kasiaturowicz 15.05.09, 14:56 Wracam do domku poznym wieczorem a tu kod z którego korzystałam nie działa i nie mając klucza nie moge sie dostać do mojego "apartamentu" :( i bądz tu człowieku zadowolony z nowych domofonów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agapa2009 Re: domofon 15.05.09, 20:52 Są piękne. I trudniej podpatrzeć na nich kod... Ja bym zadzwoniła do sąsiada:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pc111 Re: domofon 18.05.09, 14:40 Kod pozostaje ten sam dla każdego mieszkania. Zmienia sie system jego wprowadzania. Najpierw kratka nr. lokalu i kod i kratka > wszystko wprowadzane w jednym ciągu / nie patrzmy na wyświetlacz ,bo utajnia on cyfry. Dźwiek domofonu będzie jeszcze modulowany do przyjemnej dla ucha tonacji ,zapewnił mnie przedstawiciel Mostostalu , wykonawcy zmiany paneli domofonów. Paweł. Odpowiedz Link Zgłoś
b0nz0 Re: domofon 18.05.09, 16:00 Czy jest jakakolwiek możliwość zmiany indywidualnego kodu? Kod przekazany mi przez poprzedniego właściciela mieszkania nie działa. Zgodnie z instrukcją obsługi do starego domofonu taka możliwość była. Ewentualnie kto może udzielić mi informacji jaki jest kod dostępu do mojego mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
pc111 Re: domofon 18.05.09, 18:10 Poprzedni kod powinien działać w nowym domofonie ,ale wpisany ciągiem : kratka / po prawej / nr. mieszkania ,kod , kratka. I powinien działać. Za zmianę odpowiedzialni są przedstawiciele Mostostalu ,kontakt przypuszczam w biurze Acciony. Telefonu do nowego serwisu nie podano nam dzisiaj na spotkaniu. Paweł. Odpowiedz Link Zgłoś
lordnagash Re: domofon 28.05.09, 16:43 Podaję numer serwisanta domofonów, z którym umowę ma Spółdzielnia 695 747 575. Domofonów jeszcze nie widział, ale obiecał się zaznajomić z problemem. W kwestii nadania nowego kodu proszę dzwonić w przyszłym tygodniu. Niestety bardzo zasmuciło mnie, że kod serwisowy do nowych domofonów nie jest już tajemnicą. Bez żadnej weryfikacji, w trakcie rozmowy telefonicznej został mi on podany przez 2 różne osoby ze Spółdzielni. Wkrótce będzie on powszechnie znany przez wszystkich kolporterów ulotek i innych niechcianych odwiedzających. Szkoda, że Spółdzielnia nie zdaje sobie sprawy z poufności takich informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pc111 Re: domofon 29.05.09, 17:26 Obecna wymiana paneli domofnów jest związana z oddaniem dalszych budynków naszej kolonii i sfinansowana przez wykonawcę całości czyli Mostostal. RN > planuje w niedługim czasie wymianę na układ chipowy , który w powiązaniu z systemem rejestracji pozwoli na wejście tylko osobom uprawnionym / mają to byc breloczki zbliżeniowe / Odpadnie problem z domokrążcami, przynajmniej jeżeli nie wejdą za nami. Paweł Odpowiedz Link Zgłoś