przyjaciel-07 04.04.08, 14:31 I jak tam robaczki ? Dawno mnie nie było i nie znam wyników osiedlowych zmagań. Kto obecnie prowadzi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyjaciel_01 Re: Elsnerów - Reaktywacja 04.04.08, 17:24 Jest dobrze! Nasi wygrywają! Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel_01 Re: Elsnerów - Reaktywacja 07.04.08, 20:07 Jest dobrze, można spac spokojnie. Luzik i prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel Re: Elsnerów - Reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 09:28 Muszę przyznać, że sytuacja na osiedlu znacząco się poprawia. Profesjonalny plac zabaw, ogrodzenia osiedla, zieleń..... Ja jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Elsnerów - Reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 14:41 Gość portalu: właściciel napisał(a): > Muszę przyznać, że sytuacja na osiedlu znacząco się poprawia. > Profesjonalny plac zabaw, ogrodzenia osiedla, zieleń..... > Ja jestem zadowolony. > No pewno, że jestes zadowolony bo nie interesuje cie za czyje to pieniądze. Ty nawet nie wiesz jak spoldzielnia traktuje właścicieli mieszkań bez aktów. Te drobne naprawy to tylko mydlenie oczu naiwnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel Re: Elsnerów - Reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 07:49 Podejrzewam, że pieniądze na te wszystkie rzeczy pochodzą z funduszy wspólnoty z czynszów placonych co miesiąc do wspólnoty. To są pieniądze właścicieli mieszkań. I dobrze, że są wydawane, bo osiedle zaczyna normalnie wyglądać. Musimy tylko zmusić spółdzielnię do zamknięcia osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Elsnerów - Reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 13:13 Gość portalu: właściciel napisał(a): > Podejrzewam, że pieniądze na te wszystkie rzeczy pochodzą z funduszy > wspólnoty z czynszów placonych co miesiąc do wspólnoty. > To są pieniądze właścicieli mieszkań. > I dobrze, że są wydawane, bo osiedle zaczyna normalnie wyglądać. > Musimy tylko zmusić spółdzielnię do zamknięcia osiedla. Zmusić to my musimy prokuratora do zamknięcia paru osób ze spółdzieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aarron Re: Elsnerów - Reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 19:19 Drodzy mieszkancy osiedla elsnerow, czy nie lepiej zalozyc sobie prywatne zamkniete forum, dla waszego osiedla i tam wylewac swoja zolc, zamiast saczyc ja na forum "developerzy warszawa"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Elsnerów - Reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:09 Niebawem Augustówka będzie miała wolne mieszkania do sprzedania, więc watek jej poświęcony powinien być na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo ciekawostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 16:48 Czyzby to o Panu Mecenasie reprezentującym grupę niezadowolonych ? Ale towarzystwo... pogratulować. Doradca Przestępca 2006-05-25 Swoisty żart nietrzeźwych osób Tomasz Prus dziesięć lat temu z pończochą na twarzy chciał okraść pocztę w Bieszczadach. Dziś jest wysokim urzędnikiem: doradza szefowi Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego Tomasz Prus jest wieloletnim działaczem Niezależnego Zrzeszenia Studentów i - również wieloletnim - byłym studentem historii na UW. W latach 90. w NZS należał do studenckich radykałów. W 1993 roku ramię w ramię z Zygmuntem Wrzodakiem organizował demonstracje pod Sejmem, Urzędem Rady Ministrów i Belwederem. - Lech Wałęsa uosabia zło, które dokonuje się w Polsce. "Solidarność" i NZS, filary polskiej rewolucji, muszą odmówić Wałęsie jego mandatu do reprezentowania społeczeństwa - przemawiał wtedy Prus. Trzy promile i pończocha Od kilku tygodni Tomasz Prus jest cywilnym doradcą szefa Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Jaką wiedzą musi dysponować historyk, żeby doradzać służbom specjalnym? Rzecznik ABW Magdalena Stańczyk odmówiła nam takich informacji. Nie odpowiedziała też, czy Agencja sprawdza przeszłość swoich doradców. Jak ustaliła "Rz", Prus dziesięć lat temu był podejrzany o napad na pocztę. 25 października 1996 r. student historii Tomasz Prus i Jan Ciećwierz (świeżo upieczony absolwent prawa) pojechali na wycieczkę w Bieszczady. W pociągu do Zagórza sporo pili - policyjny alkomat wykazał, że obecny doradca szefa ABW miał prawie 3 promile alkoholu we krwi, jego kolega 1,3 promila. Byli bez grosza - za ostatnie pieniądze kupili w kiosku kilka gadżetów, wśród nich damskie pończochy. W maleńkiej miejscowości Lutowiska pończochy założyli na twarze i wpadli do urzędu pocztowego. "To jest napad! - krzyknął jeden z mężczyzn. - Oddać pieniądze!" - relacjonowała zdarzenie "Gazeta Bieszczadzka". Napastnicy byli na tyle pijani, że Małgorzacie M., szefowej poczty, pod błahym pretekstem udało się wymknąć na zaplecze. Chwyciła za telefon i wezwała policję. Ani Prus, ani Ciećwierz nie wiedzieli, że posterunek jest... 20 metrów od poczty. Dwaj mundurowi obezwładnili Prusa. Ciećwierz chwilę wcześniej wyszedł z budynku, ale również został zatrzymany. Obaj trafili do aresztu. Jak ustaliła policja, nie byli uzbrojeni. Adwokat wkracza do akcji O napadzie zaczęły trąbić lokalne media, informował o nim rzecznik podkarpackiej policji Wiesław Dybaś. Wydawało się, że sprawa jest oczywista - obaj mężczyźni będą skazani (za napad stary kodeks karny przewidywał 10 lat więzienia). Ale Prus i Ciećwierz wyszli ze sprawy obronną ręką. - Umorzyliśmy to postępowanie - przyznaje Zenon Smyka, prokurator rejonowy w Lesku, który prowadził śledztwo. Smyka, który urzęduje w Lesku od 1970 r., świetnie pamięta napad. Wspomina go z uśmiechem. - Ot, napili się, szukali przygody. Wiadomo, Bieszczady, polski Dziki Zachód. Akta sprawy? Oj, już zostały zniszczone. Do napadu doszło 25 października, a już 28 listopada prokuratura umorzyła sprawę. Skąd takie ekspresowe tempo? - To były wygłupy, kasjerka na poczcie wpadła im w oko, chcieli się popisać - uważa prokurator. Były policjant z Leska (zastrzega anonimowość): - Kasjerka? Ona miała pod pięćdziesiątkę. Gdyby myślała, że to wygłupy, toby przez pół roku nie brała proszków uspokajających. Za bohaterską postawę dostała nawet nagrodę od poczty. A chłopcom umorzyli sprawę, bo interweniował adwokat Jan Ciećwierz, ojciec tego młodego prawnika. Młody akurat zaczął aplikację, gdyby został oskarżony, byłoby po karierze. Prokurator w Lesku wystraszył się, że ktoś mu w Warszawie zaszkodzi. Jan Ciećwierz: - Owszem, byłem wtedy na aplikacji adwokackiej. Od tamtej pory straciłem kontakt ze środowiskiem, z którym pojechałem w góry. Nasze drogi się rozeszły. Prokurator Zenon Smyka: - Naciski? Nie było żadnych nacisków. Sprawy kadrowe to tajemnica Okazuje się, że nie wszystkie dokumenty poszły na makulaturę. Dotarliśmy do postanowienia o umorzeniu sprawy. Na trzech stronach drobnym drukiem prokurator Zenon Smyka tłumaczy, dlaczego uważa, że podejrzani tylko żartowali. Oto jeden z cytatów: "Przed podejrzanymi do budynku pocztowego weszła J. A. (jeden ze świadków - red.), która stwierdziła, że słyszała, jak mówili o tym, aby okraść pocztę. Usłyszane jednak przez nią słowa, wyrwane z kontekstu rozmowy niekoniecznie muszą świadczyć o tym, że Tomasz Prus i Jan Ciećwierz weszli do budynku poczty w celu dokonania kradzieży, bowiem równie dobrze mogła to być żartobliwa wypowiedź jednego z nich". Według prokuratora kasjerka zachowała się źle, wzywając policję, bo "z dalszego przebiegu zdarzenia winna się zorientować, iż był to tylko nieodpowiedzialny, swoisty żart nietrzeźwych osób". Policjant z Leska: - Żart? Gdyby na poczcie pracował uzbrojony ochroniarz, to mielibyśmy dwa trupy. Prokurator skierował sprawę napadu do kolegium do spraw wykroczeń. Jak dowiedziała się "Rz", kasjerka, którą napadli Prus i Ciećwierz, kilkanaście razy była wzywana przez kolegium jako świadek. Wątek Ciećwierza kolegium umorzyło. Prus, który nie zgłaszał się do sądu, został ukarany grzywną. - Ten napad? Pamiętam, pamiętam. Pan Ciećwierz - mówi Jacek Łukasik, prezes sądu w Lesku (kilka lat temu podwładny Zenona Smyki w prokuraturze). - Akta tej rozprawy już zniszczyliśmy. Z Tomaszem Prusem, mimo podejmowanych prób, nie udało nam się porozmawiać. - Sprawy kadrowe są objęte tajemnicą. Agencja nie komentuje okoliczności tego napadu - mówi Magdalena Stańczyk, rzecznik ABW. Jan Ciećwierz: - Sprawa w sądzie wyglądała tak: ja się nie przyznawałem, Tomek się przyznał. Został ukarany za zakłócanie porządku. Moje postępowanie? Umorzono z powodu przedawnienia. Ale w Bieszczadach bywam co roku. Mam do tych gór sentyment. WOJCIECH CIEŚLA Rzeczpospolita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etap I Re: ciekawostka IP: 89.171.106.* 24.04.08, 00:12 No, proszę, trafił swój na swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos Re: ciekawostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 13:12 ubeckie metody..... zdyskredytować oponenta, opluć itd... starzy ubecy nie śpią, tylko teraz inaczej się nazywają....... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel_01 Re: ciekawostka 25.04.08, 11:14 To się nazywa gwiazda palestry z warszawki. I ten tatuś. Ale tutaj raczej nie pomoże. PS. Gdzie się podział nasz Arkadiusz? Co się z Tobą dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
nieznany79 Re: ciekawostka 05.05.08, 18:45 Tyle potu i tak sprawiedliwości stanie się zadość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badylasz 8 MAJ 22.00 tvp1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 14:01 ŁAWKA NA OSIEDLU KUPIONA ZA PODWYZSZONY CZYNSZ II ETAPU 145ZŁ , 2 STOŁY DO CAŁK-KONGA KUPIONE ZA PODWYŻSZONY CZYNSZ II ETAPU 850PLN, ZOBACZYĆ PAJACA ZNOWU W TELEWIZJI BEZCENNE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bububu Re: 8 MAJ 22.00 tvp1 IP: *.eranet.pl 07.05.08, 21:15 gratulacje panie j. nie ma to jak milicyjno - telewizyjna rodzina. dziś twój brat, jutro ty w milionach domów. tylko coś ci powiem - takie parcie na szkło to obciach. tym bardziej, że twoja rodzina nie bardzo ma się czym pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vick Re: 8 MAJ 22.00 tvp1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 08:11 Trzech asów z rodziny ..nasów; > as ekonomi JJ -absolwent prestiżowej SG... (sukces że w ogóle ją skończył), mistrz doprowadzania do upadłości.... >as suprglina -wczoraj w "Uwadze" ukazał się jego pełen "profesjonalizm"....... >as trener -którego największym osiągnięciem było to, że został trenerem..............finał znamy........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I etap Re: 8 MAJ 22.00 tvp1 IP: 89.171.106.* 08.05.08, 21:04 Gość portalu: Badylasz napisał(a): > ŁAWKA NA OSIEDLU KUPIONA ZA PODWYZSZONY CZYNSZ II ETAPU 145ZŁ , 2 > STOŁY DO CAŁK-KONGA KUPIONE ZA PODWYŻSZONY CZYNSZ II ETAPU 850PLN, > ZOBACZYĆ PAJACA ZNOWU W TELEWIZJI BEZCENNE!!!!!!! Ławki kupiono za pieniądze Wspólnoty, bambrze jeden! I wara Ci, bo jak usiądziesz, to wilka dostaniesz! Stoły również! A swoją drogą, jak trzeba mieć nasr-ne, by wypominać cokolwiek, co służy dzieciom i mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Stoły i ławki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 14:51 Panie Badylasz rozwal pan w nocy te ławki i te stoły. Może o to chodzi. Doprowadzicie to osiedle do maksymalnego syfu, wtedy spadna ceny mieszkan i wreszcie stać was będzie na ich wykup. A może zgodnie z obietnicą zapłakanej niewiasty z TV wyjedziecie wreszcie z tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badylasz Re: Stoły i ławki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.08, 14:05 Chłopie! Ja nawet nie mam na czynsz 1000zł a co dopiero na wykup mieszkania i wyjazd zagranice! A tak z innej beczki czy nadal w lokalu A23-24 można odebrać paletki do pinponga? Planujemy z sasiadem zgłosic sie do turnieju puchar nowego przewodniczacego. Podobno wygrana jest kradziony saab coupe ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator,ale inny Re: Stoły i ławki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 12:28 Gość portalu: Badylasz napisał(a): > Chłopie! Ja nawet nie mam na czynsz 1000zł a co dopiero na wykup > mieszkania i wyjazd zagranice! A tak z innej beczki czy nadal w > lokalu A23-24 można odebrać paletki do pinponga? Planujemy z > sasiadem zgłosic sie do turnieju puchar nowego przewodniczacego. > Podobno wygrana jest kradziony saab coupe ! 1. Kto organizuje turniej ( to niegłupie)? 2. Kto został nowym przewodnicząym ? 3. Kto z osiedla jeżdzi Saabem coupe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszczeraz Sprawa dla Reportera -----jeszcze raz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 14:33 www.itvp.pl/video.html?channel_id=-1&site_id=-1&genre_id=-1&form_id=-1&video=34652 Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel_01 Re: Elsnerów - Reaktywacja 25.04.08, 11:24 Może ktoś zamieściłby relację z programu u jaworowiczowej, gwiazdy obiektywnego dziennikarstwa z woroniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etap I Re: Elsnerów - Reaktywacja IP: 89.171.106.* 25.04.08, 22:02 Był program? Kiedy? Może nagrał ktoś, chętnie pożyczę? I taka cisza? Nie ma triumfalnych okrzyków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Elsnerów - Reaktywacja IP: *.aster.pl 08.05.08, 22:43 Żal mi was. Ynwestory pełną gębą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Elsnerów - Reaktywacja IP: 217.153.40.* 09.05.08, 21:38 widze szujan sie, ze bola cie programy red. Jaworowicz a bedzie bolalo jeszce bardziej bo zbierzesz zniwo czuwaj druhu szujan asie Odpowiedz Link Zgłoś