
              • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 24.11.06, 21:00
                jedna ścianka - to dobry znak, może za niedługo będzie druga :-))))
                • Gość: wesoła Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: 83.145.84.* 28.11.06, 13:53
                  Czy ktoś ma świeże informacje dotyczące budowy?
                  • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 28.11.06, 16:30
                    Mam informacje :-) z wiżyty w sobote: zaczeli budować I piętro w części
                    środkowej, natomiast na skrajach budynku wylali stropy na II piętrze. Powoli
                    zaczną III piętro na boczkach.
                    • Gość: Michał Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 18:25
                      Jak dobrze pójdzie to skończą 1 piętro do zimy!
                      • Gość: wesoła Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: 83.145.84.* 29.11.06, 11:18
                        A dlaczego oni tak dziwnie budują, najpierw po bokach, później w środku?
                        • Gość: Michał Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 20:28
                          Mam Wuja budowlańca. Mówił mi, że to normalne, tak się po prostu buduje.
                          Najpierw boki, później środek :-)
                          • Gość: Mieszkaniec Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 10:07
                            Byłem przed chwilą na budowie. Mimo ochłodzenia robotnicy uwijają sie, aż miło
                            (naliczyłem z 10-ciu). Także I pietro się buduje.
                            • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 04.12.06, 19:02
                              Suuuper :-)
                              • Gość: Michał Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 21:50
                                Dziś mimo soboty też budowało kilku robotników. Z tego co widziałem zaczęli już
                                kłaść dach na I piętrze. Po bokach już budują nawet trzecie piętro!
                                • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 10.12.06, 18:43
                                  My również dzisiaj byliśmy na budowie. Potwierdzam od strony ulicy zaczęli
                                  wznosić III piętro, a na środku kończą I. Ale żadnego dachu na pierwszym
                                  piętrze na środku nie widzieliśmy. Jaki dach na I piętrze??????
                                  • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 10.12.06, 18:45
                                    Co najwyżej strop !!!! ale myśmy nie widzieli :-))).
                                    • Gość: Michał Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 19:30
                                      To był najwyżej kawałek najprawdopodoniej stropu? :-)
                                      • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 15.12.06, 18:26
                                        Na stronie PEKO Inwestycje uzupełniono galerię - najnowsze zdjęcia z budowy :-)
    • Gość: justyna Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 15.12.06, 21:04
      super :)
      • Gość: Michał Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 11:50
        Po mojej wczorajszej wizycie mogę chyba powiedzieć, że mam już podłogę. Strop
        na I piętrze jest już mniej więcej na połowie środkowej części!
        • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 17.12.06, 18:55
          Cieszymy się baaaardzo, musimy wpaść przed świętami i zobaczyć tę radosną
          nowine - może my też mamy już podłogę :-). Tak wogóle to zyczymy wszystkim
          przyszłym sąsiadom WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU. Może przyszłe
          święta spędzimy już w naszych nowych mieszkankach. PAPA :-))).
          • Gość: Michał Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 09:31
            A dziękujemy bardzo, również z okazji Świąt życzę wspólnocie NowaFabryczna
            wszystkiego najlepszego!!!!!
            • uttaa Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna 27.12.06, 19:20
              Sąsiedzi z parteru również dołączają się do życzeń, zwłaszcza Noworocznych i
              życzymy wszystkim, abyśmy w 2007 roku spotkali się wszyscy na Fabrycznej:)
              • Gość: Michał Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:58
                Mimo ochłodzenia i 3-dniowej przerwy miedzy świętami to zaczynają budować już
                2gie piętro!!!
                • Gość: wesoła Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.orange.pl 30.12.06, 17:51
                  Witam,
                  Byliśmy dziś z mężem na budowie. Rzeczywiście budują już drugie piętro, a w
                  szczytowej części bloku nawet trzecie. Mieliśmy też okazję być w naszym
                  mieszkaniu (parter) i dowiedzieliśmy się od Pani kierownik budowy, że od połowy
                  stycznia będą stawiać ścianki działowe w mieszkaniach, dlatego należy jak
                  najszybciej przekazać zmiany, które mogą być zrobione w tej fazie budowy.
                  pozdrawiam.
                  • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 01.01.07, 19:22
                    Jak to zrobiliście, że wpuścili Was do środka, tak bez żadnych problemów
                    poszliście i Was wpuszczono na budowe? Czy wcześniej się umawialiście?
                  • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 01.01.07, 19:25
                    Od kiedy jest PANI kierownik a nie PAN kierownik budowy? Nastąpiły zmiany na
                    szczeblu kierowniczym?
                    • Gość: poinformowany Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.pkobp.pl 02.01.07, 12:19
                      Kierownikiem budowy od samego początku realizowania inwestycji jest PANI Anna
                      Kruk (telefon kontaktowy: 602-277-418).
                      Nie nastąpiły żadne zmiany na szczeblach kierowniczych, tj. inspektor nadzoru
                      budowy, prezes generalnego wykonawcy czy władze zarządu spółki.

Szczęśliwego Nowego Roku!
                      • Gość: Michał Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:50
                        Co tam Sąsiedzi w nowy roku słychać? ;-)
                        • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 13.01.07, 15:09
                          W sumie stara bieda :-), czekamy na mieszkanko :-)
                          • eko4 Wesoła- Nowa Fabryczna - umowa przyżeczenia 14.01.07, 11:12
                            Witamy,
                            jesteśmy w trakcie podposywania umowy przyżeczenia sprzedaży z Peko Inwestycje,
                            kilka zapisów budzi nasze wątpliwości. Bylibyśmy wdzięczni za podzielenie się z
                            nami swoimi doświadczeniami!!!
                            POzdrawiamy
                            eko4@gazeta.pl
                            • eko4 Re: Wesoła- Nowa Fabryczna - umowa przyrzeczenia; 14.01.07, 13:50
                              oczywiście :-)))). Czy zawieraliście je w formie aktu notarialnego?
                              • Gość: wesoła Re: Wesoła- Nowa Fabryczna - umowa przyrzeczenia IP: 83.145.84.* 15.01.07, 15:44
                                Napisz, które zapisy są dla Ciebie niejasne i na które twoim zdaniem trzeba
                                zwrócić uwagę?
                                • Gość: 198 Re: Wesoła- Nowa Fabryczna - umowa przyrzeczenia IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.01.07, 22:31
                                  No własnie - czy podpisywaliscie w formie aktu notarialnego??
                                  • Gość: wesoła Re: Wesoła- Nowa Fabryczna - umowa przyrzeczenia IP: 83.145.84.* 16.01.07, 09:55
                                    umowę w formie aktu notarialnego będziemy podpisywali później, nawet kilka
                                    miesięcy po tym, jak tam zamieszkamy.
                                    Póki co wszyscy powinni mieć podpisaną umowę sprzedaży z deweloperem.
                                    • Gość: 198 Re: Wesoła- Nowa Fabryczna - umowa przyrzeczenia IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.01.07, 11:06
                                      Nie rozumiemy sie. Akt notarialny sprzedaży - jasne, po zamieszkaniu. Ale czy
                                      umowy przedwstepne byly spisywane u notariusza? Czy umowa przyrzeczenia
                                      sprzedaży ma charakter notarialny czy tylko dwustronnej umowy miedzy kupujacym
                                      a developerem? Ta druga wersja oznacza, ze developer moze rozwiazac umowe np. w
                                      lipcu, oddac Ci pieniadze i sprzedac mieszkanie ponownie, po nowej cenie. O
                                      innych czarnych scenariuszach nie wspominam, bo trzeba byc optymista. A
                                      najlepiej optymistycznie nastawionym pragmatykiem. :)

Pozdrowienia
                                      • Gość: wesoła Re: Wesoła- Nowa Fabryczna - umowa przyrzeczenia IP: 83.145.84.* 16.01.07, 12:00
                                        umowy przedwstępnie nie były spisywane u notariusza, natomiast akt notarialny
                                        będzie.
                                        A ty jak podpisałeś swoją umowę?
                          • Gość: Dorota Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 22:50
                            Witam wszystkich,
                            Właśnie jutro zamierzamy z mężem podpisać umowę przyżeczenia na kupno
                            mieszkania w Nowej Fabrycznej, jak każdy mamy pewne obawy ale po tym co
                            przeczytałam w postach to wygląda to całkiem przyzwoicie. Zobaczymy co będzie
                            dalej. Mam nadzieję, że wszystko się uda i każdy z nas zamieszka w swoim
                            upragnionym mieszkanku. Jak będziecie mieli jakiekolwiek informacje to piszcie.
                            Ja również się podzielę nowinkami. Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych
                            mieszkańców.
                            • Gość: wesoła Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: 83.145.84.* 01.02.07, 16:28
                              Fajnie, że jest nas coraz więcej, a na którym pietrze będziecie mieszkać?
                              • Gość: Dorota Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 11:09
                                Będę mieszkać na parterze. W czwartek podpisaliśmy umowę, a potem byliśmy na
                                budowie. Już szykują sie w niektórych miejscach do robienia dachu. A sąsiad, z
                                którego piętra?
                                • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 04.02.07, 13:22
                                  My też jesteśmy ciekawi czy przed naszymi oknami, od strony południowej
                                  wyrośnie kiedyś bloczek. Podejrzewam niestety, że TAK :-(, jest to tylko
                                  kwestia czasu. Przed nami jest działka o numerze 58/2, jej powierzchnia jest
                                  trochę większa od powierzchni naszej działki czyli ok. 30 arów. Fajna działka
                                  dla inwestora!!, obecnie na tej działce znajduje się dom i garaż ale nigdy nic
                                  nie wiadomo - właściciele mogą sprzedać działke inwestorowi. Pieniądze
                                  zazwyczaj kuszą. A jeżeli chodzi o MPZP (miejscowy plan zagospodarowania
                                  przestrzennego)to na pewno!!! ten teren jest przeznaczony pod zabudowe
                                  mieszkaniową niską i jeżeli ten grunt będzie własnością inwestora to nie będzie
                                  miał większych problemów z wybudowaniem na niej bloczków :-(((.
                                • Gość: wesoła Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: 83.145.84.* 05.02.07, 11:45
                                  Raczej sąsiadka:)i też z parteru:)
                                  • Gość: Dorota Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:11
                                    No to bardzo się cieszę, a sąsiadka od strony północnej czy od południowej, bo
                                    ja od północnej.
                                    • uttaa Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna 06.02.07, 12:22
                                      Od południowej, lokal nr. 10:)
    • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 02.01.07, 19:39
      Dzięki za odpowiedź, szczególnie "poinformowanemu" :-). Tak poza tym, to też
      wszystkim życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :-D!!!!!!
      • Gość: Hubert Re: Wesoła- inwestycja Nowa Fabryczna IP: *.aster.pl 08.01.07, 21:56
        Co tam słychać na budowie? Czy ktoś ma jakieś świeżutkie nowinki? Budują
        ścianki na drugim piętrze w części środkowej?
    • Gość: pytająca Nowe inwestycje w Wesołej IP: 193.24.14.* 16.01.07, 11:05
      Witam serdecznie -jestem zainteresowana kupnem mieszkania w Wesołej (bardzo
      lubię tamtą okolice)-nie wiecie, czy beda planowane tam w najblizszym czasie
      jakies nowe inwestycje bo na Nową Fabryczną raczej sie nie załapię:-),
      z góry dziękuję
      • Gość: wesoła Co nowego na budowie? IP: 83.145.84.* 24.01.07, 13:10
        Witam, czy ktoś był ostatnio na budowie i ma jakieś świeże informacje?
        pozdrawiam
        • Gość: Michał Re: Co nowego na budowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 20:14
          Już dawno nie byłem. Ciekawe, czy po dzisiejszyn powrocie zimy prace się
          spowolnią lub staną???
          • uttaa Re: Co nowego na budowie? 25.01.07, 09:08
            Może z powodu padającego śniegu zaczną robić coś w środku.
            • Gość: Hubert Re: Co nowego na budowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:41
              My byliśmy w sobote, na III piętrze są już stropy po obu bokach budynku,
              natomiast w środku na II piętrze budują narazie tylko ścianki. Na pewno jeszcze
              nie zrobili stropu :-(.
              • Gość: Michał Re: Co nowego na budowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 13:40
                Dzisiaj jeszcze nie ma stropu na całym II pietrze, ale są za to wszystkie
                ścianki!!!
                • Gość: justyna Re: Co nowego na budowie? IP: *.aster.pl 02.02.07, 17:13
                  Zgadza się,prace postępują:)
                  Czy macie jakieś info o planach zagospodarowania terenu od strony płudniowej?
                  Ciekawi mnie,czy będziemy mieli ładne widoki,czy za jakiś czas wyrośnie tam
                  blok.Pozdrawiam.
                  • Gość: Michał Re: Co nowego na budowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 08:50
                    Już strop wylany jest nad całym II piętrze, a po bokach zaczynają nawet kończyć
                    poddasze! Tylko ten mróz...
                    • Gość: Hubert Re: Co nowego na budowie? IP: *.aster.pl 11.02.07, 16:03
                      Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper, mamy już sufit:-))))), ale nas uradowała twoja
                      wiadomość!!!!!
                      • Gość: wesoła Re: Co nowego na budowie? IP: 83.145.84.* 14.02.07, 09:23
                        A czy nie wydaje się Wam, że mimo wszystko oni są trochę w tyle z tą budową?
                        • Gość: Hubert Re: Co nowego na budowie? IP: *.aster.pl 14.02.07, 14:42
                          Wydaje nam się dokładnie tak samo!!!!. Jak podpisywaliśmy umowe w lipcu to
                          powiedzieli nam, że do końca roku 2006 ma być "stan surowy zamknięty" dlatego
                          też wszelkie aranżacje mieliśmy zgłaszać do końca roku. Nie dość, że zimy
                          wogóle nie było, mogli robić przez cały okres czasu!!!! to jeszcze trochę!!!
                          brakuje do tzw "stanu surowego zamkniętego" a jest już połowa lutego, żeby było
                          śmiesznie. Ponadto w poniedziałek mąż zadzwonił w sprawie faktury, którą
                          zobowiązali się wystawiać w ciągu 14 dni od dnia wpływu środków finansowych na
                          ich konto i co...., ostatnia wpłata była 30 grudnia 2006 r., dzisiaj jest 14
                          luty a mój mąz usłyszał w rozmowie telefonicznej, że mają bałagan w księgowości
                          i do końca tego tygodnia mają wystawić faktury. TYLKO miesiąc opóżnienia!!!!. O
                          każdą fakturę się prosimy telefonicznie, nie mówiąc, że pierwsza byla na błędną
                          kwote. Mamy już tego dość. Jak można mieć bałagan w księgowości, przecież to są
                          nasze pieniądze!!!. Przegieli. Chyba tak kolorowo w tej spółce nie jest.
                          Obiecywanki cacanki. Czy ktoś już dostał fakture?
                          • Gość: przyszły lokator Re: Co nowego na budowie? IP: *.pkobp.pl 14.02.07, 16:40
                            spokojnie, bez zbędnych nerwów.
                            życzyłbym sobie i nam wszystkim, żeby spotykały nas tylko i wyłącznie tego
                            typu "problemy" z budową. w sprawie faktur - nie żebym ich tłumaczył, ale
                            zwróćcie uwagę jak działa Poczta Polska - moja kartka świąteczna wysłana 22
                            grudnia ubiegłego roku doszła tydzień temu (...); również kontaktowałem się z
                            deweloperem w sprawie faktury i uzyskałem informację, że księgowa zajmująca się
                            przygotowywaniem faktur miała problemy zdrowotne i tylko i wyłącznie dlatego
                            wystąpiły opóźnienia związane z fakturami (ona jedna przygotowuje te
                            potwierdzenia). faktura jest wyłącznie dokumentem potwierdzającym wpływ
                            środków, więc nie ma co rwać włosów z głów - nawet jeżeli to jest chwilowo
                            uciążliwe i wygląda średnio to jednak analizując to co dzieje się u innych
                            deweloperów uważam, że jakość obsługi w PEKO i to jak jesteśmy tam my klienci
                            traktowani jest naprawdę na bardzo przyzwoitym poziomie, zawsze dostarczają
                            dokumenty, grzecznie tłumaczą wszystkie nawet najbardziej wydawałoby się
                            głupawe pytania, nie stwarzają problemów przy aneksowania umowy (z winy banku
                            nie zdążyłem z dokonaniem terminowym wpłaty) - bez opłat (!!!) i karnych
                            odsetek. wszystkie nasze pieniądze (wpłaty na poczet zakupu) zdeponowane są w
                            BRE BANKU HIPOTECZNYm, czyli tym, w którym spółka ma rachunek powierniczy (czy
                            jak kto woli zastrzeżony), deweloperowi nie mniej jak nam zależy na tym, żeby
                            wszystko się dobrze "kręciło" !!! pozdrawiam z 3.piętra :)
                            • Gość: Hubert Re: Co nowego na budowie? IP: *.aster.pl 14.02.07, 19:26
                              W porządku też uważam, że jeżeli chodzi o wszelkie papiery związane z bankiem
                              to spisali się na medal. A jeżeli chodzi o faktury to nie zwalaj winy na poczte
                              ponieważ w poniedziałek dzwoniliśmy i nie były nawet wystawione!!! a co dopiero
                              mówić o wysłaniu. Półtorej miesiąca po terminie wpłaty nie zostało to jeszcze
                              uregulowane w księgowości. Wybacz ale to jest według mnie minus :-(. Nie wiem
                              czy czytasz forum od początku, ale wcześniej za dowożenie popierów do banku
                              dostali ode mnie plusa więc teraz mogę z czystym sumieniem dać im minusa.
                              • Gość: wesoła Co nowego na budowie? IP: 83.145.84.* 15.02.07, 10:16
                                Ja myślę, że póki co to trzymają w miarę przyzwoity poziom jeżeli chodzi o
                                obsługę swoich klientów, ale czase mam wrażenie, że nie ogarniają wszystkich
                                spraw, np. od samego początku mówiliśmy o zamurowanej ścianie, a jak ostatnio
                                bylismy na budowie, to oczywiście ściana nie była zamurowana.
                                No nic, mam tylko nadzieję, że przyśpieszą z tą budową, bo fajnie byłoby tam
                                zamieszkać jeszcze w tym roku.
                                Pozdrawiam wszystkich sąsiadów.
                    • eko4 Re: Co nowego na budowie? 15.02.07, 20:36
                      Witam!
                      Ja podobnie mam wrażenie, że wszyskiego nie ograniają. My z kolei musieliśmy
                      dość długo czekać na dokumety dla banku. Oczywiście wyjaśniono nam z jakich
                      powodów to nastapiło, ale niemiłe wrażenie pozostało! Trzymam kciuki, żeby się
                      lepiej zorganizowali!
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Michał Re: Co nowego na budowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:29
                        Mi faktura potrzebna jest do kolejnej raty kredytu, ale gdzieś dopiero pod
                        koniec marca. Myślę, że do tego czasu ją przyślą. Gorzej boję się, że nasi
                        murarze wyjadą do Irlandii i kto będzie nam ściany stawiał ??? ;-)
                        • Gość: Milena Re: Co nowego na budowie? IP: *.chello.pl 18.02.07, 20:23
                          A jak z dojazdami do W-wy ? Czy każdy z was ma samochód, czy liczycie na busy ?
                          A czy na terenie ma powstać plac zabaw dla dzieci ?
                          Pytaliście jaki ma być czynsz ?
          • eko4 Zmiany w mieszkaniu, a koszty? 02.06.07, 22:13
            Czy wykonawca, w związku ze zmianami w mieszkaniu (elekrtyka, hydraulika)
            obiązył was kosztami?
            Jesli tak, to czy sa to wysokie kwoty?
            Będę wdzięczna za opdpowiedź.

POzdrawiam
          • eko4 Ważna inforamcje-termin oddania mieszkań 29.06.07, 11:45
            Witam,
            jestem do rozmowie z developerem
            Nie wiem jak wam, ale nam obiecano odbiór kluczy w sierpniu (glazurnik miał
            wkroczyć w połowie sierpia).
            Kierownik budowy poinformował nas, że klucze będą oddawane we wrzesniu!!!!!!
            Developer, dyplomatycznie powiedział, że koniec sierpnia.
            Czekam na bardziej precyzyjną odpowiedź od niego!!!

Czy macie jakieś infrmacje tego dotyczące?

Pozdrawiam
        • eko4 Re: Co nowego na budowie? 25.05.07, 11:54
          Witam Wszystkich!
          Wczoraj zwiedzaliśmy budowę po 17.00. Panowie jeszcze pracowali, aż miło było
          popatrzeć. Z tego co się orientujemy na parterze są już tynki i w większości
          mieszkań elektryka. W naszym, na 3 piętrze, tylko znaczki na ścianach, gdzie
          mają być ganizdka ;-((. Widać było, że także przymierzją się lub już trwa
          doprowadzanie hydrauliki. Na pytanie, kiedy zamierzają Panowie skończyć, Pan
          majster odpowiedział co prawda dość lakonicznie,że w lipcu. Chyba więc nie ma
          powodów do niepokoju.
          To już chyba czas, by obmyslać, jak urządziś swoje cztery kąty;-))

Pozdrawiam
    • Gość: Milena Re: Co nowego na budowie? IP: *.sgh.waw.pl 19.02.07, 09:13
      Może bym się zdecydowała na mieszkanie, ale się waham. Odstrasza mnie fakt, że
      ten blok jest budowany zaraz przy bloku, nie ma tam w ogóle "oddechu", okna
      będą wychodzić albo na stary (już wybudowany) blok, w okna sąsiadów, albo na
      blok, który się zaraz wybuduje na południowej ściance. Odległość od ogrodzenia
      do murów bloku jest bardzo mała, nie ma tam w ogóle przestrzeni na trawnik czy
      zieleń, na przestrzeń gdzie np: mogłyby się bawić dzieci.
      • Gość: wesoła Co nowego na budowie? IP: 83.145.84.* 19.02.07, 09:54
        Niestety teraz są takie standardy budowania, że upychają wszystko obok siebie,
        byle tylko dało się więcej wybudować.
        Ja myślę, że okolica jest na tyle ładna i przyjemna, że znajdziesz dla dziecka
        jakieś fajne miejsce do zabawy. Widziałam też dwie bardzo dobrze wyglądające
        szkoły z dużymi boiskami i do lasu też blisko, jest gdzie pojeździć a rowerze.
        Ale jeżeli rzeczywiście oczekujesz piaskownicy przed blokiem, to raczej jej nie
        znajdziesz.
        • Gość: Milena Re: Co nowego na budowie? IP: *.sgh.waw.pl 19.02.07, 10:10
          Nie koniecznie muszę mieć piaskownicę przed blokiem, ale nie chciałabym
          zaglądać sąsiadom w okna. Wiem, że teraz upychaja jak nabliżej siebie, ale nie
          myślałam że aż tak blisko...tym bardziej, że wybieram miejsce zamieszkania nie
          centrum W-wy czy Ursynów, gdzie ziemia jest naprawdę droga, tylko od
          podmiejskich terenów oczekuję ładnego widoku z okna i więcej zieleni.
          • Gość: wesoła Re: Co nowego na budowie? IP: 83.145.84.* 19.02.07, 10:41
            Podmiejskie tereny to raczej Sulejówek czy Halinów, myślę, że tam będziesz
            miała zieleń za oknem.
            Wesoła, a zwłaszcza Stara Miłosna to taka sama dzielnica jak każda inna.
      • Gość: beacik Re: Co nowego na budowie? IP: 195.187.32.* 19.02.07, 12:17
        Witam wszystkich z parteru.

Chcialam uspokoic niektore osoby majace okna od strony poludniowej. Tak szybko
        sie tam nie wybuduje, gdyz wlasciciele dzialki, 6 osob, sa skloceni, jak to w
        rodzince. Wiec pozostana chaszcze.
        poydr.
        • Gość: Milena Re: Co nowego na budowie? IP: *.sgh.waw.pl 19.02.07, 12:53
          A od strony zachodniej co widac z okien ?
          • Gość: beacik Re: Co nowego na budowie? IP: 195.187.32.* 20.02.07, 09:56
            To nie widzialas budowy?
            • Gość: Milena Re: Co nowego na budowie? IP: *.sgh.waw.pl 20.02.07, 12:35
              Widziałam budowe z ul. Fabrycznej, ale nie wchodziłam na budowę.
              • Gość: wesoła [...] IP: 83.145.84.* 20.02.07, 13:58
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: Michał Re: Chyba dobra wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 20:51
                  No to trzymamy za słowo ;-)
                  • Gość: Michał Re: Chyba dobra wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 21:23
                    Przed chwilą przejeżdżałem obok budowy i widziałem, że już zaczęli wstawiać
                    okna!!!
                    • Gość: wesoła Chyba dobra wiadomość IP: 83.145.84.* 22.02.07, 11:08
                      Super, ja w niedzielę widziałam barierki w niektórych balkonach.
                      • Gość: Michał Re: Chyba dobra wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 17:38
                        Dokładnie i budowlańcy pracują mimo rekordowych w tym roku mrozów!!!
                        • Gość: Hubert Re: Chyba dobra wiadomość IP: *.aster.pl 25.02.07, 10:23
                          Nowe zdjęcia w galerii na stronie PEKO Inwestycje :-)).
                          • Gość: Kamil Re: Chyba dobra wiadomość IP: *.sgh.waw.pl 27.02.07, 13:56
                            Mnie zniechęca brak terenu zielonego wokół bloku. Tak napchane, na siłe
                            postawiony blok na dlugiej i wąskiej działce, mała działka pod budowę bloku.
                            • Gość: 198 Re: Chyba dobra wiadomość IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.02.07, 23:37
                              Eeee tam, terenu zielonego to jest nadmiar w Starej Miłośnie. Z trzech stron
                              Mazowiecki Park Krajobrazowy. Wiec brak hektarowego trawnika to nie jest
                              problem. Mnie zniechęciło to, że nie podpisują umów przedwstępnych w formie aktu
                              notarialnego. I zrezygnowałam z kupna.
                              • Gość: wesoła Re: Chyba dobra wiadomość IP: 83.145.84.* 01.03.07, 10:16
                                A wyjaśnili Ci dlaczego nie podpisują?
                                • Gość: Hubert Re: Chyba dobra wiadomość IP: *.sgh.waw.pl 01.03.07, 12:14
                                  Nieważne dlaczego, jakie to ma dla mnie znaczenie ?
                                  Ważne, że nie ma pewności.
                                  • Gość: Kamil Nowa Fabryczna IP: *.sgh.waw.pl 01.03.07, 12:42
                                    Ja nie musze mieć dużego trawnika przed oknami, ale cała inwestycja wydaje mi
                                    sie "na siłę", żeby tylko coś wybudowac i przy dzisiejszym popycie, kiedy to
                                    ludzie wszystko kupią za każdą cenę, zgarnać kasę. Nie jest to do końca
                                    przemyślana inwestycja, nikt nie buduje bloku na tak małej działce 2800 metrow
                                    (na dodatek wąskiej i długiej).
                                    • Gość: wesoła Nowa Fabryczna IP: 83.145.84.* 01.03.07, 14:00
                                      Każdy, kto buduje chce zgarnąć jak najwięcej kasy, bo nie ma co ukrywać, że w
                                      tej branży można nieźle zarobić.
                                      Uwierz mi, że na działce mniejszej niż 2800 tez można wybudować blok i to
                                      dziesięcipiętrowy, na którym można zarobić dużo więcej.
                                      Tak więc do wszystkiego można się przyczepić, nawet do tego, że łącząc kuchnię
                                      z salonem budujący zaoszczędza na jednej ściance.
                                      Dobrze, że osoby, które zdecydowały sie na kupno mieszkania w tym bloku
                                      znalazły jakieś pozytywne strony tej inwestycji.
                                  • Gość: wesoła Re: Chyba dobra wiadomość IP: 83.145.84.* 01.03.07, 13:56
                                    Myślałam, że wiesz i że podzielisz się informacją.
                                    Na szczęście są inne inwestycje i inni deweloperzy, którzy dają pewność:)
                                    • Gość: Michał Re: Chyba dobra wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:33
                                      Mało ternu? Polecam osiedle Derby na Białołęce, tam to dopiero ciasnota. A z
                                      drugiej strony, im większa działka tym droższe mieszkania!!! Logiczne!
                                      • Gość: Michał Re: Chyba dobra wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 12:29
                                        Uwaga! Uwaga! Najnowsze wieści z budowy: robotnicy uwijają się, aż miło. Po
                                        bokach bloku powstaje juz konstrukcja dachu i są wstawione okna. Prawie
                                        wszędzie są już wstawione balkony (barierki), a od ulicy ruszyło ocieplanie
                                        budynku steropianem! Pozdrawiam miłych Sąsiadów :-)
                                        • Gość: wesoła Chyba dobra wiadomość IP: 83.145.84.* 02.03.07, 16:29
                                          Dziękujemy miłemu sąsiadowi za dobre wieści:)
                                          • Gość: Hubert Re: Chyba dobra wiadomość IP: *.aster.pl 02.03.07, 18:36
                                            Super :-), do szczęścia brakuje mi tylko faktury, nie wiem jak reszta ale my
                                            oczywiście nic nie dostaliśmy :-( do tej pory.
                                            • Gość: justyna Re: Chyba dobra wiadomość IP: *.aster.pl 02.03.07, 21:07
                                              Fajnie!Aż chyba się tam przejedziemy zobaczyć te zmany!Pozdrawiam!
                                              • Gość: Michał Re: Chyba dobra wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 11:05
                                                Już też zaczynam się martwić o tą fakturę, bo bez niej z kolejnej raty kredytu
                                                nici! Coś trzeba zrobić!!!
    • Gość: Michał wiadomości z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 17:56
      Ruszyło tynkowanie bloku od strony Fabrycznej. Pieczołowicie powstaje
      konstrukcja dachu. Byłem po godz. 17.00 i po budowie uwijało się kilkunastu
      robotników, pracowały dwie betoniarkin i dźwig! Budynek zaczyna pięknieć!!!
      • Gość: wesoła Re: wiadomości z budowy IP: 83.145.84.* 09.03.07, 15:15
        No to super, dzięki za dobre wieści.
        Fajnie, że już tynkują, mam tylko cichą nadzieję, że zmienią trochę zestaw
        kolorów, bo to, co prezentują na stronie i różnych folderach przedstawiających
        inwestycję jakoś nie bardzo mi się podoba.
        • Gość: Karol Re: wiadomości z budowy IP: *.chello.pl 12.03.07, 18:48
          Byłem w tą sobotę
          Fakt barierki są
          Okna balkonowe są wstawione od północnej srony bą tamta mnie najbardziej interesuje
          okien w pokojach nie ma
          Zaczynają robi konstrukcję dachu
          Od strony ulicy zaczeli ocieplac
          no i zobaczymy jak dalej
          pozdrawiam
          • Gość: wesoła Co nowego? IP: 83.145.84.* 27.03.07, 16:38
            Witam,

Był ktoś ostatnio na budowie, jakieś niusy?
            • Gość: Michał Re: Co nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 17:57
              Wczoraj tam zaglądałem, to zaczynają już układać dachówkę.
              • Gość: wesoła Re: Co nowego? IP: 83.145.84.* 29.03.07, 09:16
                A wiesz może, czy w środku stawiają już ścianki działowe?
                • Gość: Michał Re: Co nowego? IP: *.pzuzycie.pl 29.03.07, 15:20
                  No nie wiem.
                  • Gość: Mieszkaniec Re: Co nowego? IP: *.acn.waw.pl 31.03.07, 18:35
                    Kochani sąsiedzi, mam do was zapytanie a zwłaszcza do tych osób które kupiły
                    mieszkania na północnej stronie. Byłem dzisiaj na budowie i wszystko sobie
                    obejrzałem. Niestety zaniepokoiły mnie rozbieżności projektowe. Czy ktoś z was
                    zauważył że tam są narożne okna??? Z papierowego projektu budynku na umowie nie
                    wynika że mam mieć dwa narożne okna w pokoju, a tymczasem sa juz takie
                    wstawione??? To nawet wyraźnie widać w galerii na stronie internetowej nowej
                    fabrycznej. Kurcze nie wiem co o tym myśleć?! Chętnie przeczytam wasze
                    spostrzeżenia.
                    • Gość: Michał Re: Co nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 14:57
                      Ja też to zauważyłem. Mam mieszkanie po stronie południowej i nie wynika z
                      planu mieszkania z umowy, że mam mieć okno narożne w pokoju?! Już nawet
                      zaczynam sie zastanawiać czy moje mieszkanie nie jest od strony północnej bo
                      tam jest mieszkanie na moim piętrze z oknem po środku?
                      • Gość: Karol Bardzo Wazne Dla lokatorow fabrycznej IP: *.chello.pl 01.04.07, 19:27
                        Witam
                        Do wszystkich ktorzy kupili mieszkania w starym roku
                        Dokładnie nie pamiętam ale byliśmy w środę albo czwartek obejrze nasze
                        mieszkanie i okazuje się niespodzianką.Plany które mamy w umowie a plany wedle
                        którego budowany jest blok różnią się od siebie ściankami działowymi oraz
                        przyłączeniami w łazience inaczej (chodzi o mieszknie 70 metrowe) gdyż to nas
                        interesowało
                        Co do zmian okien od strony północnej to właśnie tam mamy mieszkanie i okazało
                        się że nadzór budowlany nakazał wydłużenie mieszkania i zrobienie dwóch okien
                        zamiast jednego aby doświetlic mieszkania
                        Co do scianek na pierwszym pietrze juz sa na drugim beda stawiane prawdopodobnie
                        po swietach
                        Radze sprawdzic plan mieszkania z planem ktory jest na budowie( dokładne
                        położenie scianek dzialowych)
                        No i mieskania troche sie powiekszyly poprzez dodanie tych dwoch
                        okien(prawdopodobnie czeka nas mała dopłata)
                        Ale przez to powiekszenie i dostawienie tych dwoch okien mieszkanie ladniej wyglada
                        • Gość: Hubert Re: Bardzo Wazne Dla lokatorow fabrycznej IP: *.aster.pl 03.04.07, 17:51
                          Niestety, nasz plan mieszkania dołączony do umowy również uległ zmianie. Drzwi
                          wejściowe do mieszkania nie otwierają się już na klatkę schodową tak jak w
                          projekcie ale do środka mieszkania, zmiana sposobu wejścia do lokalu
                          spowodowała zmiane położenia drzwi do łazienki - zostały przesunięte z jednego
                          końca ściany w przedpokoju na drugi koniec. Teraz musimy zmienić projekt
                          urządzenia łazienki, co niestety wiąże się z kosztami a co najgorsze musimy
                          pożegnać się z szafą w przedpokoju, zagracimy nią jeden z pokoi. A co
                          najbardziej nas smuci w tej całej sytuacji to to, że PEKO Inwestycje nikogo nie
                          informuje o zmianach. My sami umówiliśmy się na oglądanie planów. Zmiana
                          wejścia do mieszkania to jeszcze nic w porównaniu ze zmianami mieszkań od
                          strony północnej. Prawdę mówiąc jesteśmy w szoku, że nikt WAS nie informuje o
                          zmianie ułożenie okien (narożne), niezależnie czy te zmiany są na plus czy
                          minus. Przecież zmiana powierzchni mieszkań wiąże się z dopłatami. Osobiście
                          wydaje się nam, że zmiany od strony północnej spowodowały zmiany naszego
                          mieszkania, być może zwęzili kaltkę schodową i teraz drzwi nie mogą się
                          otwierać na zewnątrz... Ogólnie cała ta sytuacji trochę nas ......
                          zdenerwowała.
                          • Gość: Hubert Re: Bardzo Wazne Dla lokatorow fabrycznej IP: *.aster.pl 03.04.07, 21:55
                            NIE,NIE z nikim nie rozmawialiśmy w sprawie dopłat!!!!!. Ktoś wcześniej pisał,
                            że być może zmiany mieszkań po stronie północnej będą wiązały się z
                            ewentualnymi dopłatami. Są to tylko NASZE domysły. Nie chcemy broń boże
                            rozsiewać plotek, zresztą nie powołujemy się, że z kimś na ten temat
                            rozmawialiśmy. Jeżeli chodzi o nasze mieszkanie to powierzchnia się nie
                            zmieniła ale ktoś wcześniej pisał, że od strony północnej mieszkania
                            zostały "wydłużone" i on pisze o ewentualnych dopłatach. My tylko pisaliśmy, że
                            dziwimy się, że PEKO nie poinformowało przyszły lokatorów o zmianie tych okien
                            itd.
                        • Gość: Mieszkaniec Re: Bardzo Wazne Dla lokatorow fabrycznej IP: *.acn.waw.pl 03.04.07, 20:05
                          Pytanie do Pana Karola.

Czy w sprawie ewentualnych dopłat, w wyniku powiększenia powierzchni mieszkania,
                          rozmawiał Pan z kimś z Peko? Czy to tylko Pana prywatne spostrzeżenia?
            • Gość: Michał Re: Co nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:04
              Nie byłem jeszcze w środku bloku, ale na zewnątrz to już chyba cały dach
              skończony i coraz więcej tynku i farby na murach!
          • Gość: Michał Re: wiadomości z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 09:33
            Tam gdzie jest od ulicy już położony tynk, to pomalowano go farbą pomarańczową
            z niebieskim pasem na górze!
            • Gość: justyna Re: wiadomości z budowy IP: *.aster.pl 06.04.07, 19:30
              Ładnie czy nie bardzo?
              • Gość: Michał Re: wiadomości z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 11:04
                Według mnie to te kolory całkiem fajnie się komponują i nawet ładnie to
                wygląda. Na pewno nasz blok będzie się wyróżniał na tle pozostałych dookoła!
                • Gość: Karol Re: wiadomości z budowy IP: *.ups.com 10.04.07, 09:02
                  Witam

Co do doplat odnosnie wysluzonych mieszkan od strony polnocnej mozna szybko to
                  wyliczyc
                  W umowie jest zapis ze jezeli mieszkanie bedzie mialo wiekszy metraz niz w
                  umowie ponad 1% to jest doplata jezeli mniej niz 1% nie mam doplaty
                  Natomiast z tego co widzialem mieszkanie powiekszylo sie o ponad 1% wiec chyba
                  bede doplacal ale na 100% nie jestem pewien
                  na drugim pietrze maja stawiac teraz w mieszkaniach scianki dzialowe
                  Poztym ostatnio pisalem o dwoch roznych planach budowy dla tych ktorzy kupili
                  mieszkanie w starym roku
                  Udalo nam sie wszystkie zmiany zalatwic z deweloperem i bedzie tak jak chce

Pozdrawiam
          • Gość: Michał Nowe wiadomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 20:13
            Jakieś nowe wiadomości? Z zewnątrz to już blok prawie cały ocieplony i
            pomalowany!
    • stary.milosnik Zapraszamy na forum w Starej Miłosnej 15.04.07, 21:27
      Już wkrótce - miejmy taką nadzieję - zaczniecie wprowadzać się do swoich
      mieszkań przy Fabrycznej. Ponieważ większość z Was nie zna Starej Miłosnej, a
      chcielibyście się dowiedzieć, gdzie jest bank, co ze szkołami i gdzie się
      leczyć (oby jak najrzadziej), zapraszam już teraz na Forum Starej Miłosnej
      staramilosna.waw.pl Wiele potrzebnych informacji znajdziecie w
      dziale "Informator Starej Miłosnej", a resztę przydatnych wiadomości - w innych
      działach forum.

A jeżeli chcecie mieć własne forum dla Waszej małej wspólnoty, o wiele
      wygodniejsze od tutejszego, możecie je także uzyskać bez problemu uzykać - tak
      przynajmniej ostatnio przyrzekł Administrator:
      staramilosna.waw.pl/forum2/index.php?topic=319.0
      Wystarczy do niego wysłać wiadomość (po zarejestrowaniu się na forum), albo po
      prostu zgłosić taką potrzebę na Forum osiedla Stara Miłosna.

Serdecznie zapraszamy i życzymy jak najszybszych przenosin :)
      Stary Miłośnik
      • Gość: wesoła Byliśmy na budowie IP: 83.145.84.* 16.04.07, 10:13
        Witam, w sobotę byliśmy z mężem na budowie.
        W naszym mieszkaniu są już wszystkie przyłącza ( woda i elektryka)a pod koniec
        tego tygodnia mają zacząć robić tynki w mieszkaniu.
        Wygląda na to, że nbardzo przyśpieszyli.
        • Gość: justyna Re: Byliśmy na budowie IP: *.aster.pl 16.04.07, 19:35
          Witam!
          Jak udało się Wam wejść do środka?Trzeba się z kimś umawiać?
          • Gość: wesoła Re: Byliśmy na budowie IP: 83.145.84.* 17.04.07, 10:13
            Z nikim nie musisz się umawiać, wystarczy, że pojedziesz jak będą pracownicy na
            budowie.
            • Gość: Michał Re: Byliśmy na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:06
              Nie byłem jeszcze w środku bloku, ale na zewnątrz to już chyba cały dach
              skończony i coraz więcej tynku i farby na murach!
    • Gość: Tomek Re: Faktury IP: *.iim.pl 01.05.07, 15:40
      Witam,
      Czy ktokolwiek z mieszkancow dostał juz fakture za transze zrealizowaną w marcu?
      Poza tym faktura jaką dostałem za transze grudniową jest bez żadnego podpisu i pieczatki, zwykły wydruk. Mozecie powiedzieć jak to wygląda u was?

Dzięki za informacje.
      • Gość: Mieszkanie Re: Faktury IP: *.acn.waw.pl 02.05.07, 07:04
        My też jeszcze nie dostaliśmy za marzec, a dwie pozostałe mamy bez podpisu.
        • Gość: Hubert Re: Faktury IP: *.aster.pl 02.05.07, 10:15
          My również nie mamy na fakturze podpisu i pieczątki, podobno zmieniły się
          przepisy i teraz na fakturze, którą nam wysyłają nie muszą się podpisywać - tak
          mi odpowiedzieli w grudniu. A jeżeli chodzi o fakture z marca oczywiście też
          nie dostaliśmy :-(. Jak zwykle pewnie mają problemy z księgowością, znowu zwalą
          wszystko na księgową :-(. Mam nazieję, że lada dzień faktura zostanie wysłana.
          • Gość: wesoła Re: Faktury IP: 83.145.84.* 07.05.07, 11:32
            My faktury również jeszcze nie otrzymaliśmy, pewnie będzie tak samo,jak w
            grudniu:)
            Z budowlanych wiadomości, to na parterze wszędzie są już tynki.
            • Gość: beacik Re: Faktury IP: 195.116.31.* 09.05.07, 13:10
              W tej chwili faktury powinny byc na ostatnim miejscu. Ja jestem na budowie
              prawie w kazdej wolnej chwili. I nie w kazdym mieszkaniu na parterze sa tynki,
              u mnie dopiero wczoraj wszedl hydraulik i elektryk, lepiej sobie zawczasu
              ustalic rozmieszczenie kontaktow, puszek, i innych waznych w planowanych
              mieszkaniach instalacji bo jak juz poloza tynki to jest zapozno.I mialam
              nadzieje ze poznam troche sasiadow ale rzadko ktos był. Wiec pilnujcie sami
              swoich mieszkan zeby potem nie bylo niespodzianek.

pozdrawiam
              sasiadka z parteru

• Gość: wesoła Re: Faktury IP: 83.145.84.* 09.05.07, 15:59
                Ja też jestem sąsiadką z parteru:)
                My też jesteśmy dość często na budowie i rzeczywiście sprawa rozmieszczenia
                kontaktów jest dosyć istotna, bo jak z mężem zobaczylismy pierwsze ich
                rozmieszczenie to bylismy trochę niezadowoleni, ale z tego, co wiem, to mają to
                poprawić.
                • Gość: beacik budowa c.d. IP: 195.116.31.* 11.05.07, 08:05
                  Bylam wczoraj na budowie, zaczynaja troche sprzatac, na parterze koncza tynki,
                  niestety nie zawsze ustalone sprawy sa wykonane poprawnie. To prawie jak walka
                  z wiatrakami, a w efekcie i tak zrobia jak sami chca. Zycze duzo cierliwosci.
                  • Gość: wesoła Re: budowa c.d. IP: 83.145.84.* 23.05.07, 14:57
                    Beacik masz rację, my też byliśmy ostatnio w naszym mieszkaniu i nadal nie
                    poprawili tego, co mieli zrobić. Rzeczywiście trzeba się cały czas przypominać
                    i pilnować.
                    • eko4 Re: budowa c.d. 25.05.07, 11:58
                      Witam Wszystkich!
                      Wczoraj zwiedzaliśmy budowę po 17.00. Panowie jeszcze pracowali, aż miło było
                      popatrzeć. Z tego co się orientujemy na parterze są już tynki i w większości
                      mieszkań elektryka. W naszym, na 3 piętrze, tylko znaczki na ścianach, gdzie
                      mają być ganizdka ;-((. Widać było, że także przymierzją się lub już trwa
                      doprowadzanie hydrauliki. Na pytanie, kiedy zamierzają Panowie skończyć, Pan
                      majster odpowiedział co prawda dość lakonicznie,że w lipcu. Chyba więc nie ma
                      powodów do niepokoju.
                      To już chyba czas, by obmyslać, jak urządziś swoje cztery kąty;-))

Czy wy także wszelkie zmiany np. dot. elektryki konsultowaliście z projektantem??

Pozdrawiam
                      • Gość: Hubert Re: budowa c.d. IP: *.aster.pl 25.05.07, 18:39
                        My konsultowaliśmy bezpośrednio z elektrykiem. Naniósł zmiany na projekt. W
                        praktyce zobaczymy co wyjdzie :-) Tak przy okazji mamy już fakture :-)
    • eko4 Re: budowa c.d. 28.05.07, 12:59
      Ma lipiec planowane jest zakończenie prac na budowie.
      Potem jeszcze kwestie formalne do załatwienia przez developera - czyli
      zezwolenie na zasiedlenie i nasze akty notarialne.
      Od znajomych wiem, że ludzie często zaczynają remonty zanim będzie zezwolenie na
      zasiedlenie (podobno to tylko formalność).
      Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam
      • Gość: Michał Re: budowa c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 20:26
        Z tym terminem to ciężka sprawa. Podobno fachowców do wykończenia mieszkania na
        wrzesień to trzeba już dziś rezerwować?!
    • eko4 Re: budowa c.d. 31.05.07, 00:04
      Hm...
      okrutne , ale prawdziwe:-)
      Pozdrawiam
      • eko4 Ważna informacja-termin oddania mieszkań 29.06.07, 11:47
        Witam,
        jestem do rozmowie z developerem
        Nie wiem jak wam, ale nam obiecano odbiór kluczy w sierpniu (glazurnik miał
        wkroczyć w połowie sierpia).
        Kierownik budowy poinformował nas, że klucze będą oddawane we wrzesniu!!!!!!
        Developer, dyplomatycznie powiedział, że koniec sierpnia.
        Czekam na bardziej precyzyjną odpowiedź od niego!!!

Czy macie jakieś informacje tego dotyczące?

Pozdrawiam
        • Gość: Karol Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań IP: *.ups.com 29.06.07, 15:20
          Wlasnie

My bylismy tydzien temu i niestety cos nam sie wydaje ze nie skoncza w lipcu
          Za duzo rzeczy jest nie zrobionych
          Mam nadzieje ze wysla jakas informacje dotyczaca oddania mieszkan
    • Gość: Michał Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:10
      Też mi się wydaje, że im się jeszcze ze dwa miesiące zejdzie!!!
      • Gość: wesoła Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań IP: *.dtcentrum.pl 04.07.07, 09:19
        My nastawiamy się na koniec sierpnia lub początek września, wcześniej nie ma
        szans.
        A jak tam wasza opinia na temat obecniej wykonanej pracy, mam na myśli tynki,
        gnizdka itp. zadowoleni jesteście czy macie jakieś zastrzeżenia?
        • Gość: wesoła Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań IP: *.dtcentrum.pl 17.07.07, 15:07
          Sąsiedzi?
          Może ktoś z Was był ostatnio na budowie?
          • Gość: Karol Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań IP: *.ups.com 31.07.07, 09:39
            Witam

Czy ktoś może wie kiedy będzie koniec budowy czy może ktoś z was kontaktował
            się ostatnio z Deweloperem

• Gość: wesoła Ważna informacja-termin oddania mieszkań IP: *.dtcentrum.pl 31.07.07, 12:50
              Ostatnio miał być koniec sierpnia. Zgodnie z umową 10 września.
              Ostatnio jak byłam, były już zrobione klatki schodowe i w niektórych
              mieszkaniach drzwi wejściowe.
              Teraz to już raczej bliżej niż dalej:)
              • blankazb Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań 31.07.07, 21:34
                Witam Wszystkich, jesteśmy właścicielami jednego z mieszkań na ostatnim piętrze
                i... dołączamy do Sąsiadów. Co do terminu oddania kluczy - my otrzymaliśmy
                informację o połowie września, może będzie to początek września. Rzeczywiście
                termin z umowy to 10 września, więc nie jest tak źle. Martwi nas natomiast
                kwestia okien połaciowych. W naszym mieszkaniu są one zawsze otwarte (mieszkamy
                niedaleko, więc często przechodzimy obok budowy), rozumiem, że musi się tam
                wietrzyć i suszyć, ale na to raczej nie ma szans podczas ulewnych deszczy.
                Najgorsze natomiast jest to, że ramy okienne są zniszczone prawdopodobnie od
                wychodzenia na dach. Czy ktoś zauważył u siebie podobny problem?
                • Gość: wesoła Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań IP: *.dtcentrum.pl 02.08.07, 17:11
                  Myślę, że takich rzeczy niestety nie da się uniknąć. Niby można zamknąć okana
                  ale kto na budowie o tym pomyśli.
                  Swoją droga ciekawe ile póżniej będzie usterek:)
                  • eko4 Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań 06.08.07, 15:28
                    Podczas ostatnie wizyty na budowie (2 tygodnie temu), też nas zastanowiła
                    kwestia wyjętego okna dachowego w łazience.
                    Tlumaczyliśmy to sobie, że w ten sposób lepiej się coś tak wietrzy. Okno nie
                    było jednak zniszczone.
                    Tak swoją drogą, to już poszukujemy znajomych - budowlańców, by spojrzeli przed
                    oddaniem mieszkania, na wszystko chłodnym okiem (my się za bardzo cieszymy;-))
                    Pozdrawiam
                    • Gość: wesoła Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań IP: *.dtcentrum.pl 07.08.07, 11:13
                      Tak, tak, my też się bardzo cieszymy, a przed nami jeszcze odbiór
                      mieszkania i wykańczanie:)
                      My póki co nie mamy wielu uwag z wjątkiem braku kontaktów w
                      łazience:)
                      • Gość: Karol Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań IP: *.ups.com 07.08.07, 16:22
                        krótka informacja

Lokatorzy którzy mieszkają w klatce pierwszej czyli nie od ulicy
                        tylko w głebi budowy prawdopodobnie w połowie miesiąca będą mogli
                        kontaktować się z deweloperem gdyż ta klatka jest już prawdopodobnie
                        skończona co do rugiej klatki do końca miesiąca ma być gotowa
                        Co do samych mieszkań obejrzałem je z Teściem który pracował w tym
                        fachu prawie 30 lat jest prawie dobrze zawsze mogłoby być lepiej
                        ale...
                        Z pozdrowieniami
                        Sąsiad M25
                        • eko4 Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań 09.08.07, 10:52
                          To bardzo dobra wiadomość.
                          Czy móglbyś zasugerować, którym elementom powinniśmy się bardziej przyjrzeć,przy
                          odbiorze mieszkania?

POzdrawiam
                          • Gość: Karol Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań IP: *.ups.com 09.08.07, 13:05
                            Najlepiej oglądać wszystko dokładnie a szczególnie elemnty na które
                            nie zawsze zwracasz uwagę progi ścianę przy podzłodze i suficie
                            Byliśmy tam wczoraj to już powoli zaczynają się pracę porządkoweod
                            strony północno zachodniej
                            Pytanko czy macie otwory wentylacyjne w lazience i ubikacji?

Pozdrawiam
                            • Gość: wesoła Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań IP: *.dtcentrum.pl 10.08.07, 16:40
                              Nie wiem jak otwory wentylacyjne, ale my nadal nie mamy gniazdek:)

A co to znaczy, że mieszkancy pierwszej klatki mogą zgłaszać się w
                              połowie miesiąca do developera, przecież nie mogą oddać najpierw
                              pierwszej klatki a później drugiej. Wydaje mi sie, że roboty
                              budowlane powinny być skonczone w całym bloku.
                              • Gość: Karol Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań IP: *.chello.pl 11.08.07, 05:42
                                Po prostu pierwsza klatka jest już skończona. Po prostu ktoś kto tam mieszka
                                może będzie mógł powoli zwoziĆ materiały do urządzania mieszkania
                              • Gość: Karol Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań IP: *.chello.pl 11.08.07, 05:42
                                Jak to nie masz gniazdek u mnie wystawaly tylko kabelki ostatnio nic wiecej masz
                                tak samo?
                                • Gość: wesoła Re: Ważna informacja-termin oddania mieszkań IP: *.dtcentrum.pl 16.08.07, 09:48
                                  U nas nie ma gniazdek w miejscach gdzie powinny być ale mają to
                                  jeszcze poprawić.
    • Gość: Karol Re: 07.09.2007 IP: *.chello.pl 28.08.07, 19:23
      Witam

Byłem dziś na budowie no już prawie koniec właśnie chyba podłączają nam wodę do
      bloku
      Pytanko czy ktoś z was pytał jakie będą dopłaty za powiększone mieszkania?
      • Gość: wesoła Re: 07.09.2007 IP: *.dtcentrum.pl 29.08.07, 11:50
        Niestety nie wiem jakie będą dopłaty, bo nasze mieszkanie niestety
        się nie powiększyło ale my dostaliśmy pismo, że do 15.09 otrzymamy
        pełne rozliczenie więc pewnie ty też dostaniesz.

A czy ktos wie jak wygląda sprawa ogródków? Kiedy oni będą je robić?
        • Gość: Karol Re: 07.09.2007 IP: *.chello.pl 29.08.07, 18:18
          Byłem dziś
          Robią kanalizację w mieszkaniach zakładają gniezdka i wyłączniki świateł
          pierwsza klatka jest już gotowa przed klatkami robili dziś wylewki
          Ciekawe czy aby na pewno zdążą do 10 września?
          A nasze mieszkanie się niestety powiększyło o jakieś 5 metrów
          Sąsiedzie a jaki masz nr mieszkania?
          U nas 25
          • Gość: wesoła Re: 07.09.2007 IP: *.dtcentrum.pl 30.08.07, 10:38
            My będziemy mieszkać w lokalu nr 10 w pierwszej klatce.
            A byłes może w garażu, bo jakieś 2 tygodnie temu nic nie było tam
            jeszcze zrobione.
            • eko4 Powiększenie metrażu 30.08.07, 12:34
              Skąd macie wiedzę, że powiększył Wam się metraż?
              W piśmie,które dostaliśmy od developera nic nie ma na ten temat.

• Gość: wesoła Re: Powiększenie metrażu IP: *.dtcentrum.pl 30.08.07, 14:29
                Była kiedys taka sprawa, że w niektórych mieszkaniach uległ zmianie
                metraz ze względu na to, że zmienili coś z okanmi.
                Prześledź sobie forum to przypomnisz sobie ten wątek.
                • eko4 Re: Powiększenie metrażu 30.08.07, 16:20
                  Ok.My kupilismy mieszkanie już po tym jak zmieniono projekt.
                  Dziękuję za informację.

POzdrawiam
                  • Gość: Karol Re: Powiększenie metrażu IP: *.chello.pl 31.08.07, 09:02
                    Co do metrażu
                    Mieszkania które miały np 701 metrów mają teraz około 5 metrów więcej
                    Prawdopodobnie wszystkie mieszkania od strony północnej gdzie są wysunięta okna
                    podwójne mają zwiększony metraż
                    Poza tym prawdopodobnie wszystkim mieszkaniom dodano lub odjęto metrów , gdyż
                    umowa jest jedna a budowa to drugie
                    W zeszłym tygodniu mierzyli wszystkie mieszkania dlatego około 15 mamy dostac
                    pisma na temat chyba całej inwestycji jeżeli się nie mylę
                    W garażach jak byłem to powoli robią

• blankazb Re: Powiększenie metrażu 02.09.07, 18:53
                      U nas w mieszkaniu też przybyło metrów, więc ciekawi jesteśmy, jak
                      będzie wyglądało rozliczenie. Niestety jako mieszkańcy drugiej
                      klatki pewnie otrzymamy je później, choć dostaliśmy oczywiście pismo
                      z informacją, iż w ciągu najbliższych dwóch tyg. zrobią już
                      inwentaryzację powykonawczą.
                      A propos zakończenia robót - niepoki nas jednak mocno rzecz, którą
                      zauważyliśmy będąc wczoraj na budowie. Mianowicie - na łączach płyt
                      gipsowo-kartonowych na poddaszu jest piękna czarno-zielona pleśń!
                      Widzieliśmy ją również u sąsiada, zwróćcie koniecznie na to uwagę,
                      trzeba to zgłosić jak najszybciej! Mamy zdjęcia, możemy podesłać na
                      priv.
                      Mamy też propozycję - może przeniesiemy się na nowe wygodniejsze
                      forum?

www.domimieszkanie.pl/forum/index.php?c=7

Pozwoliliśmy sobie poprosić redakcję o założenie kilku wątków, a
                      ponieważ im bliżej końca inwestycji, tym więcej tematów, będziemy
                      więc mogli szybciej odnaleźć interesujące nas rzeczy.
                      • Gość: Michał Re: Powiększenie metrażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 20:39
                        Dobry pomysł z tym forum! Polecam sąsiadom odwiedzenie go!
                        A jeśli chodzi o powiększone mieszkania to bardzo ciekawa sprawa!
                        Jak ja liczyłem to rzeczywiście wyszło przy 47.5m ok 2m więcej.
                        Zadowolony to z tego nie jestem i raczej takiego powiększenia się
                        nie spodziewałem. Zwłaszcza, że trzeba będzie pewnie dopłacić!
                        • Gość: Mieszkaniec Forum Stara Miłosna IP: *.acn.waw.pl 04.09.07, 08:15
                          Kochani sąsiedzi, mam propozycję abyśmy przenieśli się na oficjalne forum Starej
                          Miłosnej - tym samym będziemy mieli okazję zapoznać się z innym mieszkańcami tej
                          pięknej okolicy. Dla ciekawskich link www.staramilosna.waw.pl/forum2/
                          • Gość: pcc Re: Forum Stara Miłosna IP: *.jjs.pl 04.09.07, 12:07
                            czesc Wszystkim!
                            ja sie juz przesiadlem na forum konkretnie naszej inwestycji,
                            zwlaszcza, ze juz pare osob tam dziala i cos sie dzieje. Juz ktos
                            wstawial link ale chyba nie linkuje to moze mi sie uda:

domimieszkanie.pl/forum/index.php?c=7
                            Moze fakt, ze nie warto mnozyc tych forow, ale widzialem, ze
                            mieszkancy Osiedla Pod Sosnami tez maja takie osobne i chyba to
                            wygodniej. Przynajmniej wszystko bedzie w jednym miejscu, no i jak
                            widze to przynajmniej nie ma zadnych wyskakujacych reklam i innych
                            tego typu atrakcji ;) Ale oczywiscie ogole forum Starej Milosnej tez
                            wyglada fajnie.

pozdrowienia dla wszystkich Nowofabrycznych :)
            • Gość: pcc Zdjęcia z budowy naszej fabrycznej IP: *.jjs.pl 06.09.07, 22:21
              wrzuciłem parę zdjęć - stan budowy chyba nie jest jeszcze taki, żeby
              oddawali 7.09 bo...to jutro ;) a siatki na balkonach jeszcze nie
              poinstalowane.

zdjęcia:
              domimieszkanie.pl/forum/viewtopic.php?t=95
              pozdrowienia dla wszystkich
              pcc
              • Gość: Ewa Re: Zdjęcia z budowy naszej fabrycznej IP: *.chello.pl 17.09.07, 23:25
                Witam
                Dziś odbierałam mieszkanie i chciałam się podzielić tym co mnie (a
                właściwie mojej siostrze,która jest architektem i spędza pół życia
                na budowach) udało się zauważyć .
                Moje mieszkanie jest do lekkiej poprawki:
                PRIMO:tynki - w kilku miejscach tynk jest pochlapany,w niektórych
                miejscach są niewielkie dziury- sprawdzajcie to dokładnie
                SECUNDO: gniazdka i włączniki - niektóre były szpachlowane już po
                obsadzeniu i do tego tak,że sama zrobiłabym to lepiej
                TERTIO: drzwi wejściowe - obejrzyjecie dokładnie tynk wkoło drzwi,bo
                u mnie nie wygląda idealnie.
                Mój największy problem to łazienka - zostawiono jakiś gruz, wylano
                za mało wylewki, w brodziku wisi jakiś kabel, który nie wiadomo skąd
                się tam wziął,ot tak wystaje sobie ze ściany..
                Ale ogólnie trzeba przyznać,że OK - poza tą moją nieszczęsną
                łazienką, to w zasadzie kosmetyka.Do piątku mają wszystko poprawić.
                Jak podpisywałam umowę, to jeszcze nie zaczęto wykopów pod
                fundamenty i nie chciało mi się wierzyć,że wybudują nasz domek w
                terminie - a jednak :)
                Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów
                Ewa z mieszkania nr 20
                • Gość: Wojtek Re: Zdjęcia z budowy naszej fabrycznej IP: *.pkobp.pl 18.09.07, 14:47
                  ja też już jestem po odbiorze!
                  u mnie było wszystko ok, zwócą mi nawet pieniądze ponieważ
                  mieszkanie zmniejszyło się o 1m2-przyda sie na urządzenie :-)
                  generalnie z wszystkim ida na rękę klientowi, więc śmiało mogę
                  napisac, że starają się również w fazie końcowej.
                  pozdrowienia z parteru :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka