Dodaj do ulubionych

Pax - Belzecka/Komorska

IP: 157.25.99.* 12.11.01, 13:52
Prosze o informacje kto sprzedaje tam mieszkania czy Pax czy Insbud? Jakas
pogmatwana sprawa, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 10.10.11.* 12.11.01, 15:43
      Część mieszkań (nie wiem jaką) dostał Insbud w formie rozliczenia z
      Paxem.Mieszkania z tej części sprzedaje Insbud. Umowa jest trójstronna pomiędzy
      Paxem, Insbudem i klientem. Musisz się dowiedzieć czy to mieszkanie, które masz
      na oku jest w tej części, którą dostał Insbud czy nie. Chciałam podkreślić, że
      jak się interesowałam tam mieszkaniem (jakieś dwa miesiące temu), to Insbud
      sprzedawał taniej niż Pax.
      • Gość: jurek Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 193.0.68.* 14.11.01, 12:29
        Gość portalu: Joanna napisał(a):

> Część mieszkań (nie wiem jaką) dostał Insbud w formie rozliczenia z
        > Paxem.Mieszkania z tej części sprzedaje Insbud. Umowa jest trójstronna pomiędzy
        >
        > Paxem, Insbudem i klientem. Musisz się dowiedzieć czy to mieszkanie, które masz
        >
        > na oku jest w tej części, którą dostał Insbud czy nie. Chciałam podkreślić, że
        > jak się interesowałam tam mieszkaniem (jakieś dwa miesiące temu), to Insbud
        > sprzedawał taniej niż Pax.
        Jak sie interesowalas, wiec pewnie nie kupilas, a dlaczego, czy z jakis wzgledow
        obiektywnych, troche ta umowa trojstronna mnie odstrasza, pozdrawiam, Jurek

• Gość: Joanna Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 10.10.11.* 14.11.01, 14:44
          Masz rację, nie zdecydowałam się. Cena była bardzo atrakcyjna, mieszkanie już
          stoi i w sumie nie kupuje się kota w worku. Nie będzie też żadnych dopłat. Ale
          aby kupić to mieszkanie musiałabym w dość szybkim czasie wpłacić całość,
          chociaż byli skłonni rozłożyć mi raty do maja 2002. Klucze też dostałabym w
          maju. Trochę nie podobał mi się rozkład mieszkania, zbyt duży i nieustawny
          przedpokój. Z tego co się dowiedziałam to czynsze są tam raczej wysokie.
          Admistracją budynku zajmować się będzie Pax. A poza tym to znajomi bardzo mi
          odradzali Pax, bo sami u nich kupili (w innej lokalizacji), zrezygnowali, a
          teraz nie mogą odzyskać pieniędzy.
          Nie wiem czy rozmawiałeś z kimś w Insbudzie i w Paxie. Insbud ma bardzo miłą
          obsługę, natomiast Pax fatalną. Siedzą tam nadęte paniusie, które łaskę robią,
          że odpowiedzą na Twoje pytania.
          Decyzja należy do Ciebie. Ja zdecydowałam się na firmę Hetman przy ul.
          Korytnickiej 46 i nie żałuję (do tej pory). Termin oddania sierpień/wrzesień
          2002, ale wszystkie dotychczasowe bloki oddali przed czasem.
          • Gość: Joanna Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 10.10.11.* 14.11.01, 14:48
            I jeszcze jedno. Pytałam się jaka jest forma własności, panie powiedziały, że
            obecnie spółdzielcza, może w przyszłym roku będzie można zmienić na
            własnościowe, ale tzreba będzie dopłacić za grunt.Ale nie wiem ile.
          • Gość: jurek Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 22:57
            Gość portalu: Joanna napisał(a):

Nie będzie też żadnych dopłat. Co do doplat to skad pewnosc ze ich nie bedzie?
            Czy klucze tez dostalabys w maju 2002, kiedy wplacilabys calosc?. Co do
            administracji to ludzie tam sobie chwala, ale moz do czasu.
            > A poza tym to znajomi bardzo mi
            > odradzali Pax, bo sami u nich kupili (w innej lokalizacji), zrezygnowali, a
            > teraz nie mogą odzyskać pieniędzy. A gdzie twoi znajomi kupili i kiedy
            wypowiedzieli umowe, jesli mozesz to opisz te sprawe, pozdrawiam, Jurek. Co do
            pan w administracji masz absolutna racje, siedza tam "wyjatkowe osoby".
            > Nie wiem czy rozmawiałeś z kimś w Insbudzie i w Paxie. Insbud ma bardzo miłą
            > obsługę, natomiast Pax fatalną. Siedzą tam nadęte paniusie, które łaskę robią,
            > że odpowiedzą na Twoje pytania.
            > Decyzja należy do Ciebie. Ja zdecydowałam się na firmę Hetman przy ul.
            > Korytnickiej 46 i nie żałuję (do tej pory). Termin oddania sierpień/wrzesień
            > 2002, ale wszystkie dotychczasowe bloki oddali przed czasem.

• Gość: Joanna Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 10.10.11.* 15.11.01, 09:05
              Pani w Insbudzie mówi, że dopłat nie będzie bo blok jest juz skończony i koszty
              całkowite znane. Poza tym w umowie będzie zagwarantowana cena stała, bez
              żadnych waloryzacji.
              Klucze dostaje się w momencie wpłaty 100% wartości mieszkania.
              Znajomi wycofali się z inwestycji przy Rondzie Wiatraczna, ale szczegółów nie
              znam.
              • Gość: jurek Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 193.0.68.* 15.11.01, 10:46
                Dziekuje za informacje, jesli masz kontakt ze znajomymi, to bylbym wdzieczny
                gdyby ci sie udalo uzyskac wiecej info, bo jesli oni mieli powody zeby
                rezygnowac, to lepiej nie pchac sie do Paxu. Pozdrawiam.
                • Gość: Joanna Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 10.10.11.* 15.11.01, 11:32
                  Z tego co pamiętam, to nie zrezygnowali dlatego, że Pax niedotrzymywał warunków
                  umowy. Zrezygnowali bo znaleźli mieszkanie większe za mniejsze pieniądze. Ale
                  dokładnie to raczej się nie dowiem.
                  Wydaje mi się, że jeżeli kupisz tam mieszkanie to nie wsadzisz się na minę. Nie
                  kupujesz kota w worku. Umowa składa się z dwóch czy trzech stron. Może wyda się
                  to dziwne, ale trzeba wziąść pod uwagę, że blok jest już oddany i nie trzeba
                  zawierać w niej wszystkich szczegółów dotyczących budowy. A najlepiej to dać
                  umowę do prawnika. Ja tak zrobiłam i jestem zadowolona (na razie).
                  Pozdrawiam
                  • Gość: jurek Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 193.0.68.* 16.11.01, 12:06
                    Mysle, ze to jeden z najwiekszych plusow, ze budynek oddany, mieszkania sa
                    ladne , bylem w koncu i ogladalem, ale cos coraz bardziej nie podoba mi sie
                    Pax, raz ze obsluga, dwa, ze jesli juz chodzi wokol spoldzielni jakis smrodek
                    to chyba wybrac taka bez smrodku, chocby drozej, czy moglabys mi podac namiary
                    na te spoldzielnie Hetman? Pozdrawiam.
                    • Gość: Joanna Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 10.10.11.* 16.11.01, 16:33
                      www.hetman.com.pl
                      Z tego co mówią to mają znaczne wyprzedzenie w czasie. Obecnie stawiają ścianki
                      działowe i wstawiają okna. Jak chcesz się załapać i poprzestawiać ścianki w
                      projekcie, to musisz się spieszyć.Potem pozostanie tylko ewentualne burzenie i
                      dopłata za postawienie nowych ścian.
    • Gość: jogibabu Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 157.25.119.* 19.11.01, 09:01
      tak ogolnie - ja jestem z zeromskiego; pax urzadzil nam doplaty po 150 usd/1m2
      wiec obecnie jestesmy po postepowaniu wewnatrzspoldzielczym i rozwazamy
      pozwanie spoldzielni do sadu. spoldzielnia ma dlugi a pewien bank wszedl nawet
      na jej rachunek bankowy jak przestala splacac swoj 14 mln kredyt - miala go
      splacic do 12.00 ale zawarla ugode na splate do 05.01, obecnie ma jeszcze 5 mln
      dlugu, zarzad unika spotkan z bankiem (z nami tez)wiec bank mu potraca z
      rachunku, Pax cieniutko stoi; z newsow jak pewnie wiekszosc wie, 23 jest
      Zgromadzenie i pewnie zarzad dostanie zielone swiatlo zeby ustanawiac odrebna
      wlasnosc lokali mieszkalnych - polecam art. 44 ustawy o spoldzielniach
      mieszkaniowych....pozdro

• Gość: jurek Re: Pax - Belzecka/Komorska IP: 193.0.68.* 20.11.01, 11:20
        No tak po liscie jogibabu to juz na pewno nie kupie w Paxie, poza tym moze
        jednak poczekam do przyszlego roku, bo na koniec wszyscy sie spiesza z ulgami
        budowlanymi i glownie to chyba mozna wtopic a nie zyskac. joanna dzieki za
        wszystkie informacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka