Dodaj do ulubionych

Jak się opalić

26.05.18, 08:28
Z uwagi na leki nie mogę sie opalac, na codzien smaruję sie filtrem 50. Znacie może jakies dobre samoopalacze, zeby nadać skórze lekki odcien ladnej opalenizny, bez marchewkowych odcieni, zaciekow i plam. Naturalnie mam blada i piegowata miejscami skórę, opalam sie na czewrono zloto, szybko mi brazowieje na złoto.
Obserwuj wątek
    • aj.riszka Re: Jak się opalić 26.05.18, 08:42
      Arganowa mgielka do ciala firmy Eveline (dla blondynek delikatniejszy odcien, dla brunetek mocniejszy). Nadaje skorze odcien delikatnej opalenizny. Ja bylam zadowolona. Oczywiscie nalezy uwazac i po pierwszej warstwie odczekac 15min - pol godziny, aby nie przedobrzyc, moje nogi pieknie "opalily sie".
      • bergamotka77 Re: Jak się opalić 26.05.18, 11:48
        Możesz też zainwestować w opalanie natryskowe. To są naturalne składniki, więc chyba każdy może korzystać.
    • snakelilith Re: Jak się opalić 26.05.18, 13:51
      A próbowałaś już jakiegoś samoopalcza i wytrzymujesz ten smrodek? Opalenizna z konserwy powstaje dzięki reakcji chemicznej naskórka z substancją pod nawzą dihydroksyaceton (DHA). Przy tym wydziela się charakterystyczny zapach, który zostaje na skórze tak długo, jak długo taką opaleniznę widać. Dla mnie jest to nie do wytrzymania. Wolę walić po oczach białą skórą. I jeszcze jedno, jako produkt końcowy tej reakcji chemicznej zostaje na skórze rakotwórczy formeldehyd, warto o tym wiedzieć.
    • bei Re: Jak się opalić 26.05.18, 14:11
      2-3 razy w tygodniu szklanka soku z marchwi, albo przez 14 dni beta karoten. Więcej nie, bo będziesz zoltawa
    • misoune Re: Jak się opalić 26.05.18, 14:53
      Samoopalacze.
      • misoune Re: Jak się opalić 26.05.18, 14:54
        Ja mam w sprayu z rossmana, Isana, do skóry jasnej.
        Dla mnie najlepszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka