Dodaj do ulubionych

Samoopalacz

14.08.15, 08:19
Poradźcie kumy, bom w tym temacie zupełnie niedoświadczona. Jutro wybieram się na wesele, mam już wszystko przygotowane, problemem są moje porażająco blade nogi big_grin Nie przeszkadzałoby mi to, gdyby cała reszta też taka była, no ale same nogi to tak chyba dość śmiesznie to będzie wyglądać. Więc wymyśliłam sobie, że potraktuję je samoopalaczem, ale nigdy go nie używałam i boje się, że nie będę umiała go dobrze zaaplikować, no a potem jak to wszystko będzie wyglądało uncertain Kupiłam se wczoraj jakiś balsam brązujący last minyt - bo wydawał mi się najbezpieczniejszy, ale potem poczytałam na wizażu, że ma raczej nieprzychylne oceny, głównie to, że się trudno aplikuje, zostawia smugi i w dodatku tego do jasnej karnacji w ogóle nie widać, no i teraz się boję go użyć... Tym bardziej, że musiałabym go użyć jednak w dniu wesela. Czy istnieje jakiś samoopalacz łatwy w obsłudze, dający ładny efekt, który będę mogła nałożyć dzień wcześniej i niezbyt drogi do tego wszystkiego? big_grin Czy sobie darować skoro nigdy wcześniej czegoś takiego nie używałam?
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: Samoopalacz 14.08.15, 08:22
      A ile masz do tego wesela? Jak idziesz jutro czy w niedzielę to bym sobie chyba darowała bp faktycznie czasem po 1 aplikacji niemal nic nie widać a po dwóch są smugi.

Ja byłam zadowolona z balsamu brązującego Dove (ładna opalenizna, nie robił smug) ale efekt był widoczny dopiero po 2-3 dniach używania. Lepszy będzie właśnie taki stopniowo brązujący niż dający mocny efekt po pierwszym użyciu.

A może rajstopy w sprayu?
    • moofka Re: Samoopalacz 14.08.15, 08:25
      Świetny i bezpieczny efekt na takie okazje daje ten fluid do ciała. Z bielendy 10 w 1. W rossmannie kupisz.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=64456
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Samoopalacz 14.08.15, 12:00
        O, to by mi chyba odpowiadało! Bo ja mam też problem z widocznymi żyłami uncertain Całe szczęście nie opalam się na ciemny brąz smile
    • sid_15 Re: Samoopalacz 14.08.15, 09:28
      Balsamy brązujące "opalają" słabiej niż samoopalacze. Kiedyś używałam samoopalacza Soraya do jasnej karnacji. Jedna aplikacja na noc (czyli masz jeszcze dzisiaj czas smile) i jutro powinnaś mieć ładnie opalone nogi. To ten, ale dawno go nie widziałam w sklepach, z resztą na wizażu jest w zapomnianych kosmetykach.
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=30489
      Poza tym mam doświadczenie właśnie raczej z balsamami brązującymi, wiec nie polecę innego samoopalacza sprawdzonego na własnej skórze.
    • black.sally Re: Samoopalacz 14.08.15, 09:58
      ja mam zayebisty samoopalacz australijskiej firmy.Nie jest normalnie dostépny, wiéc nie bede sie o nim orizpisywala.Jesli chesz tylko nogi, to najlepszy i sprawdzony samoopalacz to wcale niedrogi w sprayu z rossmana.
      Na nogi idealny.
      • huexido Re: Samoopalacz 14.08.15, 10:30
        A może rajstopy w sprayu - Saly Hansen ma takie cuś.
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Samoopalacz 14.08.15, 12:00
          A gdzie takie cuś można kupić?
          • poppy_pi Re: Samoopalacz 14.08.15, 12:10
            Np w douglasie. Jesli nigdy nie używałas samoopalacza ani balsamu brazującego to nie polecam. Wybierz własnie słynne rajstopy w spreju Sally Hansen lub żel z Rimmela (jest w ich szafie, na samym dole, obok bronzerów). Nakładasz od razu kolor, który widać, nie czekasz ileś godzin na efekt. Jesli coś nie wyjdzie w aplikacji zmywasz woda z mydłem i zaczynasz jeszcze raz. Jesli zrobisz sobie zacieki samoopalaczem możesz co najwyżej ubrać spodnie wink
    • thank_you Re: Samoopalacz 14.08.15, 13:30
      Możesz kupić rajstopy Sally Hansen w sprayu, BB cream do ciała firmy Lirene lub Maybelline Dream Sun Glow - to produkty nadające kolor ciału, do życia pod prysznicem. Ja lubię też suchy olejek Nuxe z drobinkami dla podkreślenia kolorytu (a ostatnio wyprodukowała podobny sama).
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Samoopalacz 14.08.15, 16:04
      Kupiłam rajstopy w sprayu Lirene - bo tańsze tongue_out Mam nadzieję, że się sprawdzą, jutro sobie zaaplikuję smile
    • to_ja_pisze Re: Samoopalacz 17.08.18, 20:22
      Dobry samoopalacz to jedno, ale warto mieć specjalną rękawicę do nakładania samoopalacza. Mieć piękną opaleniznę i pofarbowane dłonie mija się z celem. Moja znajoma mnie do tego przekonała. Można takie wypróbować:
      www.jpcosmetics.pl/produkt/sosu-luksusowa-aksamitna-rekawica-do-aplikacji-samoopalacza/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka