anouk11 21.09.03, 18:33 Czy moge kupic vise do Egiptu na lotnisku?Planuje podroz na wlasna reke i bede prawdopodobnie leciec z KOpenhagii.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noor Re: Egipt 21.09.03, 19:48 więc ja miałam ten sam problem ponieważ nie mieszkam w Warszawie i załatwić wizę w ambasadzie było mi troszkę nie na rękę,to trwa dwa dni,podzwoniłam tu i tam i troszkę w necie popytałam,wiem tyle na dzisiaj że na stronie MSZ pisze- turyści indywidualni mogą otrzymać wizę po przekroczeniu granicy także,czyli w moim przypadku na lotnisku w Kairze,następnie zadzwoniłam do ambasady ,tam powiedzieli że powinnam mieć wize od nich ,ponieważ wymagają tego niektore linie lotnicze już przed wejściem do samolotu i mogą mnie nie wpuścić(z tego co już wiem, tak jest z niemieckimi liniami)więc zadzwoniłam do linii lotniczych z ktorymi wkrotce lece,tam zagwarantowali mi że nie zrobią mi problemu z wejściem do samolotu i tę wize otrzymam na lotnisku w Kairze,jedna osoba ktora leciała indywidualnie w tym roku do Kairu potwierdziła takze że wizę otrzymała na lotnisku,tak więc podobnież wizę na lotnisku dostaniesz tylko jak wcześniej powiedziałam,upewnij się czy linie lotnicze nie będą wymagały tego od ciebie przed wejściem do samolotu Odpowiedz Link
monachijka Re: Egipt 02.10.03, 00:59 Czesc, w poniedzialek wrocilam z Egiptu. Wize mozesz bez problemu kupic na lotnisku i to bez wzgledu na to, skad wylatujesz (w zeszlym roku lecialam tez do Egiptu z Niemiec). Kosztuje 15 dolarow, czasami jezeli leci sie na wczasy z jakims biurem podrozy trzeba zaplacic 18 (nie pytaj sie mnie, dlaczego. Po prostu tak). Ewentualne niewpuszczanie do samolotu itp. moze bylo aktualne wczesniej, ale teraz, kiedy Polska jest juz jedna noga w Unii, to z tego co wiem, mozna ( a moze wrecz nalezy) ustawiac sie do odprawy paszportowej przy okienku z napisem Unia Eurpejska. Pozdrawiam i zycze udanego pobytu! Odpowiedz Link