Dodaj do ulubionych

Developer NOVUM

IP: *.sejm.gov.pl 11.01.07, 00:00
Witam
Pytanie: czy ktoś zna, poleca? Pochodzą z Kalisza i wiem, że tam nie cieszą
się najlepszą opinią, zbudowali w Otwocku kawałek osiedla, jakieś na
Gocławiu. Teraz rozpoczęli na Olbrachta i zastanawiam się nad kupnem
mieszkania. Czy ktoś może polecić lub odradzić???
Obserwuj wątek
    • Gość: Lilka Re: Developer NOVUM IP: 151.92.176.* 11.01.07, 10:22
      Szukam na ich stronie internetowej, ale nic nie ma na temat inwestycji w W-
      wie.W którym miejscu na Olbrachta mieliby coś budować? Thx
      • Gość: peterto Re: Developer NOVUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 11:10
        Chyba źle szukasz, bo na ich stronie jest informacja o osiedlu olbrachta, lub
        jak kto woli "Osadzie Króla Jana".
        Chciałem kupić mieszkanie od nich w "Wiosce Szwajcarskiej" ale mieli jakies
        przechery z pozwoleniami i chcieli 100 tys. gotówką, zeby mogli nimi "operować"
        aż do wyjasnienia sprawy. Zrezygnowalem.
        • Gość: Lilka Re: Developer NOVUM IP: 151.92.176.* 11.01.07, 11:44
          Masz rację jest informacja, ale bardzo lakoniczna. Ktoś wie, po jakiej cenie
          sprzedają, czy będą sprzedawać tam mieszkania. Co sądzicie o lokalizacji, czy
          nie jest to zbyt blisko torów i planowanej NS?
          • Gość: misz098 Re: Developer NOVUM IP: 194.106.193.* 11.01.07, 18:58
            Firma istnieje na rynku juz od kilkunastu lat. Wczesniej byli wykonawca różnych
            budynków. Ja mieszkałam w bloku na Ursynowie ul. Pachnąca 83. Można pojechac,
            zobaczyc, jak wygladaja po 13 latach. Generalnie cieszą się dobrą opinią, a
            stawiane bloki są solide. Osiedle w Otwocku sprzedawało się super - świetna
            lokalizacja i dość niskie ceny. Nowa inwestycja w Wawie to 8-9 tys za metr. Nie
            mają dobrze opisanej stronki, bo mieszkania im się teraz świetnie sprzedaja.
            Takie czasy, że budujący dyktuje warunki eh...
            • Gość: Marek Developer NOVUM - Kalisz (opinie) IP: *.pekao.com.pl 01.02.07, 15:02
              Proszę o rzetelne informacje dot. Novum-Kalisz Development.
              Planuję zakup mieszkania na ul. Olbrachta.
              Obawiam się jakości wykonania (niepochlebne opinie na forum) oraz tego ze na
              dzialce przed bud.B inny inwestor moze postawic wielopietrowy mrowkowiec.

Co wiecie o Novum?
              Pozdrawiam
              • Gość: malkontent Re: Developer NOVUM - Kalisz (opinie) IP: *.aster.pl 27.02.07, 23:50
                zastanowcie sie nad mala obwodnica warszawy ktora bedzie przebiegac obok torow a
                wiec 30 m od okien ...
              • magdalenax Re: Developer NOVUM - Kalisz (opinie) 30.03.07, 20:42
                Wynajmuje mieszkanie w Wiosce Szwajcarskiej w Otwocku. W mojej opinii bloki sa
                bardzo dobrze wykonane. Samo osiedle tez jest zadbane.

Pozdrawiam,
                Magda
            • Gość: Tomek Re: Developer NOVUM IP: *.jmdi.pl 11.03.07, 21:42
              Znajomy ton wypowiedzi. Podobny do Gostka co sprzedawał mieszkania w Otwocku.
              Novum kombinuje na przeliczamiu metraży i tym mnie kiedyś zraził. W mojej opini
              stosują niewłaściwe przeliczniki powierzchni poddaszy. Ale o tym już kiedyś
              pisałem.
              • Gość: m.07. Re: Developer NOVUM IP: 83.238.108.* 12.03.07, 09:34
                Hej, a czy mozesz napisać coś więcej o tym nieprawidłowym przeliczaniu
                powierzchni przez NOvum. Niestety nie znam Twoich wcześniejszych wypowiedzi na
                ten temat. Bardzo mnie to interesuje, ponieważ noszę się z zamiarem kupna od
                nich mieszkania. Z góry dziękuję.
                • aga3332 Re: Developer NOVUM 12.03.07, 11:57
                  ja od nich kupiłam w Otwocka w Osadzie Billewiczow. Wygląda na to, że budynki
                  będą oddane terminowo. Moim zdaniem umowy przyrzeczenia sprzedazy są zbyt
                  ogólnikowe, ale podpisalam jaką chcieli, bo nie było możliwości negocjacji-
                  moglam nie kupować. Wielokrotnie oglądalam moje mieszkanie i budynek w czasie
                  budowy. Myslę, że budują w normalnym przeciętnym standardzie. mam porównanie,
                  mieszkam w nowym mieszkaniu wybudowanym przez Budimex.
                  • Gość: widok Re: Developer NOVUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:03
                    To ciekawe, co piszesz o mozliwości negocjacji umowy. Ja mam calkowicie inne
                    doświadczenia. Firma przyjemnie zaskoczyła otwartością na moje uwagi, ogromną
                    większość przyjęli bez zastrzeżeń. W rezultacie nie podpisałem nic, na co nie
                    miałbym ochoty. Może się teraz bardziej starają?
                    • Gość: zainteresowany Re: Developer NOVUM IP: *.rtr.bait.pl 17.03.07, 15:15
                      nie wiadomo kto pisze pozytywy na ich temat-może oni sami:(
                      I co z tą obwodnicą nie jestem w temacie?
                      • Gość: martin Re: Developer NOVUM IP: *.acn.waw.pl 21.03.07, 01:36
                        Natknalem sie przypadkowo na ten watek. Kilka lat temu, pewnie ze 4,
                        postanowilem kupic mieszkanie w Otwocku w Wiosce Szwajcarskiej. W sumie nie
                        kupilem - lokalizacja jednak mi nie odpowiadala, a do tego doszly problemy
                        finansowe. Wczesniej jednak wplacilem zaliczke, ktora bez zadnych problemow w
                        ciagu 2 tygodni oddali. Tyle chcialem napisac ode mnie. Byem bardzo pozytywnie
                        zaskoczony :)
                      • Gość: Aga Re: Developer NOVUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 15:38
                        To ma być trasa N-S, ma biec zaraz za torami, więc od bydynku A bardzo blisko,
                        chyba ze 100m. Nie znalazłam żadnych informacji o ekranach lub o tym, ze bedzie
                        wkopana. Za to inwestor zaplanował od jej strony dźwiękoszelne okna.
                        • Gość: AM Re: Developer NOVUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 11:42
                          znając realia polskiej rzeczywistości trasa może powstać za 10 lat, wydaje mi
                          się, że są solidni, budowa idzie całą parą, zresztą sami są producentem okien.
                          Fakt, że jeśli nie będzie ekranów, to nie będzie można otworzyć okien. Wydaje
                          mi się jednak, że przy budowie drogi, gmina lub inna jednostka ma obowiązek
                          postawienia ekranów izolujących - mamy przecież jakieś dopuszczalne normy i to
                          nawet normy unijne. Ja kupiłam u nich mieszkanie w budynku B. Jestem zadowolona
                          ze współpracy z deweloperem.
                          • Gość: AT Re: Developer NOVUM IP: *.flashnet.pl 19.04.07, 22:49
                            A ktos moze wie co z tymi torami? Duzo tam jezdzi pociagow i czy bardzo glosne?
                            Bloki sa przy samych torach.

A okolica? Mozliwe jest chodzenie na piechote czy lepiej nie ryzykowac?
                            • Gość: bemowiak Re: Developer NOVUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 23:17
                              Sporo, to jest połączenie torów z okolicy dworca Zachodniego z
                              dworcem Gdańskim i dalej mostem przez Wisłę. Tędy jeżdżą (chyba)
                              wyłącznie pociągi towarowe...
                            • qwerty32 Re: Developer NOVUM 20.04.07, 13:01
                              jeżdżą tamtędy wyłącznie pociągi towarowe - kilka razy dziennie. Co do
                              głośności, to pewnie ciche nie są. Ale byłem na budowie w momencie przejazdu
                              takiego pociągu. Jeżdżą powoli, w zasadzie "przetaczają się". Hałas mniejszy,
                              niż w przypadku pociągów osobowych, czy nawet tramwajów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka