Dodaj do ulubionych

kiedy pęczerzyk ciążowy?PILNE

07.12.05, 18:37
słuchajcie po teście z dwoma tłustymi krechami dzisiaj byłam u lekarza, ale
ten nie zobaczył na usg pęcherzyka ciążowego, macica jest powiększona tak jak
w ciąży, ale kurde co z tym pęczęrzykiem...powiedzcie dziwczyny po jakim
czasie najszybciej można zobaczyć pęcherzyk ciążowy na USG dopochwowym
Obserwuj wątek
    • iwona-arch Re: kiedy pęczerzyk ciążowy?PILNE 07.12.05, 19:20
      czesc.ja byłam na usg w 4 tyg ciazy i wyraznie był juz widoczny pecherzyk
      płodowy:)jestem pewna ze za jakies 2 tyg juz napewno zobaczysz pecherzyk:)teraz
      jestes gdzies ok 2 tyg.i to raczej niemozliwe zeby cos zobaczyc:)mój lekarz
      stwierdził ze gdybym była wczesniej na usg..to raczej nie byłby w stanie nic
      powiedziec!wiec głowa do góry!napewno jestes mamusią:)ja jestem teraz w 8 tyg:)
      byłam dzis na drugim usg:)widzialam juz główke dzidzi i bijące serduszko:)
      powodzenia!!!:)
      iwona

• buzia91 Re: kiedy pęczerzyk ciążowy?PILNE 02.02.06, 11:40
        Ja miałm usg gdzieś pomiędzy 2 a 3 tygodniem i już było widać, taki fasolkowaty
        z czymś w środku ( może to tylko wrażenie). Tzn to chyba był 2,3 bo cięzko
        było powiedzieć (miałam nieregularny okres), nie martw się na pewno na
        następnym już będzie widać, pewnie byłaś bardzo wcześnie :)
    • spartanka4 Re: kiedy pęczerzyk ciążowy?PILNE 07.12.05, 19:48
      naprawdę mam nadzieję że masz rację, i za kilka tygodni ja też ujrzę moją
      dzidzię na monitorku, ale do tego czasu pewnie się jeszcze trochę podenerwuję
      • mamakrewetki Re: kiedy pęczerzyk ciążowy?PILNE 08.12.05, 11:24
        mialam zupełnie podobnie, pojawiłam sie u lekarza zaraz po zrobieniu testu (3 tydz cyklu), a pęcherzyka nie bylo ani śladu, ale macica byla rozpulchniona. Gin poradzila, zebym poczekala cierpliwie 2 tyg (strasznie dluuuuugie) i pęcherzyk był!!! Teraz jestem już w 16 tyg:)))
        • spartanka4 Re: kiedy pęczerzyk ciążowy?PILNE 08.12.05, 15:11
          mi mój ginio kazał powtórzyć test ciążowy( ale i tak go już nie zrobię) i też
          przyjść za dwa tygodnie, chyba nie wytrzymam i popędzę do niego w przyszłym
          tygodniu,tak bardzo chciałabym już zobaczyć moją dzidzię ale sama niewiem co o
          tym myśleć, jedynym pocieszeniem jest fakt,że są tu wsród forumowiczek podobne
          przypadki, a ja mam nadzieję że mój skończy się tak jak wasz
          • lejlalejla Re: kiedy pęczerzyk ciążowy?PILNE 09.12.05, 19:51
            Pierwszy raz byłam u lekarza ok. 2 tc. I dokładnie tak jak u Ciebie nic nie
            było widać oprócz spulchnionej błony śluzowej macicy. Wróciłam do mojego
            lekarza za tydzień i juz było widać pęcherzyk. Ale to w sumie i tak za
            wcześnie. Pełne rozpoznanie właściwej ciąży następuje dopiero po stwierdzeniu
            echa serca. Obecnie jestem po wizycie u ginekologa i usg wewnętrznym i ...
            dzidziuś ma 12 mm! bijące serduszko :-)... zaczynamy ósmy tydzień.
    • kubiaczka007 Re: kiedy pęczerzyk ciążowy?PILNE 19.12.05, 11:20
      Ja byłam u gin w 5 tyg. i widział choć powiedział, że karty ciąży jeszcze nie
      założy. Teraz jestem w 7 i za ponad tydzień mam wizytę. Pewnie już będzie więcej
      widział...
    • spartanka4 już go widziałam 19.12.05, 18:42
      byłam już u lekarza i już widać pęcherzyk, HURRRRRRRRRA !!!!!!! teraz czekamy
      tylko na serduszko ale to już po świętach, a u Was w który tc było widać
      serduszko?
    • kubiaczka007 Re: kiedy pęczerzyk ciążowy?PILNE 20.12.05, 16:13
      Jak ostatnio byłam w ciąży, której niestety nie donosiłam to bijące serduszko
      widać było w 7 tygodniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka