21.09.03, 18:33
Czy moge kupic vise do Egiptu na lotnisku?Planuje podroz na wlasna reke i
bede prawdopodobnie leciec z KOpenhagii..
Obserwuj wątek
    • noor Re: Egipt 21.09.03, 19:48
      więc ja miałam ten sam problem ponieważ nie mieszkam w Warszawie i załatwić
      wizę w ambasadzie było mi troszkę nie na rękę,to trwa dwa dni,podzwoniłam tu i
      tam i troszkę w necie popytałam,wiem tyle na dzisiaj że na stronie MSZ pisze-
      turyści indywidualni mogą otrzymać wizę po przekroczeniu granicy także,czyli w
      moim przypadku na lotnisku w Kairze,następnie zadzwoniłam do ambasady ,tam
      powiedzieli że powinnam mieć wize od nich ,ponieważ wymagają tego niektore
      linie lotnicze już przed wejściem do samolotu i mogą mnie nie wpuścić(z tego co
      już wiem, tak jest z niemieckimi liniami)więc zadzwoniłam do linii lotniczych z
      ktorymi wkrotce lece,tam zagwarantowali mi że nie zrobią mi problemu z wejściem
      do samolotu i tę wize otrzymam na lotnisku w Kairze,jedna osoba ktora leciała
      indywidualnie w tym roku do Kairu potwierdziła takze że wizę otrzymała na
      lotnisku,tak więc podobnież wizę na lotnisku dostaniesz tylko jak wcześniej
      powiedziałam,upewnij się czy linie lotnicze nie będą wymagały tego od ciebie
      przed wejściem do samolotu
    • anouk11 Re: Egipt 24.09.03, 19:38
      Dzieki, jakimi liniami tu lecisz?
      • noor Re: Egipt 24.09.03, 23:38
        węgierskimi-malev
    • sarsur Re: Egipt 26.09.03, 12:06
      a kiedy lecisz??????
      • noor Re: Egipt 26.09.03, 20:51
        30 września a Krakowa:)
    • monachijka Re: Egipt 02.10.03, 00:59
      Czesc,

w poniedzialek wrocilam z Egiptu. Wize mozesz bez problemu kupic na lotnisku i
      to bez wzgledu na to, skad wylatujesz (w zeszlym roku lecialam tez do Egiptu z
      Niemiec). Kosztuje 15 dolarow, czasami jezeli leci sie na wczasy z jakims
      biurem podrozy trzeba zaplacic 18 (nie pytaj sie mnie, dlaczego. Po prostu
      tak). Ewentualne niewpuszczanie do samolotu itp. moze bylo aktualne wczesniej,
      ale teraz, kiedy Polska jest juz jedna noga w Unii, to z tego co wiem, mozna (
      a moze wrecz nalezy) ustawiac sie do odprawy paszportowej przy okienku z
      napisem Unia Eurpejska.

Pozdrawiam i zycze udanego pobytu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka