Dodaj do ulubionych

bezsenność w ciąży

03.12.05, 11:48
Jestem w 4 tyg. ciąży i od tyg. cirpię na bezsenność(nie mam problemu z
zasypianiem ale budzę się ok 3-4 nad ranem i nie mogę już zasnąć).Dopiero po
ok.2 godz.zaczynam usypiać kiedy muszę już wstawać do pracy.Czy ktoś miał
podobny przypadek?
Obserwuj wątek
    • anula695 Re: bezsenność w ciąży 03.12.05, 16:18
      Kochana, miałam i mam tak samo..Tylko,ze z zasypianiem tez nie raz gorzej:( W
      nocy jak wstanę siusiu, to potem leże i wiercę się przez ok 2h i nic:( Jestem w
      18 tc i dalej bez zmian..
      • wilcbc Re: bezsenność w ciąży 03.12.05, 16:21
        Dzieki.Nie brzmi to zbyt optymistycznie,zwlaszcza,ze muszę chodzic do
        pracy.Dzisiaj jest pierwszy dzien, kiedy moglam sie nareszcie wyspac bo cały
        tydzień chodzilam "do tylu".Radziłas się moze w tej sprawie jakiegos lekarza?
        • majuta Re: bezsenność w ciąży 05.12.05, 09:51
          W dzień mogę spać do oporu. Zasypiam wieczorem też nie wiadomo kiedy. Koło
          drugiej się zaczyna "przewracanka". Miły pan doktor dał mi zwolnienie i dlatego
          nie jest to takie uciążliwe. Ale rozumiem. To ósmy tydzień.
          • asia.mierzynska Re: bezsenność w ciąży 05.12.05, 14:21
            w I trymestrze zazwyczaj ciągle sie śpi - ja głowy od poduszki oderwać nie
            mogłam:) teraz w trzecim jest podobnie, ale też energia mnie rozpiera:) a na
            bezsenne noce jak balsam działa na mnie cieple mleko z miodem - jak wypije i
            sie położe to nawet nie wiem kiedy usypiam:) polecam!
        • anula695 Re: bezsenność w ciąży 06.12.05, 16:21
          wilcbc napisała:
          Radziłas się moze w tej sprawie jakiegos lekarza?

Witam, nie do nikogo się z tym nie zwracałam, jakoś przeżyłam;)Teraz jestem w 19
          tc i jest znacznie lepiej-zasypiam szybciej. Może też chodze mniej do ubikacji w
          nocy i to też mnie już tak nie rozprasza. Jak u Ciebie?Coś lepiej?Myślę,ze będzie:)
          • wilcbc Re: bezsenność w ciąży 06.12.05, 19:34
            To nawet nie jest to,że się budzę na siusiu.Po prostu się budzę i nie moge
            usnąć.Dzisiaj nie byłam w stanie wstac do pracy wiec poszlam do lekarza i
            jestem na zwolnieniu.Trochę odpocznę ale boję się,co będzie dalej.
    • mette-marit Re: bezsenność w ciąży 07.12.05, 21:52
      Jestem juz mama 11 miesiecznej coreczki. Pierwszy trymestr pamietam, ze moglam spac nawet na stojaco, tak mi sie caly czas chcialo spac. W trzecim znowu bylo na odwrot nie moglam spac po nocach a do tego doszly straszne lamania nog.Lekarz powiedzial mi, ze nie mam co sie tak przejmowac, bo on ma juz 6 letnie dziecko i tez nie spi. MOje dziecko przez pierwsze miesiace przesypialo prawie cale noce.Teraz od 5 miesiecy nie spi po nocach tylko sie budzi co godzine a nawet i pol.
      Wiec nie ma na to rady i trzeba sie do tego przyzwyczaic.
    • iwonka232 Re: bezsenność w ciąży 12.01.06, 15:01
      oj kochaniutka mam ten sam problem i jestem w 2 mies
    • wiedzma82 Re: bezsenność w ciąży 12.01.06, 15:27
      Witam. Również jestem w 4 tc i mam to samo, budze sie w nocy na siusiu i nie
      moge zasnac. Natomiast w dzien moglabym spac non stop :) ja sie pocieszam ze
      bedzie lepiej wiec glowa do góry!! Pozdrawiam goraco!
      • pingwinirzyca Re: bezsenność w ciąży 12.01.06, 18:28
        Witam...
        ja w pierwszym trymestrze spalam jak zabita to o kazdej porze, teraz jest
        gorzej. Jestem w 28tyg i codziennie problem z zasnieciem. albo sie wierce 3, 4
        godz albo wstaje co chwile do lazienki i ciagle chodze nieprzytomna. Rzadko
        przesypiam ktoras noc....
    • agee2002 Re: bezsenność w ciąży 13.01.06, 09:26
      ja mialam identycznie teraz jets ciut lepiej...ale bylam u lekarza pytac sie czy
      moge pic na przyklad ziola MELISA fix...powiedzial ze mozna spokojnie wiec sobie
      kupilam to jets na bezsennosc, stany nerwowe itp a ze mnei sesja czeka to
      stwierdzilam ze lagodny srodek uspokajajacy sie przyda pozdrawiam :)
      • wilcbc Re: bezsenność w ciąży 13.01.06, 11:39
        Dzięki za słowa otuchy. Próbowałam już różnych możliwych metod i nic mi nie
        pomaga.Dalej się budzę i nie śpię.Koszmar.
    • lusia48 Re: bezsenność w ciąży 13.01.06, 14:10
      Ja mam to samo, jestem w 7tyg, a od ok. 3 tyg budze sie ok 4-5 nad ranem bo
      chce mi sie siku (chociaz nie pije wiecej niz przed ciaza)i nie moge zasnac ...
    • buzia91 Re: bezsenność w ciąży 02.02.06, 11:26
      Jestem w 4 tyg i mam to samo, zasypiam błyskawica, potem się budzę ok. 23
      siusiu, potem zasypiam i budzę się 4-5 rano, nie śpię a jak mam wstać do pracy
      to mi się dopiero zaczyna chcieć spać. Mój lekarz to mi nawet zwolnienia nie
      dał no cóż....
      pozdrawiam
      • lusia48 Re: bezsenność w ciąży 02.02.06, 15:39
        Ja mam to samo to juz 9.5 ty , codziennie spie do godz. 4 rano-budze sie
        na siku i juz nie moge zasnac...
        • alicyjka11 Re: bezsenność w ciąży 05.02.06, 13:00
          Ja też.Insomnia...
          • mea.ww Re: bezsenność w ciąży 06.02.06, 09:34
            Niestety mam podobnie, pierwsze 3 m-ce spałam na stojąco a teraz zasnąć nie
            mogę do 2-3-4 a czasem odwrotnie zasypiam i budzę sie koło 3-4 i sie bimbam do
            rana :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka