Dodaj do ulubionych

Samoopalacz do nóg

04.05.16, 13:22
polećće mi ktoryś - łatwy w aplikacji, nie pozostawiający smug ani po naniesieniu ani po myciu. Nie zależy mi na super brązowej opaleniźnie po prostu żeby nie świecić białymi nogami. Uwielbiam chodzić z gołymi, jak dla mnie te 18 stopni to już w sam raz ale mam dość jasną karnację, po zimie nogi dosłownie białe, to okropnie wygląda, po jakimś miesiącu chodzenia z gołymi nogami już jakoś łapią znośny kolor ale początek jest straszny. Do solarium nie chcę chodzić ( chyba gdyby było takie łózko tylko na nogi ale nie widziałam takiego ) więc stosuję rózne specyfiki ale nic mi nie odpowiada - balsamy brążujące nic nie dają, moim zdaniem zero efektu, a samoopalacze to problem ze smugami, słyszałam o rajstopach w sprayu ale podobno brudzą. Może któraś zna jakiś super specyfik.
Obserwuj wątek
    • princess_yo_yo Re: Samoopalacz do nóg 04.05.16, 13:27
      ja uzywam palmers, balsamu lekko brazujacego w sprayu, taniocha i daje sensowny efekt. znalazlam ten wynalazek w tamtym roku i nadal jestem wierna.
    • seniorita_24 Re: Samoopalacz do nóg 04.05.16, 13:35
      Możesz mieszać samoopalacz z balsamem lub kłaść go na nawilżone nogi. Wtedy nie powinno być smug. Mam teraz Kolastynę w sprayu i stosuje na dwa powyższe sposoby.
    • bei Re: Samoopalacz do nóg 04.05.16, 16:01
      Wpierw peeling, pozniej nawilzenie balsamem, kolana, okolice kostek smaruj dwa razy tak, by skora nie byla sucha, bo taka wchlonie wiecej samoopalacza i ciemniejsze miejsca beda wyrozniac te okolice.
      Mozesz do samoopalacza dodac balsamu. Wcieraj male ilosci, rozsmarowuj rowno.
      Przez pol godziny nie zakladaj obuwia ani ubrania na nogi.
      Polecam tez rajstopy w sprayu lub z tubki smile
    • bei Re: Samoopalacz do nóg 04.05.16, 16:03
      Mozesz lykac betakaroten -tylko by byl efekt trzeba go zazywac przez miesiac.
    • yotsukaido Re: Samoopalacz do nóg 05.05.16, 00:02
      Wypróbuj sun ozon - samoopalacz w spreju z rossmana. Kosztuje grosze, a efekty bardzo fajne, łatwo się aplikuje.
    • default Re: Samoopalacz do nóg 05.05.16, 07:33
      Odkryłam ostatnio taki balsam Bielendy (tu są pokazane trzy rodzaje, ja mam i używam tego środkowego, w opakowaniu z niebieskim kolorem):
      kobietapisze.pl/5-sposobow-na-idealnie-piekne-cialo/2015/05/19/
      Nie jest to samoopalacz, tylko raczej fluid, ale krem jest biały i nie brudzący, natomiast po nałożeniu na ciało świetnie wyrównuje koloryt, maskuje wszelkie przebarwienia, plamki czy pajączki, nadaje jednolity ciepły odcień. I jednocześnie świetnie nawilża.
      O samoopalaczu z tej serii nic nie wiem, ale Bielenda ma fajne kosmetyki, więc pewnie nie jest zły.
    • mynia_pynia Re: Samoopalacz do nóg 05.05.16, 08:37
      Wiem , że mało popularne ostatnio. Ja po 10 latach niechodzenia poszłam 3 razy (w odstępach tygodniowych) na solarium i jestem wszędzie ładnie opalona ;P
      • edelstein Re: Samoopalacz do nóg 05.05.16, 08:52
        Ematki na Solarium,boj sie boga kobieto
      • julita165 Re: Samoopalacz do nóg 05.05.16, 09:32
        Ja wiele lat chodziłam i wiem "czym to się je", mnie trzy razy na pewno nic by nie daly, normalnie było cos widać po jakiś 10. Przestalam chodzić mając 35 lat, po prostu zorientowałam się, że w pewnym wieku to już bardzo wyraźnie źle działa na skórę.
    • thank_you Re: Samoopalacz do nóg 05.05.16, 08:48
      Stosuję Sun Ozon do ciemnej karnacji z Rossmanna na zmianę z Fake Bake 60 sec. Jeden i drugi daje ładny odcień opalenizny, FB aplikuje się sto razy łatwiej, ale jest 10 razy droższy od rossmannowskiego specyfiku. wink

Latem używam do nóg, ramion i dekoltu balsamów BB, które nadają kolor i rozświetlają. Uwielbiam. smile
    • viridiana73 Re: Samoopalacz do nóg 05.05.16, 08:54
      A ja mam właśnie balsam, niedrogi, z Eveline (napisane jest na nim "antycellulitowy", cha, cha!), bardzo go sobie chwalę, bo nie jest tak radykalny jak samoopalacz, ale już po zaledwie dwóch aplikacjach osiągnęłam pożądany efekt. Smug nie zauważyłam.
    • nikki30 Re: Samoopalacz do nóg 05.05.16, 11:55
      Kup sobie to:
      www.benefitcosmetics.com/us/en/product/hoola-zero-tanlines
      Genialny kosmetyk! Nie brudzi daje ładny, odcień opalenizny (też mam bardzo jasną karnację). Jest wydajny. Utrzymuje sie na nogach do pierwszego mycia. Ładnie pachnie. Ma w wersji do ciała i twarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka