aliya_uk 22.10.05, 20:35 Kochana Gaju lub Beduinko, powiedzcie mi jak to jest z wiza wjazdowa do jordanii? Czy dostaje sie ją na lotnisku? na jak dlugo? 2 tygodnie? miesiac? bede wdzieczna za odpowiedz:) Pozdrawiam Aliya Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tetys Re: jordania 23.10.05, 10:51 Hehe ale trafiłaś...Beduinka w Damaszku przez najbliższe 9 miesięcy, a Gaja właśnie pracuje i wypoczywa w Egipcie :) Nie wiem dokładnie jak jest w wizą, musisz sprawdzić na stronie MSZ, ae pamiętaj, ŻADNYCH stępli izraelskich w paszporcie! pozdrawiam Odpowiedz Link
tetys Re: jordania 23.10.05, 10:53 oczywiście STEMPLI nie stępli...to jeszcze poranne zaspanie ;) Odpowiedz Link
jord_ania Re: jordania 23.10.05, 12:54 Wizę dostaniesz na lotnisku.Na jak długo nie wiem.Kolżanka była ze mną na wakacjach i dostała na cały miesiąc(ale to było w 97).Niestety nie wiem ile teraz kosztuje wiza.Ale jakieś 20 JD napewno. Pozdraiwam, Odpowiedz Link
samarytanin61 Re: jordania 24.10.05, 00:01 Wize mozesz dostac na kazdym punkcie granicznym, kosztem ok 10$. Wiza upowaznia do pobytu na terenie Krolestwa przez 30 dni z mozliwoscia przedluzenia. A to tez poprawka do postu Tetysa NIE zwracaja juz uwagi na steplekow i wiz izraelskich, mozesz nawet bezposrednio przyjechac przez Rzeke Jordanu i bezproblemow dostaniesz wize. Zycie powodzenia i milego pobytu. Odpowiedz Link
aliya_uk Re: jordania 27.10.05, 13:06 dziekuje bardzo. z tego rozumiem, ze po przylocie do ammanu ide sobie gdzies gdzie mi stempelek jakis wizowy lub naklejke dadza:) a jak z pogoda przez najblizszy miesiac? moze tez wiecie?:) pozdrawiam Odpowiedz Link
samarytanin61 Re: jordania 27.10.05, 18:14 Na lotnisku w Ammanie jest tzw. Biuro Emigracyjne lub Biuro Wizowe. Tam dostanies te wize. Jezeli chodzi o pogode jest teraz slonecznie i ciepla temp. w granicach 25 stopnie w dzien, jednak, niezalezny bierz ze soba cieply sweter i jakas kurtke, nocy potrzfia byc zimne szczegolnie w Doliny Jordanu i na pustynii. Odpowiedz Link