Gość: PCh IP: *.dial.plusgsm.pl 03.01.04, 21:40 Co nowego słychać w SM PAX ? Czy ktoś wie czy PAX został postawiony w stan upadłości co nie jesno jest napisane na stronach PAXu - www.pax.com.pl/aktualnosci.htm#A12 ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PK Re: PAX IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 11:03 Nie, informacja na stronie internetowej była w celu poinformowania członków o konsekwencjach upadłości. Znalazła się bowiem grupa "aktywistów" - prawdopodobnie związanych z byłym prezesem Pax-u, którzy chcieli odwołać Radę Nadzorczą aby zmienić Prezesa, prawdopodobnie w celu ogłoszenia upadłości. Grupa zebrała nawet wymaganą 1/3 podpisów, ale przed głosowaniem część podpisów wycofano, wskutek czego wniosek nie był i nie będzie w najbliższym czasie głosowany. Nadgorliwość tej grupy jest jednak tak duża, że zgłosili nawet wniosek do prokuratury przeciwko Zarządowi, że nie zgłasza wniosku o upadłość. Prawdopodobnie jest to grupa, która wykalkulowała sobie, że na upadłości nie stracą. Interesy innych członków, szczególnie tych z niezakończonych budów, nieruchomości zadłużonych albo z niewyjaśnionym stanem prawnym niespecjalnie ich interesują, jak również to, że pod rządami nowego zarządu sytuacja znacznie się poprawiła - nowe inwestycje są kończone a zadłużenie znacznie zmalało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 19:01 Ludzie piszecie juz takie brednie, że aż chce się wymiotować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: PAX IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.01.04, 21:12 A nie wiecie przypadkiem, czy zaczal sie juz zapowiadany audyt Spoldzielni? Czlonkowie Rady Nadzorczej zapowiadali, ze ma sie skonczyc do konca grudnia, ale panie w spoldzielni nic o tym nie wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: PAX IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 08:46 Postaraj się powstrzymać wymioty i napisać, co konkretnie według Ciebie jest brednią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: *.altkom.pl 06.01.04, 11:11 A co to za "grupa" ? Może ich podać do prokuratury ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlonek Re: PAX IP: *.altkom.pl 06.01.04, 12:07 Czy w zwiazku z zadluzeniem SM PAX a wiec i mozliwoscia jej upadlosci nie mozna w ramach czynszu obciazyc jej czlonkow nie wielka dodatkowa oplata na splate dlugu ? Przy liczbie 2500 czlonkow 20-50 zlotowy dodatek do czynszow zalatwil by chyba sprawe. Mozna uswiadomic czlonkow listem o obecnej sytuacji spoldzielni i o zagrozeniach wynikajacych w faktu mozliwej upadlosci i wezwac do "pospolitego ruszenia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: *.altkom.pl 07.01.04, 10:55 Tych oszołomów którzy chcą upadłości PAXu zachęcam do poczytania sobie pierwszego artykułu na linku: www.tvp.pl/ekspres/pokazalismy/20020319.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 18:51 szkoda, że z czystej uczciwości nie dodałeś że jest to materiał z 19.03.2002 roku czyli z czasów starej ustawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: PAX IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 08:43 Szkoda, że z czystej uczciwości nie podałeś, że nowa ustawa pogarsza sytuację czlonków spółdzielni w razie upadłości - art. 44.4 - mogą był zmuszeni do spłaty długów zabezpieczonych hipoteką. Trochę takich długów w Paxie jest a suma jest spora. A może chcesz twierdzić, że w ramach nowej ustawy w przypadku upadłości mieszkający w nieruchomościach o nieuregulowanej sytuacji prawnej (a takich "trochę" też jest w Paxie) - też nagle dostaną swoją własność albo , że syndyk zakkończy rozpoczęte budowy i w ramach prezentu przekaże je nidoszłym mieszkańcom ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ran Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 12:38 to może powiedz wreszcie jakie te obciążenia hipoteczne naprawdę są i o ile wzrosły za czasów nowego zarządu i wreszcie kiedy będziemy mogli się uwłaszczyć co nam obiecywano rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: PAX IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 13:18 Czy jesteś zwolennikiem starego zarządu ? Nie jestem rzecznikiem nowego zarządu ani księgowym spółdzielni więc mogę ci w przybliżeniu powiedzieć tylko, że największe kredyty to Stryjeńskich (55 mln +odsetki), mniejsze na Wiatracznej i Żeromskiego. Wszystkie te kredyty wziął stary zarząd Pax-u, jak również on odpowiada za doprowadzenie spółdzielni do takiej sytuacji finansowej jaka ona jest. Nowy zarząd zmniejszył zadłużenie o kilkadziesiąt (!) mln zł, doprowadził do odzyskania jako takiej płynności, zapobiegł upadłości, która wisiała już na włosku i skończył część rozpoczętych budów (na Stryjeńskich skończył prawie 300 mieszkań, następne ponad 100 będzie niedługo oddane). Takie są fakty. Co do uwłaszczenia, to chyba wiesz, że nie można się uwłaszczyć na nieruchomościach, gdzie są hipoteki. Takich hipotek z dnia na dzień się nie spłaci, kwoty są zdecydowanie za duże a nowy prezes nie jest cudotwórcą. Za hipoteki, które zaciągnął stary zarząd możesz tylko jemu podziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 23:26 jak widze powtarzasz każdą ciemnote za naszym zbawcą i mężem opatrzności. Jak byś ruszył trochę łepetyną i sprawdził to byś wiedział, że cała inwestycja Stryjeńskich to 553 lokale mieszklane, z czego 284 oddano do 31.03.2001r !!! kiedy jeszcze nowemu się nie śniło że będzie rządził. Z prostej matematyki ze szkoły podstawowej widać, że zostało dla naszego męża opatrzności tylko 269 a nie 400. TAKIE SĄ FAKTY. A propos jak było na raucie pożegnalnym starego prezesa w klubie Pietrzaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: PAX IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 09:44 Kolego, jak napisałem Ci nie jestem księgowym spółdzielni ani jej rzecznikiem (nie konsultowałem się w sprawie treści tego maila z obecnym prezesem spółdzielni ani z nikim innym, nie byłem też na raucie, jakbyś mi nie powiedział nie wiedziałbym, że sie odbył) , więc nie będę się kłócił, czy dzięki skończeniu klatek D, E i F mogło w nich zamieszkać 221, 235 czy 264 rodziny - napisałem, że "prawie 300". Faktem jest, że mogły one zamieszkać dzięki kontynuacji inwestycji za czasów NOWEGO zarządu. Nie jestem jednak pewien pewien czy Twoja wiedza na temat spółdzielni zatrzymała się z odejściem poprzedniego prezesa - bowiem w stosunku do pierwotnego projektu liczba lokali ZWIĘKSZYŁA się w związku z podziałem większych i adaptacją parterów do celów mieszkalnych, ale jak mówię nie będę się kłócić czy było to 255 czy 299 lokali. Jak chcesz może być 255. Kolejne "prawie 100 (może 87, może 105 albo 99) będzie niedługo oddane. Jak rozumiem nie kwestionujesz pozostałych osiągnięć nowego zarządu, które są niebagatelne -tj. odzyskania płynności, zmniejszenia zadłużenia i kontynuacji pozostałych umów a masz tylko uwagi co do liczby oddanych lokali. Wiedzę, co do tego masz dość szczegółową, szkoda, że nie przeprowadzisz prostego obliczenia matematycznego ile rodzin zostawił na lodzie były prezes i jego ekipa (tylko na Stryjeńskich 553-284 - według pierwotnego projektu) a ile jego działania mogą jeszcze zostawić na lodzie - kwestia rozgrzebanych a nie skończonych budów, zadłużenia, hipotek i sytuacji finansowej spółdzielni jaką zostawił następcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: *.altkom.pl 12.01.04, 10:42 Ja za starego prezesa nawet nie mogłem dostać przydziału na moje zapłacone mieszkanie bo coś tam był nie tak. Teraz mam przydział. Bardzo często chodzę na spacery na Stryjeńskich i widzę co tam się dzieje. Syf i gruzy które zostawiła stara ekipa zniknęły. W oknach widać coraz więcej świateł. W TVP3 pojawiły się ogłoszenia sprzedaży mieszkań przy rondzie wiatracza. Nie ma porównania między starym prezem i nowym. Zresztą prezes to nie wszystko, również wiceprzesi w rodzaju Kwiatkowskiego dobrze, że już pomagają w innych spółdzielniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 16:11 Na spotkaniu pożegnalnym poprzedniego prezesa bawili się m.in. prawie wszyscy członkowie rady nadzorczej(w tym aktywiści ze Stryjeńskich) i nowy zarząd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: PAX IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 09:06 Czy to o czymś świadczy ? Ważne są chyba fakty, tj. działania nowego Zarządu, takie jak zmniejszenie zadłużenia, odzyskanie płynności, ukończenie rozpoczętych budów i uchronienie spółdzielni od upadłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 23:27 jak widze powtarzasz każdą ciemnote za naszym zbawcą i mężem opatrzności. Jak byś ruszył trochę łepetyną i sprawdził to byś wiedział, że cała inwestycja Stryjeńskich to 553 lokale mieszklane, z czego 284 oddano do 31.03.2001r !!! kiedy jeszcze nowemu się nie śniło że będzie rządził. Z prostej matematyki ze szkoły podstawowej widać, że zostało dla naszego męża opatrzności tylko 269 a nie 400. TAKIE SĄ FAKTY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: PAX IP: 217.11.133.* 12.01.04, 08:39 Poprzedni prezes to był taki dobry i kulturalny człowiek. Pomógł niejednemu np. załatwić mieszkanie, niektórym to nawet po kilka i tak go niewdzięcznicy skrzywdzili. Aż się łza w oku kręci. Mam nadzieję, że szybko wróci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: *.altkom.pl 15.01.04, 15:22 Jutro jest otwarte spotkanie z prawnikiem. Będzie można zadawać pytania. Chyba trzeba pójść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: PAX IP: 213.17.163.* 15.01.04, 19:21 gdzie i o której jest to spotkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: *.altkom.pl 16.01.04, 11:20 16 styczeń 2003, 17.00, Centrum Biznesu ul. Puławska 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: PAX IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 08:33 Szkoda, że nie byłem, nie odbierałem przez parę dni poczty. Czy sędzia mówił coś o konsekwencjach upadłości dla: 1. Mieszkańców nieruchomości których PAX uraczył hipoteką. 2. Mieszkańców nieskończonych nieruchomości. 3. Mieszkańców nieruchomości o nieuregulowanej sytuacji prawnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: *.altkom.pl 20.01.04, 09:23 Z wypowiedzie różnych ludzi wynikało, że w praktycie przy upadłosci każdy dostanie po dupie. Demagodzy z grupy dążącej do ogłoszenia upadłości nie powiedzieli niczego wartościowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaniepokojona Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 11:04 O ile wiem to upadłość spółdzielni może ogłosić tylko zarząd, który na bieżąco kontroluje stan finansów i zobowiązań i nikt inny. Rozumiem, że w związku z tym masz na myśli chyba jego członków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: *.altkom.pl 20.01.04, 11:34 Nie członków ale grupę pseudo-spółdzielców którym ktoś zrobił wodę z mózgu i wytłumaczył, że na upadłości mogą jeszcze zarobić. Jest np. ktoś kto chce upadłości bo wydaje mu się, że będzie szefował wyodrębnioną wspólnotą mieszkaniową i robił na tym kasę. Generalnie jest to stary układ. Mam nadzieję, że nie dojdzie on do głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: PAX IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 14:40 OK, ale jeśli pamiętasz, czy mógłbyś powiedzieć co sędzia mówił o konsekwencjach upadłości dla ludzi ze sp.wł pr do lok na nieruchomości obciążonej hipoteką, tych z niewykończonymi mieszkaniami i tych z nieruchomości z niewyjaśnionym stanem prawnym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: PAX IP: 217.11.133.* 20.01.04, 15:47 Z tego co mówił sędzia a potwórzył to trzykrotnie wynika,ze stryjeńskich może nas wszystkich wydymać. Skończywszy inwestycję i uwławszywszy się 50 milionów obciązenia hipotecznego przejdzie na spółdzielnię tzn. na nas wszystkich. A z czego się teraz buduje stryjeńskich skoro ludzie nie płacą jak to wielokrotnie informował i apelował zarząd. Z naszej wspólnej kasy zapewne ciągnietej z Administratora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yla Re: PAX IP: *.orasoft.pl 20.01.04, 23:06 byłam na tym spotkaniu i nie brałabym tego powaznie co mówił sędzia. szczerze mówiąc to był oszołom, którego 5 minut już dawno minęło. Na poczatku było omówienie kiedy spółdzielnia sie kwalifikuje aby została ogłoszona upadłość, a prezes dodał, że PAX nie kwalifkuje sie do upadłości wg. prawa. JA mu wierze i mam nadzieje ze jednak wyjdzie s-nia z kryzysu. co do Stryjeńskich to jest zadłużona na 55 mln ale nie obciązy to spółdzielców gdzyż hipoteka zaciągnieta została przed nowelizacją ustawy o hipotekach. Jedno co raczej powinno nas martwić to zadłuzenie wobec ZUS-s, niestety nie podano kwoty. Ale każda inwestycja PAXowska jest obłożona ta hipoteką tzw. przymusową i odpowiedzialność jest łączna. Jedyny raunek, to w momencie odebrania mieszkania złożyć wniosek do spółdzielni o wyodrębnienie własność aktem notarialny, co s-nia ma obowiązek zrobić. I juz zadne hipotweki nikogo nie obchodzą. tylko do tego chyba trzeba mieć uregulowaną sprawe gruntu, która na Stryjeńskich wygląda nie za bardzo...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: PAX IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.04, 00:37 Zaraz, zaraz, wydaje mi się, że odpowiedzialnością za spłatę kredytu na Stryjeńskich można obciążyć tylko i wyłącznie mieszkańców Stryjeńskich - jako że tam jest hipoteka. Innych członków spółdzielni - nie - pisze to czarno na białym w Prawie Spółdzielczym - członkowie spółdzielni nie odpowiadają za długi spółdzielni, tylko do wysokości niewpłaconych udziałów, ale te udziały to grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 09:10 chyba przespałeś na spotkaniu część o uwłaszczeniach. Stryjeńskich korzysta z dobrodziejstwa poprzednich uregulowań prawnych, a reszta nie bo wpisy hipoteczne na pozostałych nieruchomosciach są od 2002r lub 2003r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: PAX IP: *.hpl.eu.honda.com / 62.233.165.* 21.01.04, 12:26 Nikogo z pierwszego etapu Stryjeńskich nie można obciążyć obsługą kredytu jaki zaciągnęła SM na tą inwestycję, bo w umowie mają, że: "inwestycja będzie realizowana ze środków własnych" i nigdzie nie ma słowa o zaciąganiu kredytu pod tę inwestycję. Fakt zaciągnięcia kredytu przez SM bez poinformowania o tym inwestujących nosi znamiona przestępstwa gospodarczego (o czym podobno została poinformowana prokuratura). Koszty obsługi kredytu i jego spłata dzieli się równo na wszystkich członków SM PAX. Podobnie jak inne długi np. Wiatraczna. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 23:10 to z tego wynika,jak ktoś stwierdził wcześniej, że stryjeńskich dyma nas wszystkich a prezesi mają w tym osobisty interes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: PAX IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 08:48 To ciekawe, dotychczas mi się wydawało, że to mieszkańcy i niedoszli mieszkańcy Stryjeńskich zostali wydymani przez spółdzielnię. Opóźnienia w budowie sięgały 2 lat a niektórzy mimo, że od zapisanej w umowie daty wykończenia lokali minęło już grubo ponad dwa lata nie mieli jeszcze przyjemności zamieszkać w swoich mieszkaniach. Wszyscy zaś zostali uraczeni gigantyczną hipoteką pod kredyt, który w większości poszedł na spłacenie poprzenich kredytów i na inne budowy. Dzięki temu do dzisiaj nie mogą i w przewidywalnej przyszłości nie będą mogli otrzymać aktów własności swoich mieszkań. Niezłe wydymanie - nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wal Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 14:23 za to dzisiaj biorą rewanż, bo sobie ustawiają spółdzielnię jak chcą pod swoje interesy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UBU Re: PAX IP: 217.11.133.* 23.01.04, 16:45 Ależ ty masz krótką pamięć. Miało się dostać mieszkanka po 2400zł/m2 gdy cena kosztorysowa w dniu podpisywania umów była ponad 2600zł/m2, czyli dla swoich pretorian prezesuncio na dzień dobry zrobić chciał prezencik kosztem spółdzielni w wysokości ponad 7 milionów złotych, ale coś się rypło a teraz to tylko sami pokrzywdzeni. Zapomiał wół jak cielęciem był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozya Re: PAX IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.04, 09:49 Proszę trzymać się faktów w 1998 zapłaciłem 2950 zł za m2 była to wtedy normalna cena rynkowa (miałem pecha i trafiłem na PAX)reszta to jedna wielka klapa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 10:20 byli tacy co mieli po 2400 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: PAX show z sędzią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 13:29 Zastanawiam się jak sędzia sądu apelacyjnego mógł wziąć udział w szopce zorganizowanej przez zarząd, wydawać wyroki na forum publicznym nt. czy są czy nie ma przesłanek upadłości i wziąć za to jeszcze pieniądze. Chyba prawo i etyka zawodu sędziego mu tego zabrania. Cóż żyjemy w przedziwnych czasach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WPK Re: PAX show z sędzią IP: *.acn.waw.pl 24.01.04, 20:18 Mniej więcej to samo co mówił sędzia możesz znaleźć na: www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_040119/nieruchomosci_a_12.html#2 Nie widzę nic sprzecznego z etyką w informowaniu członków spółdzielni o aktualnej sytuacji prawnej. Na mnie ten sędzia zrobił bardzo dobre wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlad Re: PAX show z sędzią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 00:17 to jest właśnie przypadek stryjeńskich "Odmiennie wygląda sytuacja, gdyby czytelnik postanowił przekształcić swoje prawo spółdzielcze w odrębną własność. Z chwilą ustanowienia odrębnej własności lokali w nieruchomościach stanowiących własność spółdzielni mieszkaniowych, hipoteki obciążające te nieruchomości w dniu wejścia w życie ustawy (23 kwietnia 2001 r.) wygasają, a spółdzielnia powinna ustanowić hipotekę na innej swojej nieruchomości.!!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlad Re: PAX show z sędzią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 00:19 a to jest sytuacja pozostałych starych zasobów "Gdyby natomiast ustanowienie odrębnej własności lokali nastąpiło jednocześnie na rzecz wszystkich członków spółdzielni, co jest możliwe wyłącznie w małych spółdzielniach, wówczas hipoteka obciążająca nieruchomość stanowiącą własność spółdzielni mieszkaniowej obciąża wszystkie odrębne lokale. Wierzyciel (np. bank), któremu przysługuje powstała na tej podstawie hipoteka łączna, zobowiązany jest dokonać jej podziału między właścicieli odrębnych lokali, stosownie do ich udziałów we współwłasności nieruchomości wspólnych." Rz 19.01.2004r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: PAX IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.04, 00:00 Moja siostra kupowała po 3620 w II etapie na początku 2000 roku (pierwsza rata, \następne - powiększone o indeksacje) a więc trochę więcej niż 2400 zł. Z tego co wiem prawie wszyscy, którzy kupowali w II etapie mieli podobną cenę. 2400 zł - być może tyle płacili pierwsi ludzie (chociaż nie wiem , bo nie znam takich), którzy kupowali w 1998 roku, kiedy zaczynali budowę, le wtedy były też inne ceny rynkowe. Jeżeli nawet to i tak dostali dopłaty do ponad 3600 zł na metr bo tyle wyszło z rozliczenia. Nie wiem skąd Ci się wzięła teza, że inne budowy składają sie na Stryjeńskich, wg. mnie jest dokładnie - kredyt zaciągnięty na hipotekę poszedł na spłacenie kredytów z innych budów i budowę na Wiatracznej a spłacać go będą prawdopodobnie mieszkańscy Stryjeńskich. Budowa ożywia sie tylko wtedy gdy spłyną środki z dopłat mieszkańców, więc teza, że idą na to inne srodki spółdzielni nie jest prawdziwa. Jeżeli były prezes zafundował komuś mieszkania na Stryjeńskich to trzeba go ścigać ale wy (może się mylę)zdaje się reprezentujecie właśnie grupę byłego prezesa, która ostatnio chce znowu przejąć władzę albo doprowadzić do upadłowści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlad Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 00:22 jak przytaczasz takie cyfry to powiedz skąd się wzięła dopłata do 3300 jak od początku miałeś podobno 3600. Płać co powinieneś i nie naciągaj pozostałych członków spółdzielni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: PAX IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 10:03 W spółdzielni ostateczna cena m2 ustalana jest wg. rzeczywistych kosztów. Cena zapłacona przy podpisywaniu umowy jest ceną wstępną, ostateczne rozliczenie następuje po zakończeniu budowy. Wstępna cena za mieszkanie na Stryjeńskich rosła w zależności od tego kto kiedy kupował, waloryzacja była 1,3% miesięcznie. Na początku 2000 roku cena wynosiła około 3500 zł, na końcu roku - prawie 4000 za m2. Maksymalna cena (2001 rok) była 4100 zł. Danych z poprzednich lat nie mam. Na II etapie z tego co wiem większość płaciła w granicach 3200-3900 zł/m2. Cena 3600 (trochę więcej ale ile dokładnie nie pamiętam) to cena z ostatecznego rozliczenia dla I etapu. Ponieważ kwestionowali oni tą cenę ponowne sprawdzenie ostatecznego rozliczenia (chodzi m.innymi o część kosztów obsługi kredytu) prowadzi audytor, wynik będzie w marcu na razie mieszkańcy zostali zobowiązani do zapłacenia 3300 zł za m2, czyli poniesienia kosztów, które są poza sporem. Prawdopodobnie jednak ostateczny wynik nie będzie sie znacząco różnił o poprzednie rozliczenie - tj.3600 za m2. Gość portalu: wlad napisał(a): > jak przytaczasz takie cyfry to powiedz skąd się wzięła dopłata do 3300 jak od > początku miałeś podobno 3600. Płać co powinieneś i nie naciągaj pozostałych > członków spółdzielni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spółdzielca Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 21:22 Pięć lat pozbawienia wolności za szkody wyrządzone spółdzielni mieszkaniowej. Tyle członkowi zarządu lub rady nadzorczej będzie grozić na podstawie nowelizacji prawa spółdzielczego. Tę i inne zmiany zawiera projekt ustawy, którym zajmie się dziś rząd. Może co poniektórych to wreszcie otrzeźwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: PAX dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 07:21 "W toku aktualnie prowadzonych w Spółdzielni badań lustracyjnych Związek (dop. Rewizyjny SM RP) uzyskał informację, iż uchwałą nr 8 Rady Nadzorcze] z dnia 14 października 2003 roku wprowadzona została do opłat za używanie lokali mieszkalnych i użytkowych dodatkowa pozycja kalkulacyjna w wysokości 0,10 zł/m2 pow. uż. w stosunku miesięcznym z przeznaczeniem na pokrycie kosztów tych badań. Opłata ta zgodnie z w/w uchwałą ma być pobierana przez 12 miesięcy. Ustalenia tej uchwały zostały wdrożone w formie przekazania członkom nowego wymiaru opłat począwszy od dnia 1 stycznia 2004 roku, z wyodrębnioną pozycją: „Koszty z tytułu lustracji", przy czym w zawiadomieniach nie zastrzeżono, że pozycja ta ma być opłacana tylko przez 12 miesięcy. Z przykrością stwierdzamy, że powyższe działania organów Spółdzielni oparte są na świadomie zawyżonej kalkulacji w stosunku do rzeczywistych kosztów badań lustracyjnych jak również niewłaściwej metodzie, co polega na obciążaniu tymi kosztami jedynie działalności eksploatacyjnej (członków zamieszkałych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: PAX dobre kont. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 07:24 "Działania organów Spółdzielni wprowadzają w błąd członków Spółdzielni o rzekomej kosztochłonności badań lustracyjnych. Podkreślić należy, że badanie lustracyjne prowadzone aktualnie w Spółdzielni obejmuje pięcioletni okres jej działalności (lata 1998-2002) albowiem ostatni raz Spółdzielnia poddała się lustracji w 1998 roku, a badania objęły jej działalność w latach 1995-1997; to naruszenie postanowień art. 91 § 1 Prawa spółdzielczego (Spółdzielnia obowiązana jest poddać się lustracji kompleksowej z częstotliwością nie mniejszą niż raz na 3 lata) ma również wymierny skutek w postaci stosunkowo długiego okresu objętego badaniem, co ma wpływ na zwiększenie pracochłonności lustracji i jej koszt. Równocześnie zwracamy uwagę, iż nieprawidłowością metodologiczną jest przyjęcie zasady obciążania całością kosztów lustracji działalności eksploatacyjnej (członków zamieszkałych). Według naszego rozpoznania około 30% oszacowanej pracochłonności badań lustracyjnych przypada na działalność inwestycyjną Spółdzielni i koszty te powinny być odniesione w ciężar członkowskiego kosztu budowy lokali." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UBU Re: PAX dobre kont. IP: 217.11.133.* 28.01.04, 18:28 Teraz czekamy na kolejny sponsorowany wywiad prezesa w popularnej i wierygodnej gazecie tym razem pt" Jak działacze Związku Rewizyjnego chcą doprowadzić do upadłości spółdzielnię", a zaraz potem czekamy z napięciem na kolejne spotkanie z Panem Sędzią, który zapewne znów wyjaśni parę kwestii po myśli zarządu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKA Re: PAX dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 19:13 A ja słyszałam,że w czasach komuny "czerwoni" aby ukryć przed masami nieudolność rządzenia i działanie na szkodę społeczeństwa potrzebowali wroga zewnętrznego, na którego mogli tą odpowiedzialność zrzucić, a to na stonkę, a to na coca colę, a to na bikiniarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX dobre IP: *.altkom.pl 29.01.04, 09:35 UBU i Anka piszecie brednie. Nie macie pojęcia co się działo przed zmianami w PAXie i jaki pragmatyzm został wprowadzony teraz. Zamiast pisać bzdety przejedźcie się na Rondo Wiatraczna albo na Stryjeńskich i porozmawiajcie z ludźmi. Choć pewnie nie chodzi Wam o realny obraz a o mącenie bo to właśnie jest Wam - jak rozumiem "starowiercom" - na rekę. Tak, tak - odcięcie od żłoba jest bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: PAX dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.04, 10:23 odcięcie od żłoba byłoby szczególnie bolesne dla obecnych pragmatyków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX dobre IP: *.altkom.pl 29.01.04, 10:36 Dla tych co zmniejszyli dług PAXu o 55 milionów PLN, kończą Stryjeńskich i wznowili budowę przy Rondzie Wiatracznej ? A czemuż to ? Daj nam szansę zrosumieć, no proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UBU Re: PAX IP: 217.11.133.* 29.01.04, 18:54 A w jaki sposób zmniejszyli? Spłacili z wolnych środków finansowych czy też zamienili 55 milionów w postaci długu pieniężnego na 55 milionów w postaci wieloletniego zobowiązania rzeczowego majątkowego? Czyli przełożyli dług z "jednej kieszeni do drugiej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: PAX IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 22:53 A kto zaciagnął ten dług? - podziękuj swojemu koledze - byłemu prezesowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKA Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 07:03 Zamienił stryjek siekierkę na kijek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 07:57 można jeszcze dodać "dajcie mi władzę a ja was urządzę":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: PAX IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 11:10 Trzeba mieć albo złą wolę albo mało oleju w głowie aby tak twierdzić. Stary zarząd ZWIĘKSZYŁ ZADŁUŻENIE DO PONAD 100 MLN ZŁ, DOPROWAZAJĄC SPÓŁDZIELNIE NA SKRAJ BANKRUCTWA, TAK, ŻE NIE BYŁO JUŻ ŚRODKÓW NA BIEŻACE REGULOWANIE OPŁAT ZA MEDIA I ZOSTAWIŁ NA LODZIE GRUBO PONAD PIĘĆSET(!) rodzin z rozpoczętych budów, gdzie mimo wydania całego kredytu i środków, które ludzie wpłacili budowy zostały tylko rozgrzebane. Wpędził spółdzielnię w spiralę zadłużenia, z której do dziś nie może wyjść i nie wiadomo czy wyjdzie. Za dość krótkich, w porównaniu z poprzednim zarządem, rządów nowego zarządu ZMNIEJSZONO ZADŁUŻENIE O PONAD 50 MLN ZŁ I SKOŃCZONO OKOŁO 200 MIESZKAŃ (WKRÓTCE OKOŁO 100 DALSZYCH ZOSTANIE ODDANYCH). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: 217.153.83.* 02.02.04, 11:23 Zapłacił mieszkaniami. Sprzedał działki oraz lokale gospodarcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: 217.153.83.* 02.02.04, 11:28 Zapłacił mieszkaniami. Sprzedał działki oraz lokale gospodarcze. Uporządkował hipoteki w wielu blokach. Itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 22:52 ciekawe w ilu to blokach nastąpiło uporządkowanie hipotek, bo o ile doszły mnie słuchy w większości jest niezły bajzel i nie ma szans na uwłaszczenie przez co najmniej kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: *.altkom.pl 04.02.04, 07:45 Jak się chciało "uwłaszczenia" to było sobie domek za gotówkę budować. Ja mam. Z pełnym aktem notarialnym na grunt i z wpisem do hipoteki. A nie się po spółdzielniach uganiać. To taka nowość i odkrywczość, że nie ma w Wa-wie spółdzielni mieszkaniowej z porządkiem w hipotekach ? PAX jest jedyny ? Mimo to mam też mieszkanie w PAXie i moja hipoteka na mój blok została wyczyszczona właśnie przez nowy zarząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKA Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 08:55 ZASTANAWIAM SIĘ CZYM SOBIE ZASŁUŻYŁES NA TAKIE DOBRODZIEJSTWO, BO PARĘ TYSIĘCY POZOSTAŁYCH CZŁONKÓW SPÓLDZIELNI JAKOŚ MIAŁO PECHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: *.altkom.pl 04.02.04, 13:38 Nie odpowiadam na głupie pytanie. Tych chętnych do upadłości SP PAX zachęcam do przeczytania dzisiejszego artykułu z Gazety Wyborczej na temat upadłości firmy Idealny Dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 18:40 tak się dzieje jak za zarządzanie firmami i budownictwo biorą się przekrętasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: *.altkom.pl 09.02.04, 10:15 to fakt: ani dobrze biznes nie idzie ani przekręty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jgg Re: PAX IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.04, 16:54 co sie dzieje na wiatracznej czy juz oddaja mieszkania chce tam kupic i nie wiem jaka podjac decyzje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: PAX IP: 5.5R* / *.nokia.com 09.02.04, 16:59 Oddają mieszkania... Przecież tam nawet nie ma wszystkich okien... Co niby mają oddawać? Na tej budowie nic albo prawie nic sie nie dzieje od co najmniej kilku miesiecy. Było troche aktywnosci latem ale gdzieś od listopada jest głucho albo prawie głucho (jakieś pojedyncze jednostki sie szwendają) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 07:41 A czy pamiętacie jak Prezes Ś. udzielając wywiadu Rzeczpospolitej – wydanie z 27.03.2003r zapewniał czytelników gazety oraz członków Spółdzielni „Inwestycja Spółdzielni Mieszkaniowej PAX przy rondzie Wiatraczna miała zostać ukończona ponad rok temu. Dwa tygodnie temu Andrzej Ś., zastępca prezesa SM PAX, zapewniał na naszych łamach, że od czerwca 2003 r. mieszkania będą przekazywane nabywcom.... od czerwca 2003 roku zaczniemy oddawać do użytku pierwsze mieszkania przy rondzie Wiatraczna. Do końca grudnia 2003 r. wszystkie mieszkania zgodnie z planem powinny zostać oddane - zapewniał prezes Ś.” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKA Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 13:46 WITAM PO FERIACH. CO NOWEGO W NASZYCH SPRAWACH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: *.altkom.pl 01.03.04, 13:47 A ja slyszalem, ze sie zima konczy i prace bede kontynuowane. Przy Stryjenskich caly czas wprowadzaja sie nowe osoby. Co tnaczy "buza" ? Odpowiedz Link Zgłoś
kusiatko Re: PAX 11.03.04, 18:00 jestem zainteresowana mieszkankiem przy wiatracznej. Czy ktoś się interesował tą inwestycją? Odpowiedz Link Zgłoś
toja_28 Re: PAX 13.03.04, 20:27 Na budowie jest punkt sprzedaży mieszkań, więc to chyba najlepsze źródło informacji co do przedmiotu. A o resztę można rzeczywiście pytać na forum. Byłam tam wczoraj, ale nie wchodziłam do mojego mieszkanka, ogladałam tylko z zewnatrz. Nie jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: PAX IP: *.aster.pl / 212.76.39.* 15.03.04, 21:26 Podobno na dniach PAX ma podpisac umowe z firmami audytorskim. Zapewne nie skonczy sie wczesniej niz w maju. Wtedy tez ma dojsc do ostatecznej ugody z Kredyt Bankiem, ktory siedzi na hipotece na Stryjenskich, wiec moze w maju cos sie ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: PAX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 09:40 Co macie zamiar zrobić z resztą wpłat do spółdzielni? Obecnie wpłaciłem ok 35- 40% a resztę mogę wpłacić do 1 maja, ale jestem pełen obaw czy warto. Z jednej strony dokonując wpłaty przed 1 maja oszczędzam na nowym vacie, ale z 2giej strony nie wiem jak długo będzie się to jeszcze ciągneło. Macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.04, 08:00 Nie mogę Wam radzić ale popatrzcie na to tak: PAX wychodzi z kłopotów. To chyba jest czytelne i jasne dla wszystkich. Szybkość zakończenia budowy jest wprost proporcjonalna do posiadanych przez PAX pieniędzy. Im więcej pieniędzy tym szybsze tampo budowy. Ceny ? Wystarczy poszukać w Internecie informacji o cenach na wolnym rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: PAX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 09:18 ok., ale czy to jest tak, że jeśli wpłacę po 1 maja to automatycznie dopłacam 15% od tej kwoty? Czy może mi ktoś powiedzieć czy ma zamiar dopłacić przed 1 maja czy nie? Jeśli przed 1 maja wpłaty dokona np 5 osób to nie będzie to miało wpływu na realizację naszej inwestycji, jeśli jednak ma zamiar zrobić to więcej osób to może.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: PAX IP: 57.66.193.* 17.03.04, 10:15 Mieszkam w pobliżu budowy na Wiatraku, codziennie rano i po południu przechodze obok i ważam ze sie nic na budowie nie dzieje. Gdyby to bylo moje mieszkanie nic bym nie wpłacała az cos sie ruszy na budowie. Moim zdaniem nie ma szans na zakonczenie w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: PAX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 10:20 Dzięki, też mi się tak czasami wydaje. A co inni na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senny Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 22:44 dno i pare metrów mułu Odpowiedz Link Zgłoś
inw Re: PAX 18.03.04, 08:56 Nie tylko w tym roku ale także w przyszłym ani za dwa lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: PAX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 14:20 Czy faktycznie nikt nie odpowiedział sobie na pytanie: wpłacać czy nie wpłacać przed 1 maja? Czy może mi ktoś potwierdzić lub wyprowadzić z błędu, że do wpłaty po 1 maja trzeba realnie dodać 15% z racji nowego vatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 17:39 to tak jak w tym dowcipie: Spotykają się dwie koleżanki. - No, jak tam twój chłopak? Nadal cały czas pochłonięty matematyką? - A, daj spokój, nie chcę już nic o nim słyszeć. Wczoraj wieczorem dzwoniłam do niego, a on mi powiedział, że nie ma dla mnie czasu, bo właśnie pieprzy się z jakimiś dwiema niewiadomymi. Odpowiedz Link Zgłoś
patelszczak Re: PAX 30.03.04, 10:21 Jestem zainteresowana kupieniem mieszkania na rynku wtornym przy ul. Lubelskiej które jest własnie w spoldzielni Pax. Czy ktoś mnie może uświadomić jaki wpływ może mieć zadłużenie spoldzielni na lokatorow, ktorzy maja tam wykupione mieszkania? Wiem że lokatorzy probuja zawiazać wspolnote mieszkaniowa - czy to trudny proces i czy to uchroni przed ewentualnymi konsekwencjami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nell Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 18:17 wszystkim czatownikom życzę "pax-u" i ciepłych Świąt Wielkanocnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola niemrawo na Wiatraku ale robią IP: *.idea.pl 19.04.04, 19:56 Mieszkam przy Wiatraku i z okien widzę budowę PAXowską. Bardzo niemrawo ale zaczyna się tam coś dziać od jakichś kilku tygodni. Przybywa okien. Zwłaszcza tych, za którymi znajdą się lokale usługowe na parterze i piętrze. Wygląda na to, że s-nia chce te kondygnacje wykończyć w pierwszym rzędzie i szybko wynająć. My, tubylcy, po cichu liczymy, że otworzy tam agendę EMPiK.:) Mieszkanie w okolicy - w PAXie czy nie - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyx Re: niemrawo na Wiatraku ale robią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 23:07 od nadmiaru prochów już ci się obraz mąci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: niemrawo na Wiatraku ale robią IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.04, 21:06 Ale o co chodzi ?... O dzielnice, czy o blok PAXu ? Co jest nie tak ? Wstawianie okien i konczenie budynku; czy tez otoczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: jak tam po lustracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 00:33 Podobno lustratorzy skończyli prace. Czy wiecie coś nt jej wyników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: niemrawo na Wiatraku ale robią IP: *.stacje.agora.pl 05.05.04, 18:12 Naiwnie wierzysz we wszystko, co o mnie wypisują kolorowe tygodniki. Nie nie, nie w prochach. W marmurach i granitach gustuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: niemrawo na Wiatraku ale robią IP: *.msz.gov.pl 08.06.04, 13:18 Ale jak przedstawia się obecnie kondycja spółdzielni? Czy kupno mieszkania na Wiatracznej oznacza konieczność partycypowania w spłacaniu długów PAX-u??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: niemrawo na Wiatraku ale robią IP: 213.17.181.* 08.06.04, 14:49 Nie rozumiem przedmócy. Mieszkanie ma cenę. Co do tego mają długi ? Długi PAX sobie spłaca właśnie np. sprzedając mieszkania przy Wiatracznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: niemrawo na Wiatraku ale robią IP: *.msz.gov.pl 09.06.04, 09:32 przepraszam, ale moje naiwne pytania wynikają z tego, że jestem debiutujący w zakresie poszukiwania nieruchmości... chodziło mi o to, na ile ryzykowne jest kupowanie mieszkania od spółdzielni, która ma długi (bo ma, nieprawdaż?)? czy kiedy zapłacę swoją dolę za mieszkanie, to będę musiał dalej wspierać spółdzielnię w spłacaniu długów, które zaciągnęła na postawienie budynku? jeśli tak, to przecież może być never- ending story... czy nie jest niepokojący fakt, że kiedy u innych spółdzielni lub developerów, mieszkania do zasiedlenia za podobne pieniądze są do przejęcia najwcześniej na przełomie roku, u Paxa wolnych mieszkań jest pod dostatkiem???? moją sytuację komplikuje też fakt, że chodziłoby o odkupienie budowanego przez PAX mieszkania (czyli o transakcję na rynku wtórnym); czy ten ktoś aby nie ratuje się z tonącego okrętu i nie chce mi (czy innemu potencjalnemu nabywcy) podrzucić gorącego ziemniaka??? będę wdzięczny za wszelkie uwagi i komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
toja_28 Re: niemrawo na Wiatraku ale robią 09.06.04, 12:16 Niekoniecznie ktoś, kto chce odsprzedać mieszkanie ucieka z tonącego okrętu. Może ma akurat taką sytuację życiową, że potrzebuje mieszkania na już. Ja tam czekam na swoje i nie mam zamiaru nikomu odsprzedać, chociaż bardzo chciałabym już mieszkać (na razie wynajmuję za niemałe pieniądze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: niemrawo na Wiatraku ale robią IP: *.msz.gov.pl 09.06.04, 16:33 w pełni zgadzam się z tym, co piszesz; szkopuł polega na tym, że ta osoba ma do odsprzedania kilka mieszkań... czyżby nieudana inwestycja mieszkaniowa, z której próbuje się wykaraskać a czy jeśli kupię od niej mieszkanie, to będę jeszcze coś winien spółdzielni; ta osoba twierdzi, że kupiła rzeczone mieszkania od spółdzielni, a więc są one (?) jej własnością; jak sprawdzić, czy tak jest w istocie??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Róża Re: niemrawo na Wiatraku ale robią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 22:55 O ile wiem to podobno porzedni prezes sprzedaje mieszkania bo chce wyzbyć się majątku przed grożacą mu windykacją komorniczą z powództwa wierzycieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: niemrawo na Wiatraku ale robią IP: 213.17.181.* 14.06.04, 09:12 A co robi z pieniędzmi ? Rozdaje ? Nie prościej przepisać mieszkania na rodzonkę ? Czego ma dotyczyć "pozew" ? Czemu prezes ma odpowiadać za długi spółdzielni własnym majątkiem nawet jak te długi sam zrobił ? Itd. Itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
fordit Re: niemrawo na Wiatraku ale robią 14.06.04, 12:43 Gość portalu: Róża napisał(a): > O ile wiem to podobno porzedni prezes sprzedaje mieszkania bo chce wyzbyć się > majątku przed grożacą mu windykacją komorniczą z powództwa wierzycieli dziękuję za informację!!! czy są może na forum jacyś członkowie spółdzielni??? czy PAX rzeczywiście chyli się ku upadkowi??? kupno mieszkania tej spółdzielni, bezpośrednio od niej (wciąż są - niewiarygodne, bo mieszkań na prawie już w Warszawie jak na lekarstwo) lub z drugiej ręki, to szukanie kłopotów, nieprawdaż??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: niemrawo na Wiatraku ale robią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 00:51 Czy ktoś wie co się dzieje w Pax -ie bo zaczynają znowu być poważne kłopoty Odpowiedz Link Zgłoś
toja_28 Re: niemrawo na Wiatraku ale robią 03.12.04, 15:42 Ale jakiego rodzaju kłopoty? Pan Prezes ma kłopoty, ktoś inny ma kłopoty, czy znowu nie ma pieniędzy - i na tym polega kłopot? Czy Klops mógłby wyrazić się jaśniej? Pozdr. M. Odpowiedz Link Zgłoś
toja_28 do Irka 10.06.04, 20:04 Irku.Nie jestem specem od prawa spółdzielczego, ale jestem członkiem tej spółdzielni. I o jednym musze pamietać. Członkostwo zobowiązuje (udział w długach) i daje prawa (udział w zyskach itd - bo to nie jedyne prawo i nie podstawowe). W tej kwestii mimo wszystko proponuję lekturę odpowiednich ustaw. Co do osoby, która wysprzedaje kilka mieszkań - też bym się specjalnie ogólnej sytuacji nie dziwiła. Jeżeli ma zamrożony kapitał, to nic dziwnego, że chce coś z tym zrobić.Może potrzebuje pieniedzy na już. Jeśli kupisz mieszkanie w spóldzielni, to z racji bycia jej członkiem jesteś zobowiązany do uczestnictwa w spłacie ew. długu - takie są przepisy ustawowe i zapisy statutu (chyba jest na stronie PAX-u) i nikt w tej kwestii nic nie ukryje. Status mieszkania może być różny: 1. spółdzielcze własnościowe - twje jest tylko wnętrze - jak to mówią - środek aż do ścian - czyli własnością jest prawo 2. własnościowe hipoteczne - całe jest twoje, ze wszystkimi ścianami :)) - własnością jest fizycznie mieszkanie i prawo własności 3. i trzecia kategoria - spółdzielcze lokatorskie - tylko prawo do mieszkania w lokalu - mix najmu z członkowstwem w spółdzielni, dla którego wspólnym mianownikiem jest wkład budowlany (to dziwna forma, w Polsce jeszcze funkcjonuje, ale np. w Unii już nie) I teraz wszystko zalezy od tego, jakie mieszkania sprzedaje rzeczona osoba (i czy bedziesz coświnien spóldzielni po rozliczeniu inwestycji, czy nie) A jak sprawdzić? Myślę,że najlepiej w spółdzielni (chyba powinni powiedzieć, chociażnie wiem,czy mają taki obowiązek). Bo księgi wieczystej jeszcze pewnie nie ma, skoro mieszkania jeszcze nie oddane (ale KW chyba tylko dla hipotecznych). Więc własnościowe hipoteczne może sprzedać- na podstawie podpisanej ze spółdzielnią umowy przedwstępnej(zbywalne. Spółdzielcze własnościowe - trochę inaczej, bo przedmiotem jest prawo spółdzilcze do lokalu, więc należy złożyć wniosek do spółdzielni o przyjęcie w poczet członków((coś chyba jednak Sąd Najwyższy się wypowiedział w tej kwestii, ale w tym sensie,że spółdzielnia w takim przypadku nie może nie przyjąć w poczet członków)), a potem dogadać się, o które mieszkanie chodzi -najlepiej żeby poszedł nabywca ze zbywcą, dla sprawniejszego przebiegu sprawy(to jest dlatego bardziej skomplikowane,że działają przepisy prawa spółdzielczego i przepisy prawa o spółdzielniach mieszkaniowych - określają sposób nabycia i wygaśniecia członkowstwa). No i wkład budowlany.I po sprawie. W szczegółowych sprawach proponuję zadać pytaniena forum nierchomości - do niejakiej Pani Bebiak. Gdyby coś, to pisz na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: niemrawo na Wiatraku ale robią IP: 213.17.181.* 14.06.04, 09:09 W budynkach PAX są ludzie którzy mają po kilkanaście mieszkań. Wręcz całe klatki schodowe. Nie ma w tym nic dziwnego ponieważ PAX jest równierz deweloperem a dla wielu budów był deweloperem zastępczył, to znaczy reprezentował interesy budujących w ramach dużej ulgi budowlanej. Być może wynajem takich mieszkań staje się nie opłacalny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: niemrawo na Wiatraku ale robią IP: 213.17.181.* 14.06.04, 09:03 PAX ma coś koło 2000 mieszkań więc ze statystyki wynika, że rynek wtórny jest przy tej wielkości widoczny na rynku w ogole. Druga sprawa to, to, że PAX wychodząc z problemów wznowił kończenie a co za tym idzie sprzedaż mieszkań w bardzo dużym bloku przy Rondzie Wiatraczna. Odpowiedz Link Zgłoś
fordit Re: PAX 08.06.04, 08:28 No właśnie, co się teraz dzieje z Paxem? I czy jest sens kupowania mieszkania na Wiatracznej??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabrina Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 23:43 A co się dzieje przed walnym. Słyszałam że coś niewesoło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 16.06.04, 07:47 A co to znaczy "nie wesoło" ? Może daj szansę nam szarakom i podziel się swoją wiedzą. W PAXie to chyba było "wesoło" jakieś 4-5 lat temu, no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 00:37 do zobaczenia na walnym w środę o 17:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: PAX IP: 217.153.153.* 29.06.04, 21:24 No! To do zobaczenia! Już nie mogę się doczekać jaką minę na tym zebraniu będzie miał PCh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X.Y.Z. Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 23:59 P. CH.powie ze dla siebie tezx cos chciał zarobić Odpowiedz Link Zgłoś
inw Re: PAX 30.06.04, 09:39 Ekipa poprzedniego prezesa znowu rwie się do koryta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: PAX IP: 217.153.153.* 30.06.04, 12:30 A jest jeszcze coś w tym korycie? Panowie PCh, Inw, PK, Marcin i inni z nowych władz? Czy już wszystko do końca rozgrabione? Może działka jakaś została, ta przy Smródce na przykład? A może mieszanko "z odzysku" po biurze Spółdzielni? A może jakieś lokaliki ekstra na Bitwy są do wzięcia za niewielkie pieniądze? A może możnaby jeszcze podmienić przydział z Wiatraka na gotowe na Ursynowie poza kolejką? No może chociaż jakiś etacik w Sp-ni dla bliższych lub dalszych Krewnych-I-Znajomych Królika? Przecież jest jeszcze kogo wyrzucić z pracowników! A przecież zawsze możecie powiedzieć, że to są przewiny starych władz. Pozdrowionka - Klops - kobita Odpowiedz Link Zgłoś
inw Re: PAX 30.06.04, 12:59 Podobno każdy sądzi swoją miarą. Złodziej sądzi, że wszyscy inni to też złodzieje. Były członek władz - że inni piszący są członkami nowych władz - a to tylko mali szaraczkowie - obecni i niedoszli mieszkańcy Pax-u zrobieni w trąbę przez stary Zarząd. A rozdający w przeszłości mieszkania i etaty po znajomości - że wszyscy rozdają mieszkania i etaty po znajomości. A jak go poprosili na tym forum o konkrety - nabrał wody w usta. Gość portalu: klops napisał(a): > A jest jeszcze coś w tym korycie? Panowie PCh, Inw, PK, Marcin i inni z nowych > > władz? Czy już wszystko do końca rozgrabione? Może działka jakaś została, ta > przy Smródce na przykład? A może mieszanko "z odzysku" po biurze Spółdzielni? > A może jakieś lokaliki ekstra na Bitwy są do wzięcia za niewielkie pieniądze? > A może możnaby jeszcze podmienić przydział z Wiatraka na gotowe na Ursynowie > poza kolejką? No może chociaż jakiś etacik w Sp-ni dla bliższych lub dalszych > Krewnych-I-Znajomych Królika? Przecież jest jeszcze kogo wyrzucić z pracowników > ! > A przecież zawsze możecie powiedzieć, że to są przewiny starych władz. > Pozdrowionka - Klops - kobita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: 213.17.181.* 30.06.04, 14:18 No koryta już nie będzie. Skończyło się. Musisz się z tym pogodzić. Teraz liczą się ludziska - przypadkowe społeczeństwo. A ocena sytuacji ... Wystarczy przejechać się na Stryjeńskich i zobaczyć ludzi zadowolonych z tego, że mają mieszkania. Może elewacja zacieka na żółto ale to lepsze niż wysypisko śmieci sprzed 3 lat. Można też zadzwonić do Kredyt Banku i spytać się o zobowiązania PAXu. A może porozmawiać z pracownikami spółdzielni ? A może porozmawiać z ludźmi z Wiatracznej, tymi którym oddawane są sukcesywnie pieniądze albo tymi którzy za chwilę dostaną mieszkania. Można zrobić co kolwiek konstruktywnego ale można też tęsknić za korytem i bez argumentowo leczyć żale na liście dyskusyjnej. Jeden argument, proszę, choć jeden konkret ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: PAX IP: 217.153.153.* 30.06.04, 15:14 Do zobaczenia na ZPCz........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: 213.17.181.* 01.07.04, 10:36 No jak tam dziewczynki poszło na Walnym ? A koryta żal - no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
inw Re: PAX 02.07.04, 13:20 No i co na tym walnym? Czy klops wystąpił i czy przedstawił się po pseudonimie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klops Re: PAX IP: 217.153.153.* 02.07.04, 19:02 Byłam, byłam, i widziałam to wasze pogrążanie się coraz bardziej. Ale gratuluję. Wpadnijcie teraz w samozachwyt. I "bawcie się tak dalej". Licznik bije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: PAX IP: 5.5R* / *.nokia.com 30.06.04, 16:01 Z tym że "za chwilę" będą na Wiatracznej oddawane mieszkania to mnie ubawiłeś do łez ;-))) Chyba cię zacytuję na forum Grochowa, niech się i inni pośmieją. Ostatnio śmialiśmy się tam że w takim tempie (na budowie maksymalnie 3 robotników na raz i przybywa po jednej barierce balkonowej co dwa tygodnie) skończą tą inwestycję w sam raz na koniec... 2014 roku ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: 213.17.181.* 01.07.04, 10:44 Cytuj. Będzie ubaw w dwie strony. Proponuję więcej spacerków na Rondo Wiatraczna i mniej Internetu. Trzy klatki są gotowe i będą zasiedlane w sierpniu. Ogrom budynku i poziom zaawansowania prac są bezwględnym argumentem za nowym prezesem. Propunuję porównać to ze stanem budowy sprzed roku -> nie zabezpieczony, niszczejący szkielet z betonu. Barierki są już wszystkie a budowy pilnuje w nocy dwa razy większa ekipa niż wymieniasz jako pracowników dziennych. Prosze -> trochę realizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: PAX IP: 5.5R* / *.nokia.com 01.07.04, 14:46 A kiedy ty tam byłeś? Bo ja jestem codziennie, tak się składa że mieszkam obok. Ba, nawet widzę ten wasz blok z okna. Bzdury opowiadasz dramatyczne. Na oko od co najmniej 2 lat nic się praktycznie nie zmieniło, przynajmniej patrząc od strony ronda bo po opłotkach się raczej nie szwendam. Stojącego długo betonowego szkieletu to tam nigdy nie było, pieprzysz farmazony niestety, stało to 2 lata co najmniej ale na etapie nie szkieletu tylko gotowych ścian zewnętrznych. Od tamtej pory przybyły 1) szyby w oknach w zeszłym roku 2) witryny na parterze na wiosnę i 3) barierki balkonowe ostatnio. Ale jeśli to są już wszystkie to znaczy że w paxie barierka przysługuje sie tylko do 3 piętra - bo wyżej już ich nie ma. I twoja mantra że są nie zmieni tego faktu bo ich nie ma. Tak jak i robotników - no chyba że ci sie dobrze chowają przed wzrokiem postronnym. A co do sprowadzania ludzi - pięknie, myslałem że peerelowsska praktyka mieszkania w nieotynkowanym już zaginęła - ale widać że w paxie przetrwała. Generalnie chłopaki i dziewczyny: współczuję wam szczerze takiej spółdzielni. Sami jesteście sobie winni że w takie gówno wdepneliście ale i tak wam współczuję. Ja sam przenigdy bym nie kupił mieszkania od spółdzielni. I tym oto stwierdzeniem chciałbym zakończyć moją partycypację w tym wątku jako że co chciałem powiedzieć już powiedziałem. A kto mi nie wierzy niech wsiądzie w tramwaj i pojedzie na rondo Wiatraczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: PAX IP: *.chomiczowka.net.pl 01.07.04, 16:20 Tak sie składa że będe tam mieszkac. Owszem czekam juz 100 lat ale kupując tam mieszkanie, spółdzielnia działała jak nalezy. Stało sie tak jak sie stało i nikt na to nic nie poradzi, nawet to, ze nam współczujesz. Po drugie byłam w swoim mieszkaniu jakieś 3 tygodnie temu i z tego co zobaczyłam odbiorę mieszkanie w sierpniu, wrześniu. I życzę tego każdemu, kto będzie moim sasiadem w bloku. Nie szukaj czegoś na siłe, bo to już ponad siły wszystkich czekających na mieszkania przy wiatracznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 08:31 Nie ma co dyskutować z P.Ch, przecież to etatowy pracownik spółdzielni, jego/jej wątki to albo "łubu dubu niech żyje prezes" albo "przepraszam co to za wspaniały budynek" lub "dlaczego oni są tacy niedobrzy i nie chcą dopłacać po 5000 zł do m2 (przecierz mogą sprzedac nerki)". Co do Wiatraka to moze w pięciu (budowlanców) skończą w sierpniu tylko ciekawe którego roku. Życze dalszej dobrej zabawy Helmut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.04, 10:55 Ależ po to są listy aby dyskutować. Ale trzeba mieć argumenty. "klops" straszy, że powie - ale nie mówi. "Helmut" pisze o 5000 PLN dopłaty do metra. To są mżonki i bzdury. Fakty są taki, że PAX ma bardzo poważne problemy finansowe ale dzięki zmianie we władzach wychodzi z nich sukcesywnie. Zachęcam do wejścia na stronę www.pax.com.pl/view_Rondo_Wiatraczna.htm i zobacznie jak Wiatraczna wyglądała rok temu a potem po prostu spacer wokoło budynku teraz. Zachęcam też do spaceru na Stryjeńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klops Re: PAX IP: 217.153.153.* 02.07.04, 19:13 No ja też zachęcam wszystkich do spaceru po Stryjeńskich. Ulica ładna, tylko broń boże nie skręcajcie w Moczydłowską. Od mojej ostatniej tam wizyty, jakiś miesiąc temu nie udało się nawet posunąć o milimetr budowy najdłużej na świecie wznoszonych pięciu schodków z poziomu podwórka na ulicę Moczydłowską. Takie tempo prac rokuje, że za następne trzy lata dorobiona zostanie do nich kolejna barierka z surowych desek z rozbiórki deskowań. A po kolejnych jedenastu ulica tak zostanie podsypana śmieciami z dynamicznie kończonej budowy drugiego etapu najpiękniejszej inwestycji "PAX-u", że schodki będą już nie potrzebne. Panie P.Ch.! gratuluję absolutorium na zebraniu. Oj jeszcze nie raz się odezwę! Taka już jestem upierdliwa baba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONTESTATOR Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 20:37 Walne żenada - "starzy działacze" dogadali się w ciągu ostatniego roku z "nowymi" i wspólne lody kręcą jak za dobrych, choć krytykowanych oficjalnie, starych czasów. Sorry Winetou biznes to biznes, a mimo biedy okazuje się że wciąż jest czym się dzielić, bo wspólne to niczyje, a raczej tego kto bliżej żłoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: PAX dzień sądu ostatecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 14:54 czy to już jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: PAX dzień sądu ostatecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 21:00 Co nas nie zabije to nas wzmocni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: han Re: PAX dzień sądu ostatecznego IP: *.acn.pl 17.07.04, 01:04 chyba was zabilo!nie jestem z warszawy kupilaam dwa mieszkania na "wiatraku"moze ktos napisze czy oni to wkoncu wyboduja czy nie?czyzby na zebraniu wszystko sie wyjasnilo i nie ma zadnych problemow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX dzień sądu ostatecznego IP: 213.17.181.* 19.07.04, 08:32 Problemy są. Ale jest coraz lipiej. Wiatraczna się buduje. Bywam tam stosunkowo często. Budowla jest ogromna i nie prędko wszystkie mieszkania zosataną przekazane mieszkańcom. Powinnaś sama sprawdzić w jakiem stanie jest klatka w której masz mieszkania. To ważne. Odstęp pomiędzy oddaniem kolejnych klatem może być długi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Re: PAX dzień sądu ostatecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 14:47 Jako do zdemaskowanego członka władz Paxu, mam do ciebie kilka pytań ( i to nie o hipoteke czy dopłaty -ha ha ha) Dlaczego na Stryjeńskich jest: 1. Tak strasznie brudno, dozorca zniknął jakies pół roku temu, czy ciebie nie rażą kilogramy ptasich odchodów przed wejściem do śmietników, niemyte szyby, brudne i zakurzone klatki. 2. Ochrona, to ona jest czy jej niema, bo chyba jednak jej niema i to nawet nie widać tych emerytów odrabiających czynsz, lokatorzy w końcu płacą po 50zł ekstra za ochronę. 3. Wodzu, I etap się sypie odpadają tynki na ścianach, peką terakota, wypalone lampy może jakaś choćby minimalna konserwacja (fundusz remontowy oczywiście płacimy). 4. Bardzo jesteśmy zachwyceni barakiem i sławojką dla robotniko-ochroniarzy III etapu budowy postawionymi na środku podwórka. 5. O utrzymanie resztek terenów zielonych nie będę pytał bo i po co. Z góry dziekuje i oczywiści będzie lipiej Helmut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilla Re: PAX dzień sądu ostatecznego IP: 217.11.133.* 02.08.04, 17:30 Oj Helmuciku, Helmuciku dopłać co zalegasz to będziesz mógł wymagać, a tak to nawet Salomon z pustego nie naleje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Re: PAX dzień sądu ostatecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 20:54 Ok, to rozumiem że z czynszu można wykreślić (czytaj-przestać płacić) opłaty na: fundusz remontowy, dozorcę, ochronę, wesołą kompanię (zarząd Paxu). Zostanie do uregulowania całkiem niedużo, chociaź jak za slams za który już się zapłaciło 270 kk to też niemało, no sam nie wiem. Pozdrawiam Helmut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX dzień sądu ostatecznego IP: 213.17.181.* 03.08.04, 10:26 Nie jestem członiem władz PAXu. Jeśli mi się coś nie podoba w moim budynku dzwonię do administratora tego budynku i zgłaszm uwagi. Jeśli nie pomaga telefon to wysyłam fax. Zadzwoń do: Administracja Główna tel: (22) 848 44 04 i dowiedz się kto jest administratorem Stryjeńskich. Jemu zgłoś uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stryj Re: PAX dzień sądu ostatecznego IP: *.hartwig.pl 03.08.04, 12:50 To co napisał Helmut jest prawdą. Bałagan jaki panuje na budowie woła o pomstę do nieba.Aby normalnie posprzątać nie trzeba pieniędzy. Tym bardziej że paru smętnych budowlańców snuje się po budowie. Widziałem ich prace i nie wiem czy się śmiać czy płakac. Zobaczcie jak jest "układana" kostka od strony Moczydłowskiej. Przecież to robią amatorzy. Oczywiście to wszystko kiedyś będzie poprawiane za nasze pieniądze. Tak jest ze wszystkimi pracami. Prawda jest taka ze nikt ze strony PAX-u nie interesuje się budową. Najważniejsze , że władza ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX dzień sądu ostatecznego IP: 213.17.181.* 04.08.04, 13:38 Więc trzeba PAX monitować ciągłymi uwagami. Nie mogą zignorować wszystkich. Ja ich monituję jak mi się nie podoba praca dazorcy. Można np. zapowiedzieć, że nie będzie się płaciło za fundusz remontowy czy za ochronę. Jeśli pozostawicie problemy jedynie na liście "gazety" nic z tego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: PAX dzień sądu ostatecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:46 jak nie wiecie dlaczego tak jest to poczytajcie www.wprost.pl/ar/?O=64290 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudolf Re: PAX dzień sądu ostatecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:48 Jest jeszcze lepszy tekst www.naszdziennik.pl/index.php? typ=po&dat=20040719&id=po01.txt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: PAX dzień sądu ostatecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 13:04 Co to za lipa, za tą hipoteką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: PAX dzień sądu ostatecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 14:42 O co się konkretnie pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Co się dzieje w PAX-ie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 11:12 Nie wiecie co się dzieje w spółdzielni? Dwa lata temu zrezygnowałam z mieszkania na Stryjeńskich, do dzisiaj nie zwrócili mi wkładu, a prezes od pół roku mnie unika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Co się dzieje w PAX-ie? IP: *.msz.gov.pl 30.08.04, 11:06 czy ktoś ostatnio kupił mieszkanie na Wiatracznej? czy w ogóla kupowanie mieszkań od PAXu ma sens czy też grozi utratą wpłaconych pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 22:36 znowu zbliża się kolejne walne Odpowiedz Link Zgłoś
inw Re: PAX 20.09.04, 10:15 Na jaki temat ma być walne ? Jak zbliża się walne to na pewno zaraz na liśce uaktywni się klops. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.04, 07:17 Nie walne tylko przedstawicieli -> www.pax.com.pl/aktualnosci.htm. Klops chyba nie grozny przy obecnym wzroscie cen mieszkan i konczeniu przez Pax Wiatracznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 10:10 Oprócz zdarzeń i wypadków, cudów i obietnic. To notorycznie nie grzeją w kaloryferach. Panie Prezes zrób Pan choć tyle i włącz kaloryfery. Wiem, my jesteśmy tylko od płacenia, jednak prosimy prosimy tylko o to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:11 Te Śm....ie nadal nie grzeją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 16:50 przenieśli walne bo już mają taki b..del że się sami nie mogą w nim połapać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: PAX IP: *.fornet.waw.pl / *.fornet.waw.pl 01.11.04, 00:23 Fakt, bajzel mają niezgorszy. Gubią pisma, panienka w sekretariacie ciągle jest "jak za starych dobrych czasow", Prezes tylko wspomina jaki byl kiedyś dobry w starej firmie i obiecuje czego on to nie zrobi. A tak naprawdę, to jak zauwaztles - maja bajzel!!! Ale ja ich rozumiem - w bałaganie nikt nie dojdzie co i jak. I dostaną skwitowanie za rok działalności. A to oznacza, że będą bezkarni bo pozytywnie rozpatrzeni. I czyja to bedzie wina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: 213.17.181.* 02.11.04, 10:51 Ale co z tym zrobić ? Stary zarząd był jescze gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
toja_28 Re: PAX 14.11.04, 23:09 A co nowego na budowie? Był ktoś może...ja tylko przejeżdżałam - na oko nic się nie zmieniło, a może w środku coś chociaż robią...? M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: PAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 19:33 poczytajcie sobie coś nowego www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_041115/nieruchomosci_a_12.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: PAX IP: 213.17.181.* 08.10.04, 08:24 A u mnie grzeją. Patrz ale mam fart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziwny Czy PAX jest w stanie upadłości? IP: *.aster.pl 04.12.04, 22:13 Dzwonił ostatnio do mnie znajomy i coś sie zgadało na temat spóldzielni PAX. Powiedział mi ze ogladał około 2 tygodni temu program Elżbiety Jaworowicz- Sprawa dla reportera i było o Paxie. Podobno jest postawiona w stran upadłości. Czy coś o tym wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś