25.11.03, 16:03
W styczniu jadę do Omanu. Będę tam ok. 14 dni. W tym czasie chcialabym jak
najwiecej zabaczyć. Proszę o pomoc w zdobyciu informacji. Interesuje mnie
WSZYSTKO.
Obserwuj wątek
    • paulvandyke Re: Oman 26.11.03, 10:40
      Co prawda nie bylem, ale kilka dni temu rozmawialem z dziewczyna, ktora byla.
      Rada: wez namiot bo noclegi zaczynaja sie od 20$.
      Za ile masz przelot? Jaka trase planujesz?
      • krystyna_o Re: Oman 26.11.03, 12:33
        Nie wiem jaką trasę zaplanować, nie mam żadnych materiałów, dlatego tu jestem.
        Potrzebuję informacji. Jadę na kongres ortopedów, planuję zostać dłużej, chcę
        trochę poznać kraj.
    • monachijka Re: Oman 26.11.03, 14:53
      Krystyno, jezeli znasz niemiecki, to troche stron o Omanie znajdziesz tutaj:
      de.dir.yahoo.com/Staedte_und_Laender/Laender/Oman/
      a po angielsku:
      dir.yahoo.com/Regional/Countries/Oman/
      Pozdrawiam (i troche zazdroszcze Ci tak egzotycznej, na pewno super
      interesujacej wyprawy!)
      monachijka
      • nowamloda Re: Oman 01.12.03, 11:36
        Czesc!

Bylam w Omanie 2 razy i chyba znowu pojade w kwietniu, bo to przepiekny kraj.
        Bez problemu mozesz jezdzic samochodem, a wynajecie jest stosunkowo tanie, wiec
        to chyba najlepsza metoda zwiedzania. Poza tym z wiekszosci hoteli konsjerze
        moga Ci zorganizowac wycieczke samochodem z kierowca. Jezeli masz mozliwosc
        polecenia samolotem z Muscatu do Sallalah, to polecam trase Muscat-Sallalah
        samolotem, a powrot a Sallalah przez Nizwe do Moscatu samochodem. Po drodze
        jest mnostwo beduinskich oaz, w ktorych miejscowi za grosze (Oman w ogole jest
        raczej drogi, ale w miastach)na Twoich oczach przygotuja tradycyjne potrawy
        (przygotuj sie na duze ilosci roznych wariacji nt. daktyli). POza tym w gorach
        sa tysiacletnie faladze, ktore dalej sluza do zaopatrywania gorskich wsi w wode
        (te gorskie wsie maja state of the art aparature medyczna na 5o mieszkancow,
        ale nie ma z nimi zadnej lacznosci telefonicznej, ani kanalizacji czy biezacej
        wody - ciekawa wycieczka dla lekarza).

Na uniwersytecie w Omanie jest grupa polskich lekarzy - pewnie beda
        uczestniczyli w seminarium i doradza Ci, gdzie i co najlepiej wynajac (jezeli
        chodzi o samochody), bo w kolko sa jakies promocje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka