Dodaj do ulubionych

samoopalacz

31.03.05, 12:17
Cześć, orientujecie się może, czy można używać w ciąży kremów samoopalających?
Obserwuj wątek
    • agaw00 Re: samoopalacz 31.03.05, 12:18
      Tak
      czytałam w wielu ksiązkach ze nie jest on wstanie wsiąknąc głębiej niż do
      naskórka i to jedyna forma bezpiecznej opalenzny w ciąży:) minus taki że
      wysusza skóre
      • delta.x Re: samoopalacz 01.04.05, 11:05
        super, dzięki
        • pea_74 Re: samoopalacz 14.04.05, 10:19
          Ja slyszalam, ze nie mozna stosowac samoopalacza w ciazy.
          • luna333 Re: samoopalacz 14.04.05, 10:32
            ja z kolei wyczytałam że niepowinno się stosować kremów przyciemniających na
            brzuchu bo może to zaciemnić tą kreskę na brzuchu - na resztę ciała stosuję
            brązującą kolastynę i mam po niej ładny kolor skóry
            • megi.1976 Re: samoopalacz do luna 333 17.04.05, 11:47
              Jaką Kolastyne stosujesz?czy balsam brązujący z wyciągu z orzecha włoskiego bo
              coś takiego widziałam,czy inną,napisz jak możesz,i czy równo się rozprowadza,a
              może wiecie jak jest z takimi rzeczami jak się karmi czy można stosować nie ma
              wpływu na mleko?.Pozdrawiam
              • luna333 Re: samoopalacz do luna 333 18.04.05, 10:25
                właśnie tak - kolastyna balsam brązujący z wyciągiem z orzecha -jak się ją
                regularnie wciera to cialo ma taki delikatnie złoto-opalony kolorek - tylko ja
                ją stosuję głównie na nogi i ręce a na brzuch i piersi nie - bo zauważałam że
                po tym jak posmarowałamn brzuch to mi się wokół pępka zrobiło takie
                zaciemnienie - więc sobie dałam spokój :) to jest zwykły balsam więc nie
                oczekuj że będzie się po nim wyglądać na osobę opaloną - a co do mleka to nie
                wiem ale podejżewam że o ile nie smarujesz sobie piersi w mijscach które chwyta
                dzidziulek to nie ma co panikować że przenika jakiś balsam tak głęboko.
                • szymma Re: samoopalacz do luna 333 18.04.05, 14:36
                  A co myślicie o balsamie SOPOT ( z wyciągiem z bursztyna) - on bardzo fajnie
                  opala, ale nie wiem czy możana w ciąży go stosować.
                  • luna333 Re: samoopalacz do luna 333 18.04.05, 15:44
                    ja myślę że jak są wątpliwości to najlepiej gina spytać :) ogólnie te
                    samoopalacze czy też kremy brązujące działają powierzchniowo i nie ma co
                    świrować - byle by nie używać jakichś mocno rewitalizujących,
                    wysokowitaminizowanych, z kolagenem i innymi cudami rzeczy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka