roleczka11 14.10.04, 15:10 Kogo męczyła zgaga na początku ciąży i ile to trwało? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kszymanowska Re: ZGAGA 14.10.04, 22:13 Czesc, Mnie męczy zgaza od samego poczatku i niestety trwa do dziś....został mi tydzień do końca 4 miesiąca. Także różnie bywa, u każdego inaczej. Polecam : - wypażone i obrane migdały - można ssać 1 dzień Renie (info od gina) - ciepłe mleko po prostu coś słodkiego (mi pomagaja lizaki) Unikaj : - ostrego - serka białego ze śmietaną (mniam,mniam - niestety) - leżenia na płasko Ja zasypiam ciągle na plecach. Powodzenia K + 16 tyg ktoś (?) Odpowiedz Link
kokolores Re: ZGAGA 14.10.04, 22:33 Niestety nie moge Cie pocieszyc ! Mnie zgaga meczyla przez cala ciaze!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kokolores Mnie pomagaly... 14.10.04, 22:35 ... mietowe landrynki!! Ssalam je prawie caly dzien i noc. :) Odpowiedz Link
netmenka29 Re: Mnie pomagaly... 15.10.04, 09:11 - herbata miętowa - mleko, obojetnie czy zimne czy ciepłe - banany Jestem w połowie 6-tego miesiąca i niestety jak zgaga była, tak jest. pozdrawiam netmenka i 23 tyg. "Stefan" Odpowiedz Link
czarnulka77 Re: ZGAGA 19.10.04, 11:31 Witam!!! Niestety ja tez musze przyznac ze jak juz sie zaczelo to raczej do konca mozesz ja miec. Ja mam zgage od miesiaca jestem w 30 tc i niestety nic nie przechodzi. Pomaga mi mleko banany i reni czasami. Pozdrawiam kasia i 30tyg brzuszek Odpowiedz Link
pocahontas_kw Re: ZGAGA 19.10.04, 13:42 Rany ja jestem na początku i od dwóch trzech dni mnie nie opuszcza....i tak ma zostać?! a mdłości to mi chociaż przejdą? Bo dziś czuję się wyjatkowo paskudnie....wiem,że warto, ale nie zmienia to faktu,że czuje się paskudnie, poza tym ciągle mi się chce spać, czy to normalne, zawsze byłam rannym ptaszkiem, a teraz przed 10 nic mnie z łóżka nie ściągnie..... pozdrawiam was wszystkie kochane dziewczyny pocahontas Odpowiedz Link
aga305 Re: ZGAGA 20.10.04, 08:37 mnie męczyła zgaga do końca ciąży. Jedyną rzeczą jaka mi pomagała to Renni. Najlepiej unikać kwaśnych rzeczy tj. soki typu kubuś, mandarynki, pomarańcze itp. Odpowiedz Link
czarnulka77 Re: ZGAGA 20.10.04, 09:40 hello na szczesci mdłości przechodza zazwyczaj ok 3 miesiaca mi minęły w połowie 3 mieś. A jeżeli chodzi o spanie to korzystaj z tego przywileju jak najdłuzej bo jak sie bobik urodzi to bedzioesz i porannym i nocnym ptaszkiem. Organizm po prostu zbiera siły przed tak waznym zadaniem. Powinnaś dużo sie wysypiac to na zdrówko twoje i brzuszka... pozdrowienia kasia Odpowiedz Link
ezagraj Re: ZGAGA 20.10.04, 10:37 Ja mam zgage od jakiegoś czasu raz mnie meczy przez cały dzeń potem nie ma jej przez kilka dni czasami tydzień jestem w 35 tygodniu więc za wiele mi nie zostało. Generalnie nic mi nie pomaga ani slodkie ani mleko ani banany, a renii mi nie smakuje wręcz jest ochydne. Więc jak sama widzisz na każdego działa coś innego. Kożystaj narazie ze spania na plecach bo później trzeba spać na boku najlepiej lewym, a wynika to stąd że śpiąc na plecach jest ucisk na jakieś naczynia co powoduje niedokrwienie macicy. Tak że to spanie na bokach nie wiąże sie z niewygoda, bo ja mimo 35 tyg. nadal bym mogła spać na plecach, a z bezpieczeństwem dla dzidziusia. Pozdrawiam Edyta PS. gorąco polecam chodzenie na Szkołę Rodzenia (w Kielcach super jest na Kościuszki) Odpowiedz Link