GoĹÄ: jurek IP: 157.25.99.* 12.11.01, 13:52 Prosze o informacje kto sprzedaje tam mieszkania czy Pax czy Insbud? Jakas pogmatwana sprawa, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Joanna Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 10.10.11.* 12.11.01, 15:43 Część mieszkań (nie wiem jaką) dostał Insbud w formie rozliczenia z Paxem.Mieszkania z tej części sprzedaje Insbud. Umowa jest trójstronna pomiędzy Paxem, Insbudem i klientem. Musisz się dowiedzieć czy to mieszkanie, które masz na oku jest w tej części, którą dostał Insbud czy nie. Chciałam podkreślić, że jak się interesowałam tam mieszkaniem (jakieś dwa miesiące temu), to Insbud sprzedawał taniej niż Pax. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jurek Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 193.0.68.* 14.11.01, 12:29 Gość portalu: Joanna napisał(a): > Część mieszkań (nie wiem jaką) dostał Insbud w formie rozliczenia z > Paxem.Mieszkania z tej części sprzedaje Insbud. Umowa jest trójstronna pomiędzy > > Paxem, Insbudem i klientem. Musisz się dowiedzieć czy to mieszkanie, które masz > > na oku jest w tej części, którą dostał Insbud czy nie. Chciałam podkreślić, że > jak się interesowałam tam mieszkaniem (jakieś dwa miesiące temu), to Insbud > sprzedawał taniej niż Pax. Jak sie interesowalas, wiec pewnie nie kupilas, a dlaczego, czy z jakis wzgledow obiektywnych, troche ta umowa trojstronna mnie odstrasza, pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Joanna Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 10.10.11.* 14.11.01, 14:44 Masz rację, nie zdecydowałam się. Cena była bardzo atrakcyjna, mieszkanie już stoi i w sumie nie kupuje się kota w worku. Nie będzie też żadnych dopłat. Ale aby kupić to mieszkanie musiałabym w dość szybkim czasie wpłacić całość, chociaż byli skłonni rozłożyć mi raty do maja 2002. Klucze też dostałabym w maju. Trochę nie podobał mi się rozkład mieszkania, zbyt duży i nieustawny przedpokój. Z tego co się dowiedziałam to czynsze są tam raczej wysokie. Admistracją budynku zajmować się będzie Pax. A poza tym to znajomi bardzo mi odradzali Pax, bo sami u nich kupili (w innej lokalizacji), zrezygnowali, a teraz nie mogą odzyskać pieniędzy. Nie wiem czy rozmawiałeś z kimś w Insbudzie i w Paxie. Insbud ma bardzo miłą obsługę, natomiast Pax fatalną. Siedzą tam nadęte paniusie, które łaskę robią, że odpowiedzą na Twoje pytania. Decyzja należy do Ciebie. Ja zdecydowałam się na firmę Hetman przy ul. Korytnickiej 46 i nie żałuję (do tej pory). Termin oddania sierpień/wrzesień 2002, ale wszystkie dotychczasowe bloki oddali przed czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Joanna Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 10.10.11.* 14.11.01, 14:48 I jeszcze jedno. Pytałam się jaka jest forma własności, panie powiedziały, że obecnie spółdzielcza, może w przyszłym roku będzie można zmienić na własnościowe, ale tzreba będzie dopłacić za grunt.Ale nie wiem ile. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jurek Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 22:57 Gość portalu: Joanna napisał(a): Nie będzie też żadnych dopłat. Co do doplat to skad pewnosc ze ich nie bedzie? Czy klucze tez dostalabys w maju 2002, kiedy wplacilabys calosc?. Co do administracji to ludzie tam sobie chwala, ale moz do czasu. > A poza tym to znajomi bardzo mi > odradzali Pax, bo sami u nich kupili (w innej lokalizacji), zrezygnowali, a > teraz nie mogą odzyskać pieniędzy. A gdzie twoi znajomi kupili i kiedy wypowiedzieli umowe, jesli mozesz to opisz te sprawe, pozdrawiam, Jurek. Co do pan w administracji masz absolutna racje, siedza tam "wyjatkowe osoby". > Nie wiem czy rozmawiałeś z kimś w Insbudzie i w Paxie. Insbud ma bardzo miłą > obsługę, natomiast Pax fatalną. Siedzą tam nadęte paniusie, które łaskę robią, > że odpowiedzą na Twoje pytania. > Decyzja należy do Ciebie. Ja zdecydowałam się na firmę Hetman przy ul. > Korytnickiej 46 i nie żałuję (do tej pory). Termin oddania sierpień/wrzesień > 2002, ale wszystkie dotychczasowe bloki oddali przed czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Joanna Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 10.10.11.* 15.11.01, 09:05 Pani w Insbudzie mówi, że dopłat nie będzie bo blok jest juz skończony i koszty całkowite znane. Poza tym w umowie będzie zagwarantowana cena stała, bez żadnych waloryzacji. Klucze dostaje się w momencie wpłaty 100% wartości mieszkania. Znajomi wycofali się z inwestycji przy Rondzie Wiatraczna, ale szczegółów nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jurek Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 193.0.68.* 15.11.01, 10:46 Dziekuje za informacje, jesli masz kontakt ze znajomymi, to bylbym wdzieczny gdyby ci sie udalo uzyskac wiecej info, bo jesli oni mieli powody zeby rezygnowac, to lepiej nie pchac sie do Paxu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Joanna Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 10.10.11.* 15.11.01, 11:32 Z tego co pamiętam, to nie zrezygnowali dlatego, że Pax niedotrzymywał warunków umowy. Zrezygnowali bo znaleźli mieszkanie większe za mniejsze pieniądze. Ale dokładnie to raczej się nie dowiem. Wydaje mi się, że jeżeli kupisz tam mieszkanie to nie wsadzisz się na minę. Nie kupujesz kota w worku. Umowa składa się z dwóch czy trzech stron. Może wyda się to dziwne, ale trzeba wziąść pod uwagę, że blok jest już oddany i nie trzeba zawierać w niej wszystkich szczegółów dotyczących budowy. A najlepiej to dać umowę do prawnika. Ja tak zrobiłam i jestem zadowolona (na razie). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jurek Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 193.0.68.* 16.11.01, 12:06 Mysle, ze to jeden z najwiekszych plusow, ze budynek oddany, mieszkania sa ladne , bylem w koncu i ogladalem, ale cos coraz bardziej nie podoba mi sie Pax, raz ze obsluga, dwa, ze jesli juz chodzi wokol spoldzielni jakis smrodek to chyba wybrac taka bez smrodku, chocby drozej, czy moglabys mi podac namiary na te spoldzielnie Hetman? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Joanna Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 10.10.11.* 16.11.01, 16:33 www.hetman.com.pl Z tego co mówią to mają znaczne wyprzedzenie w czasie. Obecnie stawiają ścianki działowe i wstawiają okna. Jak chcesz się załapać i poprzestawiać ścianki w projekcie, to musisz się spieszyć.Potem pozostanie tylko ewentualne burzenie i dopłata za postawienie nowych ścian. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jogibabu Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 157.25.119.* 19.11.01, 09:01 tak ogolnie - ja jestem z zeromskiego; pax urzadzil nam doplaty po 150 usd/1m2 wiec obecnie jestesmy po postepowaniu wewnatrzspoldzielczym i rozwazamy pozwanie spoldzielni do sadu. spoldzielnia ma dlugi a pewien bank wszedl nawet na jej rachunek bankowy jak przestala splacac swoj 14 mln kredyt - miala go splacic do 12.00 ale zawarla ugode na splate do 05.01, obecnie ma jeszcze 5 mln dlugu, zarzad unika spotkan z bankiem (z nami tez)wiec bank mu potraca z rachunku, Pax cieniutko stoi; z newsow jak pewnie wiekszosc wie, 23 jest Zgromadzenie i pewnie zarzad dostanie zielone swiatlo zeby ustanawiac odrebna wlasnosc lokali mieszkalnych - polecam art. 44 ustawy o spoldzielniach mieszkaniowych....pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jurek Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 193.0.68.* 20.11.01, 11:20 No tak po liscie jogibabu to juz na pewno nie kupie w Paxie, poza tym moze jednak poczekam do przyszlego roku, bo na koniec wszyscy sie spiesza z ulgami budowlanymi i glownie to chyba mozna wtopic a nie zyskac. joanna dzieki za wszystkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś